(πρόσφατη φωτογραφία του Επίκουρου, στον Κήπο, στο τέλος του ποστ!)

200px-epicurus_louvre.jpg

100% θείος Ισίδωρος…

*

ΙΘΙ / ΤΡΑΘΕΣ / ΣΤΟΒΑΚ

~ . ~

Ιδρυμα Θειος Ισιδωρος – ΙΘΙ

Τραπεζα Θεολογικης Σκεψης – ΤΡΑ.ΘΕ.Σ.

Στο Βαθος «ΚΗΠΟΣ» – ΣΤΟ.ΒΑ.Κ.

*

Το ΙΘΙ στο πλασιο των Φιλοσοφικων και Φιλολογικων του σπουδων εγκαινιαζει έναν κυκλο περιηγησεων στα αδυτα του KΗΠΟΥ της ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ σκεψης.

Παρακαλουνται οι ΙΘΙσταί και αι ΙΘΙστρίαι, απαξαπαντες οι Kalivistas, να απαρατησωσι για λιγο το βιβλιο της ιστοριας της ΣΤ και να επικεντρωσουν το ενδιαφερον τους εις τον μεγιστον των Ελληνων Φιλοσοφων προκειμενου να ξεστραβωθουνε!

Το ΙΘΙ ανακυρισει τον ΕΠΙΚΟΥΡΟ επιτιμον καθηγητη της Τραπεζας Θεολογικης Σκεψης και διδει το ονομα του στον ΚΗΠΟ του Ιδρυματος !

Τελος απο το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ταμειο του ΙΘΙ εγκρινεται το σχετικο κονδυλιον δια την επισκευη της βρυσης του κηπου (το παιδακι που κατουραει), με την οποια ο θειος αρχισε στις βρυσιες τον Μικρασιατην!

…………………………………………………………………………………………..

ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ

Χάμω σερνόταν μπροστά στα μάτια όλων, ατιμασμένη η ανθρώπινη ζωή, πλακωμένη από το βάρος της θρησκείας που απ΄ τα ουράνια πρόβαλλε την τρομερή της όψη και απειλούσε τους θνητούς!

Τότε, πρώτος ένας Έλληνας τόλμησε να υψώσει τα μάτια του τα θνητά κατά πάνω της και να της αντισταθεί!

ΑΥΤΟΝ δεν τον σταμάτησαν μήτε οι κεραυνοί μήτε το απειλητικό μουρμουρητό του ουρανού μήτε τα παραμυθία των θεών!

Ίσα-ίσα που δυνάμωσαν το θάρρος της ψυχής του και τη θέληση ν΄ αποτινάξει, πρώτος αυτός, τις κλειδωνιές που σφράγιζαν τα μυστικά της φύσης!

Κι η ζωντανή ορμή του νου θριάμβευσε και διάβηκε τους φλογισμένους φράκτες του ουρανού και περπάτησε το απέραντο Σύμπαν με λογισμό και πνεύμα!

Και ξανάρθε νικητής για να μας πει τι μπορεί να γίνει και τι όχι, και πως ορίζεται, με νόμους ακλόνητους, η δύναμη στο κάθε τι!

ΕΤΣΙ με τη σειρά της, ποδοπατημένη συντρίβεται η θρησκεία, κι εμάς η νίκη του μας υψώνει στα ουράνια !!!

[Λουκρήτιος

– Περί της Φύσεως των Όντων -]

*

20040819-102465-2.jpeg

Ειπών ο θείος Ισίδωρος

Πανο,
δεν εχεις καμια φωτογραφια της προκοπης του δασκαλου να βαλεις, πιο ζωντανη, οχι αυτη που ειναι σαν τον μαρμαρωμενο βασιλια

προσθέτω μια πρόσφατη φωτογραφία του φιλοσόφου, στο ειδυλιακό περιβάλλον του Κήπου. Τι θα πει «δεν έχει μούσι»; – μην είσαστε σκεπτικιστές. Τι θα πει «μα είναι μαύρος»; – μην είσαστε ρατσιστές!

Στην εικόνα (κάντε κλικ, για να τη δείτε ολόκληρη!) παριστάνεται μια αλληγορία των καταστηματικών (= φάτε μάτια ψάρια) ηδονών. Τις φιλοσοφικές διανοίξεις του θέματος θα καλύψει ο θείος.

Advertisements