Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, με «ανοιχτή επιστολή» προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τους ευρωβουλευτές αποκαλύπτουν τον ιμπεριαλισμό και τα καταχθόνια σχέδιά του στα Βαλκάνια – και ειδικότερα στην Ελλάδα.

Αφορμή δίνει μια εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 17 Απριλίου 2008, με θέμα «Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες», αλλά είναι προφανές αότι αυτή ήταν μονάχα η αφορμή. Το ετοίμαζαν καιρό – είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος η κ. ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε πρόσφατες ομιλίες της.

Διαβάστε την ανακοίνωση

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4504944&publDate=12/4/2008

και σταθείτε με προσοχή στα σημεία όπου το ΚΚΕ αποφαίνεται ότι «δεν υπάρχει γενικά Μακεδονικό έθνος» και εξηγεί το γιατί. Βεβαίως, λίγο παρακάτω (γλώσσα λανθάνουσα…) μιλάει για το «κυρίαρχο έθνος που κατοικεί στην ΠΓΔΜ», αποφεύγοντας επιμελώς να το κατονομάσει.

Όλη η ανακοίνωση (και τα σημεία που αφορούν τη μουσουλμανική / τουρκική μειονότητα) είναι κλασσικό υπόδειγμα …δεξιάς, εθνικιστικής ανάλυσης. Αλλά ειδικά εκείνα τα σημεία που αναφέρονται στη μη- ύπαρξη του Μακεδονικού έθνους (ντιπ για ντιπ!) θα κάνουν τα κόκκαλα του Ζαχαριάδη (και του καπετάν – Γιώτη) να τρίζουν μέσα στους τάφους τους…

Τέτοιο φτύσιμο του ΚΚΕ πάνω στην ίδια του την ιστορία, δε το φανταζόμουν!

Αλλά, το σημαντικό για τον τόπο είναι ότι το αριστερό (sic!) αυτό κόμμα «βάζει πλάτη» ώστε να δημιουργηθεί ένα αντι-μειονοτικό κλίμα στην Ελλάδα, αντί να συμβάλλει, όπως θα περίμενε κανείς, στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Δεν ξέρω ποιοί λυπούνται με αυτή την παρέμβαση, ξέρω όμως ποιοί χαίρονται – και ποιοί θα την εκμεταλλευτούν πολιτικά, για να νομιμοποιήσουν την δική τους καμπάνια «υπέρ του έθνους που κινδυνεύει», δηλαδή κατά των μειονοτήτων. Το ΚΚΕ τους κάνει τη ζωή ΠΟΛΥ ευκολότερη…