Μια μέρα, σ’ ένα διάλειμμα της δουλειάς, έτυχε οι τρεις παρευρισκόμενοι μαντράχαλοι να κάνουμε ταυτόχρονα την ίδια κίνηση: πλίκι πλίκι στο κινητό, να στείλουμε SMS, ο καθένας στην καλή του. Όταν τελειώσαμε, αφού γελάσαμε αφθόνως με τα χάλια μας, ο νευροχειρουργός μας αφηγήθηκε μια ιστορία έρωτος που έλαβε χώραν όταν οι τηλεπικοινωνίες ήταν ακόμα πρωτόγονες.
Ακούστε μια ιστορία που μου συνέβη την άνοιξη του ’83. Ήμουνα τότε τριτοετής, ετών είκοσι τριών κι αυτή πρωτοετής του Οικονομικού της Νομικής, δεν είχε κλείσει ακόμα τα δεκαοχτώ, από την Αθήνα. Ελισάβετ την έλεγαν, αλλά εγώ τη φώναζα πάντα Ελιζαμπέτα…
Τη γνώρισα μέσω της συγκατοίκου της, και ήταν love at the first sight, κατά το κοινώς λεγόμενο… Δυο βδομάδες μετά ο έρως ολοκλήρωσε πλήρως τα δικαιώματά του και μπήκα ζωντανός στον παράδεισο…
Ξαφνικά, πρόβλημα, τρομερό: μεταγραφή εν όψει! Ο μπαμπάς της ήταν γυμνασιάρχης, αυστηροτάτων αρχών, και δεξιός. ΠΑΣΟΚ είχαμε τότε, αλλά κίνησε γη και ουρανό, είχε τα κατάλληλα κονέ στο Υπουργείο Παιδείας και παρόλο που η αίτηση της μεταγραφής ήταν εκπρόθεσμη και έλλειπαν δικαιολογητικά, την πέρασε…
Όταν έμαθα πως έρχεται η μαμά της στη Θεσσαλονίκη για να καταθέσει την αίτηση για τη μεταγραφή, που τη θεωρούσαν σίγουρη, πλάνταξα… να φύγει η Ελιζαμπέτα από τη Θεσσαλονίκη… να μη τη βλέπω, να μη της μιλάω… αδιανόητο! Έκλαιγε κι αυτή, αλλά δεν τολμούσε να εναντιωθεί στη θέληση του μπαμπά της, τι να του έλεγε κιόλας – δε θέλω μεταγραφή στην Αθήνα γιατί στη Θεσσαλονίκη βρήκα αυτόν τον τύπο με τα μούσια και τα μαλλιά και δε θέλω να κουνήσω ρούπι;
Έμεναν δυο μέρες, Πέμπτη και Παρασκευή και έληγε η προθεσμία. Μέσα στην απελπισιά μου σκέφτηκα πως η λύση του προβλήματος ήταν να κλείσει η Γραμματεία, για να μην ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες. Κι επειδή δε μπορούσα να την κλείσω, σκέφτηκα να την κάψω.
Πήγα λοιπόν πριν ξημερώσει Πέμπτη και έβαλα τρία γκαζάκια, μ’ ένα βραδύκαυστο φιτίλι, στην πόρτα της Γραμματείας. Τηλεφώνησα και στην Ελευθεροτυπία από ένα θάλαμο που υπήρχε εκεί κοντά και το μπουμπούνησα! Άναψε φωτιά, ήρθε η Πυροσβεστική, η ασφάλεια, χαμός… Πάει η Πέμπτη, η Γραμματεία δε δούλεψε!
Το πρωί της Παρασκευής, εγώ απίκο να παρακολουθώ… Προς μεγάλη μου απογοήτευση, όλα λειτουργούσαν κανονικά… Τι να κάνω, ξαναπαίρνω τηλέφωνο στη Ελευθεροτυπία και λέω πως θα σκάσει μπόμπα… Σε λιγότερο από δέκα λεπτά, βλέπω το κτήριο να εκκενώνεται, μετά τα χθεσινά γκαζάκια πήραν το τηλέφωνο στα σοβαρά… Βλέπω και τη μαμά της Ελιζαμπέτας να κατεβαίνει από τη ράμπα τρεχάτη – και μαθαίνω αργότερα σε μια δίλεπτη συνάντηση μας στο κυλικείο της άτυχης Νομικής, ότι δεν είχε προλάβει να καταθέσει τη ρημάδα την αίτηση μεταγραφής και θα έφευγε άπρακτη για Αθήνα.
Θρίαμβος! Γύρισα αργά το βράδυ στο σπίτι, μπαρουτοκαπνισμένος – κατά κάποιον τρόπο… Εκείνη τη μέρα ήταν τα γενέθλιά μου, έκλεινα τα 23 και όπως πάντα οι γονείς μου το γιόρταζαν. Όλο το σόι, θείοι, θειάδες, ξαδέρφια είχε έρθει να μου ευχηθούν, όλοι ρωτούσαν που χάθηκα – αλλά εγώ έλιωσα όταν είδα μια ανθοδέσμη με είκοσι τρία κόκκινα τριαντάφυλλα και μια καρτούλα με ευχές, με την υπογραφή «Ε»…
*
Νόμισα πως είχα νικήσει το θηρίο, αλλά λίγες μέρες μετά η Ελιζαμπέτα έρχεται στην Ιατρική και μου λέει κλαίγοντας πως η μεταγραφή της εγκρίθηκε και θα έφευγε αμέσως, την άλλη μέρα δηλαδή, για Αθήνα!
Πριν συνειδητοποιήσω τι γίνεται, βρισκόμαστε στο σιδηροδρομικό σταθμό να την αποχαιρετάω… Φιλιά, αγκαλιές, κλάματα… Έρχεται το τραίνο, μπαίνει μέσα… εγώ να τα έχω στυλώσει, σα να με βιδώσανε, σα να μπορούσα να το κρατήσω το ρημάδι, να μη φύγει…
Μένω στην έρημη αποβάθρα και παίρνω ευθύς την απόφασή μου: τρέχω στα εκδοτήρια και ρωτάω πότε έχει τραίνο για Αθήνα. Είχε – σε τέσσερις ώρες, βγάζω φοιτητικό, 295 δραχμές.
Με την κίνησή μου αυτή έχανα οριστικά το εργαστήριο της Ιστολογίας, στο οποίο δεν είχα κανένα περιθώριο απουσίας – ο Τσούρας έκλεινε την πόρτα στις οχτώ και τέταρτο το πρωί, κι όποιος μπήκε μπήκε, οι απέξω απουσία… Ολόκληρα σκηνικά είχαν στηθεί, να τον απασχολούν οι συνάδελφοι όσο έπαιρνε τις παρουσίες, για να προλαβαίνω να χώνομαι μέσα κι εγώ που έφτανα πάντα καθυστερημένος, άνοιγε η βοηθός – είναι καθηγήτρια τώρα – την πόρτα, στη ζούλα… Άγχος κάθε φορά… και μετά διαβάζαμε το ΠΟΝΤΙΚΙ, ανάμεσα στα μικροσκόπια, με την Κασσιανή. Τη ρωτάει μια φορά η βοηθός, δε σας ενδιαφέρουν όλα αυτά, κι αυτή απαντάει όχι, εγώ θα πάω στο ΙΚΑ.
*
Πήρα το επόμενο τραίνο λοιπόν και ακολούθησα την Ελιζαμπέτα στην Αθήνα. Έμενε Φυλής και Εορδαίας 2, κοντά στους Αγίους Πάντες – ή Άγιο Παντελεήμονα; – τρίτος όροφος… Η Φυλής είχε ακόμα αρκετά μπουρδέλα και το βράδυ η περασιά ήταν δύσκολη για τις κοπελιές από συντηρητικά και θεοσεβούμενα σπίτια…
Είχε φτάσει σούρουπο, έφτασα κι εγώ τέσσερις -πέντε ώρες αργότερα, νύχτα. Παίρνω τηλέφωνο από το θάλαμο της πλατείας, ευτυχώς το σηκώνει αυτή, φαίνεται οι δικοί της ήταν σε απόσταση ασφαλείας, σε πεθύμησα μου λέει – αν με πεθύμησες κατέβα να με δεις της λέω, που είσαι, απέναντι από το σπίτι σου, το βλέπω κιόλας, από το πλάι… μα πώς να βγω, τι να τους πω – τελικά εφευρίσκει μια επείγουσα επίσκεψη στο ψιλικατζίδικο και κατεβαίνει…
Την είδα λιγότερο από πέντε λεπτά – τα περάσαμε αγκαλιασμένοι, σε μια γωνιά…
Μένω μόνος, είναι αδύνατο να πάρω πάλι τηλέφωνο, τι να κάνω κι εγώ, αρχίζω να σουλατσάρω στη Φυλής. Τα κορίτσια από τις πόρτες με καλούν επίμονα να περάσω μέσα, αλλά εμένα το μυαλό μου στον τρίτο όροφο, γωνία με Εορδαίας… Αρχίζω να πεινάω κιόλας, δεν είχα βάλει τίποτα στο στόμα μου από την προηγούμενη μέρα, τσούκου τσούκου καμιά σαρανταριά λεπτά με το πόδι, φτάνω Ομόνοια, όπου αναστυλώνομαι σωματικά με δυο απανωτά πιάτα πατσά, στην Αγίου Κωνσταντίνου.
Επιστρέφω στη Φυλής με το πάσο μου, κοντεύει τέσσερις. Πιάνω παγκάκι, γιατί στις οχτώ το πρωί θα έβγαινε…
*
Βγαίνει με τον πατέρα της μαζί… Γκαντεμιά… Παίρνουν ταξί, παίρνω κι εγώ το επόμενο, χωρίς άγχος – γιατί ξέρω τον προορισμό τους, η Γραμματεία της Νομικής. Πάνε μαζί στη Γραμματεία και μετά ο μπαμπάς φεύγει, αφού τη συνοδεύει ως την αίθουσα τάδε, που είχε μάθημα. Εγώ απέξω, μπάστακας!
Αργεί να βγει, δεν κρατιέμαι και μπαίνω. Μικρή αίθουσα, κάθομαι στην πίσω σειρά που είχε δυο τρία κενά καθίσματα και περιμένω μήπως και στρέψει το κεφάλι…
Κάποια στιγμή με βλέπει, σηκώνεται και βγαίνουμε έξω. Δεν έφυγες ακόμα; με ρωτάει. Καλυπτόμαστε πίσω από κάτι φυτά και φιλιόμαστε και χαϊδευόμαστε, για κανένα τέταρτο – έπρεπε να φύγει πάλι, ο μπαμπάς περίμενε. Όλα αυτά, εκεί, στο ηρωικό Θησείο…
Ίσα που πρόβαλα να της πω τη φαεινή ιδέα μου, να ξανακάνει αίτηση μεταγραφής για τη Θεσσαλονίκη, να κάνει τη στεναχωρημένη για να πείσει τους δικούς της. Μου λέει τα ίδια, πως φοβάται τον πατέρα της – θα τον σκίσω! ωρύομαι εγώ, βάζει τα κλάματα αυτή και πάνω στη σύγχυση της στιγμής της αποκαλύπτω πως εγώ είχα κάψει τη Γραμματεία στη Θεσσαλονίκη, για να εμποδίσω τη μεταγραφή της…
Με κοιτάζει με πελώρια μάτια και με αγκαλιάζει σφιχτά, αλλά μετά αρχίζει να φοβάται πάλι… κι αν τούτο κι αν εκείνο… και πρέπει να φύγει για το σπίτι της…
Γυρίζουμε μαζί, με τρόλεϊ και αστικό στη Φυλής, θα μείνω εδώ και θα σε περιμένω, απόγευμα και βράδυ – της λέω. Βγαίνει το απόγευμα για γάλα – τη βλέπω για πέντε λεπτά και μετά ξαναβγαίνει τάχα πρέπει να κατέβει στην αγορά για να αγοράσει μπότες, οπότε περνάμε μαζί μέχρι το σούρουπο και μετά δίνει ρεσιτάλ, καθώς εξασφαλίζει έξοδο από το μαντρόσκυλο με αιτιολογία ότι θα βγει με κάτι συναδέλφισσες για να πάρει τις σημειώσεις τους για τα μαθήματα.
Περνάμε μαζί λίγες ώρες, ούτε που σκέφτομαι να της προτείνω να μπούμε σ’ ένα ξενοδοχείο, όχι πως θα δεχόταν κι αυτή δηλαδή… Τη βγάζουμε σε καφετέριες και σουλατσάροντας… Επιστρέφουμε μετά τα μεσάνυχτα στη Φυλής, εγώ υποτίθεται πως θα πάρω το τραίνο, αλλά ποιο τραίνο; Το τελευταίο φεύγει στις έντεκα από το σταθμό…
Περνάω σ’ ένα από τα παγκάκια του Αγίου Παντελεήμονα, αν ήταν αυτός, και δεύτερο βράδυ.
*
Την άλλη μέρα το πρωί, μπάστακας πάλι έξω από το σπίτι της, με το γαλατάκι μου στο χέρι. Μα δεν έφυγες, έχασα το τραίνο, πάμε μαζί στη σχολή της, όπου αρχίζω να παρακολουθώ κι εγώ και να μαθαίνω οικονομικά… Να βρεθούμε – κι αν βρεθούμε τι θ’ αλλάξει; Αρχίζω να βλέπω τις πρώτες ρωγμές, αλλά είναι νωρίς ακόμα, ο έρωτάς μου υψώνεται υπερήφανος, κοτζάμ Ταζ Μαχάλ…
Το βράδυ όμως αποχαιρετιόμαστε στις δέκα και μισή και φεύγω σφαίρα, ποδαράτος, για Σταθμό Λαρίσης… Το τελευταίο τραίνο μόλις έχει αρχίσει να κινείται, πηδάω επάνω και πληρώνω και πρόστιμο επειδή δε είχα βγάλει εισιτήριο στα εκδοτήρια…
Φτάνω στο πατρικό μου στην Τούμπα, αντικρίζουν οι δικοί μου ένα ζόμπι, άπλυτο, άυπνο, ταλαίπωρο – καλά ρε συ, μου λέει ο πατέρας μου, εσύ μας είπες πως πας μέχρι το σταθμό να αποχαιρετίσεις κάποια φίλη σου, στο φεγγάρι πήγες; Με κοιτάζει αμίλητος καθώς αδειάζω τα πιάτα, τότε δεν το παίρνω χαμπάρι, δε λέει κι αυτός τίποτα βεβαίως, αλλά τώρα είμαι σίγουρος πως διαβάζοντας στη Μακεδονία για τα γεγονότα της Γραμματείας και συνδυάζοντάς τα με τις δικές μου κινήσεις κατάλαβε πως εγώ τα είχα κάνει όλα – και μάλιστα για λόγους καψούρας…
*
Μετά πέσαμε στα δύσκολα τηλέφωνα… να είμαι εγώ συνέχεια στο σπίτι, σκοπιά κανονική, για να πάρει αυτή όταν μπορέσει, από θάλαμο – γιατί από το δικό της σπίτι ήταν αδύνατο, η μάνα της ήταν πάντα εκεί, κέρβερος… Που είσαι ρε Κορωνιά με τη Βόνταφον; Κι όταν βρισκόμαστε τηλεφωνικά, να κλαίμε τη μοίρα μας…
Ήρθε στη Θεσσαλονίκη, μετά της μητρός βέβαια, για να μαζέψει τα πράγματά της… Τριγύριζα συνέχεια ένα γύρω, αλλά ελάχιστα μπορέσαμε να βρεθούμε – ούτε λόγος για σεξ βέβαια… Την παρακαλούσα να τα βροντήξει και να έρθει μαζί μου – τίποτα: ο μπαμπάς είχε την καρδιά του, θα πάθαινε… κατέβηκα δυο τρεις φορές στην Αθήνα, Σαββατοκύριακα και καθημερινές, αλλά μάλλον μας είχαν πάρει χαμπάρι οι δικοί της και σχεδόν της απαγόρευαν να βγαίνει από το σπίτι.
Από κει και πέρα, το Ταζ Μαχάλ του έρωτα της Ελιζαμπέτας άρχισε να γκρεμίζεται, στην αρχή κάτι σοφάδες, μετά οι στέγες, μετά όλο κάτω – σκέτα μπάζα… Κάποιες συναντήσεις του καλοκαιριού που τις περίμενα πως και πως δεν έγιναν ποτέ – αρρώστησε ο μπαμπάς… σε ό,τι πρότεινα η απάντηση ήταν όχι, όχι, όχι, δε μπορώ… και να κλαίει…
Απηυδησμένος κι εγώ έφυγα με φίλους για τα νησιά… Πάτμος, Κως, Κάλυμνος… στην Κάλυμνο έτυχε τώρα και συνάντησα μια Δανέζα, την ερωτεύτηκα – και ρεφάρισα ερωτικά για τα βάσανα του χειμώνα και της άνοιξης και του μισού καλοκαιριού…
*
Πόσα χρόνια περάσανε; Είκοσι τρία… Εκείνα τα είκοσι τρία τριαντάφυλλα που μου είχε στείλει στη γιορτή μου η Ελιζαμπέτα τα συντηρώ ακόμα… κι όταν με ρώτησε η γυναίκα μου της είπα πως μου τα είχε φέρει στη γιορτή μου ένας θείος μου που πέθανε και τα κρατάω αποξηραμένα, για ενθύμιο.
84 Σχόλια
Comments feed for this article
3 Απριλίου, 2007 στις 1:57 πμ
bioannis
Εξαίρετη η Ελιζαμπέτα…. μάτια κάρβουνα και στόμα Βεροιώτικος γερμάς. Αλλά στον ώμο παθαίνω ίλιγγο και τα λουπ συνεχόμενα. Είναι σε τέτοιες περιπτώσεις που αναφωνείς κάτι άσχετα για τσολιάδες και λαμπάδες και τα μάτια πέφτουν στο χώμα σαν μικρα μπαλάκια του πινγκ-πονγκ….
3 Απριλίου, 2007 στις 6:12 πμ
dimitris-r
Ωραίο σερφάρισμα με τον πρώτο πρωινό καφέ και το ρεφάρισμα στην άγονη γραμμή των 12νήσων, γόνιμο και ζωογόνο στην καλύτερη ώρα.
3 Απριλίου, 2007 στις 8:51 πμ
Βουρκόλακας
…Μεταγραφες! Η πληγή του ελληνικου Πανεπιστημίου!!!
3 Απριλίου, 2007 στις 8:54 πμ
spiretos72
Καλά, αυστηροτάτων αρχών και έμενε ανάμεσα από τα μπουρδέλα??? Απορώ…
3 Απριλίου, 2007 στις 8:58 πμ
Βουρκόλακας
Οχι αυτή μωρε. Ο Μπαμπάς της (ο αυστηροτάτων αρχών ο δεξιος …)… Το πρωι Γυμνασιαρχης ,το βραδυ μπουρδελάρχης…..
3 Απριλίου, 2007 στις 8:58 πμ
ΑΓΝΩΣΤΟΣ
ΠΑΝΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Ο ΕΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ
ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
3 Απριλίου, 2007 στις 9:02 πμ
Βουρκόλακας
»Ο ΕΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ»
α) Υπαρχουν κι αγονες γραμμές απο που δεν περνάει ποτές
β) Πολλές φορες αργεί τόσο που ο αναμένων χανει την υπομονή του
γ) Αλλλες φορες ,περναει μεν αλλά ειναι τοσο γεματο που αντε να σταθείς ορθιος ,πιασμένος απο την χειρολαβή,με ενα σωρό μουστερήδες μέσα…
3 Απριλίου, 2007 στις 9:03 πμ
Βουρκόλακας
Ο έρωτας είναι διάθεση να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε το αντικείμενο της φροντίδας μας«μια διάθεση να επεκταθούμε, να πάμε παραπέρα, να φτάσουμε αυτό που βρίσκεται «εκεί έξω»». Έρωτας σημαίνει «να προσθέτουμε στον κόσμο- όπου κάθε πρόσθεση είναι το ζωντανό ίχνος του έρωτα. στον έρωτα ο εαυτός μεταφυτεύεται λίγο στον κόσμο. Ο ερών επεκτείνεται με το να παραδίνεται στο αγαπημένο αντικείμενο» Ετσι ο ερωτευμένος νιώθει ότι χάνει κάτι από τον εαυτό του, κάτι που δεν συνδέεται απλώς με μια καθημερινή εμπειρία αλλά και με βαθύτερες και ευρύτερες πλευρές της ζωής του. «Είναι σαν να χάνουμε κάτι πολύ ζωτικό για μας και να το θυσιάζουμε σ΄ αυτόν που αγαπούμε, σαν να κάνουμε σπονδή έναν θεό.»
3 Απριλίου, 2007 στις 9:17 πμ
Βουρκόλακας
Η ερωτική ευτυχία συνδέεται με την ανακατάκτηση του Temps retrouve, του χρόνου της ικανοποίησης και της πλήρωσης.Ο έρωτας χρησιμοποιεί τη μνήμη στην προσπάθεια του να νικήσει τον χρόνο ,καθώς «μόνο οι χαμένοι παράδεισοι είναι οι πραγματικοί ,μόνο η ενθύμηση παρέχει τη χαρά χωρίς το άγχος για το πέρασμα της»
3 Απριλίου, 2007 στις 10:15 πμ
Βουρκόλακας
ο ερωτας δεν βρίσκει το νοημα του στη λαχταρα για προκατασκευασμενα,ετοιμα και ολοκληρωμένα πραγματα-αλλα στην αναγκη να συμμετασχει στο γιγνεσθαι αυτών των πραγματων . ο ερωτας συγγενεευει με το υπερβατικό΄δεν ειναι παρα ενα αλλο ονομα της δημιουργικής ορμής και ως τετοιος ειναι καταφορτος απο κινδυνους : όπως κάθε δημιουργια , δεν ειναι ποτε σιγουρος που θα καταλήξει
3 Απριλίου, 2007 στις 10:24 πμ
Βουρκόλακας
Σύμφωνα με τον Octavio Paz ο έρωτας( ως«ιπποτικός έρωτας») υπήρξε δημιούργημα μιας ομάδας ποιητών στα πλαίσια της φεουδαλικής αριστοκρατίας του Γαλλικού Νότου κατά τον 12ο αιώνα.
Η ιστορία του έρωτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της ελευθερίας της γυναίκας Η εμφάνιση του ιπποτικού έρωτα δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί χωρίς να ληφθεί υπόψη η εξέλιξη της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.
Οι γυναίκες της αριστοκρατίας, κατά τον 12ο αιώνα στη Νότια Γαλλία απολάμβαναν πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας από ο,τι οι προγιαγιάδες τους
Ποια ήταν η μορφή του ιπποτικού έρωτα; Οι ποιητές χρησιμοποίησαν την έκφραση Fin amors που σημαίνει έρωτας εξαγνισμένος, εκλεπτυσμένοςΟι Προβηγκιανοί ποιητές αντιστρέφουν την παραδοσιακή σχέση των φύλων, αποκαλούν τη γυναίκα δέσποινα τους και δηλώνουν υπηρέτες της. Η αλλαγή αυτή υπήρξε μια πραγματική επανάσταση Ανέστρεψε την παραδοσιακή εικόνα του άντρα και της γυναίκας, επηρέασε τις συνήθειες, άλλαξε το λεξιλόγιο και, μέσω της γλώσσας, μετέτρεψε την όψη του κόσμου. οι Προβηγκιανοί ονόμαζαν τις αγαπημένες τους midons (από το meus dominus(κύριε μου).Η συνήθεια αυτή έφτασε μέχρι τις μέρες μας. Η χρησιμοποίηση αρσενικού λεξιλογίου όταν απευθύνονταν στις δέσποινες τους επιδίωκε να τονίσει την αλλαγή στην ιεραρχία των φύλων. Η γυναίκα κατείχε την ανώτερη θέση και ο εραστής τη θέση του υποτελούς.
Ετσι ο(ιπποτικός) έρωτας έχει ανατρεπτικό χαρακτήρα Ο Fin amors είναι μύηση, ενέχει χαρακτηριστικά «υπηρεσίας» με τρεις βαθμίδες»:μνηστήρας, ικέτης και δόκιμος. Ο Octavio Paz μας θυμίζει ότι σχεδόν πάντοτε οι ποιητές ήταν χαμηλότερης κοινωνικής τάξης απ ο,τι οι αρχόντισσες για τις οποίες συνέθεταν τα τραγούδια τους. Ήταν λοιπόν επόμενο να επιταθεί ο ιδανικός χαρακτήρας της ερωτικής σχέσης, η οποία ωστόσο παρέμενε συνδεδεμένη με το πρόσωπο της δέσποινας. Το πρόσωπο, δηλαδή τη ψυχή και το σώμα της Ο τελικός σκοπός του Fin amors είναι η joy, η ευτυχία που προκύπτει από την ένωση της ηδονής και της ενατένισης, του υλικού και του πνευματικού κόσμου
3 Απριλίου, 2007 στις 10:26 πμ
Βουρκόλακας
Σταματάω . Ηδη εγραψα πολλά και θα με διωξει ο Πάνος απο την Καλύβα , χρονιαρες μέρες. Καί τοτε πού θα κανω ‘γω Αναστασιν; Που θα κονιασω;
3 Απριλίου, 2007 στις 12:04 μμ
Ο θειος Ισιδωρος
Αφιερωμενο:
«…..Που εισαι μωρο μου ολα αυτα τα χρονια που εφαγα τον κοσμο να σε βρω μεχρι που κατεληξα καλογρια σε μοναστηρι? Τωρα ειμαι στην Ιερα Νονη Βησαριωνος και κανω μαστογραφιες (γνωριζει σχετικα ο κ Χαρδαβελας).Αν θελεις επικοινωνησε μαζυ μου.Μοναχη Πορφυρια (κατα κοσμον Ελιζαμπετα).»
3 Απριλίου, 2007 στις 12:09 μμ
Η ανυποτακτη καρδια στο βουρκο της ακολασίας
Έρωτας είναι η, σχεδόν θρησκευτική έκσταση ,είναι το να εγκαταλείπεσαι στην ηδονή. Ακόμα και στην αυστηρή ατμόσφαιρα της Ρωμαιοκαθολικής ιερότητας, ότι καλύτερο μπόρεσαν να κάνουν οι μυστικιστές με την πρόθεση να εκφράσουν την εκστατική τους κοινωνία με τον Θεό ή τον Χριστό το έκαναν κατά το πρότυπο της ερωτικής έκστασης(και της ηδονής) Η Ματθίλδη του Μαγδεμβούργου(1210-1288)ήταν άρρωστη από έρωτα για τον Χριστό και «συμβούλευσε «όλες τις παρθένες να ακολουθήσουν τον πιο γοητευτικό απ¨ όλους, τον Ιησού »που μπορούσε να τις δεχθεί. Η Χριστίνα ΄Εμπνερ είχε ηδυπαθή οράματα και πίστευε ότι είχε συλλάβει παιδί από τον Ιησού. Στον Ρωμαιοκαθολικό μυστικισμό. χρησιμοποιήθηκαν συνεχώς οι ίδιες μεταφορές:στην εκστατική κοινωνία το υποκείμενο, παραδίδεται, φλέγεται, χάνεται τυφλώνεται ή έστω και προσωρινά καταστρέφεται, πάσχοντας έναν « μικρό θάνατο».Ετσι η Αγια Θηρεσία μιλούσε για ένα «βέλος μπηγμένο βαθιά στα σωθικά και την καρδιά» ετσι που η ψυχή «να μην γνωρίζει ούτε τι της συμβαίνει ούτε τι επιθυμεί», κι ακόμη περισσότερο μιλάει για την εμπειρία της ως απελπισία , «αλλά απελπισία τόσο τερπνή που στη ζωή δεν υπάρχει απόλαυση που να μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση »και πολλοί όπως ο Bernini παρακινήθηκαν να την αναπαραστήσουν με όρους οργασμού .
3 Απριλίου, 2007 στις 12:12 μμ
Η ανυποτακτη καρδια στο βουρκο της ακολασίας
Υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση του Σταντάλ :« ακόμα και τα μικρό ελαττώματα του προσώπου του ,τα σημάδια της ευλογιάς λόγου χάρη, προκαλούν τρυφερότητα στον άνθρωπο πού αγαπά και τον βυθίζουν σε ονειροπόλημα όταν τα διακρίνει σε άλλη γυναίκα. Τι γίνεται όταν τα βλέπει στην αγαπημένη του; Γιατί κοιτώντας εκείνο το μικρό σημαδάκι νιώθει ευχάριστα συναισθήματα, απείρως ενδιαφέροντα, πού ανανεώνονται με απίστευτη ορμή στη θέα εκείνου του σημαδιού ακόμη και στο πρόσωπο μιας άλλης γυναίκας. Αν μ αυτό τον τρόπο φθάνουμε να προτιμούμε και να αγαπούμε την ασχήμια σημαίνει πως σ αυτή τη περίπτωση η ασχήμια είναι ομορφιά » .
Αυτό το μικρό σημαδάκι ,δεν είναι κάτι που παραβλέπουμε θαμπωμένοι από την ομορφιά της γυναίκας που ερωτευόμαστε. Αντίθετα είναι αυτό εξαιτίας του οποίου την ερωτευόμαστε , η έλλειψη που μας προ(σ)καλεί στη δική μας Ναρκισσιστική παρέμβαση.(βουτιά στη λίμνη) .
3 Απριλίου, 2007 στις 12:42 μμ
pascal
έρωτας είναι η καθαγίαση της ιδιοτέλειας
3 Απριλίου, 2007 στις 2:25 μμ
βουρκοακολαστος
Πασκάλ ,νομιζω θα επρεπε να διακρινουμε τον ερωτα απο την επιθυμία .
Αν η επιθυμία θελει να καταναλώνει , ο ερωτας θελει να κατεχει . Ενώ η εκπλήρωση της επιθυμιας συμπιπτει με την εξολοθρευση του αντικειμένενου της , ο ερωτας μεγαλώνει με τα αποκτηματα του και εκπληρώνεται στη διαρκεια τους , Αν η επιθυμία ειναι αυτοκαταστροφική , ο ερωτας ειναι αυτοδιαιωνιζόμενος ( Μπαουμαν)
Ο Ερωτας από τηναλλη , ειναι διαθεση να φροντισουμε και να προστατευσουμε το αντικειμενο της φροντίδας μας……Να βυθισουμε , να απορροφησουμε και να αφομοιωσουμε το υποκείμενο στο αντικειμενο και όχι αντιστροφως, όπως στην περιπτωση της επιθυμίας . Ερωτας σημανει να προσθετουμε στον κόσμο- οπου κάθε προσθεση ειναι το ζωντανό ιχνος του ερωντος . στον ερωτα ο εαυτός μεταφυτευεεται λιγο λιγο στον κόσμο
3 Απριλίου, 2007 στις 4:01 μμ
blogaki
Έναν τέτοιον άντρα να με κυνηγάει όπου κι αν πάω, μπορώ να έχω κι εγώ παρακαλώ;; Που δίνω την παραγγελία;; 🙂
3 Απριλίου, 2007 στις 4:29 μμ
Βουρκόλακας
🙂 Εδώ!
Μπλογκάκι!!!!!!!
3 Απριλίου, 2007 στις 4:32 μμ
Βουρκόλακας
Ξερεις Μπλογκακι το πιστευω μου ειναι το ιδιο με του Γουντι Αλλεν !
3 Απριλίου, 2007 στις 4:33 μμ
Βουρκόλακας
Όταν τον ρωτούν σε τι πιστεύει ο Γουντυ Άλεν στην ταινία Sleeper (1973): έχοντας διαγράψει πολιτική θρησκεία και επιστήμη, διακηρύσσει : «Πιστεύω στο σεξ και τον θάνατο δυο εμπειρίες πού έχουμε μια φορά στη ζωή μας »
3 Απριλίου, 2007 στις 4:40 μμ
pascal
Έρωτας είναι να κοιμάσαι παντόφλα διχαλωτή και να ξυπνάς γόβα ψηλοτάκουνη
3 Απριλίου, 2007 στις 4:45 μμ
Βουρκόλακας
Στο Συμπόσιο του Πλάτωνα , η Διοτίμα υποδεικνύει στο Σωκράτη ότι αντικείμενο του έρωτα είναι η »γέννα και η γονιμοποίηση στην ομορφιά.» Να αγαπά κανείς σημαίνει να επιθυμεί να γονιμοποιήσει και να γεννήσει» και ετσι ο εραστής αναζητάει και αυτός , γυρίζοντας εδώ κι εκεί την ομορφιά, όπου θα μπορέσει να γεννήσει »..Με άλλα λόγια , ο έρωτος δεν βρίσκει το νόημα του στη λαχτάρα για προκατασκευασμένα, έτοιμα και ολοκληρωμένα πράγματα-αλλά στην ανάγκη να συμμετάσχει στο γίγνεσθαι αυτών των πραγμάτων ……
Καταλαβες, μικρο , παιχνιδιαρικο Βλογκακι; 🙂 🙂 🙂 🙂
3 Απριλίου, 2007 στις 4:46 μμ
Βουρκόλακας
Πασκάλ είπες γοβα ; Αν ειναι στιλετο μ’εφτιαξες….
3 Απριλίου, 2007 στις 4:47 μμ
blogaki
Κατάλαβα…:)
Το’χω διαβάσει κι εγώ το Συμπόσιο..
3 Απριλίου, 2007 στις 4:52 μμ
Γερόντιο
η σεξουαλικότητα είναι θέμα εξαιρετικά σοβαρό ,κάτι που επιβεβαιώνει ο ήρωας του μυθιστορήματος του Philip Roth:Το ανθρώπινο στίγμα,ο εβδομηνταπεντάρης κοσμήτορας Σιλκ ,όταν λέει
«Παίρνω Βιαγκρα , Νειθαν. Όλη αυτή την ταραχή, όλη αυτή την ευτυχία την οφείλω στο Βιάγκρα(…) Χωρίς το Βιάγκρα θα είχα την αξιοπρέπεια ενός ηλικιωμένου κύριου ,απαλλαγμένου από την επιθυμία, ο οποίος θα συμπεριφερόταν ευπρεπώς.[…].Χάρη στο Βιάγκρα, αρχίζω να καταλαβαίνω τις ερωτικές μεταμορφώσεις του Δία. Ετσι θα έπρεπε να το ονομάσουν, Δία, κι όχι Βιάγκρα»
Παιδια (εννοώ ΒLOGAKI) παρα την ηλικία μου ειμαι κιεγώ εδώ….!
3 Απριλίου, 2007 στις 5:09 μμ
Βουρκόλακας
Blogakι ασε το γεροντιο που δεν ξερει τι λεει κιεχει και αιζενχαουερ
και προσεξε καλυτερα τι αλλο λεει ο Octaviο Paz για τον Ιπποτικό ερωτα. Σου θυμιζω τις τρεις βαθμίδες της ερωτικής «υπηρεσίας»:μνηστήρας , ικέτης και δόκιμος. Η δέσποινα σφράγιζε τη αποδοχή του εραστή της μ¨ έναν ασπασμό και εκεί τελείωνε η υπηρεσία του Όμως υπήρχε και μια τέταρτη βαθμίδα: ο σαρκικός έρωτας. ,
Η αντίληψη ότι έρωτας είναι μύηση συνεπάγεται επίσης ότι είναι και δοκιμασία . Πριν από τη σωματική ολοκλήρωση υπήρχε ένα ενδιάμεσο στάδιο που ονομαζόταν assag ή assai, δηλαδή δοκιμασία του έρωτα :Η δοκιμασία περιλάμβανε διάφορες βαθμίδες : ο εραστής έπρεπε να παρασταθεί στην έγερση και την κατάκλιση της αγαπημένης του, Να την ατενίσειi γυμνή.. τέλος , να πλαγιάσει στην κλίνη μαζί της και να επιδοθεί σε διάφορες περιπτύξεις ,δίχως να φτάσει στην τελευταία (coitus interruptus )
Καταλαβες Μπλογκακι; Αυτός ηταν ο ατελειωτος ιπποτικός (των τροβαδουρων)ερωτας
3 Απριλίου, 2007 στις 5:18 μμ
Βουρκόλακας
Oi Προβηγκιανοί ποιητές δεν έπαυαν να εξυμνούν μια μυστηριώδη έκσταση, σωματική και ταυτόχρονα πνευματική , πoy ονόμαζαν joi και η οποία ήταν η υψηλότερη ανταμοιβή του έρωτα . Αυτή η joi δεν ήταν ούτε η απλή χαρά ούτε η ηδονή,αλλά ένα στάδιο ακαθόριστης ευτυχίας . Οι λέξεις με τις οποίες ορισμένοι ποιητές περιγράφουν τη joi μας παραπέμπουν στην ηδονή της σαρκικής κατοχής η οποία ωστόσο είναι εκλεπτυσμένη από την αναμονή .
Ο «ιπποτικός ερωτάς» δεν ήταν μια αταξία ,αλλά μια αισθητική των αισθήσεων Άλλο μιλούν για το συναίσθημα της ένωσης με τη φύση μέσω της ενατένισης της γυμνής αγαπημένης , συγκρίνοντας το με την αίσθηση που μας κυριεύει μπροστά σε κάποιο τοπίο ένα ανοιξιάτικο πρωινό. Για άλλους πάλι ήταν μια ανάταση της ψυχής παρόμοια με την παραφορά των μυστικιστών . Η ευτυχία είναι εκ φύσεως , άφατη . Η joy των προβηγκιανών ήταν ένα παράξενο είδος ευτυχίας και ,ως εκ τουτου,διπλά άφατη …..
3 Απριλίου, 2007 στις 5:22 μμ
Βουρκόλακας
Τωρα -φευγοντας απο τον Οκταβιο Παζ -ο έρωτας άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του μετά τα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα ενσωμάτωσε στοιχεία το Amour Passion και επηρεάσθηκε από τα ιδανικά του.. Η ανάδυση του ερωτά συνέπεσε με την εμφάνιση του μυθιστορήματος:εγκαινιάζει μια νέα αφηγηματική μορφή., Ο ερωτάς εισήγαγε στην ατομική ζωή την ιδέα μιας αφήγησης-μια φόρμουλα που επέκτεινε ριζικά την αναστοχαστικοτητα του απόλυτου ερωτά. Μι από τις σημασίες του όρου «ρομάντζο» είναι η διήγηση μιας ιστορίας, αλλά αυτή η ιστορία έγινε τώρα ατομική, εισάγοντας τον εαυτό και τον άλλο σε μία προσωπική αφήγηση ………………….
3 Απριλίου, 2007 στις 6:41 μμ
blogaki
Βλέπω ότι θεωρητικά τουλάχιστον τον γνωρίζεις καλά τον έρωτα Βουρκόλακα.
Φοβάμαι ότι δεν έχω κάτι να απαντήσω στα όσα σπουδαία αναφέρεις, αν και τα διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον.
Δεν το κατέχω το θέμα, είμαι μικρή ακόμα! (τ’ακούς εσύ Γερόντιο;;;)
:p
3 Απριλίου, 2007 στις 6:55 μμ
Ο μπαρμπα-Μαθιός
Για δες καιρό που διάλεξε ο panosz να με πάρει… Και να με στείλει πίσω στα χρόνια της φιλολογίας. Βρες μπας και μαλακίστηκα που το έρριξα μετά στην επικαιρότητα και στο lifestyle; Πάω πασχαλινές διακοπές δίπλα στο κύμα, μπας και φυσήξει λίγο, μου καθαρίσει το μυαλό και πάρω καμμιά σημαντική απόφαση.
3 Απριλίου, 2007 στις 7:03 μμ
lisadel
Υπέροχη η ιστορία σου.
3 Απριλίου, 2007 στις 7:07 μμ
xxxstory
Ας της έταζες γάμο κι όλα θα ήταν αλλιώς 🙂
3 Απριλίου, 2007 στις 7:15 μμ
alagrecque
Τη Δανεζα μηπως την ελεγαν Μαρτα? γιατι κι εμενα μια Δανεζα ενα καλοκαιρι στην Καλυμνο με παρηγορησε και μου ειχε πει πως εκανε αυτη τη δουλεια 3 χρονια ηδη…
3 Απριλίου, 2007 στις 7:35 μμ
Βουρκόλακας
Οριστε,,,,
3 Απριλίου, 2007 στις 7:36 μμ
Βουρκόλακας
Ειδαν πιπινι πλακώσαν και οι…..
3 Απριλίου, 2007 στις 7:40 μμ
Βουρκόλακας
Γερο(παραλυμενο)πορνομυαλογερόντιο …………………………..
3 Απριλίου, 2007 στις 8:06 μμ
Γερόντιο
Δικαιωμα στο σεξ, στην τριτη ηλικια…
δικ….(Εδώ οι κραυγες και τα συνθηματα διακοπτονται απότομα διοτι ο Βουρκολακας αναγκαζει το Γεροντιον να καταπιει αμασητον α) την Παλαιαν Διαθηκην (ιδιατερως το Λευιτικόν και Δευτερονομιον),την Αποκαλυψιν του Ιωαννου ομου μετα της Θειας κωμωδιας του Νταντε (ο κυκλος των κολασμένων…. Τον περιμένει ακόμα α) Το συμποσιον του Πλατωνος β) Ο »Οδηγός αποχής και απολυτης εγκρατειας » του κ. Χριστοδουλου…
3 Απριλίου, 2007 στις 8:36 μμ
Πάνος
Μπλογκάκι,
σήμερα έχεις την τιμητική σου… 🙂
*
Βουρκόλακα,
για την κατάστασή σου (του βουρκόλακα δλδ), πολύ ζωηρό σε βρίσκω…
*
Γερόντιο,
όσο ζεις, υπάρχει ελπίς… 🙂
*
Βιογιάννης,
λάβε υπόψη (επιπλέον) οτι πρόκειται περί βιολογικής και ουχί μεταλλαγμένης καλλιέργειας.
*
Δημήτρη Ρ.,
να είσαι καλά, καλά ταξίδια, καλό Πάσχα!
*
Σπυρέτο,
τα μη-μπουρδέλα ήταν …περισσότερα! 🙂
*
Άγνωστε,
καλό Πάσχα!
*
θείε Ισίδωρε,
τέτοια εξέλιξη είχε η Ελιζαμπέτα; Τι μου λες… 🙂
*
pascal,
επιγραμματικός, ως συνήθως… 🙂
*
μπαρμπα- Μαθιέ,
καλώς όρισες στην καλύβα – θα σε επισκεφθώ σύντομα, να δω τι καλλιεργείς… 🙂
*
lisabel,
να είσαι καλά – θενξ!
*
xxxstory,
πως δεν το σκέφτηκε ο νευροχειρουργός – να προτείνει γάμο; 🙂
*
αλαγκρεκ,
νομίζω πως την έλεγαν Ματίλντε. Δεν αποκλείεται να ήταν ξαδερφούλες… 🙂
3 Απριλίου, 2007 στις 9:27 μμ
Sadmanivo
Πόσο ωραίες, ξεκάθαρες καταστάσεις ήταν εκείνες… Ο έρωτας ήταν τετράγωνος, σαφές πλαίσιο και συνεχείς γραμμές, έντονο κοντράστ.
Σήμερα, λες να ‘ναι η … αϊζενχάουερ, το περίγραμμα ασυνεχές, το ύφος σουρεάλ και το περιεχόμενο ιμπρεσσιονιστικό, με ερμηνευτικές επιλογές ανοικτές.
Κοινώς, έχουμε χάσει λίγο τα αυγά και τα πασχάλια, που ‘ναι και Πάσχα…
Καλή Ανάσταση, και για μας τους μετέφηβους 😉
3 Απριλίου, 2007 στις 9:42 μμ
imikrimarika
Πάνο ωραίος ο έρωτας σου ….πολύ ιπποτικός ….που λέει ο βουρκόλακας….εσύ τον είχες κάνει πράξη….πριν ο βουρκόλακας ( με το συμπάθειο….μη με παρεξηγήσεις καλέ βουρκόλακα…)τον απομνημονεύσει και τον παραθέσει στο blog σου…όσο για τον έρωτα σου δεν είναι ο έρωτας πριν από την ανακάλυψη των κινητών….αλλά ο έρωτας πριν από την ανακάλυψη…..των μοντέρνων μπαμπάδων…..κι εγώ ένα μπαμπά ….σαν της Elisabeth είχα….Μου φαίνεται ότι οι άνδρες ξέρουν και τα διηγούνται καλύτερα από μας ….Γιατί να μην πεις στη γυναίκα σου για τα λουλούδια ….πριν …..τόσα χρόνια…κακώς….αν της το είχες πει….θα εκτιμούσε περισσότερο ……τον έρωτα σου…..
3 Απριλίου, 2007 στις 10:12 μμ
silia
Κοίτα , που τους νευροχειρουργούς…..τους ειχα παντα για ….ξενέρωτους….
Πάει , χάλασε ο κόσμος .
3 Απριλίου, 2007 στις 10:21 μμ
Πάνος
sadmanivo,
αν τα έχουμε χάσει λέει… 🙂 Καλό Πάσχα!
*
imikrimarika,
ο καλύτερος αφηγητής που γνώρισα στη ζωή μου ήταν …γυναίκα: η μακαρίτισσα γιαγιά-Τασούλα! Ε, και να υπήρχε ακόμα και να άνοιγε μπλογκ, τι είχε να γίνει… 🙂
silia,
ΠΟΣΟΥΣ νευροχειρουργούς έχεις γνωρίσει; 🙂
3 Απριλίου, 2007 στις 11:10 μμ
βουρκολακας
Καλή μικρήμαρικακι.
Δεν σε παρεξηγώ . Ισα ισα που μ’ αρεσει να απομνημονευω ερωτες(-πολεμώντας τον ατιμο τον Αιζενζαουερ που τα σκορπά ει ολα σαν φτερα στον ανεμο…) Μ’ αρεσει επισης να να τους αποσταζω και να βγαζω κάτι σαν το Αρωμα Γυναικας(…καλό ελιξηριο για βαμπίρ σαν εμενα ) Καποτε δε ειχα γραψει κι ενα ποιηματακι : Λεγοταν
» Ειναι σπασμοι μεσα στη νύχτα η Αγάπη…»
Θες να το δεις;
4 Απριλίου, 2007 στις 12:09 πμ
silia
Ποσους νευροχειρουργους , εχω γνωρισει ; …Δεκαδες….
Παλια , πολυ παλια , τους βαφτιζαμε με σκωπτικα προσωνυμια (παρατσουκλια), οπως….»αρκουδες», «Κινγκ-Κονγκ», «χαχολοι» και αλλα παρομοια , ακριβως για να δειξουμε για ποσο ανεραστους και ξενερωτους τους ειχαμε . Ισως να φταιει αυτο το «πολυ παλια» , που ειπα , ισως παλι να φταιει και το γεγονος , οτι …απλα , μας ….ενοχλουσαν .
Συγνωμη για την……τσατ…οποίηση του πραγματικα υπεροχου μπλογκ σου…..
4 Απριλίου, 2007 στις 1:02 πμ
imikrimarika
Τσου !!!Είχα δει πολλές ταινίες με βαμπίρ μικρή μικρή και….τώρα με ανατριχιάζουν….δεν τα θέλω καθόλου μα καθόλου τα θρίλερ…..Sorry δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σου….αλλά ένεκα πεποιθήσεως….καταλαβαίνεις…Καλή μέρα βαμπιράκι!!!!Είδες τι καλή που είμαι, και πολύ ευγενική , πάντα λέω καλημέρα…..
4 Απριλίου, 2007 στις 1:09 πμ
βουρκολακας
Καλημερα και σε σενα ευγενικήμικρημουμαρικα!!!!!
🙂
4 Απριλίου, 2007 στις 1:16 πμ
imikrimarika
Δεν έγινες σκόνη !!!!Η ψέμματα λέγαν οι ταινίες που έβλεπα μικρή ή δεν είσαι πραγματικός βρυκόλακας!!!
4 Απριλίου, 2007 στις 1:40 πμ
βουρκολακας
ψέμματα λέγαν οι ταινίες και ασφαλώς ειμαι πραγματικός βουρκολακας
(δηλαδή Απέθαντος ,ο Νοσφεράτου ή Λαμιας- με τονα δοντι χυσό , Παν (οχι Πάνος) η Φαυνος, ο τραγουδιστής , ο Μεγας (ολιγον Τραγος ,αλλα παρολαυτά ,ευαισθητος ειλικρινα δικός σας δεποινίς και δουλος σας )ημετερος τωρα δα …Ως Συρανό ντε Μπερζερακ μικρημουμαρικακι σας φιλώ δικο σας
βΟΥΡΚΟΛΑΚΑΣ
4 Απριλίου, 2007 στις 1:50 πμ
imikrimarika
Σαν πολύ θάρρος δεν πήρες μαζί μου κύριε βρυκόλακα , με ήξερες και από χθες ?!!!!!Α κοίτα να σου πω μη ξεσπάσω πάνω σου , τώρα που είσαι εύκαιρος, για όλες τις τρομάρες που τράβηξα μικρή μικρή με όλα τα ξαδέλφια σου τους βρυκόλακες….ευτυχώς οι ταινίες με βρυκόλακες …δεν είναι πια της μοδός….αλλά και να ήταν …..έχω πάρει με το παραπάνω τη δόση μου….βλέπεις ενώ φοβόμουν και ενώ ήξερα ότι το βράδυ δεν θα κοιμόμουν ….το βλαμμένο καθόμουν και τις έβλεπα μέχρι το τέλος….ήμουνα βλαμμένο αυτό είναι σίγουρο….
4 Απριλίου, 2007 στις 2:02 πμ
βουρκολακας
μα μικρημουμαρικουλα δεν γνωριζετε οτι αι ταινιαι διαστρεβλώνουν πάντα την αληθεια…οτι είμεθα θυματα μιας παναρχαιης συκοφαντίας….οτι αυτό που ονομαζουν αιμα και βαμπίρ δεν ειναι παρα το παναρχαιον τελετουργικόν του Πανός(ουχι του Πανου )
δηλαδή ,πολυ απλά η ιδια η ζωοδοτρα φυσις. Τα ιδια μας τα ονειρα που μας μιλάνε ..ειναι .ο αυλός (και δαυλός)του Πανός …οι νυμφες και τα ρυακια… Το δασος …και η παναρχαια θεα η σελήνη …. Η πανσεληνος… Η αγάπη…
Τρυφεροτατα σας λέω μικραμουμαρικα …. Μην ακουτε τους συκοφαντες
και τωρα σας καλημεριζω και καληνυχτω …διοτι πλησιαζει το φως της ημέρας και πρεπει να αποσυρθώ ..εκει οπου δεν φτανει του ηλιου η αχτίς …
Ω δεσποινις (υπάρχει ελπίς;)
4 Απριλίου, 2007 στις 2:30 πμ
imikrimarika
Μιλάς για το θεό Πάνα .Αυτό πρώτη φορά το ακούω ! Ενδιαφέρον!
4 Απριλίου, 2007 στις 10:49 πμ
omadeon
Αποτελεί μέγα λάθος του αγαπητού φίλου που κρύβεται κάτω από το βαμπιροειδές ψευδώνυμο «βουρκόλαξ», το ότι χρησιμοποιεί αυτό το ψευδώνυμο. Μάλλον πρόκειται περί επιμελούς αντι-βαμπίρ, οπότε τον πληροφορώ ότι ο Βαμπιρισμός είναι ο θάνατος του έρωτα, και είναι ήδη αποκηρυγμένος από τη σημερινή νεολαία (με την οποία κάνω πολλή παρέα, ΑΚΡΙΒΩΣ διότι δεν είμαι… βαμπίρ). Σχεδόν όλα τα επώνυμα πρόσωπα όμως που εμφανίζονται στα κανάλια (και αλλού) είναι καραμπινάτα βαμπίρ, και π.χ. αυτό θα το διαπιστώσεις αγαπητή Μικρά Μαρίκα όταν καλέσεις ένα τέτοιο βαμπίρ σε ένα… ζωντανό πάρτυ με θετική ενέργεια, και με… υγιή διακοσμητικά φυτά σε γλάστρες μέσα στο σπίτι. Οχι μόνο τα «βαμπίρ» θα σου χαλάσουν το (κέφι στο) πάρτυ, αλλά και οι… γλάστρες σου θα μαραθούν (από την αρνητική επιρροή των βαμπίρ) εντός ολίγων μόνο ωρών (αν δίπλα τους άραξε βαμπίρ). ΔΕΝ αστειεύομαι, διότι τελευταίες έρευνες στην Παραψυχολογία (και συμβατική ψυχολογία εν μέρει) απέδειξαν πέρα από αμφιβολία ότι ορισμένοι άνθρωποι ΕΙΝΑΙ βαμπίρ, και πράγματι ακόμη και τα φυτά… μαραίνονται λόγω της παρουσίας τους.
Αν απορείτε π.χ. ΤΙ κερδίζει ένας «επώνυμος σταρ» σαν το Χριστόδουλο, όταν σας… τα πρήζει μέσω καναλιών, απλούστατα κερδίζει… Ενέργεια. Ολα τα διάσημα βαμπίρ έχουν στόχο τα πλήθη, διότι το πλήθος είναι μία μαζική συσσώρευση Ενέργειας, από την οποία τρέφονται τα βαμπίρ.
Μεγάλος αριθμός ατόμων κάποιας ηλικίας (αν και δεν είναι απαραίτητα θέμα ηλικίας -υπάρχουν και πολύ νεαρά άτομα σε αυτή την κατηγορία) είναι μεταλλαγμένα σε βαμπίρ. Οι παρέες τους το ξέρουν (και αν είναι μόνιμες συνήθως αποτελούνται ΚΑΙ αυτές από άλλα βαμπίρ). Οι περισσότερες παρέες ευτυχώς δεν είναι έτσι, και… αποφεύγουν τα βαμπίρ, ακόμη και όταν (επιφανειακά) τα τελευταία λένε «σωστά πράματα». Κάνε ένα πάρτυ και φώναξε καλεσμένο το Χριστόδουλο ή το Ζουράρι, κι αν… δεν χαλάσει το πάρτυ εγώ θα τρυπήσω το αυτί μου να βάλω σκουλαρίκι! 🙂
Ο έρωτας είναι αντίθετος με το βαμπιρισμό διότι είναι άνευ ορίων και άνευ όρων γενναιόδωρη «ανταλλαγή ενέργειας». Τέλος, ο έρωτας (όπως π.χ. και η χειμερινή κολύμβηση ή ο σύγχρονος χορός) αποτελούν αντίδοτα κατά του βαμπιρισμού, διότι οι ανταλλαγές ενέργειας είναι υγιείς και διάχυτες χωρίς περιορισμό (σε αυτές τις δραστηριότητες). Ακόμη και άνθρωποι που κινδυνεύουν να μεταλλαχθούν σε βαμπίρ, μπορούν να διασωθούν από τέτοιες δραστηριότητες (γλυτώνοντας μεταξύ άλλων ΚΑΙ από το… πρόωρο γήρας -μία παρενέργεια του βαμπιρισμού).
Αυτά από μένα (και ευχαριστώ το βρουκόλακα για τα ωραία του σχόλια στο δικό μου μπλογκ σήμερα).
Γιώργος
4 Απριλίου, 2007 στις 11:01 πμ
βουρκολακας
Αγαπητε Γιωργη : Διαφωνώ πληρως και καθετως με το ως ανω σχολιο σου. Η θεωρια σου ακομα και αν ειναι σωστή τοποθετειται σε λαθος βασιν εφοσον στρεφεται κατα των συμπαθεστατων αυτών οντων της Νυχτας , των Βαμπίρ …. Ημεις , βουρκολακες (που ψευδώς μας συγχεουν μετα συμπαθη και φιλησυχα αυτά οντα ) διαμαρτυρόμεθα δια την επαισχυντον και αδικον προπαγάνδα εναντιον των βαμπίρ και λοιπών πλασματων του σκοτους (και δηλωνουμε οτι συντομα θα ζητησουμε να παρθουν ασφαλιστικά μετρα εναντιον οσων τα κακομεταχειρισζονται -ομου μεθ’ημων … )
4 Απριλίου, 2007 στις 11:02 πμ
βουρκολακας
Υ,Γ Κατω τα χερια απο την ημικρημαρικα
4 Απριλίου, 2007 στις 11:17 πμ
omadeon
Ο,τι πεις! χεχε
4 Απριλίου, 2007 στις 11:32 πμ
βουρκολακας
Anhmikrhmarikamoiaze estvkaioligonmethnanωfvtoγραφιατοτεμαλλον θαanasthθω.
4 Απριλίου, 2007 στις 11:50 πμ
imikrimarika
Πρώτον βουρκόλακα ….μην τολμήσεις να αναστηθείς….δεύτερον κακώς δεν έβαλα την πραγματική μου φωτογραφία…διότι έτσι θα είχα την ησυχία μου…το σκέφτομαι όμως…..και να σας πω και κάτι άλλο ….μην ασχολείστε μαζί μου εντάξει….δεν σας ξέρω …δεν με ξέρετε…..άρα γιατί συζητάτε για μένα ….ε!!!!Θα φωνάξω τη Θεία Ευανθία ….δεν ντρέπεστε να με πειράζετε παιδί πράμα που είμαι….άμα συνεχίσετε….δεν θα με αφήνει να κυκλοφορώ μόνη μου η θεία….
4 Απριλίου, 2007 στις 12:11 μμ
omadeon
Βουρκόλακα, είσαι να οργανώσουμε προξενιό για τη θεία Ευανθία? Να τη γνωρίσουμε στο θείο Ισίδωρο? 🙂
4 Απριλίου, 2007 στις 12:32 μμ
imikrimarika
Αφήστε τη θείτσα μου ήσυχη …ακόμη σκέφτεται τον βλαμ….τον μακαρίτη ήθελα να πω τον κυρ Μιχάλη…
4 Απριλίου, 2007 στις 2:08 μμ
βουρκολακας
Καλά παιδιμ ‘ καλά κορτσουδιμ’ μη μου στενοχωριέσαι παιδακιπραμα! Θα σ’ αφησωησυχια 🙂
4 Απριλίου, 2007 στις 2:13 μμ
blogaki
Κύριε Πάνο!!!
Κάντε κάτι καλέ!! ΚΨΜ έχει γίνει εδώ μέσα!
Πάει να μπει γυναίκα και πέφτουν όλοι μαζί !
Τοίχο τοίχο θα πηγαίνουμε…. 🙄
4 Απριλίου, 2007 στις 2:14 μμ
Βουρκόλακας
Ωραιο το ανθρωπάκι . Πως το εκανες;
4 Απριλίου, 2007 στις 2:15 μμ
Βουρκόλακας
🙄
4 Απριλίου, 2007 στις 2:16 μμ
Πάνος
Μπλογκάκι,
μου έστηλε μέηλ ένας δόκτωρ βαν- Χέλσινγκ, ειδικός (λέει) στους βουρκόλακες. Να του απαντήσω; 🙂
4 Απριλίου, 2007 στις 2:17 μμ
Βουρκόλακας
🙄 🙄 🙄
polla polla anurvp;akia poy aliuvrizoyn …βουρκολακιασα λεμε
4 Απριλίου, 2007 στις 2:20 μμ
μπαλλετο της Ι. Μ ΠΕΤΡΆΚΗ
Στειλε τον βαν- Χέλσινγκ… Επειγόντως ….
4 Απριλίου, 2007 στις 2:21 μμ
blogaki
Ένας εξορκισμός νομίζω ότι απαιτείται…! 😆
4 Απριλίου, 2007 στις 2:25 μμ
Βουρκόλακας
θελω ενα ανθρωπάκι που να γυρναει το κεφαλι αναποδα ….οπως στον εξορκιστη (για να δουμε αυτό :iol:
4 Απριλίου, 2007 στις 2:30 μμ
blogaki
Αυτό σου κάνει;; 😈
4 Απριλίου, 2007 στις 2:55 μμ
Βουρκόλακας
😈
Λοιπόν Πανομ ‘ σου εχω μια είδηση μουρλια (αν δεν τοχεις ηδη παρει χαμπάρι . Στην Ελευθεροτυπία ,σημερα , σ 46, σε αρθρο του Χαρη Αθανασιαδη ,ιστορικου της εκαπιδευσης με τίτλοι Εθνος και Σχολική Ιστορία, δινεται η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ βολή(επιτελους) στο αντεθνικό βιβλιο … Πρεπει να το δεις (και οι αλλοι οπωσδήποτεε λεμε…) Ε Να δεν μπορώ να κατεβασω λινκ… Αν μπορεί καποιος αλλος….(πάντως ειναι οτι πρεπει για ποστ )
4 Απριλίου, 2007 στις 3:02 μμ
pascal
@blogaki: Ε, γι’ αυτό κι’ εγώ δεν αποκαλύπτω ότι είμαι γυναίκα και το παίζω μουστακαλής
4 Απριλίου, 2007 στις 9:57 μμ
blogaki
@pascal
χμμ..καλή ιδέα! Εφ’ εξής θα κυκλοφορώ ως blogaras!! 🙂
4 Απριλίου, 2007 στις 9:58 μμ
Ανυπότακτη Καρδιά
blogaras!!! γουσταρω!!!
4 Απριλίου, 2007 στις 10:10 μμ
PR of Satanas-Χάρος ΕΠΕ
Κοιτα να δεις και αμοιβαια αλλαγη φυλου μιρακολο! ΜιρακΟΛΟΟΟ!
4 Απριλίου, 2007 στις 10:15 μμ
PR of Satanas-Χάρος ΕΠΕ
jumpy
4 Απριλίου, 2007 στις 10:27 μμ
Βουρκόλακας
Το προβλημα τοχει το μπλογκακι (ή μπλογκαρας: δεν γλυτώνει ετσι κι αλλιως)
4 Απριλίου, 2007 στις 10:29 μμ
Βουρκόλακας
PR of Satanas-Χάρος ΕΠΕ: κατι μου θυμίζεις …..κατι μου θυμίζεις …..
4 Απριλίου, 2007 στις 10:30 μμ
PR of Satanas-Χάρος ΕΠΕ
Yeeeeeessss!!! :smilie60:
4 Απριλίου, 2007 στις 10:32 μμ
Βουρκόλακας
*-)
4 Απριλίου, 2007 στις 10:32 μμ
PR of Satanas-Χάρος ΕΠΕ
Γεγονος ειναι οτι οι περσονες μας/σας περισσευουν φιλτατε…(αλλα δεν δινουμε ποτε φιλους) It’s a game.
4 Απριλίου, 2007 στις 10:33 μμ
Βουρκόλακας
Dipl;h apotyxia!
7 Απριλίου, 2007 στις 8:28 μμ
aggelos-x-aggelos
Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος.
Είναι ο Αγ. Παντελεήμονας!
Καλή Ανάσταση!
9 Δεκεμβρίου, 2013 στις 2:11 μμ
topakas
[…] Ελιζαμπέτα ή ο έρως όταν δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα […]