Το μονοκινητήριο πετούσε πάνω από το Μάτσου – Πίτσου, αργά. Το θέαμα ήταν μοναδικό, όλα αυτά τα σχήματα αποκάτω. Ξαφνικά βλέπω τη Μαριάννα να δυσανασχετεί, δεν τις άρεσαν οι φωτογραφίες που έπαιρνε με τη Minolta. Λύνεται, ανασηκώνεται, περνάει το κεφάλι και το μισό κορμί απέξω κι αρχίζει να τραβάει, κρεμασμένη στο κενό. Στρέφοντας το βλέμμα είδα τις γραμμές από το κυλοτάκι της να διαγράφονται κάτω από το χακί παντελόνι, έτσι όπως ήταν τεντωμένη. Άπλωσα το δεξί μου χέρι και της χάιδεψα τα οπίσθια, με τέχνη και με πάθος. Ένοιωθα στην παλάμη μου τις αλλαγές, τα περάσματα από το ένα στάδιο στο επόμενο: στην αρχή ξαφνιάστηκε και σφίχτηκε, μετά χαλάρωσε, πιο μετά άνοιξε τα πόδια, όσο της επέτρεπε ο στενός χώρος, άρχισε να τεντώνεται προς τα πίσω και να κουνιέται ελαφρά, από τη στιγμή σφήνωσα το χέρι μου στη συμβολή των μηρών. Συνέχιζε να φωτογραφίζει ως το τέλος, οι τελευταίες φωτογραφίες ήταν άλλα αντ’ άλλων, γελούσα όταν τις εμφάνιζα, κάποια στιγμή δεν άντεξε άλλο, πέρασε το σώμα της μέσα. Την είδα αναψοκοκκινισμένη από τον αέρα, με τα μαλλιά της ανακατεμένα, τα χείλια της μισάνοιχτα και τα στήθη της ν’ ανεβοκατεβαίνουν, με την ανάσα. Άφησε τη μηχανή στην άκρη, έλυσε τη ζώνη της, κατέβασε παντελόνι και εσώρουχο και τα έσπρωξε κάτω.
Αυτά θυμάμαι τώρα, είκοσι χρόνια μετά – και τρελαίνομαι… Η Μαριάννα ήτανε τότε εικοτέσσερα, εγώ τριανταφεύγα, γυρίζαμε τον κόσμο και με κάθε ευκαιρία πετούσαμε με μικρά αεροπλάνα… Όταν μας τελείωναν τα λεφτά, επιστρέφαμε. Η μάνα της είχε λυσσάξει, πότε θα παντρευτούμε, αλλά εγώ αυτό το είχα ξεκαθαρίσει εξαρχής: ποτέ των ποτών! Δεν ήθελα γάμο, δεν ήθελα την ευθύνη ενός παιδιού, γιατί ήξερα πως αν κάνω παιδί θα έπρεπε να του αγοράζω πάνες αντί να πετάω, θα έπρεπε να βρίσκομαι κοντά του, αντί να τριγυρίζω όπου γουστάριζα, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Η Μαριάννα συμφωνούσε, στο γενικό, αποφεύγαμε να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις, όταν τη στρίμωχνε η μάνα της ερχόταν στεναχωρημένη, εγώ καταλάβαινα τι παίζει, αλλά δεν έλεγε τίποτα.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα χρόνια έμπλεξε με άλλον άντρα, ιδίως κάτι εξάμηνα που εγώ γινόμουνα της αναλήψεως. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Αλλά, κάθε φορά που επέστρεφα η πόρτα ήταν ανοιχτή και ποτέ δε ζήτησε εξηγήσεις.
Γύρισα χθες το πρωί, από Κέρκυρα. Είχα να περάσω τρεις μήνες πάνω κάτω, μέρα Σάββατο ήταν, υπολόγιζα πως θα βρω τη Μαριάννα να κοιμάται, για να βγάλει τα σπασμένα της βδομάδας που ξυπνάει στις έξι για να ετοιμαστεί για τη δουλειά. Άνοιξα με το κλειδί μου και μπήκα, αλλά δε βρήκα κανέναν. Πήγα στην κουζίνα να φτιάξω καφέ και είδα το σημείωμα κολλημένο στην πόρτα του ψυγείου: Είμαι στο Ιπποκράτειο, Πρώτη Χειρουργική Κλινική. Πήρα αμέσως το κινητό της, δεν απαντούσε, έφυγα κατευθείαν για το νοσοκομείο.
Στο πάγκρεας, επιθετικότατος, μου είπε μετά ο γιατρός. Είναι θέμα ημερών. Της έκαναν μια χημειοθεραπεία έτσι, για να λένε πως κάτι έγινε… Την είδα, ξαπλωμένη, κουρασμένη, χλωμή αλλά ήρεμη. Δε φοβάμαι, ψιθύρισε, ήθελα να σε δω, αλλά δε σου τηλεφώνησα, δεν ήθελα να σε αναστατώσω… πες μου τα νέα σου. Λοιπόν, για πρώτη φορά στη ζωή μου δε μπορούσα να βγάλω λέξη, είχα έναν κόμπο στο λαιμό που μ’ έπνιγε και δεν έλεγε να φύγει. Η Μαριάννα μου κρατούσε το χέρι και δε μιλούσε κι αυτή. Τι να πούμε, άλλωστε; Οι αλήθειες δεν ειπώθηκαν ποτέ, πώς να ειπωθούν τώρα;
Πώς να της πω ότι εδώ και χρόνια δεν ένοιωθα τίποτα ερωτικό γι’ αυτήν… πως έβλεπα πάνω της τα σημάδια του χρόνου που περνούσε… πως όταν το κάναμε, εγώ σκεφτόμουν κάποια άλλη γυναίκα… πως έλεγα ψέματα ότι δεν είχα χρόνο, χρόνια τώρα… Δεν ήμουν, γι’ αυτήν. Δεν είχα, γι’ αυτήν. Πώς να της πω ότι στην Κέρκυρα πηγαίνω κάθε τρεις και λίγο, γιατί εκεί ζει μια άλλη γυναίκα, εικοσιπεντάρα τώρα, με τη δίχρονη Ντορίτα, πάλι έγκυος. Υποταγμένη, άνευ όρων, από εκείνη τη μέρα που με είδε στο πάρτι γενεθλίων της μαμάς της και με άκουσε να απαγγέλω ποιήματα του Μπουκόφσκι και του Γκίνσμπεργκ. Τα παίρνει όλα, χωρίς να ζητάει το παραμικρό, με μια ένθεη αδιαφορία… Θα ήθελα να ρωτήσω αυτήν, τη Μαριάννα, να μου εξηγήσει γιατί η Νίκη δε με διώχνει με τις κλωτσιές, έναν ξοφλημένο εξηντάρη με αλογοουρά, γιατί μένει μαζί μου… Αλλά, πώς να της τα πω όλα αυτά, εκεί που βρίσκεται;
Για πρώτη φορά είπα ψέματα με τόση φυσικότητα. Μαριάννα, σ’ αγαπώ. Πρώτη φορά της το είπα, μετά από είκοσι χρόνια. Είδα το χαμόγελο στα χείλη της, φωτεινό. Κι εγώ σ’ αγαπώ, απάντησε ήρεμα, λες και το είχαμε πει χίλιες φορές, ένα εκατομμύριο φορές. Πήγαινε τώρα να ξεκουραστείς, είσαι κουρασμένος. Έλα πάλι αύριο… Θα έρθεις;
44 Σχόλια
Comments feed for this article
4 Νοεμβρίου, 2007 στις 9:19 μμ
nik-athenian
Σε περιόδους που ο χρόνος είναι αγαθό σε έλλειψη, σου βγαίνουν τα καλά σου ή το είχες στο συρτάρι; Μια ακόμα ψηφίδα στο συμπεριφορικό καμβά σου.
4 Νοεμβρίου, 2007 στις 9:38 μμ
Πάνος
Νικ,
το πρόβλημα είναι κυρίως η έμφυτη τεμπελιά μου… Το κομμάτι γράφτηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Θενξ.
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 11:04 πμ
johnvellis
Όντως είναι καλό. Ξέρεις να βάζεις φωτιές…
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 12:56 μμ
axtapos
Πάνο συγνώμη, αλλά έπρεπε να σταματήσω την ανάγνωση, εκεί που κατέβασε το εσώρουχο μαζί με το παντελόνι.. Την πάτησα, μελαγχόλησα και σταμάτησα να αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να γίνει η «δουλειά» στην στενάχωρη καμπίνα …εν πτήσει..
Πως το έκανες αυτό;
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 1:26 μμ
Πάνος
Πώς το έκανα αυτό;
Δεν ξέρω. Είμαι εμπειροτέχνης παραμυθάς – οι ιστορίες γράφονται μόνες τους. Αρκεί να υπάρξει το ερέθισμα, που θα τις πυροδοτήσει.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ερέθισμα ήταν ένας θάνατος. Το υλικό, ως συνήθως, είναι παρμένο από πραγματικούς βίους ανθρώπων, κατά 90%, τουλάχιστον…
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 2:03 μμ
Ο θειος Ισιδωρος
Κι εγω νοιωθω οτι την πατησα.
Οταν περασα απο τη φραση …που πας να φτιαξεις καφε στην επομενη, καταλαβα οτι δεν υπαρχει επιστροφη.
Ενα κλικ και μετα ο δρομος εχει κλεισει πισω σου, ετσι απλα.
Και περιμενουμε αυτο το κλικ.
Καλη ευδομαδα.
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 2:57 μμ
Πάνος
θείε,
συγγνώμη – δεν ήθελα να σε πληγώσω…
Καλή ευδομάδα – και καλό χυμόνα!
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 3:20 μμ
Ο θειος Ισιδωρος
Α(χ)μήν
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 7:29 μμ
Alkibiades (??!)
.M’αρεσε. Σχεδον … ποιητικο.
(Bιαστικουλης εισαι…)
😆
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 7:42 μμ
Πάνος
Υπάρχει και το repost – άλλωστε θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό! 😉
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 7:45 μμ
Alkibiades (??!)
Αυτο σκεφτομαι κι εγω…
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 7:46 μμ
Alkibiades (??!)
…Αλλα θα την κανω κοκκινομαλλα. 😈
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 8:39 μμ
ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ
Καλησπέρα σας Πάνο!……..τελικά έχετε πάρα πολύ ταλέντο στο να κατασκευάζετε ιστορίες…..πολύ ωραία ιστορία….αλλά με πολύ τραγικό τέλος…..κάποιες φορές ίσως κάποιες σχέσεις και κάποιοι έρωτες πρέπει να περάσουν από κάποιες ‘φωτιές’……..κάποιες φορές όταν βλέπουμε το άλλο ‘μισό’…………….να είναι σε μιά πολύ άσχημη κατάσταση……και όταν ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγει για πάντα από τη ζωή…. τότε συνειδητοποιούμε ότι νιώθουμε κάτι (ή πολλά) για αυτό το άτομο…. τότε βλέπουμε ότι δεν ήταν έτσι όπως νομίζαμε (τα πράγματα μέσα μας)…. .εσείς τί λέτε;; Με αγάπη, Ηλιαχτίδα.
5 Νοεμβρίου, 2007 στις 8:50 μμ
Πάνος
Αλκιβιάδη,
κάνε την όπως γουστάρεις – μια χαρά θα είναι! Η σκηνοθεσία (τα πλάνα) είναι το θέμα…
*
Ηλιαχτίδα,
τι παραπάνω να πω; Τα έγραψα, όσα μπορούσα… 🙂
Ευχαριστώ για το ευγενικό σου πέρασμα από την καλύβα – μια ηλιαχτίδα πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση…
7 Νοεμβρίου, 2007 στις 12:49 πμ
Εκατοντάδες επισκέπτες διάβασαν τη Μαριάννα… « Η καλύβα ψηλά στο βουνό
[…] Wednesday, November 7th, 2007 in Λογοτεχνική καλύβα, Μπλογκόσφαιρα Εντάξει, λίγες εκατοντάδες.https://panosz.wordpress.com/2007/11/04/marianna/ […]
7 Νοεμβρίου, 2007 στις 8:28 μμ
ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ
Γειά σας Πάνο!….δεν χρειάζεται να με ευχαριστήτε!….νομίζω πως….το καλό και το ποιοτικό…..όλοι οι άνθρωποι το σέβονται και το εκτιμούν κι όπως μου είχε πεί κάποτε και κάποιος (που τώρα μου διαφέυγει το όνομά του)-όταν βλέπουμε κάτι όμορφο μπροστά μας αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σταθούμε για λίγο και να το θαυμάσουμε…..και αν μπορούμε να ‘παρουμε’ και μεις λίγη από την ομορφιά του!….(να την ΄φυλακίσουμε’) μέσα μας……’ δεν ξέρω εάν είχε δίκιο….εμένα όμως μου αρέσει αυτό το….φώς που υπάρχει μέσα στην καλύβα σας……….και όποτε μπορώ….. στέκομαι για λίγο και….μπαίνω μέσα γιανά δώ τί υπάρχει!…..και ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε κάτι που να μη μου τραβήξει το ενδιαφέρον!…..να μη μου αρέσει!…………..Τις πιό γλυκές μου καλησπέρες. Ηλιαχτίδα.
27 Απριλίου, 2009 στις 11:46 πμ
Γιώργος Ασημακόπουλος
να το γυρίσουμε ταινία?
27 Απριλίου, 2009 στις 12:02 μμ
Πάνος
Η παραγωγή πρέπει να βρει και αεροπλάνο… 😉
27 Απριλίου, 2009 στις 12:04 μμ
Γιώργος Ασημακόπουλος
Ο Βγενόπουλος να είναι καλά:)
27 Απριλίου, 2009 στις 12:08 μμ
gasimakop
Με χορηγό τον βάζελο, πειράζει;
27 Απριλίου, 2009 στις 12:21 μμ
Ενη Καπαζογλου
Ο κυριος που μπορουσε και πετουσε με λιαρ-τζετ για το κεφι του, εκανε οτι του γουσταρε, ανεβοκατεβαζε εσωρουχα κυριων ενιοτε και κυβερνησεις.
Η Μαριαννα το μικρο θυμα του, οπως και αλλα ,μπορει να συμπερανει κανεις, ειτε πεθαναν ειτε ζουν δεν μετρησαν ποτε γι αυτον.
Η μεγαλη του αναισθησια δεν συγχωρειται με καμια παρηγορητικη δηλωση αγαπης προς την Μαριαννα που πεθαινει.
Αυτοι οι ανθρωποι συνηθως μενουν μονοι ακομη και αν βρισκονται αναμεσα στην οικογενεια τους. Ειναι η τιμωρια τους……..
Ως σεναριο ταινιας θα εχει μπολικο μελο…….και χαρτομαντηλα.
27 Απριλίου, 2009 στις 12:36 μμ
Πάνος
Μονοκινητήριο, βρε Ένη… άκου, Λήαρ Τζετ! 😉
27 Απριλίου, 2009 στις 4:56 μμ
Γιώργος Ασημακόπουλος
Έτσι είναι τα ρεμάλια οι άντρες που έχουν και δικά τους αεροπλάνα!
Ευτυχώς τώρα με τον ιό της γρίπης των γουρουνιών θα ξεφορτωθούμε κάμποσους!
27 Απριλίου, 2009 στις 7:04 μμ
Πάνος
Ποιά ιδιόκτητα αεροπλάνα;
Τέτοια λέμε – και η Ένη θα νομίζει ότι ο λεγάμενος ήταν ο Ωνάσης, αυτοπροσώπως. 😉
22 Απριλίου, 2013 στις 12:07 μμ
ΣΑΘ
Ένας «ξοφλημένος εξηντάρης», με μια εικοσιπεντάρα…
…. ‘Ελυτικό’ μού ακούγεται:
# Τι πάει να πει «δεν πρέπει», «δεν αρμόζει».
Εγώ έχω δει παρθένες κι έχω ανοίξει
Το χνουδερό τους όστρακο να βρω το μέσα μέρος
Το μέρος τής καταστροφής και του θανάτου. # (!!!)
# Χρυσέ ζωής αέρα γιατί δε φτάνεις ως εμάς; # (!!!!)
[ Και τα δυο από τον «Μικρό Ναυτίλο».
Το εντονισμένο μέρος τού στίχου είναι, βεβαίως, Σολωμός.]
22 Απριλίου, 2013 στις 2:54 μμ
ΣΑΘ
@ Πάνος
Να συγκαλέσετε αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. (ίνα μη είπω και τη Γ.Σ.) τής Καλύβας, ου μην αλλά και το ΙΘΙ, με θέματα:
α) Γιατί αραίωσε μέχρι πλήρους εξαφανίσεως η γυναικεία ‘πελατεία’.
β) Γιατί η λογοτεχνική/ποιητική Καλύβα πνέει ήδη τα λοίσθια.
Αν διαπιστωθεί ότι φταίει η επάρατος κρίσις, παρακαλώ να εξετασθεί το ενδεχόμενον χορηγήσεως εκτάκτου ειδικού επιδόματος!
Χαίρε!
22 Απριλίου, 2013 στις 3:00 μμ
Pepermint
Φίλτατε ΣΑΘ
α) υφίσταται…αλλά απλώς αφουγκράζεται (σε πληθώρα γυναίκειων μπλογκς…η καλύβα αναφέρεται με τον διακριτικό υπότιτλο: »όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους»)
β) απλά λείπει το νέο, το καινοτόμο, το φαντεζί, το pulp παρόλες τις προσπάθειες του αγαπητού Αφώτιστου
έχει κουραστεί -είναι αλήθεια- ο κόσμος από την αναπαραγωγιμότητα και το τυπικόν της κατανομής
22 Απριλίου, 2013 στις 3:11 μμ
Πάνος
Οι γυναίκες είναι πάντα εδώ – απλά γράφουν (σχόλια) μόνο όταν υπάρχει λόγος. Χαλαρώστε! 😉
22 Απριλίου, 2013 στις 3:40 μμ
ΣΑΘ
Ότι (μας) γράφουν, είναι φως φανάρι.
Ως προς τα σχόλια, όμως …
22 Απριλίου, 2013 στις 4:23 μμ
Αφώτιστος Φιλέλλην
«…παρόλες τις προσπάθειες του αγαπητού Αφώτιστου…»
Οσοι- λογω αναρμοστου διαγωγης και κακων παρεων- ή αλλων λογων (λ.χ. αισθητικης της γλωσσας,….) δεν τους ενεγραψαν ή δεν ενεγραφησαν στην ΠΣΚ , στην ΚΝΕ, ΑΑΑΣΠΕ/ΕΚΚΕ και πολλοι επαρχιωτες ΠΑΣΠ/ΠΑΣΟΚ με στοχο δισορισμο εις το Δημοσιο (και οι πιο καλοι στις ΔΕΚΟ.) ειναι -δυστυχως – εμεις οι ολιγοι για το «το νέο, το καινοτόμο, το φαντεζί, το pulp »
Μικρο ποσοστο επισης ηταν ΟΦΑ ή ΟΝΝΕΔ, οποτε ψηγματα απεμειναν σαν τον ΑΦ και κατι λιγοι πρωην Δημοκρατικος Αγωνας, αντε και Σεξυ Νεος (ΡΦ)!!!!
Ετοιμαζω κατι δυνατο «The tunnel of love. Love is the drug» , το οποιο οι πλεον ανησυχοι ηδη το εχετε δει να εμφανιζεται εδω και στον Παπουλη.
22 Απριλίου, 2013 στις 8:29 μμ
dina kazana
Ευστοχο του Πιπερομεντα:
»…α) υφίσταται…αλλά απλώς αφουγκράζεται (σε πληθώρα γυναίκειων μπλογκς…η καλύβα αναφέρεται με τον διακριτικό υπότιτλο: ”όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους”)….»
Αν οι γυναικες αφουγκραζονται τους αντρες κι εκεινοι ταλενε μεταξυ τους χωρις γνωση/συνειδηση οτι τους ακουνε, ενταξει , Ο.Κ.
Οταν ομως ο αντρες γνωριζουν οτι την συζητηση την ακουνε και γυναικες,
Εξακολουθει να ειναι Ο.Κ.?
Ενη, με εκπλησεις ευχαριστα!
22 Απριλίου, 2013 στις 10:32 μμ
Pepermint
Καζάντω
δεν το σκέφτονται καν…αν είναι οκ ή όχι…απλά συνεχίζουν την συζήτηση
22 Απριλίου, 2013 στις 10:34 μμ
Pepermint
Καληνύχτα σε όλες και όλους
22 Απριλίου, 2013 στις 10:37 μμ
dina kazana
Πιπερομεντα, βασικα το σκεφτονται …
με το κατω κεφαλι….
καληνυχτα!
22 Απριλίου, 2013 στις 10:51 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Μας προσβάλλεις και μας αδικείς!!
Ίσως πριν κάποια χρόνια αρκουσε η αίσθηση ότι μας ακούνε για να τροφοδοτηθούν τέτοιες σκέψεις και διεργασίες γενικότερα και μάλιστα προ κρίσης, τότενες που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα 🙂
16 Ιουλίου, 2014 στις 8:04 πμ
sofranovsstavento
«έναν ξοφλημένο εξηντάρη με αλογοουρά, γιατί μένει μαζί μου…»Δεν απαντησατε,ας απαντησει καποιος,σε σκληρες ιστοριες ας μην αφηνετε αναπαντητα..
16 Ιουλίου, 2014 στις 9:30 πμ
Πάνος
Καλό είναι να μένει κάποια δουλειά και για τους αναγνώστες – μη τα θέλετε όλα μασημένα 😉
16 Ιουλίου, 2014 στις 10:02 πμ
sofranovsstavento
μα δεν ειναι θεμα δουλειας..Ειναι βουτια στο μυαλο του εξηνταφευγα.Κι ειναι δυσκολα τα νερα εκει.
16 Ιουλίου, 2014 στις 10:05 πμ
Πάνος
Απέχω (ακόμα) αλλά επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω γι’ αυτό που λέτε… Ο άνθρωπος μετά τα 27 (και πολύ λέω) δεν αλλάζει στο παραμικρό, ως το τέλος. Απλά… κωλώνει, σε ορισμένα θέματα.
16 Ιουλίου, 2014 στις 10:21 πμ
sofranovsstavento
διαφωνω..Σαραντα χρονια αφηνουν πολλες αλλαγες.
16 Ιουλίου, 2014 στις 10:29 πμ
Πάνος
Ναι, αλλά μόνο στο φαινότυπο.
16 Ιουλίου, 2014 στις 10:47 πμ
sofranovsstavento
α,το βρηκα !! «ο κυριος που μπορουσε και πετουσε με λιαρ-τζετ για το κεφι του, εκανε οτι του γουσταρε, ανεβοκατεβαζε εσωρουχα κυριων ενιοτε και κυβερνησεις.
Η Μαριαννα το μικρο θυμα του, οπως και αλλα ,μπορει να συμπερανει κανεις, ειτε πεθαναν ειτε ζουν δεν μετρησαν ποτε γι αυτον.
Η μεγαλη του αναισθησια δεν συγχωρειται με καμια παρηγορητικη δηλωση αγαπης προς την Μαριαννα που πεθαινει.
Αυτοι οι ανθρωποι συνηθως μενουν μονοι ακομη και αν βρισκονται αναμεσα στην οικογενεια τους. Ειναι η τιμωρια τους……..
Ως σεναριο ταινιας θα εχει μπολικο μελο…….και χαρτομαντηλα.» by Ευη Καπαζογλου.
Μ’αρεσει πολυ αυτη η εκδοχη.Αλλωστε στα παραμυθια,εχουμε την πολυτελεια να διαλεγουμε το τελος που μας αρεσει να εχουν.. 🙂
16 Ιουλίου, 2014 στις 10:59 πμ
Πάνος
Επιστρέφω στα βασικά: never explain, never complain! 🙂
17 Ιουλίου, 2014 στις 11:25 πμ
Eleni
Είχα μια φίλη. Η Καίτη. 20 χρόνια και βάλε τα είχε με κάποιον που γνώρισε από φοιτήτρια. Αυτός γρήγορα, από τότε που γνωρίστηκαν, παντρεύτηκε άλλη. Έκανε και παιδιά μαζί της. Με τη Καίτη συνέχισαν να βρίσκονται. Αυτή κάθε φορά θύμωνε, έλεγε αν είναι δυνατόν να βρίσκομαι μαζί σου αφού παντρεύτηκες άλλη, κάθε φορά τα έλεγε και κάθε φορά του τηλεφωνούσε να βρεθούνε. Πέρασαν έτσι κοντά είκοσι χρόνια. Κάποια στιγμή αυτός έπαψε να της τηλεφωνά και αυτή περίμενε. Ας χτυπήσει το τηλέφωνο μου έλεγε, ας είναι αυτός, ας έρθει…. Γιατί ρε Καίτη της έλεγα; Δεν σου φτάνει που έφαγες τη ζωή σου με δαύτον; Όμορφη είσαι, καλή δουλειά έχεις, νέα είσαι, γιατί; Γύρω στα 38 ήταν τότε η Καίτη. Δεν παντρεύτηκε. Γι’ αυτόν; Γιατί έτσι τα έφερε η ζωή; Όταν ξαναβρεθήκαμε μετά από χρόνια, κοντά 10, δεν τον ανέφερε καν. Τότε ήθελε να κάνει παιδί. Όταν πάτησε τα 50, της πέρασε και αυτή η επιθυμία. Συγκρουόμασταν πολλές φορές. Εγώ δεν καταλάβαινα τη παθητικότητά της. Πάντα της έλεγα να κάνει κάτι, να δράσει και αυτή θύμωνε. Και θύμωνε πολύ.
Ήταν αγάπη αυτό; Τον αγάπησε; την αγάπησε; Ποτέ δεν της το είπε. Μη μιλάς για την οικογένειά μου, για την γυναίκα μου, της έλεγε, η οικογένειά μου είναι ιερή. Ιερή, ιερή, αλλά 20 χρόνια, κάθε μήνα, κάθε 2 μήνες, θα έβρισκε χρόνο και για τη Καίτη.
Τον αγάπησε η Καίτη ή έτσι συνήθισε; Αγάπησε κανένα η Καίτη; Πολλές φορές είχα την εντύπωση ότι είναι από τους ανθρώπους που κοιτάνε τη ζωή από το παράθυρο. Τίποτε δεν διεκδίκησε. Ούτε τη δουλειά όπως την ήθελε, ούτε φίλους όπως θα ήθελε να περνά μαζί τους, ούτε ένα χόμπι που να της γεμίσει τη ψυχή αλλά ούτε πολύ περισσότερο έναν άνδρα. Μιζέριαζε με σκέψεις αρνητικές και τέλος δεχόταν αυτό που της τύχαινε για να το αρνηθεί και να είναι συνεχώς σε σύγκρουση μαζί του αλλά παρολα αυτά να το έχει στη ζωή της.
Αυτά με χαλούσαν και η σχέση μας είχε πάντα σκαμπανεβάσματα.
Ας απαντήσει κάποιος τι είναι αγάπη. Αυτή η σκηνή που μένει στο τέλος μέσα στο αεροπλάνο ή ξ Καίτη να κοιτάζει με αγωνία το τηλέφωνο; Σήμερα του τηλεφώνησα αλλά δεν μίλησα. Παίρνω αργά, στον αυτόματο τηλεφωνητή για να ακούσω τη φωνή του! Είναι αυτό αγάπη;