Εις το ερώτημα απαντά ο bioannis και ανταπαντά ο nik-athenian.

Γενικά δεν υπάρχει περιοχή μεγαλύτερης διαφοράς στα φύλα από την γνώμη που έχουν για τον ‘Έρωτα». Τα πολεμικά του μπλοκάρχη αντιστοιχούν στα αρσενικά όπου γής, τα «ειρηνικά» (μετά ροπής σε ποίηση, γαλήνη, πληρότητα, μπέρδεμα με την αγάπη κ.λ.π) στα θηλυκά όπου γής (με εξαίρεση το νέο είδος γυναίκας που προέκυψε στον Δ. Πολιτισμό, πολύ πρόσφατα και έχει υιοθετήσει εν πολλοίς «αρσενική συμπεριφορά» στον έρωτα….). Μια μικρή απλή εξίσωση: Έρωτας = Η χαρά της κατάκτησης.

Το μελετάω το ζήτημα (πρακτικά και θεωρητικά … και παρά τις δυσκολίες του εγγαμου βίου… ) αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες καταλήγω σε αυτό της Ελένης περί κάβλας. Αν και όχι αποκλειστικά εγκεφαλικό ζήτημα η κάβλα είναι το θρεπτικό υπόστρωμα του έρωτα. Νομίζω οτι αυτό ισχύει και γενικώς για το νόημα της «κάβλας» γενικώς αλλά και του «έρωτα» γενικώς. Ο Φρουντ το λέει «εξειδανίκευση». Κάποτε όμως η κάβλα τελειώνει, ή οχι? Τι γίνεται τότε? Πάμε για άλλη κάβλα? Πόσο συχνά φεύγει η κάβλα από τους άνδρες και γιατί? Για τις γυναίκες ισχύει το ίδιο? και γιατί? Διάβασα πρόσφατα «τα παιδιά της Ιοκάστης» και έμεινα έκπληκτος από την παρουσίαση του θέματος από τον θηλυκό Φρόυντ (Ολιβιε.. κάτι). Χωρίς να έχω ιδιαίτερο θαυμασμό στον (θηλυκό και αρσενικό) Φρουντ σας το προτείνω ως άσκηση σκέψης και τροφή για συζητήσεις. Βέβαια όσο μιλούν οι άνθρωποι για έρωτα τόσο λιγότερο το κάνουν. Αλλά μερικοί μιλούν για αυτόν (τον έρωτα) ακριβώς και εξ’ αιτίας της έλλειψής του. Πως να πείσεις μια γυναίκα ότι μια βραδυά πάθους (ας είναι και ημέρα… ) δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από … μια βραδυά πάθους. Ποιός όμως έχει πείσει μια γυναίκα, κάνοντάς την να πιστέψει … «αλλα λόγια να γαμιόμαστε». Ιδιαίτερα αν αυτή η γυναίκα είναι ανύπαντρη και στην ηλικία 28-35. Είναι ο έρωτας ψυχαγωγία? διασκέδαση? περιπέτεια? σκέτη κάβλα? μια θετική απάντηση τοποθετείται σαφώς στην περιοχή του αρσενικού (= κατάκτηση). Τα αρσενικά εκτός των άλλων περισσότερο ευχαριστιούνται την επίδειξη της κάθε νέας κατάκτησης (ακόμα και αν είναι στα κρυφά, δηλ. λειτουργεί και από μόνη της η αυτοεπιβεβαίωση) παρά για το ίδιο το πήδημα.

*

Γνωμάτευσεν ο βιογιάννης, εδώ:

https://panosz.wordpress.com/2006/12/07/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82/

…και απαντά ο μεθοδικός τεχνοκράτης της παρέας:

Ερεύνησα λίγο το τι σημαίνει Έρως για μια γυναίκα, μια και το ρωτάει ο βιογιάννης. Νομίζω ότι βρήκα πως δουλεύει το μυαλό μιας γυναίκας όταν ερωτεύεται. Απομένει να βρω σε ποιο σημείο ακριβώς γίνεται το input και που είναι το output. Nik- Athenian.