Από άμβωνος κήρυγμα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου

*

Copy -paste από το ΕΘΝΟΣ

*

Με τις ελαφρά ενδεδυμένες γυναίκες την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και με τους άνδρες που τις κοιτάζουν και σκανδαλίζονται, τα έβαλε στο χθεσινό του κήρυγμα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος.

Απηύθυνε, μάλιστα, νουθεσίες και προς τα δύο φύλα, καλώντας τους άνδρες να κοιτούν την ομορφιά της φύσης αντί για τη γυναικεία σάρκα, και τις γυναίκες να πάρουν παράδειγμα από τους… κληρικούς για τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις. «Ορίστε πώς είμεθα ντυμένοι. Ενα, δύο, τρία, τέσσερα ενδύματα. Ούτε λιποθυμήσαμε, ούτε πεθάναμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανθιμος μίλησε για «προκλητική αδυναμία» των νεαρών και μέσης ηλικίας γυναικών, τις οποίες βλέπει κι εκείνος, τόσο στις μετακινήσεις του, όσο και μέσα στην εκκλησία: «Κάθεσαι στο στενό κάθισμα του αεροπλάνου και πίσω σου είναι μια κυρία, νέα, η οποία είναι σχεδόν γυμνή. Ερχεσαι στην εκκλησία και εμφανίζονται γυναίκες γυμνές. Ερχεσαι στο μυστήριο του γάμου και της βαπτίσεως και είναι όλες γυμνές, οι περισσότερες», είπε.

«Δεν μπορώ να καταλάβω την ώρα που τελούμε το μυστήριο και επικαλούμεθα την ευλογία και τη χάρη του Θεού, γιατί εσύ πρέπει να γδυθείς, δεν το καταλαβαίνω», τόνισε και ζήτησε από τις νύφες και τις καλεσμένες να εκδηλώνουν με άλλους τρόπους και σε άλλους χώρους τη χαρά τους για τον γάμο.

«Σκοτεινιάζουν»
Απευθυνόμενος στους άνδρες, μίλησε για παντρεμένους που «σκοτεινιάζουν την ψυχή τους» ρίχνοντας το βλέμμα τους στη γυναίκα του άλλου και δεν μπορούν να χαρούν τα μέλη της δικής τους οικογένειας. Αλλά και για ελεύθερους έφηβους είχε να πει, που αφήνουν τα μάτια τους να παρασύρονται από τις αφορμές των πειρασμών που υπάρχουν σε κάθε βήμα μας, ιδιαίτερα τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, και τους πρότεινε εναλλακτικά να βλέπουν… τη θάλασσα, τον ανοιχτό ορίζοντα, τα δέντρα, τα λουλούδια και την ομορφιά της φύσης.

Αναφερόμενος στη διεθνή συγκυρία και την απειλή οικονομικής καταστροφής, την απέδωσε στην υποταγή της ψυχής μας στον Μαμμωνά, που αντιπροσωπεύει το κέρδος και το χρήμα. «Αν γίνει αυτό το κραχ και σε μια πρωία κλείσουν όλες οι τράπεζες και δεν έχουμε να πάρουμε τίποτα, η κυριαρχία του διαβόλου θα επικρατήσει», τόνισε.

*

Κατ΄ εξαίρεσιν η καλύβα αναδημοσιεύει ένα κομμάτι από το ΕΘΝΟΣ (Του Βασίλη  Ιγνατιάδη ) Ο λόγος είναι προφανής: Πρόκειται για ομιλία – τομή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ανθίμου, για το πλέον σημαντικό θέμα που απασχολεί (και φέρνει σε δύσκολη θέση ) την περίοδο του θέρους τον πιστό λαό του Θεού: τις ελαφρώς ενδεδυμένες  νύφες καθώς και άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις γυμνώσεως των θηλέων. Συν Θεώ, θα σχολιάσουμε τη βαρυσήμαντη ομιλία του Παναγιωτάτου, εις τον οποίον η καλύβα συμπαρίσταται ενθέρμως και τον συγχαίρει, που αλλού; Στα σχόλια.

*

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13098&subid=2&tag=8777&pubid=1268613