Να σας πάρω τα συχαρίκια; 3,5% δίνει η έρευνα (με κάλπη!) της VPRC, που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στους Οικολόγους – Πράσινους, αν γινόταν τώρα βουλευτικές εκλογές!

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110

Που σημαίνει κάμποσοι πράσινοι βουλευτές στο Κοινοβούλιο!

Πάμε καλά – μπορούμε ακόμα καλύτερα! 🙂

*

Παίδες και κόρες, ΔΕΝ είναι Πρωταπριλιά – 20 Ιουλίου έχουμε σήμερα! 🙂

*

Ανανέωση: το φαινόμενο της πεταλούδας στην πράξη, από τον Θανάσημο:

Το φαινόμενο της πεταλούδας στην πράξη: Πετάει μια πεταλούδα στο ΠΑΣΟΚ και ανεβαίνουν τα ποσοστά των Οικολόγων.

«Θα κυβερνήσουμε με σεμνότητα και πρασινότητα» δήλωσε ο Πάνος ενώ τρελό ήταν το πανηγύρι που στήθηκε στην Καλύβα, κατά την διάρκεια του οποίου μοιράστηκαν τα υπουργεία στους μόνιμους θαμώνες.

«Θα γίνει το Σώσε!» φώναζε ο Πάνος από τα μικρόφωνα στην αυτοσχέδια εξέδρα που στήθηκε από ανακυκλωμένα τενεκεδάκια. «Θα σώσουμε την Καρέτα – Καρέτα, την Μονάχους – Μονάχους και την Ελλάδα – Ελλάδα!» υποσχέθηκε εν μέσω κραυγών και χειροκροτημάτων. «Θα σας σώσουμε όλους!» κατέληξε ενώ χιλιάδες εναλλακτικές γκρούπις τσιρίζανε κάτω απ’ την εξέδρα, σκίζανε τα ρούχα τους, πετάγανε τα χαϊμαλιά τους, τραβούσανε με δύναμη τις τζίβες τους και του φωνάζανε «σώσε κι εμένα, κι εμένα!»

Στα παρασκήνια όμως, η διάσπαση απειλούσε το κόμμα καθώς μέσα σε δευτερόλεπτα από την έκδοση της Ελευθεροτυπίας δημιουργήθηκαν δυο ξεχωριστές παρατάξεις, οι Οικολόγοι και οι Πράσινοι, με αποτέλεσμα να πιάσουν μια χελώνα και να αρχίσουν να την τραβάνε, ο καθ’ ένας προς την μεριά του. «Εγώ θα την σώσω» φώναζαν οι Οικολόγοι.»Όχι, εγώ!» απαντούσαν λυσσασμένοι οι Πράσινοι. Την λύση έδωσε ο Πάνος που πρότεινε να κρατήσει η κάθε πτέρυγα από ένα Καρέτα. Ο μόνος που είχε διαφωνίες με την εν λόγω απόφαση ήταν η χελώνα αλλά μιας που βάσει του καταστατικού δεν είχε δικαίωμα ψήφου, κανείς δεν της έδωσε σημασία.

Ερευνητής της VPRC αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια του ερωτηματολογίου, ρωτούσε τους ψηφοφόρους για ένα ένα τα κόμματα του κοινοβουλίου και λάμβανε συνεχώς την ίδια απάντηση: «Οποιονδήποτε εκτός από αυτούς!». «Ε, τι να κάνω κι εγώ, έβαζα σταυρό στους Οικολόγους» εξήγησε.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Φιλλελεύθερης Συμμαχίας: «Αυτό δεν είναι καθόλου δίκαιο!» δήλωσε ο Σπύρος Ντόβας. «Γιατί να μπαίνουν οι Οικολόγοι στα γκάλοπ και όχι εμείς; Κι εμείς για την ΦίΣυ παλεύουμε!» κατέληξε ενώ οι 37 οπαδοί του κόμματος είχαν συγκεντρωθεί κάτω απ’ το γραφείο του σπιτιού του φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δώστε στον Σπύρο τον Σταυρό του», «Σπύρο ζούμε Σταυρωμένο να σε δούμε» και άλλα πολλά.

Θανάσημος