Φίλες και φίλοι,

στείλτε στο υπηρεσιακό μέηλ του κ. Παπαγεωργόπουλου (mayorsal@otenet.gr ) τη δική σας άποψη για την απαράδεκτη τακτική του Δήμου Θεσσαλονίκης να προσπαθεί να «σβήσει» από την ιστορική μνήμη της πόλης μας το Ολοκαύτωμα της Εβραϊκής Κοινότητας.

Αν προτιμάτε, στείλτε το παρακάτω κείμενο, αυτούσιο ή τροποποιημένο. Προωθήστε το στους φίλους σας, για να ενημερωθούν και να κάνουν το ίδιο. Η «μνημοκτονία» είναι κάτι που μας ενοχλεί και μας προσβάλει – και πρέπει να την αποτρέψουμε! Η Θεσσαλονίκη δε μπορεί να παραμένει πόλη του αντισημιτισμού!

*

Κύριε Δήμαρχε της Θεσσαλονίκης,

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επιλογή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης να αρνηθεί την ένταξη της πόλης της Θεσσαλονίκης στο «Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας 1940-1945», με την επίκληση απολύτως απαράδεκτων και προσχηματικών επιχειρημάτων.

Η ενέργεια αυτή είναι βαρύτατα προσβλητική για τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους ναζί. Είναι μια στάση που προξενεί αγανάκτηση στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας μας. Είναι μια συμπεριφορά που αποτελεί όνειδος για τη Θεσσαλονίκη.

Σας καλούμε να καταδικάσετε αμέσως και χωρίς επιφυλάξεις αυτήν την επιλογή. Σας καλούμε να φέρετε εσείς ο ίδιος στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόταση, η οποία να εντάσσει τη Θεσσαλονίκη στο «Δίκτυο», όπου αυτονόητα έχει θέση.

Σε αντίθετη περίπτωση αναλαμβάνετε εσείς ο ίδιος, προσωπικά, την ευθύνη για τη βαρύτατη δυσφήμιση της Θεσσαλονίκης απέναντι στην ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Υπογραφή