Τα κόμματα του δεξιού και του «αριστερού» κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) συναινούν (= λένε όλα μαζί «μάλιστα, καπετάνιε!» ). Όχι όμως και οι Ο-Π. Η καλύβα εύχεται καλή επιτυχία στην εκδήλωση!

*

Αναζητώντας τον οικο-λογικότερο Τουρισμό
και τη σοφία στη χώρα του Νέστωρα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ
Πλατεία Πύλου, 26 Ιουλίου 2008, 8 μ.μ.

Με σεβασμό στα πραγματικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, και με βάση τις αρχές της Οικολογίας περί τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτοδιάθεσης, εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαλόγου με το λαό της Πύλου, με σκοπό την αναζήτηση εναλλακτικών, ήπιων αλλά αποδοτικών λύσεων στον τομέα του Τουρισμού, σε μία από τις ιστορικότερες και ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, με σημαντικότατο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο.

Στην πατρίδα του σοφού Νέστωρα και σε όλη την Μεσσηνία, ο όψιμος και απερίσκεπτος γιγαντισμός, η υπερκατανάλωση πόρων και αγαθών δεν αποτελούν μονόδρομο αλλά αδιέξοδο. Ας κάνουμε λοιπόν μεταβολή και ας επιστρέψουμε σε έναν απλούστερο, αρμονικότερο τρόπο ζωής, σεβόμενοι τα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία, προστατεύοντας την παραδοσιακή αγροτική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό που αποτελούν τον πραγματικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής αλλά και όλης της χώρας – ας τους ακούσουμε επιτέλους! Και ας αφήσουμε το γκαζόν, τη χλιδή, τις τρύπες του γκολφ και τις τρύπες στο νερό σε αυτούς που δεν έχουν κάτι άλλο να αναδείξουν. Ας διδαχθούμε από τα λάθη των άλλων τουριστικών χωρών, που τώρα γκρεμίζουν, είναι φτηνότερο!

Η εκδήλωση διαλόγου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πύλου, το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 8μμ. Θα μιλήσουν οι Κώστας Διάκος, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και ο Αντώνης Πετρόπουλος, συντονιστής της Θεματικής Ομάδας Τουρισμού, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους τοπικών φορέων, με σκοπό το διάλογο.

Επίσης θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην Καλαμάτα την Παρασκευή 25 Ιουλίου, στις 12:00 μμ στο  καφέ «ΠΟΙΗΜΑ» στο κέντρο της πόλης (Στοά Λόντου).

Επισυνάπτεται απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων της 10ης Μαΐου σχετικά με την τουριστική επένδυση ΠΟΤΑ Μεσσηνίας

Η Θεματική Ομάδα Τουρισμού

των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αντώνης Πετρόπουλος, 6947 127279