Γράφει ο κυνηγός των κυνηγών bioannis

Γεια και χαρά σου Κυνηγέ

κι’ αέρα στα πανιά σου,

Ούτε πουλί πετούμενο

να μην βρεθεί μπροστά σου !

(Λαϊκό δημώδες)

Mε αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται στο «πράσινο forum των Οικολόγων Πράσινων» σχετικά με την έναρξη της νέα Κυνηγετικής περιόδου, και άλλα παρεμφερή θέματα,

( http://ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6115#6115 )

γίνεται επιτακτική πλέον και επίκαιρη, μια δημοκρατική απάντηση του οικολογικού κινήματος, στο συνεχιζόμενο καταστροφικό έργο των οργανωμένων κυνηγών στη χώρα μας. Πολύ περισσότερο τώρα, που φαίνεται ότι η πολιτική τους πίεση για να διατηρήσουν όλα τα προνόμιά τους απέναντι στην ελληνική φύση, βρίσκει συνεργάτη και αρωγό τον κο Κιλτίδη, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Κιλτίδης επεφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις προς τις κυνηγετικές οργανώσεις, καθώς κάλεσε τους κυνηγετικούς συλλόγους και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος να προχωρήσουν σε αλλαγή των καταστατικών τους, ώστε να καταστούν για πρώτη φορά δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων. Οι σύλλογοι για να συμμετάσχουν σε προγράμματα πρέπει να έχουν και τον χαρακτήρα της περιβαλλοντικής οργάνωσης, «κάτι που εμπράκτως αποδεικνύουν, καθώς συνεισφέρουν τα μέγιστα και με δικά τους μάλιστα έξοδα σε διάφορες δράσεις προστασίας της άγριας ζωής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δηλαδή: μ’ ένα σπάρο δυό τρυγόνια: και βαφτίζουμε οικολόγους τους κυνηγούς (το κρέας, ψάρι) και αφαιρούμε πόρους από την προστασία των φυσικών περιοχών, προς όφελος τους.

Το πιεστικό πρέσιγκ των οργανωμένων κυνηγών στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία, έχει ξεκινήσει μεθοδικά από πολύ παλιά, τα αποτελέσματα εξ’ ίσου προσοδοφόρα, αλλά μετά την πρόσφατη ετήσια κυνηγετική φιέστα «DIANA OUTDOOR 2008» φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία και ομοθυμία με την παρούσα κυβέρνηση.

Θαυμάστε αβρότητες και σοφία:

«Στη σημερινή εποχή, όπου η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παραμένει ένα διαρκές ζητούμενο, το κυνήγι και το ψάρεμα αποτελούν τη σταθερή γέφυρα της επαφής με τη φύση και έναν αυθεντικό τρόπο για να συνεχίσει να κρατά ο άνθρωπος τους δεσμούς του με το περιβάλλον και την άγρια ζωή. Η φύση βιώνεται, δεν αποστειρώνεται».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Κιλτίδης

(από:

http://www.diananews.gr/article.asp?catid=12131&subid=2&tag=2352&pubid=714977 )

Δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψη, ότι αφού μας κυβερνούν γουρούνια, τα ίδια τα γουρούνια κάποια μέρα θα αναλάβουν και την κατάργηση του κυνηγίου. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ οικόσιτων και «άγριων» γουρουνιών. Τα οικόσιτα γουρούνια τι συμφέρον έχουν από την κατάργηση του κυνηγίου ; Κανένα. Κάθε άλλο ! Περιττές και κακοήθεις λοιπόν οι συγκρίσεις με τα συμπαθή τετράποδα.

Σε ένα σημείωμα του παρελθόντος ( https://panosz.wordpress.com/2008/08/13/bioannis-3/ )

έβαζα ορισμένες βασικές προϋποθέσεις άσκησης του Κυνηγίου στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα, προς συζήτηση.

Σημείωνα τότε ότι ο στρατηγικός στόχος των κυνηγών, που έχει τεθεί από την πολιτική τους δράση (αφόρητες πιέσεις σε όλες τις κυβερνήσεις) είναι διπλός και αλληλοσυμπληρούμενος. «Αφ’ ενός να παραμείνει ως έχει το «παραδοσιακό ελεύθερο κυνήγι», ως τύπος άσκησης του κυνηγίου στην Ελλάδα, και αφ’ ετέρου να αναδειχθούν οι σύλλογοί τους, σε «περιβαλλοντικές/οικολογικές» οργανώσεις.

Τελικά, θα πρέπει να καταλάβει ο κος Κιλτίδης ότι ομάδα πίεσης στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι Κυνηγοί. Όσο και αν 300 χιλιάδες (;) συντοπίτες μας κάθε χρόνο κάνουν αίτηση άδειας κυνηγίου. Οι πιέσεις πάντως είναι ιδιοφυείς, έξω από τα δόντια και φιλότιμες: (επιβεβαιώνοντας την άποψή μου) Ο κος Ν. Παπαδόδημας (πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας) τόνισε: «θα ήταν ευχής έργον τα πολιτικά κόμματα να μπορούσαν να αξιοποιήσουν σε κοινωφελείς σκοπούς για το περιβάλλον τη μεγάλη κοινωνική εφεδρεία που αποτελούν οι 300.000 πολίτες – κυνηγοί της χώρας μας.» Ορισμένοι νομίζουν ότι οι οργανωμένοι κυνηγοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για το θεάρεστον και «περιβαλλοντικό» τους έργο, «σπορ» κατά τους ιδίους. Λάθος !!

Εκτός του ότι έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΤΕΡΠΣ  και INTEREG για δράσεις «διαχείρισης πανίδας», συχνά δίνουν χρήματα σε πανεπιστημιακούς, για εύλογες συμμαχίες και δευτερευόντως για «επιστημονικού κύρους» δικαιολόγησης του χόμπι τους. Συχνά – πυκνά «σηκώνουν» μελέτες που «αποδεικνύουν υπερπληθυσμούς» και χρίζουν εαυτούς, ως διαχειριστές και φίλους των αγροτών. Μόνο τα χρήματα δεν λείπουν από τους οργανωμένους κυνηγούς. Οι πολιτικές τους κινήσεις έχουν σκοπό και περιεχόμενο το «επικοινωνικό μπαράζ», με απώτερο στόχο να ανακηρυχθούν οι σύλλογοί τους σε οικολογικές οργανώσεις (sic!) με «επιστημονικό» επικάλυμμα και κοινωνική νομιμοποίηση του «ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου» τους.

Μα θα πει κάποιος, εδώ η ίδια η πυρηνική ενέργεια ανακηρύχθηκε «πράσινη» δια στόματος Σουφλιά … αυτό θα μας χαλάσει ;  Συμφωνώ. Ωστόσο, ακόμα και αν το «είναι» σπανίως αντιστοιχεί στο «φαίνεσθαι», ΑΝ ΧΑΘΕΙ το «είναι», το ίδιο το «φαίνεσθαι» πάει κατά διαβόλου.

Βγήκε λοιπόν η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι του 2008 – 2009,  και οι κυνηγοί

( http://www.paseges.gr/portal/cl/tn/Hunting_Fishing/co/a7095dbc-9e1b-41bf-9a76-972f7818c0c3 ).

-ακολουθώντας τις πανάρχαιες τεχνικές του παζαριού της ανατολής, «ζητάω τετραπλά για να πάρω τα διπλά»- είναι ΚΑΙ δυσαρεστημένοι. Γιατί ; Γιατί τελικά δεν μπήκαν στη λίστα με «τα θηρεύσιμα» το ζαρκάδι (λες και δεν τα κυνηγάνε τώρα … οι «λαθροθήρες», όμως), γιατί δεν θα μπορούν να κυνηγούν  δύο ακόμα είδη χήνας και επειδή πάνω από τις αγαπημένες τους στολές παραλλαγής, «υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματός τους ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά, προς αποφυγήν ατυχημάτων». … Φέξε μου και γλίστρησα.

Νομίζω ότι είναι καιρός πλέον, μια συνολική απάντηση, από τις οικολογικές οργανώσεις της χώρας που θα αγκαλιάσει τις κοινωνικές ευαισθησίες για πλάσματα που δεν μπορούν να ζητήσουν και να βρουν «έλεος».  Η συνεχιζόμενη απληστία των οργανωμένων κυνηγών δεν φαίνεται να έχει κάποιο τέλος.

Προτείνω, συνεννόηση και συνεργασία ώστε να μπορέσουμε, μέσα ή τέλη Οκτώβρη, να οργανώσουμε μια μαζική παρουσία/απάντησή μας στο Σύνταγμα, απέναντι σε αυτή την παράλογη «ελληνική πατέντα» άσκησης του κυνηγίου στην Ελλάδα, του «ελεύθερου και παραδοσιακού κυνηγίου» στην ελληνική επικράτεια.

Κάνω έκκληση, για μια φορά τουλάχιστον ας ενώσουμε τη φωνή μας, σύλλογοι προστασίας περιβάλλοντος, οικολογικές ομάδες, ζωόφιλοι, χορτοφάγοι, WWF Hellas, Ορνιθολογική, όλες οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, οι ανθρώποι του πνεύματος, της μουσικής, του θεάτρου, κάθε ευαίσθητος και συνειδητοποιημένος Πολίτης … ας δώσουμε μια απάντηση δημοκρατίας και ανθρωπιάς στο Πολιτικό και Οικονομικό λόμπι των οργανωμένων κυνηγών. Η αναπάντητη αντικοινωνική τους συμπεριφορά, τους κάνει όλο και περισσότερο θρασείς, όλο και περισσότερο πλεονέχτες και άπληστους.

Είναι απάνθρωπος, παράλογος, ανήθικος αυτός ο ετήσιος «φόρος αίματος» που έχει επιβληθεί, ερήμην της ελληνικής κοινωνίας, στην «άγρια πανίδα» του τόπου μας. Φτάνει πια !!