Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει οχτώ χώρες – μεταξύ των οποίων και ορισμένες «σοβαρές», γιατί δεν εφαρμόζουν την Κοινοτική Οδηγία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=941078&lngDtrID=244

Η «αιτία» για τον παραδοσιακό γύρο των καταλήψεων της περιόδου υπάρχει ήδη…

Το καλύτερο όμως είναι αυτό:

Την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τις παραπλανητικές διαφημίσεις κέντρων ελευθέρων σπουδών και κολεγίων, γνωστοποίησαν την Τρίτη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πανεπιστημιακοί και δικηγόροι, όπως και ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Όπως κατήγγειλαν, γίνεται συστηματική εκμετάλλευση των νέων και των γονέων τους, οι οποίοι εξαπατώνται καταβάλλοντας τεράστια ποσά ως δίδακτρα στα κολέγια, χωρίς τελικά τα παιδιά τους να λάβουν αναγνωρισμένα πτυχία.

Διευκρίνισαν, επίσης, ότι ο νέος νόμος για τη λειτουργία των κολεγίων δεν άλλαξε τίποτα στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση και οι βεβαιώσεις σπουδών που δίνουν δεν έχουν καμία ισοτιμία με τους τίτλους που χορηγούν τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα ΙΕΚ.

Με άλλα λόγια, αφού με τις αντιδράσεις πετυχαίνουμε να μην εφαρμόζει η χώρα μας την Κοινοτική Οδηγία (και να μην συζητάμε σοβαρά για τον έλεγχο / αξιολόγηση των κολεγίων) στη συνέχεια πατάμε και μια μήνυση…

Ορέα!