Αυτό το κατάλαβα: οι φορολογούμενοι έδωσαν (μέσω των εκλεκτών πολιτικών τους, ανά τον κόσμο) περί τα 2,5 τρις ευρώ, για να μην πάθουν τίποτα (ψυχολογικό, κυρίως) οι Τράπεζες.

*

Εκείνο  που δεν κατάλαβα είναι τι ακριβώς θα πληρώσουν οι ίδιες οι Τράπεζες, που ευθύνονται αποκλειστικά για το εν λόγω κουρούμπελο.

*

Είναι προφανές ότι μου λείπει το επιχειρηματικόν πνεύμα – αλλιώς δεν θα έκανα τέτοιες ερωτήσεις.

*

Αλλά επειδή είμαι από χωριό, θα προτιμούσα αυτός που τα έκανε σκατά, να τα καθαρίσει κιόλας!

*

Το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας θα δοθεί στον ογδοντάχρονο κυρ-Παντελή από τη Γαστούνη (όχι μέσα, από ένα χωριό δίπλα) που διατύπωσε με απόλυτη ακρίβεια, ήδη από το 1936, τον κυρίαρχο νόμο της Αγοράς: Άλλος γαμεί κι άλλος πληρώνει!

*

Μετά από αυτό, οι απόφοιτοι Οικονομικών Σχολών αναμένεται να σκίσουν ομαδικά τα πτυχία τους. Οι απόφοιτοι του Harvard και της Oxford αποφάσισαν να το κάνουν πιο δραματικό: they ‘ll shove them!

*

Άλλο πάλι και τούτο: η Ελλάδα είναι από τις χώρες που δεν έδωσαν δεκάρα (προς το παρόν) στους λατρεμένους μας Τραπεζίτες. Τι στο διάβολο, ο κάθε υπουργός που βγαίνει σε ραδιόφωνα κλπ, η πρώτη κουβέντα που θα πει είναι για το πόσο πολύ μας επηρεάζει η διεθνής κρίση;

*

Στο σκορ η Ευρώπη κερδίζει την Αμερική με 5-0: Βγήκε ο Μπους και εξάγγειλε μέτρα, οι αγορές έπεσαν του θανατά. Βγήκαν οι Ευρωπαίοι, νάσου τη η Wall Street 14% απάνω, σε μια μέρα!

*

Gordon Brown Rules Planet’s  Economy!

*

(βοηθάει και ο Μπερλουσκόνι – αν είναι δυνατόν!)

*

Για την Ιαπωνία, δεν το συζητάμε καν. Κάθε πρωί περίμενα με αγωνία να μάθω πόσα δις γιέν έριψεν εψές η κυβέρνησή της στο χρηματιστήριο του Τόκυο. Ελπίζω τουλάχιστον να τα έριχνε με τόκ(υ)ο.

*

Θα μου πεις, τι σε κόφτει; Ας γιν’ σκατά τα γι(ε)ν!

*

Δε με κόφτει, ρε παιδιά! Ο εκφωνητής των ειδήσεων μου μετέδιδε ένα άγχος, μια ψύχωση, μια συχνουρία…

*

Εφραίμ θεέ, πάρε την ΠΑΕ!

*

(άσχετο, αλλά ωραίο: το φώναζαν προχθές οι Παοκτζήδες)

*

Ως διαχειριστής της πολυκατοικίας μου, νοιώθω τα φίδια να με ζώνουν, ωσάν τον Λαοκόοντα: τώρα που οι αγορές ξανακάβλωσαν, θα προλάβω να πάρω πετρέλαιο με 72 λεπτά – ή όταν κάψουμε το περυσινό απόθεμα (σε δυο-τρεις βδομάδες) θα έχει φτάσει στα 172 λεπτά, επειδή όποιος καβλώνει μετά θέλει να φτάσει και σε οργασμό;

*

Από απόψεως καυσίμων, η κρίση ήταν μια κάποια λύση… Θα είχαμε μεν μια κατάθλιψη (κολλητική από τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς), αλλά δεν θα κρύωνε η οικοδομή μας…

*

Όχι απάνω μας, ρε γαϊδούρια!  Αντέστε πιο ‘κει!

*

Και σ’ αυτούς που ξεπούλησαν (ωσάν μαλάκες) τις μετοχές τους, τι να τους πεις… Άντε στο καφενείο για κανένα τάβλι αγόρι μου, που θέλεις να κάνεις παιγνίδι με μετοχές! Πόρτες, και πολύ σου πάει!

*

Φτάνει τόσο. Αν θέλετε περισσότερη οικονομική ανάλυση, γράψτε την εσείς, στα σχόλια!