…μέχρι την επόμενη φορά.

Τα κακά μαντάτα για τον Καραμανλή και (κυρίως) για τους σεμνούς και ταπεινούς γαλάζιους, μαζεμένα εδώ:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=960463&lngDtrID=244

Αξιοσημείωτο ότι οι Οικολόγοι – Πράσινοι συγκεντρώνουν την καλή πρόθεση ενός 4,5%, και ξεπερνούν στη δημοσκόπηση της VPRC το κόμμα του Καρατζαφέρη!

Η καλύβα είχε γράψει για όλα αυτά στις …7 Σεπτεμβρίου 2008, υπό τον τίτλο Κώστας Καραμανλής: τέλος εποχής:

Παρακολουθούσα πριν λίγο τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και εξεπλάγην από το επίπεδο της παρακμής (πολιτικής και προσωπικής) στο οποίο παρέπεμπε η παρουσία του. Όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενο – αλλά όχι τόσο γρήγορα και όχι σε αυτό το βαθμό.

Ο Καραμανλής ταυτίστηκε με τους Βουλγαράκη – Ρουσόπουλο και υποστήριξε σθεναρά τη δυνατότητα του ενός να φοροδιαφεύγει νομότυπα – και του άλλου να καθορίζει το παιγνίδι στο χώρο των ΜΜΕ, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά και επιχειρηματικά η σύζυγός του.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=935445&lngDtrID=244

Και όχι μονάχα αυτό – αλλά στήριξε ουσιαστικά τον Παυλίδη, κάλυψε και τις κυβερνητικές ενέργειες για τις μπίζνες της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Το έκανε ίσως επειδή «δεν έχει άλλους». Ίσως επειδή έχει χάσει πλέον την όποια επαφή του με την κοινή γνώμη. Ακόμα και η απάντησή του για τη σχέση του διδύμου της αποτυχίας (Ψωμιάδης/ Παπαγεωργόπουλος) στη Θεσσαλονίκη ήταν άλλα αντ’ άλλων.

Όπως και να έχει, η κυβέρνησή του θυμίζει πια τις τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος τον Σημίτη του τέλους – τότε που απλώς κρατούσε το φανάρι στους διάφορους Πάχτες.

Εδώ:

https://panosz.wordpress.com/2008/09/07/karamanlis/

Σήμερα, δυόμιση μήνες μετά δεν ισχύει πια ούτε το κλασσικό ένας σεισμός μας σώζει για την κυβέρνηση. Γιατί ο σεισμός (η διεθνής οικονομική κρίση) συνέβη, αλλά αντί να βοηθήσει τους κυβερνώντες, χειροτέρεψε τα πράγματα γι’ αυτούς.

Βεβαίως, ο κόσμος θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ από καθαρή απελπισία, χωρίς ελπίδα. Μη έχοντας να περιμένει τίποτα καλύτερο από τον ΓΑΠ και το συνάφι που τον περιβάλει.  Κι αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα.