Η υπάλληλος του βουλγαρικού Υπουργείου Εξωτερικών Λίλα Γκ. είχε τιμωρηθεί με επίπληξη πέρυσι, επειδή είχε αναρτήσει ερωτικές φωτογραφίες της σε αρκετούς ιστοτόπους γνωριμιών, καθώς και στην προσωπική της ιστοσελίδα.

Φέτος, η Γκ. υπέβαλε αίτηση για την θέση του ακολούθου της βουλγαρικής πρεσβείας στη Βραζιλία. Εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε ότι πρόκειται για λεπτό ζήτημα. «Η συνάδελφός μας μιλά άπταιστα την πορτογαλική και χρειαζόμαστε κάποιον στη Βραζιλία με αυτά τα προσόντα. Τι να κάνει ένας κοστουμαρισμένος διπλωμάτης στη Βραζιλία εάν δεν μιλά τη γλώσσα». Ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι τα περυσινά γεγονότα έφεραν σε δύσκολη θέση το υπουργείο, αλλά επισήμανε πως η Γκ. έχει εκτίσει την ποινή της, οπότε δεν υφίσταται κανένα τυπικό κώλυμα για τον ενδεχόμενο διορισμό της.

Η ίδια η υπάλληλος είχε δηλώσει πέρυσι ότι οι φωτογραφίες ήταν καλλιτεχνικές και ότι η ανάρτησή τους δεν επηρέασε τα καθήκοντά της.

[Πηγή και περαιτέρω πληροφορίες: http://balkaninsight.com/en/main/news/15116]

*

Το κείμενο ήρθε με το μέηλ – μάλλον από υπάλληλο του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, που ζηλεύει τους συναδέλφους του της γειτονικής χώρας. Η φωτογραφία της Λίλας προέκυψε από δική μου έρευνα στο Γκουγκλ, η οποία επιβεβαίωσε ότι πράγματι επρόκειτο για αυστηρά καλλιτεχνικές λήψεις, υψηλού συμβολισμού.

Advertisements