Του Μιχάλη Μιχελή

Λοιπόν, μας την είπανε οι φίλοι-συνοδοιπόροι Γερμανοί Πράσινοι. Θέλουνε πρωθυπουργό στην Ελλάδα τον Γιωργάκη!

Εντυπωσιάστηκαν με τα σχέδια του για το βιοκλιματικό κτίριο της Ιπποκράτους, που θα στεγάσει τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Άκουσαν για την αειφόρο ανάπτυξη της Θεσσαλίας, με τα βιολογικά προϊόντα. Ο Γιωργάκης ξεχωρίζει τον Δήμα στην Κομισιόν, για τις τολμηρές αποφάσεις του. Θα τον βάλει υπουργό περιβάλλοντος στην νέα του κυβέρνηση. Εν ολίγοις τρελάθηκαν οι Γερμανοί Οικολόγοι, με τις πράσινες ταράτσες και τα πράσινα σχέδια του Παπανδρέου, «αλά Ομπάμα».

Έμπλεξαν δηλαδή τον Χρυσόγελο με τον Παπανδρέου.

Τον πέρασαν για γνήσιο τέκνο της οικολογικής αναγέννησης. Είναι κι εκείνο το κούτσα-κούτα ύφος και το χαμόγελο που τους παραπλάνησε. Ήπιος άνθρωπος. Της μη βίας.

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου, επισκέφτηκε στη Γερμανία τα γραφεία των Πράσινων(Die GrunenBundis 90). Toν υποδέχθηκε ο νέος επικεφαλής Cem Ozdemir.

«Θαυμάζουμε τον χαρακτήρα και τις πράσινες απόψεις σας. Ελπίζουμε να πετύχετε στους στόχους σας και να οδηγήσετε την Ελλάδα στην οικολογική ανάπτυξη. Αν κι εμείς έχουμε αδελφό κόμμα στην Ελλάδα τους «Οικολόγους –Πράσινους», πιστεύουμε ότι η καλύτερη επιλογή του λαού, είναι να ψηφίσει εσάς, να σας αναδείξει πρωθυπουργό»!

Τ’ ακούς Κρομμύδα; Τρεμόπουλε, την πατήσαμε! Κρίμα στο Θέμη, που θέλει να γίνει βουλευτής.

Φέρτε τώρα από τη Γερμανία καθοδηγητές, για να μας στρώσουν τα μυαλά.