Τον ερωτά ο δημοσιογράφος:

Ο Γ. Παπανδρέου κάνει λόγο για πράσινη ανάπτυξη, οι οικολόγοι σάς «κόβουν» ένα κρίσιμο ποσοστό, μήπως δεν τα πάτε καλά με την οικολογία;

Η απάντηση του Αλέκου διακρίνεται σε δύο (άνισα) μέρη. Στο πρώτο μέρος  μιλάει γενικά και αόριστα, βρίσκεται δηλαδή το στοιχείο του:

– Σας θυμίζω ότι η μία από τις τρεις σημαίες στο έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πράσινη. Είμαστε η πολιτική δύναμη που αναμετράται καθημερινά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με την εκάστοτε κυβέρνηση, σε όλα τα μέτωπα, για την προστασία του περιβάλλοντος. Αλλοι απουσίαζαν ή απουσιάζουν. Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται την «πράσινη ανάπτυξη» ως έναν κλάδο αποκομμένο από τους υπόλοιπους. Για μας, η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας πρέπει να συνδέεται άρρηκτα με μια στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Δεν φτάνει να παράγεις υβριδικά αυτοκίνητα, εάν η διπλανή παραγωγική μονάδα συνεχίζει να ρυπαίνει όπως και πριν ή πόσο μάλλον εάν οι πόλεις συνεχίσουν να πνίγονται από τα Ι.Χ., να μην έχουν μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέλος, δεν πρέπει η πράσινη οικονομία να γίνει η νέα νεοφιλελεύθερη φούσκα, ένα νέο Ελντοράντο. Πολύ φοβάμαι, ότι το σύνθημα είναι ένα πουκάμισο αδειανό.

Μετά, έρχεται το δεύτερο μέρος, με τα συγκεκριμένα, οπότε τα πράγματα ζορίζουν:

Πράσινη ανάπτυξη δεν γίνεται με τσιμέντο στον Ελαιώνα, με εργοστάσια λιθάνθρακα, με μολυσμένο Ασωπό, με γήπεδα γκολφ, με αλλεπάλληλες επεκτάσεις βιομηχανιών στο Θριάσιο. Αν θες να είσαι πράσινος, δεν μπορείς από όλες τις μάχες για το περιβάλλον να απουσιάζεις εκκωφαντικά, ούτε να παίρνεις ανοιχτά το μέρος του γνωστού μεγαλοεργολάβου όπως έκανε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Λοιπόν, τσιμέντο στον Ελαιώνα είναι ΚΑΙ το γήπεδο. Το οποίο είναι εντελώς αχρείαστο – Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν γήπεδο, δηλαδή το ΟΑΚΑ. Είναι υποκρισία να υποστηρίζεις το πανύψηλο τσιμεντένιο κουτί (πολλοί ψήφοι) και να παριστάνεις τον οικολόγο στο εμπορικό κέντρο του Βωβού (ελάχιστοι ψήφοι).

Όσο για το ποιοι παίρνουν ανοιχτά το μέρος του γνωστού μεγαλοεργολάβου και τα δίνουν όλα για τα γήπεδα γκολφ, ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει τους συντρόφους του του Συνασπισμού  στη Μεσσηνία – μήπως έχουν υπόψη τους τίποτα σχετικό;

Πηγή: http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=65428372

*

Είναι πολύ εύκολο να χρεώνεις στο ΠΑΣΟΚ υποκρισία και αναξιοπιστία, σε ό,τι αφορά την Πράσινη ανάπτυξη και την οικολογική του «στροφή». Το δύσκολο είναι να είσαι ο ίδιος ειλικρινής και αξιόπιστος.