…θα πραγματοποιηθεί στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο:

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=31614

Τη συνάντηση επεδίωξε μετά μανίας ο Αμερικάνος Πρόεδρος, καθώς επιθυμεί διακαώς να μάθει από πρώτο χέρι το μυστικό του τετραγωνισμού του κύκλου στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας, για το οποίο θαυμάζεται διεθνώς ο Έλληνας πρωθυπουργός. Δηλαδή, πως καταφέρνει μια τόσο άσχετη και ανίκανη κυβέρνηση να μπαστακώνεται τόσα χρόνια στην εξουσία.

*

(σκηνές από το ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ)

– Θα του το πεις το μυστικό; ρώτησε μ’ ένα αμφιλεγόμενο (ως συνήθως) χαμόγελο η Ντόρα, στο αεροπλάνο, καθώς έδεναν τις ζώνες ασφαλείας, πριν την απογείωση.

Ο Μεϊμαράκης (ο ποιος;) τέντωσε τ’ αυτιά του, με αποτέλεσμα να σχηματισθούν βαθιές αυλακώσεις στο φωτεινό του κρανίο. Ωστόσο, εξακολούθησε να κοιτάζει απλανώς προς το εξωτερικόν (του σκάφους).

Ο Καραμανλής έκανε κουρασμένος το γνωστό μορφασμό – εκείνον που μοιάζει να σφίγγεται άνευ αποτελέσματος.

– Τι κι αν του το πω; Νομίζετε ότι είναι εύκολο να σου τύχει ως αντίπαλος ένας ΓΑΠ; Αυτό είναι η αποθέωση της κωλοφαρδίας και ως εκ τούτου εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο…

Οι τρεις τους χασκογέλασαν χωρίς κέφι. Η κούραση του πρωθυπουργού είχε γίνει πια μεταδοτική. Λες και ήταν συνεννοημένοι, χασμουρήθηκαν όλοι μαζί. Ένας αλήτης σπούργος που πλανάριζε άνευ αδείας κοντά στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο, κοτσίλισε στο παράθυρο και οοοοπ, έβαλε πρόσω ολοταχώς για την κοντινότερη θάλασσα.