Το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό αποτελεί μια γενικευμένη επίθεση στο σύνολο του φυσικού περιβάλλοντος που διατηρεί ακόμα σήμερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μεγάλοι επενδυτές (εκκλησία, επιχειρηματίες, κατασκευαστές) είναι έτοιμοι να οικοδομήσουν τεράστιες εκτάσεις εντός και εκτός προστατευόμενων περιοχών με τις νέες δυνατότητες πολλαπλάσιου από τον σημερινό συντελεστή δόμησης.
Η πολιτική που προωθείται στο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό έχει ήδη υλοποιηθεί στις ΠΟΤΑ (Πρότυπη Οργανωμένη Τουριστική Ανάπτυξη), γι΄ αυτό και η Θεματική είναι ριζικά αντίθετη με τις ΠΟΤΑ και την ήδη υλοποιούμενη ΠΟΤΑ Μεσσηνίας.

Πηγή: http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2533&Itemid=28

Πολύ καλά τα λέει η «Θεματική για την Πόλη, το Περιβάλλον και την Οικολογία» του ΣΥΡΙΖΑ. Η τοποθέτηση αυτή βοηθάει όσους συριζιώτες (και συνασπιστές) τα έχουν πάρει με την επίσημη πολιτική του χώρου τους στη Μεσσηνία, να βγουν με μεγαλύτερο …κέφι και να βοηθήσουν: Μπορούμε (ακόμα) να σώσουμε τη Γιάλοβα και το Ριζόμυλο – και να δούμε τι μπορεί να γίνει με το Ρωμανού.

ΥΓ. Ελπίζω οι θέσεις της Θεματικής να συναντήσουν την επιδοκιμασία (ή, τουλάχιστον, την ουδετερότητα) της ηγεσίας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ως τώρα έχει επιλέξει να υποστηρίζει τους τοπικούς παράγοντες του χώρου – υπέρ της ΠΟΤΑ.