Αν ναι, μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη εδώ:
http://www.syriza.gr/theseis/eyroekloges-2009/i-diakriksi-toy-syriza-gia-tis-eyroekloges/
Για χάρη σας έβγαλα τις γαρνιτούρες και κράτησα το ψητό:
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ριζοσπαστική Αριστερά στην Ευρώπη αγωνίζονται ώστε την κρίση να μην την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με άμεσους στόχους:
- Να ελαφρυνθούν οι λαϊκές τάξεις, με πρώτο μέτρο την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη της λαϊκής κατανάλωσης.
• Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και οι συντάξεις. Να καταργηθεί η επισφαλής απασχόληση κάθε μορφής σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να υπάρξει αμέσως γενναία αύξηση των κατώτερων μισθών και συντάξεων. Να μειωθεί ο χρόνος εργασίας: 5ήμερο, 35ωρο, χωρίς μείωση μισθού. Να αυξηθούν τα επιδόματα των ανέργων και να χορηγούνται όσο διαρκεί η ανεργία. Εξασφάλιση του δημόσιου, κοινωνικού, καθολικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος.
• Να προστατευτεί το εισόδημα των αγροτών με άμεσα μέτρα, στην κατεύθυνση της ριζικής αναθεώρησης της ΚΑΠ προς όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών και της οικολογικής αγροτικής παραγωγής. Προστασία της ορεινής και νησιωτικής αγροτικής παραγωγής.
• Να πληρωθούν με άμεσες προσλήψεις τα κενά στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια και το Περιβάλλον. Να δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε αυτούς τους τομείς που να αντιστοιχούν στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.
• Να καταργηθούν αμέσως Σύμφωνα και κανόνες, από το Μάαστριχτ ως τη Λισσαβόνα που επιβάλλουν στις χώρες της Ευρώπης τον ασφυκτικό κορσέ του νεοφιλελευθερισμού, με πρώτο το Σύμφωνο Σταθερότητας και το καθεστώς ασυδοσίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που πρέπει να τεθεί υπό δημοκρατικό πολιτικό έλεγχο. Να ανατραπούν νομοθετικά οι αντεργατικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του Αρείου Πάγου.
• Να τεθεί υπό κοινωνικό έλεγχο το τραπεζικό σύστημα. Να απαγορευτεί η κερδοσκοπία με «χρηματοπιστωτικά παράγωγα» και οι τράπεζες να περιοριστούν στην αποταμίευση και τη χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων με κριτήριο την απασχόληση και την προστασία του περιβάλλοντος.
• Καμία ιδωτικοποίηση πιά! Να ανακτηθούν από το Δημόσιο οι Οργανισμοί και επιχειρήσεις που έχουν εκχωρηθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
• Να υπάρξει μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα αναμορφώσει την οικονομία στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημόσιων αγαθών, της κοινωνικής κατανάλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο να ενισχυθούν, με τη βοήθεια ενός ισχυρού δημόσιου χρηματοπιστωτικού τομέα, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με έλεγχο της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής απασχόλησης.
Οι πρόσθετοι πόροι που απαιτούνται για όλα αυτά υπάρχουν. Μπορούν να εξασφαλιστούν σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, των μεγάλων εισοδημάτων και περιουσιών, της πολυτελούς κατανάλωσης και με τη γενναία μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
Με αυτούς τους προγραμματικούς στόχους ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων και των Ελληνίδων πολιτών στις 7 Ιουνίου.
3 Σχόλια
Comments feed for this article
13 Μαΐου, 2009 στις 8:28 πμ
Στέλιος
Κι εγώ θα αγωνισθώ στις ευρωεκλογές να πάρουμε πίσω την Κόκκινη Μηλιά! Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, λέει το άσμα. Ωραία τα μεγάλα λόγια, αλλά ο πρόεδρος Τσίπρας σε συνεντέυξεις του μας είπε ότι όραμά του είναι μία κοινωνία σαν του Ούγκο Τσάβες! Να μας λείπει. Τί να περιμένω από ένα κόμμα που δεν είεχ ΠΟΤΕ τη βούληση να ασκήσει κυβερνητικά καθήκοντα αλλά έμαθε πάντα να παραπονιέται και να ασκεί κριτική χωρίς να έχει ευθύνες? Προτιμώ ένα κόμμα που από τα 10 πράγματα που υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει τα 4-5, παρά ένα συνοθύλλευμα ομάδων όπως ο ΣΥΝ, που δεν έχει τα κότσια να αναλάβει ευθύνες.
19 Μαΐου, 2009 στις 3:02 μμ
vassa
Tι λέτε για το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, που πάνε να το ξαναφέρουν απο την πίσω πόρτα ( και υπέρ του οποίου φωνασκούσαν πολλοί δικοί σας)?
Και τι λέτε για τις (άκρως επικίνδυνες) ηλιθιότητες των Σκοπίων που τις υπαγορεύουνε οι Αγγλοαμερικάνοι και οι δικοί τους ανα τον κόσμο??
Τι κριτική κάνατε για το πέρίφημο βιβλίο της Ιστορίας της κ. Ρεπούση / Γιαννάκου, που πολλά μέλη σας υπεστήριξαν μέχρι ..βλακείας??
Θα ήθελα να ξέρω.
με χαιρετισμούς
Β.
26 Μαΐου, 2009 στις 1:17 μμ
nikiplos
«Έφυγε» ο Παπαγιαννάκης έμαθα… εκείνο που δεν γνώριζα είναι ότι ήταν από την Καλαμάτα…
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=48066
Πάντως είχε ενδιαφέρον η τελευταία του συνέντευξη. το λινκι δεν μπόρεσα να το βρω…