Ψιλά πράγματα, δηλαδή:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=44296
*
Το ψηφοδέλτιο της «Δράσης», εδώ:
Σε κοίταζα μ' όλο το φως και το σκοτάδι που έχω
15 Μαΐου, 2009 in Εδώ Μπουγατσαδούπολη!, Η πολιτική στην καλύβα | Tags: Γιάννης Μπουτάρης, Δράση, Εκλογές Ιουνίου
Ψιλά πράγματα, δηλαδή:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=44296
*
Το ψηφοδέλτιο της «Δράσης», εδώ:
Πάνος στη Το νησί της Καλυψώς | |
Πάνος στη Παπαλάμπραινα | |
Απόστολος Χριστόπουλ… στη Παπαλάμπραινα | |
Άδεια για γεμάτα στο… στη Το σκυλάδικο, παλιά αριστερή… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Σημειώσεις: Διαδικτυακή παρουσ… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Θοδωρής Τσιμπίδης: στις ελληνι… | |
Πάνος στη ΝΔΣΟΚ κλπ (18) | |
Πάνος στη Σημειώσεις για τον Εμφύλιο, Τό… | |
Δημήτρης Γρηγοριάδης στη Σημειώσεις για τον Εμφύλιο, Τό… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη ΝΔΣΟΚ κλπ (18) | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις γι… | |
papoylis στη 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις γι… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις γι… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη ΣΔΙΤ… Τι είναι πάλι τούτο… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη ΣΔΙΤ… Τι είναι πάλι τούτο… |
1 Σχολιο
Comments feed for this article
15 Μαΐου, 2009 στις 11:16 μμ
bioannis
Έλαβα από την «Πρωτοβουλία» αυτό:
«Σας επισυνάπτουμε επίσης την επιστολή απουσίας από το Δημοτικό Συμβούλιο των Παναγιώτη Αβραμόπουλου και Ανδρέα Κουράκη, καθώς και τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπού.
Θεσσαλονίκη, 15 Μαΐου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Στις εφημερίδες της 15ης Μαΐου 2009 σχολιάστηκε η απουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Μαΐου του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Ανδρέα Κουράκη, δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εν τέλει συμμετοχή μου στο Ευρωψηφοδέλτιο της Δράσης.
Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα που πολλές φορές με την ευκολία ή την ελαφρότητα της απλοποίησης δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις.
1. Δηλώνω χωρίς καμία επιφύλαξη ότι ως επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» διεκδικήσαμε και θα διεκδικήσουμε την ανατροπή του κατεστημένου συστήματος στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας.
2. Η πεμπτουσία της δημοτικής μας παράταξης είναι η απόλυτη ελευθερία των μελών μας να διατηρούν την ιδεολογική και κομματική τους τοποθέτηση αλλά παράλληλα να μπορούν να συμφωνούν για τα θέματα του Δήμου, που όπως πιστεύουμε δεν θα πρέπει να έχουν καμία απολύτως εξάρτηση από κομματικά συμφέροντα ή καθοδηγήσεις.
3. Η συμμετοχή μου στην πολιτική κίνηση Δράση εκφράζει ένα κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής μου φιλοσοφίας. Σαφώς και διατίθεμαι εναντίον του δικομματικού συστήματος που όχι μόνο ευνουχίζει το διάλογο και τη συναίνεση αλλά αποδιοργανώνει την πολιτική ζωή του τόπου. Η Δράση εκφράζει ακριβώς αυτό. Το γεγονός ότι σε αυτήν συμμετέχουν προσωπικότητες από διάφορα ιδεολογικά σχήματα υπογραμμίζει μία νέα αντίληψη για την πολιτική συμπεριφορά που ονειρεύομαι για τον τόπο μου.
4. Σε καμία περίπτωση η συμμετοχή μου στη Δράση δεν υπονοεί ούτε σηματοδοτεί ότι η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» έχει ή θα έχει οποιαδήποτε σχέση με το νέο αυτό κόμμα. Η συμμετοχή μου στο Ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της στήριξής μου στη Δράση και μόνον αυτό. Αυτή η κίνηση δεν υπονοεί ούτε δηλώνει κάτι περισσότερο ή λιγότερο.
5. Οι τοποθετήσεις του καθενός σχετικά με την πολιτική επηρεάζονται κατά περιόδους από τις επικρατούσες συνθήκες. Η ιδεολογία μου δεν με περιορίζει να επιλέγω την τοποθέτηση μου σε συγκεκριμένα, φυσικά, θέματα. Στην περίπτωση των Ευρωεκλογών, οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες. Θα παλέψω για να αναδειχθούν όλο και περισσότερες φωνές, προκειμένου να μειωθεί η αλαζονεία του δικομματισμού και η αναζήτηση της εξουσίας για την εξουσία. Εξάλλου, προτιμώ να είμαι συνεπής στην ιδεολογία μου παρά να υποταγώ στο όποιο κομματικό συμφέρον για χάρη της εξουσίας. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλουστεύσεις, τις οποίες δεν θα ήθελα να αναφέρω, αλλά και λαϊκισμοί στους οποίους προτιμώ να μην συμμετέχω.
6. Κλείνοντας το σημείωμα αυτό υπενθυμίζω στους υποστηρικτές και ψηφοφόρους της «Πρωτοβουλίας» που είδαν μια ελπίδα να γεννιέται το 2006 ότι οι δημοτικές εκλογές είναι το Σεπτέμβριο του 2010. Πρέπει μέχρι τότε να δίνουμε συνεχώς μάχες για τα δημοτικά θέματα. Μία μάχη είναι να περάσει το μήνυμα ότι τα κόμματα εξουσίας δε δικαιούνται να χειραγωγούν και να κηδεμονεύουν την τοπική αυτοδιοίκηση κατά το κομματικό συμφέρον.
7. Τα περί διαφωνιών και δυσαρεσκειών προφανώς έχουν βάση αφού κινούμαστε στη σφαίρα της καθημερινότητας. Το ζήτημα είναι να ξεπερνώνται και να μην οφείλονται σε ουσιαστικές διαφορές· πράγμα που στην παρούσα περίπτωση δεν υφίσταται. Είμαστε εδώ για το δήμο. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά λόγια καλό-κακό θελητών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Η δε δήλωση προς το ΔΣ γράφει:
«Θεσσαλονίκη, 14/5/2009
Κύριο
Σωτήρη Καπετανόπουλο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Θεσσαλονίκης
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
Σας γνωρίζουμε ότι για προσωπικούς λόγους δεν θα παραστούμε στις σημερινές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με τιμή
Παναγιώτης Αβραμόπουλος
Ανδρέας Κουράκης »
Τι να υποθέσει κανείς ; Μια φορά και ένα καιρό, είχαμε έναν καλό υποψήφιο για τη Δημαρχία του Δήμου Θεσσαλονίκης, και αυτός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του ;;;;