3 κόμματα στο 7%!

Από την Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=50544 ):

Στις 4 ποσοστιαίες μονάδες διατηρείται η διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων, μόλις πέντε μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, την ίδια ώρα που ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι, δίνουν μάχη για την τρίτη θέση.

Tα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της V PRC για λογαριασμό της ιστοσελίδας http://www.tvxs.gr. Αναλυτικότερα στην εκτίμηση αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 37%, η ΝΔ 33%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 7%, ο ΛΑΟΣ 4,5%.

Όπως σημειώνει στην ανάλυση της δημοσκόπησης ο επιστημονικός σύνεργάτης της V PRC, Χριστόφορος Βερναρδάκης, “το ανώτατο όριο εκλογικής επιρροής της ΝΔ είναι το 35% περίπου, κάτι που αν επιτευχθεί θα μειώσει κατά τι την επιρροή του ΛΑΟΣ και των Οικολόγων-Πρασίνων”.

Ο κ. Βερναρδάκης χαρακτηρίζει απολύτως αμφίρροπη τη μάχη για την τρίτη θέση και σημειώνει: “Θεωρητικά οι Οικολόγοι-Πράσινοι έχουν περισσότερες πιθανότητες ακόμα να βρεθούν στην τρίτη θέση, λόγω του διευρυμένου δυνητικού εκλογικού περίγυρου που διαθέτουν. Ωστόσο, η τάση τους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι πτωτική.

Επίσης πτωτική υπήρξε η καμπύλη του ΚΚΕ, με αστάθμιστη αυτή τη στιγμή εξέλιξη. Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ, αύξησε σημαντικά την εσωτερική του «συσπείρωση», η οποία ακόμα είναι χαμηλή και το ύψος της οποίας θα κρίνει εντέλει το τελικό του ποσοστό”.

Παρά το γεγονός ότι μόλις το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές, το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν φτάνει το 74%