Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την πρόσκλησή του για τη δημιουργία ενός νέου αριστερού πόλου.

Κατ΄αρχήν απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, «που βλέπει τις προσδοκίες του να μειώνονται» και τους κάλεσε να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ «για να φτιάξουμε έναν καινούριο αριστερό πόλο. Για να αλλάξουμε όλοι μαζί το πολιτικό τοπίο».

Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ είπε ότι «ξέρουμε ότι η ηγεσία του Περισσού αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί την ενότητα δράσης. Ξέρουμε όμως επίσης ότι αυτή η στρατηγική δεν αντιστοιχεί πια με τις ενωτικές διαθέσεις, που ωριμάζουν ολοένα και περισσότερο στην βάση και στον κόσμο του ΚΚΕ. Ξέρουμε όμως επίσης ότι οι χιλιάδες περήφανοι κομμουνιστές και αριστεροί σε ολόκληρη τη χώρα ότι δεν είναι ώρα για εμφύλιους στην αριστερά. Είναι η ώρα για ενότητα των εργαζόμενων στους αγώνες».

Μιλώντας στη συνέχεια για τους Οικολόγους -Πράσινούς είπε απέναντι στη δυναμική τους «δεν αντιδρούμε ούτε με συμπλέγματα, ούτε με μίζερους ανταγωνισμούς. Ξέρουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν επιλέξει να συγκεντρώσουν ψήφους χαλαρής διαμαρτυρίας. Ξέρουμε όμως παράλληλα ότι αν υπάρξει ενδιαφέρον στους πολίτες για την οικολογία αυτό αργά ή γρήγορα θα είναι κέρδος για μας, για την οικολογική αριστερά της πράξης και των αγώνων». Παρ΄όλα αυτά, πρόσθεσε, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τους αντικειμενικούς προεκλογικούς ανταγωνισμούς, αλλά επιμένουμε να απευθυνόμαστε και στους δύο. Γιατί θεωρούμε ότι όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν μπροστά στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι μόνος δρόμος για την ανατροπή του σημερινού σκηνικού, για μια νέα μεταπολίτευση, είναι η συγκρότηση ενός νέου ισχυρού αριστερού πόλου. Ενός πόλου που θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας.

*

Τα αποδέλοιπα: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/06/2009_282538

*

Σχόλιο; Όχι. Αν θέλετε, σχολιάστε εσείς. 8)