5-7-2009

Ομολογώ ότι το βρήκα αστείο: οι πιστοί της μπλογκόσφαιρας τα ρίχνουν χύμα και τσουβαλάτα στον Ψωμιάδη, διότι, λέει, παρέστη στα εγκαίνια (την καθιέρωση) του «νέο-παγανιστικού» ναού στη Θεσσαλονίκη!

http://egolpio.wordpress.com/2009/07/09/nomarhis_paganes/

*

Η καλύβα σας είχε ενημερώσει έγκαιρα: https://panosz.wordpress.com/2009/07/01/naos/

*

Από εκείνο το ποστ, αντιγράφω:

Αναρωτιέμαι πως ξέφυγε από το άγρυπνο μάτι της Εκκλησίας αυτή η εντυπωσιακή προσπάθεια. Δεν το πήραν είδηση – ή δεν έδωσαν σημασία;

Εμείς οι ταπεινοί αγνωστικιστές, που εντάσουμε τη θεά Δήμητρα στην ίδια κατηγορία με τον άγιο Δημήτριο (=μακριά κι αγαπημένοι) δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ευγενώς “καλορίζικα” στους συμπολίτες μας. Ας χαρούν το ναό τους για πολλά χρόνια σε συνθήκες ηρεμίας, χωρίς ενοχλήσεις και παρατράγουδα.

*

Οι αντιδράσεις των Ορθοδόξων της μπλογκόσφαιρας εναντίον του Ψωμιάδη (στη φωτογραφία πίσω από το νταούλι) δείχνουν μια τάση – η οποία μακάρι να παραμείνει στις παρόλες. Αλλά αυτό δεν καθιστά τον Μέγιστο των Νομαρχών(ε) συμπαθέστερο: ο τύπος δεν τρώγεται με τίποτα, έτσι κι αλλιώς! Φανταστείτε όμως, στις επόμενες εκλογές όπου ο Πανίκας θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, οι πιστοί χριστιανοί να ψηφίσουν μονοκούκι τον (αυτοδοαφημιζόμενο ως) πλέον ανένδοτο αντίπαλο του: η Μπουγατσαδούπολη θα τρελάνει το σύμπαν!