…με επιδότηση, εννοείται!

Περιέργως, ξεκινάει όχι στη Λάρισα αλλά στην Καρδίτσα (κοντά είναι, νο πρόμπλεμ)

Ο Σπύρος Κουβέλης, ο κατ’ εξοχήν «οικολόγος» του ΠΑΣΟΚ, μας εξηγεί το πώς και το γιατί:

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να σας δώσω ένα παράδειγμα από αυτό που επισκέφθηκα σήμερα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά τυροκομεία, μεγάλα και μικρά, τα οποία στο τέλος της διαδικασίας τους παράγουν ένα απόβλητο όπως λέγεται και η πραγματική του ονομασία είναι το τυρόγαλο, το οποίο αν το πετάξει κανείς σε ρέμα, είναι τοξικό κάνει πολύ μεγάλη ζημιά.

Υπάρχουν δυνατότητες αυτό να το πάρει κανείς και κάνοντας μια εύκολη διαδικασία επιστημονικά και τεχνικά, που παράγει καθαρό νερό και από την άλλη κάποια υλικά- όπως πρωτεΐνες κλπ. τα οποία εξάγονται, και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές.
Β. ΚΕΧΑΓΙΑ: Και η οποία δεν έχει μεγάλο κόστος;

Σ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η οποία δεν έχει μεγάλο κόστος. Δηλαδή το να πάρεις το υλικό και να το επεξεργαστείς δεν έχει μεγάλο κόστος. Το να το πουλήσεις, σου αποδίδει πολλά χρήματα. Οπότε αυτό που κάνεις είναι ότι μετατρέπεις ένα απόβλητο, σε κάτι, που έχει αξία και παράλληλα δημιουργείς θέσεις εργασίας.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν αυτή την τεχνολογία στην Ελλάδα και η δυσκολία είναι ότι επειδή το κράτος απουσιάζει, πολλά από τα τυροκομεία δεν θέλουν να ενταχθούν σε κρατικό μηχανισμό, επειδή ακριβώς η γραφειοκρατία είναι δαιδαλώδης και τα έξοδα πολλά.

Παράλληλα όμως το να μην μπαίνουν στη φασαρία και στα έξοδα, σημαίνει ότι ρυπαίνουν όλα τα ποτάμια της Ελλάδας και εκεί είναι ο ρόλος του κράτους και πρέπει να πει ότι «εγώ θα σας βοηθήσω επιδοτώντας να μπείτε σε αυτά τα προγράμματα και από την άλλη θα σας ελέγξω και αν δεν μπείτε, αφού σας έχω δώσει τη δυνατότητα επί ενάμιση – δυο χρόνια, όποιος συνεχίζει να ρυπαίνει, θα του επιβάλλονται πρόστιμα, με επιβολή τέλος πάντων κάποιων ρυθμίσεων». Αυτός είναι ένας τρόπος.

*

Πηγή:

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7781956

*

Αγαπητέ Drallion, όπως βλέπεις το ΠΑΣΟΚ το εννοεί όταν μιλάει για Πράσινη Ανάπτυξη…

Advertisement