http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1043565&lngDtrID=244
Οργή από Λ.Κύρκο, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
«Bόμβα» σε ΣΥΝ και ΚΚΕ από τις δηλώσεις Κοροβέση για την υπόθεση Siemens
Eurokinissi
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης
Αθήνα |
Οργισμένες αντιδράσεις από την Αριστερά, προκαλεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περ.Κοροβέση περί εμπλοκής του ενιαίου Συνασπισμού στην υπόθεση Siemens το 1989.
Για «βδελυρό παραμύθι» μιλά ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ το ΚΚΕ κατηγορεί τον Κοροβέση για εμπάθεια και αναμάσημα συκοφαντιών που ωφελούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Πλήρως διαχωρίζει τη θέση του από τις απόψεις Κοροβέση ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Εξελίξεις σαν και αυτές επιβεβαιώνουν όσους εξ’ αρχής υποστήριζαν ότι «τίποτα δεν θα μείνει όρθιο» από το σκάνδαλο Siemens.
Από την άλλη πλευρά, όμως, ενδυναμώνουν τους φόβους και τις απόψεις, που υποστηρίζουν ότι η καλλιέργεια γενικευμένου κλίματος αμφισβήτησης, ισοπέδωσης των πάντων και ποινικοποίησης της πολιτικής εν γένει, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για επικίνδυνες καταστάσεις. Για αυτό επισημαίνεται σε όλους τους τόνους χρειάζεται πολύ προσοχή και τεκμηρίωση πριν την όποια καταγγελία.
Η δήλωση Π.Κοροβέση
Ειδικότερα, ο Περικλής Κοροβέσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή «παιχνίδια εξουσίας» στο Κανάλι 1 δήλωσε «το μέγα σκάνδαλο είναι ότι επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η Αριστερά και δεν αντέδρασε. Είναι γνωστό εδώ και είκοσι μέρες. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».
Η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο, του μαφιόζικού καπιταλισμού. Οι μεγάλες εταιρείες δίνουνε επισήμως μίζες» πρόσθεσε ο κ. Κοροβέσης ενώ επιτιθέμενος και στη Δικαιοσύνη είπε: «η δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος. Είναι ο τρόπος που νομιμοποιούμε την αδικία».
Οι θυελλώδεις αντιδράσεις
«Αργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι» ήταν η λακωνική δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου, για τα όσα ανέφερε ο Περ.Κοροβέσης.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ.
«Με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του ο κ. Κοροβέσης, οδηγούμενος από τις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις» δήλωσε ο Π.Μεντρέκας.
«Μάλλον πρόκειται περί φάρσας, χρήσιμης, όμως, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ» κατέληξε το στέλεχος του ΚΚΕ.
Τη θέση του από τις απόψεις Κοροβέση έσπευσε να διαχωρίσει πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «τα όσα ανέφερε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Περικλής Κοροβέσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές του απόψεις, που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
135 Σχόλια
Comments feed for this article
19 Αυγούστου, 2009 στις 1:33 πμ
sissa ben dahir
«Αλησμονώ και χαίρομαι, θυμάμαι και λυπάμαι…» λέει το δημοτικό τραγούδι .
Ο πιο βολικός τρόπος για να εξορκίζει κανείς τα φαντάσματα του παρελθόντος είναι να τα διαγράφει, ή τουλάχιστον να νομίζει ότι τα διέγραψε.
19 Αυγούστου, 2009 στις 1:55 πμ
Σπύρος Ντόβας
υποθετω οτι με το «μαφιοζικος καπιταλισμος» εννοει τον κρατισμο
19 Αυγούστου, 2009 στις 1:56 πμ
patsas
Ποιος ξερει αν λαβαινει και απειλιτικα υβριστικα μηνυματα απο αγανακτισμενα μελη του κομματος οπως συνιθιζεται σε αλλους δημοκρατικους χωρους –
19 Αυγούστου, 2009 στις 2:01 πμ
alberich
Όσοι από τα δύο κόμματα εξουσίας γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά,ας ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κοροβέση,χωρίς κομματική έγκριση.Ουδείς ανατικατάστατος και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.Έτσι δε λένε?
19 Αυγούστου, 2009 στις 7:22 πμ
Πάνος
Ο Κοροβέσης είπε δυνατά κάτι που «ψιθυριζόταν» από καιρό. Δυστυχώς, μάλλον έχει δίκιο. Γιατί δεν υπήρχε κανένας μα κανένας λόγος μια υπηρεσιακή, ολίγων εβδομάδων, κυβέρνηση (η κυβέρνηση Τζανετάκη) να κλείσει συμφωνίες με τη Ζήμενς. Και η αριστερά της εποχής ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ σ’ αυτήν την κυβέρνηση.
Εναλλακτική της υπόθεσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήρε κανονικά είναι ότι τα ιστορικά του στελέχη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ομάδα χρήσιμων ηλιθίων.
*
Σπύρο, μόνο αυτού του τύπου ο καπιταλισμός (ο κρατικός / κρατικιστικός) ευδοκιμεί στην όμορφη πατρίδα μας. Και είναι κάτι παραπάνω από μαφιόζικος…
19 Αυγούστου, 2009 στις 9:27 πμ
omadeon
Πάνο καλημέρα.
Θα σου θυμίσω την υπόθεση… γελοιοποίησης του βιογραφικού του Κοροβέσση από την ακροδεξιά (και το «Syriza-Watch») η οποία έγινε λόγω του… χιούμορ που συμπεριέλαβε μέσα στο βιογραφικό του ο ίδιος ο Κοροβέσσης, ΜΗ μπορώντας να διανοηθεί ότι θα το… έπαιρναν άλλοι (κακόβουλοι) τοις μετρητοίς.
Εεεε… ίσως τώρα να τον περιποιηθούν παρομοίως ΚΑΙ ορισμένοι σύντροφοί του, π.χ. βγάζοντάς τον τρελλό (διότι όσα είπε ΔΕΝ μπορεί να τα φαντάστηκε ή να τα έβγαλε από το κεφάλι του, ΟΥΤΕ να τα είπε για να… πλήξει την αριστερά και το κόμμα του). Οπότε… ας έχουμε το νου μας. Προβλέπω πολλή λάσπη (από πολλά… τούβλα).
19 Αυγούστου, 2009 στις 9:42 πμ
batcic
Εγώ, αν και θεωρώ ότι υπάρχει πιθανότατα μεγάλη δόση αλήθειας στα λεγόμενα του, θα σταθώ στη θέση των καλυβιωτών απέναντι στο ζήτημα. Ενώ οι περισσότεροι εδώ μέσα κουβαλάν ελεύθερα μυαλά και φιλτράρουν την κάθε είδηση, βάζω στοίχημα ότι τις δηλώσεις Κοροβέση θα τις θεωρήσουν αυτομάτως αληθείς! Ακόμα κι αν δεν παρουσιάσει ποτέ του αποδείξεις!!!
Για να δούμε…
19 Αυγούστου, 2009 στις 9:47 πμ
Πάνος
Οδηγώντας για τη δουλειά, θυμήθηκα τα εξής:
α. Ήταν η κυβέρνηση Ζολώτα και όχι η κυβ. Τζανετάκη.
β. Η απόφαση της κυβέρνησης ήταν να ΜΗΝ υπογραφεί σύμβαση με τη Ζήμενς
γ. Το αντίθετο (να γίνει η δουλειά) αποφάσισαν οι τρεις αρχηγοί, δηλ. Μητσοτάκης, Παπανδρέου και Φλωράκης.
δ. Οι μίζες ήταν (λέγεται…) από 2 εκατ. μάρκα σε κάθε μεγάλο κόμμα και 1 εκατ. μάρκα στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
ε. Όλα αυτά τα έγραψε ο Βότσης στην «Ε» μέσα Ιουλίου (μάλλον 13)
στ. Επειδή κανένας δεν απάντησε, έριξε το μπαζούκας ο Κοροβέσης, από το ραδιόφωνο.
ζ. Τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ο Κύρκος) απάντησαν: δεν υπάρχει μίζα.
Το ερώτημα παραμένει: γιατί μια κυβέρνηση ολίγων εβδομάδων και συγκεκριμένης αποστολής (=να μη παραγραφεί το σκάνδαλο Κοσκωτά) έκλεισε μια τέτοια δουλειά – και μάλιστα με απόφαση των «3».
Αν δεν απαντηθεί πειστικά αυτό το ερώτημα, πολύ λίγο μετράνε οι παρόλες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κοροβέσης δεν ξέρει τι του γίνεται, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία κλπ.
19 Αυγούστου, 2009 στις 9:53 πμ
Πάνος
batsic,
δεν είναι δουλειά του Κοροβέση να «φέρει αποδείξεις». Το θέμα σέρνεται στον τύπο (βλ. παραπάνω) για περισσότερο από ένα μήνα – και κανένα κομματικό παχύδερμο δεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί και να απαντήσει.
Το ερώτημα είναι ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ η αριστερά συμφώνησε στο κλείσιμο της δουλειάς με τη Ζήμενς και μάλιστα χωρίς καμιά διασφάλιση διαφάνειας. Το αν δόθηκαν μίζες και αν πήρε και η αριστερά είναι (τώρα πια) θέμα υποθέσεων. Εκτός αν κάποιος κρατούσε στοιχεία και κάνει είκοσι χρόνια μετά την έκπληξη.
Αλλά προκύπτει ένα δίλλημα, για την αριστερά: είναι καλύτερο να σε λένε μιζαδόρο ή απλά ότι κρατούσες το φανάρι;
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:04 πμ
δεξιος
H υποθεση των ψηφιακων παροχων επι οικουμενικης αφορουσε και τη Siemens αλλα και την Ιντρακομ.
Ο αρμοδιος τοτε υφυπουργος Μεταφορων Ι.Κεφαλογιαννης αντεδρασε καθως συνδεεται με την οικογενεια Βαρδινογιαννη (ειναι αυτος που καταδικασθηκε γιατι απελευθερωνε ψηφοφορους του που καλλιεργουσαν φουντες).
Το κονκλαβιο των πολιτικων αρχηγων (Μητσοτακης – Παπανδρεου – Φλωρακης) ανετρεψε την αποφαση Κεφαλογιαννη και αποφασισε την αναθεση των παροχων.Μια φημη που κυκλοφορει εν ειδει ανεκδοτου ειναι οτι ο Φλωρακης ειπε οτι «πρεπει να βοηθησουμε το γιο του Πετρου» δηλ. τον Κοκκαλη.Επομενως μπορουν να ισχυρισθουν οτι το εκαναν για λογους συντροφικης κληρονομικης αλληλεγγυης.
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:04 πμ
σχολιαστης
batcic, ούτε αληθείς,ούτε ψευδείς. Εντυπωσιακές γιατί τις είπε ενας κατά τεκμήριο σοβαρός άνθρωπος.
Πάνο, δες το και ανάποδα. Πως μια κυβέρνηση λίγων εβδομάδων δεν ήθελε να υπογράψει τη σύμβαση. Χάθηκε να συμβουλευτεί το μαξιλάρι της και να συμφωνήσει;
Ισως και να πήραν οι τρεις την απόφαση στα πλαίσια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας.
Ο ένας απο τους τρεις ήταν ο Μητσοτάκουλας;
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:19 πμ
σχολιαστης
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=2009-07-13&s=analysh-sta-gegonota
Η μακρόχρονη αίσθηση του πολίτη ότι τον δουλεύουν άγρια, όσοι διαφεντεύουν τη μοίρα του, εδραιώνεται εσχάτως σε ακλόνητη σιγουριά, που σωρεύει οργή και απειλεί με εκρήξεις. Ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο η υποκρισία στο σκάνδαλο «Ζίμενς», που επισκιάζει τώρα καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις:
* Καμώνονταν όλοι ότι ξαφνιάστηκαν, όταν ξέσπασε κι εδώ από καραμπόλα -με τη σοβαρή και αποτελεσματική διερεύνηση του σκανδάλου στη Γερμανία. Χρονική αφετηρία και για τις εδώ ανακρίσεις είναι το 1995, αφού από τότε φέρονται να λειτουργούν τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας. Αλλά οι δραστηριότητες της «Ζίμενς» στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες. Η κορυφαία, το 1990: Η τότε «οικουμενική» κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη «Ζίμενς» σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κων. Μητσοτάκης και Χαρ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη «μίζα» σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε «Συνασπισμό». Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα.
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:22 πμ
σχολιαστης
http://www.tvxs.gr/v18526/1/1
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:25 πμ
kapetanios
Η δήλωση του Κοροβέση
«Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, το έχει γράψει και ο Νέτας και ο Μπέης στην “Ελευθεροτυπία”. Είναι μέσα και ΚΚΕ και ΣΥΝ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη και αυτά τα δύο κόμματα δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η Αριστερά
Ήταν να προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήραν χρήματα και δεν αντέδρασαν. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντέδρασαν, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη»
Καμιά βόμβα Κοροβέση το λοιπόν, απλή ανακύκλωση(είναι ΚΑΙ οικολόγος) δημοσιευμάτων του Μπέη και του Νέτα (της γνωστών συμφερόντων φηριμήδας τα παιδιά) για τα οποία δεν αντέδρασαν λέει ο ποιητής ο Κύρκος και οι επίγονοι του Φλωράκη εδω και 20 μέρες , άρα τα πήρανε….
Καλημέρα και πάμε παρακάτω γιατί λίγο ακόμη και θα μπερδέψουμε την πούτσα με την βούρτσα
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:32 πμ
Πάνος
Θα πάμε παρακάτω όταν (αν) θα μας εξηγήσουν γιατί οι «3» αργηγοί, εντελώς πραξικοπηματικά, έδωσαν τη δουλειά στη Ζήμενς (και τον Κόκκαλη). Αν δεν ήταν για τις μίζες (πολύ ευχαρίστως να το δεχτώ) οι εναλλακτικές ποιές είναι;
Ας μείνουμε για λίγο, μέχρι να λάβουμε πειστικές απαντήσεις (από την αριστερά – από τους άλλους δεν περιμένουμε τίποτα)
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:35 πμ
σχολιαστης
Να μην κάνω μνεία πόσα πρωταθλήματα χάσαμε λόγω ενδυνάμωσης του αντιπάλου.
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:35 πμ
σχολιαστης
Το βλογ του Περικλή Κοροβέση
http://perikliskorovesis.wordpress.com
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:42 πμ
σχολιαστης
Εξηγείται και μαρξιστικά. Οι καπιταλιστές παρείχαν στους αριστερούς τη δυνατότητα να αγοράσουν το περίφημο σκοινί.
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:45 πμ
kapetanios
Πάνο
να μιλήσουμε όσο θέλεις για το θέμα των 3 αρχηγών και της τότε απόφασης (και κατα πόσο αυτή επηρέασε τις μετέπειτα εξελίξεις) αλλά ΟΧΙ για τις δήθεν αποκαλύψεις του Κοροβέση για τις οποίες κάνει λόγο το ποστ
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:48 πμ
Πάνος
Ορέα! Θέλω να μιλήσουμε λοιπόν
για το θέμα των 3 αρχηγών και της τότε απόφασης (και κατα πόσο αυτή επηρέασε τις μετέπειτα εξελίξεις)
και, επί τη ευκαιρία, να μάθουμε (αν είναι δυνατόν) αν η ενωμένη (τότε) αριστερά έκανε αβάντα στη Ζήμενς και στον Κόκκαλη δωρεάν ή όχι δωρεάν 😉
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:51 πμ
kapetanios
ορεα
Ας συμφωνήσουμε τότε οτι η συμφωνία της ανάθεσης για την οποία μιλάμε (ΟΤΕ+Ζίμενς/Κόκκαλης) έγινε το 1988 και ουχί το 1990
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:54 πμ
σχολιαστης
Καπετάνιε, ο Κοροβέσης αναφέρεται σε κάτι υπαρκτό, δηλ. την ανάθεση στην κοινοπραξία του έργου των ψηφιακών παροχών με πολιτική απόφαση των αρχηγών, παρά την αρνητική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού. Αποδείξεις για μίζες σίγουρα δεν έχει, αλλά είναι ενδιαφέρον που ανοίγει το θέμα. Ας πουν την αποψή τους τα στελέχη της αριστεράς που είναι όλο «πνεύμα και ηθική» και κάθε είδηση που αφορά τα δυο μεγάλα κόμματα τη δέχονται αμάσητη και κουνάνε το δάχτυλο.
Περιμένω να ανατρέξουν στα αρχεία τους και να δώσουν, και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ μια εξήγηση με ποια στοιχεία αμφισβήτησαν το σκανδαλώδες της σύμβασης (που έλεγε ο υπουργός).
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:58 πμ
zeppos
Μην σκάτε ρε παιδιά!
Αυτό που έτσουξε τους συριζαίους δεν ήταν τα περί χρηματισμού γιατί αυτά είναι λιγάκι «αστεία».. συγνώμη δηλαδή, αλλά να συμφωνήσουν στο άψε – σβήσε οι αρχηγοί κομμάτων να τα πάρουν για να υπογράψουν – ε όσο νάναι δεν είναι σοβαρά να λέγονται…
Αυτά όμως που είπε για τον Τσίπρα;
«Οσα είπε ο Περικλής Κοροβέσης προκάλεσαν όμως απογοήτευση στην ηγεσία του ΣΥΝ και για άλλους λόγους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε στην «καταγγελία» ότι χρηματίστηκε ο ΣΥΝ από τη Siemens. Ασκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. Οταν ρωτήθηκε «ο κ. Αλαβάνος με τον κ. Τσίπρα τι έχουν να χωρίσουν;» απάντησε: «Ο Αλαβάνος είναι ένας πανέξυπνος πολιτικός, έχει μια ιδιοφυή πολιτική αντίληψη και είναι αυτός που στην ουσία είναι η μεγάλη προσωπικότητα για την άνοδο της Αριστεράς». Αλλά, είπε στη συνέχεια, «έκανε το μοιραίο λάθος να βάλει κάποιο νεαρό, έξοχο κατά τα άλλα, πολύ καλό στο Δήμο της Αθήνας» στην ηγεσία του ΣΥΝ. Είπε για τον Τσίπρα ότι «δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα» και ότι «νομίζει ότι πήρε τα χειμερινά ανάκτορα, στα οποία διορίστηκε διαχειριστής». Οταν έγινε γνωστή η συνέντευξη του Περικλή Κοροβέση, προκλήθηκε αμηχανία και εκνευρισμός. «Εάν ήταν σε οποιαδήποτε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα θα είχε διαγραφεί», έλεγαν στον ΣΥΝ. Και χαρακτήριζαν εξίσου αρνητικά τόσο όσα είπε για εμπλοκή του ενιαίου ΣΥΝ στο σκάνδαλο της Siemens όσο και την επίθεση που έκανε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.»
19 Αυγούστου, 2009 στις 10:59 πμ
anonymos giati fobatai
Νομίζω ότι ο Περικλής Κοροβέσης ξέρει πολύ καλα τί λέει και δεν το είπε μόνος του. Και δεν είναι μόνος του. Πολλά χρόνια τώρα αυτές οι συζητήσεις γίνονταν και στο χώρο της αριστεράς και πάντα υπήρχε η λογική «ο σκoπός αγιάζει τα μέσα». Έκανε πολύ καλά και μπράβο του, γιατί αν θέλουμε να ξεκαθαρίσει η κόπρος του Αυγεία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, που μας πάει από το κακό στο χειρότερο, πρέπει να αλλάξουμε όλοι. Η κολυμβήθρα του ΣΙΛΩΑΜ πρέπει να εξαφανιστεί. Κάποιοι την πήραν αγκαλιά και πουλάνε «κάθαρση και ξερό ψωμί». Πρώην στελέχη του ΚΚΕ που κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα, στελέχη του ΣΥΝ σήμερα, στελέχη της αριστεράς που πήγαν στο ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια, και δεν τους «πιάνει» το μιζαδόρικο ΠΑΣΟΚ της SIEMENS και τόσων άλλων περιώνυμων εταιρειών, που δεν τολμάμε να αναφέρουμε ονόματα γιατί δεν ξέρουμε τί μας ξημερώνει. Αλήθεια μόνο η SIEMENS συναλλάσονταν με τον ΟΤΕ εκείνο το διάστημα;; Δεν είχαμε άλλες εταιρείες που μοιράστηκαν την πίττα του ΟΤΕ;; αυτές δεν «έδωσαν»;; Αλήθεια οι εθνικές προμήθειες που έχουν νόμιμους ενδιάμεσους, πώς τους λένε, γνωστά ονόματα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο ακόμα και επι Κοσκωτά, δεν έδωσαν τίποτα; Μόνο ο ΟΤΕ είχε παρε δώσε με εταιρείες; οι άλλοι τίποτα;; Και πού ήταν η αριστερά εκείνο το διάστημα;; «έβοσκε τα πρόβατα»; δεν είχει τρόπους να μαθαίνει; Ξέρουμε αλήθεια τι αλισβερίσι «έπαιξε» επι εποχής ΟΑΕ, 1982 και μετά, όταν έμπαιναν οι περίφημοι εκκαθαριστές στις εταιρείες και ΝΟΜΙΜΑ είχαν μια τεράστια αποζημίωση, πού πήγαν αυτά τα λεφτά;; Οι εκκαθαριστές υπόψη ότι διορίζονταν μετά από συμφωνίες κομμάτων…
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:06 πμ
kapetanios
σχολιαστή
ο Κοροβέσης στο μόνο υπαρκτό που αναφέρεται είναι τα δημοσιεύματα και ΤΙΠΟΤΕ περισσότερο.
Εκτός εάν δεν διαβάζω σωστά
Κι εγω γι αυτήν την ανάθεη μιλώ (επι Τόμπρα?) η οποία καμία σχέση δεν έχει με το 1990
(άρα όπως καταλαβαίνεις θα μπορούσα να σταματήσω εδώ –αλλά δεν θα το κάνω- μιας και λείπει και το κίνητρο της δωροδοκίας, την ύπαρξη του οποίου επικαλείται ο Πάνος και ο Βότσης )
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:16 πμ
Πάνος
Λείπει και κάτι άλλο, καπετάνιε: η πειστική (πολιτικά και …λογικά) εξήγηση της πράξης.
(…και μακριά από μένα η σκέψη ότι οι Μητσοτάκης – Παπανδρέου πήραν έστω και μία δραχμή από τη Ζήμενς, anytime!)
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:21 πμ
zeppos
Έχει σχέση καπετάνιε.. Είναι η επικήρωση της σύμβασης του 88, η οποία αν δεν είχε υπογραφεί τότε το 90 ο ΟΤΕ θα έχανε αρκετά δις με την επανεκίνηση των διαγωνισμών και τις καθυστερήσεις.
Εξω από τις μίζες που μάλλον «δέχτηκαν» όλα τα κόμματα σαν χρηματοδότηση – κοινή πρακτική σε όλο το κόσμο – οι συμβάσεις με την Ζήμενς ΠΑΝΤΑ ήταν συμφέρουσες για το δημόσιο, παρόλα όσα λέγονται σήμερα. Γι’αυτό ΠΟΤΕ κανείς εισαγγελέας δεν μπόρεσε να βρεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΖΗΜΙΑ! Οι Γερμανοί και ο Κόκαλης είναι ΠΙΟ φτηνοί και πιο αξιόπιστοι στα προϊόντα τους από ολους οσους επιχείρησαν να τους κοντράρουν. Αυτό ΔΕΝ μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!
Η αγρια «βεντέτα» των Κεφαλογιάννηδων με το Μητσοτακέϊκο κρατάει πολλά χρόνια και οι τότε «διαμαρτυρίες» του Κεφαλογιάννη τον Μητσοτάκαρο είχαν στόχο…
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:23 πμ
keraban
Πάνο δες αυτό http://www.tvxs.gr/r136701 ίσως εσύ καταλάβεις κάτι παραπάνω. Έχει κάποια σχέση με το «Σωκράτη το γιο του Πέτρου» που φέρεται να είπε ο Φλωράκης; Περίεργη ιστορία…
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:25 πμ
Πάνος
ζέπε,
θέλεις να πεις ότι ο Φλωράκης υπέγραψε ως …εμπειρογνώμονας;
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:34 πμ
Πάνος
keraban,
αδυνατώ να παρακολουθήσω όλες αυτές τις ιστορίες… αλλά αυτό που λέγεται ότι ο εκπρόσωπος της Ζήμενς συνεννοήθηκε με το Γληνό(!) για την ίδρυση των ταγμάτων Ασφαλείας παραείναι…
Ο πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη, καθ. Ιατρικής Πέτρος Κόκκαλης, ήταν ένας από τους μεγαλοαστούς που συντάχτηκαν με το ΕΑΜ και το ΚΚΕ, ως το τέλος. Μάλιστα, στην εξορία, ήταν επικαφαλής της οργάνωσης για τα παιδιά. Πρόσφατα το ΚΚΕ τον τίμησε. Από κει και πέρα, ο υιός Κόκκαλης είχε νταλαβέρια με τις ελληνικές κυβερνήσεις.
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:35 πμ
zeppos
Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες «υπέγραψε».. Προφανώς οι τότε αρχηγοί αφου είχαν συμφωνήσει να «στήσουν¨οικουμενική κυβέρνηση, συμφώνησαν να υπογράψει η τότε κυβέρνηση την σύμβαση για προχωρήσει το έργο..
Το ζήτημα είναι – αφού σας απασχολεί τόσο – να βρείτε (βρούνε-βρούμε), που, πόσο ζημιώθηκε ο οτες.. (για να είναι σκανδαλώδης η σύμβαση)..
Πόσα και ποιοι τα πήρανε είναι ερωτήματα άνευ ουσίας!!! (άνευ απάντησης)
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:38 πμ
Πάνος
«συμφώνησε»
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:47 πμ
Σπίθας
Ένα λόγο για να τον πιστέψω;
Διάβασε κάτι και είπε «θα το αναπαράγω». Σωστός..:)
Έγώ τι να αναπαράξω; Την δική του δήλωση «αν κάποτε τύχει και μπορέσω θα τσακίσω τον καταχραστή εξουσίας που θα βρεθεί μπροστά μου»;
Δική του δήλωση.
Έρώτηση…Δεν έχει πετύχει κανέναν για να τσακίσει; Αν είναι έτσι να του ξαναδώσω μια ευκαιρία;
Έγινε βουλευτής και τον ερωτώ ευθέως
«Αν σε πάρω επωνύμως τηλέφωνο θα το σηκώσεις να μου απαντήσεις’;»
Τσου, ε;
Δεν συνεχίζω. Είναι νοσηρή η συμπεριφορά του. Και ο χρόνος που επέλεξε να τα πει, αυτά και όσα είπε για τον Τσίπρα ( που δεν είμαι και θαυμαστής του, άλλωστε..) Τόσο καιρό δίπλα στον Αλαβάνο και στον Τσίπρα τι έκανε;
Όλως τυχαίως συμβαίνουν αυτές οι «αποκαλύψεις¨βεβαίως..
Δεν έχω διάθεση να υπεραμυνθώ της ηθικής της αριστεράς..Αλλά κάνω μια μικρή τοποθέτηση για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ξέχασε τι έλεγε πριν γίνει ότι γίνει.
Ακόμη φυλάω τα παλιά του άρθρα,αλλά δεν τον αναγνωρίζω από τότε που πήγε στην έδρα της βουλής., κοιμώμενος όπως ο ίδιος είπε στην εκπομπή «στα άκρα»
Περικλή, κρίμα..και δεν καίγομαι για τις τρίχες που διάβασες ούτε αν είναι αλήθεια ή όχι. Δεν το ξέρω..
Αλλά η η εκλογή σου, ρε γμωτο….με απογοήτευσε, παντελώς.
Καλά την αξιοπρέπεια χάνεται ρε παιδιά; Ή μήπως φταίει τίποτα άλλο.;
Λεω..δεν ξέρω, αλλά στο καπηλειό βρισκόμαστε και πετάμε ότι γουστάρουμε να ‘ουμε; όλα μέσα
Μίζες, Τσίπρας, Αλαβάνος, Κ.Κ.Ε…ΣΥΡΙΖΑ.. :))
Κιμά τα έκανες ρε μεγάλε.
Και με όλα τα παραπάνω είμαι και σε απόσταση να πάρει!!
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:02 μμ
keraban
Το ενδιαφέρον μου ήταν για το δεύτερο μέρος του σχολίου στο link σε σχέση με τον πατέρα του Χριστοφοράκου, γιατρού των SS σύμφωνα με το σχόλιο και αν συνδέεται με κάποιο τρόπο με τον Πέτρο Κόκκαλη. Είναι περίεργο (αν ισχύουν αυτά που γράφει το σχόλιο) το γεγονός ότι ο γιος του σημαντικότερου( ; ) γιατρού της αντίστασης κατά των Γερμανών και ο γιος του σημαντικότερου γιατρού των των συνεργατών των Γερμανών βρέθηκαν να συνεργάζονται στενά μέσω Γερμανίας και οι δύο και να εμπλέκονται στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών.
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:03 μμ
kapetanios
Γεια σου ρε @Σπίθα λεβέντη
@Πάνο
η πράξη είχε πολλά επεισόδια με τα οποία καμία σχέση δεν είχε ο ΣΥΝ
@Ζέπε
Όπως τα λες αλλά ας βάλουμε και κάποια μερομήνια γιατί θα χάσουμε την μπάλα όπως πάμε
Η κυβέρνηση Τζανετάκη ορκίστηκε στις 2/7/89 και του Ζολώτα στις 23/11/89
Η ανάθεση /σύμβαση (ΔΕΝ υπήρξε διαγωνισμός) υπογράφτηκε στις 2/6 /1989 ( ένα μήνα πριν τις «οικουμενικές»)
Η οικουμενική του Ζολώτα απλώς επέκτεινε την συγκεκριμένη σύμβαση δεν την επικύρωσε και δεν της ανήκει ούτε η ιδέα της ανάθεσης ούτε και της διαπραγμάτευσης .
Άρα ξαναρωτώ λοιπόν,
τι ανακάλυψε ο Κοροβέσης και δεν μας το λέει το παλικάρι και πάμε να σκάσουμε από την αγωνία μας?!
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:09 μμ
zeppos
Πάνο, 470.000 ψηφιακές παροχές ήταν το 90, μετά το 92-93 ήταν άλλες 1. εκ παροχές και εν συνεχεία και άλλες και-και.. πάντα στους ίδιους παρ’όλο που και αλλες εταιρείες (Αλκατελ κλπ) έδιναν λιγότερα λεφτά.. Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιός δίνει τα πιο λίγα, είναι και η αξιοπιστία των συστημάτων κλπ..
Για όλα αυτά επειδή έγιναν και γίνονται συνεχείς αναφορές και δημοσιεύματα για μίζες και ζημιογόνες συμβάσεις, έχουν διαταχθεί πολλές ανακρίσεις και ΠΑΝΤΑ πάνε στο αρχείο… Ποτέ δεν βρέθηκε κάποιος – αν οχι εισαγγελέας που (;) – κάποιος πολιτικός, ένας δημοσιογράφος, να φέρει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ..
Τι να συμβαίνει άραγε; ΓΙΑΤΙ;
Εγώ πιστεύω ότι η «χρηματοδότηση», δηλαδή η μόνιμη χορήγηση κεφαλαίων στα κόμματα από μεγάλες επιχειρήσεις, είναι μια «καταστατική» ιστορία!!
Αλλωστε χωρίς αυτά τα λεφτά ΠΩΣ ανταποκρίνονται στα τεράστια έξοδα που «υποχρεώνονται» από την συνεχή διαφήμηση και τις δημοσκοπήσεις;
Με τον ετήσιο «οβολό» των μελών;
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:12 μμ
sissa ben dahir
Ένα μικρό χρονικό της υπόθεσης. Ξεφεύγω λίγο από το θέμα του ποστ που είναι οι μίζες αυτές καθεαυτές και θα θυμίσω το πως κρίθηκε αν ήταν επωφελής η σύμβαση αυτή για τον ΟΤΕ. Θέλω μόνο να σταθώ στην τουλάχιστον περίεργη και αντιφατική αλληλουχία δικαστικών διερευνήσεων, μιας και έθιξε το θέμα ο Ζέπος.
Το 1989 ο κουμπουροφόρος διοικητής του ΟΤΕ Θεοφάνης Τόμπρας, αναθέτει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στις εταιρείες SIEMENS – INTRACOM 470.000 ψηφιακές παροχές αξίας 32,5 δισεκατομμυρίων δραχμών.
Όμως ο εισαγγελέας ματαίωσε τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο ΟΤΕ και ο Τόμπρας κάτω από τις πιέσεις της κυβέρνησης Τζαννετάκη ( Ν.Δ-Αριστερά), που είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, παραιτείται.
Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς το πολιτικό σκηνικό οδηγήθηκε προσωρινά σε αδιέξοδο. Κατόπιν συμφωνίας των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς σχηματίστηκε Οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα .
Στις 20 Δεκεμβρίου 1989 και στις 31 Ιανουαρίου 1990 υπογράφονται δύο συμβάσεις του τότε κρατικού ΟΤΕ, με τις δύο εταιρείες (IΝΤRΑCOM και SIEMENS) συνολικού ύψους 31,5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Η κοινοπραξία κατέβασε την τιμή κατά 1 δις! Οι άλλες κοινοπραξίες πρόσφεραν τιμές κατά 10 δις τουλάχιστον λιγότερα.
Το έντονο παρασκήνιο για τις ψηφιακές συνδέσεις του ΟΤΕ και οι διάφορες πιέσεις, οδηγούν στην ουσία στην πτώση της τελευταίας οικουμενικής κυβέρνησης.
Αυτές οι ψηφιακές συνδέσεις βρέθηκαν τον Ιανουάριο του 1992 επί κυβερνήσεως ΝΔ στο στόχαστρο του τότε 7ου τακτικού ανακριτή, κ.Νεκτάριου Βαζαίου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων στελεχών της διοίκησης του ΟΤΕ (Τάσος Μαντέλης, πρόεδρος του ΟΤΕ για την τριετία 1985 -88, Τόμπρας, Τάσος Μήνης, Κιουλάφας) και εναντίον του κ. Σ.Κόκκαλη και του κ.Μπέρντχαρντ Ντόμπεκ,εκπροσώπου της SIEMENS.
Όλοι απαλλάχθηκαν με το βούλευμα 597 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 10 Οκτωβρίου 1993…Την ίδια ακριβώς ημέρα της εκλογικής νίκης του ΠαΣοK !!!
Στις 27 Ιουνίου 1995 (επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου) ύστερα από μήνυση που κατέθεσε τότε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο τότε εισαγγελέας Εφετών κ.Γιώργος Ζορμπάς έκρινε παράνομη την προμήθεια των ψηφιακών.
Μέσα σε δύο ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ.Χριστόφορος Τζανακάκης αφαίρεσε από τον κ.Ζορμπά την υπόθεση και ανέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών κ. Λ. Καράμπελα να κάνει νέα έρευνα!
Εκείνος παρέπεμψε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο έκρινε τον διαγωνισμό άκυρο. Με βάση και το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο κ. Καράμπελας άσκησε τότε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο κ. Κόκκαλης της INTRACOM και ο κ.Ηλίας Γεωργίου της SIEMENS(σημερινός κατηγορούμενος για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS).
Στις 10 Δεκεμβρίου 1997, επί κυβερνήσεως Σημίτη και την εποχή που υπογράφονταν οι προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ, ο κ. Καράμπελας προτείνει να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι, κρίνοντας ότι όχι μόνον δεν ζημιώθηκε, αλλ’ αντίθετα, ωφελήθηκε το Δημόσιο από τη σύμβαση του ΟΤΕ με τις εταιρείες SIEMENS και INTRACOM.
ΥΓ1. Ενδιαφέρον θα είχε αν άνοιγε ποτέ το στόμα του για την υπόθεση ο Α. Ανδριανόπουλος. Του είχαν δώσει τότε πολλά στοιχεία από το παρασκήνιο της εποχής.
ΥΓ2. Το συμφέρον δεν κρίνεται μόνο από την τιμή αλλά και από την αποκλειστική μελλοντική εξάρτηση του ΟΤΕ αποκλειστικά από τη μια και μοναδική κοινοπραξία που προτίμησε.
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:17 μμ
Πάνος
Τι καλά…
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:20 μμ
zeppos
Κάπου μπερδεουά κάπταιν..
88 η σύμβαση από τον Τόμπρα(;)
89 (μέσα στην τότε αναμπουμπούλα) εισαγγελέας ματαιώνει τη σύμβαση.
Δεκ 89 και τελικά 31/01/90 οι τρεις «χάριτες» συμφώνησαν να προχωρήσει η κυβέρνηση Ζολώτα στην τελική ανάθεση για να προχωρήσει επειγόντως το έργο.
Αν δεν το είχαν κάνει τότε, πράγματι (Αντρέας!!) οι ζημιές του ΟΤΕ και της χώρας θα ήταν τεράστιες από την πολύχρονη (σίγουρα) καθυστέρηση..
Κάπως έτσι είναι..
Τώρα αν έχει κάποιος περισσοτερη υπομονή να ψάξει θα βρεί και τις λεπτομέρειες. Όμως – όπως πάντα συμβαίνει – υπάρχουν γραπτά «όλων των αποχρώσεων» για το τότε.. Ανάλογα που στέκεται κάποιος … τα γράφει!
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:21 μμ
Πάνος
keraban,
η συσχέτιση είναι (για μένα) αυθαίρετη. Είναι σα να αμαυρώνει κανείς τις επιλογές του Πέτρου Κόκκαλη και να λέει ότι βρέθηκε με το ΚΚΕ (χειρουργούσε στο Γράμμο!) σε διατεταγμένη υπηρεσία / αποστολή, για λογαρισμό των Γερμανών!
Όλη η ιστορία είναι ένα από τα συνηθισμένα παιχνιδίσματα της Ιστορίας, με τις μοίρες των ανθρώπων.
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:22 μμ
zeppos
Γράφαμε μαζί με τον ΣΙΣΑ..
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:27 μμ
kapetanios
«..Η κοινοπραξία κατέβασε την τιμή κατά 1 δις! Οι άλλες κοινοπραξίες πρόσφεραν τιμές κατά 10 δις τουλάχιστον λιγότερα…»
@sissa
Ποιες είναι οι άλλες κοινοπραξίες?!
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:35 μμ
σχολιαστης
Συνεκτιμήστε και τη μονοπωλιακή σχέση που επεβλήθη την επόμενη 15ετία.
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:40 μμ
kapetanios
καπταν Ζέπο
κι έτσι να ναι (επιμένω στον ορισμό «επέκταση της σύμβασης » αλλά δεν θα σκάσουμε κι όλας) τα 5 δις του Βότση δεν βλέπω στον ορίζοντα των γεγονότων ( ο οποίος μπαγάσας Βότσης τα χει για βερίκοκα τα δισεκατομμύρια και σου λέει τι είναι 5 δις μίζες για 31 δις έργο να ούμε..)
Κατα τα άλλα περιμένω να μας πει ο @σισα για τις άλλες κοινοπραξίες
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:41 μμ
zeppos
σχο, η «συμβατότητα» των νέων συστημάτων με τα παλιά είναι καθοριστικός παράγοντας στις προμήθειες ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ!
Οι εταιρείες βέβαια το ξέρουν αυτό καλύτερα από μας… και αναλόγως κατασκευάζουν τα μηχανάκια τους… Να «κουμπώνουν» με τα δικά τους μόνο!!
Στην εποχή των PC, η μικροσοφτ αυτό το έχει κάνει «ευαγγέλιο»!
19 Αυγούστου, 2009 στις 12:42 μμ
zeppos
Κάπταιν, μια που θυμάμαι ήταν η Αλκατέλ (με μια άλλη μαζί)… Αλήθεια τι σημασία δίνεις στις «άλλες»;
19 Αυγούστου, 2009 στις 1:20 μμ
kapetanios
Ζέπο
πάντα έχουν σημασία οι «άλλες»!
πρώην και επόμενες 😉
κατά τα άλλα , τα κανάλια παίζουν δυνατά την παπάρα του Κοροβέση (λέγεται και «ανακύκλωση») για την Κυβέρνηση του Τζανετάκη ( ας τους πει τουλάχιστον κάποιος ότι άλλη είναι η κυβέρνηση Ζολώτα κι άλλη του Τζανετάκη)
Έλα Κοροβέση μ ακούουους ?! ( μάλλον τα χει μπερδεμένα κι αυτός για εκείνη την περίοδο )
19 Αυγούστου, 2009 στις 1:28 μμ
coolplatanos
Μία μικρή συνεισφορά ημερομηνίας από τη σελίδα της ιστορίας του ΟΤΕ
http://www.ote.gr/portal/page/portal/OTEGR/TheCompany/OTEToday/HistoryAtAGlance
1989: Τοποθετούντα τα πρώτα πλήρως ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα (υπεραστικό και κομβικό) του συστήματος EWSD/SIEMENS
Για να τοποθετήθηκαν το 1989 (δεν γράφει μήνα) πότε υπογράφηκε συμφωνία;
19 Αυγούστου, 2009 στις 1:47 μμ
coolplatanos
1986
Είναι η χρονιά κατά την οποία η INTRACOM προκρίνεται να συμμετάσχει στην αναβάθμιση του εθνικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Ελλάδας, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για λειτουργία δύο τεχνολογιών ψηφιακής σταθερής τηλεφωνίας. Συνεργάζεται για τον σκοπό αυτόν με τη σουηδική εταιρία Ericsson. To μεγαλύτερο μέρος των προς εγκατάσταση συστημάτων αναπτύσσεται και κατασκευάζεται στην Ελλάδα από Έλληνες μηχανικούς.
http://www.intracom-telecom.com/gr/company/profile/history.htm
και
20 Νοεμβρίου 1989: Λειτουργεί στην Πάτρα το πρώτο πλήρες ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο του συστήματος AXE-10/ERICSSON
http://www.ote.gr/portal/page/portal/OTEGR/TheCompany/OTEToday/HistoryAtAGlance
19 Αυγούστου, 2009 στις 1:47 μμ
keraban
Πάνο δεν υπονοούσα κάτι τέτοιο για τον Πέτρο Κόκκαλη, δεν έχω ακούσει να υπάρχει στην ιστορία καμία σκιά γύρω από το όνομά του.
Το ενδιαφέρων για μένα είναι σημειολογικό και έχει να κάνει με την πορεία των οικογενειών των δυο γιατρών στην Γερμανία (Ανατολική για τον Κόκκαλη και Δυτική για τον Χριστοφοράκο) και μετά την ενοποίηση το 1989 στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας από κοινού. Σίγουρα πρόκειται για παιχνίδισμα της ιστορίας με τις μοίρες των ανθρώπων και των κρατών θα πρόσθετα εγώ, αλλά είναι εντυπωσιακό όλα αυτά τα δίπολα (συνεργάτες Γερμανών – αντίσταση, Ανατολική Γερμανία – Δυτική, Ελληνική Αριστερά- αστικά κόμματα, «διεφθαρμένοι» πολιτικοί –«καθαροί») που προκύπτουν στην ιστορία να συναντιούνται οι πόλοι τους.
Αν διάβαζα αυτή την ιστορία σε κάποιο μυθιστόρημα, θα κατηγορούσα τον λογοτέχνη ότι το παράκανε με τους συμβολισμούς γινκ και γιανκ εις βάρος της αληθοφάνειας.
19 Αυγούστου, 2009 στις 2:00 μμ
Nτινα Καζανα
Θα ηθελα να θεσσω το ζητημα οτι επι οικουμενικης, ηταν ακομα εποχη κλειστων εθνικων οικονομικων συνορων, οτι δηλαδη δεν ειχε ακομα εκδηλωθει το ανοιγμα στην ελευθερη αγορα με την ενταση που ακολουθησε, με αποτελεσμα την ΑΠΟεθνικοποιηση κεφαλαιων και την αποβιομηχανιση.
Σ αυτα τα ζητηματα κανεις δεν μπορει να ειναι μετα βεβαιοτητας και στοιχειων σιγουροςγια χρηματισμο προσωπων πλην οσων εμπλεκονται αμεσα η με καποιον τροπο απεκτησαν στοιχεια. Οσο για τα κομματα ειναι ανευ ουσιας να ψαχνουμε , ειναι τοσο οφθαλμοφανη τα γεγονοτα του τι χρημα ξοδευεται απο αυτα που δεν εχουν τροπο να δκαιολογηθουν.
Κατα την γνωμη μου επομενως ενδεχομενως να φανταζε τοτε λογικο η κατακυρωση στον Κοκκαλη για λογους αναπτυξης της εθνικης οικονομιας/παραγωγικοτητας/θεσεων εργασιας και της τεχνογνωσιας υψηλης τεχνολογιας. Επισης μπορει κανεις να κανει κριτικη σ εκεινη την εποχη για τον χαβαλετζιδικο τροπο που παιρνονταν οι αποφασεις και την ελλειψη διαφανειας και ελεγχου.
Εκει που πρεπει οι ενεργοι πολιτες να σταθουμε σημερα ειναι να αναπτυξουμε τον διαλογο για το τι θα επρεπε σημερα να θεσμοθετηθει γυρο απο την λειτουργια του κρατους και των κομματων. Κι η λογικη με την οποια πρεπει να μπουμε στην συζητηση ειναι με την παραδοχη του ρεαλισμου. ας υποθεσουμε οτι αναλαμβανουμε την διακυβερνηση, μεσα απο συμμετοχικες διαδικασιες και εφαρμοζουμε το προγραμμα μας. Κατ αρχην ποιο ειναι το προγραμμα μας? δεν μπορει φυσικα να νοηθει προγραμμα ενα συνολο ευχων και γενικων διακηρυξεων,οπως ως τωρα ειναι τα προγραμματα της αριστερας αλλα και των οικολογων.
Για παραδειγμα στο ερωτημα πως θα φυγουμε απο τον δικοματισμο η απαντηση ειναι απλη αναλογικη. αρα με την συμμετοχη μας στην διακυβερνηση αλλα και πριν απο αυτην στο προγραμμα μας και στις διαβουλευσεις για την κομματικη συνεργασια στην διακυβερνηση πρεπει να μπαινει σαν βασικος και αμεσος ορος αλλαγης του εκλογικου συστηματος.
Αλλο παραδειγμα: Γιατι τα κομματα χρειαζονται τοσα πολλα χρημματα και πως μπορεις να τα οδηγησεις σε λιγοτερες αναγκες για ξοδεμμα χρηματος? Ειναι φανερο εκ των πραξεων τους οτι το πολυ χρημα ξοδευεται στην προεκλογικη εκστρατια:Δωρεαν μετακινησεις ψηφοφορων,μεγαλες συγκεντρωσεις με εξεδρες, μεγαφωνικες, διαφημιση μεσω ΜΜΕ και μεσω ενοικιασης χωρων για μεγαλες αφισσεςκαι γενικοτερα εντυπου υλικου που αποστελλεται ταχυδρομικα. Αν βρουμε τροπους να περιοριζονται εως και να σταματα αυτη η πρακτικη εχουμε λυσει κατα μεγαλο ποσοστο το προβλημα. Για παραδειγμα το θεμα της δωρεαν μετακινησης λυνεται με το να μην υπαρχει μετακινηση. την εποχη της ηλεκτρονικης επικοινωνιας ο πολιτης μια χαρα μπορει σε ολες τις περιπτωσεις να ψηφιζει απο οπου βρισκεται , να μη πω κι απο το σπιτι του με τον προσωπικο του κωδικο. Τα εξοδα των συγκεντρωσεων μπορουν να ρυθμιστουν με στησιμο εξεδρας και εγκαταστασεων για ολους με υλικα και εργασια απο τους δημους και τις κρατικες υπηρεσιες, να στηνονται μια φορα και να ειναι για οσα κομματα εχουν καποιο λογικο ποσοστο η με κριτηριο την αριθμητικη δυνατοτητα σε κινητοποιηση και την χρηση ανα ομαδες σε μικροτερους κομματικους σχηματισμους, σε ενα λογικο διαστημα πχ 15 ημερων προ των εκλογων ωστε να μην αναστατωνεται η ζωη του κεντρου και βεβαια χωρις κλεισιμο δρομων κλπ. και φυσικα αυτο που και αλλοι ειπαν απαγορευση χρησης ΜΜΕεπι πληρωμης και διαθεση σε ισοτιμη βαση και βαση ποσοστου του ελευθερου χωρου και χρονου των ΜΜΕκαι μαλιστα των κρατικων.
Σε υποθεσεις αδειοδοτησης μεσω των δημοσιων υπηρεσιων να μη χρειαζεται η εγκριση και υπογραφη πολιτικων προσωπων οπως ο Υπουργος, Υφυπουργος και Γ.Γραμματεας. Η εγκριση και αδειοδοτηση υποθεσεων να ειναι θεμα διοικητικου προσωπικου και ανεξαρτητων ελεγκτικων αρχων.
Το μεγαλο ελλειμμα της χωρας μας ειναι στον ελεγχο οχι τοσο των εγκρισεων των μελετων αλλα στην εφαρμογη και μαλιστα οχι στο τελος αλλα την σταδιακη. Επισης δεν μπορει να διενεργει ελεγχο ο ελεγχομενος οπως γινεται τωρα στην οικοδομη, που ειναι αναγκη να μην γινεται ουτε απο τις πολεοδομιες ουτε με υπευθυνη δηλωση του μηχανικου, ο ενας εχει χασει την εξωθεν καλη μαρτυρια και ο αλλος ειναι συγχρονως ελεγχομενος.
Οσον αφορα την διακυβερνηση με την συμμετοχη των Οικολογων Πρασινων ενα Υπουργειο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ να παρουν ειναι το Υπουργειο Περιβαλλοντος γιατι θα χασουν το πλεονεκτημα ως κομμα του εξωθεν ελεγχου. Ενα εξαιρετικο Υπουργειο στο οποιο θα μπορουσαν να μεγαλουργησουν και να αφησουν σημαντικο εργο ειναι το Μεταφορων προωθωντας τα ΜΜΜ ,την εξυγειανση και την αναπτυξη τους. Το Υπ Γεωργιας και ισως καποιο υφυπουργειο για την πρασινη αναπτυξη. Για να υπαρξει μαλιστα εργο θα πρεπει απο την αρχη να ειναι εξασφαλισμενοι προυπολογισμοι και ανεξαρτησια υπουργειου ωστε να μην υπαρχει το βετο της συνυπογραφης η τελος παντων καποιος τροπος ωστε να μπορει να παραχθει εργο. Το κομμα απ εξω και η κοινοβουλευτικη ομαδα ακριβως θα πρεπει να στοχευσουν σε προτασεις για το στησιμο και στον ελεγχο του υπουργειου περιβαλλοντος ωστε να εδρεωθει σαν θεσμος, ομως τα μελη που θα συμμετεχουν στην διαρθρωση των υπηρεσιων του να μην εχουν δικαιωματα εκλεγειν και εκλεγεσθαι στο κομμα, ουτε καποια αλλη κομματικη θεση, δηλαδη η ιδιοτητα του μελους να μπαινει σε αδρανεια ακριβως γιατι εκει θα παιχτουν τα μεγαλα παιχνιδια διαπλοκης.
Ακομα για την κρατικη χρηματοδοτηση των κομματων θα επρεπε να γινεται βασει λογαριασμου και τιμολογιων για εξοδα που θα ειναι επιτρεπομενα κι οχι γενικη χρηματοδοτηση και φυσικα οχι αυτου του υψους οπως πολυ σωστα καποιοι αλλοι επεσημαναν. ΚΑΖΑΝΑ ΝΤΙΝΑ
19 Αυγούστου, 2009 στις 2:28 μμ
Σπίθας
Γειά σου και σένα @ karpetanio !
Εδώ η Siemens αρμενίζει και εμείς «Τι κάν’ς Περικλή; Ντολμαδάκια τρώω’!
Πήγαμε στον Τόμπρα, θα πάμε και στην αποστασία και μετά πάμε στον Τρωϊκό πόλεμο…
Έχω λόγους να πιστεύω ότι ήταν «αστοχία σκέψης»…αλλά όταν γυρνάμε στα πίσω και μάλιστα προεκλογική περίοδο θα τολμήσω να πω, τότε αρχίζω και αναρωτιέμαι…
Επιμένω ότι με ενόχλησε το περίεργο μπουρδούκλωμα που επιχείρησε. Αυτό των γεγονότων, των ακουσμάτων και των προσωπικών απόψεων…
Δεν κολάνε. Άμα τα έβαζε ένα – ένα και με την σειρά , ίσως και να το συζητούσα. ..
Αλλά πολύ παρόρμηση !! Άσχετη και άνιση η παράθεση των απόψεων του…
Δεν περίμενα κια τίποτα θετικό από τον κύριο, ( άποψή μου, είπα και έχω λόγους..) αλλά τουλάχιστον μην ξεμπουκάρεις έτσι ρε φίλε…
Κατακαλόκαιρο τούρθε να τα πείς ή έφαγε φλασιά…
Απαράδεκτος και στην φρασεολογία του. Θα πετάξω τα βιβλία του που έχω..στα σοβαρά..
19 Αυγούστου, 2009 στις 3:49 μμ
coolplatanos
Ολο το χρονικό http://e-epiloges-dionysos.blogspot.com/2009/01/blog-post_22.html
19 Αυγούστου, 2009 στις 6:14 μμ
σχολιαστης
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1043788&lngDtrID=244
19 Αυγούστου, 2009 στις 7:06 μμ
Πάνος
Όλο σάλτσες (ο Κοροβέσης αυτό, ο Κοροβέσης το άλλο) και επί της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ. Και από τους συριζαίους και από το ΚΚΕ.
Μπορεί να μας απαντήσει, με απλά λόγια, κάποιος από αυτούς τι στο διάολο ήθελε ο Φλωράκης να συμπράξει με Μητσοτάκη και Παπανδρέου για να κατοχυρωθεί η δουλειά του ΟΤΕ σε Ζήμενς / Κόκκαλη; Τι κέρδισε ο ελληνικός λαός από αυτή την υπόθεση;
Οι επιθέσεις εναντίον του Κοροβέση, από τη στιγμή που δεν συνοδεύονται με πειστικές απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα είναι βαθύτατα ανήθικες και ταυτόχρονα προσβλητικές για τη νοημοσύνη του κόσμου της αριστεράς. Ο οποίος (προς μεγάλη του λύπη) σχημάτισε ήδη άποψη – και θα την εκφράσει προσεχώς, με τους τρόπους που διαθέτει.
19 Αυγούστου, 2009 στις 7:11 μμ
σχολιαστης
Εδω άλλοι δε λένε για τα οικονομικά δυο κωλοΜΚΟ κουβέντα, τι θέλεις να κάνουν αυτοι; Ηδη προσπαθουν να τον βγάλουν τρελό ή πράκτορα. Βοηθάνε τα σεμινάρια στον σ. Τσαουσέσκου.
19 Αυγούστου, 2009 στις 7:13 μμ
kapetanios
«..Η παρέμβαση μου ισοδυναμούσε με έκκληση προς την Αριστερά να διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά αυτούς τους υπαινιγμούς, γιατί ακριβώς η μη διάψευσή τους υπάρχει κίνδυνος να την μετατρέψει σε μέρος ενός προβλήματος που ‘ανήκει’ … δικαιωματικά στις διαπλεκόμενες δυνάμεις του κεφαλαίου και του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού»
Δεν πάει καλά ο άνθρωπος.
Να διαψεύσει ο ΣΥΝ τους Βότση και Μπέη οι οποίοι ανακυκλώνουν και αυτοί φήμες και σενάρια !
Των οποίων δημοσιογράφων η πρεμούρα είναι να ελαχιστοποιήσουν τις πολιτικές συνέπειες των δικώνε τους αναπαράγοντας καφενεΪστικες απόψεις «έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι , όλοι τα αρπάζουν»!
Μένει να μας πουν και ελέφαντες το λοιπόν για να δούμε τον Κύρκο να προσπαθεί να διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά αυτούς τους υπαινιγμούς …
@Σπίθα
Στην νέα του τοποθέτηση ο Κοροβέσης ανακάλεσε τα περί κυβέρνησης Τζανετάκου και μιλά τώρα για την κυβέρνηση Ζωλότα .
Ας περιμένουμε λίγο , αύριο μπορεί να ανακαλύψει( να του πει κανένας άλλος δημοσιογράφος ) και κάτι άλλο !
Φαίνεται ότι εκεί κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χαζέψει/θωλώσει καμπόσοι ….
Λες να θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους αντιλαμβανόμενοι τις εξελίξεις που ρχονται για να το χουν παρακαταθήκη στο αβέβαιο πολιτικό τους μέλλον?
19 Αυγούστου, 2009 στις 7:17 μμ
Πάνος
Μπορεί να μας απαντήσει, με απλά λόγια, κάποιος από αυτούς τι στο διάολο ήθελε ο Φλωράκης να συμπράξει με Μητσοτάκη και Παπανδρέου για να κατοχυρωθεί η δουλειά του ΟΤΕ σε Ζήμενς / Κόκκαλη; Τι κέρδισε ο ελληνικός λαός από αυτή την υπόθεση;
Απαντήσεις – όχι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
19 Αυγούστου, 2009 στις 7:23 μμ
kapetanios
Τζανετάκη όχι Τζανετάκου (που τον θυμήθηκα αυτόν πάλι!)
@Πάνο
Και πολύ ασχολήθηκα με τις παπάρες του Κοροβέση
Εάν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει θα χαρώ να τον ξαναακούσω
Έως τότε … για 3 τεμάχια τον βλέπω τον βάζελο απόψε
19 Αυγούστου, 2009 στις 7:38 μμ
σχολιαστης
Απο τα 3 το μακρύτερο θα πάρουν τα Ισπανά.
19 Αυγούστου, 2009 στις 8:52 μμ
zouri1
Ο Κοροβεσης στα τελευταια αρθρα του στην Ελευθεροτυπια,γλειφει την γραμμη του Αλαβανου και μου εχει προκαλεσει πολυ κακη εντυπωση.Τωρα πεταει κατι γενικο και περιμενει.Αν γνωριζει κατι ας το πει και χωρις στοιχεια.
Ειδαλλως ετοιμαζει μια ηρωικη εξοδο.Μεχρι στιγμης λιγα του εχουν πει,γιατι αυτος ειπε κατι παρα πολυ βαρυ.Οι κουβεντες της παρεας μενεουν εκει,ειδαλλως εχεις το θαρρος και τις πας παραπερα.Πηρε ο ΣΥΝ ενα εκατ.μαρκα?αυτο θελει να μας πει?
19 Αυγούστου, 2009 στις 9:12 μμ
Πάνος
zouri,
αυτό που απασχολεί τον κόσμο ΕΚΤΟΣ σύριζα δεν είναι γιατί τα είπε ο Κοροβέσης. Είναι (το επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά)
τι στο διάολο ήθελε ο Φλωράκης να συμπράξει με Μητσοτάκη και Παπανδρέου για να κατοχυρωθεί η δουλειά του ΟΤΕ σε Ζήμενς / Κόκκαλη; Τι κέρδισε ο ελληνικός λαός από αυτή την υπόθεση;
Το καλό σενάριο (= να μην πήραν το ΚΚΕ και η ΕΑΡ ούτε δραχμή) αυτόματα σημαίνει ότι απλά κρατούσαν το φανάρι στους άλλους. Δηλαδή, δεν είναι καθόλου καλό σενάριο.
Αν η αριστερά δε θέλει σοβαρευτεί, να αφήσει δηλαδή κατά μέρος τις επιθέσεις στον Κοροβέση για να δει τι στο διάολο έγινε τότε και να αναλάβει τις ιστορικές και πολιτικές της ευθύνες, είναι δικαίωμά της.
Ας μην εκπλαγεί όμως με αυτά που θα «ακούσει» από όσους υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ.
19 Αυγούστου, 2009 στις 11:52 μμ
kapetanios
Και γιατί περικαλώ «δεν είναι καθόλου καλό σενάριο» η δημόσια παραδοχή της αποτυχίας αυτής της συνεργασίας (οικουμενικής) έστω κι αν έδειχνε ως η μόνη πολιτική επιλογή?!
Ακριβώς αυτή η εμπειρία έχει οδηγήσει πάρα πολλά στελέχη αλλά και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να ΜΗΝ επιθυμούν(ούτε και στον ύπνο τους) την πολιτική μετεκλογική συνεργασία.
υγ
δηλαδή, για να καταλάβω το σκεπτικό σου , κάποιος τα πήρε το 90 οπότε πρέπει να αποδείξει ο ΣΥΝ ότι δεν μετείχε στην συναλλαγή?!
@ σχολιαστή
Κοίταξε, το τρίτο δεν ξέρω εάν το πήραν οι σπανιόλοι αλλά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις …αμυντικές τους αδυναμίες .
Γερά λοιπόν, η ρεβάνς είναι κοντά 😆
20 Αυγούστου, 2009 στις 5:38 πμ
Rodia
Υπήρχε και κοινοπραξία με μέτοχο αμερικανική εταιρεία, αλλά δεν θυμάμαι ποια ακριβώς.. ας όψεται ο… Αιζενχάουερ!
Ρίξε μια ματια και σε αυτο το ιστορικο που γραφτηκε πριν ενα χρονο: http://aegaio.blogspot.com/2008/07/90.html
Λιβανιζει μεν τον Κεφαλογιαννη, αλλα ειναι χρησιμο να ελεγχθει για την ακριβεια του απο την ομάδα των καλυβιωτών! 🙂
20 Αυγούστου, 2009 στις 5:47 πμ
Rodia
Πάνο, για το «τι στο διάολο έγινε τότε» έχω μια ενδιαφερουσα απάντηση: Εκει που τρώγαν τα ντολμαδάκια της Μαρικας, πετάει μια ιδέα ο Μητσό στο Χάρι, να κάνουνε λέει πως διαφωνουν για τις κρισεις στα στρατά και να διαλύσουν το ζολωταίικο που πήγαινε να τους χαλασει τη δουλεια, κλπ κλπ. Μετα απο καμμια 5ετία, έβγαλαν απο το Κομμα και μια ανακοινωση πως ό,τι κάναν το καναν για το καλο της πατρίδας και καθαρισαν δια παντος -νομισαν.
Εχω απαντηση και για το τάιμινγκ του Κοροβεση: απλώς, ο ανθρωπος δεν αντεξε άλλο. Ξερεις τι ειναι να κρυβεις τόσα χρόνια ενα καφτο αυγο στον κορφο σου; μαύρο φιδι που σ’έφαγε λέμε…
Ο κόσμος τό’χε τουμπανο, κι αυτοι κρυφο καμάρι! 🙂
20 Αυγούστου, 2009 στις 8:20 πμ
kapetanios
Rodia
Από παλαιόθεν με συγκινούσαν οι απόψεις σου….
(μην ξεχάσεις να δώσεις και τους θερμούς μου χαιρετισμούς στην τότε παρέα σου)
Κάτι τέτοια άρθρα της Ελευθεροτυπίας και της Καθημερινής διάβαζε και ο Κοροβέσης και είπε να κάνει την ανακύκλωση του.
Ειδικά αυτό του Νέδου που έβαλες (από το οποίο πολλά κομμάτια ,για κάποιον που διαβάζει προσεκτικά και γνωρίζει τα σχετικά δημοσιεύματα, , βρίσκονται στα παραπάνω σχόλια –πχ βλεπε sissa 12:12- αλλά μάλλον δεν τα έδωσες και βάση) είναι που αποδεικνύει ότι την δουλειά με την μιζενς την έστησε ο Χάρης με τον Μητσό το 90
Αλλά έλα μου που υπάρχουν ξύπνιοι σε αυτόν τον τόπο και θα ξεσκεπάσουν την βρωμιά του «κόμματος» που νόμιζε ότι καθάρισε με μια ανακοίνωση .
Η πατρίδα σε ευγνωμονεί
Καλημέρα
(ελπίζω να μην σε ενοχλεί το χιούμορ μου , παρασύρθηκα βλέπεις από το δικό σου 🙂
20 Αυγούστου, 2009 στις 9:27 πμ
δεξιος
Ενα αλλο στοιχειο που δειχνει οτι οι ιδεολογιες στην Ελλαδα δεν σημαινουν και πολλα πραγματα ειναι το γεγονος οτι αρχικα η πρωτη μεταπολιτευτικη κυβερνηση της ΝΔ επι εποχης «σοσιαλμανιας» Παπαληγουρα ιδρυσε μια κρατικη εταιρια απο την ΕΤΒΑ και τον ΟΤΕ,την ΕΛΒΗΛ για να κατασκευασει τις ψηφιακες παροχες και να εισαγει τη συγχρονη τεχνολογια στις τηλεπικοινωνιες.Η εταιρια αυτη παραγκωνισθηκε και τελικα εγκαταλειφθηκε απο τις κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ και μαλιστα οχι τις «εκσυγχρονιστικες» αλλα τις ανδρεοπαπανδρεικες υπερ της Siemens και την Ιντρακομ.
Φυσικα η ηγεσια της ΝΔ δεν υπερασπισε το δημιουργημα της,την ΕΛΒΗΛ αφου πια ειχε αναλαβει ο φιλελευθερος και με σχεσεις με τη Γερμανια Μητσοτακης αλλα αυτη θα ηταν η πιο λογικη σταση της αριστερας με βαση την ιδεολογια της -να ζητησουν την αναβιωση της ΕΛΒΗΛ.
20 Αυγούστου, 2009 στις 9:43 πμ
kapetanios
«..Οι τελικές αποφάσεις για το διαγωνισμό πάρθηκαν τη …δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Τα χρόνια του «σταθεροποιητικού προγράμματος» και της «πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για το πάγωμα των μισθών και συντάξεων, τον καιρό, δηλαδή, που έχει ήδη δρομολογηθεί η αντιδραστική στροφή του ΠΑΣΟΚ.
Καθοριστική απόφαση
Δεν ήταν μια απλή απόφαση. Ούτε μια απλή κατακύρωση ενός διαγωνισμού. Η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου (ΚΥΣΥΜ), τον Οκτώβρη του 1986, έβαλε τη σφραγίδα της και αποτέλεσε σταθμό και για τα ψηφιακά κέντρα, και για τον ΟΤΕ, και για ολόκληρο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, αλλά και για τη συνολική πορεία των ιδιωτικοποιήσεων των μεγάλων κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων που ακολούθησε. Η απόφαση του ΚΥΣΥΜ είχε δύο σκέλη:
* Το ελληνικό ψηφιακό δίκτυο θα στηριζόταν σε δύο συστήματα και συγκεκριμένα στα συστήματα της «Ζήμενς» και της «Ericsson».
* Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να μην ιδρυθεί το εργοστάσιο κρατικών συμφερόντων από την ΕΛΒΗΛ, αλλά να αναλάβουν την εγχώρια παραγωγή οι εταιρείες «Ζήμενς» και «Ιντρακόμ».
Από την εποχή εκείνη ξεκινά το οριστικό πλέον «δέσιμο» της πορείας του ΟΤΕ στο άρμα της «Ζήμενς» και σε κάθε εταιρεία που έκτοτε συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη πολυεθνική. Ετσι, η μεν «Ζήμενς» πήρε οριστικά το αίμα της πίσω για τις περιπέτειες που είχε μεταπολεμικά, ενώ συνολικά άνοιξε ο δρόμος για την «απελευθέρωση» του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, με ό,τι ακολούθησε από τότε.
Το βέβαιο είναι ότι ενώ τη δεκαετία του ’80 η ΝΔ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για τις προνομιακές σχέσεις που ανέπτυσσε με τη «Ζήμενς», η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολούθησε την ίδια ακριβώς τακτική μετά το 1991, με αποτέλεσμα να δέχεται τα πυρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά το σκηνικό επαναλήφθηκε και μετά το 1993, με αντεστραμμένους τους ρόλους κυβέρνηση-αντιπολίτευση, με κοινό παρονομαστή όμως και πάλι τη «Ζήμενς»…»
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/4/2008&pageNo=14&direction=1
Κατά τα άλλα , όπως λέει και ο Πάνος ( ο δε Βότσης την θεωρεί το κομβικότερο σημείο όλης της ιστορίας !) η συμμετοχή του ΣΥΝ στην κυβέρνηση Ζολώτα και η στάση του ήταν καθοριστική για την συνέχεια της μιζενς
20 Αυγούστου, 2009 στις 9:43 πμ
σχολιαστης
Είχα γράψει πιο πάνω, ότι θα τεθεί απο τη μεριά του ΣΥΝ το θέμα ότι ο Κοροβέσης είναι τρελός.
Δυστυχώς άκουσα σήμερα το πρωί το βουλευτή Λεβέντη να το λέει στα ίσια. Δηλ. ότι είναι σε μόνιμα χαρούμενη κατάσταση και δεν ξέρει τι ψηφίζει στη βουλη.
20 Αυγούστου, 2009 στις 9:58 πμ
kapetanios
Γιατί ξέρεις εσύ καναν σοβαρό βουλευτή που να ανακυκλώνει δημοσιεύματα?
Βρε ούτε μια «αποκάλυψη» της προκοπής δεν μπορούμε να κάνομεν λέμε
Ακόμη και σε αυτές τελευταίοι και καταϊδρωμένοι ερχόμαστε (άσε που προκαλούμε και τον γέλωτα)
20 Αυγούστου, 2009 στις 10:22 πμ
Πάνος
To θέμα εξαντλήθηκε (για μένα) συνεπώς δεν επανέρχομαι. Οι εξυπνάδες περί τρέλλας ή ανικανότητας ή ανηθικότητας του Κοροβέση θα πληρωθούν με τόκο. Ειδικά από τους διάφορους Λεβέντηδες, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι περισσότερο σεμνοί όταν ανοίγουν το στόμα τους για άλλους:
https://panosz.wordpress.com/2009/01/09/syriza-4/
20 Αυγούστου, 2009 στις 10:51 πμ
εξαποδω
Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Τάκη Σαράντη.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πως μπήκατε μέσα στο κάδρο εσείς της Siemens;»
Θ.ΛΕΒΕΝΤΗΣ: « Αναρωτιέμαι και εγώ. Τον κο Κοροβέση, τον γνωρίζω τα δύο τελευταία χρόνια, έχει το αγωνιστικό του παρελθόν, της εποχής της χούντας –σεβαστό, από εκεί και πέρα βέβαια εμένα δεν με ξένισαν και τόσο οι τοποθετήσεις του, με ποια έννοια; Γιατί ο κος Κοροβέσης αυτό το διάστημα που εγώ τον έχω ζήσει, ζει σε μια μόνιμη κατάσταση ευφροσύνης, μακαριότητας και ανευθυνότητας που δεν ταιριάζει -τέλος πάντων- για τον ρόλο τον οποίο έχουμε σταλεί από τον λαό να επιτελέσουμε. Αναρωτιέμαι, γιατί την συγκεκριμένη στιγμή, ποια μύγα τον τσίμπησε.»
!!!
😯
20 Αυγούστου, 2009 στις 10:53 πμ
εξαποδω
Με το συμπάθιο αγαπητέ Καλυβάρχη για την προηγούμενη παραπομπή, αλλά η δήλωση Λεβέντη είναι πρωτοφανής!
20 Αυγούστου, 2009 στις 11:29 πμ
Πάνος
Τυπική σταλινική (σταλινικότατη!) νοοτροπία. Απαντάται και εκεί που ΔΕΝ το περιμένει κανείς… 😉
20 Αυγούστου, 2009 στις 12:07 μμ
σχολιαστης
Αντάξια μιας Σεκιουριτάτε. Μπρρρ
Αντίστοιχη συμπεριφορά είχα δει απο στελέχη μικρού οικολογικού κόμματος για το δύσμοιρο που κυνήγαει το καθεστός των σκορπίων.
20 Αυγούστου, 2009 στις 12:23 μμ
Πάνος
Δυστυχώς, ο Λεβέντης δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Σχεδόν σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεσπαθώνει…
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4532151&ml=1
…αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επιχειρεί να πει μια κουβέντα έστω για την ταμπακέρα, δηλ. για τη συμμετοχή του εκπροσώπου της αριστεράς στην τριμερή των αρχηγών (Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Φλωράκης) που «καθάρισε» για τη Ζήμενς και τον Κόκκαλη!
(Θα έχουν όλο τον καιρό να το φιλοσοφήσουν λίαν προσεχώς, όταν ΔΕΝ θα είναι στη Βουλή)
20 Αυγούστου, 2009 στις 12:39 μμ
zeppos
Η «ταμπακιέρα» που υπονοεί ο Πάνος μάλλον δεν υπάρχει – γνώμη μου.
Ο Κοροβέσης «εκτελεί» με ψυχρό τρόπο και σύστημα, την ανανεωτική πτέρυγα και συγχρόνως θέτει καίρια ερωτήματα για την ικανότητα και χρησιμότητα του Τσίπρα σαν προέδρου…
Είναι καθαρά επιλογές του Αλαβάνου που είδε οτι η «τρικλοποδιά» της δήθεν παραίτησής του δεν είχε αποτέλεσμα…
Τα υπόλοιπα είναι για φιλολογικές κουβέντες να περνάει η ώρα και να ικανοποιούνται διάφορα πολιτικά «ένστικτα»!
20 Αυγούστου, 2009 στις 12:46 μμ
kapetanios
Πάνο
συνεχίζεις και μιλάς για κάποια-ανύπαρκτη για τον ΣΥΝ , σε πολιτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο – ταμπακέρα
Η μόνη ταμπακέρα που υπάρχει είναι να μας πει ο ΣΥΡΙΖεος Κοροβέσης τι ακριβώς θέλει να πει και τι είναι αυτό που ξέρει (έστω και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία)
υγ
ίσως τελικά να μας χρειάζεται να μείνουμε λίγο και εκτός βουλής μήπως και πάψουμε να δημιουργούμε συριζες και να στέλνουμε Κοροβέσηδες να μας εκπροσωπήσουν πολιτικά.
20 Αυγούστου, 2009 στις 12:48 μμ
kapetanios
ζεπο
εάν διάβαζα από πριν το σχόλιο σου δεν θα έγραφα το δικό μου
20 Αυγούστου, 2009 στις 1:25 μμ
ολαφ
Ο Λεβέντης είπε στο Μέγκα ότι με την ιδιότητα του γιατρού έχει διαπιστώσει ότι ο Κοροβέσης στη Βουλή δεν καταλαβαίνει τι ψηφίζει.
20 Αυγούστου, 2009 στις 1:33 μμ
Rodia
Καπετάνιε, καπετάνιε χαμογέλα! 🙂
Αν μου εξηγήσεις τι εννοείς με το **(μην ξεχάσεις να δώσεις και τους θερμούς μου χαιρετισμούς στην τότε παρέα σου)** θα μπορέσω να το πραγματοποιήσω. Μέχρι σήμερα, βλέπεις, δεν έκανα παρέα με… παρέες! Εκτιμώ το καλό χιούμορ και τη σάτιρα, ως γνωστόν, οπότε δεν έχω να σου προσάψω εμπάθεια. Μια μικρή διορθωσούλα μόνο: στη κυβέρνηση Ζολώτα συμμετείχε η ΕΑΡ (Ενωμένη Ελληνική Αριστερά) και όχι ο ΣΥΝ όπως έγραψες παραπάνω (στο 9:43 πμ).
Μετά τιμής, κλπ κλπ.
20 Αυγούστου, 2009 στις 1:39 μμ
σχολιαστης
Στην τριμερή των αρχηγών ο Χαρίλαος ήταν μια χαρά. Ασκούσε εξουσία και δεν υπήρχε λόγος να μη …βοηθήσει ένα από τα παιδιά του εμφυλίου που στο κάτω κάτω ο Χαρίλαος ήξερε σε ποιόν αναφερόταν.
Ας μην ξεχνάμε ότι η βασική δουλειά του Χαρίλαου τότε ήταν να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Δε θα κόλλαγε στα γραφειοκρατικά θέματα.
Αν προέκυψε και λαδάκι, ο θεός και η ψυχή του.
20 Αυγούστου, 2009 στις 2:02 μμ
σχολιαστης
Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι «τι ήθελαν μαζί το σταλινικο ΚΚΕ με τους δημοκράτες της ΕΑΡ;».
20 Αυγούστου, 2009 στις 2:30 μμ
Bill Zogo
Πολύ «λογικά» ακούγονται τα περί τρέλας του Κοροβέση. Να θυμίσω στους θαμώνες της καλύβας ότι ο ΠΚ μέσα στην τρέλα του ήταν ο μόνος που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας – κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΣΥΝ, που στα μουλωχτά πήγαινε και πάει με τα νερά του «καπετάνιου».
20 Αυγούστου, 2009 στις 2:31 μμ
Bill Zogo
…ποιος λογικός άνθρωπος θα έκανε κάτι τέτοιο;
20 Αυγούστου, 2009 στις 2:32 μμ
Rodia
σχολιαστή, η απάντηση είναι «αυτό που θέλουν όλοι: λεφτά»!
Τα πάμπερς πηγαινορχόντουσαν και είχε αλλοιθωρίσει το μάτι ολωνών -τότε. Ο κοσμάκης ντρεπόταν για τα χάλια και τη κατάπτωση και οι «άλλοι» κόντευαν να σκάσουν απο φθόνο!: Ρ χαχαχα
Πάντως ήταν ένα κομμα τοτε, η ΕΑΡ. Αναρωτιέμαι τώρα γιατί να διασπαστηκε άραγε… Και, όπως φαίνεται, θα μπαίνουν κι άλλα ερωτήματα.. Η φαντασία οργιάζει στο ΕΛλαντάν!
20 Αυγούστου, 2009 στις 2:36 μμ
Rodia
@Bill Zogo, με όλο το θάρρος, βελτιώνω τον προβληματισμό σου:
…ποιος λογικός άνθρωπος δεν ξεπουλιεται; LoL
(έτσι που καταντήσαμε, να έχουμε θεό το χρήμα… αλλά τι λέω; και οι παπάδες αυτο έχουν!)
20 Αυγούστου, 2009 στις 4:34 μμ
O Αιρετικός
Εγώ θέλω να μάθω το εξής: αφού ο Κοροβέσης ήξερε ότι ΚΑΙ η αριστερά είναι διεφθαρμένη (που είναι κι αυτή, σιγά μην άφηνε την κουτάλα με το μέλι), γιατί δέχθηκε να ενταχθεί και να παραμείνει σε διεφθαρμένο κόμμα; Εγώ και να με καλούσανε δε θα πήγαινα.
20 Αυγούστου, 2009 στις 4:44 μμ
Πάνος
Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση, που αφορά (τελικά) την ένταξη οποιουδήποτε, σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Φεύγω, ίσως επανέλθω αργότερα.
20 Αυγούστου, 2009 στις 4:50 μμ
Rodia
Αιρετικέ, πιθανότατα (νομίζω, γνώμη μου) δεν το ήξερε όταν εντάχτηκε. Το έμαθε αργότερα και (μάλλον, πάλι) θα το κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό, θα ήλπιζε πως κάποιος θα φανερώσει την αλήθεια, ίσως και να το είχε θέσει σε μικρό κύκλο του κόμματος… λεμε τώρα.. υπόθεσεις κανουμε.. μέχρι που τον έκαψε και το ξεφούρνισε.
20 Αυγούστου, 2009 στις 5:02 μμ
kapetanios
Αγαπητή μου @ροδιά
εάν κρίνω απ την απάντηση σου στον @σχολιαστή (πάμπερς κλπ) και την «μικρή σου διόρθωση» σε μένα , περι ΕΑΡ ή ΣΥΝ στην Κυβέρνηση Ζολώτα, μάλλον τα χεις λίγο μπερδέψει τα πράματα 😉
Οπότε μάλλον έχει μεγαλύτερη σημασία μια συζήτηση για τα της εποχής εκείνης γενικά ( η οποία τελικά μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα και τα της Ζήμενς) παρά για την διάσπαση της ΕΑΡ ( μάλλον την διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού θα εννοείς) ως «Ενωμένης Ελληνικής Αριστεράς»(!!)
(ΕΑΡ= «Ελληνική Αριστερά» και ουχί «Ενωμένη»).
Η οποία ΕΑΡ, απλώς μας απέθανε
Βεβαίως θα συμφωνήσω με το σχόλιο σου για τον θεό των παπάδων
Τα λέμε
20 Αυγούστου, 2009 στις 5:06 μμ
kapetanios
@αιρετικέ
μα δεν το ήξερε ο καψερός τότε,
τώρα του το είπανε ο Μπέης και ο Βούτσης
20 Αυγούστου, 2009 στις 5:07 μμ
Rodia
kapetanios, mea culpa. 🙂
αρχισα να ξεχνω.. ή μπορει και να μην εδινα και τοση σημασια στα των διασπασεων. Το κομμα παντως που συνεργαστηκε με τη ΝΔ λεγοταν «Συνασπισμος της Αριστερας και της Προόδου». Μετά, έγινε πάλι δυο (ή τρία?) κομμάτια.
20 Αυγούστου, 2009 στις 5:15 μμ
kapetanios
ε καλά τώρα
δεν θα χαλάσουμε και το προξενιό!
εδω καλά καλά οι δικοί μας τα χουν μπερδέψει μετά από τις τόσες «ενώσεις» και τις τόσες συνιστώσες, τι να κάνουν οι «ξένοι»
Γι αυτό ξαναλέω
Ας πάει ο κάθε Κοροβέσης στον πάγκο του να βρούμε την ησυχία μας
(και μόνο τότε, ΙΣΩΣ μπορέσουμε να δούμε μια αριστερά να αρθρώνει τον λόγο που της αξίζει. Έως τότε θα τρέχουμε κόντρα στον εαυτό μας και θα βγαίνουμε δεύτεροι)
20 Αυγούστου, 2009 στις 5:22 μμ
Rodia
Σωστά. 🙂 Να φεύγουν όλοι ένας ένας -από όλα τα κόμματα όμως. Να εκμεταλλευτεί και ο τελευταίος πολίτης Το Σύστημα. Να το ροκανίσει μέχρι το μεδούλι. Μήπως χαθεί απο προσώπου γης επιτέλους! Μετά, θα έχει καθένας κι από ένα μικρό συστηματάκι να το παίζει στο προπατζίδικο της γειτονιάς του!
(ηθελημένη παράνοια, δε θέλω να μου προτείνει χάπια ο κ. Λεβέντης)
20 Αυγούστου, 2009 στις 6:13 μμ
σχολιαστης
Για να έχουμε και τη γνώμη του ΚΚΕ. Εχει ενδιαφέροντες συνδέσμους
http://giannissouidos.wordpress.com/2009/08/19/%CE%BC%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB/
20 Αυγούστου, 2009 στις 7:01 μμ
σχολιαστης
20 Αυγούστου, 2009 στις 7:38 μμ
εξαποδω
Τσαντισμένος ο σημερινός «Στάθης» στην Ελευθεροτυπία:
Και ‘κεί που λέγαμε καμμιά θερινή χαζομάρα για να περνάει η ώρα, αμόλησε μια κουταμάρα ο Περικλής και μας έκανε το μαγαζί (της Αριστεράς) θερινό…
Φίλος ο Περικλής,
φιλτέρα η αλήθεια,
και, φιλτάτη η Αριστερά…
Ο κ. Περικλής Κοροβέσης, ο σύντροφος Περικλής, ο φίλος μου Περικλής, ο συνάδελφος, αμόλησε μια
κουβέντα του καφενείου.
Μια κουταμάρα.
Μια γενίκευση, χωρίς στοιχεία, που όμως φέρνει την Αριστερά και τους ανθρώπους της Αριστεράς σε δύσκολη κι άδικη θέση.
Αν κάτι σήμερα διαφοροποιεί ανάμεσα σε πολλά άλλα την Αριστερά από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις με ισχυρόν τρόπο είναι το ήθος των κομμάτων της και των αγωνιστών της.
Με την απόφανσή του ο Περικλής συνέβαλε στο ισοπεδωτικό «όλοι τα παίρνουν» και το φασιστικό «όλοι ίδιοι είναι».
Μας έκανε κατά το δει λεγόμενον ίσωμα έτσι που να μη διαφέρουμε από τα διάφορα μούτρα που σκυλεύουν την πολιτική ζωή κι απομυζούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, μεταβολίζοντάς τον σε μίζες και συνδιαλλαγές με τη διαπλοκή.
Ομως είναι τέτοια (και) η Αριστερά;
Οτι κατά καιρούς υπήρξαν αριστεροί που τα πήραν (κι ύστερα πήραν δρόμο απ’ την Αριστερά), δεν υπάρχει αμφιβολία. Η Αριστερά όμως; Τα παίρνει κι αυτή; Και μάλιστα εν σώματι; Με τα κόμματά της; Τον ενιαίο Συνασπισμό τότε ή με τα σχήματα που διαθέτει σήμερα;
Αλλά αν είναι έτσι, γιατί εσύ Περικλή μου, ένας καθ’ όλα έντιμος, ανιδιοτελής άνθρωπος κι εγνωσμένων αγώνων αγωνιστής, συστρατεύθηκες μαζί της;
Ή μήπως θέλεις, καλέ μου σύντροφε Περικλή, να αρχίσει να πιστεύει ο ένας αριστερός για τον διπλανό του ότι μπορεί να ‘ναι λαμόγιο;
Κουταμάρες, μπαρούφες και κουβέντες του καφενέ. Σε μιαν ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή για την Αριστερά.
Η Αριστερά τα τελευταία χρόνια προκάλεσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ένα μεγάλο μέρος τους (εν τη απορία και τη αμηχανία του) έστρεψε με μεγάλες προσδοκίες το βλέμμα του προς τον χώρο της· όμως αυτό που είδε δεν του άρεσε κι απέστρεψε το πρόσωπο.
Είναι λοιπόν η Αριστερά (τουλάχιστον εις ό,τι αφορά τον ΣΥΝ) αυτήν τη στιγμή σε μια δύσκολη συγκυρία αναστοχασμού (της ταυτότητάς της) κι επανασυγκρότησης (της σχέσης της με τον λαό).
Κι εσύ, Περικλή, τόσα χρόνια σοβαρός και στοχαστής ακριβώς αυτών των προβλημάτων, αμολάς τώρα μιαν τέτοια αβασάνιστη μπαρούφα;
Οι αριστεροί λειτουργούν μέσα στις συλλογικότητες ως πρόσωπα, αλλοιώς θα ήταν μάζα και όχλος – όπως ως πρόσωπα άλλωστε λειτουργούν όλοι οι πολίτες εν σχέσει με τις πολιτικές τους επιλογές. Και τώρα εσύ τι μας λες; ότι μπορεί να ‘ταν λαμόγια ο Χαρίλαος, ο Κύρκος, εσύ, εγώ, ο Αλαβάνος; ότι τα παιδιά μας μπορούν να μας κοιτούν με μισό μάτι; γεμάτο καχυποψία;
Τι λες, βρε Περικλή; Πώς φόρτωσες στους αριστερούς τέτοιο βάρος;
…………………………….
(Βεβαίως, στην πραγματικότητα κανένα βάρος! Διότι αυτή η κουβέντα δεν έχει κανένα βάρος η ίδια. Οπως όλες οι κουβέντες του αέρα. Ολες οι μπαρούφες.)
*****
Ολοι λέμε καμμιά φορά βλακείες – ο κ. Περικλής Κοροβέσης θα μπορούσε να ανακαλέσει την κουταμάρα που ξεφούρνισε και να πάμε όλοι (έστω κακήν κακώς) παρακάτω.
Μάλιστα, αυτό ακριβώς του ζήτησε και το κόμμα του. Να ανακαλέσει.
Ομως, εις απάντησιν κι αντί απολογίας για την κουταμάρα 1 ο φίλος και σύντροφος Περικλής αμόλησε μια κουταμάρα 2 στο τετράγωνο.
Εκανα αυτές τις δηλώσεις, είπε εν ολίγοις, για να δώσω την ευκαιρία στην Αριστερά να απαντήσει σε όσα τέτοια λέγονται εναντίον της! Μπράβο!
Σαν να πω εγώ εσένα «παλιάνθρωπο», Περικλή μου, για να σου δώσω την ευκαιρία να μου αποδείξεις ότι δεν είσαι…!!
Εξοχα!
Κουβέντες του καφενείου και συμπεριφορές της οκάς, μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…
Κρίμα για την Αριστερά. Δεν της αξίζουν τέτοιες ρετσινιές ούτε τέτοια φαιδρή κι άδοξη τύχη…
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 20.VIII.2009
20 Αυγούστου, 2009 στις 7:53 μμ
Πάνος
Κι ο Στάθης, στην ίδια (σταλινική και όζουσα και ανατριχιστική μέσα στον πολιτικό κυνισμό που αναδεικνύει) αντι-κοροβεσιάδα. Μα δε θέλουμε, άνθρωπέ μου, τίποτα περισσότερο από το να μας εξηγήσει κάποιος για την επιλογή του Φλωράκη να πάρει μαζί με τον Μητσοτάκη και τον Παπανδρέου την απόφαση ότι η δουλειά του ΟΤΕ θα πάει σε Ζήγμενς και Κόκκαλη. Δατς όλ. Όλα τα άλλα είναι φτηνές, φτηνιάρικες για την ακρίβεια, σαχλαμαρίτσες.
20 Αυγούστου, 2009 στις 8:09 μμ
kapetanios
Κι όμως
αυτή η άδοξη τύχη της αξίζει,
καθότι είναι γνωστό ότι την τύχη μόνοι μας την φτιάχνουμε.
@σχολιαστή
ούτε κι εγώ που τα χώνω στον Κοροβέση τις τελευταίες μέρες δεν θα σκεπτόμουν να τον εκθέσω με τέτοιον τρόπο (βίντεο κλπ)!
Αλίμονο , ο άνθρωπος μπορεί να εκφράσει μόνο τον εαυτό του πια!
Και δικαιώνει όλους μας οι οποίοι λέμε ότι πρόκειται περι παπάρας πάνω στον χαβαλέ που τον διακρίνει, η ανακύκλωση δημοσιευμάτων μερίδας του τύπου
@Πάνο
εάν μετά από όλα αυτά που γράφτηκαν, εσύ, συνεχίζεις να πιστεύεις ( και όχι κάνεις πως πιστεύεις) ότι ο Φλωράκης έδωσε την δουλειά στην ζημενς και ζητάς εξηγήσεις κι από πάνω , τότε…. η περίπτωση σου είναι σοβαρή !
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά 😆
Και βέβαια δεν μου αφήνεις κανένα περιθώριο
Ε ναι λοιπόν,
τα πήρε ο Φλωράκης!
Και όπως εκμυστηρεύτηκε σε γνωστό του περιβάλλον λίγα χρόνια αργότερα:
(μεταξύ μας, ναι?)
«Πιστεύω να διαβάσατε στην εφημερίδα ότι μας έδωσε ο Κόκκαλης 4 δισεκατομμύρια( ο Βότσης έβαλε ένα παραπάνω) Ενάμισι δισεκατομμύριο πήρε ο Παπανδρέου, ενάμισι δισεκατομμύριο πήρε ο Μητσοτάκης και ένα δισεκατομμύριο δώσανε σε μένα.
Με ρίξανε βέβαια!
Δεν τα ‘χω χαλάσει και σκέφτομαι τούτο. Τα λεφτά αυτά, αν δε θα έχει αντίρρηση ο Κωνσταντόπουλος που ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών, ο Κουβέλης που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δραγασάκης που ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας να τα διαθέσουμε στο Σημίτη και τον Παπανδρέου για τα έξοδα που έκαναν και κάνουν για το ταξίδι στη Γιουγκοσλαβία, υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές ελευθερίες του σέρβικου λαού»
20 Αυγούστου, 2009 στις 8:18 μμ
Πάνος
Πέρα από τις σαχλαμάρες, να μια απάντηση:
Ο κ.Φλωράκης και το ΚΚΕ έχουν απαντήσει από το 2000 ότι ένας νέος διαγωνισμός θα ανέβαλλε για δύο χρόνια τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ.
http://www.tvxs.gr/v18607
…η οποία ΔΕΝ είναι καθόλου πειστική, όταν αναφέρεται σε μια κυβέρνηση ολίγων εβδομάδων και συγκεκριμένης αποστολής. Αν υπήρχε ανάγκη και κόψιμο για να μη καθυστερήσει 2 χρόνια ο εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ, ας έβρισκαν μια νομική φόρμουλα ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ για παράταση των προσθεσμιών, ώστε να πάρει την τελική απόφαση η νέα κυβέρνηση, λίγες βδομάδες μετά!
20 Αυγούστου, 2009 στις 8:21 μμ
Πάνος
Και, εν πάσει περιπτώσει, η ΣΗΜΕΡΙΝΗ αριστερά θα μπορούσε κάλλιστα να «καθαρίσει» πολιτικά αν παραδεχόταν τουλάχιστον ότι επρόκειτο για πολιτική πατάτα (ολκής) του Φλωράκη και της τοτινής ηγεσίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Αλλά όχι – η (σταλινική και αυτοκαταστροφική) λογική της φτάνει μέχρι το «για όλα φταίει ο …Κοροβέσης!»
Καλά κρασιά, λοιπόν.
20 Αυγούστου, 2009 στις 8:21 μμ
σχολιαστης
Κείμενα όπως αυτά του Στάθη, επενδύουν σε κάτι που δεν υπάρχει. Στο μύθο ότι η αριστερά στο θέμα του ήθους είναι πρωταθλήτρια.
20 Αυγούστου, 2009 στις 8:37 μμ
σχολιαστης
Το καλύτερο το έχει αυτός που αντικαθιστά τον Καιρό στην τελευταία σελίδα της «Ε»
«Να του κοπεί η γλώσσα σύριζα»
20 Αυγούστου, 2009 στις 8:41 μμ
kapetanios
Μόνο σαχλαμάρες μπορούμε να γράψουμε πια, γιατί με τα τόσα που γράφτηκαν όλα αυτά τα χρόνια για το θέμα(και όχι τώρα που το ανακάλυψες εσύ) θα πρεπε να είχες πειστεί(εάν ήθελες)
Και αφού θέλεις κάποιους λόγους :
«Το Μάρτη 1988, το ΔΣ του ΟΤΕ, στο οποίο προΐσταται ο Θεοφάνης Τόμπρας, υλοποιώντας κυβερνητικές κατευθύνσεις, αποφασίζει να αναθέσει στη ΖΗΜΕΝΣ και στην ΕΡΙΚΣΟΝ – ΙΝΤΡΑΚΟΜ την προμήθεια 84.000 ψηφιακών κυκλωμάτων και 20.000 ψηφιακών παροχών. Επίσης αποφασίζει την προμήθεια ακόμα 350.000 ψηφιακών παροχών και κυκλωμάτων. Ακολούθως, ο αριθμός των παροχών αυξάνεται και αφορά στην προμήθεια 1.200.000 ψηφιακών.
Το Μάη 1989, ο Τόμπρας εισηγείται στο ΔΣ του Οργανισμού για την ανάθεση στις δύο εταιρίες 470.000 ψηφιακών . Στη συνεδρίαση διαφωνούν και μειοψηφούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων . Αντιδρώντας στην απόφαση αυτή, η ΟΜΕ – ΟΤΕ αρχίζει κινητοποιήσεις, ζητώντας να εξεταστεί ξανά η απόφαση μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση, τρεις μόλις μέρες πριν από τις εκλογές του Ιούνη, ζητάει από τη διοίκηση να μην υπογράψει τελικά τη σύμβαση ανάθεσης.
Μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, η νέα διοίκηση του ΟΤΕ, με πρόεδρο τον Τάσο Μήνη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Κυριάκο Κιουλάφα, αναθέτει σε τετραμελή επιτροπή του ΟΤΕ να εξετάσει το ζήτημα. Η επιτροπή καταλήγει σε πόρισμα για τους χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης. Αποφασίζεται το πόρισμα ν’ αποσταλεί στον εισαγγελέα, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και επιπλέον να αξιοποιηθεί στην επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τις δύο εταιρίες.
Μετά από διαπραγματεύσεις, η επιτροπή επαναδιαπραγμάτευσης καταλήγει σε πόρισμα. Στη βάση αυτού του πορίσματος, η διοίκηση Μήνη – Κιουλάφα, στις 26 Γενάρη 1990, στέλνει ενημερωτικό σημείωμα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και στον Ξ. Ζολώτα, πρωθυπουργό της Οικουμενικής Κυβέρνησης που είχε προκύψει από τις νέες εκλογές, στο οποίο επισημαίνεται ότι επιτεύχθηκε βελτίωση της σύμβασης του Θ. Τόμπρα, κατά 6 δισ. δραχμές (από 32,5 σε 26,5). Παράλληλα, τίθενται υπόψη τους δύο εναλλακτικά σενάρια:
Είτε να υπογραφεί η βελτιωμένη σύμβαση, είτε να ακυρωθεί και να προκηρυχτεί νέος ανοιχτός διαγωνισμός, με συνέπεια όμως, αφ’ ενός, ατέρμονες δικαστικές διαμάχες με τις δύο εταιρίες και, αφ’ ετέρου, αδυναμία του Οργανισμού για δύο χρόνια να ικανοποιήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του.
Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο τότε πρωθυπουργός, διατυπώνουν τη γνώμη ότι ο ΟΤΕ πρέπει να προχωρήσει στην πρώτη λύση. Το ΔΣ του Οργανισμού ομόφωνα κατακυρώνει την αναθεωρημένη σύμβαση των 470.000 ψηφιακών. Με ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ – ΟΤΕ εκτιμά θετική την απόφαση. Θεωρεί ότι κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες ήταν η μόνη δυνατή λύση. Ο τότε ΣΥΝ δηλώνει ότι έπρεπε άμεσα να αρχίσουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για τις νέες ανάγκες του ΟΤΕ»
Το οποίο βέβαια ουδέποτε έγινε
Αυτά ειπώθηκαν και γράφτηκαν από το 2000 http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=430268&publDate=10/9/2000 με αφορμή αντίστοιχες αποκαλύψεις στιλ Βότση (αυτές κι αν είναι σαχλαμάρες!) και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τα διέψευσε ούτε έγραψε κάτι διαφορετικό.
Και βέβαια η επιτροπή (και όχι ο Φλωράκης όπως γράφεις) είχε απόλυτο δίκιο και ως προς την δικαστηκή διαμάχη που θα προέκυπτε (εκτος εαν νομίζεις οτι η ζημενς θα άφηνε να ακυρωθεί η υπογεγραμένη αλλά προσωρινά παγωμένη σύμβαση που είχε είδη υπογράψει ,έτσι, για τα μάτια της οικουμενικής..) αλλά και ως προς την επιλογή των συστημάτων (μιας και η Ζήμενς αποτελεί σχεδόν μονοπώλιο έως και σήμερα)
20 Αυγούστου, 2009 στις 8:48 μμ
kapetanios
Και βέβαια θα μπορούσε ο ΣΥΝ να φθείρει τους πολιτικούς του αντιπάλους, βγαίνοντας κερδισμένος, με τον τρόπο που λες , αλλά αυτό θα ήταν ανέντιμο από την πλευρά του.
Η αλήθεια δεν είναι και δεν πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμη όσα πολιτικά οφέλη και να υπάρχουν.
Αυτές οι πρακτικές αφορούν άλλους όπως τον ΓΑΠ, που για να βγει καθαρός από τους κόπρους του δεν διστάζει να ρίξει τις ευθύνες ακόμη και στην μάνα του
Κατάλαβες φίλε @σχολιαστή ποια είναι η διαφορά μας
20 Αυγούστου, 2009 στις 9:05 μμ
kapetanios
Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και την βλακεία του Κοροβέση ο οποίος φαίνεται ότι δεν ήξερε τις φημολογίες από τα τότε (το παραδέχεται κιόλας ο γραφικός μιας και ταράχτηκε λέει από τα δημοσιεύματα του Βότση και του Μπέη , λες και δεν είχαν γραφτεί ξανά και ξανά τέτοιες «αποκαλύψεις») ούτε και την απάντηση του «Φλωράκη και των επιγόνων του» όπως ανόητα ζητά μετά από τόσα χρόνια.
(και χαίρεται λέει γιατί έγινε η αφορμή να γίνει συζήτηση λες και τόσα χρόνια δεν γινόταν)
Ας πάμε παρακάτω λέμε ( εδώ υπάρχουν ομολογίες και δικαστικές αποφάσεις και εμείς παίζουμε τις κουμπάρες με τον Κοροβέση)γιατί όπως πάμε θα μπερδέψουμε την βούρτσα με την πούτσα όπως σου ξανάγραψα
20 Αυγούστου, 2009 στις 9:17 μμ
Rodia
Ορίστε η συνέντευξη: http://www.radiobubble.gr/el/audio/5000/h
ελπίζω να καταλάβετε ότι η μεταφορά των λόγων του Π. Κοροβέση είναι που ανατίναξε το καζάνι και όχι τα ίδια τα λόγια του ανθρώπου. Το ηχητικό αρχείο μπορείτε να ακουσετε ή/και να κατεβάσετε. Πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα πολιτικού λόγου. Κατά τη γνώμη μου, βεβαια, που δεν ψάχνω να βρω άσχετα πραγματα και απλα ακουω ενα ανθρωπο να μιλα και να λεει πραγματα λογικα και ώριμα.
20 Αυγούστου, 2009 στις 9:23 μμ
σχολιαστης
«Η αλήθεια δεν είναι και δεν πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμη όσα πολιτικά οφέλη και να υπάρχουν.
Αυτές οι πρακτικές αφορούν άλλους όπως τον ΓΑΠ, που για να βγει καθαρός από τους κόπρους του δεν διστάζει να ρίξει τις ευθύνες ακόμη και στην μάνα του
Κατάλαβες φίλε @σχολιαστή ποια είναι η διαφορά μας».
Αφου μιλάς για αλήθειες καπετάνιε
H αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφούσα ομάδα στο ΣΥΝ με πλέον φανατικό τον Τσίπρα επέμεινε μέχρι τελικής πτώσεως για συνεργασία με το ΚΚΕ. Κάνε όση κριτική στο ΓΑΠ θέλεις αλλά πως αλήθεια ερμηνεύεις το πάθος για συνεργασία ενός δημοκρατικού αριστερού κόμματος με το Στάλιν;
20 Αυγούστου, 2009 στις 9:27 μμ
Rodia
Αντιγράφω απο το κειμενο του Ευριπίδη:
«Mε άλλα λόγια φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όποιος ακούσει τη συνέντευξη καταλαβαίνει σαφώς ότι ο Περικλής απλά λέει ότι είναι ντροπή να γράφονται όσα γράφονται και να μην απαντάει η αριστερά για ένα τόσο σοβαρό θέμα. “τα δημοσιεύματα λένε ότι ο Συνασπισμός πήρε χρήματα, παρόλα αυτά ούτε ο Κύρκος αντέδρασε (στα δημοσιεύματα αυτά) ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη…”
Αυτά λέει ο άνθρωπος. Τα ίδια ακριβώς που λέει δηλαδή και στην διευκρινιστική δήλωσή του.
Το πως και το γιατί τα όσα είπε ο Περικλής μεταφέρθηκαν με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν… ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Αθέμιτος εσωκομματικός ανταγωνισμός, “συντροφική” ηθελημένη παρανόηση, ευκαιρία να χτυπηθεί μια φωνή της αριστεράς που κάθε άλλο παρά ελεγχόμενη είναι; Είναι πάντως τουλάχιστον παράξενο να συνεδριάζουν πολιτικά όργανα κομμάτων, να βγαίνουν επίσημες ανακοινώσεις πολιτικών αρχηγών, να κάνουν δηλώσεις βουλευτές και πρώην αρχηγοί κομμάτων, να βρίσκεται το θέμα στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων… και κανείς να μην ανατρέχει στην ίδια τη συνέντευξη.»
..και περιμενω σχολια μετα το άκουσμα της ίδιας της συνέντυεξης και όχι των… παπαγαλακίων! 😉
20 Αυγούστου, 2009 στις 10:20 μμ
kapetanios
βρε @ροδιά μου
μας δουλεύεις?
Από τα χτες για αυτές (τις δύο, προ σάλου και μετα) δηλώσεις μιλάμε!!
βλεπε
Αυγούστου 19, 2009 στο 10:25 πμ &
Αυγούστου 19, 2009 στο 7:13 μμ
@σχολιαστή
η ιδέα της μεγάλης ενωμένης αριστεράς γαλούχησε πολλές γενιές αριστερών κι όχι μόνο, αλλά ,όπως και όλες οι μεγάλες ιδέες, πάτωσε.
Κανείς πλέον δεν αναφέρεται σε αυτήν εδω και πάααααρα πολύ καιρό.
Να σκεφτείς ότι για χρόνια όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα λοιδορούσαν τον αριστερό χώρο λόγο της ύπαρξης πολλών κομμάτων, χώρια που σε αυτό το γεγονός στηρίχτηκε και όλη η αντιαριστερή προπαγάνδα του πασοκ κατά κύριο λόγο για πολλές δεκαετίες .
Τι ρωτάς τώρα?
20 Αυγούστου, 2009 στις 10:34 μμ
Πάνος
«Κανείς πλέον δεν αναφέρεται σε αυτήν εδω και πάααααρα πολύ καιρό»
Έκλεισε δεν έκλεισε χρόνος…
20 Αυγούστου, 2009 στις 10:40 μμ
Rodia
τη συνεντευξη την ακουσες Πανο; μπορεις να τη κατεβασεις κιολας: http://www.radiobubble.gr/el/audio/5000/h
θα ηθελα και σχολιο.. αν δικαιολογειται δλδ ολος αυτος ο θορυβος και η λασπη..
Μαλλον αλλα ειναι αυτα που ενοχλησαν απο τα λεχθεντα και οχι η αναφορα σε αυτα που κυκλοφορουσαν για μιζες κλπ
20 Αυγούστου, 2009 στις 10:43 μμ
kapetanios
..και επίσημα.
Γιατί σε επίπεδο μελών και στελεχών του συν και δη της ανανεωτικής πτέρυγας, πάει μακριά η βαλίτσα..
20 Αυγούστου, 2009 στις 11:08 μμ
σχολιαστης
Καπετάνιε, μέχρι προχτές επέμενε ο Τσίπρας παρά τις πατσαβούρες που του έριχνε το ΚΚΕ
http://www.athina984.gr/node/31002
και υπάρχει άφθονο υλικό
21 Αυγούστου, 2009 στις 12:51 πμ
kapetanios
Δεν ξέρω τι συμπέρασμα θέλεις να βγάλω με το περσινό δημοσίευμα για τον Τσίπρα που με στέλνεις να διαβάσω αλλά δεν αλλάζει και τίποτε στην θέση που εξέφρασα. Εκτός εάν δεν έχω καταλάβει καλά το ερώτημα σου
21 Αυγούστου, 2009 στις 9:58 πμ
σχολιαστης
Καπετάνιε, με δυο λόγια, ο Τσίπρας και η πλειοψηφούσα ομάδα στο ΣΥΝ μέχρι τα Δεκεμβριανά, πίεζαν το ΚΚΕ να συνεργαστούν (άσχετα αν το ΚΚΕ τους έφτυνε).
21 Αυγούστου, 2009 στις 10:38 πμ
kapetanios
σχολιαστή πάλι δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις
Ο ΣΥΝ σαν κατ εξοχήν και εκ πεποιθήσεως κόμμα συνεργασιών ασφαλώς και οφείλει να καλεί σε κοινή δράση άλλους πολιτικούς χώρους
Πολλώ δε μάλλον χώρους που περιλαμβάνουν εν δυνάμει ψηφοφόρους του.
Είχα την, ψευδή απ ότι καταλαβαίνω, εντύπωση ότι η συζήτηση μας αφορούσε την συνεργασία του ΣΥΝ με το ΚΚΕ κάτω από την ίδια στέγη , κάτι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ( ο οποίος δημιουργήθηκε από τον ΣΥΝ ακριβώς μέσα στα πλαίσια συνεργασίας με τις διαφορετικές συνιστώσες στον χώρο της αριστερά)
Εμείς αγαπητέ δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ , που θυμάται τις συνεργασίες (ακόμη και με τον διάολο) ΜΟΝΟ όταν καταλαβαίνει ότι θα χάσει την αυτοδυναμία του στις εκλογές!
Τα διάφορα διανθίσματα του σχόλιου σου περί σταλινικού κόμματος (τα κόμματα δεν είναι οι ηγεσίες τους αλλά οι ψηφοφόροι τους , γι αυτό εξάλλου κάποιοι από τον ΣΥΝ επιθυμούν να συνεργαστούν ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ) , φτυσίματος κλπ δεν χρειάζονται σχολιασμό
Έλα καλημέρα
(να αλλάξουμε και θέμα γιατί πολύ μιλήσαμε σε αυτό το ποστ )
21 Αυγούστου, 2009 στις 10:46 πμ
Πάνος
Για να κλείσουμε (;) ένα καλό του Βέλτσου (συμβαίνουν κι αυτά…) στα ΝΕΑ, σήμερα:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ εάν η καταγγελία του Κοροβέση ευσταθεί. Σημασία έχει ότι ένας ιδιότυπος βουλευτής που δεν υπήρξε σάρκα εκ της σαρκός του πολιτικού συστήματος και που επιπλέον επέτρεψε στο πολιτικό σύστημα να εκμεταλλευτεί την ιδιοτυπία του, προσπάθησε να αρθρώσει αυτήν την έλλειψη δυνατότητας της πολιτικής να ονομάζει το πράγμα καθαυτό χωρίς τις υπεκφυγές ή τις αγκυλώσεις της ξύλινης γλώσσας της.
Κατά τα άλλα, η άκαιρη «παραβατική» του συμπεριφορά – η εικοτολογία ή η ειλικρίνειά του- εάν έχει νόημα είναι διότι εισάγει ό,τι λείπει από τα κόμματα: το ιδίωμα, το οποίο άλλωστε εάν επιμένει ο προσομοιωμένος βουλευτής να το υπερασπίζεται, οφείλει να σταθμίσει την παραμονή του ή μη στον φλύαρο κομματικό μονογλωσσισμό.
Τώρα, εάν ο βασιλιάς είναι ή δεν είναι γυμνός, καλό θα ήταν ο Κοροβέσης, πριν του το πει, να αναρωτηθεί εάν υπάρχει.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4532303
21 Αυγούστου, 2009 στις 10:47 πμ
σχολιαστης
Καλημέρα Καπετάνιε. Αυτή είναι συζήτηση για το χειμώνα. Πάμε γι’ άλλα. 😉
21 Αυγούστου, 2009 στις 11:01 πμ
GB
Ο Βασιλιάς-Βουλευτής είναι γυμνός από Συμβούλους, οπότε
ο Κοροβέσης το παίζει Σύμβουλος του Εαυτού του
και υπ’ αυτήν την έννοια δεδικαίωται
21 Αυγούστου, 2009 στις 11:41 πμ
Rodia
Ο βασιλιάς είναι η πολιτική και αυτό μας λείπει. Αυτό που υπάρχει σήμερα είναι ο πολιτικαντισμός! δλδ, τα κολπάκια! 😉
21 Αυγούστου, 2009 στις 1:09 μμ
παναγιωτης
υπαρχει και η αληθεια στην ιστορια.Ολα εχουν και δημοσιευθει και ερμηνευτει απο το 2000.Τι το νεο εχει πει ο κοροβεσης ,ο βοτσης,ο μπεης για να ξανααπαντησει ο ,Oι αναφορες φυσικα και γινονται για τον ενιαιο συν και οχι βεβαια την εαρ, την κυβερνηση ζολωτα κι οχι στην κυβερνηση τζανετακη,σε συμβαση πουχε υπογραφει πριν κι το 90 οχι τοτε,μιλαμε για δεσμευτικη τεχνολογια αρα σε σκανδαλο του 85,κλπ,κλπ.Θα μπορουσε να πει κανεις περσυνα ξινα σταφυλια.Οι αδυναμιες δυστυχως δεν ειναι μονο των πολιτικων.Αφορα το συνολο του συστηματος και των συμπεριλαμβανομενων.Ομως το ουσιαστικο στη συζητηση θα ηταν για μενα ,περα απο την οποια κριτικη στον ΣΥΝ,να συμπεριλαβουμε και οτι αυτος εχει προτεινει με τον πλεον επισημο τροπο για τα οικονομικα των κομματων και την εξυγιανση του πολιτικου συστηματος, καθως επισης και το τι προτεινουν ολα τα κομματα γιαυτο.Γιατι πιστευω πως η λυση δεν ειναι η ανυπαρξια κομματων αλλα η αλλαγη στον τροπο και στους ορους λειτουργιας συνολικα του πολιτικου συστηματος.
ΥΓ με το συμπαθιο μερικες φορες διαβαζοντας κειμενα νοιωθω σαν να παρακολουθω διαλογους κωφων.
21 Αυγούστου, 2009 στις 1:15 μμ
Πάνος
παναγιώτη,
καλοσώρισες στην καλύβα! Όλα έχοιυν εξηγηθεί, αλλα μάλλον οι εξηγήσεις ΔΕΝ ήταν τόσο πειστικές, για να επανέρχονται τα ερωτήματα… Προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι μεγάλο λάθος της αριστεράς (του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον) να επιμένει αυτοκτονικά, υπερασπίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση του Φλωράκη.
21 Αυγούστου, 2009 στις 1:39 μμ
παναγιωτης
υπαρχει και η αληθεια στην ιστορια.Ολα εχουν και δημοσιευθει και ερμηνευτει απο το 2000.Τι το νεο εχει πει ο κοροβεσης ,ο βοτσης,ο μπεης για να ξανααπαντησει οTσιπρας;,Oι αναφορες φυσικα και γινονται για τον ενιαιο συν και οχι βεβαια την εαρ, την κυβερνηση ζολωτα κι οχι στην κυβερνηση τζανετακη,σε συμβαση πουχε υπογραφει πριν κι το 90 οχι τοτε,μιλαμε για δεσμευτικη τεχνολογια αρα σε σκανδαλο του 85,κλπ,κλπ.Θα μπορουσε να πει κανεις περσυνα ξινα σταφυλια.Οι αδυναμιες δυστυχως δεν ειναι μονο των πολιτικων.Αφορα το συνολο του συστηματος και ημων και τωνσυμπεριλαμβανομενων.Ομως το ουσιαστικο στη συζητηση θα ηταν για μενα ,περα απο την οποια κριτικη στον ΣΥΝ,να συμπεριλαβουμε και οτι αυτος εχει προτεινει με τον πλεον επισημο τροπο για τα οικονομικα των κομματων και την εξυγιανση του πολιτικου συστηματος, καθως επισης και το τι προτεινουν ολα τα κομματα γιαυτο.Γιατι πιστευω πως η λυση δεν ειναι η ανυπαρξια κομματων αλλα η αλλαγη στον τροπο και στους ορους λειτουργιας συνολικα του πολιτικου συστηματος.Τα οποια λαθη του Φλωρακη η της τοτε ηγεσιας της αριστερας θα τα χρεωθει ο οποιος τσιπρας σημερα;Το λαθος συνεπαγεται και διαφθορα; Γιατι θαρρω αλλο πηρε μια λαθος αποφαση κι αλλο τα πηρε .Εαν προσχωρησουμε σαυτη τη λογικη τοτε οσα επικαλουμαστε για ανθρωποφαγιες δεν εχουν νοημα .Επισης δεν μπορω να αντιληφθω και να με συμπαθατε ,διαφορετικο τροπο αξιολογησης αξιων και ανθρωπων.Αναφερομαι στις κρισεις απ τη μια του κοροβεση κι απ την αλλη του σταθη.Ο ενας περιγραφεται σαν σταλινα του κερατα κι οαλλος σαν ο μοναχικος ελευθερος καβαλλαρης. Δεν νομιζω οτι ειναι αντικειμενικες οι κρισεις και να με συμπαθατε.
ΥΓ με το συμπαθιο μερικες φορες διαβαζοντας κειμενα νοιωθω σαν να παρακολουθω διαλογους κωφων
ΥΓ2 Οπως διαπιστωνετε απο τις διορθωσεις ειναι κακο καποιος ναναι αναλφαβητος.
21 Αυγούστου, 2009 στις 1:41 μμ
σχολιαστης
Tην ίδια περίοδο έδωσαν και τις άδειες για τις τηλεοπτικές συχνότητες και έχουμε αυτό το μπάχαλο. Τι την ήθελαν την άσκηση εξουσίας, απ’ όπου πέρασαν χορτάρι δε φυτρώνει. 😉
21 Αυγούστου, 2009 στις 2:27 μμ
ηθικό στοιχείο
Έλα ρε παιδιά, μην πάμε μακριά, όπως έγραψε κι ο Στάθης η αριστερά έχει ήθος, είναι δυνατόν άνθρωποι με ήθος να τα παίρνουν? Να μου πείτε για τους πασόκους και τους νεοδημοκράτες, που ΔΕΝ έχουν ήθος, μάλιστα, να το καταλάβω. Μην τρελαθούμε τελείως δηλαδή.
21 Αυγούστου, 2009 στις 2:32 μμ
zeppos
Τέλος καλό … όλα(;) καλά!!
«Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της σημερινής επίσκεψής του στον Δήμο Σούδας και το Φρούριο Ιντζεδίν στα Χανιά, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «παρά τα σοβαρά προβλήματά του από τα πάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ χάρη στη στήριξη που έχει και την αναμονή και τις προσδοκίες για μια ελπίδα κι ένα λιμάνι από μεγάλο μέρος της κοινωνίας μπορεί να παίξει ένα μεγάλο ρόλο» και πρόσθεσε: «Στο θέμα που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα θέλω να αναφέρω ότι από την πλευρά του Περικλή Κοροβέση η τοποθέτηση που έγινε ήταν ένα σοβαρό λάθος πολιτικό κι ένα σημαντικό πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινοβουλευτική του ομάδα, τον κόσμο μας, για τον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο, αλλά και για θεσμούς και πρόσωπα, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος, τα οποία δέχθηκαν μια αστήρικτη κριτική».
Συνεχίζοντας τόνισε: «Είναι ίσως συμβολικό για να δούμε τους δεσμούς που υπάρχουν στην Αριστερά ότι μιλώντας για το Ιντζεδίν έχουμε μια φυλακή από την οποία έχει περάσει ο Κύρκος, ο Γλέζος, ο Θεοδωράκης και για την οποία έχει κινητοποιηθεί για να διασωθεί ο Περικλής Κοροβέσης. Με αυτή την έννοια αυτά που διαβάζω περί διαγραφών του Περικλή Κοροβέση δεν μπορούν να έχουν καμία βάση. Θέλω να πω ότι ένας άνθρωπος με το μαρτύριο και τη μαρτυρία του συνέβαλε στη μεγαλύτερη ήττα ίσως της χούντας σε διεθνές επίπεδο, στην αποπομπή της από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει με τη ζωή και το έργο του, τον βαθύ πόνο και τις αξίες της Αριστεράς δεν μπορεί να διαγραφεί από κανένα μας. Με μεγαλύτερη ευκολία θα μπορούσα να τεκμηριώσω ένα αίτημα δικής μου διαγραφής παρά του Περικλή Κοροβέση».
Καταλήγοντας, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι την Τρίτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κάνει τη δική της υπεύθυνη τοποθέτηση σε όλα τα ζητήματα που θίχθηκαν και θέλω να πιστεύω ότι ο Περικλής Κοροβέσης, με την εντιμότητα που τον διακρίνει, θα αποκαταστήσει όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν θιγεί. Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι από την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεχίσει τη γνωστή συλλογική, συντροφική, μαχητική και προωθημένη παρουσία της».»
Από το http://www.protothema.gr
21 Αυγούστου, 2009 στις 3:09 μμ
kapetanios
«..θα μπορούσα να τεκμηριώσω ένα αίτημα δικής μου διαγραφής..»
Ας το κάνει λοιπόν!
Γιατί κάποιος πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη του αποπροσανατολισμού και της σύγχυσης ενός ολόκληρου κινήματος
( και τα σενάρια περί Βότση και Μπέη που ανακάλυψαν εν μέσω θέρους την Αμερική, όσο περνούν οι μέρες, πείθουν όλο και λιγότερους… )
21 Αυγούστου, 2009 στις 3:20 μμ
Rodia
«..θέλω να πιστεύω ότι ο Περικλής Κοροβέσης, με την εντιμότητα που τον διακρίνει, θα αποκαταστήσει όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν θιγεί.»
! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
21 Αυγούστου, 2009 στις 3:41 μμ
kapetanios
«..Θέλω να πω ότι ένας άνθρωπος με το μαρτύριο και τη μαρτυρία του συνέβαλε στη μεγαλύτερη ήττα ίσως της χούντας σε διεθνές επίπεδο, στην αποπομπή της από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει με τη ζωή και το έργο του, τον βαθύ πόνο και τις αξίες της Αριστεράς δεν μπορεί να διαγραφεί από κανένα μας…»
… ούτε και να στιγματίζεται (μετά θάνατον, στην περίπτωση του Φλωράκη) με τέτοιον άνανδρο και άτιμο τρόπο (γιατι τι αξία μπορεί να δώσει κάποιος στις πολιτικές κατινιές μεταξύ τυριού και αχλαδιού για έναν πεθαμένο ο οποίος δεν μπορεί να του απαντήσει ) από τους ίδιους τους συναγωνιστές του!
ΡΕ ούστ!
21 Αυγούστου, 2009 στις 4:56 μμ
Rodia
Καπετάνιε, ήταν αποκλειστικά υπόθεση του μακαρίτη Χαρίλαου η συνεργασία με τη ΝΔ; είναι αρχηγικά κόμματα αυτά της αριστεράς;
21 Αυγούστου, 2009 στις 5:52 μμ
kapetanios
Ροδιά
πραγματικά το χω ξεχειλώσει το θέμα!
δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω, σχωραμε
(τα δυο τελευταία σχόλια μου αφορούσαν αποκλειστικά τις δηλώσεις του Αλαβάνου)
6 Ιουνίου, 2010 στις 11:09 μμ
kaneloriza
Αναφορά των δηλώσεων Κοροβέση στην εξεταστική για τη SIEMENS:
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=547780
3 Νοεμβρίου, 2017 στις 3:46 μμ
Επίκαιρο! | σχολιαστής
[…] μακρινό 2009, ανεβάζαμε στην καλύβα αυτό και γινόταν πλούσιος διάλογος. Αφορμή ήταν η δήλωση […]