http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=79663
Διαβάστε το σημερινό Ράδιο «Ε», μέχρι να γίνουν τα κοψίδια
Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
ΘΕΣ να μπω στου Καραμανλή το μυαλό;
Ο,τι θέλει ο πελάτης – θα μπω!
«ΠΩΣ βαριέμαι! Ετσι είναι το στιλ μου, δεν θα μου τ’ αλλάξεις εσύ τώρα. Παιδάκι που ‘μουνα, μου χαρίζανε ένα παιχνίδι, χαιρόμουνα λίγο και μετά το βαριόμουνα. Κι αυτό το παιχνίδι το ‘παιξα πέντε χρόνια μέχρι που χάλασε. Προσπάθησα να το φτιάξω και δεν γίνεται. Κουράστηκα, βαρέθηκα. Δεν είμαι μαζόχα εγώ να παίζω με χαλασμένα παιχνίδια.
ΘΑ το χαρίσω στον Γιωργάκη το χαλασμένο, που το λιμπιζόταν. Θα τον κάνω χάζι να προσπαθεί να το φτιάξει και θα σπάω πλάκα. Μπελάς που με βρήκε! Δεν θα κάτσω εγώ δυο χρόνια να φάω το αγγούρι της κρίσης και να ‘ρθει αυτός μετά χαλαρός και άνετος να μου το παίξει τζάμπα μάγκας.
ΚΥΡΙΟΣ ήρθα, κύριος θα φύγω. Τώρα που ‘μαι κυριλάτος, πριν μου ρίξουν δέκα μονάδες οι δημοσκόποι στ’ αυτιά κι αρχίσουν τις γιούχες τα λαμόγια. Ετσι κι αλλιώς ο ιστορικός του μέλλοντος -χεσμένο τον έχω- δεν πρόκειται να γράψει ούτε δυο αράδες για την πάρτη μου. Για τον Σημίτη μπορεί να αναφέρει ότι μας έχωσε στην ΟΝΕ κι έβαλε και την Κύπρο στην Ε.Ε. Για μένα τι να γράψει; Τι έκανα εγώ; Δεν έκανα τίποτα.
ΑΥΤΟΙ οι μπάσταρδοι οι ιστορικοί σε περιμένουν πάντα στη γωνία. Δουλειά κι αυτή… Να σε σφάζουν, να σε πετάνε στη θάλασσα κι εκείνοι να λένε ότι έγινε απλώς ένας συνωστισμός. Καλύτερα να σε αγνοήσουν, να μη σε αναφέρουν καθόλου αυτές οι οχιές παρά να σπεκουλάρουν ότι δεν κατάφερες να αντιμετωπίσεις την κρίση και διαλύθηκε η χώρα. Ενώ τώρα που την κάνω εγκαίρως με ελαφρά πηδηματάκια τι είδους δηλητήριο μπορούν να μου χύσουν; Σε τι θα με κατηγορήσουν; Εκανα καμιά εθνική προδοσία και δεν το ξέρω; Καμιά αιματοχυσία, πλάκωσα τους συνταξιούχους στο ξύλο έξω απ’ του Μαξίμου ή προκάλεσα κάνα πόλεμο; Κύριος ήμουνα! Ούτε καν δεξιός. Εστειλα κανέναν στα ξερονήσια και στη στενή; Και γαμώ τους δημοκράτες υπήρξα. Τι να μου προσάψουν; Οτι τα κονομήσανε κάτι δικοί μου απ’ τους καλόγηρους; Σιγά τα ωά! Ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι.
ΑΝΤΙ για τον Γιώργο θα μπορούσα να δώσω το δαχτυλίδι στην Ντόρα. Αλλά τότε θα ‘γραφε η συνωστισμένη πως είμαι κι εγώ λαγός σαν τον Σημίτη. Ασε που δεν θ’ άφηνε ο Δρακουμέλ την Ντόρα να τη δαχτυλιδιάσω. Ο Γιώργος είναι ο πιο βολικός. Ο άλλος του ‘δωσε τρύπιο κανό κι ήρθε να με παραβγεί που ‘χα και γαμώ τις βενζινάκατους. Τι να λέμε τώρα;
ΝΑ σας πω την πάσα αλήθεια; Τη γουστάρω την όλη φάση. Πρώτη φορά στην Ιστορία βγαίνει ο πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές και λέει την αλήθεια στον λαό. Με το δικό μου το στιλάκι βεβαίως: ή Καραμανλής ή τανκς. Οπου τανκς, η μαρμάγκα της οικονομικής κρίσης. Εγώ αυτή την παραδοσιακή συνταγή ξέρω, που την εφαρμόζουν παντού στην Ευρωπαϊκή Ενωση: σφίγγω τα ζωνάρια. Αν ο άλλος είναι Ομπάμα(ς) και κάνει πράσινο κεϊνσιανισμό και τα καταφέρει, μαγκιά του!
ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΣ δεν είμαι να πιστεύω πως θα κερδίσω. Τι να πεις στον δικό σου που δεν κέρδισε και δεν έχει να ελπίζει τίποτα από σένα; «Ψήφισέ με για να μη βγει ο άλλος αυτοδύναμος»; Δεν λέει! Αυτοί οι τύποι στο τέλος πάνε πάντα με τον νικητή. Γι’ αυτό λέω ν’ αφήσω τον Γιωργάκη να παίξει με το χαλασμένο μου παιχνιδάκι κι αν δεν με φάει η Ντόρα και δεν βαριέμαι, σε δυο-τρία χρονάκια πάλι εδώ είμαστε. Φεύγω τώρα γιατί βγήκαν τα κοψίδια απ’ τη σχάρα. Θα τα ξαναπούμε, ντάρλινγκς».
21 Σχόλια
Comments feed for this article
7 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 7:34 μμ
Nτινα Καζανα
Μακαρι ναταν ετσι απλα τα πραγματα, μην παραμυθιαζομαστε δεν ειναι μονος του και σιγουρα θαχουν κανει τους λογαριασμους τους: χαμηλο ποσοστο συσπειρωσης, οι χιλιαδες φρεσκοδιορισμενοι, κλπ. Χρειαζεται σκληρη δουλεια απο ΓΑΠ και Πασοκ και μακαρι να φωτιστουν και οι διαφοροι συν για προγραμματικη συνεισφορα. Και το Μαρτη τι θα γινει? αυτο ειναι το πιο δυσκολο κομματι.
7 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 9:21 μμ
kapetanios
Ακόμη ένα δημοσιογραφικό σκουπίδι απ τα πολλά που κυκλοφορούν και θα κυκλοφορούν στο μήνα που διανύουμε.
Πρέπει κανείς να ψάξει πολύ ή τουλάχιστον λίγο περισσότερο, για να βρει κάτι που αξίζει ανάγνωσης, πόσο μάλλον σχολιασμού
Το έτσι κι αλλιώς χαμηλό δημοσιογραφικό επίπεδο τείνει, σε κάθε προεκλογική περίοδο , τουλάχιστον αυτές που εγώ έχω παρακολουθήσει, να αγγίζει το σημείο μηδέν.
Ίσως γιατί επιθυμούν την μηδενική ενημέρωση των πολιτών σε μια περίοδο που μπορούν πραγματικά να διαμορφώσουν οι ίδιοι το μέλλον τους.
7 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 10:35 μμ
σχολιαστης
Καπετάνιε, τόσες υπερβολές σε μερικές γραμμές;
7 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 10:37 μμ
Πάνος
Λίγες.
Και πως να μην είναι έτσι; Το κείμενο του Ρ. είναι η αποθέωση της κλισεδούρας, της (φτηνής) επιθεώρησης και της χαμηλής ποιότητας (οινο)πνεύματος… 😉
7 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 10:56 μμ
σχολιαστης
Αυτό να το δεχτώ, αλλά βγαίνει μια καταδίκη για την καραμανλική 6αετία. Αλλά όχι αν κάποιος παινέψει πράξεις του Σημίτη γίνεται δημοσιογραφικό σκουπίδι. 😉
Τόσες φορές ο Α.Ρ έχει πει καλές κουβέντες για ΣΥΝ και Ο-Π, όχι και να υβρίζεται.
7 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 11:07 μμ
Πάνος
σχολιαστή,
ελπίζω να συμφωνούμε ότι το δικό μου σχόλιο είναι κριτική και ουχί ύβρις… 😉
7 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 11:13 μμ
σχολιαστης
Συμφωνούμε. 😉
7 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 11:33 μμ
M
Άκουσα την απόφαση του Κώστα να κάνει εκλογές στις 4/10 και κάθισα μπροστά στο κουτί να ακούσω αντιδράσεις και σχόλια των κομμάτων και λοιπών ανεπάγγελτων που, αν δεν ήταν βουλευτές ή αρχηγοί θα πέθαιναν τηw πείνας, τρόπος του λέγειν δηλαδή, μια και η πολιτική έχει εξασφαλίσει αυτούς και τα παιδιά τους για πέντε γενιές.
Γενικολογίες, αρλούμπες, ευχολόγια, φράσεις για όλες τις δουλειές και, γραβάτες! Ω, θεέ μου τι γραβάτες. Κίτρινες οι περισσότερες, ορισμένες ροζ, μία-δυό με τετραγωνάκια. Και σακάκια. Κίτρινα, αλλά και off yellow, με μουσταρδί πουκάμισα αλλά και μαύρα με «λαιμόκοψη». Και κουστούμια giannetos και ρολογάκι σέϊκο με πλαστικό λουράκι όπως στο Yale και στο Harvard.
Ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση όπως τι σκοπεύουν να κάνουν με τα καμένα δάση, πως θα κόψουν το κεφάλι των καταπατητών, τι θα κάνουν με την αμυντική βιομηχανία, την επιθετικότητα της Τουρκίας, τον διαφαινόμενο εξευτελισμό των Σκοπίων, το μπάχαλο των ΑΕΙ, την κτηνωδία με την καθυστέρηση στις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την διαφθορά στις δημόσιες υπηρεσίες… Τους άκουσα βαριεστημένα και έφριξα στην σκέψη πως, ορισμένες από τις φράπες που είδα στα παράθυρα, θα ξαναγίνουν υπουργοί αν τις εκλογές κερδίσει ο Γιωργάκης ή ο Κωστάκης. Μα, θα πείτε, αν δεν κερδίσει ένας απ’ τους δύο τότε ποιος;
Ανατριχιάζω ακόμα και στη σκέψη!Φαντάζομαι κυβερνήσεις «συνεργασίας» που θα διαρκούν για 30-40 ημέρες όπως παλιά στην Ιταλία επειδή διαφώνησαν οι Συνιστώσες, ο Αλέξης, ο Αλέκος, η Αλέκα, η Γιωργάρα, ακόμα κι’ ο …Τρεμόπουλος! Σκέπτομαι τι έχει να γίνει αν, για παράδειγμα, η Χαρτόβια έχει κυβέρνηση «συνασπισμού» και τα καρντάσια επιτεθούν στα νησιά. Ούτε η πιο αστεία παράσταση του θεάτρου σκιών δεν μπορεί να αποδώσει το πολιτικο-στρατιωτικό μπάχαλο! Η νύχτα των Ιμίων θα είναι μία ωραία ανάμνηση μπροστά στις ενέργειες μιας τέτοιας κυβέρνησης!
Δεν θέλω να κάνω χιούμορ με την Δημοκρατία, την οποία θεωρώ ότι είναι το καλύτερο πολίτευμα για μία χώρα σαν την Ελλάδα –μετά το… σταλινικό αλλά, πραγματικά πιστεύετε ότι κάτι θα αλλάξει αν κερδίσει ο Γιώργος ή ο Κώστας; Αρκεί να μελετήσετε τα πρόσωπα και το attire των συνεργατών τους και θα δείτε με τι έχουμε να κάνουμε.
Αν υπάρχουν εξαιρέσεις; Και βέβαια υπάρχουν αλλά, οι άνθρωποι είναι χαμένοι διότι, προφανώς, δεν είναι αρεστοί στα αφεντικά των ΜΜΕ.
Τι θα ψηφίσω; Όποιο κόμμα έχει λιγότερα σκατί σακάκια και κίτρινες γραβάτες.
Ο πάντα αμίμητος Κ.Καββαθάς
Απ’ εδώ:
http://costas-cavathas.blogspot.com/search?updated-max=2009-09-03T14%3A38%3A00%2B03%3A00&max-results=5
7 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 11:47 μμ
kapetanios
σχολιαστή,
ελπίζω να συμφωνούμε ότι ΚΑΙ το δικό μου σχόλιο είναι κριτική και ουχί ύβρις 😉
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 1:40 πμ
kapetanios
Μ
όπως είπα και στον Αιρετικό, ο οποίος με είχε στείλει πρόσφατα να διαβάσω ακόμη ένα ποστ του Καββαθά, πρέπει τάχιστα να ελαττώσει την «δημοσιογραφική» του ενασχόληση με «τα πολιτικά» , δίνοντας όλον του τον εαυτό εκεί που τον γνωρίσαμε και που τον χρειαζόμαστε με τις πολλές γνώσεις που ομολογουμένως έχει!
Πρέπει κάποιος να του σφυρίξει ότι η επίκληση του Τουρκικου κινδύνου είναι , όχι για γέλια αλλά για-πολλά- κλάματα, και η επιχειρηματολογία περί κυβερνήσεων συνεργασίας και Ιταλίας μας πάει καμία 20αρια χρόνια πίσω (κάπου στο 85-88 ήτανε πολύ της μοδός –στα καφενεία- η αναφορές στο Ιταλικό σύστημα )
Απ την άλλη εάν θέλει ντε και καλά να διαπρέψει ως πολιτικός αναλυτής καλό θα ήταν να αρχίσει να ασχολείται κατ αρχήν με τα του σπιτιού μας και να προσπαθήσει να εξηγήσει –στον εαυτό του πρώτα απ όλα και μετά σε μας – πειστικά( το: για όλα φταίν οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες δεν φτάνει) τα αίτια της κατάστασης που βιώνει και βιώνουμε όλοι μας σήμερα και μετά με όλα τα υπόλοιπα.
[ φυσικά έως τότε καλό είναι να μην υποβιβάζει την αξία της ψήφου του λίγο πάνω από το επίπεδο της κίτρινης γραβάτας και του σκατού (χρώματος) ]
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 8:02 πμ
zepos
Αναρωτιέμαι… από την ώρα που διάβασα το χιουμοριστικό σχόλιο του Α.Ρ. και μετά τα «πικρά» σας σχόλια, σε ποιο σημείο, παράγραφο κλπ οχι μόνο δεν συμφωνείτε, αλλά και τον βγάλατε «μεθυσμένο», «σκουπίδι» και διάφορα άλλα τόσο χλευαστικά…
Για ξαναδιαβάστε το!!
Τα ξαναδιαβάζω εγώ λοιπόν και διαπιστώνω οτι λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά με χιουμοριστικό ύφος.. Τώρα αν το χιούμορ αφορά και τον ΚΑΚ (γιατί έχει και άλλους αποδέκτες) και αυτό σας πειράζει.. δεν ξέρω.. Αν το «διαφαινόμενο» συμπέρασμά του οτι έπεται ο ΓΑΠ …. σας πείραξε τόσο πολύ.. ε αυτό το καταλαβαίνω…
Ο ΚΑΚ, παρ’ολο που δήλωσε οτι θα παραμείνει, ΘΑ ΦΥΓΕΙ.. σύντομα, έχει πράγματι βαρεθεί και τα παρατάει. Εχει αρχίσει και αγοράζει τελευταίου τύπου … ψησταριές.. αυτόματες με τηλεειδοποίηση οταν ψηθεί το φιλέτο…
Ποτε του έτσι κι’αλλοιώς δεν ήταν από καθαρή «πολιτική» στόφα.. Ηθοποιός καλός είναι και αυτό παρέμεινε..
Κωστάκης ήταν Κωστάκης παρέμεινε!!
Καλημέρα σας..
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 8:15 πμ
omadeon
Καλημέρα. Ο Ρουμελιώτης (πλάκα στην πλάκα) τόπιασε το νόημα νομίζω…
Ο Κωστάκης μάλλον παίρνει άδεια 2-3 χρονάκια (ελπίζει) αποχωρώντσς «καθαρός» (εισαγωγικά απαραίτητα) και λέγοντάς τα όλα έξω από τα δόντια, μόνο που ΔΕΝ είπε ότι τα λέει για να ΜΗΝ εκλεγεί. Χαζός είναι; Αφήνει τώρα το Γιωργάκη να βγάλει το φίδι από την τρύπα (δηλαδή το μαύρο βόθρο) ώστε να λερωθεί αυτός αντί του ιδίου (και μετά να επανέλθει θριαμβευτικός το 2011+).
ΠΟΛΥ κακώς επικαλείται τον Καββαθά ο φίλος μου ο Αιρετικός. ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Ελάχιστα μπήκα να δω το blog του Καββαθά και… βοθρο-λαϊκίστηκα τελείως. Αλλά με τέτοιες «αυθεντίες» στη μικρή «λίστα ιστολογίων του» όπως τον κ. Παναγιώτη Ηφαιστο (μαστιγωτή παντός διεθνιστή) και τον Ινφογνώμονα της Πολιτικής (που αυξάνει την πίεση σε όσους ανησυχούν για να τους κάνει διαβητικούς)… συχωρεμένος νάναι…
Ο Αιρετικός ΤΙ τον έχει περί πολλού;
Αντε… μην πω καμμιά κουβέντα για τα αστέρια της λίστας ιστολογίων του τώρα, και βρει τον μπελά της η Καλύβα (ως γνωστόν ο Ηφαιστός έχει ειδίκευση στη σιδηρουργική τέχνη, εκεί στον… Ολυμπο, αλλά και στις… μηνύσεις κατά συκοφαντών τους, εδώ στη… Γη).
Τον Καββαθά τον είχα γνωρίσει και προσωπικά κάποτε. Είχα γράψει το πρώτο ένθετο Πληροφορικής στους 4 τροχούς, τότε, και μου φάνηκε πολύ ντόμπρος άνθρωπος, τότε (ΠΟΛΛΑ χρόνια πριν). Τώρα τελευταία όμως σαν να μου φαίνεται τον βλάπτουν όσα διαβάζει. Το αλκοολίκι που προκαλεί το… Ηφαίστειο μείγμα 70% σοβαρής σκέψης και 30% ανοησίας με παρανοΪκές τάσεις ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ρε Αιρετικέεεε.
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 8:30 πμ
kapetanios
«..τον βγάλατε “μεθυσμένο”, “σκουπίδι” και διάφορα άλλα τόσο χλευαστικά…»
@Ζέπο
είχα την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνω σε κάθε σχολιασμό αλλά μιας και το έθεσες ( όπως και ο σχολιαστής που έγραψε παραπάνω ότι βρίζω τον Ρουμελιώτη)
οι χαρακτηρισμοί και οι κριτικές στόχο έχουν το πνευματικό προϊόν και όχι τον εμπνευστή τους.
Υπ αυτήν την έννοια το άρθρο είναι για τα μπάζα
καλημέρα
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 8:32 πμ
omadeon
Υ.Γ. «Δεν είμαστε… υπολογιστές, αλλά υπολογίζουμε σε μία Αναγέννηση» (Αιρετικέ) ήταν ο τίτλος εκείνου του ένθετου. Ισως στο στείλω ιδιωτικά, όπωςκαι στον Πάνο. Πλάκα έχει, αν μη τι άλλο για το… ουτοπικά αισιόδοξο στυλ του (που με κάνει να… γελάω με τον εαυτό μου ΣΗΜΕΡΑ. Στον Καββαθά όμω, (απ’ ότι έμαθα) άρεσε πολύ. Μετά το πρώτο εκείνο (στην ιστορία) ένθετο ο Καββαθάς (μέσω του εκπροσώπου του, Μανώλη Νταλούκα, που ήταν ο διευθυντής μου) αποφάσισε να εκδόσει εξειδικευμένα περιοδικά πληροφορικής. ΔΕΝ ξέρω ΤΙ έκανε στη συνέχεια γιατί… ξαναέφυγα στην Αγγλία (και βρήκα την υγειά μου γλυτώνοντας τη… μαζική τρέλλα των ελληνικών έητις).
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 8:42 πμ
zepos
Ασφαλώς κάπταιν.. αλλοίμονο.. Μεθυσμένο & Σκουπίδι το πνευματικό τέκνο και οχι ο πατήρ..
Αλλά για πες και σε μένα, ποιό σημείο ή σημεία της σατιρικής – επαναλαμβάνω – «έκθεσης ιδεών» του Α.Ρ. είναι για τα μπάζα…
Αν βέβαια το διαβάσεις ως σάτιρα…
«Παιχνίδι χαλασμένο» παραδίδει ο ΚΑΚ και πράγματι από τη Ραφήνα θα «κάνει χάζι» τον ΓΑΠ να προσπαθεί να το φιάξει….
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 8:48 πμ
omadeon
@Zepos
Ο Ρουμελιώτης γράφει για να προξενεί ΜΟΝΟ γέλιο, ΟΧΙ για σοβαρή ανάλυση. Δεν πετυχαίνει πάντα, κι όταν… το παίρνει χαμπάρι (ότι απέτυχε) το ρίχνει και στην (μοναδική για την Ελλάδα) ΑΥΤΟσαρκαστική ΑΥΤΟκριτική.
(ο Καββαθάς όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ πάντα μιλάει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ σοβαρά…)
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 9:54 πμ
σχολιαστης
Kαπετάνιε, διορθώνω, όχι υβριστικό, ελαφρώς υπερβολικό. 😉
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 10:30 πμ
M
kapetanios
Με τον Κ.Καββαθά δεν έχω ουδεμία σχέση, οπότε τις (συναδελφικές;) συμβουλές σου μπορείς κάλλιστα να τις απευθύνεις στον ίδιο.
Απλώς, συμφωνώντας με πολλά απ’ αυτά που γράφει, θεώρησα καλό να μεταφέρω μια ανάρτηση απο το ιστολόγιό του.
Αν κατάλαβα καλά (καθόλου σίγουρο αυτό) απο το σχόλιο σου, η ένστασή σου έγκειται στο οτι ο Καββαθάς σαν ειδικός στα περι αυτοκινήτου «δεν δικαιούται δια να ομιλεί» περι άλλων θεμάτων και δή της υψηλής (my ass!) πολιτικής όπως αυτή εξασκείται στη χώρα μας.
Όσο για τον Τουρκικό κίνδυνο, προφανώς βρίσκεσαι στο 2.99% που πιστεύει οτι είναι ανύπαρκτος και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να τον επικαλείται κανείς.
Ο καθένας με τις φαντασιώσεις του!
Επίσης, υποτιμάς την νοημοσύνη αυτών που σε διαβάζουν με το να χλευάζεις την σύγκριση των χαοτικών Ιταλικών κυβερνήσεων των ’70 και ’80, με μια πιθανή Ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία (πάντοτε κρίνοντας απο το » υλικό») προβλέπεται σαν καρικατούρα και αυτών ακόμη των Ιταλικών.
Αλλά εδώ, μάλλον παρανόησες την » κυβέρνηση συνασπισμού» με τον Συνασπισμό, εξ ού και το απαξιωτικό σχόλιο.Ή μήπως ήταν η αναφορά του Κ.Κ. στον Τρεμόπουλο;
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 11:28 πμ
Γιάννης
ότι ο καραμανλής έχει τέτοιες προθέσεις, να επανέλθει αργότερα, αφού ο παπανδρέου δεν τα καταφέρει, είναι προφανές. ε, αυτό έγραψε με το γνωστό του ύφος ο ρουμελιώτης. δεν έχει νόημα να αναρωτηθούμε αν πράγματι ο καραμανλής θεωρεί τον εαυτό του τόσο ανύπαρκτο ή αν ενοχλείται με τους ιστορικούς του 2070.
8 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 8:08 μμ
kapetanios
M
Ο κάθε πολίτης έχει και πρέπει να έχει λόγο και άποψη στην διαμόρφωση της πολιτικής πραγματικότητας. Εκεί όμως έγκειται και η ευθύνη του καθενός μας καθότι όλοι είμαστε ταυτόχρονα μέρος της λύσης ή του προβλήματος.
Η ένσταση μου αφορά στις «πολιτικές απόψεις» που υποβαθμίζουν τον ρόλο του πολίτη και την σχέση του με την πολιτεία.
Όπως επίσης εκφράζω την αντίθεση μου με απόψεις που δεν αποφεύγουν το κακόγουστο χιούμορ με την δημοκρατία(με διατυπώσεις όπως: «την οποία θεωρώ ότι είναι το καλύτερο πολίτευμα για μία χώρα σαν την Ελλάδα –μετά το… σταλινικό») και τους θεσμούς .
Κατά την γνώμη μου , η δημοκρατία κατοχυρώνεται από πολίτες που τοποθετούν την αξία της συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία , την μόνη διαδικασία που ο πολίτης συμβάλει αποφασιστικά στην διαιώνιση της ίδιας της δημοκρατίας , σε πολύ υψηλότερα επίπεδα απ αυτά που αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί
Για τις –πολλές- διαφορές του πολιτικού συστήματος της Ιταλίας με το δικό μας και την επίκληση του Τουρκικού κινδύνου , δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο
Θέλοντας λοιπόν να κλείσω , αφήνοντας ένα παράθυρο προβληματισμού (σε επόμενη συζήτηση) στα περί κυβερνήσεων συνεργασίας και το δικαίωμα στην συμμετοχή ακόμη και της μειοψηφίας στην άσκηση της εξουσίας, , θα προσθέσω ότι ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του (Α, 1252a, 15-16) λέει: «Κατά μέρος άρχων και αρχώμενος, πολιτικόν» (δηλαδή, το να υπάρχει εκ περιτροπής, με σειρά, άρχοντας και αρχόμενος είναι χαρακτηριστικό πολιτικό). Και παρακάτω (Πολιτικά, Ζ, 1317 b, 2-3): «Ελευθερίας εν τω εν μέρει άρχειν και άρχεσθαι» (δηλαδή, ένα χαρακτηριστικό της ελευθερίας είναι το να άρχει και να άρχεται κανείς με τη σειρά του).
9 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 11:44 πμ
M
kapetanios
Κατ’ αρχήν, ευχαριστώ για την ευγενική απάντησή σου.
Προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη για το ποιός και τι υποβαθμίζει το ρόλο του πολίτη.
Στην περίπτωση των άρθρων του Κ.Κ. και ίσως του Ρουμελιώτη, είναι
κατα την γνώμη μου προϊόντα εμπειρειών πολλών χρόνων τριβής με τα Ελληνικά πολιτικά πράγματα.
Το οτι είναι γραμμένα σε ύφος που δεν σου αρέσει είναι κατανοητό, απο την άλλη όμως,θα πρέπει τουλάχιστον να υποπτεύεσαι ότι όλα ανεξεραίτως τα πολιτικά σχήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι διεφθαρμένα, αποτυχημένα και χωρίς καμμιά πιθανότητα να σταματήσουν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και την βαθειά σήψη της κοινωνίας.
Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το οτι μερικοί αποφασίζουν να αντιδράσουν με ”μή κόσμιο” κατα την γνώμη σου τρόπο, εγώ το βρίσκω πολύ λογικό και υγιές.
Κατα τα άλλα, εάν πιστεύεις οτι η συμμετοχή και επιμονή σε φάρσες του τύπου που αυτή την στιγμή βρίσκονται εν εξελίξει, έχει σχέση με δημοκρατία, σεβασμό στον πολίτη κ.λ.π., ή οτι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, συγγνώμη, αλλά ζούμε σε διαφορετικούς πλανήτες.
Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του Κ.Κ., θα σου θυμίσω οτι είναι ένας απο τα ελάχιστα πρόσωπα που έχουν προσπαθήσει να αλλάξουν πολλά κακώς κείμενα με επεμβάσεις, προτάσεις και ιδέες, που ένα μικρό μόνο μέρος τους αν είχαν γίνει δεκτές και εφαρμοστεί , πάρα πολλά θα είχαν αλλάξει προς το καλύτερο. Το ”πρόβλημά” του ήταν και είναι οτι δεν δέχτηκε να ”καπελλωθεί” και ενταχθεί σε κάποιο πολιτικό κόμμα ή ομάδα. Και γι’ αυτό, το σύστημα τον έχει περιθωριοποιήσει. Αυτό, πολλές φορές βγαίνει και στα γραφτά του.