http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=79663

Διαβάστε το σημερινό Ράδιο «Ε», μέχρι να γίνουν τα κοψίδια

Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

ΘΕΣ να μπω στου Καραμανλή το μυαλό;

Ο,τι θέλει ο πελάτης – θα μπω!

«ΠΩΣ βαριέμαι! Ετσι είναι το στιλ μου, δεν θα μου τ’ αλλάξεις εσύ τώρα. Παιδάκι που ‘μουνα, μου χαρίζανε ένα παιχνίδι, χαιρόμουνα λίγο και μετά το βαριόμουνα. Κι αυτό το παιχνίδι το ‘παιξα πέντε χρόνια μέχρι που χάλασε. Προσπάθησα να το φτιάξω και δεν γίνεται. Κουράστηκα, βαρέθηκα. Δεν είμαι μαζόχα εγώ να παίζω με χαλασμένα παιχνίδια.

ΘΑ το χαρίσω στον Γιωργάκη το χαλασμένο, που το λιμπιζόταν. Θα τον κάνω χάζι να προσπαθεί να το φτιάξει και θα σπάω πλάκα. Μπελάς που με βρήκε! Δεν θα κάτσω εγώ δυο χρόνια να φάω το αγγούρι της κρίσης και να ‘ρθει αυτός μετά χαλαρός και άνετος να μου το παίξει τζάμπα μάγκας.

ΚΥΡΙΟΣ ήρθα, κύριος θα φύγω. Τώρα που ‘μαι κυριλάτος, πριν μου ρίξουν δέκα μονάδες οι δημοσκόποι στ’ αυτιά κι αρχίσουν τις γιούχες τα λαμόγια. Ετσι κι αλλιώς ο ιστορικός του μέλλοντος -χεσμένο τον έχω- δεν πρόκειται να γράψει ούτε δυο αράδες για την πάρτη μου. Για τον Σημίτη μπορεί να αναφέρει ότι μας έχωσε στην ΟΝΕ κι έβαλε και την Κύπρο στην Ε.Ε. Για μένα τι να γράψει; Τι έκανα εγώ; Δεν έκανα τίποτα.

ΑΥΤΟΙ οι μπάσταρδοι οι ιστορικοί σε περιμένουν πάντα στη γωνία. Δουλειά κι αυτή… Να σε σφάζουν, να σε πετάνε στη θάλασσα κι εκείνοι να λένε ότι έγινε απλώς ένας συνωστισμός. Καλύτερα να σε αγνοήσουν, να μη σε αναφέρουν καθόλου αυτές οι οχιές παρά να σπεκουλάρουν ότι δεν κατάφερες να αντιμετωπίσεις την κρίση και διαλύθηκε η χώρα. Ενώ τώρα που την κάνω εγκαίρως με ελαφρά πηδηματάκια τι είδους δηλητήριο μπορούν να μου χύσουν; Σε τι θα με κατηγορήσουν; Εκανα καμιά εθνική προδοσία και δεν το ξέρω; Καμιά αιματοχυσία, πλάκωσα τους συνταξιούχους στο ξύλο έξω απ’ του Μαξίμου ή προκάλεσα κάνα πόλεμο; Κύριος ήμουνα! Ούτε καν δεξιός. Εστειλα κανέναν στα ξερονήσια και στη στενή; Και γαμώ τους δημοκράτες υπήρξα. Τι να μου προσάψουν; Οτι τα κονομήσανε κάτι δικοί μου απ’ τους καλόγηρους; Σιγά τα ωά! Ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι.

ΑΝΤΙ για τον Γιώργο θα μπορούσα να δώσω το δαχτυλίδι στην Ντόρα. Αλλά τότε θα ‘γραφε η συνωστισμένη πως είμαι κι εγώ λαγός σαν τον Σημίτη. Ασε που δεν θ’ άφηνε ο Δρακουμέλ την Ντόρα να τη δαχτυλιδιάσω. Ο Γιώργος είναι ο πιο βολικός. Ο άλλος του ‘δωσε τρύπιο κανό κι ήρθε να με παραβγεί που ‘χα και γαμώ τις βενζινάκατους. Τι να λέμε τώρα;

ΝΑ σας πω την πάσα αλήθεια; Τη γουστάρω την όλη φάση. Πρώτη φορά στην Ιστορία βγαίνει ο πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές και λέει την αλήθεια στον λαό. Με το δικό μου το στιλάκι βεβαίως: ή Καραμανλής ή τανκς. Οπου τανκς, η μαρμάγκα της οικονομικής κρίσης. Εγώ αυτή την παραδοσιακή συνταγή ξέρω, που την εφαρμόζουν παντού στην Ευρωπαϊκή Ενωση: σφίγγω τα ζωνάρια. Αν ο άλλος είναι Ομπάμα(ς) και κάνει πράσινο κεϊνσιανισμό και τα καταφέρει, μαγκιά του!

ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΣ δεν είμαι να πιστεύω πως θα κερδίσω. Τι να πεις στον δικό σου που δεν κέρδισε και δεν έχει να ελπίζει τίποτα από σένα; «Ψήφισέ με για να μη βγει ο άλλος αυτοδύναμος»; Δεν λέει! Αυτοί οι τύποι στο τέλος πάνε πάντα με τον νικητή. Γι’ αυτό λέω ν’ αφήσω τον Γιωργάκη να παίξει με το χαλασμένο μου παιχνιδάκι κι αν δεν με φάει η Ντόρα και δεν βαριέμαι, σε δυο-τρία χρονάκια πάλι εδώ είμαστε. Φεύγω τώρα γιατί βγήκαν τα κοψίδια απ’ τη σχάρα. Θα τα ξαναπούμε, ντάρλινγκς».