Αυτό ισχυρίζεται μια Ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση και κάνει λόγο για 30 «ύποπτα» ναυάγια. Μοιάζει σενάριο σε ταινία φρίκης, αλλά μάλλον είναι γεγονός.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4536801
Τρεις εξαιρετικά επικίνδυνες για την ανθρωπότητα κατηγορίες ανθρώπων (όταν «ξεφεύγουν») δηλαδή επιχειρηματίες, πολιτικοί και ορίτζιναλ μαφιόζοι υποτίθεται ότι συνεργάστηκαν σ’ αυτό το πρόγραμμα σκόπιμων ναυαγίων, για να ξεφορτωθούν με το φτηνότερο τρόπο τα απόβλητά τους.
Ανάμεσα στις τόσες μπούρδες που ακούμε αυτές τις μέρες, ΑΥΤΗ είναι η μοναδική είδηση που μετράει. Απαιτείται η άμεση κινητοποίησή μας (εννοώ ΚΑΙ στην Ελλάδα), πρώτα για να μάθουμε και μετά για να οργανωθούν οι επιχειρήσεις περισυλλογής.
Γιατί, για όποιον δεν το κατάλαβε, τα ύποπτα ναυάγια βρίσκονται κοντά ή μέσα στο Ιόνιο.
3 Σχόλια
Comments feed for this article
19 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 9:07 μμ
σχολιαστης
19 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 9:31 μμ
sissa ben dahir
Μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Πάολο Ροζάριο Ντε Στέφανο, παλιού αρχηγού της Ντραγκέτα, τον περασμένο Αύγουστο, στην Ιταλία βγαίνουν στο φως διάφορες μπίζνες που σχετίζονται με περιβαλλοντικά εγκλήματα. Αρχίζουν να λύνονται γλώσσες. Έχουν αναφερθεί και μαζικές ταφές τοξικών αποβλήτων κοντά σε αγροτικές περιοχές.
Πάνο έχεις δίκιο για τη σημασία της είδησης. Όταν τα ΝΕΑ δεν πατσαβουρολογούν μπορούν να κάνουν αξιοπρεπή άρθρα με τη γνώμη ανθρώπων που γνωρίζουν, όπως το παραπάνω λινκ.
20 Σεπτεμβρίου, 2009 στις 12:15 μμ
sissa ben dahir
Αυτές οι 3 κατηγορίες ανθρώπων που αναφέρεις στο ποστ, συνεργάστηκαν επίσης και σε μια άλλη εγκληματική μαζική μπίζνα. Αυτά τα μυθολογικά στοιχεία που ακούγαμε οι παλιοί στο στρατό, ότι υπήρχαν κρέατα της δεκαετίας του 50, που τα τρώγαμε τη δεκαετία του 70, φαίνεται ότι έχουν βάση.
Πού; Μα στη σημερινή Ιταλία πάλι και μάλιστα στη Μεσίνα. Πάλι η Ντραγέτα πίσω από την υπόθεση. 20 χιλιάδες τόνοι ληγμένων τυριών που είχαν πια σκουληκιάσει, 30 χιλιάδες τόνοι κρέατος από τη δεκαετία του 80 και άλλα αποσυρμένα προ πολλού τρόφιμα ως επικίνδυνα, βρέθηκαν «καθ υπόδειξη» σε αποθήκες και σε εργοστάσια επανακατεργασίας τους στην Καλάμπρια αλλά και στον Βορά, για να γίνουν διάσημα Ιταλικά ντελικατέσεν και να εξαχθούν στην Ευρώπη.