top2

Το θέμα των ημερών ( λέμε ΤΟ ΘΕΜΑ! ) για τα κανάλια είναι το αναμενόμενο βραδυνό  debate των 6 και ακόμα περισσότερο το επόμενο debate των 2 μονομάχων για το πρωθυπουργικό θώκο.

Και το μεν πρώτο είναι εξαρχής στημένο και υπονομευμένο κατάλληλα και εκ των προτέρων ,  ώστε να αποβεί αναποτελεσματικό και θνησιγενές  , το δε δεύτερο υποτίθεται αναβαθμισμένο ως διαδικασία και πιό «ελεύθερο» , ώστε οι μέλλοντες σωτήρες μας να αναδείξουν τις υποκριτικές τους ικανότητες  εκείνες που θα επιτρέψουν την οριστική επικράτηση του λιγνού έναντι του υπέρβαρου αντιπάλου ή εναλλακτικά την υπονόμευση της ελπίδας του πρώτου για κοινοβολευτική αυτοδυναμία.

Πολλοί προεξοφλούν ήδη τις προσδοκίες από την έκβαση των δύο αυτών παραστάσεων , ενώ άλλοι σπεύδουν να καταθέσουν την αδιαφορία ή το προβληματισμό τους.

Διάφοροι φορείς επενδύουν στη θεαματικότητα πρίν , κατά τη διάρκεια , κατά τα διαλείμματα και μετά το πέρας ( θα επακολουθήσουν σχετικές εκπομπές παραθυριαζομένων για την ανάλυση και τα συμπεράσματα  των αναμετρήσεων αυτών ) .

Μέσα στη γενική ευωχία μένουν σχεδόν στα αζήτητα των  τηλεοπτικών ανθρωποφάγων γεγονότα που ενδέχεται να επηρεάσουν πολύ περισσότερο το κοινό και ατομικό μας βίο σε σχέση με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα ή ακόμα περισσότερο  σε σχέση με τις επιδόσεις των «αθλητών» στα δύο debates.

Επί παραδείγματι η ασυμφωνία κυρίων του G20 σχετικά με τις  απαιτούμενες ρυθμίσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ( κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ τον έλεγχο των bonuses για τις χρυσές πουλάδες )

Η άτακτη υποχώρηση των ΗΠΑ στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας στη Κ. Ευρώπη και ο σχετικός αναπροσανατολισμός της σε «ευέλικτα»  τακτικά συστήματα  ( που θα καταλήξει στην από καιρού αναμενόμενη παραχώρηση στον αγαπητό μας γείτονα μέσων για την αντιαεροπορική άμυνα  θεάτρου με στρατηγικό χαρακτήρα και επιπτώσεις στη περιοχή ) .

Η αγαστή συνεργασία μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ,  κρατικών δομών και Μαφίας για την πλέον  «ανώδυνη» διαχείριση των  βιομηχανικών αποβλήτων στη περιοχή της Μεσογείου και μάλιστα στο Ιόνιο όπου κατά σημερινή πληροφόρηση υπάρχουν τουλάχιστον επτά πλοία – recycle bin ( που θα καταλήξει κατά το σύνηθες στο θάψιμο της υπόθεσης και των ευθυνών στο ίδιο κιβούρι όπου θάφτηκε η Μεσόγειος ) .

Τις ανωτέρω δύο παραστάσεις θα γιουχάιζε ασμένως και ο προσφάτως εκλιπών Ε. Σπαθάρης και ο ίδιος ο Καραγκιόζης ο εκ των πραγμάτων μόνιμος θεατής ,  τη σημασία των ανωτέρω τριών γεγονότων δεν μπορεί αντίθετα να αγνοεί παρά μόνον ο  εκ συστήματος ένοχος Πασάς…..

( στη φωτό το θεατράκι του Χαρίδημου στη Πλάκα )