Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, εδώ και δυο χρόνια ταράζει από καιρού σε καιρό την πολιτική σκηνή της χώρας μας με κάποιες ενέργειές του που αιφνιδιάζουν.
Πέρυσι (το 2008) στράφηκε ανοιχτά κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα καταθέτοντας σχετικές αγωγές εναντίον τους, ισχυριζόμενος ότι τον συκοφαντούσαν και τον δυσφήμιζαν.
Τώρα ο κ. Βγενόπουλος διαβλέποντας (μάγος είναι;) την πτώση της ΝΔ και την βύθιση των πρωτοκλασσάτων στελεχών της, γυρίζει φύλλο και καταγγέλλει την προνομιακή παραχώρηση άδειας εκτέλεσης δρομολογίων προς και από την Κωνσταντινούπολη στην εταιρία Aegean, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη εμπλοκή της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία, όπως σημειώνει, εκτός από πανίσχυρη υπουργός είναι και στενή φίλη της οικογένειας Βασιλάκη (βασικής μετόχου της Aegean μαζί με την οικογένεια του μη εξαιρετέου κ. Κωνσταντακάτου), υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά.
Και συνεχίζει λέγοντας ότι θα ζητήσει  από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές (sic) να ανοίξει τον φάκελο AEGEAN και να εξετάσει όλες τις διοικητικές εγκρίσεις και πράξεις των τελευταίων ετών, ώστε να πληροφορηθεί η Ελληνική Κοινωνία αν υπήρξαν παρανομίες ή αθέμιτες πρακτικές.
Για την πρόσφατη και με επείγουσε διαδικασίες παραχώρηση της πτήσης στην Aegean, χωρίς να υπάρξει διακρατική συμφωνία κυρωμένη από την Ελληνική Βουλή παρά μόνο μνημόνιο που υπέγραψε το υπουργείο εξωτερικών, ο Κος Βγενόπουλος διερωτάται αν είναι αλήθεια ότι η σύμπραξη του Υπουργείου Εξωτερικών με την ΥΠΑ για την υπογραφή του Μνημονίου έγινε με πλήρη άγνοια του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών.