Η πρόταση του ΓΑΠ στους Ο-Π δεν ήταν κάτι παραπάνω από μια κίνηση εντυπωσιασμού. Ωστόσο, όσοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την απόφαση τον Ο-Π να πούνε όχι, έχουν ένα μεγάλο δίκιο: ποτέ ως τώρα οι Ο-Π δε μπήκαν στον κόπο να πουν ξεκάθαρα ναι ή όχι στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με αυτούς και αυτούς τους όρους. Όλα έμειναν φλου. Θολά. Και όταν κινείσαι σε θολό πολιτικό τοπίο, ό,τι κι αν αποφασίσεις την κρίσιμη στιγμή, θα δημιουργήσει αναπόφευκτα και απογοητεύσεις και παρεξηγήσεις. Με αυτά τα δεδομένα, νομίζω ότι η άρνηση των Ο-Π ήταν σωστή πολιτική κίνηση ή, αν προτιμάτε, η λιγότερο λάθος κίνηση. Κανένας δεν θα έβγαινε ωφελημένος από μια τέτοια μη προετοιμασμένη και βοναπαρτική απόφαση – και το κόμμα θα γινόταν μαλλιά κουβάρια. Περιμένω με ενδιαφέρον τα δικά σας σχόλια.
Τελευταια σχολια
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Ο Κώστας Γκουσγκούνης στο φωτο… | |
Αναγνώστης Αθηναίος στη Ο Κώστας Γκουσγκούνης στο φωτο… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Ο Κώστας Γκουσγκούνης στο φωτο… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Ο Κώστας Γκουσγκούνης στο φωτο… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Ο Κώστας Γκουσγκούνης στο φωτο… | |
Άδεια για γεμάτα στο… στη Το σκυλάδικο, παλιά αριστερή… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Σημειώσεις: Διαδικτυακή παρουσ… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη Θοδωρής Τσιμπίδης: στις ελληνι… | |
Πάνος στη ΝΔΣΟΚ κλπ (18) | |
Πάνος στη Σημειώσεις για τον Εμφύλιο, Τό… | |
Δημήτρης Γρηγοριάδης στη Σημειώσεις για τον Εμφύλιο, Τό… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη ΝΔΣΟΚ κλπ (18) | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις γι… | |
papoylis στη 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις γι… | |
Αφώτιστος Φιλέλλην στη 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις γι… |
Προσφατη παραγωγη
- Ο Κώστας Γκουσγκούνης στο φωτορομάντζο του «Σχολιαστή» (1987)
- Σημειώσεις: Διαδικτυακή παρουσίαση
- Σφηνάκια
- 4 λεπτά για τις «Σημειώσεις για τον Εμφύλιο»
- Σημειώσεις για τον Εμφύλιο, Τόμος Α
- 25 «μουσικές» αναρτήσεις στο Academia.edu
- Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις μου στο Academia.edu
- Academia.edu
- ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021
- Ρεμπέτικο και αυτοκτονία
- Στιχηρά Ιδιόμελα
- Οι τελευταίες αστακομακαρονάδες (2006-2009)
- Ο παπάς
- Αυτοί που μιλούσαν με το Θεό
- Ο καπετάνιος στο βουνό
Τα πλεον δημοφιλη
- Η Εκκλησία μας περί του αυνανισμού
- Η προστατευόμενη περιοχή της Γιάλοβας εκπέμπει SOS
- Προσφέρω 20ευρα στην τιμή των 3,5 ευρώ.
- Η πλατωνική και οι πραγματικές θεούσες
- Όταν θα λάβεις αυτή τη φράουλα...
- Θυμώι μάχεσθαι χαλεπόν΄ ό γαρ άν θέληι, ψυχής ωνείται
- Ψυχή βαθιά - μια τηλεγραφική κριτική
- Ένα λεξικό με @@δια
- Ωχ ο δόλιος με το σακί στον ώμο!
- Λύκος να φάει τα πρόβατα και τσάκαλος τα γίδια
Kατηγορίες
Αρχείο
Καλύβα International
Blog Stats
- 9.531.879 hits
164 Σχόλια
Comments feed for this article
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:41 πμ
c.alexacos
Μπορεί να έχεις δίκιο.
Απ την άλλη, μπορεί να λειτουργούσε και σαν επιταχυντής ωρίμανσης. Θα είχαν κι ένα γραφείο σε νεοσύστατο υπουργείο, και θα μπορούσαν εκεί να αναπτύξουν πολιτικές για το περιβάλλον στην πράξη, όχι στην θεωρία με την ελπίδα κάποτε να τους δοθεί… ένα υπουργείο.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:49 πμ
zeppos
Πάντως εχθές άκουγα τον Καφετζόπουλο στο ΜΕΓΑ να λέει οτι, αν ήταν στο χέρι του θα δεχόταν, και οτι για την άρνηση φταίει η.. δημοκρατία που είναι δύσκολο πράμα….. Μάλιστα!
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:55 πμ
zeppos
Για την ουσία, έχω να πω οτι και τα δύο «συμβαλλόμενα μέρη» έκαναν μια ψιλοπατάτα χθες..
Και ο ΓΑΠ πρότεινε τη σημαντική αυτή θέση σε άτομο που ΔΕΝ έχει ανάλογα προσόντα.. (μην ξεχνάτε είναι και το ενέργειας πακέτο) και ο Χρυσόγελος χέστηκε από τον φόβο του και έχασε μια σημαντική ευκαιρία να προωθήσει την «πράσινη» προπαγάνδα, να αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία «εκ των έσω» και να δείξει στον κοσμάκη που αναρωτιέται τι είναι αυτό το νέο φρούτο, οτι δεν είναι .. φρούτο..
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:03 πμ
c.alexacos
Ας έφευγε φωνάζοντας και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση αν δεν του άρεσε βρε αδερφέ. Χάνονται τέτοιες ευκαιρίες, έτσι; Και μόνο ότι είναι νέο υπουργείο, νέας διακυβέρνησης, στο παρόν κλίμα… τέλος πάντων, μακάρι να βρουν άλλο τρόπο να αναπτύξουν τις πολιτικές τους και να χτίσουν την αξιοπιστία τους.
ΥΓ: Η ατάκα των ΟΠ …»Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως» http://www.tvxs.gr/v22694 … είναι τουλάχιστον παρωχημένη μετά την μη αξιοποίηση της πρότασης που τους έγινε χθες.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:26 πμ
omadeon
Ιδανικό εκλογικό σύστημα για τον 21ο αθώνα ίσως είναι η… ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, όχι η απλή αναλογική. Σε ένα τέτοιο σύστημα θα υπήρχε ενίσχυση όλων των «πολύ μικρών» για να μπουν κι αυτοί στη Βουλή βγάζοντας ΕΣΤΩ ΚΑΙ ένα βουλευτή. Θα είχαμε έτσι ΚΑΙ τη Χρυσή Αυγή ΚΑΙ το Ουράνιο Τόξο εκεί να…. αλληλοσφάζονται, να ανάβουν τα αίματα ώστε και να υπάρχει ψωμάκι για τη show-business, που προς το παρόν έχει πρόβλημα με τη… βαρεμάρα των πολιτών να παρακολουθούν ανούσιες αγορεύσεις σε ένα σύστημα που (έτσι κι αλλιώς) είναι πρωθυπουργικο-κεντρικό και ποδοπατάει την ελευθερία προσωπικής τοποθέτησης των βουλευτών του.
Ντάξει (ειρωνεύτηκα)….
…αλλά εδώ που τα λέμε ΑΝ ο Γιόργκο έχει όντως κότσια και τα συνθήματά του τα εννοεί, ας δημιουργήσει κι ένα δεύτερο σώμα εκπροσώπησης των πολιτών, εκτός από τη Βουλή, ένα… Πανελλήνιο φόρουμ με μηχανισμούς ψηφιακής ψηφοφορίας και χιλιάδες μέλη, σαν συμβουλευτικό μηχανισμό. ΑΥΤΟ θα ήταν «συμμετοχική δημοκρατία» με περιεχόμενο, όχι κοροϊδίες…
Δυστυχώς (επί του θέματος) Ο,ΤΙ κι άν κάνανε οι Ο-Π χαμένοι θα βγαίναν. Αν έλεγε «ναι» ο Χρυσόγελος θα δημιουργούσε διάσπαση στο κόμμα καθώς και ειρωνείες από έξω, ενώ σίγουρα θα… αποχωρούσε κάποια στιγμή λόγω ασυνεννοησίας με το ΠΑΣΟΚ. Με το που είπε «όχι» πάλι, δημιούργησε μια εικόνα… αγριοκάτσικου που ΕΧΕΙ στόχο την εξουσία μέσω εκλογής των βουλευτών του, ΟΧΙ το σοβαρό περιβαλλοντικό έργο (υπάρχει κι αυτό)….
Γενικά στην ΑΜΕΣΗ δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η έμμεση όμως, ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:15 πμ
Μαύρο πρόβατο
Ο Οζντεμίρ θα έχει φρικιάσει 🙂
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:40 πμ
Πάνος
Ο Οζντεμίρ έχει τα δικά του βάσανα: δεν κατάφερε να βγει βουλευτής (και κλαίει η ανθρωπότης…)
*
Η πρόταση, απ’ ό,τι μαθαίνω ήταν για υφυπουργείο στη Μαρία Βασιλάκου και όχι στο Χρυσόγελο. Άλλη πρόταση, που μπορεί να μπέρδεψε τα πράγματα, έκανε ο …Λάλας, με τις γνωστές πλάκες που κάνει από τον Φλας 96. Λεπτομέρειες θα μάθουμε το μεσημέρι, στην εκπομπή του, υποθέτω… 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:01 πμ
spiretos72
Είναι προφανές πως ένα κόμμα διαμαρτυρίας (δυστυχώς τέτοιο αποδείχθηκε) δεν μπορεί να συμμετάσχει σε καμμιά κυβέρνηση.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:10 πμ
παναγιωτης
Ορθως λεγεις πανο.Ηπροταση οπως λεγαν στα πρωιναδικα δια χειλεων χρυσογελου εγινε στην κ βασιλακου.Το θεμα εδω ομως θαρρω οως ειναι αλλο.
Εχει να κανει ουσιαστικα με την πολιτικη κουλτουρα του συστηματος για τις συνεργασιες συνολικα , καθως και κατα ποσο αυτες επιρεαζουν προεκλογικα .Η απουσια προγραμματικου λογου ,ο προσανατολισμος στην ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ εναλλακτικη λυση προταση που ειναι φυσικα το οποιο κομμα εξουσιας διαμορφωνει το τοπιο .Ετσι γινεται μια προταση συνεργασιας οχι επισημα στο κομμα των ΟΠ ,ΑΛΛΑ σ ενα στελεχος του.
Η τακτικη γνωστη απο το παρελθον ,μη καθαρη ,αμφιβολου πολιτικης ηθικης .Τα οποια δικια σιγουρα δεν ταχει ο γιωργος , αυτος πηρε απλα το πρωτο επικοινωνιακο σημειο .
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:21 πμ
Πάνος
O σημερινός ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ των ΝΕΩΝ:
ΘΕΛΟΝΤΑΣ όμως να υλοποιήσει την προεκλογική του εξαγγελία για συνεργασίες με προοδευτικές δυνάμεις, ο Παπανδρέου έκανε ένα άνοιγμα στους Οικολόγους Πράσινους. Πρότεινε λοιπόν θέση υφυπουργού στη Μαρία Βασιλάκου. Την ξέρει από την Αυστρία, την εκτιμά, την έχει καλέσει στο Συμπόσιο της Σύμης και της τηλεφώνησε ο ίδιος. Η Βασιλάκου δεν αρνήθηκε. Έπρεπε όμως να διαβουλευτεί με το κόμμα της. Συζήτησε λοιπόν με Χρυσόγελο , Τρεμόπουλο και Σία. Της είπαν, βεβαίως, να πει όχιεφόσον η πρόταση δεν έγινε στους ίδιους. Εκείτελείωσε και το θέμα.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:36 πμ
nikiplos
Εγώ είπα και αλλού τη γνώμη μου. Θεωρώ ΛΑΘΟΣ την άρνηση των ΟΠ να αρνηθούν την έδρα… Για τους παρακάτω λόγους:
-Ένα κυβερνητικό στέλεχος (υφυπουργός) από τους ΟΠ, έχει πολλά να προσφέρει. Τουλάχιστον στον έλεγχο ή έστω τη δυνατότα ελέγχου αυτού του μπορντέλ που λέγεται Ελλάδα. ΠΧ συχνά πυκνά καταγγέλονται πράγματα για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, μπαζώσεις ρεμμάτων κλπ. Τουλάχιστον ένας υφυπουργός μπορεί αιφνιδιαστικά να κινητοποιήσει ελέγχους. Αλλιώς ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτή τη χώρα-τσιφλίκι.
-Να προωθήσει ζητήματα προτεραιότητας. Ας πούμε εντάξει για ζητήματα που χρήζουν πιο πολύπλοκων χειρισμών, αλλά ο Ασωπός είναι κάτι το αδιανόητο. Δεν μπορεί να λέγεται ένα υπουργείο περιβάλλοντος με αυτή την κατάσταση.
– Να δώσει νέες σκέψεις για το πρόβλημα των σκουπιδιών και να προκαλέσει συζητήσεις.
– Να βοηθήσει στη γραφειοκρατία για την πράσινη ενέργεια.
Όλα αυτά αφορούν το γενικό συμφέρον και σύνολο και η πολιτική του στελέχουν σαφώς προσμετράται στον πολιτικό του χώρο και όχι στην κυβέρνηση. Αν δεν τα βρουν, παραιτείται και φθάνουμε στο σημείο που είμαστε τώρα, κερδισμένοι, με επιχειρήματα και σαφή αντίληψη για θέματα, νομοθεσίες στρεβλώσεις.
Κατ΄αρχήν θεωρώ την εξήγηση αρκετά γελοία και χωρίς ουσιαστικά πολιτικά επιχειρήματα. Σαφώς μια συγκυβέρνηση με 7 βουλευτές είναι καλύτερη από τον κανένα βουλευτή, αλλά αυτό είναι ένας ευκταίος στόχος στο μέλλον. Η πρώταση δεν αφορούσε παρα αναγνώριση σε κάποια στελέχη. Ο χώρος είναι έτσι κι αλλιώς μικρός για να αξιώνει αντιμετώπισης μεγαλύτερου. Ο εκλογικός νόμος είναι δεδομένος και αφορά ζητήματα πολιτικής αντιμετώπισης του συνόλου και όχι του περιβάλλοντος.
Ο φόβος της διάσπασης δεν είναι παρά φιλοδοξίες στελεχών που δεν προτάθηκαν οι ίδιοι, και φυσικά φοβούνται ότι θα τους υπερσκελίσουν άλλα στελέχη.
Η πρόταση του ΓΑΠ ήταν μάλλον άστοχη και ήταν θεαματική ενέργεια. Δεν νομίζω ότι κάποιο στέλεχος των ΟΠ είναι αναντικατάστατο ή ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν άξιοι άνθρωποι για να προωθήσουν κάποιες πολιτικές.
Συμφωνώ με τον Πάνο ότι ο βασικότερος λόγος ήταν ότι σαν ρεύμα οι ΟΠ δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο…
και φάνηκε…
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:46 πμ
Πάνος
Ο Φίλιππος Δραγούμης στο f/b:
Η άρνηση υφυπουργείου περιβάλλοντος δεν ήταν καθόλου μια απλή υπόθεση για τους Οικολόγους Πράσινους. Ήταν μια περίσταση όπου κάθε απάντηση είχε συγκεκριμμένα προβλήματα.
Το «όχι» μπορεί εκ πρώτης να δείχνει ατολμία, έλλειψη εμπιστοσύνης και επιφανειακά έλλειψη διάθεσης για συνεργασίες και συναινέσεις αλλά και φοβία μήπως και το ΠΑΣΟΚ επικαλύψει το οικολογικό κίνημα.
Από την άλλη όμως το «ναι», εφόσον δεν υπήρχαν συγκεριμμένες δεσμεύσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και ο ελάχιστος απαραίτητος χρόνος για σοβαρή συζήτηση πάνω σε ανοιχτά περιβαλλοντικά θέματα, όπως τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα και τα γκολφ, ο λιγνήτης, το νερό, η εκτροπή του Αχελώου, ο Ασωπός, η δόμηση σε κορεσμένες περιοχές αλλά και πάνω στην γενική κατεύθυνση/ φιλοσοφία του τι σημαίνει στην πράξη «πράσινη οικονομία», ποιός θα την κάνει, αν αυτή θα εν τέλει θα οφελήσει την αποκέντρωση ή την συγκέντρωση, τους πολίτες ή τις εταιρείες και γενικότερα η ευκαιρία για μια ανοιχτή συζήτηση πάνω σε όλα αυτά τα θέματα που θα κατέληγε στο να βρει ποιά είναι το κοινά μας και ποιές οι διαφορές μας, θα ήταν διφορούμενο και πρόωρο, πέρα από το γεγονός τη μη ύπαρξης κοινοβουλευτικής ομάδας των ΟΠ που έτεινε στα αρνητικά.
Επιπλέον δεν είχε γίνει ακόμη ούτε εσωτερικά στους ΟΠ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ μια ευρύτερη συζήτηση που να αφορά ιδέες, προγράμματα σε πολλά θέματα (παιδεία, οικονομία, διαφάνεια, υγεία κτλ κτλ) που θα έβρισκε ποιά είναι η κόκκινη γραμμή που θα επέτρεπε ή όχι τη συνεργασία.
Προσωπικά και εύλογα βρέθηκα να αμφιταλαντεύομαι σχετικά με τι θα έπρεπε να είχε γίνει εκείνη τη στιγμή. Λάθος από δώ, λάθος κι από κει…
Από την άλλη αυτό το αδιέξοδο, δυστυχώς δείχνει την προχειρότητα με την οποία γίνονται όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, τη βιασύνη, την επικράτηση επικοινωνιακών τεχνασμάτων αντί της συζήτησης επί της ουσίας, την έλλειψη σχεδιασμού.
Χαρακτηριστικό είναι πριν συζητηθεί το μάθαμε πρώτα από τα ΜΜΕ και δεν ξέραμε καν αν αληθεύει.
Αυτή η προχειρότητα είναι ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να αλλάξουν. Λάθος του ΠΑΣΟΚ να μην ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση νωρίτερα, έστω και δύο μέρες από τη Δευτέρα για παράδειγμα , κάτι που θα βοηθούσε να βγουν κάποια συμπεράσματα και που ίσως να είχε πιό ευνοική κατάληξη.
Πανικός βέβαια εκ μέρους μας, που είπαμε «όχι» στα τυφλά. Αλλά τυφλοί είμαστε σε τούτη την περίσταση…εφόσον δεν δόθηκε χρόνος ούτε καν να διαβουλευτούμε μεταξύ μας για μια τέτοια προοπτική. Σαν κόμμα με συλλογικότητες μας είναι δύσκολο να παίρνουμε ατομικές αποφάσεις αν δεν έχει προηγηθεί συζήτηση και κοινή απόφαση. Η δημοκρατία, που εκτός από το περιβάλλον είναι και το ζητούμενο για μας, θέλει και το χρόνο της. Τόσο η εσωτερική μας, όσο και στην κοινωνία.
Στρατηγηκή του ΠΑΣΟΚ ίσως λοιπόν να ήταν λοιπόν ο αιφνιδιασμός ή μπορεί να ήταν τυχαίο. Εμείς, νέο κόμμα, μη επαγγελματιών πολιτικών ξαφνιαστήκαμε.
Εύχομαι το καλύτερο για τη χώρα και καλή επιτυχία στην νέα κυβέρνηση. Πράγματι είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν…εύχομαι ακόμη να υπάρξει χρόνος για θετικές συζητήσεις και κοινές αποφάσεις.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:49 πμ
Πάνος
Έχω την ελαφράν (αν)υποψίαν ότι ο Λάλας ήταν που μας πήρε στο λαιμό του… 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:01 πμ
batcic
Συμφωνώ με την ευγενική άρνηση Χρυσόγελου και απλώς να ξεκαθαρίσουμε κάτι! Είναι διαφορετικό πράγμα η πρόσκληση σε πρόσωπο εκτός βουλής για να αναλάβει κάποιο πόστο ως εμπειρογνώμων (άσχετα με το αν είναι ή δεν είναι πραγματικά Zeppo), με την πρόσκληση σε κόμμα εκτός βουλής. Όταν ένα κόμμα δεν μπαίνει στη βουλή, καλό είναι να σέβεσαι τη γνώμη αυτών που ψήφισαν έτσι! Οπότε πέρα από το δεδομένο της κίνησης εντυπωσιασμού από πλευράς ΓΑΠ, θεωρώ ότι ένα κόμμα που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να μένει εκτός βουλής και υπουργείων, σεβόμενο τη γνώμη των ψηφοφόρων.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:02 πμ
xBerliner
Πολύ καλή πρόταση αλλά και πρόκληση για τους Ο-Π.
Πρόκληση γιατί μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια του ΓΑΠ να περάσει μέρους τις φθοράς (σε ζητήματα περιβάλλοντος) που θα έχει στους Ο-Π ή να θεωρηθεί ότι τους έδωσε ένα υφυπουργείο για τα μάτια του κόσμου.
ΑΛΛΑ:
1ον Σε κάθε περίπτωση οι ΟΠ είχαν στα χέρια τους το όπλο της παραίτησης καταγγέλλοντας ταυτόχρονα παρεμβάσεις ή τον περιορισμό της πολιτικής τους (το ρίσκο εδώ το έπαιρνε ο ΓΑΠ).
2ον Συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση στο «βολικό» γι’ αυτούς υπουργείο. Δηλαδή πολύ μικρό πολιτικό κόστος (στο κοινό που απευθύνονται) θα είχαν ακόμα και αν χρειαζόταν να σπάσουν αυγά. Ταυτόχρονα θα είχαν μηδέν πολιτικό κόστος (αλλά ούτε και θα χρειαζόταν να διατυπώσουν πιθανόν αντιδημοφιλείς θέσεις) για ζητήματα οικονομία κτλ. αφού δεν είναι στη βουλή για να ψηφίζουν αντίστοιχα νομοσχέδια.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:03 πμ
Toixorixos
Ε όχι και κίνηση εντυπωσιασμού! Όχι δα! Δεν παραχωρείς κοτζάμ υπουργείο για να εντυπωσιάσεις (ποιόν άραγε; το +10% δεν φτάνει για να εντυπωσιάσει;)! Δηλαδή αν αποδέχονταν ως όφειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι αυτή την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία που τους δόθηκε να συμμετέχουν ΕΝΕΡΓΑ για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία τους στην διαμόρφωση της οικολογικής και περιβαντολογικής πολιτικής της Ελλάδας προς την ορθή κατεύθυνση, αυτή που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη όλοι μας, θα μιλούσαμε για λάθος του ΓΑΠ ή για κόλπο που δεν του βγήκε; Όχι βέβαια! Οι Οικολόγοι Πράσινοι αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη να υλοποιήσουν όσα πρέσβευαν προεκλογικά περί πρασινάδας και πράσινα άλογα. Προτίμησαν την σιγουριά της κριτικής, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν την ουσιαστική διαφορά στην οικολογία. Κατά τη γνώμη μου με αυτή την άρνηση έθεσαν εαυτούς οριστικά εκτός πολιτικής. «Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα»…
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:12 πμ
c.alexacos
@batcic
Οι ΟΠ πάντως διαφωνούν μαζί σου
”Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως” http://www.tvxs.gr/v22694
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:27 πμ
nikiplos
Να πω πάντως ότι καλύφθηκα τουλάχιστον εγώ και πολλοί άλλοι από το κείμενο του ΦΔ που έστειλε ο Πάνος .
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:31 πμ
Batcic
@c.alexacos
Επειδή έχουμε δημοκρατία, αν τυγχάνει να διαφωνούμε με κάποιον νόμο, τον εφαρμόζουμε παρ’ όλα αυτά. Οπότε:
Α. Οι ΟΠ δεν διαφωνούν μαζί μου, αυτό είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα!
Β. Αν διαφωνούσαν μαζί μου, τότε θα διαφωνούσα κι εγώ μαζί τους! 😛
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:01 μμ
kapetanios
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα( πολιτικών συνεργασιών κλπ, γιατί θέμα και μάλιστα σοβαρότατο υπάρχει, όπως θα πω παρακάτω) πέραν της πρότασης του Γ. Παπανδρέου σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο (και ΟΧΙ στους ΟΠ) όπως αυτό της Βασιλάκου (και ΟΧΙ στον Χρυσόγελο) η οποία και ΔΕΧΘΗΚΕ κατ αρχήν, αλλά δεν την άφησαν εκ των υστέρων.
Και δεν την άφησαν γιατί η απ ευθείας πρόταση σε στέλεχος άλλου πολιτικού φορέα συνιστά εκτός των άλλων ( όπως απαξίωση των διαδικασιών του πολιτικού φορέα και των οργάνων του)προσπάθεια ωμής και πραξικοπηματικής παρέμβασης στα εσωτερικά του, της οποίας το αποτέλεσμα θα ήταν σε βάθος χρόνου ή η απομάκρυνση της Βασιλάκου από τους ΟΠ ή η διάσπαση του πολιτικού τους φορέα.
Η θέση η οποία προτάθηκε στην Βασιλάκου ήταν της υφυπουργού και όχι της υπουργού.
H χάραξη της περιβαλλοντικής πολιτικής αφορά την κυβερνητική πολιτική πάνω απ όλα και εν συνεχεία του υπουργού ο οποίος ως επι το πλείστον αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικής εξουσίας . Η θέση του υφυπουργού λειτουργεί βοηθητικά στο έργο του υπουργού και ΚΑΘΕ πολιτική διαφοροποίηση του υφυπουργού σημαίνει και την έξοδο του από το υπουργείο (η αντιπολιτευτική δράση του υφυπουργού εναντίον του υπουργού και των κυβερνητικών αποφάσεων σημαίνει κάτι άλλο ,πολύ χειρότερο) .
Με γνώμονα λοιπόν τα παραπάνω το πραγματικό δίλημμα για την Βασιλάκου ήταν ή με το ΠΑΣΟΚ ή με τους ΟΠ
Υπάρχει όμως και ένα εύλογο ζήτημα πολιτικής εντιμότητας το οποίο προκύπτει.
Από την στιγμή που η πρόσκληση ήταν προσωπική, ποιος θα καθόριζε την στάση που θα κρατούσε σε κάθε ζήτημα που θα προέκυπτε στο υπουργείο η Βασιλάκου?
Στην περίπτωση που η απάντηση της ήταν θετική ,ως προς την ανάληψη της θεσμικής θέσης ,θα ήταν έντιμο εκ μέρους της η πολιτική της θέση και άποψη να ήταν αποτέλεσμα κομματικών αποφάσεων και συμφερόντων των ΟΠ?
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:21 μμ
zeppos
Ξαναλέω κάπταιν οτι άκουσα χθες το βράδυ στην εκπμπή του Τσίμα στο ΜΕΓΑ τον Καφετζόπουλο να λέει οτι έπρεπε να δεχτούν οι Ο.Π. την πρόταση.. Δεν την δέχτηκαν κατόπιν ψηφοφορίας, έτσι άφησε να εννοηθεί οταν είπε οτι οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά και η δημοκρατία επιβάλλει… θυσίες..
Η Βασιλάκου ήθελε… και δεν την άφησαν για λόγους που δεν την άφησαν να πάει και στην ευρωβουλή μεσιέ…
Τώρα ως φαίνεται εσύ προχωράς και στο .. μέλλον και σκέφτεσαι το καλό των Ο.Π. και πόσο ωραία απέφυγαν την «παγίδα» να μπουν σε μια κυβέρνηση που θα ήταν καταστροφή τους… Για το καλό τους μιλάς…
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:28 μμ
zeppos
H «πράσινη» φάρσα της χρονιάς
Είπα και γω (το πρωί…) τέτοια πατάτα ο ΓΑΠ ακόμη δεν άρχισε…γμτο φελέκι μου!! Να «δώσει» στον Χρυσόγελο Υπουργείο….
Μου θύμισε τις «ένδοξες» στιγμές της ανάδειξης των Ανδριανόπουλου & Μάνου ωσάν ….πολυπολιτισμική συνάθροιση του πασοκ!!
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:39 μμ
Πάνος
To είχα πει από τις 10:49 πμ
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:44 μμ
Πάνος
(το ήξερα νωρίτερα, αλλά είχα να κάνω και σφραγίσματα…) 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:46 μμ
Γιώργας
Η δική μου ανάγνωση είναι διαφορετική:
Ερχεται κάποιος (ο ΓΑΠ) και σου προτείνει τη θέση του υφυπουργού περιβάλλοντος. Δέν έχει ανάγκη την εκλογική σου στήριξη (μόλις κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές), ούτε την στήριξη των βουλευτών σου (που δέν έχεις) για να κάνει κυβέρνηση. Να δημιουργήσει εντυπώσεις; Ισως. Για τους δικούς του λόγους τέλος πάντων.
Ομως το περιβάλλον είναι το δυνατό σου σημείο. Εχεις επεξεργασμένα πακέτα προτάσεων (όπως μας έλεγες προεκλογικά). Εχεις τους Ευρωπαίους Πράσινους που έχουν εμπειρία συμμετοχής σε κυβερνητικά σχήματα για να τους συμβουλευτείς. Μπορείς να καταθέτεις σωρηδόν τα πακέτα των προτάσεων σου για να γίνουνε νόμοι του κράτους. Και να αντιδράς έντονα άν βλέπεις οτι το υπουργείο πάει να κινηθεί σε άλλη κατεύθυνση. Γιατι δέν έχεις το φόβο μή σου πάρουν τη θέση (τί είχαμε τί χάσαμε) ούτε έχεις ανάγκη την όποια έυνοια του προέδρου του (άλλου) κόμματος όπως έχουν οι δικοί του υπουργοί. Αν δείς τα πράγματα να πάνε στραβά βάζεις και σύ στραβά το καπελλάκι σου και φεύγεις (σκούζοντας).
Γιατί όμως δέν το κάνεις;
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:48 μμ
zeppos
H κ.Βασιλάκου είναι στέλεχος των πράσινων της Αυστρίας έτσι;
Για να μην τα μπερδεύοουμε..
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:48 μμ
Κατερίνα
Τελικά οι Ο-Π είναι σαν τους τυπάκους που κάθονται στο καφενείο και λένε τί θα κάνανε αν ήταν για μια μέρα πρωθυπουργοί. Και η απάντηση είναι «τίποτα» γιατί από τη μια θα φοβούνταν το πολιτικό κόστος και από την άλλη θα είχαν κομματικές (και άλλες) δεσμεύσεις. Έτσι έγινε και εδώ. Η κριτική απ’ έξω δεν έχει πολιτικό κόστος, γι’ αυτό και επελέγη, και η κ. Βασιλάκου δέσμια του κομματός της, δεν έκανε το βήμα. Η Δημοκρατία που σωστά επικαλείται ο κ. Καφετζόπουλος είναι μια – αναντικατάστατη – διαδικασία. Και οι Ο-Π έδειξαν ότι είναι δημοκρατικοί. Η πλειοψηφία όμως των στελεχών της απέδειξε ότι στερείται οράματος και δεν μπορεί να υπερβεί όλα αυτά που διαδραματίζονται στα κόμματα -εξουσίας και μη- και εμποδίζουν την πλειονότητα των σοβαρών ανθρώπων να εμπλακούν με την πολιτική.
Μετανιώνω όχι που τους ψήφισα αλλά κυρίως που πήρα κι άλλους στο λαιμό μου.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:04 μμ
kapetanios
δεν μπορώ να καταλάβω ρε ζέπε (και γι αυτό μιλάω κι όχι για το καλό ή το κακό των ΟΠ) γιατί επαναλαμβάνεις ότι υπήρξε κάποια δήθεν πρόταση στους ΟΠ την οποία και (κακώς για τον ηθοποιό ) απέρριψαν ?!!
Καλύτερα να μου απαντήσεις εάν ήταν ή δεν ήταν ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά των ΟΠ η κατ ιδίαν πρόταση σε στέλεχος τους ( και η Βασιλάκου είναι στέλεχος των ΟΠ, το οποίο και θα αναλάβει την θέση του ευρωβουλευτή μετά τον Τρεμο(?)) που γράφω παραπάνω.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:10 μμ
παναγιωτης
Το επιχειρημα των ΟΠ ,πως δεν ειναι στη βουλη και γι αυτο δεν δεχονται ,δε ειναι κατα τη γνωμη μου σωστο και πρεπει να το αποσυρουν παραυτα .Περα της ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ του πρωινου σχολιου για το θεμα θαθελα να προσθεσω σε οτι ειπε ο καπετανιος , πως περα απο το επικοινωνιακο ζητημα για ον κ Παπανδρεου ,υπαρχει και το ουσιαστικο θεμα πουναι αυτο της ενσωματωσης δια της συνδιαχειρησης .Ας προσπαθησουμε να θυμηθουμε τι πετυχε στις κυβερνησεις πασοκ ο τοτε επικεφαλης του περιβαλλοντικου κινηματος ( αν θυμαμαι καλα ευθυμιοπουλος) και που κατεληξε ,καθως και οι διαφοροι εξ αριστερων ορμωμενοι (και δεν ειναι λιγοι-δαμανακη μπιστης κλπ) στις κυβερνησεις Σημιτη .Αυτο πουπρεπε να γινει ηταν ενας ουσιαστικος προγραμματικος διαλογος , κι αυτο δεν εγινε ,οχι με την ευθυνη των ΟΠ ,οι οποιοι με τα επιχειρηματα τους δειχνουν πως 1 δεν ξερουν αν τοθελαν 2 απεχουν ακομη απο το να γινουν κομμα .
Τελος αγαπητε Ζεπο το επιχειρημα τοθελε ο καφετζοπουλος εμενα προσωπικα δεν μου λεει τιποτε . Αν τοθελε πολυ ας πηγαινε .Εξ αλλου δεν πασχουν ολοι απο απωλεια μνημης σ αυτο τον τοπο , οσο κι αν προσπαθει το αλτσχαιμερ .
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:18 μμ
Πάνος
Φοβάμαι ότι ακόμα δεν έγινε αντιληπτό: την πρόταση προς τους Ο-Π την έκανε ο Λάλας! Ο Παπανδρέου έκανε μια βολιδοσκόπηση στη Βασιλάκου, δατς όλ!
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:29 μμ
παναγιωτης
Πανο σ αυτη αναφερομαι .Μολις του ειπε να το δω ,θα συζητησουμε και θα απαντησω ,εκοψε ροδα μυρωμενα ανθους και κρινα . Επαναλαμβανω οτι τετοιου ειδους δια της αφαιμαξης προτασεις εχουμε ξαναματαδει .Ουσιαστικο προγραμματικο διαλογο δεν εχουμε δει .Και τελος τελος για καθηστε καλα ρε παιδες και κορες .Ενα κομμα που θα μετεχει σε μια κυβερνηση θα λεει για τα αποδελοιπα που δεν αφορουν το περιβαλλον δεν ξερω , δεν μου ειπαν ,δεν εχω ευθυνη ,περαστικοι ημασταν .
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:43 μμ
Γιώργας
Πάνο, ακόμη και άν την πρόταση την έκανε ο Λάλας, και οι ΟΠ κατάλαβαν λάθος, έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που την χειρίστηκαν.
(εδώ που τα λέμε στη θέση του ΓΑΠ δέν θα έδινα υπουργείο στον Χρυσόγελο ούτε με σφαίρες)
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:45 μμ
Πάνος
Έχει. Είπα εγώ ότι δεν έχει; 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:48 μμ
σχολιαστης
Η δήλωση του Χρυσόγελου απαντά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ στους Ο-Π ή του ΠΑΣΟΚ στη Βασιλάκου, ή του Λάλα στους Ο-Π και το Χρυσόγελο;
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:48 μμ
xBerliner
«Ουσιαστικο προγραμματικο διαλογο δεν εχουμε δει .»
Ο ουσιαστικός προγραμματικός διάλογος στην πράξη γίνεται είτε πριν από της εκλογές και χωρίς πάρα πολύ δημοσιότητα για λόγους προφανείς (δηλ. αν εσείς τα βρήκατε μεταξύ σας γιατί να ψηφίσω τον χ και όχι τον ψ), είτε μετεκλογικά στις συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας.
Και επίσης για να γίνει διάλογος θα πρέπει και οι δύο πλευρές να έχουν 10 σαφώς διαμορφωμένες θέσεις και από 2 εκπροσώπους που θα έχουν την ευθύνη της εκπροσώπησης στο διάλογο. Ωραία η δημοκρατία, αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για αντιπροσωπευτική δημοκρατία, το σύνολο διαμορφώνει την άποψη και μια μικρή ομάδα εκλέγεται και αναλαμβάνει την ευθύνη να την κάνει πράξη. Αν πρέπει να συλλογίζονται για κάθε απόφαση 1000 νοματαίοι πάει το χάσαμε το κορμί.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:58 μμ
σχολιαστης
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=67756&cid=6
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 2:01 μμ
kapetanios
Παναγιώτη(και τα άλλα παιδιά)
έχουμε μπερδευτεί θαρρώ
Για ποια ακριβώς «αυτή» αναφέρεσαι?
Εδω συζητάμε για ένα θέμα που, απλά, δεν υπάρχει!
Η συζήτηση και η κριτική των υπαρκτών ή ανύπαρκτων πολιτικών θέσεων των ΟΠ είναι ένα άλλο ,υπαρκτό μεν, θέμα, το οποίο όμως είναι άδικο για τους ΟΠ να το εντάσσουμε στα πλαίσια μιας φανταστικής πρότασης για συγκυβέρνηση, ανάληψης υπουργιεόυ κλπ
σχολιαστή
η δήλωση Χρυσόγελου απλώς δείχνει την αδυναμία (και ανωριμότητα) των ΟΠ να σκέπτονται πολιτικά ( δηλαδή δεν απαντάμε σε ερωτήματα που δεν μας κάνουν 😉
Αυτό που θα πρεπε να κάνει ο Χρυσόγελος ήταν να «ξεχέσει» πατόκορφα τον ΓΑΠ για την πολιτική ατιμία που επεχείρησε σε ένα πρωτοεμφανιζόμενο πολιτικό κόμμα αποτελούμενο από ερασιτέχνες πολιτικούς
(αλλά είναι τυχερός ο ΓΑΠ που πάει και τα κάνει εκεί που τον παίρνει 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 2:33 μμ
παναγιωτης
καπετανιε
στη βολιδοσκοπηση προς την κ βασιλακου
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 2:43 μμ
kapetanios
Παναγιώτη
φαντάζεσαι πόσες (όμοιες) κατ ιδίαν «βολιδοσκοπήσεις» θα είχαμε στην περίπτωση που έμπαιναν οι ΟΠ (και όχι μόνο) στην βουλή και το ΠΑΣΟΚ δεν κατακτούσε την αυτοδυναμία? 😉
(με τον Πάγκαλο ως σκιώδη «αντιπρόεδρο» της μελλούμενης κυβέρνησης, παρόμοιες πολιτικές αλητείες θα είχαν την τιμητική τους)
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 3:00 μμ
Παπούλης
Ρε παιδιά , αν κατάλαβα καλά η πρόταση ( η μόνη σοβαρή ) έγινε απευθείας στη κα Βασιλάκου. Τα ρέστα αφορούν κουτσομπολιά και φάρσες ( του χοντρού με τα τεχνικολόρ γυαλάκια ).
Αν όντως είναι έτσι ( διορθώστε με παρακαλώ ) τότε :
α) η πρόταση ΔΕΝ είναι για κυβερνητική συνεργασία προς τους ΟΠ
β) η πρόταση ΕΙΝΑΙ απευθείας σε πρόσωπο ( εκ προσωπικοτήτων )
γ) η κα Βασιλάκου ήταν αρχικά θετική αλλά , όπως ώφειλε , ΕΠΕΛΕΞΕ να απευθυνθεί πρώτα στο δικό της πολιτικό σχηματισμό.
δ) η απόρριψη της πρότασης έγινε μετά από διαβούλευση του κεντρικού οργάνου των ΟΠ ή έστω από υποσύνολο αυτού και δεν υπήρχε περίπτωση λόγω στενότητας χρόνου να γίνει ευρύτερος διάλογος εντός του σχηματισμού.
ε) η κα Βασιλάκου θα μπορούσε ( δυνητικά ) να αποδεχθεί τη πρόταση ακόμα και εναντίον της εκφρασμένης άποψης από πλευράς ΟΠ , αλλά ΔΕΝ το έκανε.
στ) Οι ΟΠ δια του εκπροσώπου των προέβησαν σε μια δήλωση που αφορά την συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΟΠ και όχι σχετικά με τη πρόταση που έγινε στη κα Βασιλάκου. Πέραν αυτής της αστοχίας επί του τυπικού , η δήλωση περιλαμβάνει όντως ατυχή σημεία.
ζ) Οι ΟΠ αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να αντιμετωπίσουν το ζήτημα επειδή η κα Βασιλάκου , στα πλαίσια της πολιτικής εντιμότητας , απευθύνθηκε στο κόμμα της. Η επιλογή τους να απαντήσουν με τη δήλωση που εμφανίστηκε μπορεί να είναι αντικείμενο κριτικής. Η ουσία όμως της απάντησης τους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι σωστή η απόφαση επειδή παρά την εκπεφρασμένη διάθεση των ΟΠ να συνεργαστούν μετεκλογικά ( και εφόσον θα είχαν κοινοβουλευτική παρουσία ) με βάση προγραμματικές συγκλίσεις , ο ΓΑΠ επέλεξε ( ορθώς για τα πολιτικά του συμφέροντα ) να πλαγιοκοπήσει τους ΟΠ δια της προτάσεως προς τη κα Βασιλάκου , χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση προσέγγισης έστω κατ’ ελάχιστον επί πολιτικής βάσης. Η πρόταση ΓΑΠ ήταν πυροτέχνημα εντυπωσιασμού στα πλαίσια της πρεμούρας ή ήταν προσεκτικά ζυγισμένο χτύπημα κάτω από τη μέση. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.
η) Αν πράγματι το ζητούμενο ήταν να ενσωματωθεί στο κυβερνητικό σχήμα μέρος έστω των πολιτικών προταγμάτων των ΟΠ , υπήρχε ο χρόνος και το έδαφος για να πραγματοποιηθεί μια προσέγγιση και μια συμφωνία. Η θέση του υφυπουργού μπορούσε να μην ανακοινωθεί ή να μη πληρωθεί αρχικά. Αν δεχτούμε ότι τα ζητήματα του περιβάλλοντος απαιτούν χρόνο και μελέτη και ότι δεν γίνεται ούτε πρόκειται να επιλυθούν στο άμεσο μέλλον δεν αντιλαμβάνομαι γιατί , εφόσον υπήρχε στόχος μετεκλογικής συνεργασίας , θα πρέπει αυτή να καταλήξει άνευ συζητήσεων επί της ουσίας και σε χρόνο dt.
θ) Είναι επίσης προφανές ότι η αποδέκτης της πρότασης κα Βασιλάκου διαθέτει εμπειρία , πολιτικές θέσεις και προσωπικότητα ικανή να αναλάβει το πόστο του υφυπουργού. Αλλά αυτό αφορά το ΠΡΟΣΩΠΟ ( και κατά την υπό του κου Γιανναρά έννοια ) και επομένως όχι άμεσα το σχηματισμό των ΟΠ. Αν ο ΓΑΠ επικροτεί τις πολιτικές θέσεις της κας Βασιλάκου και θεωρεί πως η παρουσία και συμμετοχή της στο κυβερνητικό έργο είναι χρήσιμη , αυτό αφορά το πρόσωπο και όχι το σχηματισμό από τον οποίο προέρχεται.
ι) Το πρόσωπο όμως προς τιμήν της επέλεξε να στραφεί στα όργανα ( έστω στο κογκλάβιο ) των ΟΠ , θεωρώντας ότι η πρόταση αν και προσωπική αφορά στον ίδιο βαθμό και το πολιτικό σχηματισμό από τον οποίο προέρχεται. Η επιλογή των ΟΠ να αποποιηθούν αυτή τη πρόταση για λογαριασμό της κας Βασιλάκου ( που τους παρουσίασε αυτό το λογαριασμό ) μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις ως προς τις στοχεύσεις , τις παράπλευρες σκέψεις , τις εσωτερικές κόντρες και ισορροπίες και τέλος την ορθότητα ως προς το πολιτικό διακύβευμα. Δεν τολμώ να υπεισέλθω σε μια τέτοια συζήτηση.
κ) Αντίθετα ως προς τις προθέσεις της κυβερνητικής πλευράς και λαμβάνωντας υπόψιν τα παραπάνω σημεία , μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τη πρόταση ως αφελή χρησιμοποιώντας το πλέον ανώδυνο όρο.
( Σας κούρασα ; )
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 3:08 μμ
c.alexacos
Ο Χ. είπε το πρωί στο mega ότι η πρόταση δόθηκε στην Β. για τον ίδιο. Διευκρίνισε επίσης ότι ζήτησαν άλλο μέλος των ΟΠ, σε περίπτωση που δεν ήθελε ο Χ.
Αυτα τα άκουσα ο ίδιος
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 3:16 μμ
kapetanios
τσου παπούλη
δεν κούρασες .
θα θελα πάντως να διαβάσω γιατί ΔΕΝ ήταν «χτύπημα κάτω από την μέση»
(για να υιοθετήσω κι εγώ ,δια της ατόπου επαγωγής, την άποψη της αφελούς πρότασης 😉
c.alexacos
άκουσες ο ίδιος τον Χ να λέει ότι η πρόταση του ΓΑΠ έγινε για τον ίδιο?
δηλαδή η Β ήταν απλώς η αγγελιοφόρος ?
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:06 μμ
c.alexacos
@kapetanios
Τον άκουσα να λέει ότι η Β. (ως Γεν.Γραμ. των ΟΠ) δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του ΓΑΠ και η πρόταση αφορούσε εκείνον ή όποιον ήθελαν να στείλουν οι ΟΠ. Η πρόταση ήταν προς τους ΟΠ με προτίμηση (όχι αποκλειστική) στο πρόσωπο του Χ.
Το δευτερο τηλεφώνημα ήταν από τον μαλάκα το Λάλα απ ότι καταλαβαίνω σήμερα
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:12 μμ
zeppos
Κάπτεν, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις μου φαίνεται..
Ξαναείπαμε: Η ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ…
Είναι πεπειραμένη τεχνοκράτισα πρασινωπή…. και σε αυτήν έγινε η πρόταση και οχι στο κόμμα Ο.Π. Εμείς που το πρωί δεν ξέραμε τα της φάρσας είπαμε για Ο.Π. και ο Χρυσόγελος που την πάτησε με τον Λάλα, άρχισε τα μου-σου-του και έβγαλαν και μια ανακοίνωση για το ονόρε που τώρα μετά τα αποκαλυπτήρια μοιάζει σαν … αστεία…
Η Βασιλάκου, ΗΘΕΛΕ! Δέχτηκε, αλλά ζήτησε ολιγόωρη αναμονή να ρωτήσει από ευγένεια και γιατί υπήρξε ΜΟΝΟ υποψήφια για την πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο και ΔΕΝ εξελέγη μια και βγήκε ο Τρεμο… και είναι στην αναμονή..
Που βλέπεις τις «συνωμοσίες» και τα χτυπήματα ορε κάπτεν;
Τώρα για να κρατάμε και μια πισινή…. ας περιμένουμε να ξαναμανα- σχολιάσουν άπαντες…
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:52 μμ
Παπούλης
Καπετάνιε
Λέω πως ο πιό ανώδυνος χαρακτηρισμός της πρότασης είναι το «αφελής»
Τι παραπάνω δηλαδή θέλεις να διαβάσεις δια χειρός Παπούλη ; δε με έχεις μάθει τόσο στη Καλύβα ; 😉
Ζέππο
αν ισχύει συνωμοσιολογία θα φανεί στη πορεία 🙂
Εσύ όμως ΞΕΡΕΙΣ ότι η καημένη η κα Βασιλάκου ήθελε και το δέχτηκε αρχικά
ΞΕΡΕΙΣ ότι η μη εκλογή της κας Βασιλάκου στο ΕΚ αντί του Τρεμό ήταν ντρίπλα
όλα τα ξέρεις τέλος πάντων…. 😆
Alexacos
καλές δουλειές… 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 5:06 μμ
c.alexacos
@Παπούλης
Ρίχνεις το επίπεδο με γελοιότητες.
Αχρείαστο, όσο και το smiley
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 5:14 μμ
Παπούλης
Alexacos
σου συστήνω να ξαναδιαβάσεις τα δικά σου σχόλια και αν θέλεις και το δικό μου:
https://panosz.wordpress.com/2009/10/07/ecogreens-73/#comment-69818
θα μπορείς τότε ίσως να αντιληφθείς ποιός ρίχνει το επίπεδο.
Θα συμπληρώσω λέγωντας ότι όλοι οι νέοι σχολιαστές είναι ευπρόσδεκτοι στη Καλύβα . Γι αυτό φροντίζει πάντοτε ο ευγενής μας νοικοκύρης , αλλά σκέφτομαι ότι θα ήταν μάλλον άτοπο οι νέοι σχολιαστές να ασκούν κριτική για το επίπεδο τόσο εύκολα. 😉
( το smiley αυτό σημαίνει γκέγκε… capito …. verstein ….compris …. understand …. )
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 5:24 μμ
zeppos
Παπούλη, Δεν είπα τίποτα για ντρίπλα.. Είπα δεν εξελέγη, δεν την ήθελε η πλειοψηφία με οτι συνεπάγεται αυτό. Τώρα πάλι εμένα μου φαίνεται από την μεγάλη πρεμούρα να της κόψουν το βήχα, οτι πάλι δεν την ήθελαν να «βγει μπροστά»..
Λάθος μου; Θα δούμε…
Τι γράφει η Ελευθεροτυπία…
«Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ διά στόματος κ. Ελενόπουλου ανακοινώθηκε αργά χθες ότι ουδεμία πρόταση έγινε στους Πράσινους και στον κ. Χρυσόγελο, παρά μόνο σε πρόσωπο και δη στην κ. Μαρία Βασιλάκου, Ελληνίδα βουλευτού των αυστριακών Πράσινων.
Σε επικοινωνία μας με τον Νίκο Χρυσόγελο για τις εξελίξεις αυτές, μας είπε: «Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Γερουλάνου -όπως μας είπαν- που μας γινόταν πρόταση για την ανάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος (σ.σ. από τον ίδιο τον κ. Χρυσόγελο). Αρνηθήκαμε και περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ να προβεί σε ανακοίνωση του θέματος. Επειδή όμως η είδηση διέρρευσε στα κανάλια (όχι από μας) υποχρεωθήκαμε να βγάλουμε ανακοίνωση πρώτοι. Στη συνέχεια τηλεφωνήσαμε εμείς στο γραφείο του κ. Γερουλάνου, απ’ όπου μας είπαν ότι δεν είχαν προηγουμένως καμία επικοινωνία μαζί μας. Και μπήκαμε σε σκέψεις. Πάντως, όπως μας είπε η κ. Μαρία Βασιλάκου έγινε και σε εκείνη κρούση από το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου να αναλάβει ένα υφυπουργείο». Η κ. Βασιλάκου είναι στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων και τουΕυρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.
«
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 5:44 μμ
zeppos
«Της έκανε πρόταση ο Παπανδρέου αλλά αρνήθηκε
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009, 17:26
Απέμενε μόνο… το τυπικό του πράγματος και αυτό έγινε σήμερα. Η βουλευτής των Πράσινων και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αντιπολίτευσης στην τοπική Βουλή του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, επιβεβαίωσε την πρόταση που της έγινε χθες από το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Βασιλάκου, είχε δεχθεί το πρωί της Τρίτης τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό και η ίδια ζήτησε να της δοθεί χρόνος μερικών ωρών για να απαντήσει.
«Τελικά νίκησε η Βιέννη», τόνισε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα πολιτικός, η οποία βρήκε την πρόταση πολύ ενδιαφέρουσα και τιμητική, αλλά επέλεξε να παραμείνει στα πολιτικά καθήκοντά της στη Βιέννη, όπου σε ένα χρόνο διεξάγονται οι τοπικές και δημοτικές εκλογές.
Η κ. Βασιλάκου είπε πως εκτιμά πολύ τον κ. Παπανδρέου και τις προσπάθειές του να ανοίξει την κυβέρνησή του με μια συμμετοχή σε αυτή των Πρασίνων, ενώ χαιρετίζει το γεγονός πως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει θεσπίσει ένα «υπερυπουργείο» που περιλαμβάνει τους τομείς ενέργειας, περιβάλλοντος, σχεδιασμού και κλιματικής αλλαγής, και το οποίο είναι κατά κάποιο τρόπο ένα «ονειρώδες χαρτοφυλάκιο».
Η Μαρία Βασιλάκου είχε εκλεγεί τον Ιούνιο του 2004 νέα αρχηγός των Πρασίνων της Βιέννης και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας τους στην τοπική Βουλή και από πέρσι είναι και αντιπρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας, ενώ εκλέγεται με το Κόμμα των Πρασίνων στην τοπική Βουλή της Βιέννης από το 1996. «
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:13 μμ
Πάνος
Α ρε Λάλα, τι κωλοπιλάλα ήταν αυτή… 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:28 μμ
Ενη Καπαζογλου
Η πολιτικη, και η «πρασινη», θελει δουλεια πολλη.
Δεν πειραζει ολοι απο καπου αρχισαν, η εμπειρια αποκταται δεν ειναι «θεοπεμπτη 😆
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:28 μμ
Παπούλης
¨ορε Ζέππο
Τα ίδια λέμε
Τώρα ποιές διαβουλεύσεις έγιναν εντός των ΟΠ , αφού προώθησε τη πρόταση για τα περαιτέρω η κα Βασιλάκου αυτό είναι μια άλλη συζήτηση
Για τα σημεία που παρουσιάζω παραπάνω έχεις να πεις τίποτα ;;;
Γιατί τουλάχιστον από μέρους ΠΑΣΟΚ έγινε πρόταση χθες το πρωί στο πρόσωπο. Αυτό πλέον το παραδέχονται όλοι . 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:43 μμ
zeppos
Παπούλη, εγώ χαρακτήρισα «ψιλοπατάτα» του ΓΑΠ την πρόταση προς τον Χρυσόγελο, (έναν «λίγο» για τέτοια καθήκοντα) έτσι νόμιζα το πρωί, πριν βγεί η μαλακία του Λάλα, γιατί περί μαλακίας πρόκειται. Τώρα η Βασιλάκου είναι αξιόλογο πρόσωπο, έχει πείρα στα ευρωπαϊκά δρώμενα από την πράσινη σκοπιά και δεν βλέπω «πυροτέχνημα».
Η πρόταση έγινε επίσημα και με σκοπό την αποδοχή της έτσι;
Αν υποθέσουμε οτι δεχόταν την πρόταση, η κ.Βασιλάκου, μια βουλευτίνα των πράσινων της Αυστρίας, σε τι θα μείωνε τους ημέτερους Ο.Π.;
Ίσα-ίσα που αν ήταν όσο έξυπνη λέγεται, θα εκμεταλευόταν στο έπακρο την θέση αυτή για να προωθήσει τις θέσεις των πράσινων, ποιός θα την εμπόδιζε αν έκανε και την δουλειά της σωστά….
Η ίδια η κ.Βασιλάκου ΔΕΝ λέει τίποτα παρόμοιο με αυτές τις παπαριές των Ο.Π. στην δήλωσή της. Λέει – ευγενικά – οτι προτιμά την βουλή της Αυστρίας!
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:47 μμ
zeppos
Επί τη ευκαιρία – αν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις της – «το έχει» η κυρία!
Φαίνεται δε καθαρά το ΓΙΑΤΙ κόπηκε από τους εδώ πράσινους..
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:52 μμ
hawkeye
Ο τρόπος που απάντησαν οι οικολόγοι πράσινοι στη φάρσα του Λάλα ήταν εξαιρετικός. Ακούστε και το ηχητικό. Αποδείξανε οτι είναι σοβαρό κόμμα. Δε γίνεται χωρίς προγραμματική συνεννόηση να πάρεις υπουργείο και να μπορέσεις να αλλάξεις τα πράγματα. Δε θα σ’αφήσουν. Ο ΓΑΠ την έκανε την πρόταση στη Βασιλάκου για φιγούρα, για δημιουργία εντυπώσεων. Πολλή φανφάρα, ουσία μηδέν.
Πολύ καλά έκανε η Βασιλάκου και είπε όχι (δε ξέρω τι ήθελε πραγματικά), υποθέτω πήρε παράδειγμα κι από τον Ευθυμιόπουλο, που τον είχε βάλει ο Σημίτης υφυπουργό στο ξεκάρφωτο και φυσικά δε μπόρεσε να κάνει κάτι.
Οσο για το Λάλα, θα πρέπει να ντρέπεται γι’αυτό που έκανε, και για μένα είναι προφανές οτι εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Αν το έκανε απλώς για πλάκα, τότε είναι απλώς ηλίθιος.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:00 μμ
Ενη Καπαζογλου
Μηπως ειναι αναγκαιο να γινουν μερικες διευκρινισεις για να μην «απεραντολογουμε»‘
Οταν συγκροτειται μια δημοκρατικη κυβερνηση (απανταχου της γης) γινονται προτασεις για συμμετοχη σ αυτην και σε προσωπα «εκ προσωπικοτητων», με κριτηριο την «ειδικοτητα τους» σε συγκεκριμενα θαματα. (βλ. Ομπαμα, Σαρκοζιυ κλπ.)
Επισης βλεπε προταση Παπανδρεου προς Παπαδημα. Δεν προεκυψε αυτος ο «ενδελεχης» προβληματισμος στην περιπτωση αυτη.
Η κυρια Βασιλακου προφανως επελεξε τα καθηκοντα της στην Αυστρια και μονο, παρ ολο τον ενθουσιωδη χαρακτηρισμο της για το νεοσυστατο ελληνικο υπουργειο. ¨ 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:05 μμ
Πάνος
Ένη, σου διόρθωσα τη φατσούλα 😉
Just for thw record, το ποστ με τη συνέντευξη της Βασιλάκου στην καλύβα είχε σήμερα πολύ μεγάλο σουξέ, αφού πολύς κόσμος έψαχνε να βρει ποιά είναι αυτή η Βασιλάκου…
https://panosz.wordpress.com/2009/02/08/maria_vasilakou/
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:55 μμ
Ενη Καπαζογλου
Πανο
Τι φατσουλα ειχα βαλει; Δεν θυμαμαι, παντως ΟΚ καλυβαρχα κατι περισσοτερο ξερεις εσυ απο blogging 🙂
Hταν πραγματι πολυ καλη συνεντευξη και απ οτι θυμαμαι καi ειχε και ευστοχο σχολιασμο. Ξανα 🙂
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:21 μμ
Παπούλης
Ζέππο
Εντάξει , τι άλλο να πούμε 🙂
σίγουρα η κα είναι γάτα με πέταλα , θυμηθείτε τη συνέντευξη που αναφέρει ο Πάνος , αλλά συγχρόνως έχει τη προσωπική πολιτική παιδεία και αξιοπρέπεια να αναφέρει τη πρόταση που δέχτηκε στο κογκλάβιο , προς τιμήν της.
Και προέκυψε το αποτέλεσμα που φναερώνει αν μη τι άλλο τη προχειρότητα με την οποία ξεκινά η νέα διακυβέρνηση.
Και τουτο (Κα Ένη μου ) γιατί οι «εκ προσωπικοτήτων» δεν είναι ενταγμένοι σε κόμματα ώστε ακριβώς να διαθέτουν πέραν των ικανοτήτων τους και το απαραίτητο πολιτικό «άλλοθι» αν με εννοείτε , γιατί ο Ζέππος με εννοεί ΣΙΓΟΥΡΑ.
Η μπλόφα του Λάλα ( το ) είναι ενταγμένη στο γενικώτερο «κλίμα»
Ζέππο , σε ξαναρωτώ , για το σεντονάκι που άπλωσα παραπάνω έχεις να πεις τίποτε ;;;
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:22 μμ
Παπούλης
Περί Λάλα
Λένε πως άμα μπείς στη Μαφία δε φεύγεις ποτέ ( όπου Μαφία βλέπε Λαμπρακιστάν). 😉
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:24 μμ
σχολιαστης
Δηλαδή ο Λάλας φταίει που το πιστέψανε;
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:31 μμ
Παπούλης
Σοβαρά τα λες αυτά βρε Σχό ;;;;
Μάλλον όχι 😆
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:34 μμ
σχολιαστης
😆
Και αν ο Μιτσικώστας τους έδινε 3 υπουργεία, θα συσκέπτονταν και θα έβγαζαν ανακοίνωση;
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:46 μμ
ΙΖ
http://environmentfood.blogspot.com/2009/10/blog-post_5124.html
η συνέχεια αύριο στα ΝΕΑ
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:54 μμ
Ξεψαγμένος
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/10/2009_301075
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:14 μμ
σχολιαστης
Copy-Paste απο το link του Ξεψαγμένου, όπου φαίνεται ότι ο ΓΑΠ δεν έχει μόνο το Τζέμ αλλά ολόκληρο φαν κλάμπ στους πράσινους. 😆
…
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Βασιλάκου, είχε δεχθεί το πρωί της Τρίτης τηλεφώνημα από τον κ. Παπανδρέου με τη σχετική πρότασή του και η ίδια ζήτησε να της δοθεί χρόνος μερικών ωρών για να απαντήσει.
«Τελικά νίκησε η Βιέννη», τόνισε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα πολιτικός, σχολιάζοντας τη δική της απόφαση να μην αποδεχθεί την «πολύ ενδιαφέρουσα και τιμητική» για την ίδια, πρόταση, αλλά να παραμείνει στα πολιτικά καθήκοντά της στη Βιέννη, όπου σε ένα χρόνο διεξάγονται οι τοπικές και δημοτικές εκλογές, να αγωνιστεί και να νικήσει, καθώς δεν αφήνει «τόσο εύκολα αυτή την πρόκληση από τα χέρια της».
Η κ. Βασιλάκου επισήμανε στις δηλώσεις της πως εκτιμά πολύ τον κ. Παπανδρέου και τις προσπάθειές του να ανοίξει την κυβέρνησή του με μια συμμετοχή σε αυτή των Πρασίνων, η ίδια είναι εδώ και καιρό μέλος σε μια λεγόμενη «Δεξαμενή ιδεών» που είχε ιδρύσει εκείνος παλαιότερα, ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ίδια χαιρετίζει το γεγονός, πως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει θεσπίσει ένα «υπερυπουργείο» που περιλαμβάνει τους τομείς ενέργειας, περιβάλλοντος, σχεδιασμού και κλιματικής αλλαγής, και το οποίο είναι κατά κάποιο τρόπο ένα «ονειρώδες χαρτοφυλάκιο».
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:16 μμ
koyan
Ακόμα και όλα αυτά που λέτε να ισχύουν, δεν πάυουν να είπαν όχι στην κα Βασιλάκου να πάρει μέρος της εκτελεστικής εξουσίας. Σε μία θέση που θα μπορούσαν να προσπαθήσουν καλύτερα.
Η Κατερίνα παραπάνω που είπε ότι κάνανε σαν τους τύπους στο καφενείο έχει απόλυτο δίκιο.
Και συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Οι κύριοι έδειξαν έλειψη σοβαρότητας και λυπάμαι πραγματικά που και άλλοι τους ψήφισαν επειδή επιχειρηματολόγισα υπέρ των Ο/Π.
Και οι συγκρίσεις με την εποχή του κ. Ευθυμιόπουλου είναι άκυρες: οι συνθήκες τότε και η ωρίμανση της κοινωνίας είναι διαφορετική. Δεν ξέρουμε «τι» και «αν» θα είχε καταφέρει η κα Βασιλάκου αν είχε πάει. Ξέρουμε όμως τι θα καταφέρουν τώρα οι Ο/Π: να είναι αντιπολίτευση, που κάνει κριτική και τίποτα άλλο. Τίποτα άλλο.
(Ακόμα και από άποψη μικροπολιτική να το δείς, πιστεύω ότι περισσότερα θα χάσουν τώρα παρά αν δεχόντουσαν και δεν καταφέρνανε πολλά. Μακάρι να με διαψεύσουν, αλλά την είχαν την ευκαιρία τους από εμένα. Την πέταξαν, και με έχασαν. Και εμένα, και την Κατερίνα παραπάνω, και φαντάζομαι αρκετούς άλλους. Συγχαρητήριά τους (αυτό το «συγχαρητήρια» ήταν ειρώνικό, διευκρινίζω ώστε αν διαβάζουν την καλύβα να μην μπερδευτούν))
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:24 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Για να μην κάθομαι και ξαναγράφω τα ίδια αλλά με δικά μου λόγια…
Το σχόλιο του Παπούλη είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά και με καλύπτει πλήρως. Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ έγινε στο κόμμα των Ο-Π αλλά σε ένα πρόσωπο που τυγχάνει να είναι μέλος των Ο-Π, τη Μαρία Βασιλάκου. Και μπορεί να εξηγηθεί, ενδεχομένως, από την πρεμούρα του ΠΑΣΟΚ να δείξει ότι είναι κόμμα που έχει «πράσινο» χαρακτήρα.
Μπορεί να σκεφτεί κανείς και άλλες, πιο σκοτεινές, εξηγήσεις για τα κίνητρα αυτής της κίνησης αλλά για την ώρα τις αφήνω στην άκρη…
Τέλος, να πω ότι η στάση της Μαρίας Βασιλάκου στο συγκεκριμένο ζήτημα δείχνει μία πολιτικό που διαθέτει πολιτική εντιμότητα, και αυτό είναι κάτι που το εκτιμώ, ιδιαίτερα.
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:16 μμ
kapetanios
Ζέπο
εκτός από τις παρατηρήσεις σου στο σεντονάκι του παπούλη καλό θα ήταν να απαντήσεις και στο δικό μου, αναπάντητο προς το παρόν, ερώτημα «χωρίς φόβο και πάθος» (η προεκλογική περίοδος έληξε οπότε μπορούμε να γυρίσουμε στο κλίμα της συζήτησης και των επιχειρημάτων του προηγούμενου διαστήματος πληηηζζ 😉
1. Μου γράφεις με κεφαλαία γράμματα (δηλαδή φωνάζοντας) ότι η Βασιλάκου είναι στέλεχος των πράσινων της Αυστρίας.
Υπήρξε κάποια αμφισβήτηση εκ μέρους μου σε αυτό, ή αυτό σημαίνει ότι δεν είναι στέλεχος ΚΑΙ των ΟΠ με τους οποίους κατέβηκε ως υποψήφια στις €εκλογές?
2. Η πολιτική ατιμία-κατα την γνώμη μου- συνίσταται στο γεγονός (αδιαμφισβήτητο, μέχρι αυτήν την ώρα τουλάχιστον) της κατ ιδίαν «βολιδοσκόπησης» (ακόμη και αυτός ο ανεκδιήγητος αλητάμπουρας Λάλας ήξερε τον ενδεδειγμένο, μέσω της γραμματείας , τρόπο προσέγγισης ενός πολιτικού φορέα ή πολιτικού του προσώπου) του προέδρου ενός κόμματος σε επίσημο μέλλος και ευρωβουλευτή (στο δεύτερο μισό της 5χρονης θητείας, εκτός εάν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό) ενός άλλου κόμματος.
Ο παπούλης μέσα στα πλαίσια ενός «ήπιου λόγου» μπορεί να ονοματίζει την Βασιλάκου ως πρόσωπο «εκ Προσωπικοτήτων» αλλά γνωρίζει (όπως και εσύ) ότι η Βασιλάκου είναι κατ αρχήν και κατ ουσία , ένα πολιτικό πρόσωπο ενταγμένο σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα και δεν δρα κατά μόνας (όσο καιρό τουλάχιστον τους εκπροσωπεί, ως μέλος του, δημόσια)
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:26 μμ
Πάνος
Αγαπητέ ΙΖ,
σε καλοσωρίζω στην καλύβα! Θα μου επιτρέψεις ωστόσο να παρατηρήσω, ότι δίνεις στο θέμα μια τραγικότητα που ΔΕΝ έχει. Όπως σημείωσαν και άλλοι σχολιαστές σε συτό το ποστ, η πρόταση του ΓΑΠ (η πραγματική) ΔΕΝ ήταν σοβαρή, ήταν απλά επικοινωνιακή. Συνεπώς ήταν αναμενόμενη η άρνηση και της Μαρίας Βασιλάκου και των Ο-Π. Κάθε άποψη, βεβαίως, σεβαστή!
7 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:57 μμ
Γιώργας
Πάνο η πρόταση είναι πρόταση για την θέση του υφυπουργού, ανεξάρτητα απο τα κίνητρα του ΓΑΠ. Αν την δεχτείς στρογγυλοκάθεσαι στο υπουργείο και φέρνεις τις προτάσεις των ΟΠ για να γίνουνε νόμοι του κράτους. Και αν δείς οτι συναντάς ανυπέρβλητα εμπόδια, τότε αποχωρείς βγάζοντας τα όλα στη φόρα.
Αυτό θα έκανα εγώ. Κατανοώ την Μαρία Βασιλάκου που προτίμησε την Αυστρία, αλλα δέν κατανοώ την άρνηση των ΟΠ στην πρόταση (του Λάλα).
Θα μου πείς, πάλι καλά που είπαν όχι. Αν έλεγαν ναί θα ψάχνανε τον Λάλα να τους δώσει υπουργείο 🙂
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:20 πμ
Πάνος
🙂
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:26 πμ
kapetanios
«..στρογγυλοκάθεσαι στο υπουργείο και φέρνεις τις προτάσεις των ΟΠ για να γίνουνε νόμοι του κράτους. Και αν δείς οτι συναντάς ανυπέρβλητα εμπόδια, τότε αποχωρείς βγάζοντας τα όλα στη φόρα…»
Γιώργας
στην περίπτωση αυτή , δεν θα μιλούσαμε για πολιτική ατιμία του ΓΑΠ αλλά της Βασιλάκου και των ΟΠ 😉
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:26 πμ
Μαύρο πρόβατο
@Γιώργας: τέλειο το άβαταρ!!! 🙂
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:56 πμ
Γιώργας
Καπετάνιε εγώ δέν θα έβλεπα κάποια πολιτική ατιμία. Στην πρόταση του ΓΑΠ απαντάς τιμίως και ειλικρινως «ευχαριστώ πολύ κύριε ΓΑΠ, αλλα εγώ θα έρθω στο υπουργείο για να προωθήσω την πολιτική των ΟΠ. Αν εμποδιστώ στο έργο μου θα παραιτηθώ. Αν λοιπόν εξακολουθεί να ισχύει η πρόταση, την αποδέχομαι. »
Καθαρά και ξάστερα.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:58 πμ
nileas
http://www.tvxs.gr/v22784
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:38 πμ
kapetanios
Γιώργας
δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι στην κατ ιδίαν συζήτηση των δυο πρωταγωνιστών (ΓΑΠ και Β ) δεν τέθηκαν αυτά τα «λεπτά σημεία» μιας ενδεχόμενης συνεργασίας τους?
Το πραγματικό δίλημμα της Β ήταν η αποχώρηση της από τους ΟΠ (και η ένταξη της στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) ή μη.
Παρ ότι λοιπόν σε προσωπικό επίπεδο οι φήμες λένε ότι δέχθηκε , εν συνεχεία ακούγοντας ενδεχομένως και την πλευρά των ΟΠ αποφάσισε να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξαν.
Και αυτό το γεγονός την τιμά ιδιαίτερα.
Όλα τα υπόλοιπα, απλοϊκά σε μεγάλο βαθμό, σενάρια τακτικής που αναφέρεις τα καταλαβαίνω , αλλά να μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι η πραγματοποίηση τους σε κυβερνητικό επίπεδο , προϋποθέτει την αφέλεια και την ανοησία της άλλης πλευράς.
Και εγώ δεν βλέπω σε καμιά από τις δυο πλευρές κάποιον τόσο αφελή και ανόητο 😉
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:59 πμ
zeppos
Παπούλη & Καπετάνιο καλημέρα..
Με κάλυψε καλά ο Γιώργας που τα λέει λιτά και ωραία.
Το οτι εσείς κάνετε τον εγγλέζο, φταίει η «εθνικοφροσύνη» σας…..
Το θέμα εξηντλήθη από πάρτυ μου..
Μόνο ένα παλιό γνωμικό του χωριού που πάει γάντι στους Ο.Π.:
«Του χαρίζανε τον γάϊδαρο και τον κοίταζε στα δόντια»…
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:23 πμ
kapetanios
άντε καλά.
άμαν είναι έτσι.
καλημέρα 🙂
υγ
θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια κάτι αντίστοιχο είχε κάνει (γιατί άλλο ο Κοσκωτάς , φίλος του μπαμπά τότε 😉 και άλλο ο ΓΑΠ που ούτε να κλέψει ένα στέλεχος δεν μπορεί αξιοπρεπώς) και ο Γάβρος στα Μπαόκια.
όχι μόνο τους πήρε τον παίχτη (Μπανιώτη) αλλά και τον προπονητή (Λίμρεχτς) και μάλιστα στην μέση της χρονιάς εάν θυμάμαι καλά.
Το (τραγικό)αστείο δε ήταν που τους είπαν και ευχαριστώ από πάνω!
Είναι μεγάλη υπόθεση να σε φτύνουν και εσύ να λες ότι βρέχει καπτα Ζέπεεεε
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:37 πμ
Πάνος
Τα όργανα συνεχίζονται – ίσως μόλις να άρχισαν…
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4540093
Μαλλιά- κουβάρια έγιναν οι Οικολόγοι Πράσινοι εξαιτίας της άρνησής τους στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβουν θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Στελέχη τους, είτε δημοσίως είτε παρασκηνιακά, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια επειδή- όπως αναφέρουν- μία κλειστή ομάδα στελεχών αποφάσισε εν κρυπτώ να αρνηθεί την πρόταση που έγινε στη Μαρία Βασιλάκου χωρίς να δοθεί η δυνατότητα της διαβούλευσης.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με ένα τηλεφώνημαφάρσα από ραδιοφωνική εκπομπή προς τους Οικολόγους Πράσινους για πρόταση συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο εκπρόσωπος του κόμματος απάντησε αρνητικά χωρίς πολλές περιστροφές. Πάντως, ο επικεφαλής του κόμματος κ. Χρυσόγελος δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία χωρίς προγραμματική συμφωνία. Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στα περί «εν κρυπτώ αποφάσεων». «Έχω έτοιμο σχέδιο»
Η Μαρία Βασιλάκου, αντιπρόεδρος των Πράσινων της Αυστρίας (που ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων), μιλώντας στα «ΝΕΑ» τονίζει ότι δέχτηκε το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού την Τρίτη, όταν ήταν στη Βιέννη. Μετέφερε την πρόταση Παπανδρέου στην Αθήνα και η απάντηση ήταν αρνητική. Υπογραμμίζει ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος σε κυβερνήσεις «γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να δουν οι πολίτες τη διαφορά στην πράξη. Να τους πείσουμε ότι είμαστε σε θέση να αναλάβουμε ευθύνες και να δώσουμε λύσεις κι όχι μόνο να μιλάμε γι΄ αυτά. Προσωπικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχω έτοιμο συγκεκριμένο σχέδιο για τη διάσωση των δασών και μπορώ να το εφαρμόσω αύριο. Όμως, όταν καλείσαι να συμμετάσχεις σε μια κυβέρνηση, χρειάζεται να συμφωνήσεις στο πλαίσιο. Κανένα σχέδιο για τα δάση δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν συμφωνηθεί ένα πλαίσιο δράσης κι αυτό ισχύει λίγο πολύ για όλα τα θέμα. Μιλώντας συγκεκριμένα για την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θέλω να πω ότι εκτιμώ και σέβομαι τις προσπάθειες που κάνει για να φέρει το περιβάλλον στο επίκεντρο, αλλά το κόμμα στο οποίο ανήκω αρνήθηκε τη συμμετοχή μας κι εγώ ανήκω σ΄ αυτό, δεν αιωρούμαι στο πολιτικό σκηνικό». Υπήρχαν συζητήσεις
Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στην κ. Βασιλάκου φαίνεται πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς τόσο πριν από τις ευρωεκλογές όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στελέχη των Ελλήνων Πράσινων και του ΠΑΣΟΚ συζητούσαν το ενδεχόμενο σύγκλισης. Εντύπωση όμως και απορία προκάλεσε το γεγονός ότι το απόγευμα της Τρίτης μεμονωμένα στελέχη του κόμματος- ο Ν. Χρυσόγελος, ο Μ. Τρεμόπουλος και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο συντονιστής της Γραμματείας Μιχ. Πετράκος- γνώριζαν για αυτές τις συζητήσεις και πολύ περισσότερο για την πρόταση στην κ. Βασιλάκου. Πολλοί δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους. «Στην πολιτική πρέπει κανείς άλλοτε να προσέχει κι άλλοτε να τολμάει. Στη συγκεκριμένη περίοδο δεν έγινε τίποτα από τα δύο», τονίζει με νόημα ο πρώην συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Δραγούμης.
Ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α΄ Αθηνών Κώστας Διάκος υπογραμμίζει ότι «ορθώς το κόμμα μας απέρριψε την πρόταση διότι προϋποθέτει μια μίνιμουμ συμφωνία σε κάποια θέματα, όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να κλείσουμε την πόρτα και να μην τηρήσουμε αρνητική στάση σε συνεργασίες γενικότερα». Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο οποίος επίσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τους χειρισμούς, αλλά και την άρνηση προς την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «ενδεχομένως να έπρεπε να δεχτούμε, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να το εξετάσουμε».
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:38 πμ
Πάνος
«…φαίνεται πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς τόσο πριν από τις ευρωεκλογές όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στελέχη των Ελλήνων Πράσινων και του ΠΑΣΟΚ συζητούσαν το ενδεχόμενο σύγκλισης»
Παρντόν;
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:47 πμ
Πάνος
Πολιτική αυτοκτονία
Του Γιάννη Ζαμπετάκη izabet@chem.uoa.gr http://www.zabetakis.net
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 8 Οκτωβρίου 2009
Aνθρωποι πεθαίνουν από τη ρύπανση σε Ασωπό και Μεσσαπία κι εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν αναλαμβάνουμε (υφ-)υπουργείο γιατί δεν εκλέξαμε βουλευτές. Τι λογική είναι αυτή;
Γιατί βάζουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον και τη ζωή των ανθρώπων; Ποιον ρωτήσαμε και είπαμε όχι στη συνεργασία; Τους καρκινοπαθείς στα Οινόφυτα; Πολιτική αυτοκτονία είναι αυτή η άρνηση! Διότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να κάνουμε προγραμματικό διάλογο από τις 6.10.09 με το (υφ-)υπουργείο στους Οικολόγους Πράσινους επηρεάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης! ΟΚ, δεν υπάρχει προεκλογική προγραμματική συμφωνία… Και λοιπόν; Ακόμα καλύτερα! Πιο ελεύθερα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τις πολιτικές! Χωρίς τον φόβο να ρίξουμε την κυβέρνηση αν φεύγαμε από το υπουργείο!
Αλλά με όλη την ελευθερία και την άνεση κινήσεων να αλλάξουμε πραγματικά τις πολιτικές! Είμαι ένας ευνουχισμένος οικολόγος πράσινος… επειδή κάποιοι στα κεντρικά των Οικολόγων Πράσινων φοβούνται να τολμήσουν! Μας πρόσφεραν υφυπουργείο. Ζητήσαμε τον έλεγχο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελεγκτών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ); Αν απλά είπαμε όχι στην πρόταση έστω και για ένα υφυπουργείο, τότε είμαστε απλά μοιραίοι διότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τον έλεγχο της ΕΥΕΠ για να πατήσουμε φρένο από αύριο στη ρύπανση πέρα από κάθε λογική σε Ασωπό και Μεσσαπία.
Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουμε την πολιτική πονηριά και τα απαραίτητα ανακλαστικά ακόμα και μια διαπραγμάτευση της πλάκας να κάνουμε! Οικολόγοι εναλλακτικοί θέλουμε να παραμείνουμε σε όλη μας τη ζωή; Ενώ παράλληλα τα επίπεδα του εξασθενούς χρωμίου θα ξεπερνάνε κάθε όριο και λογική; Ακόμα και για το απλό θεαθήναι να ήταν η πασοκική πρόταση (ας πούμε ότι ήταν έτσι!) είχαμε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων να φύγουμε! Χωρίς να ρίξουμε καμιά κυβέρνηση! Ακόμα και σε δέκα μέρες! Και τότε εμείς θα ήμασταν οι κερδισμένοι! Γιατί θα είχαμε λόγο να μιλήσουμε για πασοκική διπροσωπία.
Αλλά τώρα; Μένουμε απλώς σε γραφικά σχόλια περί προγραμματικής συμφωνίας… Αλλά αν είχαμε πει ΝΑΙ, τότε ακόμα και ΜΙΑ παράγραφο θα μπορούσαμε να συγγράψουμε με το ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές δηλώσεις! Αλλά θα διαλέγαμε εμείς ποια παράγραφο!
Και αυτή θα ήταν περί ελέγχων στο νερό που γίνονται σήμερα από 4 υπουργεία! Την παράγραφο που έχω γράψει προσωπικά σε πολλά άρθρα. Για την πολυδιάσπαση των ελέγχων στο νερό!
Και, στην τελική, 160 βουλευτές έχει το ΠΑΣΟΚ! Γιατί να μας προσφέρει κάτι παραπάνω; Επειδή έχουμε ωραίο χαμόγελο; Έχουμε όλον τον καιρό να διαβάσουμε Βάρναλη και να αναλογιστούμε ότι δεν είμαστε ώριμο φρούτο αλλά τελείως αν-ώριμο…
Ο Γιάννης Ζαμπετάκης είναι επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:44 πμ
Toixorixos
Είχε πει ένα ωραίο ο Μίμης ο Ανδρουλάκης για το ΚΚΕ, ότι αν βγει το ΚΚΕ με 40%, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και θα βγάλει ανακοίνωση που θα μιλάει για προβοκάτσια του Καπιταλιστικού συστήματος εναντίον του Κομμουνισμού… Το ίδιο ισχύει και για τους Οικολόγους Πράσινους εν τω προκειμένω. Ό,τι είδους ανακοίνωση και να βγάλουν, όποια δικαιολογία και να αραδιάσουν, η ουσία είναι μια: μπροστά στην μεγάλη ευθύνη έκαναν πίσω. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι μια ακόμα πολιτική φούσκα.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:03 πμ
γρηγόρης στ.
Εντάξει, οι Ο-Π αρνήθηκαν, δικαίωμά τους και σεβαστή η απόφασή τους, αλλά και η όποια κριτική.
Υπουργική όμως θέση προτάθηκε και στην κ. Μ. Δαμανάκη, η οποία επίσης αρνήθηκε.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:07 πμ
το φελέκι
Η απάντηση του Κ. Μπογδάνου, συνεργάτη του Λάλα στο http://feleki.wordpress.com/
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:48 πμ
kapetanios
«..κι εγώ ανήκω σ΄ αυτό, δεν αιωρούμαι στο πολιτικό σκηνικό..»
Ακούς Ζέποοοοοοοοοοοο
ανήκει σε αυτό η κοπέλα, δεν αιωρείται στο πολιτικό σκηνικό.
Πάνο
έχω την εντύπωση ότι τα στελέχη σας( που «εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια») λογαριάζουν χωρίς τον (ΓΑΠ) ξενοδόχο και κινούν να πάνε στο γάμο απροσκάλεστοι 😆
Πάντως εάν είναι να διαλυθείτε φαντασιώνοντας (δεν θέλω να φανταστώ τι θα κάνατε σε πραγματικές συνθήκες) κάντε το τουλάχιστον με γούστο
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:53 πμ
Μαύρο πρόβατο
Όσο προχωράει η συζήτηση, τόσο δυσκολεύομαι να την παρακολουθήσω.
Από τη μια, έχω συμπεράνει παρακολουθωντας ψηλά/χαμηλά τι πρεσβεύουν οι ΟΠ από την ίδρυσή τους, οτι πολιτική βάση για κυβερνητική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει – και είναι τεράστια. Αυτό εξάλλου φαίνεται να πιστεύει και η κ. Βασιλάκου(*), ειδάλλως δε θ’αναδείκνυε τη διαφωνία του κόμματός της ως τον κύριο λόγο για την απόρριψη της πρότασης που της έγινε για συμμετοχή στο υπουργικό συμβούλιο.
Από την άλλη, απελπίζομαι – σε σημείο που να υποψιάζομαι οτι αυτό ήταν το ζητούμενο εφέ από την κίνηση Γιωργάκη – όταν βλέπω κάποιους που ψηφίσανε τον τύπο που έβγαλε στην τηλεόραση το νεράκι του Ασωπού, να υποστηρίζουν οτι τώρα πάει, χωρίς ΟΠίνες στην κυβέρνηση χάθηκε η μοναδική ευκαιρία να σώσουμε (ο,τι απέμεινε από) το περιβάλλον.
Οι πολίτες λοιπόν, οι κινητοποιήσεις, ο ακτιβισμός, μπαρμπούτσαλα μπροστά σε έναν (υφ!)υπουργικό θώκο. Η δράση των κινημάτων (αυτών ντε στα οποία πρωτοστάτησαν οι Πράσινοι…) τίποτα δε μπορεί να κατακτήσει, από καμμιά κυβέρνηση – ή τουλάχιστο τίποτα που να συγκρίνεται με τις δυνατότητες που δίνει το οφίκιον.
Ήδη στη συζήτηση παραπάνω έχει αναφερθεί η θλιβερή ιστορία του (ελπίζω να μην αμφισβητείτε…) άκρως ταγμένου οικολόγου Ευθυμιόπουλου, και πόσα άφησε στην υπόθεση το πέρασμά του από τη Σημιτοκυβέρνηση…
====
(*)που φαίνεται όμως να έχει εξίσου καλή επίγνωση, με την ευρωπαϊκή της εμπειρία, του πολιτικού ρόλου «των προθύμων» που προσεκλήθη να παίξει.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:08 πμ
kapetanios
«..ειδάλλως δε θ’αναδείκνυε τη διαφωνία του κόμματός της ως τον κύριο λόγο για την απόρριψη της πρότασης που της έγινε για συμμετοχή στο υπουργικό συμβούλιο..»
μαυροπρόβατε
το παραπάνω διαβάζεται και διαφορετικά.
Δηλαδή ως παρακαταθήκη για το προσωπικό της μέλλον στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό 😉
(το οτι οι ΟΠ την έκαναν γνωστή στο πολιτικό σκηνικό ΜΑΣ ,δεν μπορεί να λειτουργεί αποτρεπτικά ες αεί στην προσωπική της ανέλιξη. Εξάλλου, στην δήλωση για το πόπολο μιλά για τις υποχρεώσεις της στην Αυστρία… )
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:20 πμ
Μαύρο πρόβατο
Προφανώς, καπετάνιε! Α προπό, περιμένουμε ν’ακούσουμε και το σχέδιο σωτηρίας των δασών που διαθέτει η κ. Βασιλάκου. Αν όντως είναι τέτοιο, να το επιβάλλουμε και σε αυτή και σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση!
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:20 πμ
Γιώργας
Καπετάνιε φαίνεται λοιπόν πως τα πράγματα είναι πιό πολύπλοκα απο την απλοϊκή δική μου προσέγγιση…
Το σίγουρο πάντως είναι πως για το επόμενο διάστημα η ηγεσία των ΟΠ βρήκε δουλειά: Να εξηγήσει στα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους και τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του κόμματος (πολλοί απο τους οποίους οπως φαίνεται απο τις αντιδράσεις σκέφτονται το ίδιο απλοϊκά), γιατί έκανε πίσω μπροστά στην ευθύνη.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:25 πμ
σχολιαστης
Για να πούμε και του στραβου το δίκιο αγαπητέ Μαυροπρόβατε, το οφίκιον ήταν και το διαρκές ζητούμενο σε όλα τα καθεστώτα του μακαρίτη του υπαρκτού.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:28 πμ
παναγιωτης
Απο την απαντηση Μπογδανου (φελεκι) ,προκυπτει κι ενα αλλο ζητημα .
Οι ΟΠ ειχαν προειδοποιηθει κατα καποιον τροπο απ τον φαρσερ , λεγοντας τους να περιμενουν δευτερο τηλεφωνημα .Ερωτημα : γιατι δεν το εκαναν ;
τι θελαν να προλαβουν;γιατι τοση πρεμουρα;μηπως υπηρξε κατι παραπανω απο βολιδοσκοποηση της κ Βασιλακου ;ποια αραγε ηταν τα οργανα -ο πουπρεπε να αποφασισουν.
Τα ερωτηματα αυτα προκυπτουν εν ειδη ασκησης με πραγματικα πυρα .
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:33 πμ
παναγιωτης
Καθως επισης απο την ανταποκριση στο θεμα προκυπτει για μενα το μεγαλο ενδιαφερον για τις πολιτικες συνεργασιων , και τον τροπο υλοποιησης τους .
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:35 πμ
Μαύρο πρόβατο
…και του διασωληνωμένου υπαρκτού καπιταλισμού, σχολιαστά, στον οποίον ζούμε…
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:55 πμ
σχολιαστης
Εδω να με συγχωρήσεις Μαυροπρόβατε αλλά δε ζώ στον τρόμο των ΛΔΓ με το ένα εκατ. χαφιέδες και τους ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές του τείχους. Ουτε φοβάμαι αν πω τη γνώμη μου μη βρεθώ σε κανένα ψυχιατρείο.
Αυτό που έχουμε ξανασυζητήσει στην καλύβα είναι ότι αυτή ή τόσο περιφρονημένη απο το ΚΚΕ «αστική δημοκρατία» αξίζει να αντικατασταθεί μόνο απο κάτι καλύτερο. Και το καλύτερο είναι ζητούμενο που θα το πετύχουν οι επόμενες γενιές. Η «αστική μας δημοκρατία» έχει κατακτηθεί με αγώνες, δεν είναι για πέταμα.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:01 μμ
kapetanios
@μαυροπρόβατε
μια περιέργεια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα της την έχω,
δεν μπορώ να πω!
@Γιώργας
δεν σου προσάπτω απλοϊκές προσεγγίσεις ,
για απλοϊκά σενάρια μίλησα, τα οποία καταλαβαίνουν όλοι (σε όποια όχθη του ποταμού κι αν βρίσκονται)
Όσο για την ηγεσία των ΟΠ και τους ψηφοφόρους τους δεν τους παρεξηγώ.
Η διακριτή πολιτική παρουσία/παρέμβαση είναι κάτι πολύ πιο περίπλοκο απ ο ένα κίνημα για την προστασία της καρέτα καρέτα ή μιας αντικυνηγητικής εκστρατείας με την μέθοδο της συγκέντρωσης των υπογραφών επι παραδείγματι.
Οι ΟΠ οφείλουν , εάν ήρθαν για να μείνουν όπως διατείνονται, να σκέπτονται και να λειτουργούν πολιτικά ασχολούμενοι με τα πραγματικά προβλήματα του φορέα τους και του τόπου μας (σε κοινοβουλευτικό ή σε εξωκοινοβουλευτικό περιβάλλον) και όχι να φαντασιώνουν ανύπαρκτες προτάσεις για συγκυβερνήσεις.
Και κάτι άλλο
Η πρόταση μεταγραφής του ΓΑΠ σε ένα στέλεχος των ΟΠ ήδη λειτουργεί διασπαστικά ( η πολιτική αλητεία και ατιμία που έγραφα και στον Ζέπο παραπάνω σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο και άρα άπειρο πολιτικό φορέα ) και όλα δείχνουν ότι το «αντίπαλο δέος» σε ότι έχει να κάνει με την «πράσινη ορολογία και φιλολογία» του ΠΑΣΟΚ τελειώνει επι τι εμφανίση του.
Εκτός εάν συνέλθουν και ξυπνήσουν απ το όνειρο άμεσα 😉
@σχολιαστή
η συζήτηση για την «αστική δημοκρατία» και το τι έχει κατακτηθεί , είναι μεγάλη…
Ας περιοριστούμε το λοιπόν στην δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνεται ο ΓΑΠ με τις κινήσεις αποσταθεροποίησης εναντίων άλλων κομμάτων 😉
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:14 μμ
Παπούλης
Χρωστάω κάποια ρέστα :
Ζέππο:
την επόμενη φορά που θα συζητήσουμε σε οποιοδήποτε θέμα της καλύβας θα κρατήσω ( άπαξ ) τη δική σου στάση και θα σε κατηγορήσω στο τέλος για «εθνικοφροσύνη» . Απλά φαίνεται ότι είσαι ακόμα υπό την επήρεια του hangover από το αθάνατο κρασί της 4ης Οκτώ(μ)βρη 😆
Για τα λοιπά :
Διάβασα το σχόλιο του κου ΚΜ συνεργάτη του φαρσέρ στο φελέκι.
Πρόκειται για οιονεί μανιφέστο ασυδοσίας αλλά περιέχει και ζητήματα πολιτικού χαρακτήρα. Θα σύστηνα σε κάθε ενδιαφερόμενο να διαβάσει αυτό το σχόλιο αφού πρώτα έχει πάρει Primperan .
Η συζήτηση για τη φάρσα Λάλα έχει πολλές διαστάσεις. Δύο από αυτές είναι :
α) Πρόκειται περί φάρσας άρα δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης πέραν του δεοντολογικού
β) Εφόσον με το πρώτο τηλεφώνημα η φάρσα «έπιασε» γιατί οι ΟΠ έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν μια απάντηση ενώ , υποτίθεται , περίμενα το δεύτερο και επομένως κρίσιμο τηλεφώνημα παρά τις παραινέσεις του φαρσέρ να μείνει το ζήτημα εν κρυπτώ ;
Αν θέλαμε να απαντήσουμε στα δύο αυτά ερωτήματα θα μπλέκαμε με τα πίτουρα και θα μας τρώγαν οι κότες. 😉
Τέλος να παρατηρήσω ότι οι «οργισμένες» αντιδράσεις ορισμένων αυτόκλητων ή ορισμένων μελών των ΟΠ σχετικά με την αρνητική στάση των «οργάνων» των Οικολόγων Πράσινων στη πρόταση που έγινε στο ΠΡΟΣΩΠΟ της κας Βασιλάκου είναι ίσως το ζητούμενο για ορισμένους κύκλους. Οι άνωθεν διαμαρτυρόμενοι νομίζουν ότι η κα Βασιλάκου , αποδεχόμενη τη θέση ακόμα και παρά την αντίθετη άποψη της ηγεσίας των ΟΠ , θα ήταν σε θέση να «σώσει» τα δάση , να ξεπλύνει τον Ασωπό , να γεμίσει φρέσκο νεράκι τη Κορώνεια. Και μάλιστα αν δεν την άφηναν τα οργανωμένα συμφέροντα θα μπορούσε καταγγέλωντας και κορυβαντιώντας να παραιτηθεί επιφέρωντας «καίριο» πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ και πολιτικά οφέλη στους ΟΠ.
Αυτά αγγίζουν το επίπεδο του γελοίου γιατί πρέπει τελικά να αποφασίσουν οι άνωθεν τυπτόμενοι αν οι ΟΠ είναι κόμμα ή ευκαιριακή μάζωξη με σκοπό να προωθήσει στην εξουσία τις βλέψεις ενός lobby μέσω μιας υφυπουργού εκ προσωπικοτήτων.
Αν συμβαίνει το πρώτο , τότε κάθε συνεργασία θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιο είδος πρότερης διαβούλευσης και ανάληψης δεσμεύσεων και να εδράζεται σε ένα ελάχιστο επίπεδο πολιτικής τιμιότητας , όπως αυτό που ανέδειξε με την απάντηση της ( όχι αυτή για το πόπολο που λέει και ο Μπλακσίπιος ) η κα Βασιλάκου.
Αν συμβαίνει το δεύτερο τότε στο μέλλον ας αναμένουν ότι σε κάθε επόμενη ευκαιρία θα εμφανίζεται και κάποιο στέλεχος έτοιμο να αρπάξει τη καρέκλα με μοναδική εγγύηση το «οριστικό» πρόγραμμα για τη σωτηρία των δασών , το προσωπικό ενδιαφέρον για τη θέση , τις λαμπρές περγαμηνές , τη διεθνή εμπειρία του ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Σε τι διαφέρει το παραπάνω από το θλιβερό story της Δαμανάκαινας του Μίμη και του Μπίστη που είναι ακόμα στα αζήτητα του κυβερνητικού τελωνείου ως τηλεοπτικές περσόνες που περιμένουν ακόμα το Godot ;;
Αν ισχύει το πρώτο η απάντηση των ΟΠ , όσο αδέξια και αν φαίνεται , είναι παράγων ενότητας για το σχηματισμό και αφορά όλα εκείνα τα μέλη που πιστεύουν πραγματικά στο πολιτικό μέλλον των ΟΠ ως ΚΟΜΜΑ. Αν ισχύει το δεύτερο εύχομαι στα «πρόσωπα» καλές δουλειές. 😉
Πάνο
που μπορούμε να βρούμε το πρόγραμμα σωτηρίας των δασών της κας Βασιλάκου ;;;
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:24 μμ
Μαύρο πρόβατο
Σχολιαστή, επειδή κομματάκι παγκαλίζεις, να το κόψουμε λιγάκι στα εξής:
1) την κουτσοκουλόστραβη αστική μας δημοκρατία την οφείλεις πριν απ’όλα στα 20 εκατομμύρια σοβιετικούς νεκρούς που πολέμησαν υπό την ηγεσία του Στάλιν. Αλλιώς θα είχες την ενωμένη καθαρή Ευρώπη του Χίτλερ.
2) τη ζωή στη ΓΛΔ να τη συζητήσεις με τους ανατολικογερμανούς και τη ζωή στη ΛΔ Βουλγαρίας με την εργάτρια του κυβερνητικού πλέον Οικονομάκη, την κ.Κούνεβα. Με μένα, είσαι τζάμπα μάγκας. Εγώ γεννήθηκα με χούντα, των προστατών της αστικής μας δημοκρατίας από τους κομμουνιστές. Θυμάμαι κάμποσα από τότε, κι εσύ ενδεχομένως.
3) αλλάξαμε αιώνα και το ζητούμενο, η απελευθέρωση του ανθρώπου, παραμένει το ίδιο. Σήμερα η υπόθεση αυτή περνάει από την αντίσταση στον… διασωληνωμένο με τις φλέβες μας. Εσύ μπορεί να βολεύεσαι αλλιώς, αλλά από τα στοιχεία που έχεις δώσει κατά καιρούς, μάλλον μπερδεμένος είσαι.
Αλλά θα τα ξαναπούμε αυτά – η επικαιρότητα θα δώσει σίγουρα άφθονες αφορμές.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:27 μμ
kapetanios
Και για να μην πει κάποιος οτι συνομοσιολογώ:
«..Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στην κ. Βασιλάκου φαίνεται πως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς τόσο πριν από τις ευρωεκλογές όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στελέχη των Ελλήνων Πράσινων και του ΠΑΣΟΚ συζητούσαν το ενδεχόμενο σύγκλισης. Εντύπωση όμως και απορία προκάλεσε το γεγονός ότι το απόγευμα της Τρίτης μεμονωμένα στελέχη του κόμματος- ο Ν. Χρυσόγελος, ο Μ. Τρεμόπουλος και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο συντονιστής της Γραμματείας Μιχ. Πετράκος- γνώριζαν για αυτές τις συζητήσεις..»
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4540093
Δηλαδή: γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα
(ήθελα να ξερα τον στόχο της προεκλογικής εκστρατείας των στελεχών που έπαιρναν μέρος στην κουβέντα )
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:29 μμ
Ενη Καπαζογλου
Παπουλη (σχολιο 7/9 8,21 μμ)
Χθες βραδυ δε διαβασα καθολου καλυβα και διαπιστωνω μεγαλη σχολιογραφια (την οποια δεν εχω διαβασει σκομη).
Στην απαντηση σου ομως εχω να πω οτι υπαρχουν κομματα με «σκληρη οργανωτικη δομη» και αλλα με χαλαροτερη οπως τουλαχιστον διατεινονται οτι εχουν οι ΟΠ.
Η κυρια Βασιλακου ναι μεν, ενημερωσε τους ΟΠ, αλλα κατα δηλωση της ειπε οτι «κερδισε η Βιεννη».
Με αλλα λογια ζυγισε τα καθηκοντα της στην Αυστρια και εκανε την επιλογη της. Απο αυτο συμπεραινεται οτι αν «ηθελε αλλιως» θα ειχε δεχθει την προταση Παπανδρεου.
Ολα τα αλλα μαλλον ειναι εικασιες.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:31 μμ
essex green
«την κουτσοκουλόστραβη αστική μας δημοκρατία την οφείλεις πριν απ’όλα στα 20 εκατομμύρια σοβιετικούς νεκρούς που πολέμησαν υπό την ηγεσία του Στάλιν. Αλλιώς θα είχες την ενωμένη καθαρή Ευρώπη του Χίτλερ.»
…οσο και αν μας θλιβει μαλλον στους Αμερικανους και στους Αγγλους παρα στους Ρωσους (μιλαμε για την ελευθερια μας , οχι μονο για τον Β΄ΠΠ.)
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:45 μμ
Γιώργας
Καπετάνιε, η πρόταση προς τον Χρυσόγελο μπορεί να ήταν ανύπαρκτη (ποιός ζουρλάθηκε άλλωστε), όμως η πρόταση προς την Βασιλάκου ήταν υπαρκτή.
Απο τις διάφορες ανακοινώσεις ένθεν κακείθεν, εγώ δέν είδα πουθενά να της προτείνει ο ΓΑΠ μεταγραφή, δηλαδή να εγκαταλείψει τους ΟΠ για να πάει μαζί του, παρα μόνον πως της πρότεινε την θέση του υφυπουργού περιβάλλοντος. Εχεις εσύ κάποια άλλη πληροφορία;
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:48 μμ
σχολιαστης
Φίλτατε Μαυροπρόβατε και εσύ σταλινίζεις ελαφρώς. 😉
Να σημειώσω μόνο ότι αν ο Στάλιν δεν είχε εξοντώσει την ηγεσία του στρατεύματος, πιθανότατα δεν θα είχαν οι Σοβιετικοί 20 εκατ. νεκρούς. Και να θυμίσω ότι μετά τον πόλεμο και μέχρι που άφησε αυτό τον μάταιο κόσμο έκανε στους πολίτες της χώρας του απίστευτες κολοπιλάλες, μεταφεροντάς τους σα ζώα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απο τους τόπους τους, απο ενδιαφέρον για την υγεία τους.
Αλλά όντως το ανασκολοπίσαμε το θέμα, θα βρούμε ευκαιρίες, καλά να είμαστε.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:05 μμ
kapetanios
Γιώργας
δυστυχώς , απ ότι φαίνεται από πληροφορίες «των Νέων» , σε κατ ’ ιδίαν και εν κρυπτώ (από τους ψηφοφόρους τους) συζητήσεις με «στελέχη του ΠΑΣΟΚ» συμμετείχαν περισσότεροι της μιας ..
Μάλλον θα μάθουμε περισσότερα για τα πολιτικά καραγκιοζιλίκια όσο περνούν οι μέρες και όπως καταλαβαίνεις, φαντάζομαι , η συζήτηση για τις «μεγάλες ευκαιρίες» μιας δήθεν συγκυβέρνησης είναι μάλλον άκαιρη και χωρίς νόημα
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:13 μμ
zeppos
Παπούλη, φίλτατε, ελπίζω να μην εντάξεις την «εθνικοφροσύνη».. μου, στο εθνικόφρων κατά Καρατζαφέρ..
Εκεί που «πάει» είναι κατά νέου προέδρου.. έτσι;
Δεν ζήτησα από κανένα να αλλάξει στάση και γνώμη.. Κατάλαβα!
Φταίει ο ΓΑΠ και το πασοκ
για όλα τα ζητούμενα,
για τα προηγούμενα αλλά
και για τα επόμενα..
έτσι!
ΥΣ: Το μεθύσι ετοιμάζεται… στην κουζίνα!
Σήμερα ήταν η μέρα της απολάσπωσης και επιβάλλεται να δοκιμάσουμε τον φρέσκο οίνο, έστω και…. ομιχλώδη ακόμη..
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:31 μμ
Πάνος
Καλές δουλειές με τα κρασιά, ζέπο! Μακάρι να είμαστε εκεί η παρέα, όταν ανοίξει το γιοματάρι… 🙂
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:54 μμ
vladimiros
Ο Καπετάνιος θύμισε το πρωί μια παλιά «μεταγραφική» ποδοσφαιρική ιστορία την οποία ως άσχετος δε γνώριζα.
Θυμήθηκα όμως μια άλλη ιστορία που νομίζω έχει κάποια κοινά σημεία με το θέμα της κας Βασιλάκου.
Όταν ο Βούγιας ήταν στέλεχος του ΣΥΝ (δε θυμάμαι αν ήταν πριν ή μετά την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία της Θεσ/νίκης που τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο πανελλήνιο χάρη σε ένα ντιμπέιτ – χονδρικά μιλάω για μέσα 90) είχε δεχθεί πρόταση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αναλάβει τη διοίκηση του ΟΣΕ* ως ειδικός (καθηγητής ΑΕΙ – συγκοινωνιολόγος) και επιπλέον ως προοδευτικός απ’ τ’ αριστερά του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα τον είχε αποτρέψει (ή μήπως του είχε «απαγορεύσει»;) να αποδεχθεί, και είχε καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ για «διεμβολισμό με μεταγραφές και οφίκια» ή κάπως έτσι.
[Στη συνέχεια βέβαια ο κ.Βούγιας …αποδεσμεύτηκε από μόνος του και είδε το φως του εκσυγχρονισμού]
*δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ο ΟΣΕ ή άλλο οργανισμός (γμτ Αιζενχάουερ), παρακαλώ διορθώστε-συμπληρώστε
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:56 μμ
vladimiros
Sorry για τα bold παραπάνω. Έβαλα την / μετά το b στον τερματισμό. Θα τα κατεφέρω next time. Thanx Ζέπε
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 3:23 μμ
kapetanios
vladimirε
δεν είναι να σε κάνει κανείς εσένα παρέα 😀
(εάν τα έγραφα εγώ αυτά ο Ζέπος θα μου κοβε την καλημέρα)
Να όλη η Ιστορία του Βούγια ( ο οποίος ανέλαβε το υφυπουργείο «προστασίας του πολίτη» του νέου ΠΑΣΟΚ και θα δοκιμαστεί- κατά τον σχολιαστή- κι αυτός )
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=274598&ct=1&dt=21/06/2009
«..Το 1998 ένας πανεπιστημιακός της εναλλακτικής πτέρυγας του ΣΥΝ, ο κ. Σπ. Βούγιας, επιτυγχάνει ένα αναπάντεχο για την εποχή 15% στις τότε δημοτικές εκλογές και καθίσταται πρόσωπο πρώτης γραμμής. Ο κ. Βούγιας δεν είχε έρθει από το πουθενά, καθώς είχε την προσωπική του πορεία τόσο στον συνδικαλισμό όσο και στην τοπική πολιτική, μέσα από τις γραμμές του ΣΥΝ. Ακόμη, συμμετείχε ενεργά στην κοινωνία των πολιτών, ενώ δεν έχανε- ούτε και χάνει- καμία συναυλία ή πολιτιστικό δρώμενο.
Στην εποχή της κυριαρχίας του εκσυγχρονισμού, ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης έβλεπε με καλό μάτι τον δημοτικό σύμβουλο της Θεσσαλονίκης, τον οποίο κατάφερε και έβαλε στο «μαντρί», τοποθετώντας τον στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠαΣοΚ στις εκλογές του 2000. Η μυθολογία λέει ότι, άμα τη εκλογή του, μπήκε στην αίθουσα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΝ στη Βουλή για να συγχαρεί τους πρώην συντρόφους του και ο τότε πρόεδρος του κόμματος κ. Ν. Κωνσταντόπουλος «σχεδόν τον έβγαλε έξω σηκωτό». Τον Οκτώβριο του 2001, ο κ. Βούγιας ανέλαβε υφυπουργός Μεταφορών, αλλά έμεινε στο υπουργείο ως το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, διότι το ΠαΣοΚ τον επιστράτευσε για τις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης, το 2002, στις οποίες όμως έχασε με πολύ μεγάλη διαφορά από τον νυν δήμαρχο κ. Β. Παπαγεωργόπουλο. Τον Ιανουάριο του 2004, λίγους μήνες προ των βουλευτικών εκλογών, ξέσπασε η «υπόθεση Πάχτα» και αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Βούγιας ήταν ανάμεσα στην ομάδα των βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι είχαν συνυπογράψει την περίφημη τροπολογία του τότε υφυπουργού Οικονομίας για το Πόρτο Καρράς. Ο κ. Βούγιας ζήτησε συγγνώμη, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Σημίτη και αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ. Τον Μάιο του 2004, ο νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου ανέθεσε στον κ. Βούγια τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, αλλά λίγους μήνες αργότερα θα παραιτούνταν εκ νέου, καθώς αποκαλύφθηκε η αντικανονική μετεγγραφή της κόρης του από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη..»
Αυτή η άτιμη ιστορία(όντας αντιδραστική και οπισθοδρομική) το κρατά μανιάτικο γμτ
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 3:52 μμ
Ενη Καπαζογλου
Εαν ισχυει ακομη ο τιτλος του ποστ, να επισημανω οτι :
O Ξεψαγμενος απο χθες 7/9 8,46 μμ. εδωσε ενα λινκ που το δινω κι εγω, οπου διευκρινιζεται πολυ καθαρα «αν υπαρχει μυστηριο η οχι»
Λοιπον η κυρια Βασιλακου ειπε, εκτος ολων των αλλων, οτι ειχε βρεθει στη δευτερη θεση του ευρωψηφοδελτιου ως «αλληλεγγυη» προς τους ΟΠ, οπως την ειχε χαρακτηρισει.
Ολες οι αλλες εκδοχες δειχνουν πλοκη κινηματογραφικου σεναριου «Αυτος αυτη και τα μυστηρια» !!!! 😆
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/10/2009_301075
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:35 μμ
kapetanios
Ενη
«διευκρινιζεται πολυ καθαρα “αν υπαρχει μυστηριο η οχι”
(επειδή)
«η κυρια Βασιλακου ειπε, εκτος ολων των αλλων, οτι ειχε βρεθει στη δευτερη θεση του ευρωψηφοδελτιου ως “αλληλεγγυη” προς τους ΟΠ, οπως την ειχε χαρακτηρισει»
Μάλιστα.
Είναι και αυτή μια άποψη (χωρις φατσούλα)
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:52 μμ
Ενη Καπαζογλου
Παπουλη (συνεχεια σχολιου μου 8/10 12,29)
Και ως με την παροδο του χρονου αποδεικνυεται (οπως και με το παραπανω λινκ του ξεψαγμενου που το δινω κι εγω), δεν φταιει η χαλαροτητα της οργανωτικης μορφης των ΟΠ, αλλα η «μορφη υποψηφιοτητας» της κυριας Βασιλακου στο ευρωψηφοδελτιο.
Δηλαδη λειτουργησε ως προσωπο «εκ προσωπικοτητων» προκειμενου να ενισχυσει τον προεκλογικο τοτε του αγωνα των ΟΠ.
Αυτα ομως, σε ενα σοβαρο πολιτικο οργανισμο, πρεπει να διευκρινιζονται τη στιγμη που συμβαινουν και να μην αφηνονται φλου καταστασεις, για επικοινωνιακους λογους, γιατι φερνουν αντιθετα αποτελεσματα.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:57 μμ
Ενη Καπαζογλου
Εχω κανει δυο λαθη, εγραψα 7/9 και 8/9 αντι του σωστου 7/10 και 8/10.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 5:30 μμ
Anna
Εντάξει, δεν έπεσε και ο πύργος που δεν πήγαν οι πράσινοι στο Υ.Π. Ίσως είναι για καλό!
Μια και μιλάτε για το νέο υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας, δασών & δε συμαζεύεται, που ΚΑΙ αυτή η επιλογή του ΓΑΠ είχε αμφισβητηθεί… θα είδατε ίσως την νεαρά υπουργό κ. Τίνα Μπιρμπίλη να πηγαίνει στην ορκωμοσία με τζινάκι και αθλητικά! Λες και βλέπαμε εμείς οι δεινόσαυροι έργο από αλλού…
Μετά λοιπόν στην παραλαβή, ο άλλος δεινόσαυρος ο Σουφλιάς, ο κάνων αλαξο-λιές με τους εργολάβους των διοδίων … σύμφωνα με το χοντρό τον Καμμένο.. της είπε: «Η μόδα της υπερβολής για το περιβάλλον να μην γίνει εμπόδιο για σωστές λύσεις στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του υπουργείου.»
Και η κ. Μπιρμπίλη άμεσα του την έφερε: «Για μας το περιβάλλον δεν είναι μόδα, αλλά είναι συστατικό στοιχείο κάθε πολιτικής και είναι οριζόντια πολιτική, εάν θέλουμε κάποια στιγμή να λέμε ότι μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη»…
Ακόμη την κοιτάει λοξά ο βλάχος!
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:02 μμ
sissa ben dahir
Νομίζω απόλυτα συναφές με το θέμα που συζητιέται εδώ και δυο μέρες στην καλύβα (αν και αφορά άλλο κόμμα) αλλά πάντα μέσα στο πνεύμα της συζήτησης . Αυτή είναι η μοίρα των μικρών πλην ΚΚΕ.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:12 μμ
kapetanios
«..Δηλαδή(ότι) λειτουργησε ως προσωπο “εκ προσωπικοτητων” προκειμενου να ενισχυσει τον προεκλογικο τοτε του αγωνα των ΟΠ»
σημαίνει:
ότι ο καθείς μπορεί να την πλησιάζει κατ ιδίαν και να της τάζει υφυπουργεία.
Μάλιστα
Είναι και αυτή μια άποψη (χωρις φατσούλα)
Αλλά όχι της ίδιας της Βασιλάκου
Της οποίας η άποψη (που έχει σημασία) είναι ότι:
» το κόμμα στο οποίο ανήκω αρνήθηκε τη συμμετοχή μας κι εγώ ανήκω σ΄ αυτό, δεν αιωρούμαι στο πολιτικό σκηνικό»
Και το γεγονός ότι ΔΕΝ «αιωρείται πολιτικά» και ΔΕΝ ανήκει στα πρόσωπα “εκ προσωπικοτήτων” που μπορεί να τα πλησιάζει κατ ιδίαν ο καθείς, το αποδεικνύει η ίδια στην συνέντευξη της στην Καλύβα πριν τις ευρωεκλογές.
Σε αυτήν λοιπόν την συνέντευξη η Βασιλάκου ομολογεί την έντονη κομματική πολιτική της δράση αποκλειστικά μέσα στα πλαίσια των Ευρωπαίων Πράσινων και μάλιστα μέσα σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο δέχεται να συνδράμει στην προσπάθεια ΚΑΙ των ΟΠ να αρθρώσουν πολιτικό λόγο στα έδρανα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αλλά και στην Χώρα μας.
——————————————–
[] -Πώς αποφάσισες να βάλεις υποψηφιότητα στο εσωτερικό δημοψήφισμα, για να είσαι υποψήφια με τους Οικολόγους – Πράσινους;
-Αποφάσισα γιατί το προηγούμενο καλοκαίρι …όταν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε μια προσπάθειά τους να στηρίξουν όσο μπορούσαν τις προσπάθειες εδώ των Ελλήνων Οικολόγων Πράσινων, δεδομένου ότι για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ένας Έλληνας Πράσινος ευρωβουλευτής είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο, προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να μεγαλώσουμε, να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας στην Ευρωβουλή, ως ΕΠΚ, προσπαθούμε επιτέλους να καταφέρουμε να έχουμε εκπροσώπηση από κάθε χώρα μέλος της ΕΕ. Λοιπόν, στις προσπάθειες αυτές σκέφτηκαν να με ρωτήσουν, γνωρίζοντας ότι έχω πολυετή πείρα ως ενεργή πολιτικός, αλλά ταυτόχρονα ότι έχω επαφές, διασυνδέσεις και ότι είμαι ελληνικής καταγωγής. Το σκέφτηκα για ένα πολύ μεγάλο διάστημα γιατί αυτό τον καιρό είμαι εξαιρετικά πιεσμένη, δηλαδή έχω πολύ σοβαρές υποχρεώσεις και στην Αυστρία, αλλά στην ουσία δεν άντεξα να αρνηθώ, γιατί αγαπώ την Ελλάδα πάρα πολύ και γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσει σημαντικά το μέλλον της χώρας αν καταφέρουμε να στείλουμε Πράσινο ευρωβουλευτή.[]
————————————
Εάν μετά από όλα αυτά κάποιος επιμένει να προσδιορίζει την Βασιλακου ως πρόσωπο «εκ προσωπικοτήτων» τότε -εκτός των άλλων, προσβάλει βάναυσα και την ίδια.
@sissa
Πετυχημένο 😆
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΟΠ 😉
(αφού δεν διαλυθήκαμε από μόνοι μας -καθότι είναι ο γνωστό ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας- δεν φοβόμαστε τίποτα λέμε)
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:29 μμ
σχολιαστης
Δηλαδή Καπετάνιε, ο Βούγιας «χάλασε» μετά ή αποδεικνύει την αδυναμία του ΣΥΝ να επιλέγει σωστά στελέχη για θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του δημάρχου Θεσσαλονίκης; 😆 Και μη μου λές για τον Κωσταντόπουλο που είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Απλώς να θυμίσω ότι ήταν απο τους εκδιωχθέντες πασόκες που έψαχναν χώρο να ασκήσουν εξουσία.
Οσο για τη σκέψη ότι «θα κριθούν απο το έργο τους», δεν ξέρω άλλο τρόπο να κρίνω άτομα που είναι σε θέσεις εξουσίας. 😆
Και το ξαναέγραψα, στη χειρότερη περίπτωση που τα κάνουν μπάχαλο, δεν θα έχω και τη σκασίλα ότι είχα μια αξιοπρεπή άλλη λύση και την αγνόησα. 😆
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:31 μμ
Παπούλης
Κα Ένη
αν προσέχατε τις δηλώσεις της κας Βασιλάκου , τη συνέντευξή της στη Καλύβα , την εν γένει πολιτική της πορεία το τελευταίο χρόνο που δραστηριοποιείται ΚΑΙ στην Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν να σας κάνει λίγο πιό πάνω φροντιστήριο ο Καπετάνιος.
Για όποιον θέλει να καταλάβει η δήλωσή της : ” το κόμμα στο οποίο ανήκω αρνήθηκε τη συμμετοχή μας κι εγώ ανήκω σ΄ αυτό, δεν αιωρούμαι στο πολιτικό σκηνικό” είναι καταλυτική. Τα υπόλοιπα περί «αλληλεγγύης» είναι παρόλες της καθημερινής φυλλάδας που έχει πάρει κατ αποκοπήν το «ενδιαφέρον» για το περιβάλλον.
Συγχωρήστε μου το τόνο , αλλά δεν βλέπω γιατί πρέπει να πάρω πίσω οποιοδήποτε από τα σημεία που έθετα στο χθεσινό σεντονάκι μου.
Ζέππο
ας το το κρασί να καθαρίσει γιατί είναι ακόμα ζεστός ο καιρός 😆
με το :
«Φταίει ο ΓΑΠ και το πασοκ
για όλα τα ζητούμενα,
για τα προηγούμενα αλλά
και για τα επόμενα..
έτσι!»
έκανες διάνα , από δώ και πέρα θα είσαι «εθνικόφρων» υπό την έννοια «ό,τι είναι πράσινο είναι εθνικό».
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:41 μμ
Παπούλης
sissa
φαντάζομαι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε περάσει το όριο του 3% θα είχαμε και πρόταση για υφυπουργείο σε κάποιο στέλεχος της ανανεωτικής . Γιατί κάποιον τον βαράς στην αδυναμία του .Εκεί θα βλέπαμε πράγματι αν μερικοί αστέρες του σόου της κας Τρέμη ( που ΔΕΝ είδε το βίντεο ) αντέχουν τη «παρεκούμβηση»
σχο
Ο Κωνσταντόπουλος ανήκε στη Δημ. Άμυνα ( ένα σχηματισμό που συμμετείχε επί χούντας στο ΠΑΚ και για ένα χρόνο μετά στο ΠΑΣΟΚ ) και διώχτηκε κλωτσηδόν μαζί με το Σάκη το Καράγιωργα , μια μορφή της δημοκρατικής αριστεράς , από τον Αντρέα εν έτει 1975. Το γιατί να το ψάξεις αν έχεις χρόνο , είναι ενδιαφέρον , αλλά με ρουκέτες τύπου :
«Απλώς να θυμίσω ότι ήταν απο τους εκδιωχθέντες πασόκες που έψαχναν χώρο να ασκήσουν εξουσία.»
το μόνο που μπορείς να θυμίσεις είναι παραπληροφόρηση και πολιτικά στερεότυπα που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. 😉
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:44 μμ
σχολιαστης
Α’ γι αυτό είναι ακόμα μέλος ενός «think tank» που έχει ιδρύσει ο ΓΑΠ;
Εμένα μου θυμίζει το «μήπως είστε ΚΟΔΗΣΟ»
και αν δεν φοβότανε ότι θα την πιάνανε απο τα μούτρα οι Ο-Π θα πήγαινε με χίλια.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:48 μμ
Παπούλης
Πάντως θα ήθελα πράγματι να δω συτό το σχέδιο διάσωσης των δασών.
Υπάρχει κάποιο λινκ εσείς οι ΟΠ που σχολιάζετε εδώ ;;;
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:52 μμ
σχολιαστης
Παπούλη, παρακολούθησα τη διαδρομή του κ. Κωνσταντόπουλου. Και δεν είναι η δράση στη χούντα καθαρτήριο για τα πάντα. Αν τόσο εύκολα μιλάς για παραπληροφόρηση εκ μέρους μου, το εκλαμβάνω ως βαριά προσβολή.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:06 μμ
Πάνος
Αννα,
welcome!
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:11 μμ
Πάνος
Για το σχέδιο διάσωσης των δασών ρώτησα την ίδια τη Βασιλάκου και θα σας μεταφέρω την απάντησή της.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:33 μμ
Παπούλης
Σχο
δεν είπα ότι ασκείς εσύ παραπληροφόρηση , αλλά το ότι μεταφέρεις στερεότυπα που προέρχονται από παραπληροφόρηση. ( » το μόνο που μπορείς να θυμίσεις….» )
γιατί δε γίνεται να λέμε έτσι εύκολα ότι ο Κ. είναι από τους εκδιωχθέντες πασόκους που έψαχναν χώρο να ασκήσουν εξουσία. Αυτά τα λένε οι καρφωμένοι πρασινοφρουροί εδώ και 2 δεκαετίες τουλάχιστον και δεν σε έχω για τέτοιο. Αμφιβάλλω μάλιστα αν πράγματι είχες την ευκαιρία να παρακολουθήσεις διαχρονικά τη πορεία της Δημ. Άμυνας και των στελεχών της λόγω ηλικίας. Σίγουρα η αντιδικτατορική δράση δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ , αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί.
Αν μετά από αυτά θεωρείς ακόμα το σχόλιο μου προσβολή και μάλιστα βαρύτατη σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις 😉
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:54 μμ
σχολιαστης
Παπούλη, έχω σχηματίσει άσχημη εικόνα για τον κ.Κωνσταντόπουλο εδώ και αρκετά χρόνια. Και ως ηγέτης του ΣΥΝ μου έδινε την εντύπωση κάποιου που θα μπορούσε να υπερασπίζεται και τα ακριβώς αντίθετα χωρίς να ιδρώνει το αυτί του. Ποτέ δεν κατάλαβα πως ο ΣΥΝ τον έκανε αρχηγό. Είχα επίσης θαυμάσει τις χαμηλές πτήσεις του στο ειδικό δικαστήριο παρόλο που τότε ψήφιζα τον ενιαίο συνασπισμό. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Οσο για την έκφραση, δεν είναι διαφορετικό το «μπορείς να θυμίσεις παραπληροφόρηση» και το «κάνεις παραπληροφόρηση». Αλλά ελεύθερα γράφουμε, και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί επιτρέπονται. Δεν το κρατάω μανιάτικο αλλά …
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:21 μμ
Παπούλης
σχο
μη νομίζεις ότι εγώ έχω πολύ καλύτερη άποψη για το Κωνσταντόπουλο , το ζήτημα όμως δεν είναι εκεί. Το να προβάλλεις τόσο εύκολα την άποψη του «εκδιωγμένου πασόκου» με έκανε και αντέδρασα. Δεν σε έχω για χαζό , απλά σου επισημαίνω ότι μια τέτοια «κριτική» αποτελεί μεταφορά στερεοτύπων παραπληροφόρησης που μας φόραγαν κολλάρο κάποτε οι αυριανιστές , σε σενα σε μένα σε όλους. Και επικεντρώθηκα στο γεγονός της διαγραφής των στελεχών της Δ.Α. τότε γιατί αν θέλει κανείς μπορεί να βρεί πολλά ενδιαφέροντα που έχουν σχέση και με την εν συνεχεία πορεία του τότε ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία.
Έτυχε τότε , αν και διαφορετικής πολιτικής ένταξης , να γνωρίσω προσωπικά το Σ. Καράγεωργα και το περιβάλλον του , όχι το Κωνσταντόπουλο. Ψάξε αν έχεις χρόνο για τη τότε αλητεία του Ανδρέα και μετά αν νομίζεις κράτησέ μου και το μανιάτικο 😉
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:36 μμ
σχολιαστης
ΟΚ, πάμε γι’ άλλα. 😉 Είπα να πλακωθούμε οι «όθορες» της καλύβας να ανεβάσουμε την τηλεθέαση. 😉
Υ.Γ. Οταν έγραφα για «εκδιωγμένο πασόκα», είχα στο νού μου ότι ευχαρίστως θα ήταν ξανά στο ΠΑΣΟΚ αρκεί να ηταν αρχηγός. Δεν είχα στο νού μου κάτι …βρώμικο, και οι αναφορές μου βασίζονται σ’ αυτά που παρατήρησα απο το 90 και μετά.
Για τον Σ. Καράγεωργα έχω διαβάσει τα καλύτερα.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:23 μμ
Ενη Καπαζογλου
Τι γινεται τωρα Παπουλη, βρισκεσαι κι εσυ «εν συγχυσει»;
Ολο τα παραπανω ειναι μια τρανη αποδειξη οτι η Βασιλακου ηθελε διακαως ως μελος των πρασινων της Γερμανιας να συνδραμει τους ΟΠ της Ελλαδας γιατι ειναι κι αυτη ελληνιδα και θα ειναι πολυ χρησιμο να υπαρχει ελληνας ευρωβουλευτης κλπ κλπ.
Κατοπιν ολων αυτων δεν πειραζει εγινε κι ενα μικρο μπερδεμα για τη συμμετοχη της στους ελληνες πρασινους, επισημη η οχι, μιας και προκειται περι χαλαρης οργανωτικης τους δομης, αλλα δεν εχει και μεγαλη σημασια, το αποτελεσμα ειναι αυτο που μετραει κλπ. κλπ.
Και οπως λεει και ο Σχολιαστης εξακολουθει και ειναι ενα μελος του think tank του Παπανδρεου και μπραβο της ,γιατι ετσι βοηθαει με τις γνωσεις της και την Ελλαδα στην προσπαθεια της πρασινης αναπτυξης, που ειναι και προτεραιοτητα της σημερινης κυβερνησης.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:27 μμ
Ενη Καπαζογλου
Zeppos
Δεν μου ειπες ομως πως «αναιρω» τα bold, γιατι στο παραπανω σχολιο «μαυρισε ο τοπος».
Ηθελα να γινουν μπολντ λιγες λεξεις οχι ολο το σχολιο.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Μηπως με την ιδια μεθοδο που τα διαλεγω μπορω και να τα «ξεδιαλεγω;
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:45 μμ
Ενη Καπαζογλου
Σχολιαστη
Πρεπει μαλλον να το παρεις αποφαση για να μην αναγκαζεσαι συνεχως να δικαιολογεισαι οτι αν ειχες αλλη εναλλακτικη προταση θα την ειχες επιλεξει κλπ.κλπ.
Οσο θα αποδεικνυεται οτι το προγραμμα της κυβερνησης παει, απο την πρωτη κιολας μερα , συμφωνα με τα προαναγγελθεντα, τοσο μεγαλυτερες «φιλικες επιθεσεις» θα αντιμετωπιζεις.
Εν ταξει, δεν χαλασε κι ο κοσμος ,στην Ελλαδα η «αντιπολιτευση» γινεται παντα ειτε υπαρχει λογος ειτε οχι. Και τι θα λεμε ολοι τοτε στους «ανα την επικρατεια καφενεδες»; Θα πληξουμε θανασιμα. :lol:,
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:57 μμ
Μαύρο πρόβατο
Το σχέδιο Βασιλάκου για σωτηρία των δασών, έχει τεθεί υπόψη του Παπανδρεϊκού θινκ τανκ; 😆
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:00 μμ
Ενη Καπαζογλου
Αnna
Τωρα μολις ειδα το σχολιο σου να σε καλωσορισω κι εγω.
Για τη νεα υπουργο Τινα Μπιρμπιλη, με ιδιαιτερη ικανοποιηση ειδα οτι τα «φαρμακερα» συνηθως ΜΜΕ την αντιμετωπισαν με πολυ θετικα σχολια.
Εδωσε εναν τονο νεανικης φρεσκαδας, με το σακκιδιο στην πλατη και το τζινακι της, χωρις αυτο να αναιρει τις εξαιρετικες της γνωσεις στο αντικειμενο των καθηκοντων της, που ειναι το «στοιχημα» της σημερινης διακυβερνησης. Αυτο που ειπε περι οριζοντιας δρασης ειναι μια σημαντικη δηλωση, την οποια ομως οποιος καταλαβε καταλαβε.
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:05 μμ
Ενη Καπαζογλου
Μαυρο Προβατο
Και γιατι ρωτας εμας και δεν ρωτας τον ιδιο.
Απο σημερα οπως ακουσα στις ειδησεις η ηλεκτρονικη του δ/νση ειναι στη διαθεση των πολιτων http://www.primeminister.gr
8 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:54 μμ
Πάνος
Από το http://www.tvxs.gr/v22887
Η κ. Μαρία Βασιλάκου, ο άνθρωπος που αρχικά επέλεξε ο πρωθυπουργός προκειμένου να αναλάβει το υφυπουργείο Περιβάλλοντος, μιλώντας στο tvxs.gr εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αποφάσεις περί συνεργασιών τις οποίες έλαβαν προεκλογικά οι Οικολόγοι Πράσινοι «θα πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου». Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Παρασκευόπουλος, υποστήριξε ότι υπό αυτούς τους όρους η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα «ναυαγούσε».
Η κ. Βασιλάκου είναι πρόεδρος των Πράσινων στην Αυστρία. Όπως εξήγησε -τηλεφωνικά από τη Βιέννη- στο tvxs.gr, χάρη και στην προσωπική της γνωριμία με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, την Τρίτη το πρωί, ο ίδιος της πρότεινε να αναλάβει αρμοδιότητες ως υφυπουργός στο χαρτοφυλάκιο Περιβάλλοντος (Δάση, Χωροταξία, Νερό). Η ίδια εισέπραξε ως «εξαιρετικά τιμητική» την πρωτοβουλία του νέου πρωθυπουργού και -ως μέλος της ευρωπαϊκού πράσινου κινήματος- έσπευσε να ενημερώσει τη Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, μίλησε με τον επικεφαλής της πρόσφατης προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος, Νίκο Χρυσόγελο, ως τον «κορυφαίο υποψήφιο» του κινήματος για την 4η Οκτωβρίου. Όπως είπε, δεν χρειάζονταν περαιτέρω διαβούλευση, καθώς είχαν ληφθεί σχετικές αποφάσεις πριν από τις εκλογές.
Η Γραμματεία, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της, για την οποία κάνει λόγο στο tvxs.gr ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, ουσιαστικά επέμεινε στις πρόσφατες -προεκλογικά- αποφάσεις του συνεδρίου, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα δεν θα συμμετείχε σε μία ανάλογη συνεργασία, εάν δεν συνέτρεχε ζήτημα σχηματισμού κυβέρνησης. Άλλωστε, βάσει των ίδιων θέσεων, δεν θα ήταν ενδεδειγμένη μία κυβερνητική συνεργασία, εφόσον το κόμμα θα βρίσκονταν εκτός Βουλής. Παράλληλα, το συνέδριο έθετε το ζήτημα μιας προγραμματικής συμφωνίας ως βασικής προϋπόθεσης για κυβερνητική συνεργασία.
Πάντως, η κ. Βασιλάκου δήλωσε στο tvxs.gr: «Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις, αλλά πιστεύω ότι αυτές πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου, γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει, η δημοκρατία πάει μπροστά, και πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις τις οποίες δεν είχαμε υπολογίσει και αξιολογήσει από τα πριν».
Η ίδια εξήγησε ότι ήταν «αναγκασμένη» να αρνηθεί την πρόταση της νέας κυβέρνησης για δύο λόγους:
Πρώτον, διότι η πρωτοβουλία «ήρθε σε λάθος στιγμή» για εκείνη, καθώς οι Πράσινοι της Αυστρίας βρίσκονται στο 15% και η ίδια θέτει υποψηφιότητα για τη δημαρχία.
Δεύτερον, επειδή «ακόμη και αν η πρόταση έρχονταν σε άλλη στιγμή, μία τέτοια συνεργασία πρέπει πάντα να στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη, στοιχειώδη συμφωνία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί ύστερα από ένα διάλογο».
Η κ. Βασιλάκου πρόσθεσε, ως προς την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας, ότι επιβάλλεται η «κάλυψη» του ανθρώπου που θα συμμετέχει από το κόμμα του, «αλλιώς θα κινδυνεύσει να υποβιβαστεί σε διακοσμητικό στοιχείο». Η ίδια -εμμέσως πλην σαφώς- ανέφερε ότι χρειάζονταν από τους Οικολόγους Πράσινους να της πουν: «Τράβα εσύ, κι εμείς είμαστε μαζί σου», προκειμένου να δεχθεί την πρόταση. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο καταλληλότερος χειρισμός θα ήταν το κόμμα να δηλώσει πως «καταρχάς αντιμετωπίζει την πρόταση θετικά, αλλά μια οριστική απάντηση θα μπορεί να επιτευχθεί μόνο βάσει διαλόγου και μιας στοιχειώδους συμφωνίας σε βασικά ζητήματα».
Η πρόεδρος των Πράσινων στην Αυστρία ξεκαθάρισε ότι πλέον «ασχολείται μόνο με το κόμμα της» και -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- δήλωσε ότι δεν έχει ζητήσει περιθώριο περαιτέρω διαβούλευσης από τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, ανέφερε ότι το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και θα βρίσκεται στην Αθήνα, σκοπεύει να συμμετάσχει στον εσωκομματικό διάλογο γιατί θεωρεί ότι το θέμα «θα πρέπει να λήξει» και οι Πράσινοι να αφιερώσουν την ενέργειά τους σε ζητήματα όπως η προστασία των δασών και η μόλυνση του υδάτινου ορίζοντα. Άλλωστε, δικαιολογώντας την παρουσία της στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ότι και οι δύο διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται, ως προς τους χειρισμούς της Γραμματείας απέναντι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, «έχουν λογική βάση».
Ο κ. Παρασκευόπουλος επέμεινε στις προεκλογικές αποφάσεις που έλαβε το συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων και σημείωσε ότι πλέον το βάρος μετατοπίζεται στον προγραμματικό διάλογο και στις γενικότερες συνεργασίες αλλά και συγκρούσεις. Αναρωτήθηκε, παράλληλα, πόσες από τις προτάσεις που θα κατέθεταν οι Οικολόγοι Πράσινοι ως μέλη της κυβέρνησης θα ήταν βιώσιμες αν η συνεργασία «ναυαγούσε» και εξέφρασε την εκτίμηση: «στην αρχή θα ήταν μεγάλη η δυναμική και θα έφθινε στη συνέχεια, ενώ τώρα η δυναμική θα μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός από τη θέση της αντιπολίτευσης».
Πάντως, αίσθηση προκαλεί η δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου πως την ημέρα κατά την οποία δημιουργήθηκε το γνωστό «αλαλούμ», το γραφείο του κ. Γερουλάνου(στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου) επιβεβαίωσε στον ίδιο ότι όντως έγινε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό στον κ. Χρυσόγελο –παρά το γεγονός ότι όπως αποδείχθηκε το περιβόητο τηλεφώνημα στον επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων ήταν ραδιοφωνική φάρσα, η οποία δημιούργησε επιπλέον σύγχυση σε ένα ούτως ή άλλως σύνθετο σκηνικό.
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:34 πμ
Ο Αλέξανδρος
Παρακολουθώ την Καλύβα καιρό και την εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά δεν έχω ξαναγράψει σχόλιο. Στην τρέχουσα συζήτηση ήρθα πλαγίως, μέσω του koyan, και δυστυχώς ο χρόνος μου είναι πού περιορισμένος για να συμβάλω όσο θα ήθελα. Περιορίζομαι λοιπόν σε δυο-τρεις σκέψεις:
– Ας αναλογιστούμε λίγο τη συζήτηση που θα γινόταν αν οι ΟΠ δεχόντουσαν την πρόταση. Προσωπικά πιστεύω ότι οι καταγγελίες περί ξεπουλήματος θα ήταν πολύ πιο έντονες από όσο οι τρέχουσες για αναξιοποίητη ευκαιρία.
– Οι κατηγορίες ότι οι ΟΠ προτιμούν απλώς να κριτικάρουν απ’έξω είναι τουλάχιστον άδικες για έναν φορέα που αποτελεί σύνθεση κινήσεων ενεργών πολιτών από όλη τη χώρα. Αν έκαναν όλοι έτσι κριτική απ’έξω η χώρα μας θα ήταν πολύ διαφορετική.
– Αναρωτιέμαι αν όσοι ψήφισαν ΟΠ και δηλώνουν κοψοχέρηδες από τη μια μέρα στην άλλη, λόγω της συγκεκριμένης κίνησης, γνωρίζουν τι θα πει εμπιστοσύνη και δέσμευση και αν περνούν από το «σ’αγαπώ» στο «σε μισώ» με την ίδια ευκολία όταν το ταίρι τους τους δυσαρεστεί με κάποιο τρόπο. Εκείνο το οποίο γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΚΚΕ κλπ δεν αλλάζουν τόσο εύκολα άποψη (και μη μου πείτε ότι τα κόμματα αυτά δεν έχουν κάνει κινήσεις που δυσαρέστησαν τους οπαδούς τους) και γι’αυτό έχουν τα ποσοστά που έχουν. Αν πραγματικά θέλατε (και θέλετε) τους ΟΠ στη βουλή, μην βιάζεστε να τους απορρίψετε. Είμαστε ακόμη στην αρχή της 4ετίας και θα δούμε πολλά ακόμη (καλά και κακά).
@koyan Οι συνθήκες είναι πράγματι διαφορετικές από την εποχή Ευθυμιόπουλου: είναι πολύ πιο δύσκολες. Τότε τουλάχιστον κάποια πράγματα ξεκινούσαν να συζητιούνται και κάποιοι πόροι να διατίθενται. Σήμερα, η άθλια κατάσταση της οικονομίας προμηνύεται ότι το περιβάλλον θα είναι ο φτωχός συγγενής όλων των υπολοίπων προτεραιοτήτων για πολύ ακόμη. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν γνωρίζει τι εννοεί με την περίφημη πράσινη ανάπτυξη (ή αν το γνωρίζει, δεν μας το λέει και δεν μας το δείχνει) αλλιώς η Τίνα Μπιρμπίλη θα ήταν στο Υπουργείο Οικονομικών. Όσο για την «ωρίμανση» της κοινωνίας, αυτή φάνηκε στην αντίδρασή της στις πρόσθετες πυρκαγιές: στο συντριπτικό της ποσοστό σχετιζόταν με την καταστροφή των περιουσιών και όχι των οικοσυστημάτων.
Ας μην παραμυθιαζόμαστε. Ο ΓΑΠ πέτυχε αυτό που μάλλον ήθελε με την κίνηση που έκανε προς τους ΟΠ: «αν δεχτούν κερδίζω, αν αρνηθούν χάνουν».
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:14 πμ
Πάνος
Αλέξανδρε,
καλωσόρισες!
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:07 πμ
kapetanios
Να σημειώσω κατ αρχήν ότι το δημοσίευμα δεν έχει την συνομιλία απομαγνητοφωνημένη αλλά ο δημοσιογράφος χρησιμοποιεί στοιχεία της κατά το δοκούν και κατά την κρίση του.
Από εκεί και πέρα
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σοβαρά και μου δημιουργείται η εντύπωση ότι και η Βασιλάκου( όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν πριν και μετά τις εκλογές σε κατ ιδίαν συζητήσεις) εκθέτει τον εαυτό της αλλά και τα κόμματα της.
1.Περιπλέκει σημαντικά την υπόθεση της πρότασης πρόσκλησης με τα ναι μεν αλλά που επιχειρεί .
2. Μιλά για ειλημμένες προεκλογικές αποφάσεις συνεργασιών ή μη, από τις οποίες όπως αφήνει να εννοηθεί είχε αποκλειστεί το ΠΑΣΟΚ
3. Προτείνει οι αποφάσεις αυτές να «αξιολογηθούν εκ νέου γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει» !
4. Περιπλέκει τους λόγους της άρνησης της με τις ασάφειες που χρησιμοποιεί, τις οποίες ασάφειες χρησιμοποιεί και ο δημοσιογράφος με τα «εμμέσως πλην σαφώς» που της αποδίδει για να εκφράσει τις προσωπικές του εκτιμήσεις
(«.. χρειάζονταν από τους Οικολόγους Πράσινους να της πουν: «Τράβα εσύ, κι εμείς είμαστε μαζί σου»..» κλπ)
5. » Ξεκαθάρισε» ότι πλέον «ασχολείται μόνο με το κόμμα της» (Πράσινοι της Αυστρίας ?) αλλά θα συμμετάσχει στον εσωκομματικό διάλογο ( ως διαιτητής?) των ΟΠ για να λήξει το «θέμα» όπως λέει, το οποίο όμως η ίδια συνεχίζει να καλλιεργεί με τα ήξεις αφήξεις της.
6. Η ασχολία της πλέον «μόνο με το κόμμα της» δύναται και να ερμηνευτεί και ως «έμμεσος πλην σαφής» διαχωρισμός της από τους ΟΠ και τις θέσεις του ?(άρα και από την ηθική υποχρέωση της να τους ρωτά στις επόμενες πολιτικές της κινήσεις ?)
7. Η πολιτική παρότρυνση της προς τους ΟΠ «να αφιερώσουν την ενέργειά τους σε ζητήματα όπως η προστασία των δασών και η μόλυνση του υδάτινου ορίζοντα» περιορίζει σημαντικά να μην πω δραματικά , το πολιτικό μέγεθος των ΟΠ στο επίπεδο μιας οικολογικής οργάνωσης ΚΑΙ ΜΟΝΟ . Ήθελα να ξερα η «απο-πολιτική οικολογία» της Αυστρίας και των Ευρωπαίων πράσινων μέσα σε αυτό το απολιτικ πλαίσιο κινείται?
Ας συνεχίσει και κανας άλλος (γιατί βλέπω να τραβά πολύ ακόμη η κουβέντα)
Καλημερούδια
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:58 πμ
zeppos
Την γλυτώσαμε παρά τρίχα.. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα πάθαινα αν οι Ο.Π. έβαζαν …πόδι στο Υπ.Περιβάλλοντος..
Μαθαίνω οτι τα Δάση και όλα τα συμπράκαλα πάνε εκεί…
Ωχχχχ! Με βλέπω παρά πόδα!!
Και .. έχω ακόμη χρόνια για τα βουνά γαμώ το φελέκι μου!!
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:35 πμ
Εμμανουήλ
Μεταφέρω συζήτηση με φίλο Συνασπισμένο:
«- Ευτυχώς που την πλάκα δεν την έκανε ο Λάλας στα γραφεία μας…
-Γιατί;
-Μα δεν καταλαβαίνεις ότι θα σκοτωνόταν ποιός θα ήταν ο καλύτερος να πάει;»
Την γλύτωσαν οι ΟΠ μια χαρά. Σκεφτήτε να είχαν δεχθεί την πρόταση του Λάλα… Σε 2 μέρες δεν θα υπήρχε κόμμα.
Καλημέρα μας
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:25 μμ
Παπούλης
σχο
🙂
καπετάνιε
τα ίδια ερωτηματικά έχω και εγώ
Αν επιχειρήσουμε να κάνουμε μια σούμα :
α) Η κα Βασιλάκου επιστρέφει ουσιαστικά στην Αυστρία όπου θεωρεί ότι βρίσκεται το πολιτικό της μέλλον αλλα
β) θα εμφανίζεται κατά καιρους και στο εδώ σκηνικό με προτάσεις και παρεμβάσεις που εν μέρει θα έχουν σχέση με τη πολιτική συνεργασιών που θα πρέπει να αναθεωρηθεί
γ) Επέλεξε να μην αποδεχθεί τη πρόταση ΓΑΠ επειδή δεν είχε την υποστήριξη των ΟΠ ( Τράβα μπροστά κτλ )
δ) Οι ΟΠ θα πρέπει στη συνέχεια να ασχοληθούν με τα δάση και τους υδροφόρους
ε) Αν όσα μεταφέρει ο συντάκτης του tvxs είναι ακριβή , πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω , η όλη υπόθεση και η κατάληξη της υπονομεύει και εκθέτει τη κα Βασιλάκου παρά την αναδεικνύει. Μένει να δούμε στη πορεία τι αληθεύει και τι όχι.
Επίσης θα αναμένω με υπομονή την δημοσίευση των σχεδίων της κας Βασιλάκου σχετικά με τα δάση.
Κα Ένη
διαβάστε αυτά που ανέβασε ο Πάνος ……
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:56 μμ
Ενη Καπαζογλου
Tα διαβασα Παπουλη και μαλιστα στο πρωτοτυπη tvxs.
Eπιτελους και αλλοι πλην εμου, αναγνωριζουν τη διπλωματικη ικανοπτητα της κυριας Βασιλακου.
Εχει καθηκοντα πολυσχιδη σε ευρωπαικο επιπεδο αλλα και στην Ελλαδα, συμμετεχει σε αρκετους πολιτικους σχηματισμους (πρασινους), ειναι υποψηφια Δημαρχος Βιεννης και λογω ειδικων γνωσεων ειναι, υποθετω, και μελος think tank για την πρασινη αναπτυξη.
Μπορω να την συγχαρω για ολα. 😉
Παντως η νυν υπουργος περιβαλλοντος κυρια Τινα Μπιρμπιλη, οπως διαβαζω το βιογραφικο της στον Τυπο, δειχνει να ειναι απολυτως επαξια του χαρτοφυλακιου που ανελαβε. :smils:
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:38 μμ
Ενη Καπαζογλου
Και μιας ολο αυτο το θεμα απασχολει και τον Τυπο καθημερινα, δειτε μια συνεντευξη της κυριας Βασιλακου στην Ελευθεροτυπια.
Φυσικα η διπλωματια της ανεπαναληπτη.
Θα παρευρεθει και στο συμβουλιο των ΟΠ, οπου προφανως συμμετεχει οπως και στους πρασινους της Βιεννης αλλα και στους πρασινους της Αυστριας (οπως επισημαινει στη συνεντευξη της) και κατα πασα πιθανοτητα ανηκει και στους ευρωπαιους πρασινους.
Πως ομως βρεθηκε και στο ευρωψηφοδελτιο των ΟΠ, ως ελληνιδα (εν αναμονη) ευρωβουλευτης υστερα απο τη διετη θητεια του κ. Τρεμοπουλου, μιας και ειναι δευτερη στη σειρα και φυσικα ψηφισθηκε απο τους ελληνες ψηφοφορους των ΟΠ;
Αυτες οι διαδικασιες δεν μπορουν να ονομαζονται απλως απειριες κομματικων δυναμεων.
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:39 μμ
Ενη Καπαζογλου
Και το λινκ της συνεντευξης
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=90651
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:44 μμ
Ενη Καπαζογλου
Το λινκ δυστυχως ειναι λαθος θα το βρω και θα το μεταδωσω. Sorry
9 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:09 μμ
Ενη Καπαζογλου
Νομιζω τωρα ειναι το σωστο λινκ με τιτλο «Γιατι ειπα οχι»
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=09/10/2009&id=90360
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:53 πμ
Ενη Καπαζογλου
Π ανο
Παρ ολο που ανοιξες ενα αλλο παρομοιο ποστ, νομιζω οτι οπως προχωρουν τα πραγματα αυτο το ποστ πρεπει να μεινει στην επικαιροτητα.
Μα να χαρεις βρε Πανο τι ειναι αυτα που διαβαζω στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 9/10/09;
Εχω ηδη διαβασει κειμενα σοβαρα,στην καλυβα, ανθρωπων που στηριζουν τους ΟΠ, ομως οταν διαβαζω επισημα κειμενα τους μενω εκπληκτη οχι απο την «απειρια» τους, οπως τους χαρακτηριζουν πολλοι, αλλα απο την ελλειψη στοιχειωδους πολιτικης.
Υποστηριζουν αρχικα τις διαφορες τους απο το ΠΑΣΟΚ σε ορισμενα θεματα.
Απολυτως θεμιτο. Ομως δεν τα αναφερουν ως διαφορες αλλα με ΔΙΑΖΕΥΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ετσι η ετσι;
Μα κυριοι των ΟΠ δεν τιθενται αυτα ΔΙΑΖΕΥΚΤΙΚΑ αλλα με πολιτικο θαρρος δηλωνουμε τις θεσεις μας και μαλιστα σε θεματα της ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑς.
Και μετα μιλουν για «κουλτουρα συνεργασιων» και κανουν χαρακτηρισμους περι «μεταγραφων» ενω η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι οτι οπως ανακοινωθηκε απο το πασοκ μεσω Ελληνοπουλου (βλ.Ζεππος 7/10 5.44 και 5,24 μμ.)
η προσκληση ΠΑΣΟΚ προς ΟΠ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ παρα μονο απο το γραφειο του κ. Λαλα ΩΣ ΦΑΡΣΑ!!!!
Η δε κυρια Βασιλακου που πραγματι δεχθηκε προταση απο τον Παπανδρεου δεν δεχθηκε διοτι δεν ηθελε να αφησει τις υποχρεωσεις της ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ που ειναι αυτο της ΑΥΣΤΡΙΑΣ. Καθαρα πραγματα.
Λοιπον δεν δικαιολογουνται για το ευρυ κοινο τα αδικαιολογητα. Και τετοιες πολιτικες εχουν πολλες φορες, οποτε επιχειρηθηκαν, να εχουν ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:59 πμ
Ενη Καπαζογλου
ΚΑΙ το λινκ της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 9/10 09
http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8032646
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 12:39 μμ
kapetanios
χμμμ
το τραγικό σε μια δικτυακή συζήτηση είναι να επαναλαμβάνονται για πολλοστή φορά «νέες ειδήσεις» στις οποίες αφιερώθηκαν ήδη δεκάδες σχόλια!
Η στοιχειώδης ευγένεια απαιτεί τουλάχιστον μια τροχάδην ανάγνωση όλων των προηγούμενων σχολίων
(αλλιώς θα το κάνουμε σίγουρα «καφενείο» εδω μέσα…)
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 2:34 μμ
Πάνος
Ένη,
το σχόλιό σου πρέπει να το δουν αυτοί που έγραψαν την ανακοίνωση… 😉
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 2:50 μμ
Πάνος
Και η άποψη του Παντελή Μπουκάλα:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_10/10/2009_332767
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 2:52 μμ
Ενη Καπαζογλου
Και βεβαια Πανο το θεμα «σουρνεται» στον Τυπο (ειναι και πιασαρ9κο) μεχρι και σημερα γραφονται στα ΝΕΑ στο μονοστηλο ΓΝΩΜΗ ασαφειες οπως
«Δεν ειναι ακομη σαφες αν (η προταση) αφορουσε προσωπα που θα μεταγραφονταν απο τους ΟΠ σε μια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ η αφορουσε μια συνεργασια μεταξυ δυο κομματων»
Και απο κει και κατω ακολουθει συνεντευξη Χρυσογελου
Η στοιχειωδης πολιτικη πρακτικη επρεπε να ειναι οτι δεν εγινε ποτε προταση προς τους ΟΠ (ως η απαντηση που πηραν απο Ελληνοπουλο0, αλλα στο ΠΡΟΣΩΠΟ της κυριας Βασιλακου.
Αυτη η διευκρινηση ειναι εκ των ων ουκ ανευ που πρεπει να γινει επισημα εκ μερους των ΟΠ και οχι να αφηνουν να δημιουργουνται ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙς στη κοινη γνωμη.
Η καλυβα δεν ειναι ΜΜΕ, ειναι ενα απλο blog.
Υ.Γ. Μολις βρω το δημοσιευμα θα το δωσω ως λινκ
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 3:11 μμ
Ενη Καπαζογλου
Δεν ειμαι σιγουρη οτι θαρθει το σωστο λινκ ειναι στην ενοτητα ΑΙΧΜΕΣ
Και βεβαια σε αντιθεση με τη χθεσινη τους επισημη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ, στη σημερινη συνεντευξη αναφερει o Χρυσογελος καποιες θεσεις (οχι να παιξουμε την κολοκυθια, ετσι η ετσι!!),. 😆
http://www.tanea.gr/aixmes.htm
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 3:37 μμ
Ενη Καπαζογλου
Πανο
Το χειροτερο που θα μπορουσε να υποψιασθει κανεις οτι οι ΟΠ (που τους ψηφισε πολυς κοσμος, λογω ασφαλως και θεματος επικαιροτητας), ειχαν αποδεχθει, προεκλογικα να παιξουν το ρολο του ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ.
Οπως συναγεται απο την ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ ΤΥΠΟΥ, ειχαν αποφασισει να μη συνεργασθουν με κυβερνηση που θα ειχε αυτοδυναμια. Ομως αν υπηρχε προβλημα να σχηματισθει κυβερνηση ,μονο με σνεργασιες, δεν θα ειχαν καμια αντιρρηση να συνεργασθουν με οποιοδηποτε ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ, δλδ. η ΠΑΣΟΚ η ΝΔ !!!!!
Φαινεται οτι η θολουρα πολιτικου στιγματος, ουδολως τους απασχολει.
Mια τετοια ΘΕΣΗ κανενα αλλο κοινοβουλευτικο κομμα δεν θα διενοειτο να υποστηριξει. Εδω δεν προκειται απλως για ερασιτεχνισμους αλλα λειτουργια ΜΚΟ.
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:40 μμ
Ενη Καπαζογλου
Και για τη αποψη Μπουκαλα (Καθημερινη), απλως ο ανθρωπος κανει τη δουλεια του.
Ομως ειναι αμφιβολο αν θα πεισει ολους τους αναγνωστες του οτι ενα κομμα με νωπη εντολη και με 160 βουλευτες εχει καμια διαθεση να «εμβολισει» αλλα κομματα και μαλιστα «ερασιτεχνικης μορφης» 😆
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:44 μμ
Παπούλης
Η χθεσινή ανακοίνωση των ΟΠ στέκει μια χαρά και βάζει τα πράγματα στη σωστή διάσταση.
Η πλαγιοκόπηση στο πρόσωπο της κας Βασιλάκου έπεσε στο κενό κα Ένη μου επειδή ( δια χειρός της ιδίας ) :
«Από την άλλη δεσμεύομαι και από τις θέσεις του κόμματος των Ελλήνων Οικολόγων Πράσινων, στο οποίο συμμετέχω. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι για πολλούς λόγους δεν μπορούσα να λειτουργήσω ως ένα πρόσωπο, έξω και πέρα από αρχές, πολιτικές δεσμεύσεις και συνέπεια και σε μια στιγμή με τόσα καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ωστόσο, πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα ζητήματα που ίσως να τα βρούμε μπροστά μας»
όπου με τη τελευταία πρόταση διαφαίνεται η πρόθεση να αναθεωρηθεί η πολιτική συνεργασιών , πράγμα που θα συζητηθεί στη σημερινή συνδιάσκεψη των ΟΠ.
Τα περί Αυστρίας και των εκεί ανειλημμένων υποχρεώσεων είναι το χρύσωμα του χαπιού. 😉
και το άρθρο του Παντελή Μπουκάλα λέει ακριβώς αυτά που μερικοί σχολιαστές λέμε εδώ και μέρες στη Καλύβα.
Φαίνεται ότι οι ΟΠ είχαν ήδη θέση σχετικά με τις συνεργασίες διαμορφωμένη προεκλογικά. Το αν ήταν λάθος ή όχι θα το δείξει η ζωή.
Το αν πρέπει να αναθεωρηθεί είναι θέμα συζήτησης σήμερα. Σε κάθε περίπτωση το μόνο ατόπημα των ΟΠ μέχρι στιγμής είναι ότι έπεσαν στο λάκκο που άνοιξε με τη φάρσα του το πρώην υπέρβαρο πουλαίν του Λαμπρακιστάν.
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:58 μμ
Παπούλης
Διόρθωση : το υπέρβαρο πρώην πουλαίν 😆
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:28 μμ
Ενη Καπαζογλου
Παπουλη
Οι δηλωσεις της κυριας Βασιλακου (εαν αποδιδονται σωστα απο τα ΜΜΕ) ολες αυτες τις μερες χαρακτηριζονται με τετοια διπλωματικη ευστροφια που ισως θα μπορουσαν να αποτελεσουν μαθημα διπλωματιας σε σχολες διεθνων σχεσεων. Απο μεριας μου εχω ηδη εκφρασει το θαυμασμο μου.
Το αποσπασμα που δινεις των λογων της «κονταροχτυπιεται» απο αλλα δημοσιευματα για τα οποια εχουν ηδη δοθει λινκς στην καλυβα.
Για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ομως των ΟΠ που παιζουν την κολοκυθια θελετε αυτο η εκεινο» θα μεινει ως μνημειωδες κειμενο πολιτικης «αφελειας». ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Οτι ταυτιζεις τη γνωμη σου με το δημοσιογραφο της Καθημερινης, μενει λιγο ανεξηγητο αλλα ουδεν προβλημα. Μονο θυμησου καποιες παραινεσεις που μου εκανες εμενα για το ιδιο θεμα.
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:31 μμ
Παπούλης
Κα Ένη
στο άρθρο της Ε που δίνετε με λινκ το μέρος που παραθέτω είναι σε εισαγωγικά από τον αρθρογράφο που σημαίνει ότι είναι η ακριβής δήλωση της κας Βασιλάκου.
Διπλωματική ή όχι τα λέει όλα για όποιον θέλει να καταλάβει 😉
Τα «άλλα» δημοσιεύματα που αναφέρετε που αντιφάσκουν είναι δικές της δηλώσεις ή όχι ;
Παρακαλώ να μου το δείξετε αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση.
Πολιτική αφέλεια θα ήταν για τους ΟΠ να συμφωνήσουν στη «πρόταση» για συνεργασία χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει πχ ότι δεν θα γίνει η εκτροπή του Αχελώου , για την οποία προεκλογικά ο ΓΑΠ τα μάσαγε , ενώ οι υποψήφιοι του στο κάμπο το υπόσχονταν την ίδια περίοδο που οι υποψήφιοι του στη Δ.Ελλάδα το απέκλειαν.
Η ύπαρξη ενός υφυπουργού εκ των ΟΠ θα ήταν απλά το διακοσμητικό κερασάκι στη τούρτα των αποκαλυπτηρίων της νέας διακυβέρνησης και ως συνήθως θα φαγωνόταν με τη πρώτη μπουκιά.
Ο Π.Μπουκάλας τέλος είναι μια ιδιόλεκτη περίπτωση που λειτουργεί συχνά ως άλλοθι στα πλαίσια του Αλαφούζειου κομφούζιου. Ο άνθρωπος έγραψε αυτά που γράφουμε εδώ ορισμένοι από τη Τετάρτη . Θεωρείτε επομένως ότι ορισμένοι από τους εδώ σχολιαστές παίρνουν γραμμή από τη Καθημερινή ;; …. 🙂
Σε τελευταία ανάλυση καταλαβαίνω και σέβομαι και την άποψη σας και τις ελπίδες και προσδοκίες σας από τη κυβέρνηση ΓΑΠ . Αντιλαμβάνομαι επίσης και την απογοήτευσή σας από τη στάση της κας Βασιλάκου και των ΟΠ που δεν θέλησαν δυστυχώς να συμμετέχουν στο θρίαμβο του νέου ηγέτη ως λάφυρα επειδή δεν μπόρεσαν να φτάσουν το 3%.
Τα θέματα αυτά θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να τα διευθετήσουν σήμερα και αύριο αλλά και στο μέλλον οι ίδιοι οι ΟΠ που φέρουν και την ευθύνη των πράξεων και των δηλώσεων τους. Ο ΓΑΠ καθήμενος επί του όρους των 160 βολευτών του προς στιγμήν αισθάνεται ασφαλής ( έμειναν 93 μέρες 😆 ) και δύναται να κάνει «προτάσεις σε προσωπικότητες» , πρότάσεις που επιεικώς χαρακτήρισα ως αφελείς. Μόνο που η «αφέλεια» εξαντλήθηκε στη περίπτωση της κας Βασιλάκου προς στιγμήν , ενώ οι λοιπές επιλογές αφέθησαν στη μεγαλοθυμία του κου Πάγκαλου και τη κρισσάρα του κου Ραγκούση. Αυτά δεν σας κάνουν να σκεφτείτε γιατί το πυροτέχνημα της «πρότασης προς Βασιλάκου» αν και κρουσιφλεγές και εντυπωσιακό δεν είχε συνέχεια ;;;
Προσωπικά έχω εξ αρχής διαμορφώσει άποψη που εκφράστηκε με εκείνα τα σημεία στην αρχική μου παρέμβαση. Οι μετέπειτα προσπάθειες των ΜΜΕ , οι δηλώσεις , τα κουτσομπολιά δεν συνεισφέρουν τίποτε περισσότερο από το να διατηρούν το κουρνιαχτό της αρχικής έκρηξης στοχεύωντας την υπονόμευση του πλέον αδύνατου : των ΟΠ.
Επομένως όσο με αφορά το θέμα κλείνει εδώ μέχρι νεωτέρας. Νεωτέρας εννοώ προερχομένης από τις συλλογικές αποφάσεις των ΟΠ που αναμένωνται σήμερα.
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:34 μμ
Παπούλης
Τι μαλ..κια έκανα με τα bold ;;;; ζητώ συγγνώμη
με bold μόνο η λέξη εισαγωγικά στη πρώτη παράγραφο.
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:50 μμ
Ενη Καπαζογλου
Παπουλη
Δεν χρειαζεται ουτε καν να ανατρεξουμε στα λινκ που εχουν δοθει σε ολη την παραπανω συζητηση και χανουμε χωρις λογο τον καιρο μας γιατι μολις προ ολιγου ακουσα στις ειδησεις της ΝΕΤ (στο ρεπορταζ απο το συμβουλιο των ΟΠ) την ιδια την κυρια Βασιλακου (αυτοπροσωπως) να λεει :
Δεν δεχθηκα (οχι δεχθηκαμε) την προταση γιατι οι υποχρεωσεις μου στη Βιεννη και στο κομμα μου στην Αυστρια που ειμαστε στο 15% και η παρουσια μου ειναι απαραιτητη επισης ειμαι και υποψηφια δημαρχος Βιεννης οποτε καταλαβαινετε………
Kατοπιν αυτου το να ανατρεξουμε σε ολα τα λινκ της παραπανω συζητησης ειναι περιττος κοπος και νομιζω αρκετα ασχοληθηκαμε τουλαχιστον σε οτι αφορα εμενα ασχοληθηκα. 😆
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:00 μμ
Ενη Καπαζογλου
Συνεχεια
Απο την παραπανω τοποθετηση σου συμεραινεται οτι τελικα οι ΟΠ προταθηκαν και οχι η Βασιλακου για να «φαγωθουν κλπ» απο το κακο πασοκ, που ΔΕΝ θα κανει αυτα και εκεινα κλπ. κλπ.
Παπουλη μου παραδινομαι στη δυναμη των αντιπολιτευτικων σου λογων 🙂
Δες αν εχεις σημερινα νεα ενα κειμενο για συνεργασια με Συριζα’.
Οτι το πασοκ δεν προτιθεται να κανει προτασεις σε ορισμενα μελη του (οπως με τους ΟΠ χωρις βεβαια (λεω εγω) να ξερει το αλαλουμ των εσωτερικων του), αλλα συνολικα στο ΣΥΡΙΖΑ ως κομμα για συναινεσεις σε ουσιαστικα θεματα στη βουλη.
10 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:05 μμ
Ενη Καπαζογλου
Τωρα βεβαια ειναι και λιγακι αστεια η κατασταση
αλλα ο διπλωματης Παπουλη ποτε δεν τα λεει ολα, ακριβως για να μη καταλαβει κανεις 😆
11 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:08 μμ
Παπούλης
Μετά τα αποσιωπητικά κα Ένη μου μήπως , μήπως λέω είπε και άλλα.
Γιατί άλλα λέει στο ένα ΜΜΕ και άλλα στο άλλο η κα Βασιλάκου
Δεν έχει έννοια να επαναλάβω το απόσπασμα που έβαλα παραπάνω.
Αν η κα Βασιλάκου πράγματι δεν αισθάνεται καμμία δέσμευση ας πάει στην Αυστρία να συνεχίσει το έργο της και ας μετέχει και ως εμπειρογνώμων στο think tank του ΓΑΠ. Τα φλίρτ με τους εδώ ΟΠ τι τα ήθελε τότε ;
* εννοείται ότι η παραπάνω παράγραφος τίθεται αναγκαστικά με βάση τα δικά σας λεγόμενα κα Ένη μου και δεν απηχεί προς στιγμήν τον υποφαινόμενο. 😉 *
Αυτό το :
«Απο την παραπανω τοποθετηση σου συμεραινεται οτι τελικα οι ΟΠ προταθηκαν και οχι η Βασιλακου» από πού το συνάγετε ;;;
Θα ενδιαφερόμουν πράγματι να διαβάσω τη λογική αλληλουχία που σας φέρνει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.
και αν εσείς θεωρείτε ότι ένα ζήτημα όπως η εκτροπή του Αχελώου είναι μικρής σημασίας και άρα δεν μπορούσε να αποτελεί προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε συνεργασία , ακόμα και σε επίπεδο προσώπων , οι ΟΠ δυστυχώς φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη , με την οποία συμφωνώ.
Το σχόλιο μου σε αυτό το thread είναι το τελευταίο.
Εξακολουθούν να ισχύουν όσα έγραψα αρχικά. Πρόκειται , για να μη μασάω πλέον τα λόγια μου , για πρωτοφανή πολιτική αλητεία.
Σας αφήνω να απολαύσετε κα Ένη μου το θρίαμβο του παιδιού της αλλαγής. The clock is still ticking 92 days left 😆