Από αυτούς που ως τώρα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία, κανένας. Ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλον!
Όποιος κι αν επικρατήσει τελικά, η ΝΔ θα παίξει ανάμεσα στη διάσπαση και τη συρρίκνωση. Γιατί κανένας από τους 3 δεν έχει να φέρει κάτι καινούριο – αντίθετα καθένας από τους τρεις διαθέτει πολλά ατού για να κάνει το κόμμα θερινό!
Αν εκλεγεί η Μπακογιάννη, θα φύγει ο Σαμαράς – και το αντίστροφο. Κι αν εκλεγεί ο Αβραμόπουλος θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!
Είναι κι ο Καρατζαφέρης που περιμένει, σαν το γύπα…
Ο τέταρτος υποψήφιος σηματοδοτεί το επίπεδο της απελπισίας και της απόγνωσης στο οποίο βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Μόνο σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης θα μπορούσε να είναι υποψήφιος αρχηγός ο Ψωμιάδης!
Υπάρχει λύση;
Πάντοτε υπάρχει λύση! Αρκεί να μην είναι σαν τη «λύση» που δόθηκε την προηγούμενη φορά – και οδήγησε τη ΝΔ στα χάλια που βρίσκεται τώρα.
Οι νεοδημοκράτες πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να εκλέξουν έναν νέο (και σε ηλικία) αρχηγό, ο οποίος να μην έχει σχέση με την πλήρως αποτυχημένη, συλλογικά και ατομικά, ομάδα που περιστοίχιζε μέχρι πριν λίγες μέρες τον Καραμανλή.
Υποθέτω ότι όλο και κάποιος τέτοιος θα υπάρχει – κι αν δεν υπάρχει θα πρέπει να «δημιουργηθεί» επειγόντως. Αλλιώς ξεχάστε το μεγάλο κόμμα και ετοιμαστείτε για μία και δύο και περισσότερες διασπάσεις!
25 Σχόλια
Comments feed for this article
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:29 μμ
σχολιαστης
Η μόνη λύση είναι ο Σαμαράς.
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:43 μμ
kapetanios
Ρε το γέρικο σκαρί ,το καημένο!
Μπήκε σε ποστ για την ΝΔ και τα χάλια της
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:44 μμ
ο δείμος του πολίτη
Διαφωνώ (ακόμη μία φορά !!!!). Το σύστημα απαιτέι τη συσπείρωση της ΝΔ και οι ακρέκλες θα αδειάσουν αν διαλυθούν -και το ξέρουν καλά. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει διάσπαση. Ωστόσο, ακόμη μία φορά θα αναζητήσουν αποδιοπομπαίο τράγο (τον Καραμανλή), ακόμ α μία φορά θα σκοτεινιάσουν τα αίτια της ήττας που δεν ήταν άλλα από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησαν όλοι μαζί.
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 3:46 μμ
Παπούλης
Και λύση θα υπάρξει και διάσπαση δεν θα έχουμε. Το σύστημα , κατά πως λέει και ο Δείμος ( του πολίτη ) θέλει κεντροδεξιό πόλο και μάλιστα ισχυρό.
Τις περισσότερες τυπικά πιθανότητες έχει η Ντόρα μας λόγω προφίλ και ικανοτήτων αλλά και επειδή κατά τα φαινόμενα ελέγχει τους εκλέκτορες στο συνέδριο.
Αν αντίθετα γίνει εκλογή από μέλη και φίλους το πράγμα αλλάζει.
Σε κάθε περίπτωση και με όποιον – αν αρχηγό είναι φανερό ότι θα χρειαστούν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να συνέλθουν και να αποκτήσουν πολιτική ταυτότητα ( κοινωνικός ή ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός πχ ).
Το μέγεθος του απαιτούμενου χρόνου προσαρμογής και ανάκαμψης εξαρτάται βέβαια και από τα κατορθώματα του σωτήρα μας ΓΑΠ.
Οι εμπειρίες και η αναλυτική δεινότητα του αγαπητού μας Δεξιού θεωρώ ότι είναι απαραίτητες σε αυτό το ποστ. 😉
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:16 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Τις περισσότερες τυπικά πιθανότητες έχει η Ντόρα μας λόγω προφίλ και ικανοτήτων αλλά και επειδή κατά τα φαινόμενα ελέγχει τους εκλέκτορες στο συνέδριο.
Αν αντίθετα γίνει εκλογή από μέλη και φίλους το πράγμα αλλάζει.»
Υπαναχώρησε η Ντόρα και δέχτηκε εκλογές από την βάση για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της ΝΔ. Αποκήρυξε μάλιστα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του δράκουλα!
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=91789
Υπαναχώρησε η Ντόρα υπό την πίεση της βάσης
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
Σε συμβιβασμό με υπαναχώρηση της Ντόρας και συμφωνία του Κώστα Καραμανλή να παραμείνει στην προεδρία της Ν.Δ. για μερικές εβδομάδες πέραν της 7ης Νοεμβρίου, μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος από τη βάση του κόμματος, φαίνεται ότι κατέληξαν στο γαλάζιο στρατόπεδο.
«Εξετάζονται οι δυνατότητες που παρέχονται μέσω του καταστατικού, προκειμένου να υπάρξει κοινός τόπος» δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δ. Σιούφας χθες το βράδυ. «Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθούν μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, την προσεχή Πέμπτη 15/10 και ώρα 20.00 το βράδυ».
Αρμόδιες κομματικές πηγές δήλωσαν στην «Ε» ότι «όλα βαίνουν καλώς, δεν υπάρχει καμιά ρήξη, ούτε αδιέξοδο». Σύμφωνα με άλλες πηγές υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη (το παραδέχτηκε και η ίδια στο «Μέγκα») και του Δ. Σιούφα. Του ζητήθηκε να μείνει και το αποδέχτηκε.
Το γενικό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί είναι ότι με την έναρξη του έκτακτου συνεδρίου στις 7 Νοεμβρίου θα κατατεθεί τροπολογία για εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση σε 3-4 εβδομάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιωτικές εταιρείες ήδη έχουν καταθέσει το ενδιαφέρον τους στη Ρηγίλλης για να οργανώσουν αδιάβλητες on line εσωκομματικές εκλογές με κάλπες σε όλη την Ελλάδα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών βλέποντας ότι αποξενωνόταν από τη βάση της Ν.Δ., που ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις για ανοιχτές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα κέρδιζαν έδαφος οι αντίπαλοί της στην κούρσα διαδοχής Αβραμόπουλος και Σαμαράς που από την πρώτη στιγμή τάχτηκαν υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας.
Κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό στη Ρηγίλλης μετά την υπαναχώρηση της Ντόρας και την -τηλεφωνική- σύμφωνη γνώμη Καραμανλή Κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό στη Ρηγίλλης μετά την υπαναχώρηση της Ντόρας και την -τηλεφωνική- σύμφωνη γνώμη Καραμανλή Στη μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας πήρε αποστάσεις και από τη φιλελεύθερη πολιτική Μητσοτάκη όπως και από την απόφαση Καραμανλή για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο που αποδείχτηκαν καταστροφικές.
«Εάν ο πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Καραμανλής, αλλάξει γνώμη και παραμείνει για ένα-ενάμιση μήνα ακόμη και δρομολογήσει ο ίδιος αλλαγή καταστατικού, θα μπορούσε αυτή η αλλαγή του καταστατικού με την παρουσία του κ. Καραμανλή και την αντιπολιτευτική δράση της Ν.Δ. εξασφαλισμένη, να πάει στη βάση» είπε (στον «realfm») χθες το πρωί. «Διότι το συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο» συνέχισε. «Αυτό γίνεται. Και είναι εφικτό. Απλώς προϋποθέτει ότι ο κ. Καραμανλής -εγώ του έκανα έκκληση να το κάνει, να μείνει- θα μείνει και θα διασφαλίσει αυτή τη διαδικασία. Οπότε όλα καλά».
Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν δίστασε να «αποκηρύξει» και τον πατέρα της Κώστα Μητσοτάκη προκειμένου να πείσει ότι δεν είναι νεοφιλελεύθερη, όπως της προσάπτουν τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς, υποστηρίζοντας ότι γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να κάνει άνοιγμα προς τον ΛΑΟΣ. Δήλωσε ότι είναι «κατ’ εξοχήν οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού» και ότι διαφωνούσε με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που παραδέχτηκε ότι ακολουθούσε το ’90-’93 ο Μητσοτάκης. «Διαφωνούσα από τότε» είπε. «Αλήθεια είναι αυτό. Εγώ υπουργός Πολιτισμού ήμουν. Πώς να το κάνουμε; Οση προσπάθεια κι αν γίνεται, είτε με την οικογενειακή ευθύνη, η οποία κι αυτή βλέπουμε πως είναι της μόδας, είτε για πολιτικές πράξεις του 1950, ’60, ’30 ξέρω εγώ, είτε για την απελευθέρωση της Κρήτης από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, λυπούμαι πάρα πολύ, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι κρίνονται για τη δική τους πολιτική πορεία. Γι’ αυτή την πολιτική πορεία για την οποία εγώ είμαι υπερήφανη και η οποία βασίστηκε πάντα και μόνο στη βάση αυτής της μεγάλης παράταξης».
Ουδέποτε όμως η κ. Μπακογιάννη είχε εκφράσει τη διαφωνία της. Διετέλεσε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στο πλευρό του πατέρα της και στη συνέχεια υπουργός Πολιτισμού. Η τρόικα Σταύρος Δήμας, Μιλτιάδης Εβερτ και Αθανάσιος Κανελλόπουλος ήταν εκείνη που πήρε θέση απέναντι στις νεοφιλεύθερες πολιτικές α λα Θάτσερ, που ανέλαβε να υλοποιήσει ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος κατ’ εντολήν Μητσοτάκη, προκειμένου να περισώσει τα έσοδα που κατέρρεαν και να ενεργοποιήσει τον φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό που είχε αδρανοποιηθεί. Εν μιά νυκτί -και μάλιστα παραμονή Δεκαπενταύγουστου- είχε αυξήσει και το φόρο στη βενζίνη και το πετρέλαιο σε δυσθεώρητα ύψη προκαλώντας αντάρτικο της τρόικας και των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, χωρίς να υπάρξει αντίδραση της κ. Μπακογιάννη.
Επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από την απόφαση για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, ενώ το κλίμα ήταν αρνητικό για τη Ν.Δ. Είχε κατηγορηθεί ότι συμβούλευσε τον Καραμανλή να τις κάνει και της καταλογίζουν ευθύνες για την ταπεινωτική ήττα. «Αν μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος για κάτι, είναι ότι συμπαρατάχτηκα με τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς ποτέ να αμφισβητήσω το δικαίωμά του να αποφασίζει» είπε. «Σε αυτή την κατηγορία ναι, είμαι ανοιχτή. Αλλά ήταν μια συνειδητή επιλογή».
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:32 μμ
sissa ben dahir
Μήπως πρέπει να σκέφτονται τον μεθεπόμενο αρχηγό;
Και τότε, αν η εκλογή γίνει μόνο από τη βάση και όχι στο μακρινό μέλλον, ένας είναι αυτός που φαίνεται σήμερα ότι μπορεί να εμψυχώσει και να συνεγείρει. Γιώργος Καρατζαφέρης.
ΥΓ. Είναι φανερό το προμόσιον που του κάνω εδώ και ένα χρόνο; Για να ξέρω τι θα του γυρέψω.
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 4:40 μμ
Παπούλης
Σίσσε μου μην ανησυχείς , το έχει λάβει σοβαρά υπόψη του και προτίθεται στο μέλλον να σε διορίσει θυρωρό στη πολυκατοικία. Παρέχεται μαζί με τη θέση εργασίας εξοπλισμός ( φτυάρι ) και χώρος διαμονής στο υπόγειο 😆
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 6:50 μμ
δεξιος
Στο συγκεκριμενο θεμα ειμαι αναγκαστικα προκατειλημμενος.
Δεν ειναι βεβαιο οτι χρειαζεται ενα κομμα σαν τη Νεα Δημοκρατια σε μια χωρα σαν την Ελλαδα με χαρακτηριστικα μεγαλης κεντροαριστερας και αριστερας πλειοψηφιας,πληρη κυριαρχια αριστερων και κεντροαριστερων δοξασιων,ΜΜΕ σαφως υπερ της κεντροαριστερας ,διαπλεκομενα συμφεροντα επισης πλειοψηφικα υπερ της κεντροαριστερας καθως και την επερχομενη κεντροαριστερη και αριστερη ψηφο των μεταναστων.
Το κομμα αυτο επαιξε τον ιστορικο του ρολο επι Ψυχρου Πολεμου και απο τοτε δεν εχει βρει αλλον.
Εν πασει περιπτωσει εαν δοθει δικαιωμα ψηφου στη βαση θα επιλεξω για να οδηγησει την τελικη επιθεση αυτοκτονιας η Ντορα Μπακογιαννη,οχι γιατι περιμενω κατι απο αυτην αλλα επειδη μου θυμιζει περισσοτερο απο τους αλλους το λογο για τον οποιο εγινα Νεα Δημοκρατια οταν οι περισσοτεροι συνομηλικοι μου εγιναν αριστεροι ,το κομμα των νεανικων μου χρονων,την φιλοαμερικανικη και φιλοευρωπαικη δεξια της δεκαετιας του 70 και του 80 πριν γεμισουν το χωρο οι αντιπαλοι της Νεας Ταξης Πραγματων,οι εχθροι του αριθμου 666,και οι αρχαιολατρες μελετητες του κατακλυσμου του Δευκαλιωνα.
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:06 μμ
σχολιαστης
Τη δεκαετία του 70 ήταν που ο πατήρ Μητσοτάκουλας (πατέρας της κυρίας Ντόρας), έβριζε στα ίσια τον Καραμανλή τον 1ό, μέχρι που τον κάλεσε στην κυβέρνηση για να πάρει με τη δράση του το νόμπελ χημείας αφού κατάφερε να μετατρέψει το χιλιάρικο σε ….. 😆
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:26 μμ
kapetanios
σχολιαστη
Η Ντόρα (από πολιτικής άποψης) δεν είναι κόρη του Μητσοτάκη αλλά γυναίκα του Παύλου Μπακογιάννη 😉
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:52 μμ
Ξεψαγμένος
Αυτό από που προέκυψε; Επειδή τους σιγοντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουν οι φανατικοί ισλαμιστές για παράδειγμα; Δικά τους κόμματα θα κάνουν πολλοί.
Ένας σχολιαστής στην καλύβα δεν έχει βρεθεί ακόμα να γράψει (εκτός κι αν μου ξέφυγε) για το νέο εκλογικό νόμο Παπανδρέου με τις μισές έδρες μονοεδρικές, 3% όριο για τη βουλή και 40 ή 50 έδρες δώρο στις έδρες με λίστα στο πρώτο κόμμα. Όταν πολλές γειτονιές στο Λεκανοπέδιο είναι πήχτρα στον κόσμο (βλ. Κυψέλη), με πλειονότητα μεταναστών, το φυσιολογικό είναι να βγουν σε αυτές τις μονοεδρικές που θα δημιουργηθούν (επίσης απολύτως φυσιολογικά) οι δικοί τους υποψήφιοι χωρίς την ανάγκη των μεγάλων κομμάτων (γιατί το 3% δε κολλάει στις μονοεδρικές). Οπότε ετοιμαστείτε να δείτε τον Αρμπέν Τζαφέρι να κονταροκτυπιέται με τον Καρα Τζαφέρι στα έδρανα της Βουλής. 🙂
Εγώ θέλω να δω τη δυναστεία Βαρβιτσιώτη στην Εξουσία! :-> :-> :->
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:58 μμ
Ξεψαγμένος
Προφανώς το παραπάνω προυποθέτει πως θα τηρήσει ο ΓΑΠ τις προεκλογικές του τοποθετήσεις και τις υποσχέσεις της Κοππά περί απόδωσης υπηκοότητας αυτόματα στη «2η γενιά» (γιατί 2η και όχι 1η ποτέ δεν το κατάλαβα – οι μετανάστες είναι 0-νική γενιά γιατί αλλού γεννήθηκαν) και εύκολη πολιτογράφηση όσων είναι εδώ πολλά χρόνια (οι περισσότεροι Αλβανοί πχ. πάνω από 15).
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:10 μμ
δεξιος
Ξεψαγμενος : Σε πρωτη φαση θα ψηφιζουν ελληνικα κομματα.Το ΠΑΣΟΚ θα παρει το μεγιστο ποσοστο των Βαλκανιων μεταναστων,η ΝΔ θα περιορισθει σε μερικες ευγενεις φυλες αντικομμουνιστικης προελευσης χωρις εθνικες διαφορες με την Ελλαδα π.χ. Πολωνοι ενω ο αντιαμερικανισμος θα ειναι η βαση συγκλισης καποιων μεσανατολιτων με την αριστερα.
Ετσι τα υπολογιζω.Σε καθε περιπτωση για τη Νεα Δημοκρατια δεν προβλεπω πανω απο 10-15%.
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:25 μμ
Ξεψαγμένος
Ο Αλβανός που βγάζει με άνεση η γειτονιά μου στη Γκράβα γιατί να πάει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και να τρώει καπέλωμα όταν θα μπορεί να βγαίνει αυτόνομος με το δικό του κόμμα στη μονοεδρική της περιοχής;
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:30 μμ
δεξιος
Σε ολες τις χωρες της Ευρωπης οι μεταναστες μπαινουν στα κεντροαριστερα ιθαγενη κομματα γιατι ετσι εχουν περισσοτερα οφεληματα και συμμετεχουν σε κυβερνητικα ποστα.
Δεν μπορω να προκαθορισω τι θα κανει ο καθενας αλλα φανταζομαι οτι οι ειδικοι του ΠΑΣΟΚ θα διαμορφωσουν τον κωδικα ιθαγενειας σε αρμονια με το νεο εκλογικο νομο ωστε να ευνοειται η πρασινη αναπτυξη.
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 8:49 μμ
σχολιαστης
Ο Αλβανός μετανάστης θα είναι Ελληνας πολίτης και είναι πιθανο να βλέπει με μισό μάτι τους «ξένους» που θα έρχονται αργότερα. Και δε θα θέλει να είναι διαφορετικός απο το μέσο Ελληνα, άρα θα ψηφίζει τα ίδια κόμματα. 🙂
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:00 μμ
σχολιαστης
http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=49&m=39475
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 9:26 μμ
Παπούλης
Περί της διαδοχής και με βάση τη προτίμηση του Δεξιού μας
ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΙ’ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ….. 😆
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:16 μμ
Ξεψαγμένος
Ήδη τους βλέπουν με μισό μάτι πάρα πολλοί Αλβανοί Σχολιαστά μου. Αλλά απροσδιόριστος αριθμός μεταναστών και τέκνων που σύντομα θα είναι νέοι πολίτες της χώρας (παιδιά και γονείς) βλέπουν και τους Έλληνες με μισό μάτι.
Οπότε μακάρι να έχετε δίκιο κι ας είναι η οριστική ταφόπλακα στα όνειρα της δεξιάς για εξουσία. Αυτό βέβαια σημαίνει δυστυχώς ότι η ΜεΔηΠ θα γίνει πιο ασύδωτη από ποτέ χωρίς το φόβο πως θα χάσει την κουτάλα κάποτε – όπως η ΝΔούλα που στο πρόσωπο του Γιωργάκη έβλεπε το μόνιμο χαμένο και έχασε κάθε αίσθηση μέτρου.
Και το εννοώ το μακάρι γιατί αν τα πράγματα έρθουν όπως φοβάμαι θα καταντήσουμε σαν τη Βουλή των Σκοπίων – να συζητάμε αν θα εκφωνούν τους λόγους τους στα Αλβανικά ή τα Ελληνικά, ειδικά δικαιώματα σε περιοχές με πάνω από 20% πληθυσμό κλπ. Δημοκρατικότατα όλα αυτά πάντα – προς αποφυγή παρεξηγήσεως.
14 Οκτωβρίου, 2009 στις 10:20 μμ
Γιάννης - 2
Αν ο αρχηγός εκλέγετο από το Συνέδριο, ο Σαμαράς είχε κάποιες πιθανότητες αν όλοι πήγαιναν σε αυτόν στον δεύτερο γύρο.
Σε εκλογή από τη βάση, δεν έχει ούτε μία στο εκατομύριο. Απορώ γιατί επέμενε σε εκλογή από τη βάση. Μήπως επιθυμεί την ήττα αυτή την φορά;
15 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:51 πμ
Μάρκος
Εγώ εννοείται ότι στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά. Στα όνειρά μου βλέπω τη φάτσα της Ντόρας χωρίς το χαμόγελο να έχει χάσει την εκλογή. Και ο μοναδικός που μπορεί να το καταφέρει είναι ο Σαμαράς. Ευκαιρία να ξαναγίνει δεξιά η φούσκα του μεσαίου χώρου που ονομάζεται Νέα Δημοκρατία. Ας αλλάξει και όνομα. Ευκαιρία να επαναπατριστούμε όλοι εμείς που γυρίζαμε από Χαραλαμπίδη μέχρι Παπαθεμελή, αλλά και οι άλλοι που άλλαξαν πορεία και στράφηκαν στο ΛΑΟΣ του πολιτικάντη Καρατζαφέρη. Ο Σαμαράς είναι η ΜΟΝΗ λύση. Και μάλιστα καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ λύση. Διαβάστε όσες ομιλίες βρείτε ότι έκανε τα τελευταία χρόνια και θα με καταλάβετε. Εγώ το δηλώνω. Με αρχηγό τον Σαμαρά γράφομαι στη ΝΔ. Με αρχηγό την Ντόρα κάνω πόλεμο.
Κι αν είναι να φύγει η Ντόρα χέστηκα. Να πάει παρέα με τον Σημίτη και να κάνουνε καμιά παρτουζίτσα.
15 Οκτωβρίου, 2009 στις 3:35 πμ
Γιάννης - 2
Μάρκο,
Θα σε απογοητεύσω. Ο Σαμαράς δεν πιστεύω ότι είναι δεξιός. Ξέχασες τα 3 χρώματα που είχε βάλει στον λογότυπο της Πολιτικής Άνοιξης;
Αν είχε οργανώσει δεξιό (όχι ακροδεξιό) κόμμα το 1994, ίσως είχε εδραιωθεί, αλλά δείλιασε (πιστεύω ότι εφοβήθη, και δικαιολογημένα, μην του κολλήσουν από κοντά οι χουντικοί που τότε ήταν ακόμη ζωντανοί) ή οδηγήθηκε από τις προσωπικές και οικογενειακές του καταβολές και παρουσιάστηκε ως μιά άλλη κεντρώα πρόταση.
Έτσι δεν προχώρησε το πείραμά του.
Αμφιβάλω λοιπόν αν τώρα μπορεί να παρουσιασθεί ως λαϊκός δεξιός.
Ίδωμεν, βέβαια. Εγώ πάντως λέω πάλι ότι στο Συνέδριο θα είχε μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσει.
15 Οκτωβρίου, 2009 στις 7:07 πμ
Πάνος
Μάρκο,
για κράτα λίγο, μη τον γρουσουζέψεις τον Αντώνη… Μέχρι που δήλωσες προεκλογικά ότι εγκαταλείπεις τον Παπαθεμελή και ψηφίζεις ΝΔ, η ήττα παιζόταν σε λογικά επίπεδα. Μόλις κατέφθασες για …βοήθεια, τους πήρε και τους σήκωσε!
ΥΓ. Εσύ γράφεις στο «δεξί εξτρέμ» ή πρόκειται περί συνωνυμίας;
15 Οκτωβρίου, 2009 στις 11:47 μμ
delta-kapa
Τώρα εσάς θα σας φανεί πολύ προχωρημένο αλλά εγώ θα το πώ: ο καταλληλότερος για αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία μάλλον είναι ο Ευαγγέλης. Αλλά αυτό δεν θα ωφελούσε τη χώρα καθόλου γι’ αυτό το απεύχομαι … (Άλλωστε έφαγε την ευκαιρία του με το «αντιδεξιό προφίλ που λανσάρει, τέλος πάντων)
Αν θέλουμε όμως μια καλή ΝΔ που μ’ ένα τρόπο να συμβάλλει κι αυτή σοβαρά στα ζητήματα της χώρας ο καταλληλότερος θα ήταν ο Σιμήτης που είναι και σοβαρός και δουλευταράς κεντροδεξιός και επιτέλους έχει ήθος και κάνει και δουλειά. Αλλά παλι θα με πείτε ότι τα μπέρδεψα και θά ‘χετε και δίκιο δηλαδή …
19 Οκτωβρίου, 2009 στις 1:04 πμ
Μάρκος
Πάνο, όχι δεν είμαι εγώ το δεξί-εξτρέμ. Σε σχέση με τις εκλογές είναι όντως όπως τα λες. Την τελευταία στιγμή μόνο τα ακραιφνή γαλάζια κομματόσκυλα και ένα μέρος της πατριωτικής δεξιο-αριστεράς στήριξαν Καραμανλή. Όλοι οι άλλοι έφυγαν σε ΠΑΣΟΚ-Οικολόγους κλπ. Ψάξτε τα αποτελέσματα στα σούπερ-κάστρα της ΝΔ στη Β Αθήνας και θα το δείτε. Και στη διαδοχή της ΝΔ όμως ποντάρω πάλι στο αουτσάιντερ. Διότι παραδέχομαι ότι η Μητσοτάκη είναι μακράν το φαβορί.
Γιάννη-2, δε με νοιάζουν τα χρώματα της Άνοιξης την οποία ψήφιζα τότε. Ο Σαμαράς είναι ο μόνος εκ των υποψηφίων που μπορεί σήμερα να ξανακάνει τη ΝΔ αυτό που είναι. Είναι ο μόνος που μπορεί να ανακαλύψει και πάλι το ιδεολογικό της στίγμα από την αχρωμία των τελευταίων ετών. Και τελικά είναι ο ΜΟΝΟΣ που δύναται να μιλήσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ και όχι ξερά μηχανιστικά
Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά δες το παρακάτω κείμενο
http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7614333