2

Αντιγράφω απο την Ελευθεροτυπία

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=101817

Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ της χώρας αποτυπώνεται στη φράση greek statistics, που κυκλοφόρησε στις Βρυξέλλες και μεταδόθηκε σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Διασύρθηκε η χώρα από τα αναξιόπιστα, τα ψευδή στοιχεία για την οικονομία, που κοινοποιούσε η νεοδημοκρατική κυβέρνηση στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και ευθύς εξαρχής λέμε: υπάρχουν και ανάλογα προηγούμενα «δημιουργικής λογιστικής».

ΔΥΟ ΜΟΝΟΝ αριθμοί δείχνουν το μέγεθος του ψεύδους – επιεικής ο χαρακτηρισμός, διότι πρόκειται περί απάτης: 1) Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2009, που κατετέθη από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή τον Νοέμβριο του 2008, το δημοσιονομικό έλλειμμα εμφανίστηκε, να είναι στο 3,7% του ΑΕΠ. Πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έκανε άλμα το έλλειμμα στο 6% του ΑΕΠ και σήμερα έφτασε με νέο άλμα στο 12,7% του ΑΕΠ. 2) Το δημόσιο χρέος εμφανίστηκε στον προϋπολογισμό του 2009, που κατετέθη τον Οκτώβριο του 2008, να είναι 273,6 δισ. ευρώ (105,1% του ΑΕΠ) και σήμερα είναι 300,8 δισ. ευρώ (125,3% του ΑΕΠ).

ΚΑΠΟΙΟΙ, κυβερνητικοί μάλλον και όχι υπηρεσιακοί παράγοντες, πλαστογράφησαν, παραποίησαν αγρίως τα πραγματικά στοιχεία και τα παρουσίασαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με την πονηρή, την κουτοπόνηρη σκέψη, ότι οι κουτόφραγκοι δεν θα πάρουν χαμπάρι και θα τους ξεγελάσουμε.

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ, όμως, χαμπάρι και με το greek statistics γίναμε η χλεύη των κουτόφραγκων εμείς οι αμετανόητοι Βαλκάνιοι. Θα μας μείνει η ρετσινιά και θα χρειαστεί κόπος πολύς για να τη σβήσουμε και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, που κλονίστηκε σοβαρά.

ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ η σημερινή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, στη συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία ερευνά τα στοιχεία για να βρει την αλήθεια, αλλά και για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι του διασυρμού.

ΗΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, τις οποίες θα αναδείξει το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής, που θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Υπογράμμισε, μάλιστα, ο κ. Πεταλωτής: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ένας απλός καταλογισμός ευθυνών, αλλά η αξιοπιστία της χώρας».

ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την περίπτωση σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Η Βουλή, όπως είπε, θα εκτιμήσει τα στοιχεία του πορίσματος της ανεξάρτητης επιτροπής και αυτή θα αποφασίσει για τη σύσταση ή όχι εξεταστικής επιτροπής.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ και ασυγχώρητος ο διασυρμός της χώρας, γι’ αυτό και θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, να ερευνήσει την όλη υπόθεση και να καταλογιστούν ευθύνες, διότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας. Εχουμε δυσεπίλυτα, πράγματι, προβλήματα, τουλάχιστον ας μη μας χλευάζουν.