Η Μetron Analysis για τον Flash, πριν λίγα λεπτά έδωσε τα προγνωστικά της:
Σαμαράς: Σύνολο ψηφοφόρων 44%, Νεοδημοκράτες 41,4%
Μπακογιάννη: Σύνολο ψηφοφόρων 28%, Νεοδημοκράτες 4Ο,8%
Ψωμιάδης:Σύνολο ψηφοφόρων 14%, Νεοδημοκράτες 9,5%
Ο διευθυντής της ΜΕΤΡΟΝ (Φαναράς) εξήγησε προκαταβολικά ότι …κανείς δεν είναι σίγουρος!
*
99 Σχόλια
Comments feed for this article
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:34 μμ
varvara
Η Ντόρα θα βγει πρώτη γιατί τη στηρίζει ο κόσμος της Νέας Δημοκράτιας. Μπορεί ο Σαμαράς να κάνει το δικό του πόλεμο με τα συμφέρόντα να τον υποστηρίζουν αλλά στο τέλος η κάλπη θα μιλήσει. Και τα συμφέροντα του Σαμαρά θα πάνε περίπατο, όπως πήγαν και τότε…
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:19 μμ
Rozalia
Έχω βαρεθεί να βλέπω δημοσκοπήσεις που δεν λένε τίποτα πια. Η κάλπη και μόνο θα βγάλει αρχηγό. Τα υπόλοιπα είναι εργαλεία επηρεασμού των νεοδημοκρατών για να δημιουργήσουν ρεύμα υπέρ του ενός ή άλλου. Στην προκειμένη περίπτωση φως φανάρι ότι είνια για τον Σαμαρά και ας ξέρουμε όλοι ότι η Ντόρα είναι η επόμενη αρχηγός…
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:19 μμ
Πάνος
varvara,
ως αμερόληπτος τρίτος, απλά εύχομαι και επιθυμώ να απαλλαγεί το πολιτικό σκηνικό από τις κληρομονικές δυναστείες. Με τους Καραμανλήδες τελειώσαμε (ουφ…) με τους Παπανδρέου θα τελειώσουμε με το τέλος του ΓΑΠ, άντε όλοι (εσεις) ένα χεράκι να τελειώσουμε και με τη Ντόρα!
Σε καλωσορίζω στην καλύβα!
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:33 μμ
Πάνος
Rozalia,
καλωσόρισες στην καλύβα!
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:47 μμ
zeppos
Πάνος: «με τους Παπανδρέου θα τελειώσουμε με το τέλος του ΓΑΠ,»
Πριτςςςςςςςςς!
Ο Αντρίκος έρχεται…
Υπομονή!
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:47 μμ
Παπούλης
Ορέ τι βλέπω
ανεστήθη ο αρχιτσέλιγκας του Μετσόβου ;;;
( Ροζαλία … no offence 🙂 )
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:59 μμ
sissa ben dahir
Παπούλη hUts γιατί το μάτι σου και η διαίσθησή σου κόβουν!
και double hUts γιατί πριν ένα μήνα είδες με αμφισβήτηση την τότε διαπίστωσή μου ότι η Κα Μπακογιάννη ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό.
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:36 μμ
Akis-Katerini
Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζετε. Μην έχοντας κάτι άλλο να προσάψουν οι επιθέσεις στην κα Μπακογιάννη για την οικογένειά της ακόμα καλά κρατούν. Όταν με το καλό αποφασίσετε να μιλήσετε για πολιτική πολύ ευχαρίστως να γίνει διάλογος. 11 μέρες πριν την εκλογή νέου προέδρου τυφλωμένοι από την εμπάθεια την οποία σας έχουν δημιουργήσει τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα (τα ίδια που πριν από 16 χρόνια έριξαν μία κυβέρνηση), αδυνατείτε να καθίσετε να συζητήσετε τελικά τι Νέα Δημοκρατία θέλουμε την επόμενη μέρα. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θέλω μία Νέα Δημοκρατία που θα απευθύνετε σε ολόκληρη την κοινωνία, την κοινωνία των πολλών και όχι την κοινωνία ενός περιορισμένου δεξιού χώρου. Θέλω μία Νέα Δημοκρατία όπου οι υποψήφιοι βουλευτές, νομάρχες και δήμαρχοι θα επιλέγονται από την βάση και όχι από κλειστά πολιτικά γραφεία. Μία Νέα Δημοκρατία η οποία θα δίνει την δυνατότητα στον κόσμο της να ανανεώνει ή να αλλάζει τον πρόεδρό της στα 4 χρόνια εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. Όταν μετά την Μπακογιάννη, βάλουν στο τραπέζι και οι άλλοι διεκδικητές της αρχηγίας, πολύ ευχαρίστως να μπούμε στην διαδικασία να επιλέξουμε πρόεδρο με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις.
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:03 μμ
Πάνος
Τι έγινε ρε παιδιά; Και ένας και δύο και τρεις φίλοι της Ντόρας σ’ αυτό το ποστ;
Μάρκοοοοο, που είσαι; 🙂
*
Άκη,
σε καλωσορίζω στην καλύβα και σου εύχομαι (ειλικρινά) να δεις τη ΝΔ των ονείρων σου, όπως την περιγράφεις στο σχόλιό σου.
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:07 μμ
σχολιαστης
Tι δεν έχουν να προσάψουν στην κυρία, @Akis-Katerini; Tα …στεγνωτήρια, τα οικόπεδα του Κυριάκου με το Χριστοφορ., τους λογαριασμούς που ξεχάστηκαν να πληρωθούν; Δεν θα υπήρχε πιο ξεφτυλισμένος (υποψήφιος) αρχηγός αν δεν είχε προηγηθεί ο εφιάλτης μπαμπάς της. Θα ήταν …εφιαλτική μέρα για τη ΝΔ και για τη χώρα να βγεί πρόεδρος.
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:45 μμ
M
Αντώνης και ξερό ψωμί!!!
Νά κι’εγώ!
18 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:40 μμ
Παπούλης
Τίποτα δεν έγινε ορέ πάνο….
απλά στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής , και επειδή παρά τη προσχώρηση του αρούλη ( με τη πετσέτα του ) έχουνε σφίξει τα γάλατα , ξαμολύθηκαν τα τζιμάνια να βάλουνε διατεταγμένη πλάτη ακόμα και εκεί που τους φτύνουνε διαχρονικά. Να δείτε που οι άνωθεν συσσωρευμένοι και πρωτόλειοι στη καλύβα σχολιαστές δεν θα εμφανιστούν ξανά. Εξαιρώ τη παρουσία της Ροζαλίας την οποία ασμένως θα ξαναδιάβαζα εδώ γιατί με το νικ της μου θυμίζει εκείνο το ανδροπρεπή τσέλιγκα….. 🙂
Αναφωνώ και εγώ μετά των άλλων φίλων : Πού είσαι Μάρκο…. 🙂
Σίσσα ταπεινά ευχαριστώ για τα hats off…. είναι προφανές ότι τα αξίζεις στο πολλαπλάσιο.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:30 πμ
Μάρκος
ΠΑΡΩΝ (κι αξούριστος όπως πάντα)
Επειδή ίσως διαβάζουν και εν δυνάμει ψηφοφόροι της εκλογής αυτής, προωθώ επιστολή που δημοσίευσα και στο μπλογκ μου και εστάλη στον κ. Ιωαννίδη, στον βουλευτή Α Θεσσαλονίκης. Πάρτε να διαβάσετε.
Αγαπητέ κ. Ιωαννίδη,
Είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές ψήφισα και εσάς με την προτροπή μίας φίλης που την έχετε βοηθήσει. Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα για τις τελευταίες εκλογές. Ελάχιστοι στον κύκλο μου, των Νεοδημοκρατών, ήταν αποφασισμένοι να ψηφίσουν ΝΔ στις εκλογές. Ένα μέρος από αυτούς κατάφερα εγώ να τους πείσω να το κάνουν. Και το έκαναν. Η δυσαρέσκειά τους ήτανε μεγάλη και το έκαναν, έστω και με βαρειά καρδιά. Οι υπόλοιποι όμως λάκισαν. Και ψήφισαν οτιδήποτε άλλο. Θα ήθελα να σας αναφέρω τα επιχειρήματα με τα οποία έπεισα τους μισούς.
Τους υπενθύμισα:
1. την πατριωτική στάση του Καραμανλή στο Σχέδιο Ανάν που με τις κατάλληλες κινήσεις έδωσε την ευκαιρία στον Τάσσο Παπαδόπουλο να καλλιεργήσει κλίμα υπέρ του ΟΧΙ, παρόλο που κάποιοι στην Ελλάδα είχαν ΗΔΗ υποστηρίξει το ΝΑΙ δημοσίως.
2. την μεγαλειώδη στροφή Καραμανλή στον Πούτιν. Ειδικά στα ενεργειακά.
3. την επιτυχημένη πώληση της Ολυμπιακής στον Βγενόπουλο
Και
4. ότι παρά την οσμή των σκανδάλων, η ΝΔ δεν είχε ουσιαστικά καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο Ζήμενς, αφού αυτό αφορούσε το σύστημα C4I των Ολυμπιακών που δόθηκε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα την περίοδο μέχρι το 2004 που μετα βίας πιάνει λίγο τη ΝΔ.
Έμαθα με μεγάλη λύπη ότι υποστηρίζετε την κ. Μπακογιάννη.
Δυστυχώς μου ακυρώνετε όλα τα επιχειρήματα.
1. Η κ. Μπακογιάννη ήτανε μεταξύ αυτών που -παρόλο τότε ήταν Δήμαρχος, άρα αναρμόδια- είχε κάνει δημόσιες δηλώσεις υπέρ του Σχεδίου Ανάν και μάλιστα ΠΡΙΝ μιλήσει ο Καραμανλής, ΠΡΙΝ μιλήσει ο Παπαδόπουλος.
2. Η κ. Μπακογιάννη ήταν η μόνη Υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ που υποστήριξε την αντι-πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Μερικούς μήνες μετά, οι ίδιοι οι Αμερικάνοι απέσυραν τα σχέδιά τους. Απεδείχθη αμερικανικότερη των αμερικανών.
3. Η κ. Μπακογιάννη προεκλογικά χάρισε 4 δρομολόγια Ελλάδος-Τουρκίας στην Aegean μέσω ειδικής συμφωνίας του Υπ.Εξ. με την Τουρκία δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό κατά της Ολυμπιακής
4. Η κ. Μπακογιάννη έχει ακόμη τη σκιά του σκανδάλου Ζήμενς στην πόρτα της, αφού πρώτον δεν πλήρωσε τις περίπου 100 χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό του γραφείου της και του αδερφού της και δεύτερον με την καθυστέρηση επί μίας εβδομάδας επέτρεψε να διαφύγει από τη χώρα ο νο. 2 ύποπτος Καραβέλας.
Όπως καταλαβαίνετε, με «αδειάζετε» τελείως με την επιλογή σας. Με τι μούτρα θα προσπαθήσω να τους ξαναπείσω να ψηφίσουν ΝΔ όλους αυτούς τους φίλους μου, που δυσαρεστημένοι από την εικόνα του κόμματος ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την παράταξη, εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος η κ. Μπακογιάννη; Τι θα τους πω την άλλη φορά; Και τι θα πω και στον εαυτό μου την άλλη φορά;
Ακούστε με σαν ένα τμήμα της φωνής της δικής σας βάσης. Δεν επιθυμούμε να εκλεγεί η κ. Μπακογιάννη. Και αυτό δεν βασίζεται στο ποιος είναι ο πατέρας της. Θα κάνουμε ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και θα ψηφίσουμε αυτόν που θα αναστήσει την παράταξή μας, μακρυά από στοιχεία του παρελθόντος.
Σας καλώ να κάνετε το ίδιο. Να ψηφίσετε δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά.
Επειδή γνωρίζω ότι είστε απλός και προσβάσιμος άνθρωπος, θα περιμένω απάντησή σας και τα σχόλιά σας στις απόψεις μου. Είμαι ανοιχτός αν με πείσετε για το αντίθετο
Με τιμή
I.K.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:34 πμ
Πάνος
Αχ, Μάρκο, αχ… 😉
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:42 πμ
Μάρκος
Προς τι ο αναστεναγμός;
Δεν είναι δική μου η επιστολή, αν και θα την προσυπέγραφα.
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στη ΝΔ και ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κι εσείς όλοι της απέναντι όχθης πρέπει να δεχθείτε το εξής: Με Σαμαρά πρόεδρο θα ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ο απεχθής κατά συρροήν εκτελεστής του δεξιού πατριωτισμού Καρατζαφέρης και το τερατούργημά του.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:53 πμ
Μάρκος
(πάντως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η φωτογραφία – καλλιτεχνικά εννοώ)
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 1:00 πμ
δεξιος
Μαρκο το ιστολογιο αυτο ειναι αριστερο και ειναι ακομψο να καυγαδιζουμε εδω αλλα αφου το ξεκινησες θα απαντησω.Στη ΝΔ ισχυει ακομη το δογμα «η Ελλας ανηκει εις τη Δυσιν».
Ακουω οτι ο Σαμαρας θα κανει-αν κερδισει-συνεδριο Θεσεων το Μαρτιο.
Ας το κανει και ας αντικαταστησει τη θεση αυτη με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο».Μεχρι τοτε μπορουμε να ειμαστε ΝΔ και φιλοαμερικανοι και να ψηφιζουμε Ντορα.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 7:36 πμ
Πάνος
δεξιέ,
αυτό (ότι ο Σαμαράς δεν είναι αρκετά φιλοδυτικός και φιλοαμερικανός, σε σύγκριση με τιη Ντόρα) ΔΕΝ περίμενα να το ακούσω…
Καλημέρα!
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 7:42 πμ
Πάνος
Το ιστολόγιο αυτό, βεβαίως, (θέλει να) πηγαίνει πέρα από την ξεπερασμένη και άκρως παραπλανητική γραμμή αριστερά – δεξιά. Ωστόσο, ποιός / ποιά θα είναι αρχηγός της ΝΔ, δηλ. πιθανότατα αυριανός πρωθυπουργός, μας ενδιαφέρει άμεσα. Ακριβώς όπως μας ενδιέφερε και η μάχη για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ του 2007, μεταξύ ΓΑΠ και Βενιζέλου.
Το κακό είναι ότι, αντίθετα με ό,τι συνέβη στο ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν διαθέτει κανέναν υποψήφιο της προκοπής. Θα μου πείτε και στο ΠΑΣΟΚ που διέθεταν, έβγαλαν τον ΓΑΠ…
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:29 πμ
M
….Ο οποίος (υποψήφιος της προκοπής του ΠΑΣΟΚ) ήταν ποιός;…
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:43 πμ
δεξιος
Πανο αν προσεξες δεν ειπα ακριβως αυτο.Ο ιδιος ο Σαμαρας δε λεει τιποτα τετοιο.
Οι οπαδοι του όμως υπογειως δεν λενε τιποτε αλλο.Οι κατηγοριες κατα της Ντορας ειναι βασικα δυο : 1) οτι ειναι κορη του πατερα της 2) οτι ειναι φιλοαμερικανη.Δεν μας εχουν πει βεβαια απο ποτε ο φιλοαμερικανισμος ειναι κατηγορια για ενα πολιτικο της ΝΔ.
Αυτος ειναι ο λογος που εγραψα να σταματησουν τις ανεπισημες κατηγοριες και αν τολμουν να αλλαξουν την επισημη θεση της ΝΔ για να ξερουμε που ειμαστε.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:57 πμ
σχολιαστης
Η βασική κατηγορία είναι, «παπαδιά της διαφθοράς» και με οικογενειακό ιστορικό να παίρνεις κινίνα.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:31 πμ
Πάνος
Άσε τι λένε οι «οπαδοί» – το τι κοτσάνες ακούγονται αυτές τις μέρες δεν περιγράφεται… Εξάλλου, τα πιο πλατιά αντι-αμερικανικά στρώματα του ελληνικού λαού βρίσκονται ανάμεσα στους οπαδούς της ΝΔ! Μόνο που αυτό δεν αφορά ούτε τη Ντόρα ούτε τον Σαμαρά.
Το πρόβλημα με τη Ντόρα δεν είναι αυτό. Ούτε καν το ότι είναι η κόρη του Μητσοτάκη (τον οποίο εγώ προσωπικά ΔΕΝ δαιμονοποιώ, όπως συνηθίζεται). Το πρόβλημά της είναι ότι δεν διαθέτει την παραμικρή πολιτική αυταξία, σε συνδυασμό με το ότι η πολιτική της στρατηγική καθορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τη στόχευση να γίνει η ίδια αρχηγός της ΝΔ και στη συνέχερια πρωθυπουργός.
Ό,τι χειρότερο, δηλαδή. Και όχι, τυχόν ομοιότητες με τον ΓΑΠ, δεν είναι συμπτωματικές.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:58 πμ
σχολιαστης
Καλά ορέ, είναι συγκρίσεις αυτές;
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:01 πμ
Πάνος
σχολιαστή,
απευθύνομαι στους δεξιούς και ουχί στους ψηφοφόρους του ΓΑΠ 😉
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:09 πμ
Γιάννης
ο μάρκος μίλησε ορθά, με τον σαμαρά αποσοβείται η επιπλέον ενίσχυση του καρατζαφέρη.
δεξιέ, προφανώς υπάρχουν μεγάλες αποχρώσεις στον φιλοαμερικανισμό, ειδικά όταν αυτός ερμηνεύεται -από τη ντόρα- ως τυφλή υποταγή στην αμερικανική εξ. πολιτική, κι εν τέλει ως σύγκρουση με/αντίθεση στα ελληνικά εθνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. ο φιλοευρωπαϊσμός άραγε είναι λιγότερο από τον φιλοαμερικανισμό ένα «δόγμα» (των οπαδών) της νδ;
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:20 πμ
Παπούλης
Τελικά αυτές είναι οι συζητήσεις που απολαμβάνω περισσότερο στη καλύβα και μάλιστα σωπαίνοντας… 🙂
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:08 πμ
δεξιος
Γιαννης : Δεν υπαρχει στη ΝΔ ταση που να ειναι ευρωσκεπτικιστικη απο την φιλοαμερικανικη πλευρα οπως στα αλλα δεξια κομματα της Ευρωπης -αν υπαρχει τετοια ταση θα ειναι τμημα της ανεπισημης γενικοτερης αντιδυτικης «ατμοσφαιρας» που δεν τολμαει να παρει σαφη θεση.Επισημως και οι τρεις υποψηφιοι εξακολουθουν να ειναι υπερ της Ευρωπαικης Ομοσπονδιας.
Ειναι αλλο πραγμα αυτο που λες για τυφλη υποταγη στα αμερικανικα συμφεροντα και αντιθετη στα ελληνικα.Αυτο πρεπει να αποδειχθει.
Ο Μαρκος ανεφερε το σχεδιο Αναν.Ειναι αληθεια οτι ως δημαρχος η Ντορα μιλησε υπερ του σχεδιου Αναν.Αλλα υπερ του σχεδιου ησαν ολα τα ελληνικα κομματα πλην του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ-αρα ειχε παρεα.
Αναφερθηκε και η αντιπυραυλικη ασπιδα.Πιστευεις οτι η δηλωση αυτη εγινε εν αγνοια του Καραμανλη;και τοτε γιατι δεν την εδιωξε;
Αν θυμασαι ο Μπους μεσω του γ.γ. του ΝΑΤΟ ζητουσε 1) αναγνωριση Κοσοβου 2) οχι βετο στα Σκοπια 3) μαχιμο στρατο στο Αφγανισταν και διεμηνυε οτι τουλαχιστον ενα απο τα τρια πρεπει να γινει.Δεν εγινε τιποτα .
Αποφασισθηκε να γινει η δηλωση για την ασπιδα που δεν μας αφορα για να μειωθει λιγο η αντιπαθεια Μπους.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:12 πμ
exiled
Δεν ξέρω αν θα κερδίσει ο Σαμαράς, αλλά πάντως χτες κέρδισε πόντους στην εκτίμησή μου, μετά την καταπληκτική του πάσα πάρε-βάλε στον Σάλπι. 😀
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:21 μμ
ο δείμος του πολίτη
Πάντως αυτός που θα νικήσει θα καθορίσει και το ιδεολογικό πλέγμα της ΝΔ.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 3:54 μμ
Παπούλης
Ένα σημαντικό για τη συζήτηση λίνκ :
Οι σημερινές δηλώσεις της Ντόρας.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:34 μμ
Γιάννης - 2
δεξιέ,
Αφού αυτό το μλόγκ είναι αριστερό, σημαίνει ότι και εγώ που γράφω καμιά φορά μπορώ να ισχυριστώ -αν χρειαστεί ποτέ- ότι είμαι και λίγο αριστερός…
Τώρα, σχετικά με την εκλογή στη ΝΔ. Το πρόβλημα του Αντώνη είναι ότι, όπως «κουνιέται και λυγιέται» όταν ομιλεί, δεν πείθει τους «οπαδούς» που θέλουν γρήγορη κυβέρνηση ΝΔ ότι μπορεί να νικήσει το ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσει.
Εκεί, είναι που υπερέχει η Ντόρα. Έχει «παρουσία» και τρέχουν κοντά της αυτοί που θέλουν εξουσία υπεράνω όλων των άλλων παραγόντων. Έτσι παραβλέπουν τη σχέση της με οικονονικά σκάνδαλα, και τη ρηχή αν όχι ανύπαρκτη γνώση των θεμάτων διακυβέρνησης (οικονομικά, δημόσια διοίκηση, ακόμη και στρατηγική στα εξωτερικά θέματα παρά την τελευταία θέση της). Αυτό ήταν εμφανές στο πρόσφατο Συνέδριο.
Υπάρχει και άλλο ένα θέμα που ευνοεί τη Ντόρα. Αυτοί που αποβλέπουν στην εξουσία, φοβούνται τι θα συμβεί αν ηττηθεί η Ντόρα. ΔΕΝ πιστεύουν ότι θα ακολουθήσει πειθήνεια τον Σαμαρά. Πιστεύεται ότι αυτός είναι ο λόγος που τράβηξε κοντά της μερικούς της παλαιάς φρουράς (Έβερτ, Βαρβιτσιώτης, κλπ).
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:42 μμ
sissa ben dahir
@Παπούλης 3.54
Είπαμε βρε παπούλη never gonna give you up αλλά και τέτοια επιμονή να το εμπεδώσουμε! τς τς τς
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:56 μμ
sissa ben dahir
Φίλος αναρωτιόταν που θα κάτσει τελικά το εκκρεμμές που λέγεται Στυλιανίδης. Με την Ντόρα ή τον Σαμαρά;
Εγώ είμαι βέβαιος ότι θα κάτσει με τον νικητή. Εκεί είναι το φαϊ.
Η ζούγκλα, του βγάζει σήμερα τα όσα ανέχθηκε ή και υπέθαλψε τους τελευταίους μήνες της κρατικής Ολυμπιακής σε προσλήψεις με σκοπό το άρμεγμα. Ντάξει, φουλ αξιοπιστίας ο Μάκης, αλλά τα χαρτιά που του διέρρευσαν άλλοι, μιλάνε.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:13 μμ
zeppos
Για να τα «ρίχνει» η Ζούγκλα πάει να πει οτι πάει με την κόρη..
Άλωστε πριν λίγες μέρες οι ίδιοι, στην νεόκοπη φυλλάδα τους, έριξαν μια μεγαλοπρεπή και άθλια μπόμπα στη γυναίκα -Μπακογιάννη. Ήταν τόσο εμετικό το δημοσίευμα για την σωματική της διάπλαση, που ούτε ο χειρότερος εχθρός της δεν θα τολμούσε με τέτοιον άθλιο τρόπο να επιτεθεί στην γυνακεία της υπόσταση…
ΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ!!!
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:13 μμ
Πάνος
Γιάννη 2,
ο μεν Έβερτ είναι προσωπικός αντίπαλος του Σαμαρά (κουτουλιόντουσαν σαν τα κριάρια το ’93) ο δε Βαρβιτισώτης (σίνιορ) υποστηρίζει το γιό του (κακώς, το παιδί ΔΕΝ λέει) ο οποίος υπηρέτησε στο ΥΠΕΞ υπό την Ντόρα και την …εθαύμασε (πχ στο χειρισμό της υπόθεσης Καραβέλα) σε τέτοιο βαθμό που έγινε πιστός Ντορικός.
Ούτε ο Σαμαράς ούτε η Ντόρα είναι σε θέση να «ρίξουν» το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα πέσει από μόνο του, όταν έρθει η ώρα – και τότε όποιος είναι αρχηγός της ΝΔ θα γίνει πρωθυπουργός: η Ιστορία (της μεταπολίτευσης) είναι εξόχως διδακτική – και προβλέψιμη! 😉
Συνεπώς, εκείνο που έχει σημασία είναι να παραμείνει η ΝΔ ενωμένη και ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ καθαρή από σκανδαλώσεις διασυνδέσεις της ηγεσίας της. Το δεύτερο συνηγορεί υπέρ του Σαμαρά, καθώς η Ντόρα είναι κυριολεκτικά «καμμένο χαρτί» από αυτή την άποψη.
Φυσικά, ενδέχεται να διασπάσει την παράταξη – αλλά αν το κάνει θα έχει την τύχη όλων όσων το επιχείρησαν στο παρελθόν. Το πολύ πολύ να γίνει ένας κεντρώος Καρατζαφέρης.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:33 μμ
Γιάννης - 2
Πάνο,
Εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη
«Ούτε ο Σαμαράς ούτε η Ντόρα είναι σε θέση να “ρίξουν” το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα πέσει από μόνο του, όταν έρθει η ώρα – και τότε όποιος είναι αρχηγός της ΝΔ θα γίνει πρωθυπουργός: η Ιστορία (της μεταπολίτευσης) είναι εξόχως διδακτική – και προβλέψιμη!» ,
το θέμα όμως είναι ότι πολλοί άλλοι δεν το αντιλαμβάνονται και ψάχνουν πάντα να βρούν τον γρήγορο νικητή του αντιπάλου.
Τα μεταξύ Έβερτ και Σαμαρά δεν τα γνώριζα. Συμφωνώ ότι ο υιός Μπαρμπιτσιώτης ΔΕΝ πάει.
Επειδή στη ζωή είναι όλα σχετικά και θέμα δυνατών επιλογών, στην προκειμένη περίπτωση η καλυτέρα επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι: ΣΑΜΑΡΑΣ!
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:36 μμ
Παπούλης
Ζέππο
το διάβασα και εγώ αυτό το έκτρωμα που υπογράφει κάποιος ψυχαναλυτής.
Εδώ μιλάμε για αίσχος τέτοιο που αν και απευθύνεται σε μητσοτακέϊκη σπορά είναι απαράδεκτο.
Πάνο
είπες σπφή και μελλοντική κουβέντα…. αν η Ντόρα λακίσει για να το παίξει εκ κεντρώων Καρατζαφέρης και η πολυκατοικία αποκτήσει και άλλο παίκτη με έννομο συμφέρον , θα έχουμε τη διάσπαση του αιώνα , σημαντικώτερη από αυτή του 68 , γιατί θα αφορά μεγέθη και προοπτικές δυσανάλογα μεγαλύτερες. Σε μια τέτοια περίπτωση σκέφτομαι ότι στη διάρκεια τα πρωτεία θα αποκτήσει η Ντόρα ή ίσως οι διάδοχοι της…..
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 6:37 μμ
Παπούλης
σπφη = σοφή ( αυτά πλέον και χωρίς καμπερνέ ergo γερνάμε…. 🙂 )
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:22 μμ
Μάρκος
Δεξιά, το δόγμα «η Ελλάς ανήκει στην Δύσιν» είναι δόγμα Καραμανλή θείου της δεκαετίας του 1970. Από τότε έχουν περάσει πολλές δεκαετίες και έχει κυλήσει πολύ νερό κάτω από τη γέφυρα.
Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο και ακατανίκητο επίτευγμα του Καραμανλή στα 5.5 χρόνια ήτανε η στροφή στη Ρωσία. Στα ενεργειακά, στο Κυπριακό, αλλά και σε αμυντικές συμφωνίες.
Αυτή η στροφή ουδώλος δεν είναι προϊόν το δόγματος του θείου του που ανέφερες.
Ο Καραμανλής ο ανηψιός είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 1-2 χρόνια της θητείας του έμεινε στάσιμος στη στροφή αυτή, για να μην πω ότι προσπαθούσε να βρει ευκαιρία να επανακάμψει στο άλλο στρατόπεδο.
Και είναι αλήθεια ότι ως εν δυνάμει ψηφοφόρος του Σαμαρά στη ΝΔ, πράγματι κρυφοελπίζω και κρυφοεύχομαι να συνεχίσει αυτή τη στροφή όταν και αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
ΔΕΝ αντέχω ΓΑΠ εδώ Ντόρα από κει. Καλύτερα να γίνουμε Αλάσκα.
ΝΑΙ, τα παλαιά στεγανά έχουν ξεπεραστεί.
Δεν είμαι «αντιαμερικανός», αλλά θέλω για τη χώρα μου εθνική αξιοπρέπεια. Αυτή η αξιοπρέπεια επιτάσσει να μη μας θεωρεί κανένας δεδομένο. Και ναι, πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε και στα δύο ταμπλώ.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:52 μμ
Ενη Καπαζογλου
Kατ αρχην συμφωνω με Ζεππος και Παπουλη για εκεινο το «δημοσιευμα εκτρωμα».
Ο Πανος εχει ηδη απο το 2007 «προβλεψει» (σε αλλο ποστ) την Πρωθυπουργια του ΓΑΠ.
Τωρα προβλεπει (υστερα απο την πραγματοποιηση της προβλεψης του) οτι το ΠΑΣΟΚ θα πεσει απο μονο του. Δηλαδη πιστεψε και ο ιδιος οτι οι «προβλεψεις» του «επαληθευονται» !!!!! 😆
Σαν να μου φαινεται ομως οτι πρεπει να αναθεωρησει την επιτυχια των προβλεψεων του γιατι το ΠΑΣΟΚ ουτε θα πεσει απο μονο του ουτε θα το ριξει η Ντορα η ο Σαμαρας, αλλα θα συνεχισει την πορεια του της τετραετιας.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:55 μμ
Πάνος
Ένη,
take it easy! Είπα εγώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει πριν ολοκληρώσει την τετραετία του;
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:26 μμ
Ενη Καπαζογλου
Πανοοοοο;
Μια κυβερνηση με τη ληξη της τετραετιας δεν «πεφτει», αλλα γινονται εκλογες. 😆
Eγω take it easy? 😯
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:47 μμ
δεξιος
Μαρκο δεν υπαρχουν αυτα τα δυο ταμπλω.Αυτο που ισχυε επι Ψυχρου Πολεμου ισχυει κατα μειζονα λογο και σημερα : η περιοχη μας ειναι αρμοδιοτητος ΝΑΤΟ ή για να στο πω αλλιως δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να ελθει σε συγκρουση η Ρωσια με την Τουρκια για λογαριασμο της Ελλαδος.
Το μονο που εχει αλλαξει ειναι η υποκειμενικη διαθεση πολλων σαν και εσενα εναντι της χωρας αυτης επειδη αλλαξε το σφυροδρεπανο και εβαλε το Δικεφαλο Αετο-αντιστροφα εχει αλλαξει η διαθεση καποιων αριστερων.
Η στρατηγικη εξισωση ομως παραμενει η ιδια.Δεν ειμαι κατα των εμπορικων συμφωνιων αλλα τα υπολοιπα που εσυ φανταζεσαι ειναι εξωπραγματικα.
Περαν τουτου για τους φιλελευθερους που ησαν αντιθετοι στη Μοσχα οχι γιατι ηταν αθεη αλλα επειδη ηταν καταπιεστικη υπαρχουν πολλες επιφυλαξεις και τωρα.Σου θυμιζω οτι ειχαμε διαφωνησει εδω και για τις εκλογες του Ιραν οπου υποστηριζες τον Αχμαντινετζαντ και εγω την αντιπολιτευση.
Λοιπον -διατι να το κρυψωμεν αλλωστε οπως ελεγε καποιος-οι διαφωνιες ειναι μεγαλες.Ελπιζω παντως να μη τα σπασουμε.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:29 μμ
Γιάννης - 2
Από την εποχή της ύπαρξης ισχυρού Ρωσικού κράτους, υπάρχουν πάντα Έλληνες που προσβλέπουν στην Ρωσία ως σωτήρα ή προστάτη. Παρά τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες απογοητεύσεις -που δεν έχουν σχέση με το εκεί ή στην Ελλάδα κρατούν σύστημα- αυτή η Ρωσολαγνεία επανέρχεται συχνά. Τώρα τελευταία προβάλεται πάλι με ιδιαίτερη έμφαση, πέρα από το εμπόριο και την εκμετάλευση της ενέργειας, και ως πολιτική συμμαχία.
Όμως, δεν είναι μιά συμφέρουσα εθνική πολιτική, γιατί έρχεται σε σύγκρουση με την γεωστρατηγική πραγματικότητα που θέλει την Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα, να είναι στη σφαίρα επιρροής της εκάστοτε επικρατούσης ναυτικής δύναμης ή δυνάμεων, που επί του παρόντος είναι το δίδυμο ΗΠΑ και Μεγάλη Βρεατνία.
19 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:01 μμ
Πάνος
Επιγραμματικά αναφέρω (για το Μάρκο) ότι η Ρωσία άφησε στα κρύα του λουτρού τους Έλληνες επαναστάτες που βασίζονταν σ’ αυτήν, με αποτέλεσμα ανυπολόγιστες καταστροφές (για τη χώρα μας), τρεις φορές – μία σε κάθε έναν από τους τρεις προηγούμενους αιώνες:
– στα 1770, με το κίνημα Ορλώφ
– στα 1821, με τον Υψηλάντη
– στα 1946-49, με το ΚΚΕ.
Βεβαίως, τον καιρό του τσάρου, επέτρεψε να δρουν και να αναπτύσσονται ελεύθερα στο έδαφός της οι Έλληνες, δηλ. το εμπόριο και οι επαναστατικές τους οργανώσεις (Φιλική Εταιρεία). Επί Στάλιν, οι σοβιετικοί αφαλόκοψαν, κυριολεκτικά, τους ελληνικούς πληθυσμούς, αλλά και τους Έλληνες κομμουνιστές.
Συνελόντι ειπείν (που λένε) οι Ρώσοι είναι φίλοι, αλλά είναι ιστορικά βεβαιωμένο ότι κάνουν μπίζνες για πάρτη τους και όχι για πάρτη μας. Όπως όλοι, άλλωστε.
20 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:54 πμ
Μάρκος
Γιατί Πάνο, ποιος κάνει μπίζνες για πάρτη μας; απολύτως κανένας. θέλεις να μετρήσω πόσες φορές την έχουμε φάει από τους Δυτικούς; άσε καλύτερα. Δε θα μου φτάνει μία ώρα να γράφω.
Δεξιέ, δεν ισχυρίζομαι επ’ ουδενί να κάνει η Ρωσία πόλεμο με την Τουρκία για χάρη μας. Ούτε και ήμουνα με τον Αχμαντινετζαντ. Ήμουνα κατά της εξωτερικής παρέμβασης. Απλά και καθαρά. Διότι ό,τι και να λες υπήρξε εξωτερική παρέμβαση.
Εν πάση περιπτώσει, εγώ πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει και με τους δύο. Όπως άρχισε να παίζει και μπορεί να συνεχίσει.
Η ουσία είναι να μη σε θεωρεί κανείς δεδομένο και να μπορείς να ελίσσεσαι ανάλογα με τα συμφέροντα των άλλων. Ας δούμε τι κάνει η Τουρκία. Μέχρι και με το Ιράν πάει για προσέγγιση τελευταία, με το Ισραήλ μια έτσι μια γιουβέτσι, τα ίδια και με τους Αμερικάνους, τα ίδια και με τους Ευρωπαίους. Τους παίζουν όλους στα δάχτυλα. Εμείς όμως πάντα δεδομένοι και πάντα θα την τρώμε γιατί είμαστε το «καλό παιδί που πάντα λέει ναι».
Ε λοιπόν το 2004 δεν είπαμε ναι. Και μπράβο μας. Ως ελληνισμός. Ξεχνάτε και οι δύο ότι προσπάθησαν οι Αμερικάνοι να περάσουν το Σχέδιο Ανάν ως ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ και οι Ρώσοι άσκησαν ΒΕΤΟ; Από τα ελάχιστα βέτο τους μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου! Και το έκαναν για χάρη μας χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Τι άλλο θέλετε δηλαδή;
Όσο για το 1946-49, δε μας πούλησε καμία Ρωσία, λυπάμαι. Η Ρωσία είχε κάνει σαφή τη θέση της στην ηγεσία του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ γνώριζε ότι δεν είχε καμία απολύτως ελπίδα και καμία ουσιαστική βοήθεια, και όμως προχώρησε στον «εμφύλιο» επειδή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τη στάση της στους οπαδούς του, τους οποίους είχε «πορώσει» ποικιλλοτρόπως εκείνη την περίοδο. Αυτός που πούλησε λοιπόν ήτανε η ηγεσία του ΚΚΕ, και αυτόν που πούλησε ήταν οι οπαδοί του, και το κακό που δημιούργησε ήταν το αιματοκύλισμα χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Το ΚΚΣΕ τους τα είχε πει.
Βέβαια εδώ είναι «αριστερό μπλογκ» και θα μου την πούνε χοντρά όλοι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
(Κάποτε αν βρω χρόνο, ίσως μιλήσω και για το 21. Για τα Ορλωφικά πάσο)
20 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:08 πμ
Πάνος
Μάρκο,
το βέτο της Ρωσίας στα 2004 έγινε για την υπεράσπιση των ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ συμφερόντων, λόγω των ειδικών οικονομικών σχέσων που είχε (και έχει) με την Κύπρο, αλλά και για να βάλει φρένο στο διαφαινόμενο γεωστρατηγικό θρίαμβο της Τουρκίας, αν περνούσε το σχέδιο Ανάν. Δεν σε εχω τόσο αφελή ώστε να πιστεύεις ότι Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ στις διεθνείς σχέσεις μπορεί να παρέχεται δωρεάν… 😉
Αυτό, βεβαίως, σημαίνει και ότι η Κυπριακή εξωτερική πολιτική ΔΕΝ είναι για να την υποτιμάει κανείς… 😉
20 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:55 πμ
M
Όπως πάντα ο Λυγερός είναι «spot on»!
Εκλεκτικές συγγένειες και «γαλάζια» διαδοχή
Του Σταυρου Λυγερου
Η μάχη της διαδοχής δεν είναι εσωτερική υπόθεση της Ν.Δ. Αφορά το πολιτικό σύστημα και την πορεία της χώρας. Μπορεί στο τιμόνι σήμερα να βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το ποια αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει απέναντί του. Αυτό ισχύει για όλα τα θέματα, αλλά κυρίως για τα εθνικά. Ο πρωθυπουργός έχει αποκρυσταλλωμένες απόψεις/προθέσεις για τα εθνικά θέματα και για την εθνική ταυτότητα. Τις απόψεις του μπορεί να μην τις διακήρυξε, αλλά ούτε και τις έκρυψε. Το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με αυτές τις απόψεις (όπως προκύπτει από κατά καιρούς ποιοτικές έρευνες) είναι πολύ ενδιαφέρον ζήτημα, αλλά όχι του παρόντος.
Του παρόντος είναι ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο και στη Ν.Δ. Σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που πρεσβεύει μία άλλη θεώρηση, η Ντόρα Μπακογιάννη εμφορείται από μία παραλλαγή των αντιλήψεων του πρωθυπουργού, με τις οποίες δεν συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των «γαλάζιων». Εάν –παρά τις δημοσκοπήσεις– εκλεγεί η θυγατέρα Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός και η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχουν παρεμφερή στάση για τα εθνικά θέματα και για τα ζητήματα που αφορούν την εθνική ταυτότητα. Λόγω, μάλιστα, του αρχηγικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., είναι λογικό να προεξοφλήσουμε ότι αυτή η στάση θα επιβληθεί ως πολιτική και των δύο κομμάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επιβληθεί σαν εθνική πολιτική μία πολιτική που πιθανότατα θα βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις πεποιθήσεις και επιθυμίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Η πεμπτουσία, όμως, του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η δυνατότητα έκφρασης και αναλογικής εκπροσώπησης – παρέμβασης στο κοινοβουλευτικό επίπεδο των υπαρκτών σε μία κοινωνία ιδεολογικο-πολιτικών ρευμάτων. Οσο πιο πολύ οι κομματικοί σχηματισμοί εκφράζουν αυτά τα ρεύματα τόσο πιο λειτουργική και πιο παραγωγική καθίσταται η δημοκρατία. Αντιθέτως, όταν οι πολιτικές ηγεσίες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εκφράσουν αυτά τα ρεύματα δημιουργείται ένα χάσμα, που υπονομεύει τη δημοκρατία. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι θα πάνε να ψηφίσουν στις 29 Νοεμβρίου.
20 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:01 μμ
Μάρκος
Σε σχέση με τη σημασία που είχε για μας, ήτανε αμελητέο το όφελος της Ρωσίας. Εξάλλου η Κύπρος έμπαινε στην ΕΕ τότε ούτως ή άλλως, οπότε το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς έληγε.
Η ουσία είναι όπως λες ότι η μικρή μικρότατη (σε μέγεθος και ειδικό βάρος, αλλά και συνθηκών δεδομένου ότι έχει ΕΝΑ θέμα μόνο να ασχολείται εδώ και 35 χρόνια) Κύπρος μπορεί να παίζει τέτοια παιχνίδια που για μας είναι όνειρα απατηλά.
Ε λοιπόν εγώ αυτό ακριβώς λέω. Ότι μπορούμε κι εμείς. Και το ξεκίνημα έγινε επί Καραμανλή. Έχουμε τη δυνατότητα να το συνεχίσουμε.
20 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:38 μμ
Μαύρο πρόβατο
Πάνο, τι να το ρίξουμε; Δήμα; 😉
20 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:09 μμ
Πάνος
Ο Δήμας πάντως θα ψηφίσει Σαμαρά. Είχε απολυθεί (ή παραιτηθεί;) από υπουργός (του Μητσοτάκη) μετά από χαστούκι (μπούφλα) της κ. Μαρίκας.
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:45 πμ
Παπούλης
Όρε Καλυβάρχη
Τώρα που οι δύο μονομάχοι τρέχουν από κανάλι σε κανάλι δεν είναι καιρός να τους ρωτήσουν :
» αν βγείτε εσείς αρχηγός της ΝΔ δεσμεύεσθε από τη συμφωνία περί παπούλια για τον ερχόμενο Μάρτη ;;; »
( Υποψιάζομαι ότι αν βγεί η Ντόρα ( … μας ) δεν τίθεται ζήτημα , δεν είμαι βέβαιος στη περίπτωση που βγεί πανηγυρικά και με μεγάλη συμμετοχή ο Αντωνάκης ( .. τους ) 😉
[ αυτό το σχόλιο ας κρατηθεί για το μέλλον… ]
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:22 πμ
δεξιος
Δεν υπαρχει περιπτωση αρνησης απο τη ΝΔ Παπουλια αφου αν γινουν εκλογες θα χασει η ΝΔ με μεγαλυτερη διαφορα.
Τον πρωτο καιρο μετα τις εκλογες η διαφορα αυξανει λογω ενθουσιασμου με τη νεα κυβερνηση μεχρι να αποδειχθει μαπα το καρπουζι.
Το 2004 η ΝΔ κερδισε με 4,5 μοναδες διαφορα τις εκλογες και με 9 μοναδες διαφορα τις ευρωεκλογες μετα τρεις μηνες.
Αλλα περα απο αυτο ο Σαμαρας μαλλον πιο κοντα ειναι στις αποψεις Παπουλια για εξωτερικα θεματα παρα η Ντορα.
Εχει τελος δεσμευθει για προσυνεδρια και συνεδριο το Μαρτιο οποτε θα εχει αλλες δουλειες.
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:24 πμ
Μάρκος
Παππούλη δεν τα παρακολουθείς. Ο Χατζηνικολάου ρώτησε τον Σαμαρά ακριβώς αυτό που λες και απάντησε «σε καμία απολύτως περίπτωση» (να κάνουν κάτι διαφορετικό και να προκαλέσουν εκλογές).
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:02 μμ
Παπούλης
Μάρκο
πράγματι τη συνέντευξη με το Χατζηνικ δεν την είδα….
Όλα αυτά βέβαια , μαζί με αυτά που γράφει παραπάνω ο Δεξιός , μένειι να αποδειχθούν στη πράξη . Γιατί σήμερα ο Αντωνάκης μιλώντας στο MEGA βλέπει γρήγορη επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία ( σύντομα είπε ) υπό την ηγεσία του ( εννοούσε ).
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:28 μμ
Πάνος
Για την ακρίβεια σε τρία (3) τέρμινα… 😉
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 1:04 μμ
Πάνος
Ο Μισέλ (ένας είναι ο Μισέλ…) για τη λατρεμένη του Ντόρα:
Σφοδρή επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη εξαπολύει ο Μιχάλης Λιάπης, αναλύοντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.
Μιλώντας στον «Κόσμο του Επενδυτή» ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έβλαψε την παράταξη: «Και είναι οξύμωρο να ζητάς να γίνεις αρχηγός για να την οδηγήσεις στην εξουσία, όταν εσύ ο ίδιος συνέβαλες να πέσει από την εξουσία. «Χαρακίρι δικαιούται ο καθένας να κάνει. Να υποχρεώσεις όμως ολόκληρη παράταξη στο χορό του Ζαλόγγου, για ιδιοτελείς σκοπούς, αυτό είναι πολιτικά ανιστόρητο, ηθικά ανεπίτρεπτο, κομματικά ασυγχώρητο. Αλλά πρωτίστως αυταρχικό.»
Ο ίδιος καταλογίζει στην πρώην υπουργό ότι με τους χειρισμούς της στην απόδραση καταζητούμενου στην υπόθεση Siemens, η ΝΔ έχασε έδαφος με αποτέλεσμα να ανοίξει και άλλο η ψαλίδα της διαφοράς.
Για την ιδεολογική τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Λιάπης υποστηρίζει ότι εφόσον εκλεγεί, «ο κ. Καρατζαφέρης θα κάνει πάρτι», εφόσον οι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν το κόμμα.
Συνεχίζοντας αναφέρει: «Το κόμμα δεν μπορεί να έχει στην ηγεσία προσωπικότητα που εκφράζει έναν υπέρμετρο ατλαντισμό και έναν ανεπίκαιρο πια νεοφιλελευθερισμό, που να διατηρεί στενές διαπροσωπικές σχέσεις με τα συμφέροντα και προνομιακές σχέσεις με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ».
Ζητά μάλιστα να μπει τέλος στην εναλλαγή προσώπων από πολιτικά τζάκια στην ηγεσία του τόπου, το οποίο θυμίζει τριτοκοσμικά καθεστώτα.
Τέλος, σημειώνει ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα bing bang επανίδρυσης. «Με γιουρούσια του τύπου ‘άντε και πέφτει το ΠΑΣΟΚ σε λίγο’, πάλι θα κουκουλώσουμε τα πράγματα».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=300644&ct=32&dt=21/11/2009
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 1:40 μμ
nikiplos
Αν και μέχρι να έρθουν τα έργα, είναι μόνο λόγια, ο Μισέλ ορθά ομιλεί…
Όσο για την ανεπικαιρότητα του νεοφιλελευθερισμού, η Ελλάδα δεν είχε ποτέ επι τοις ουσίας κανέναν νεοφιλελεύθερο γιατί τόσο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και Καραμανλή αύξησαν το κράτος και τις κρατικές δαπάνες… και φυσικά προσέθεσαν από έναν τεράστιο αριθμό δημ. υπαλλήλων έκαστος…
Βέβαια του Μητσοτάκη οφείλουμε να του καταλογίσουμε ότι «έλυσε» τους κους Μάνο και Ανδριανόπουλο τότε, αλλά ο πρώτος το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει την ΕΑΣ … Κτελ, ενώ ο δεύτερος ως πιο πονηρός υπάκουσε στα «ρετιρέ».
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 3:54 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Όσο για την ανεπικαιρότητα του νεοφιλελευθερισμού, η Ελλάδα δεν είχε ποτέ επι τοις ουσίας κανέναν νεοφιλελεύθερο γιατί τόσο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και Καραμανλή αύξησαν το κράτος και τις κρατικές δαπάνες…
Παρέλειψες βέβαια να αναφέρεις τον Σημίτη ο οποίος προσπάθησε να κάνει ακριβώς αυτό, να εφαρμόσει ένα αυστηρά νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα… 😉
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:59 μμ
Μάρκος
Μια που ο λόγος στον Μισέλ, να (ξανα)πούμε ότι η μόνη (αποδεδειγμένη) εμπλοκή Νεοδημοκρατών στην υπόθεση Ζήμενς είναι ο Λιάπης με το ταξίδι του στη Γερμανία για το κύπελλο Συνομοσπονδιών δίπλα στον Χριστοφοράκο και η Ντορούλα παρέα με τον Κυριάκο για τους απλήρωτους λογαριασμούς τηλεφωνικού εξοπλισμού και το χαρτί του Καραβέλα.
Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι που η ΝΔ δεν θέλησε να σηκώσει τους τόνους σε ένα πρασινο-πράσινο κατά τα άλλα σκάνδαλο με τα εκατομύρια ευρώ που εισέρρεαν στη χώρα
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:15 μμ
Μάρκος
Στο 6.48 και μετά. Η απάντηση μετά το 7.14
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 7:54 μμ
Ενη Καπαζογλου
Mπορει καποιος να μου εξηγησει τι εννοει ο κ. Λυγερος οταν λεει:
«Αυτο πρακτικα σημαινει οτι θα επιβληθει σαν εθνικη πολιτικη, μια πολιτικη που πιθανοτατα θα βρισκεται σε καταφωρη αντιθεση με τις πεποιθησεις και επιθυμιες της μεγαλης πλειοψηφιας του ελληνικου λαου»
Λι γο αυθαιρετο δειχνει αυτο το συμπερασμα. Και μη μου πειτε για τις «αοριστες» ποιοτικες δημοσκοπησεις που αναφερει ο συγγραφεας.
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:04 μμ
δεξιος
Ο Λυγερος ειναι αντιανανικος.Αν εκλεγει η Ντορα θα ειναι αρχηγοι των δυο μεγαλων κομματων πολιτικοι που ηταν υπερ του σχεδιου Αναν και φυσικα υπερ της ελληνοτουρκικης προσεγγισης με μεγαλη προθυμια.
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:07 μμ
Ενη Καπαζογλου
δεξιος
Ευχαριστω. Αλλα εγω ακουσα τον Παπανδρεου να λεει οτι «το σχεδιο Αναν εχει πεθανει». Τοτε; Εξακολουθει η απορια μου.
Αν μπορεις φωτισε με περισσοτερο.
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:11 μμ
Πάνος
Και η Ντόρα το έχει πει (= ο Ανάν μας άφησε χρόνους). Απλά ΔΕΝ την πιστεύει κανένας λογικός άνθρωπος – ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τον ΓΑΠ. Κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν λογικοί άνθρωποι που τους πιστεύουν (τη Ντόρα και τον ΓΑΠ) σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Λυγερός.
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:24 μμ
Ενη Καπαζογλου
Πανο
Μου δινεις δηλαδη μια «εξηγηση» (τι πιστευει ο καθε λογικος ανθρωπος) και αναμεσα σ αυτους και ο Λυγερος.
Ομως δεν παυει αυτη η εξηγηση να ειναι μια προσωπικη αποψη.
Το ποιος πιστευει ποιον δεν μπορει να γινει «συλλογικο συμπερασμα». 😉
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:29 μμ
Ενη Καπαζογλου
Kαι σημερα στα ΝΕΑ ενα δημοσιευμα με τιτλο «Κοκκινη γραμμη Γιωργου στο Αιγαιο» οπου αναφερονται και τα γενικοτερα θεματα.
Δεν μπορεσα να το λινκαρω.
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:11 μμ
antidrasi+sex
Βασικά, δεν έχω να πω τίποτα.
Αλλά ήταν μεγάλος πειρασμός να γράψω το σχόλιο 69!
21 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:42 μμ
Πάνος
Καλώς, η σημειολογία δεν βλάπτει. Συνήθως… 😉
22 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:22 πμ
δεξιος
Ενη η εφημεριδα που δημοσιευθηκε το αρθρο (Καθημερινη) και ο λογος (εκλογες ΝΔ) κανουν φανερο οτι στοχος του ειναι οι ψηφοφοροι της ΝΔ.
Στο συγκεκριμενο κοινο -και μην παρεξηγηθεις – ο ΓΑΠ δεν θεωρειται και πολυ μαχητικος στην εξωτερικη πολιτικη. Πολλοι μαλιστα ακραιφνεις σαμαρικοι και λοιποι εθνοταλιμπαν συνηθιζουν να κανουν την παρομοιωση ΓΑΠ και Ντορας στα εξωτερικα θεματα (εδω που τα λεμε την ιδια παρομοιωση εκανε με θετικη εννοια και ο Σωμεριτης του ΔΟΛ).
Συνεπως ερχεται ενας εγκυρος αριστερος δημοσιογραφος (και μελος της Συντονιστικης επιτροπης του Πολυτεχνειου 1973) για να επιβεβαιωσει τις υποψιες του δεξιου κοινου και εμμεσως να ζητησει την υπερψηφιση Σαμαρα.
Ισως να ενθαρρυνθηκε σε αυτο και απο αλλο ατομο της εποχης του Πολυτεχνειου που ειναι τωρα συμβουλος του Σαμαρα.
22 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:59 πμ
Πάνος
«…ο ΓΑΠ δεν θεωρειται και πολυ μαχητικος στην εξωτερικη πολιτικη»
Λάθος έκφραση. Ο ΓΑΠ παραείναι μαχητικός στην εξωτερική πολιτική – και το έχει δείξει πολλές φορές, με κορυφαία στιγμή του τη μεγάλη και σκληρή μάχη που έδωσε για το σχέδιο Ανάν. Η κριτική γίνεται όχι για έλλειψη μαχητικότητας, αλλά γιατί ο ΓΑΠ (και η, επίσης μαχητική, Ντόρα) διάλεξαν λάθος πλευρά υπέρ της οποίας τα «έδωσαν όλα», οι μαχητές.
ΥΓ. Θεωρώ, κατά συνθήκην, σωστή πλευρά αυτή που με ποσοστό άνω του 70% απέρριψε το εν λόγω σχέδιο. Πολλοί άνθρωποι (ο Μπους, ο Μπλέρ, η Κυπριακή δεξιά, ο Ταλάτ, ο Ερντογάν κλπ) προφανώς έχουν άλλη άποψη.
22 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:00 μμ
δεξιος
Μετα τον αριστερο ψαλτη και ο δεξιος : ανθ ημων και ο Γιανναρας.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_130_22/11/2009_362396
Η υποθεση της ΝΔ αρχιζει να θυμιζει αυτο που στην Αμερικη ονομαζεται hostile takeover.
22 Νοεμβρίου, 2009 στις 1:03 μμ
Ενη Καπαζογλου
δεξιος
Δεν ξερω τι συμβαινει αλλα ειναι δυνατον να μιλαμε το 2009, που οι διεθνεις συσχετισμοι δυναμεων δεν εχουν να κανουν σε τιποτε με την προ του 1989 (καταρρευση του κομμουνιστικου μπλοκ) εποχη, με τους ιδιους ορους Εθνικης πολιτικης; Αλλα και ειδικα για την Ελλαδα τι σχεση υπαρχει σημερα με την εποχη της μεταπολιτευσης, οταν πολυ νερο εχει τρεξει στο αυλακι και δεν εμειναν τα πραγματα ως «αμετακινητα νερα λιμναζοντα εσαει», αλλα υπαρχει μια αδιαλειπτη κινητικοτητα σε εθνικο επιπεδο για ολα τα θεματα της εξωτερικης πολιτικης με γνωμονα το συμφερον της χωρας;
Αυτη η «κινδυνολογια» για τα εθνικα θεματα ,σε αντιθεση με τους αλλους και παρεμπιπτοντως με τη σημερινη κυβερνηση, που και ως αντιπολιτευση ειχε και εχει σταθερες θεσεις στα εθνικα θεματα, μαλλον δικαιωνουν την εκφραση που ειπες «hostile takeover».
Kαι αυτη η «υπενθυμιση» του σχεδιου Αναν ως υποδειξη » mind the step εχει χασει πια την αξια της μιας και εχει πια καταχωρηθει ως ανυπαρκτο (πεθαμενο) θεμα.
Οι εξελιξεις στην πολιτικη
24 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:01 μμ
Ενη Καπαζογλου
Φαινεται επρεπε να γραψει αρθρο ο Ανδριανοπουλος λεγοντας οτι αν κερδισει ο Σαμαρας υπαρχει χωρος για ενα νεο κομμα, για να ανακρουσει πρυμνα συμπασα η ΝΔ και να δηλωσουν σημερα (Σιουφας και ολοι οι υποψηφιοι), την ενοτητα της ΝΔ. 😉
24 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:11 μμ
Ενη Καπαζογλου
Και το σχετικο αρθρο Ανδριανοπουλου
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=506654
24 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:14 μμ
Ενη Καπαζογλου
και βεβαια δεν ειναι αρθρο αλλα συνεντευξη, εν ταξει σορυ αν και δεν υπαρχει ουσιωδης διαφορα.
24 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:40 μμ
Belbo
Ξεκινώντας με χιούμορ θα έλεγα ότι από τη στιγμή που ο Γιωργάκης βγήκε πρωθυπουργός, οποιοςδήποτε μπορεί 🙂 (ακόμη κι η Ντόρα ή ο Αντώνης!!!). Πολύ λίγοι μου φαίνονται και οι δύο, χωρίς να κομίζουν οτιδήποτε διαφορετικό στην πολιτική σκηνή (ο «Κοινωνικός Φιλελευθερισμός» είναι απλά ένα τρυκ – το μιλήσαμε σε άλλο ποστ). Αυτή τη στιγμή με οποιονδήποτε από τους δύο ηγέτη και με τον (πρώην DJ) Καρατζαφέρη σαν εναλακτική (my ass) η δεξιά δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση για οποιονδήποτε πολίτη.
Δεδομένης της ανικανότητας της αριστεράς να αρθρώσει πολιτική πρόταση 21ου αιώνα (και όχι να αναμασά μπαρούφες του περασμένου) αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντιπολίτευση σε μια πολύ μέτρια κυβέρνηση (πρώτα δείγματα) – αδιέξοδο δηλαδή. Θα μπορούσε να αποτελέσει απαρχή για κάτι νέο ίσως; πολύ το ελπίζω…
24 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:50 μμ
Πάνος
Ο ζων με ελπίδες, αποθνήσκει χαίρων.
Παλαιά παροιμιώδης έκφραση.
24 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:06 μμ
Παπούλης
Φαντάζομαι ότι η μόνη λύση στα αδιέξοδα της χώρας είναι να κάνει κόμμα ο Μανδραβέλης….
24 Νοεμβρίου, 2009 στις 7:30 μμ
Ενη Καπαζογλου
Παπουλη
Γιατι ο Μανδραβενης; Τι εκπροσωπει; Πες μου γιατι δεν διαβαζω και ολες τις εφημεριδες. Ειναι δημοσιογραφος και που γραφει; Μημως στην Καθημερινη; Για φωτισε με. 😎
24 Νοεμβρίου, 2009 στις 7:34 μμ
Belbo
Ένη: σοβαρός δημοσιογράφος Καθημερινής εστί (ο Παπούλης τον διαβάσει πριν πέσει για ύπνο κάθε βράδυ :-). Μπορείς να τον διαβάσεις αναλυτικά εδώ:
http://www.medium.gr/
24 Νοεμβρίου, 2009 στις 7:43 μμ
Belbo
χμμμ, ρητορική η ερώτηξη; σε κάθε περίπτωση το link δεν πάει χαμένο!
25 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:30 πμ
Παπούλης
Συνήθως ανακουφίζομαι τις πρωϊνές ώρες……
25 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:46 πμ
M
Ενη Καπαζογλου:
Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις. Το οτι υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στην πολιτική που ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα και οι ουρές τους, και στο τι σκέφτεται η μεγάλη πλειονότητα του λαού σχετικά με τα λεγόμενα εθνικά θέματα;
Μα αυτό είναι μια διαχρονική ανωμαλία στα Ελληνικά πράγματα.
Άλλα να θέλει το πόπολο και άλλα να κάνουν οι κατα καιρούς δραγουμάνοι του.
Και διατί η απαξίωσις για τας δημοσκοπίσεις;
Απο που αλλού μπορεί κανείς να μάθει τι “σκέφτεται ο μέσος πολίτης “;
Υπάρχουν βέβαια και τα δημοψηφίσματα, α λα Ελβετία, αλλά στα καθ’ ημάς δεν υπάρχει περίπτωση να ερωτηθεί η πλέμπα για θέματα όπως π.χ. η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε., το “ Όνομα“, το Κυπριακό κ.λ.π.
Έχουν γνώση οι φύλακες!
Η λύση με βάση το σχέδιο Ανάν δεν έφυγε ποτέ απο το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Απλώς, δεν το λένε έτσι μετά την απόρριψή του απο τους Έλληνες της Κύπρου. Όποιος διαβάζει έστω και επιφανειακά τις ανακοινώσεις σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών Χριστόφια – Ταλάτ, το έχει εμπεδώσει.
Το τι είπε η Ντορούλα σχετικά με τον «θάνατο» του σχεδίου, είναι για τους ευκολόπιστους ιθαγενείς.
25 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:28 πμ
Πάνος
Να και ο Δήμας, επισήμως με τον Σαμαρά:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=105360
25 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:57 μμ
Ενη Καπαζογλου
Μ
Διαπιστωνεις αναντιστοιχια της πολιτικης των δυο μεγαλυτερων κομματων και της επιθυμιας της πλειονοτητας των πολιτων δηλαδη με αλλα λογια των ψηφοφορων τους, σχετικα με τα λεγομενα εθνικα θεματα.
Αν παρακολουθει κανεις τη καθημερινη πρακτικη της σημερινης κυβερνησης και τις ενεργειες της στα θεματα εξωτερικης πολιτικης, μπορεις να μου πεις που η πλειονοτητα του ελληνικου λαου εχει εντελως αλλη γνωμη. Μιλαμε για το παρον.
Σε οτι αφορα τις δημοσκοπησεις που αναφερει ο κ.Λυγερος εννοει τις ποιοτικες καθημερινες «δημοσκοπησεις των εφημεριδων που εν πολλοις απαντωνται απο τους αναγνωστες τους;
25 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:07 μμ
Μ
Ενη Καπαζογλου
Την αναντιστοιχία δεν την διαπίστωσα εγώ.
Υπάρχει απο την εποχή που στο Σύνταγμα γινόντουσαν ογκώδεις συγκεντρώσεις για την » Ένωση», και ανοίγαν κεφάλια σε συγκρούσεις με την αστυνομία, σε χρόνια χαλεπά και πολύ πριν το «1-1-4» και τους «ανένδοτους».
Όσον αφορά το «παρόν» δεν έχω πρόχειρες τις δημοσκοπίσεις που έχουν γίνει κατα καιρούς, πάντως και στο «Μακεδονικό» και στα Ελληνοτουρκικά η πλειονότητα των ερωτηθέντων ήταν μόνιμα αντίθετη και με τις κωλοτούμπες στο όνομα και με τα ξεβρακώματα και τις γονυκλισίες απέναντι στην Τουρκία.
Και εννοείται, οτι παρά την γενική συσκότιση και το όργιο προπαγάνδας υπέρ του σχεδίου Ανάν, και εδώ η κοινή γνώμη στην Ελλάδα ήταν κατά.
Πρόσφατη δημοσκόπιση που να σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική της τωρινής κυβέρνησης δεν έχω υπ’όψη μου, αλλά εάν κρίνει κανείς την προϊστορία του ΓΑΠ και των περι αυτόν και τις πρόσφατα διακυρηγμένες θέσεις τους και τα πρώτα δείγματα γραφής, εννοείται οτι η πλειονότητα του λαού (και αυτών που τους ψήφισαν) είναι αντίθετη.
Πιστεύω να είσαι αρκετά νοήμων και μην ρωτήσεις: «τότε γιατί τους ψήφισαν»;
Ποιές ακριβώς δημοσκοπίσεις εννοεί ο Λυγερός δεν γνωρίζω, πάντως όχι αυτές που αφορούσαν τον… καταλληλότερο να κυβερνήσει!!
Πάντως, είναι απο τους λίγους σοβαρούς αναλυτές και κατα την γνώμη μου
στο άρθρο αυτό κάνει «διάνα».
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:03 πμ
Μάρκος
Πρωτοβουλία των «The Elders» για το Κυπριακό
Συνάντηση Παπανδρέου και Μπακογιάννη με αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας «The Elders».
Περισσότερα στην Καθημερινή:
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_09/09/2009_296593
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 8:15 πμ
M
Τώρα αὐτό το «The «Elders» τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;….
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:18 μμ
Ενη Καπαζογλου
Μ
Νομιζω ημουνα σαφης. Μιλαμε για το παρον το παρελθον εχει παρελθει και καταγραφηκε στην ιστορια.
Kαι τονιζω και παλι εννοω τις καθημερινες πολιτικες ενεργειες της σημερινης κυβερνησης για ολα τα σχετικα θεματα.
Ο κ. Λυγερος νομιζω τις παρακολουθει συνεχως ως σοβαρος δημοσιογραφος και φυσικα μπορει να διατυπωσει τις τυχον διαφορετικες αποψεις του. 😉
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:55 μμ
M
Ενη Καπαζογλου:
Διαφορετικές ἀπό ποιών;
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:29 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Μιλαμε για το παρον το παρελθον εχει παρελθει και καταγραφηκε στην ιστορια.
Με την πολύ σημαντική διαφορά όμως Eνη πως όταν κρίνουμε ένα πολιτικό, τον ΓΑΠ π.χ, λαμβάνουμε υπόψη ΠΑΝΤΑ και το παρελθόν του. Ακριβώς επειδή το παρελθόν του μόνο άσχετο δεν είναι με τα όσα προτίθεται να κάνει στο παρόν… 😉
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:56 μμ
Ενη Καπαζογλου
Μ
Των ποιων;
Τις καθημερινες ενεργειες της σημερινης κυβερνησης, οπως ανακοινωνονται στα ΜΜΕ ,αλλα και στις επισημες ενημερωσεις, για ολα τα σχετικα θεματα.
Να πω το γνωστο «η επαναληψη η μητηρ της πασης μαθησεως;» δεν το λεω γιατι νομιζω οτι αφορα παλαιες αντιληψεις περι μαθησεως. Σημερα την εποχη του διαδικτυου ισχυει η ταχυτητα. 😆
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:03 μμ
Ενη Καπαζογλου
Δυστροπη Πραγματικοτητα
Αυτο πια θα μπορουσε να χαρακτηρισθει ως «εμμονη ιδεα». Δεν αλλαζει με τιποτα. Προβλεπεται οτι θα συμβουν αυτα παει και τελειωσε, αντιρρησεις μη αποδεκτες. 😯
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:26 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Σιγά Ενη μην γουρλώνεις τα μάτια, με παρεξήγησες… 🙂
Αυτό που λέω είναι πως καλό είναι να είμαστε και επιφυλακτικοί (το ΠΟΣΟ επιφυλακτικοί το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του) απέναντι σε ένα πολιτικό, τον ΟΠΟΙΟ πολιτικό, που άλλα έλεγε στο παρελθόν και άλλα λέει τώρα. Και υπ’ αυτή την έννοια είναι που το παρελθόν δεν είναι άσχετο με το παρόν. 😉
Εύχομαι να έγινα πιο κατανοητός τώρα και η σύγχυσή σου από τα λεγομενά μου να είναι λιγότερη. 😉
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:39 μμ
Ενη Καπαζογλου
Δυστροπη Πραγματικοτητα (αμαν βρε παιδι μου συντομευσε αυτο το ψευδωνυμο ,το Γιαννης ειναι πιο ευκολο) 😆
H «φατσουλα» του προηγουμενου σχολιου δεν δημαινει «συγχυση» αλλα οτι κατι σε σοκαρει, εχει διαφορα. 😉
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:40 μμ
Ενη Καπαζογλου
Και βεβαια «σημαινει» ,το πληκτρολογιο ………
26 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:48 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
το Γιαννης ειναι πιο ευκολο…
Nοου πρόμπλεμ!
Χρησιμοποίησε το Γιάννης λοιπόν. 😉
…Kαι ελπίζω να ξεσοκαρίστικες κάπως τώρα… 🙂