Τη βία της άκρας «αριστεράς» και των μπαχαλάκηδων, τη γνωρίζουμε. Σιγά σιγά  αναδεικνύεται και γίνεται αναγνωρίσιμη και η «αντίθετη» πηγή αντικοινωνικής βίας, αυτή της άκρας «δεξιάς».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_29/11/2009_381340

Βάζω τους όρους δεξιά και αριστερά σε εισαγωγικά, όταν αναφέρομαι στα φασιστάκια (χωρίς εισαγωγικά) που παριστάνουν τους αναρχικούς, τους πατριώτες, τους ιδεολόγους. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για φιδάκια που βγήκαν από το ίδιο σάπιο αυγό: την κοινωνία μας.

Οι «αριστεροί» φασίστες διαθέτουν ως προνομιακό χώρο δράσης τους πανεπιστημιακούς χώρους, ενώ οι «δεξιοί» ειδικεύονται στο οργανωμένο κυνήγι των μεταναστών. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να συναντιούνται μεταξύ τους, στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα μηνύματα για το τι θα επακολουθήσει, είναι εκκωφαντικά, όπως η πρόσφατη έκρηξη βόμβας σε «αυτοδιαχειριζόμενο χώρο» στην οδό Διαλέττη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η εικόνα συμπληρώνεται με μια αστυνομία πλήρως απαξιωμένη και ανίκανη. Η οποία, σαν να μην έφτανε αυτό, έχει κιόλας διαβρωθεί σε σημαντικό (;) βαθμό από την ακρο-«δεξιά» πανούκλα.

Αλλά το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ούτε τα φασιστάκια που ήδη δρουν, ούτε η αστυνομία. Το πρόβλημα είναι η ίδια η κοινωνία, που τα γεννάει όλα αυτά. Μια κοινωνία αυτιστική, αφασική, αποχαυνωμένη, βαθύτατα συντηρητική, αμόρφωτη, παραδομένη, απόλυτα ανίκανη να αντιδράσει.

Τα φασιστικά φίδια που κυκλοφορούν ήδη, είναι μονάχα οι πρώτες γέννες. Τα χειρότερα, έρχονται.