Αυτό υποστηρίζει μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Αγίας Βαρβάρας (της Καλιφόρνιας, όχι του Αιγάλεω). Η καλύβα, απουσιάζοντος του θείου Ισίδωρου σε μετ-εκπαιδευτική σειρά σεμιναρίων, που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σόρος (αδελφό ίδρυμα με το ημέτερον ΙΘΙ) προσπαθεί να καλύψει εκ των ενόντων τα κενά στην επιστημονική ενημέρωση των καλυβιστών. Όθεν, κ(λ)όπυ-πέηστ από εδώ:

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=122288

Φυσικά και έχουμε καλύτερη φωτογραφία: μια μελαχρινή ενώ σκέφτεται να τα βάψει, για να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

*

Το ξανθό χρώμα των μαλλιών τους τις καθιστά πολλές φορές «στόχο» ανεκδότων και πειραγμάτων. Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι αλλάζουν. Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, οι ξανθιές είναι πιο επιθετικές, διεκδικητικές για τα δικαιώματά τους και αποφασισμένες να γίνει «το δικό τους» σε σχέση με τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες.

Μάλιστα, οι μελετητές υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται καν να είναι… φυσική ξανθιά μια γυναίκα για να διαθέτει τα εν λόγω χαρακτηριστικά. Αντίθετα, ένα απλό βάψιμο των μαλλιών της μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που νιώθει και συμπεριφέρεται.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Σάντα Μπάρμπαρα, υπό τον Ααρόν Σελ, δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ξανθιές είναι πιθανότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες, να επιδεικνύουν «πολεμική» συμπεριφορά. Και τούτο διότι προσελκύουν περισσότερη προσοχή και την αξιοποιούν κατάλληλα.

Όπως αναφέρουν, αυτό ισχύει όχι μόνο για τις «φυσικές» ξανθιές, αλλά και για όσες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά. Οι μελετητές επισημαίνουν ότι σταδιακά όσες γυναίκες βάφουν ξανθά τα μαλλιά τους αποκτούν τα «επιθετικά» χαρακτηριστικά των «φυσικών» ξανθιών.

Η μελέτη εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην εμπιστοσύνη και την επιθετικότητα. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ξανθιές αντιμετωπίζονται καλύτερα από τις άλλες γυναίκες και «βαθμολογούνται» ψηλότερα από τους άνδρες για την εξωτερική εμφάνισή τους.

Παράλληλα, είναι πιο πρόθυμες για «πόλεμο» προκειμένου υποστηρίξουν τα πιστεύω και τα συμφέροντά τους. Από την άλλη όμως, είναι λιγότερο πιθανό σε σχέση με τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες να εμπλακούν όντως σε πραγματική σωματική μάχη. Ένας από τους λόγους θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι νοιάζονται περισσότερο για τη διατήρηση της εμφάνισής τους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, οι ξανθιές, επειδή αντιμετωπίζονται προνομιακά από τους άλλους επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σαν να ζουν σε μια «φούσκα». Εν ολίγοις, δεν συνειδητοποιούν ότι ιδίως οι άνδρες τις μεταχειρίζονται πιο ευνοϊκά σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες.

Ακόμη, η έρευνα διαπίστωσε ότι όσο πιο «ξεχωριστοί» νιώθουν οι άνθρωποι, οι μεν άνδρες για την φυσική τους δύναμη, οι δε γυναίκες για την ομορφιά τους, τόσο πιθανότερο είναι να θυμώνουν, όταν εμποδίζονται να πετύχουν τους κοινωνικούς στόχους τους.

Πάνω από το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Στην Ευρώπη, οι πρώτοι άνθρωποι με ξανθιά μαλλιά εκτιμάται ότι εμφανίστηκαν πριν 11.000 χρόνια εξαιτίας μιας γενετικής μετάλλαξης.

Advertisements