Ο Γ. Καρατζαφέρης ανησυχώντας για το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας σκέφτηκε να συνδυάσει την εξασφάλισή του, με τη Γαλλική προθυμία να μας γλυτώσει ο Νικολά από τα νύχια της Αγγέλας.
Ρώτησε λοιπόν την κυβέρνηση αν σε αυτή τη συγκυρία, που έχουμε ένα Γάλλο πρόεδρο ο οποίος δείχνει διάθεση να μας βοηθήσει – αισθάνεται όμως δέσμιος των επιλογών της κ. Μέρκελ – η Ελλάδα θα μπορούσε να απευθυνθεί στη Γαλλία η οποία διαθέτει δεκάδες πυρηνικούς αντιδραστήρες. Μήπως θα μπορούσαμε (ρωτάει) να ανοίξουμε ένα διάλογο με μια χώρα που έχει ίσως τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη σε αντιδραστήρες, και να λειτουργήσει το πράγμα αντισταθμιστικά;
Την απάντησή του ο κ. Καρατζαφέρης εισέπραξε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο επί των απαντήσεων γενικώς και των επί των οικολογικών θεμάτων ειδικότερα. Τον κ. Πάγκαλο.
Ο κ. Πάγκαλος λοιπόν εμφανίστηκε αρνητικός στη δημιουργία εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα.
Επισήμανε στον κ. Καρατζαφέρη ότι υπάρχουν αναξιοποίητα ενεργειακά αποθέματα και η παραγωγή από ΑΠΕ μπορεί να ενισχυθεί. Τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται επαγρύπνηση, καθώς οι γειτονικές μας χώρες όπως η Τουρκία και η Βουλγαρία δραστηριοποιούνται στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας. «Επαγρυπνούμε και υποστηρίζουμε την παγκόσμια κοινότητα που αντιδρά στην διάδοση της πυρηνικής ενέργειας» πρόσθεσε.
Μάλιστα έκανε και μια επιδειξούλα οικολογικής συνείδησης λέγοντας ότι η σοβαρότερη λύση για το ενεργειακό πρόβλημα είναι η καταπολέμηση της σπατάλης, ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα, και η ενίσχυση της παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Και ύστερα παραπονιούνται ορισμένοι ότι η πράσινη ανάπτυξη έχει ξεχαστεί, και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει οικολογικές ευαισθησίες.