Vita: https://panosz.wordpress.com/2010/03/17/eurozone/#comment-81681
Με όλα αυτά που διαβάζω και τις ελλιπείς οικονομικές μου γνώσεις σε σχέση με άλλων καλυβιστών ειδημόνων -κατά που φαίνεται ή κατά που δηλώνουν-έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:
1) Οι χειρισμοί του ΓΑΠ σχεδόν 6 μήνες μετά από την απομάκρυνση της επαράτου, ουδόλως έχουν λύσει ή έστω έχουν δρομολογήσει λύσεις για το πρόβλημα της χώρας το οποίο όφειλε να γνωρίζει αφού ο ίδιος ήταν αποφασισμένος να προκαλέσει εκλογές για να μας σώσει.
2) Οι αποκαλύψεις του για το έλλειμα που στόχο είχαν την καταδίκη της ΝΔούλας γύρισαν μπούμεραγκ γιατί δεν μέτρησε όλες τις συνέπειές τους, λες και νόμιζαν ότι τις ακούν μόνο στην ενδοχώρα και οι ευρωπαίοι θα τους άφηναν να αλωνίζουν παρά την παραδοχή του χρέους μας(που μπορεί κι αυτοί να το γνώριζαν αλλά δεν το γνώριζαν οι λαοί τους )
3) Ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του εκεί που έφτηνε γλύφει και τανάπαλιν και τελικά εμείς με άλλα δεδομένα κοιμόμαστε το βράδυ και μ’ άλλα ξυπνάμε το πρωί
4) Οι πασόκοι είναι οι μόνοι που έχουν δει το φως το αληθινό επειδή η συγκυρία των φετινών εκλογών τους έδωσε ένα ισχυρό ποσοστό (χωρίς να υπολογίζουν ότι αυτό ήταν συνέπεια όχι της δικής τους αξιοσύνης αλλά της ολικής ανικανότητας των προηγούμενων).
5) Ολοι οι ΔΥ και κυρίως οι καθηγητές φταίνε για όλα σ’ αυτό το κράτος (ποιοι ΔΥ έχουν την ασυλία να μη τους ακουμπά κανείς είτε τεμπελιάζουν είτε αποσπώνται είτε προάγονται χωρίς προσόντα είτε συμμετέχουν σε καλοπληρωμένες επιτροπές είτε προσλαμβάνονται από το παράθυρο; Μήπως τα τσιράκια των δύο μεγάλων κομμάτων
6) Το ΔΝΤ είναι κακό πράγμα εκτός αν το επιλέξει ο ΓΑΠ επειδή έχει σχέδιο.
7) Όλοι θέλουμε να αποτύχει ο ΓΑΠ γιατί είμαστε αντιΓΑΠ έτσι από κόμπλεξ και πείσμα, και δεν συμφωνούμε με τους άριστους χειρισμούς του. Την εκδοχή να μη τους βρίσκουμε άριστους την αποκλείουν οι πασόκοι αφού είπαμε αυτοί έχουν δει το φως το αληθινό και έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους.
Θα επανέλθω γιατί μπορεί να μην έχω καταλάβει καλά κάτι και η επανάληψη μπορεί να μου ανοίξει κι εμένα τα μάτια.
*
Καπετάνιος: https://panosz.wordpress.com/2010/03/17/eurozone/#comment-81646
Εδω μας σπρώχνουν κόντρα στην λογική που προκύπτει από δεκάδες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εμπειρίες, στο βάραθρο του ΔΝΤ που ακούει στο όνομα ” Γραμμή Ευέλικτης Πίστωσης” (πρέπει να έχουν τον κοσμάκη για πολύ ηλίθιο αλλιώς δεν εξηγείται) και εσύ με λες για την βραδινή ορθογραφία και σύνταξη!
ΟΧΙ στο ΔΝΤ
Εάν δεν υπάρχει πραγματική ΕΕ την λύση πρέπει να την βρούμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Έχουμε τον χρόνο να συναποφασίσουμε για το μέλλον μας .
Πρέπει να υποχρεώσουμε την ηγεσία(μη χε) να έχει την σύμφωνη γνώμη μας για να πράξει οτιδήποτε. Ας ενημερωθεί ο κόσμος για την πραγματικότητα και ας γίνει δημοψήφισμα, το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μπορεί μια κυβέρνηση μειοψηφίας να αποφασίζει ερήμην μας. Οι εκλογές που διεξήχθηκαν δεν νομιμοποιούν ΚΑΝΕΝΑΝ και ΚΑΜΜΙΑ ΓΑΠοκυβέρνηση να πράττει κατά το δοκούν γιατί αυτά που συμβαίνουν ο κόσμος δεν τα ήξερε και δεν πήρε θέση.
Η ανάγκη μιας νέας χρηματοδότησης θα προκύψει αρχές Μαΐου γιατί τότε λήγουν τα ομόλογα που θα κληθούμε να πληρώσουμε. Οι καθημερινές ανάγκες του κράτους μέχρι και το καλοκαίρι έχουν ήδη καλυφθεί μιας και έχουμε αντλήσει το 35% των φετινών μας αναγκών .Από τα υπόλοιπα το 45% αφορά αποπληρωμές δανείων , το 10% αφορά τόκους και μόνο ακόμη ένα 10% αφορά πρόσθετες φετινές μας ανάγκες σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2010. Από τα παραπάνω πρέπει να γίνεται σαφές για οποιονδήποτε που θα βάλει λίγο το νιονιό του να δουλέψει ότι η διαπραγματευτική μας ισχύ παραμένει σχετικά ικανοποιητική …
Περιμένω από τους μουδιασμένους και από τον φόβο παράλυτους συμπολίτες μου έστω και την τελευταία στιγμή να μπορέσουν να αντιληφθούν το μέλλον που τους επιφυλάσσουν τα πολιτικά καθίκια που τους περιτριγυρίζουν και να αντιδράσουν , ειδάλλως θα είναι -ακόμη μια φορά- άξιοι της μοίρας τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι οδηγούνται σαν πρόβατα στην σφαγή την ώρα που η μεσαία και ανώτερη οικονομικά τάξη στην χώρα μας έχει ήδη εξασφαλιστεί και περιμένει την «ευκαιρία» να προλάβει μια από τις προνομιακές θέσεις για την ανοικοδόμηση της αγοράς της χώρας μας μετά την καταστροφή της.
Έλεος ρε παιδιά. Δεν καταλαβαίνετε επιτέλους ότι το παίγνιο είναι στημένο ? Δεν μπορεί ρε όλοι οι άνθρωποι της αγοράς να το έχουν καταλάβει εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθώντας ο καθένας να σώσει ότι μπορεί να προλάβει( η αλήθεια είναι όμως ότι μόνο λίγοι σχετικά μπόρεσαν μιας και η κρίση τους βρήκε ανοιχτούς) και ο καραγκιοζοπαίχτης γιωργάπης να έπεισε 3 εκατομμύρια κόσμο με τις πράσινες αρλούμπες του και τώρα με την «χιλιοκαμένη γη» να τον κάνουν πρωθυπουργό!
*
Δύστροπη πραγματικότητα: https://panosz.wordpress.com/2010/03/17/eurozone/#comment-81464
Λοιπόν, θα επιχειρήσω μία σύντομη ανακεφαλαίωση σε σχέση με το που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή αναφορικά με τις επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι ως προς την έξοδό μας από την παρούσα οικονομική κρίση.
α) Πηγαίνουμε και δανειζόμαστε από το ΔΝΤ έχοντας όμως την έγκριση της EE, και κυρίως της Γερμανίας.
Τα βασικά προβλήματα αυτής της επιλογής είναι 2, πρώτον, για να πάρουμε την έγκριση της Γερμανίας να πάμε στο ΔΝΤ θα έχουμε “εθελοντικά” εξέλθει από την Ευρωζώνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση του χρεους. Το δεύτερο μειονέκτημα έχει να κάνει με τα ανταλλάγματα που θα ζητήσει το ΔΝΤ για να μας βοηθήσει, τα οποία κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα θα είναι πολύ επώδυνα για εμάς.
β) Πηγαίνουμε και δανειζόμαστε από το ΔΝΤ χωρίς την έγκριση της Γερμανίας. Αυτή η επιλογή είναι και η χειρότερη δυνατή. Στην περίπτωση αυτή το Ευρώ μάλλον θα πληγεί και ο θυμός της Γερμανίας εναντίον μας (και όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και πολλών από τους υπόλοιπους εταίρους μας) θα είναι ασυγκράτητος. Πολύ πιθανό να διωχτούμε από την Ευρωζώνη, και να μας πάρει κατόπιν *παρα πολύ καιρό* να ξαναμπούμε. Ένα άλλο βαρύ μειονέκτημα αυτής της επιλογής, ως συνέπεια του πρώτου μειονεκτήματος, είναι ότι θα προσδεθούμε στο άρμα των Αμερικάνων σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό εφόσον θα είναι οι μόνοι πρόθυμοι να μας προσφέρουν κάποια βοήθεια, εννοείται βέβαια με το αζημίωτο…
γ) Βρίσκεται κάποια φόρμουλα και η ΕΕ μας χορηγεί το δάνειο που ζητάμε. Και αυτή η επιλογή θα είναι επώδυνη, δεν το συζητάμε, αλλά σε σχέση με τις άλλες επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι είναι η λιγότερο επώδυνη. Το κακό είναι πως είναι και η λιγότερο πιθανή. Υπάρχουν συγκεκριμένοι πολιτικοί και οικονομικοί λόγοι που την καθιστούν ως την λιγότερο πιθανή, η ουσία όμως είναι πως λεφτά από την ΕΕ μάλλον δεν θα πάρουμε.
δ) Μία ακόμα επιλογή είναι να μην γίνει απολύτως τίποτα και να συνεχισει το ελληνικό κράτος να δανείζεται με επιτόκια της τάξης του 6-7% (με προοπτική να ανέβουν όταν θα ανεβάσει τα επιτόκια της η Ευρωπ. Κεντρική Τράπεζα). Το κακό με αυτή την επιλογή είναι πως δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Εαν συνεχιστεί αυτό το βιολί σε λίγους μήνες δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα από την ηδη συρρικνωμένη παραγωγική δομή της χώρας. Το κοινωνικό, οικονομικό, και πολιτικό κόστος, σε αυτή την περίπτωση θα είναι τεράστιο.
ε)……………… Η αθέατη επίλογη.
Εδω αφήνω χώρο για όλες αυτές τις επιλογές που στην παρούσα φάση αδυνατούμε να προβλέψουμε, και οι οποίες εαν γίνουν ορατές όλοι θα τρέχουμε, εκ των υστέρων να λέμε πόσο προβλέψιμες ήταν τελικά…
13 Σχόλια
Comments feed for this article
20 Μαρτίου, 2010 στις 9:37 μμ
Vita
Ωχωχωχ…παπούλη ικετεύω για την προστατευτική σου ομπρέλα…
21 Μαρτίου, 2010 στις 2:00 πμ
nikiplos
καλησπέρα…
Να προσθέσω μιαν ενδιαφέρουσα … αθέατη επιλογή?
Ένα μικρό θερμό μεν, αλλά ελεγχόμενο καυτό επεισόδιο με την Τουρκία. Σαν σενάριο βέβαια προϋποθέτει ότι η Τουρκία θα θέλει να μας … βοηθήσει, αλλά ας μην ξεχνάμε και τα εκείθεν ωφέλη.
Φυσικά, η επιλογή αυτή σκοντάφτει στα Αμερικανικά συμφέροντα και στον απρόβλεπτο παράγοντα της εφαρμογής. (ποτέ ένα επεισόδιο με την Τουρκία δεν είναι εύκολα ελεγχόμενο). Επιπλέον θα πάρει καμιά 5ετία η επαναπροσέγγιση, οπότε οι ΗΠΑ, θα απωλέσουν κάθε γόνιμο έδαφος για όσα έχουν μέχρι σήμερα κατορθώσει στην αλληλο-προσέγγιση των δυό χωρών.
Όμως σε αυτά θα μπορούσε να αντιπαραθέσει κανείς δυό μεγάλα πλεονεκτήματα: α) Την επανάκτηση της χαμένης ισχύος του στρατιωτικού καθεστώτος στην Τουρκία με παράλληλη νέα καταπίεση των φανατικών μουσουλμανικών στοιχείων. β) Την de-jure επίλυση των Ελληνοτουρκικών θεμάτων αφού το τέλος της σύρραξης (καυτού επεισοδίου) θα δημιουργήσει ένα νέο τετελεσμένο…
Είπαμε …. τις καφετζούδες κάνουμε …. 😉
21 Μαρτίου, 2010 στις 7:45 πμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Να προσθέσω μιαν ενδιαφέρουσα … αθέατη επιλογή?
Ένα μικρό θερμό μεν, αλλά ελεγχόμενο καυτό επεισόδιο με την Τουρκία.
Νικιπλε έχουμε οσα έχουμε, αμα σκασει και κανα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία…
…ε, τότε αστα να πάνε στο διάολο!
21 Μαρτίου, 2010 στις 9:46 πμ
Vita
Δεν θέλω ούτε να τη σκεφτώ αυτή την εκδοχή με δυό γιούς σε ηλικία στράτευσης….
Μη μου χαλάτε παρακαλώ την πρώτη μέρα της Άνοιξης κι είναι χαρά θεού στα μέρη μου.
Καλημέρα σας και καλή Άνοιξη σε όλους
21 Μαρτίου, 2010 στις 1:18 μμ
nikiplos
Εγώ απλά την έριξα σαν … αθέατη επιλογή. Προφανώς δεν θα εφαρμοστεί από Ελληνάρες… άλλοι θα συρθούν σε μια τέτοια επιλογή και θα την επιβάλουν….
21 Μαρτίου, 2010 στις 2:01 μμ
Ενη Καπαζογλου
Να ρωτησω κατι Καλυβαρχα. Σαυτο το καφενειο εκφραζονται μονο μονοσημαντες αποψεις; Δεν υπαρχει η αλλη αποψη η αλλη ματια τελος παντων; Ειναι ολοι συμφωνοι και ομοουσιοι και περνουν αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα.
Μια »αναρωτηση» προκυπτει πως να το κανουμε…… 😆 😆 😆
H επιλογη ηδη καταχωρημενων σχολιων σημαινει οτι εκφραζεται η «επισημη» θεση του πολιτικου-καφενειου και οι αντιθετες θεσεις δεν ειναι «δημοσιευσιμες». Ως μη αποδεκτες και απορριπτεες. Ορεα. 😆 😆 😆
21 Μαρτίου, 2010 στις 2:08 μμ
Πάνος
Ένη,
να μην εκπλαγείς όταν (όχι «αν», «όταν») δεις δικό σου σχόλιο να «δημοσιεύεται» – να γίνεται δηλ. ξεχωριστό ποστ.
Στο μεταξύ, μη θέλεις να ψοφήσει η κατσίκα
του γείτονά σουτου συν-σχολιαστή σου! 😉21 Μαρτίου, 2010 στις 2:15 μμ
δεξιος
Ο Κινεζος εκανε την ομιλια αυτη εκ του ασφαλους δυο μηνες μετα το ξεσπασμα της παγκοσμιας οικονομικης κρισης.
Ο Σημιτης παρεδωσε το 2004 την Ελλαδα με χρεος 110% του ΑΕΠ.Σε ευρω αφου αλλαξε τη δραχμη στην ισοτιμια που ηθελε.
Για να πεσει το χρεος ως ποσοστο του ΑΕΠ θα πρεπει το επιτοκιο δανεισμου να ειναι μικροτερο απο το ρυθμο αναπτυξης.Ηταν και επεσε στο 98% το 2008.
Αλλα απο τη στιγμη που κτυπησε η κριση ηταν δεδομενο οτι η αναπτυξη θα μειωθει εως και θα γινει αρνητικη και αρα ο λογος χρεος/ΑΕΠ θα ανεβει παλι σε σημειο να αρχισουν φοβοι οτι θα γινει ανεξελεγκτος.
Εαν το 2004 αρχιζαν αμεσως μετρα λιτοτητας ο ρυθμος αναπτυξης δεν θα ηταν τοσο μεγαλος και οι εξοικονομησεις ειναι αμφιβολο κατα ποσο θα μειωναν ουσιωδως το χρεος – και 90% να πηγαινε παλι τα ιδια θα ειχαμε.
Τα spread ανεβηκαν πρωτη φορα πανω απο 200 μοναδες το Δεκεμβρη λογω των επεισοδιων.Μολις επεσαν, αφου κοπασαν τα επεισοδια ο Παπαθανασιου δανεισθηκε σχεδον το 70% του ποσου του 2009 στα γρηγορα χωρις να γινει θορυβος.
21 Μαρτίου, 2010 στις 2:49 μμ
Ενη Καπαζογλου
Πανο
Πα πα πα, ειμαι εντελως εναντιον των ψοφιων «κατσικων», ακομη και ως φιλοζωος. 😆
H αναρτηση δικου μου σχολιου ως ποστ, δεν ειναι της αποδοχης μου. Δεν γουσταρω τις διακρισεις εν γενει. 🙂
21 Μαρτίου, 2010 στις 2:56 μμ
σχολιαστης
Ουτε στο κρύο, ούτε στο ζεστό Ενη; 😆
21 Μαρτίου, 2010 στις 3:38 μμ
kapetanios
Κοίτα Πάνο
εγώ με την μεσαία ΔΕΝ μοιάζω αλλά αμάν είναι ντε και καλά να μοιάσω σε κάποια, αυτή θε ναναι η πρώτη από αριστερά(πάντα)
(δεν σου ζητώ να αλλάξει η σειρά του σχόλιου μου- το περιεκτικότατο σχόλιο της @vita αξίζει και με το παραπάνω την πρώτη θέση στην φωτεινή ταμπέλα – άλλαξε απλώς την θέση των μανουλομάνουλων 😆 )
*
σχολιαστή
δεν την βγάζεται καθαρή σήμερα λέμε
(σε διαφορετική περίπτωση οι «παίχτουρες» μας θα γυρίσουν στου Ρέντη κολυμπώντας – κατά την γνωστή ρήση του προέδρου μας μη χε )
21 Μαρτίου, 2010 στις 3:40 μμ
Πάνος
Ένη, 2:49 μμ,
ορέα – είμαστε σύμφωνοι!
21 Μαρτίου, 2010 στις 5:17 μμ
KnowDame
Καπετάνιε την άποψή σου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος την έχουν και άλλοι
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΜΕΙΣ, ο ελληνικός λαός παρακολουθούμε τους εκπροσώπους της κυβέρνησής μας να επιτρέπουν στα οικονομικά συμφέροντα να μας ληστεύουν ανοιχτά και απροκάλυπτα. Και αντί να μιλούμε για τα οικονομικά εγκλήματα, όπως το ‘μαγείρεμα΄ των στατιστικών στοιχείων, που διέπραξαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας σε συνεργασία με γιγαντιαίες πολυεθνικές (Goldman Sachs, Deutsche Bank κ.α.), μιλάμε για “σκάνδαλα”, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το μέγεθος της απάτης που συντελείται ενάντια σε μας.
Στο όνομα ενός χρέους που δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό το μέσου όρου των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε και στο όνομα μιας δομικής αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας με στόχο να γίνουμε ‘ανταγωνιστικοί’, μας ζητούν να παραχωρήσουμε τα δικαιώματα μας ως εργάτες και ως συνταξιούχοι και το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια στην ίδια μας τη χώρα. Τα νέα οικονομικά μέτρα παραλύουν τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όπως αναγνωρίζουν οικονομολόγοι, οδηγούν τη χώρα σε ύφεση και τον πληθυσμό της σε φτώχεια. Οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία και σακατεύουν τα Εργατικά Συνδικάτα για να προστατευθεί το ευρώ από τα hedge funds. Και αναρωτιόμαστε, ποιοί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μπορούν να συνεναίσουν ή να πάρουν τέτοιου είδους αποφάσεις;
Την ίδια στιγμή, κανένας νόμος δεν αγγίζει τους βουλευτές και τους υπουργούς για τις συνέπειες των αποφάσεων που παίρνουν, ανεξάρτητα από το πόσο νόμιμες ή παράνομες είναι. Oύτε και αυτή τη μικρή μειοψηφία που με τις off shore, τα προγράμματα της Ε.Ε. και τις εργολαβίες έχτισαν μια Ελλάδα που είναι μόνο για τους ίδιους. Και από πάνω, η Ε.Ε., η ελληνική κυβέρνηση, οι διεθνείς ‘οίκοι αξιολόγησης’ και τα ξένα Μ.Μ.Ε. προσβάλλουν τον ελληνικό λαό κατηγορώντας μας ως κλέφτες, τεμπέληδες και απατεωνίσκους, ως ανίκανους να διαχειριζόμαστε τα του οίκου μας. Και μιλούνε για τους ίδιους ανθρώπους που έχουν τους μικρότερους μισθούς, τις μικρότερες συντάξεις και τις πιο ακριβές τιμές σε βασικά αγαθά ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. και που εργάζονται 42 ώρες την εβδομάδα (έναντι των 40,3 ωρών που είναι ο μ.ο. της Ευρώπης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του I.L.O.).
Και η ακόμα μεγαλύτερη προσβολή απέναντι σε κάθε δημοκρατικό ιδεώδες είναι οι ‘λύσεις’ που οι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και της ελληνικής κυβέρνησης θέλουν να μας επιβάλλουν: την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών- του συστήματος υγείας, παιδείας, τις υποδομές επικοινωνίας και μεταφορών ανάμεσα σε άλλα. Αν και η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να επεκταθεί σε άλλα δημόσια και κοινοτικά αγαθά με κύρια από αυτά, τα βουνά, τις θάλασσες και τη γη μας ώστε να επενδύσουν οι γιγαντιαίες πολυεθνικές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και αυτά, με πρόφαση την ‘διάσωσή΄ μας και την έξοδο από την ‘οικονομική κρίση’. Όμως με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παραχωρεί τον έλεγχο της ελληνικής γης και των φυσικών μας πόρων και εμείς γινόμαστε φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό στην ίδια μας τη χώρα.
Θεωρώντας λοιπόν ότι ζούμε σε μια δημοκρατική ελεύθερη κοινωνία, ζητούμε να ακουστεί η φωνή μας. Ακολουθώντας το δημοκρατικό παράδειγμα της Ισλανδίας, απαιτούμε να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τον αν επιθυμούμε ή όχι τα νέα μέτρα και την αποπληρωμή του χρέους. Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας να κινήσουν το άρθρο 44 παρ. 2 του Ελληνικού Συντάγματος. Σε αυτήν τη κρίσιμη στιγμή για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας ως πολίτες και στεκόμαστε ενωμένοι, ως άνθρωποι που επιθυμούν να ζουν με αξιοπρέπεια στην ίδια τους τη χώρα.
Υπογράφουν οι κάτωθι αναφερόμενοι Έλληνες πολίτες:
ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ LINK
http://www.gopetition.com/online/34631.html
ΑΣ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ‘PIGS’ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
http://dimopsifisma-tora.blogspot.com/2010/03/blog-post.html