Ο Παύλος Τσίμας μας θυμίζει με ποιόν τρόπο ο Κώστας Σημίτης (ο επονομαζόμενος και Κινέζος) είχε προβλέψει από τον Δεκέμβρη του 2008, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ότι η μοίρα της χώρας μας Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο οποίο θα μας παραπέμψουν (έλεγε) απηυδισμένοι  οι εταίροι μας της ΕΕ:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4566079

Αυτά που είπε ο Σημίτης στη Βουλή, τα έγραψε, στις 21 Δεκεμβρίου 2008, στην «Καθημερινή»:

http://www.costas-simitis.gr/content/148

Όλοι αγνόησαν τον σκοτεινό Κινέζο. Με πρώτον και καλύτερο το ΓΑΠ, ο οποίος τον απόκλεισε και από τη Βουλή, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή εκδικητικότητα και μικροψυχία. Το κυριότερο όμως είναι ότι και ο Καραμανλής και ο ΓΑΠ δεν έδωσαν την παραμικρή σημασία στις πολιτικές εκτιμήσεις του δύστροπου Κινέζου. Και ο μεν πρώτος, τον ήπιε το θερμό και ησύχασε. Ο δεύτερος όμως θα ταλαιπωρηθεί πολύ ακόμα (και θα ταλαιπωρήσει τη χώρα) μέχρι να πάρει κι αυτός τη θέση του στο χρονοντούλαπο (άλλη λέξη έπρεπε να χρησιμοποιήσω…) της Ιστορίας.

ΥΓ. Είναι γνωστή η …συμπάθεια που έχω στον Σημίτη: τον θεωρώ ως τον άνθρωπο που είχε στα χέρια του την τελευταία ευκαιρία της χώρας και απότυχε πλήρως να την εκμεταλλευτεί. Η αποτυχία του (κυρίως λόγω της ανικανότητάς του στη διακυβέρνηση) είχε πραγματικά ιστορικές διαστάσεις και σήμανε την απαρχή της παρακμής, που αρχίσαμε τώρα να αντιλαμβανόμαστε, αλλά που έχει τις ρίζες της στις δικές του μέρες . Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός στην ανάλυση ή ότι δεν ήταν καλύτερος από τους προηγούμενους και τους επόμενους πρωθυπουργούς! Να δείτε τον Καραμανλή τι ωραία που θα τα λέει (κι αυτός) σε λίγα χρόνια…

Advertisements