Μετά τη φορολόγηση της αποζημίωσης των απολυμένων, το αδιανόητο άδειασμα των Ταμείων με το 21% ΦΠΑ στις διαγνωστικές εξετάσεις, το 10% ΦΠΑ στις …λαϊκές, την γκαγκστερική στέρηση της φοροαπαλλαγής για τόκους στεγαστικών δανείων α’ κατοικίας και ασφαλίστρων, ΗΡΘΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!
Το επόμενο; Ακούγεται ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει φόρο παρθενίας στους γάμους: αν ναι, 21% ΦΠΑ. Αν όχι, 36%!
31 Σχόλια
Comments feed for this article
22 Μαρτίου, 2010 στις 11:11 μμ
Dralion
Οριτζιναλ υποτιτλος του παροντος ποστ
«Μαρτίου 22, 2010 in Η πολιτική στην καλύβα | by Πάνος | Γράψτε ένα σχόλιο»
Μας δουλευεις Πανο; Τι σχολιο να γραψουμε;
Εναντιον της κυβερνησης; Μα γιατι;
Μηπως θα το ακουσουν; Μηπως θα ξεβουλωσουν τα αυτια και τα ματια των πασοκων;
Την γκομενα που παιρνει 10.800 ευρω / ΜΗΝΑ στο γραφειο του υπουργου την εχουν δεχτει ολοι σαν αυτονοητο.
Παραπονεθηκες στο ποστ οτι δεν σχολιασαμε αρκετα αυτην την ειδηση. Εγω την λινκαρισα 20 φορες σε αλλα μου σχολια. Αλλα τι να σχολιασω;
Αντι να βρισω την ΓΑΠοκυβερνηση που της εδωσε την θεση, βριζω ολους οσους ανεχονται αυτην την λαμογια. Καθως και ολες τις υπολοιπες λαμογιες.
Με 10800 ευρω αγοραζεις 50 αναπηρικα καροτσακια ΤΟΝ ΜΗΝΑ. Με 13 μηνιατικα, εχεις δωσει καροτσακια σε 650 αναπηρους.
Αφου δεν σηκωθηκε ακομα κανεις να τα καψει τα γραφεια του υπουργου, οχι μονο τα αναπηρικα καροτσακια θα παρουν, αλλα σε λιγο θα μας επιβαλλουν να κυκλοφοραμε γυμνοι στον δρομο, για να μπορουν να μας πηδανε οποτε θελουν.
* * * *
Πικρο χιουμορ.
Τι φορο παρθενιας μας λες;
Φορος αυνανισμου ειναι το σωστο. Καθε φορα που αυνανιζονται αυτοι, πληρωνουμε φορο εμεις.
22 Μαρτίου, 2010 στις 11:21 μμ
Rodia
Dralion, Respect ωρε! Απιστευτο σχολιο 🙂
23 Μαρτίου, 2010 στις 9:28 πμ
pølsemannen
Καλά, το καροτσάκι είναι είδος πολυτελείας διότι είναι εισαγωγής, καθότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κολλήσουμε πέντε σίδερα για να φτιάχνουμε και εμείς. (Για τους γνωστούς λόγους ας μην γινόμαστε κουραστικοί).
Επίσης διότι οι γνήσιοι EΛ δεν χρειάζονται καροτσάκια διότι είναι απόγονοι του Αχιλλέως. Μόνο επιπτέρνια χρειάζονται.
Αισιοδοξώ όμως ότι με τον φόρο παρθενίας θα αυξηθεί ο κύκλος εργασιών των παρθενοραφών, αυξάνοντας το AEΠ της πατρίδος ημών.
23 Μαρτίου, 2010 στις 9:50 πμ
Πάνος
Α(χ)μήν!
23 Μαρτίου, 2010 στις 9:56 πμ
Πάνος
Από τα ΝΕΑ:
Τα παραδείγματα που επεξεργάσθηκαν «ΤΑ ΝΕΑ» δείχνουν εξόφθαλμα μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα ισχύοντα τεκμήρια. Για παράδειγμα, έστω κάτοχος μονοκατοικίας 300 τετραγωνικών στην Εκάλη με πισίνα επιφάνειας 100 τετραγωνικών και καινούργιο αυτοκίνητο τύπου τζιπ 25 φορολογήσιμων ίππων (3.600 κυβικών εκατοστών). Με βάση τα υφιστάμενα τεκμήρια διαβίωσης, ο φορολογούμενος αυτός ήταν υποχρεωμένος να δηλώσει εισόδημα τεκμαρτού ύψους 220.650 ευρώ. Με βάση όμως τα τεκμήρια που περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, ο εύπορος αυτός φορολογούμενος θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα… μόνο 58.416 ευρώ. Δηλαδή, με τα πιο αυστηρά- υποτίθεταιτεκμήρια, το υπουργείο Οικονομικών του δίνει δυνατότητα να εμφανίσει 162.234
(…)
ΚΙ ΟΜΩΣ στο εξής αν κάποιος συντηρεί εξοχικό 150 τετραγωνικών στις Σπέτσες (στην πιο ακριβή περιοχή του νησιού με αντικειμενική αξία 4.400
ευρώ/τ.μ.), μπορεί να το δικαιολογήσει εμφανίζοντας μόνο 4.290 ευρώ! Πριν, έπρεπε να εμφανίσει τεκμαρτό εισόδημα 46.200 ευρώ…
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4566532&ml=1
*
Οι τύποι στη ΓΑΠποκυβέρνηση είναι ΕΝΤΕΛΩΣ γκάου-μπίου! Προσπαθώντας να το «κάνουν διαφορερικά» από πριν, μπερδεύουν τα πόδια τους και τα κάνουν !@#$%^&*(!
23 Μαρτίου, 2010 στις 10:14 πμ
σχολιαστης
Δείγμα του παραλογισμού είναι και το επόμενο παράδειγμα: επιτρέπει σε κάποιον να ζει σε βίλα 200 τ.μ. στη Γλυφάδα έχοντας Ι.Χ. 2.000 κυβικών και ιστιοφόρο μήκους 7 μέτρων, εμφανίζοντας ως συνολικό τεκμήριο διαβίωσης το «ιλιγγιώδες» ποσό… των 31.529 ευρώ, έναντι 105.900 ευρώ που έπρεπε να εμφανίζει με το ισχύον σύστημα.
Απο τα ΝΕΑ
23 Μαρτίου, 2010 στις 10:49 πμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Διάβασα το άρθρο στα Νεα προς το οποίο παραπέμπει ο Πάνος και δεν πίστευα στα μάτια μου! Ρε μιλάμε ότι σε αυτά τα σούργελα που έχουμε για κυβέρνηση χρειάζεται τρελό κράξιμο.
Ουσιαστικά, με την μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης, αυτοί οι πουστ..ες θα κάνουν αναδιανομή εισοδήματος από αυτούς που έχουν λιγότερα προς αυτούς που έχουν περισσότερα! Θα μειώσουν δε και τα φορολογικά έσοδα, και όλα αυτά εν μέσω χοντρής οικονομικής κρίσης όπου είναι κυρίως η εργατική και η μεσαία τάξη αυτές που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο…
23 Μαρτίου, 2010 στις 11:57 πμ
Ο Αιρετικός
Σοσιαλισμός σου λέει μετά.
23 Μαρτίου, 2010 στις 12:01 μμ
omadeon
@Πάνο, ΤΙ να πω… ΦΡΙΚΗ !!!
Εκείνο πάντως που θάθελα να σκεφτείς σοβαρά,σαν εναλλακτική λύση, είναι οι προτάσεις του διεθνούς διανοητή Webster Τarpley ( http://en.wikipedia.org/wiki/Webster_Tarpley ). Τις γράφω ξανά γιατί γράφτηκαν πολύ αργά το βράδυ και μάλλον τις προσπεράσαμε…
http://beyondthecurtain.wordpress.com/2010/03/05/financial-warfare-exposed-soros-goldman-sachs-hedge-funds-attack-greece-to-smash-euro/
23 Μαρτίου, 2010 στις 12:02 μμ
Rodia
Αιρετικέ, όχι, δε σου λέει «μετά». Πριν ψηφίσεις σου το λέει! Μετά.. το καταλαβαίνεις τι ψήφισες! 😉
(β’ ενικο γενικης χρησης, δεν το λεω για σενα, ε)
23 Μαρτίου, 2010 στις 12:15 μμ
Rodia
«zombie banks»..!!!!!!!
23 Μαρτίου, 2010 στις 12:15 μμ
Βαγγέλης Δ. Καργούδης
@πανος:όχι πως δεν έχεις δίκιο 1000% για τα περισσότερα, (σου το είπα και χθες βράδυ, άλλο που έπρεπε εμεις ιδίως με τα σάΙτ να μην αντιδρούσαμε, ειδικά στο πιγκ-πονγκ των συνεχών διορθώσεων μέσω «όπεν γκαβ», άμα δλδ δεν το παινέψουμε εμείς…, αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν).
Χθες βράδυ πάντως, αν είδες «Ανατροπή» του «Π»(%$#@), θα κατάλαβες ότι ειδικά τα μεγαλοστελεχά του ΔΟΛ και νύν ΨΟΛ (εκ του Ψυχάρης) ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. Γιατί μερικοί-μερικοί, σκόπευαν: Αφού πρώτα είχαν «κλεισμένη» μεταγραφή για άλλο μαγαζί, να εκμεταλλευθούν την εθελουσία που άρχισε εδώ και 10 μέρες στον ΔΟΛ, και να χεριάζανε 300αριές, που τώρα τους τις βάζουν άγριο φοροχέρι.(Και πολύ καλά κάνουν για μένα. Για σένα?) Έτσι πως διαμορφώθηκε σήμερα πλέον, με φορολόγηση για αποζημιώσεις άνω των 65 000, έχει κανείς πρόβλημα;
Ο πουστ..»Πret» χθες βράδυ, «σχεδόν κλαμένη», έλεγε, ψιθύριζε «ναζιάρικα» μελαγχολικιά «Ένας απολυμένος, δεν παύει να είναι πάντα ένας απολυμένος, όσο πολλά λεφτά και αν έπαιρνε»…
Μήπως το πιστεύεις και συ αυτό; Γιατί εγώ ΔΕΝ. Και αν μάλιστα έπαιρνε το Κράτος ειδικά για τέτοιους και καμιά «βρεγμένη σανίδα», θα χειροκροτούσα κιόλας.(Να λαϊκίσω και γω ο πούστης πια, έστω μια φορά, να το φχαριστηθώ το σταφ)
«Μα αυτό είναι εκδικητικότητα», λένε μερικοί, και θα πουν περισσότεροι.
«Φισικά», θα απαντούσα. «Αυτό είναι εκδικητικότητα, και είναι δίκαια ανταπόδοση και επιεικής μάλιστα, για το πιασοκώλι τόσων χρόνων.
Και μην πει κανείς «Μα τα έπαιρναν από ιδιώτη εργοδότη», γιατί θα απαντήσω «Και ο ιδιώτης με ποιές απαλλαγές τα σούφρωνε απ τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ τσέπες, για να τα «χώνει» σ’ αυτά τα επίλεκτα καριόλια των νεποτισμών & της εύνοιας?.».
23 Μαρτίου, 2010 στις 12:20 μμ
Πάνος
«Έτσι πως διαμορφώθηκε σήμερα πλέον, με φορολόγηση για αποζημιώσεις άνω των 65 000, έχει κανείς πρόβλημα;»
Έχω εγώ. Τι είναι 65 χιλιάδες για έναν απολυμένο, με οικογενειακές υποχρεώσεις – ιδίως όταν ΔΕΝ θα βρεί γρήγορα (ή ποτέ) δουλειά; Μη τρελαθούμε κιόλας…
Η αποζημίωση της απόλυσης πρέπει να είναι αφορολόγητη, ανεξαρτήτως ύψους. Τελεία και παύλα!
23 Μαρτίου, 2010 στις 12:30 μμ
Dralion
23 Μαρτίου, 2010 στις 12:31 μμ
Dralion
Σορρυ, παλι τακανα χαλια με το blockquote.
Συγνωμη για την εμφανιση του σχολιου μου.
23 Μαρτίου, 2010 στις 12:36 μμ
Rodia
δοκιμη κανω, μια και δεν μου λετε το μυστικο για blockquote 😉
23 Μαρτίου, 2010 στις 12:54 μμ
Dralion
Αγαπητη Ροδια, το «μυστικο» εχει απαντηθει εδω στην Καλυβα μερικες φορες.
Ειναι δυσοκολο να σου το περιγραψει κανεις σε ενα σχολιο, γιατι η Πορσε μετατρεπει τα παραδειγματα που δινουμε στα σχολια σε πραγματικα blockquote.
Αν κρινω απο την προηγουμη δοκιμη σου, μαλλον το βρηκες ηδη.
Αν ομως εξακολουθεις να εχεις αμφιβολιες, ριξε μια ματια εδω για να δεις πως γινεται
http://www.w3schools.com/TAGS/tag_blockquote.asp
Υ.Γ. Στο δικο μου σχολιο πιο πανω, ξεχασα να κλεισω το blockquote tag, γι’ αυτο βγηκε ετσι.
23 Μαρτίου, 2010 στις 1:08 μμ
Rodia
Το ειχα δοκιμασει μερικες φορες, αλλα εγραφα μονο «quote».. Ευχαριστω για το συνδεσμο 🙂
23 Μαρτίου, 2010 στις 1:13 μμ
Βαγγέλης Δ. Καργούδης
@πανος: Ρε συ Πάνο, προφανώς και δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ 65000. Αλλά, γαμώτο μου, για ΑΠΟΛΥΣΗ μιλάμε, για μια ΣΥΜΦΟΡΑ δλδ.
Δεν γίνεται μια ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ από ΑΠΟΛΥΣΗ,(όσο μεγάλη κι αφορολόγητη και νάναι), να λύσει ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ που ΔΕΝ ΕΛΥΝΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!
Μην τρελαθούμε κιόλας.
Η προηγούμενη ρύθμιση προέβλεπε ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ από τις 30 000 ευρά , να το ξαναγράψω; ΑΠΟ ΤΙΣ 30 000!
Και τώρα δλδ που συγκεκριμένα τα 30 τα πάνε στα 65 «να κάψουμε το σπίτι»?
Πειράζει δλδ που όλο αυτό ειδικά, εγώ το βρίσκω κομμάτι παράλογο;
23 Μαρτίου, 2010 στις 1:35 μμ
Πάνος
Βαγγέλη τάμαθες τα νέα; Νέος φόρος (3% επί των ακαθαρίστων, για όλους) μπαίνει από φέτος (και αναδρομικά από 1/1/10) και λέγεται: «Φόρος δικαιώματος να ακούει κανείς τον Αυτιά!»
Θεέ μου φύλαγε…
23 Μαρτίου, 2010 στις 1:35 μμ
Πάνος
…κατά τα άλλα, βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη συλλογιστική σου, να φορολογείται ΚΑΙ η δυστυχία… 😉
23 Μαρτίου, 2010 στις 3:37 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Αγαπητέ Βαγγέλη, αυτή τη φορά (δυστυχώς) ήλθε η ώρα να διαφωνήσω με το μεγαλύτερο μέρος των αναγραφομένων κάποιου σχολίου σου (σχ Β12.15).
Και εξηγούμαι:
Πιστεύω ότι οι αποζημιώσεις και γενικά όλες οι παροχές που το όποιο κοινωνικό μας κράτος δίδει ως «ελάχιστο αντιστάθμισμα» σε εργαζόμενους και πολίτες, που το ίδιο το κράτος αναγνωρίζει ότι «περιέρχονται σε δεινή θέση», πρέπει «επί ποινοίς εξανδραποδισμού» να μείνουν έξω από το πεδίο αναζήτησης εσόδων ή και περικοπών.
Σοβαρή πολιτική ποινή πρέπει να επιβάλλεται σε όποιον είχε τη φαεινή ιδέα είτε να το ανακοινώσει , είτε να το διαρρεύσει, και κυρίως να το συμπεριλάβει στη «Διαβούλευση».
Το να μην υπάρχει εκ μέρους των πολιτικών προϊσταμένων των «εισηγητών» ούτε καν αποδοκιμασία, ούτε καν ξεκάθαρη δέσμευση ότι τέτοιου είδους «κοινωνικές παροχές» ΔΕΝ αποτελούν πεδίο αναζήτησης εσόδων,
μας δίνει το δικαίωμα να συμπεράνουμε ότι
μάλλον οι διάφοροι ειδικοί «έχουν βάλει στο μάτι οτιδήποτε κινείται, πετάει ή κολυμπάει», αδιαφορώντας για το τι συνέπειες έχει αυτό.
Επίσης, καθιστώντας ως κύριο κριτήριο την ευκολία με την οποία θα εξασφαλίσουμε το έσοδο, δηλαδή την αδυναμία αντίδρασης, στοχοθετούνται οι κοινωνικά αδύναμοι ως «καλοί πελάτες».
Και αυτό είναι επίδειξη αναλγησίας.
Υπάρχει και το ερώτημα αν το διακύβευμα δεν είναι μόνο η εξασφάλιση εσόδων, αλλά και «η εμφάνιση έργου», που αν δεν πεισθώ ότι η απάντηση είναι «ΟΧΙ», κατά τη γνώμη μου υφίσταται και ιδεολογικό – ηθικό ζήτημα.
Στην, ελπίζω απίθανη, περίπτωση που έχουμε εφαρμογή της πολιτικής «της κατσίκας του Χότζα», δηλαδή διαρρέω 10 κακά, για να μείνουν ευχαριστημένοι αν τους αφαιρέσω το ένα εξ’ αυτών, θεωρώ ότι (θα) έχουμε να κάνουμε με πολιτικό ερασιτεχνισμό του χειρίστου είδους, συνδυασμένου με πλήρη άγνοια των πολιτικών και κοινωνικών δεδομένων του σήμερα.
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι από όσο «σε έχω διαβάσει» πιστεύω πως θα μπορούσες να συμφωνήσεις σε αρκετά από όσα ανέφερα.
Ας πάμε λοιπόν στο δια ταύτα.
Αναγνωρίζουμε όλοι ότι το ζήτημα της έξαρξης της ανεργίας θα μας απασχολήσει έντονα , θέτοντας σε δοκιμασία και την πολιτική, αλλά και την ιδεολογική και ηθική υπόστασή μας.
Έτσι, καλό είναι να δώσουμε τις μάχες, ως κοινωνία, όσο γίνεται σε πιο προκεχωρημένα φυλάκια και να μην περιμένουμε τη στιγμή που θα χρειασθεί να υπερασπισθούμε τα «τείχη της Πόλεως», γιατί τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
Αν η αποζημίωση (το ότι είναι υψηλή δεν αναιρεί το χαρακτήρα της ως αποζημίωση) θεωρηθεί «ως είδος προς φορολόγηση», το επόμενο βήμα είναι να θεωρηθεί ότι ως βάση υπολογισμού της δεν είναι οι πραγματικές αποδοχές, αλλά το ποσό της αρχικής σύμβασης. Και μάλιστα αυτό μπορεί να εμφανισθεί και ως λογικό «που αφορά μόνον τους υψηλομισθους».
Ε κάποια στιγμή θα αναρωτηθούμε μήπως είναι και αναχρονιστικό το όριο του 2% στις επιτρεπόμενες απολύσεις.
Επίσης υπάρχει και ένα πρόβλημα αξιοπιστίας. Υποτίθεται ότι μετά τα «άδικα μέτρα» θα ακολουθούσαν και διορθωτικά. Μάλιστα το Φορολογικό διακηρύχθηκε ότι θα έβριθε τέτοιων διορθώσεων.
Δεν νομίζω ότι περνάει «καλό μήνυμα» στις κοινωνικές ομάδες, που πρέπει να συνεισφέρουν στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε και στο ότι δεν μπορούμε να εισηγούμαστε προτάσεις με εξαιρέσεις. Δηλαδή «φοροαπαλλαγή στις αποζημιώσεις εκτός του Χατζηνικολάου, Χ,Ψ».
Έτσι, το μείζον δεν είναι αν θα επωφεληθούν διάφοροι από την προστασία που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο.
Αυτό είναι αγαπητέ Βαγγέλη και το σημείο του σχολίου σου που με ώθησε στο να καταθέσω τις διαφωνίες μου
23 Μαρτίου, 2010 στις 4:05 μμ
Βαγγέλης Δ. Καργούδης
@Αν.- Αθ.:*Σωστά υποθέτεις πως -όχι θα μπορούσα-, θα προσυπέγραφα ευθέως το 100% των σχολίων σου. Με μια όμως ένσταση-επιφύλαξη:
*Σε μια ολόκληρη περιοχή σχέσεων «εξαρτημένης εργασίας», για κάμποσα χρόνια, από τα μέσα των 90ς, έχει δημιουργηθεί μια νησίδα «εργατικής κακοπλασίας», που απλώς συνιστά υπερ-στρέβλωση, και μόνο το να την υπαγάγει κανείς στις σχέσεις εργασίας που διέπονται από τους Νόμους, και άρα, δικαιούνται και -όχι να διεκδικούν, «αλλά να τυγχάνουν αυτομάτως»- «της προστασίας όλων των μορφών της έννομης τάξης». Μιλάω φυσικά για τον χώρο ειδικά της info-tainment.
Δεν ξέρω για το Μπόλυγουντ και πώς συδυάζεται με τις επιχειρήσεις Τύπου στην Ινδία, αλλά φαινόμενα σαν αυτά στα οποία αναφέρομαι εγώ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ πουθενά σε ΗΠΑ & ΕΕ!
Και κάθε «χτύπημά» τους εκ μέρους της οργανωμένης έκφρασης της κοινωνίας μας, της Πολιτείας δηλαδή, έστω και κείμενο στα όρια της νομιμότητας, εγώ θα επιμένω να το Θεωρώ ΔΡΑΣΗ ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ, (έστω και απρόσφορη, ή ελάχιστα αποτελεσματική, έστω και αν χρειάζεται προς στιγμήν να θεωρήσει -ως μη όφειλε ΚΑΝΟΝΙΚΑ- «εισόδημα» τη αποζημίωση απόλυσης. Πάντα χρειαζόμαστε μια «έναρξη». Καιρός είναι, πιστεύω..).
Ποτέ ΔΕΝ θα συναινούσα εθελοτυφλώντας να επιτραπεί στον κ. Χ, πχ., να τυγχάνει της προστασίας της εργατικής νομοθεσίας, στο «εγχείρημά» του που ανάφερα παραπάνω:
Να εκμεταλλευτεί δηλ. συνωμοτικά μια «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ’ που ισχύει στη δουλειά του, να ¨κλείσει» συμφωνία από τα πριν με το αντίπαλο μαγαζί, να πάει να δουλέψει, να πάρει «πριμ υπογραφής» από κει, με πολλά μηδενικά, και να πάρει και από τον προηγούμενο αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων! Την οποία, ως ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ -λέει- ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΩ!!!
Μακάρι να την συνεχίσουμε την κουβέντα, και να την επεκτείνουμε και στο πώς μπορεί μια κοινωνία σαν τη δική μας, να διεξέλθει «συντεταγμένα» μια συγκυρία έκτακτων δυσκολιών (για να μην πούμε «έκτακτων αναγκών» και έχουμε τυπικές παρανοήσεις)
23 Μαρτίου, 2010 στις 4:18 μμ
Rodia
Συγγνωμη για τη παρεμβαση, αλλα νομιζω πως τα ασαφη όρια μεταξυ εργαζομενων και εργοδοτων μπερδεύουν τα πραγματα στη χωρα μας. Η μοναδικες περιπτωσεις που οι εργαζομενοι και ο εργοδοτης ειναι ξεκαθαρα τακτοποιημενοι, ειναι αυτη που υπάρχει στους βιομηχ. εργατες με εργοδοτη το βιομηχανο και αυτη των δημ. υπαλληλων με εργοδοτη το ελλην. κρατους. Οπουδηποτε αλλου, υπαρχει συγχιση -νομιζω- οπως ο.χ. στον ιατρικο κλαδο, στους μηχανικους, κλπ.
23 Μαρτίου, 2010 στις 6:00 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Βαγγέλη, τέτοιου είδους κακοπλασίες, όντως υπάρχουν. Όντως το κράτος πρέπει να δίνει μήνυμα ότι δεν τις ανέχεται.
Όμως, όταν προσπαθείς να λύσεις ένα ιδιαίτερο θέμα, το κάνεις με ¨εξαιρετικό» τρόπο και μάλιστα στο πεδίο που αφορά και όχι, δοθείσης της ευκαιρίας, όπου νομίζεις ότι «κολλάει», όπως θεωρώ ότι έκανε η Κυβέρνηση.
Έτσι, θα μπορούσαμε να συζητάμε για «εξαιρετικές διατάξεις» στο θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας του Τύπου και των ΜΜΕ, άντε και στο πεδίο ρύθμισης εργασιακών σχέσεων.
Όμως έτσι όπως έγινε , ακόμη και αν είχε τους στόχους που ανέφερες, πρακτικά πετυχαίνει το αντίθετο.
Επιμένω λοιπόν στο ότι πλήττονται «αντικειμενικά», που λέει και το ΚΚΕ, κυρίως τα μεσαία στελέχη και επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα και σε όσα ανέφερα στο σχόλιό μου.
Και αυτό θεωρώ ότι είναι το μείζον στο θέμα αυτό.
Αν πλήττονται και οι υψηλόμισθοι είναι δευτερευούσης σημασίας (σε αυτό που συζητάμε).
Σχετικά με την ευχή σου να συνεχισθεί η συζήτηση για την συντεταγμένη έξοδο από την κρίση, δεν θα μπορούσε παρά να είναι και δική μου ευχή.
24 Μαρτίου, 2010 στις 7:25 πμ
zeppos
Για την «διόρθωση» στην έκπτωση τόκων παλαιών δανείων (που σε έκαιγε) … όμως δεν είδα να λες κάτι!
Καλημέρα.
24 Μαρτίου, 2010 στις 9:12 πμ
kapetanios
zepe
ή κάνεις μπλακ χιούμορ με τον πόνο και τον καημό μας ή κάτι δεν έχει καταλάβει καλά ένας από τους δυό μας….
καλημέρα
24 Μαρτίου, 2010 στις 9:13 πμ
Πάνος
Καλημέρα ζέπο!
Δεν κατάλαβα το σκεπτικόν σου: εκείνος που πρέπει να πει κάτι (δηλαδή να ζητήσει ΣΥΓΓΝΩΜΗ) είναι αυτός ο μαλ*κας στο επιτελείο του ΠΑΠΑΚ που είχε τη φαεινή ιδέα. Και, προσωπικά, πολύ ευχαρίστως θα του τη δώσω, υπό έναν όρο: να ξεκουμπιστεί από το Υπουργείο και να μην ξαναπατήσει εκεί! Ο άνθρωπος (αν είναι ένας) είναι εξαιρετικά επικίνδυνος!
Το αυτό ισχύει για να αναπηρικά αμαξίδια, για τις ταινίες μέτρησης των διαβητικών, για τη φορολόγηση της αποζημίωσης των απολυμένων κλπ. ΟΥΣΤ, λέμε!
24 Μαρτίου, 2010 στις 3:56 μμ
zeppos
Το έπιασα.. Αστο καλύτερα.
Ήταν πρωί – πρωί και κάτι έπρεπε να γράψω!
Είμαι.. αδιόρθωτος.
Αλλά σκέφτομαι οτι ΜΟΝΟ ένας θεός δεν κάνει «στραβές»!
Βέβαια και αυτόν τον γαμοσταυρίζουμε άμα λάχει..
Το έργο που επιχειρεί το πασοκ να φέρει κυριολεκτικά ΤΟΥΜΠΑ τα έως σήμερα δεδομένα για όλους μας, είναι ΚΥΚΛΩΠΙΟ.. (δεν λέω τιτάνιο για να μην αρχίσετε πάλι τα περί τιτανικού!)
Λάθη θα γίνονονται και παραλείψεις θα «εισβάλουν».
Αρκεί να διαβάζουν καλύβα και όλα θα διορθώνονται.. – καλά τα περισσόπτερα οχι όλα —
Ε λοιπόν όποτε τα «ισιώνουν» σύμφωνα με τα τίμια σταθμά, μια καλή κουβέντα δεν βλάφτει..
24 Μαρτίου, 2010 στις 3:57 μμ
zeppos
Κάπτεν έχεις και συ στεγαστικό δάνειο παλιό;
24 Μαρτίου, 2010 στις 5:22 μμ
σχολιαστης
Ζέππο, «την άλλη εβδομάδα» που λέει και η Ξενογιανακοπούλου. 😉
Τα πιο πολλά προωθούνται για την 1η Απριλίου.