Είμαστε πια στη μέση της διαδρομής, ώρα να δούμε αν οι προβλέψεις του ’10 για τους καλυβίστες βαίνουν προς επιβεβαίωση ή διαψεύδονται 😉

Βρισκόμαστε στο 2020. Όλα έχουν αλλάξει. Τι απόγινε άραγε η μεγάλη παρέα της καλύβας, μετά που σκόρπισε ξαφνικά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, λόγω της μεγάλης κρίσης;

Ξεφυλλίστε το μεγάλο άλμπουμ με τα μελλούμενα και θα δείτε…

*

Ο Nikiplos και η Δύστροπη Πραγματικότητα έγιναν καμάκια και ζουν με χορηγίες από τις Ευρωπαίες τουρίστριες, τις οποίες ξεναγούν στα αρχαία της χώρας μας. Εδώ, σε ένα διάλειμμα της δουλειάς, κάπου στις Κυκλάδες.

*

Ο ζέπος εξακολουθεί χρόνια μετά να υποστηρίζει ότι ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να αντιμετωπίσουν την κρίση. «Αλλά, τι το θέλαμε εκείνο το ΔΝΤ;» μουρμουρίζει θυμωμένος, όταν δεν τον ακούει κανείς.

*

Ο Άγγελος και ο Αγγελής (με την κιθάρα) βγάζουν το ψωμί τους παίζοντας μουσική στους δρόμους. Οι περαστικοί τους δίνουν γερά φιλοδωρήματα, για να σταματήσουν να παίζουν και έτσι τα κουτσοβολεύουν.

*

Ο Αιρετικός μετανάστευσε στις ΗΠΑ και βρέθηκε στο Χόλυγουντ, όπου κάνει καριέρα ως ηθοποιός σε μπι-μούβις. Η νέα του ταινία (κουβαλώντας το σταυρό του ΔΝΤ) αναμένεται να απογειώσει τη φήμη του. Στην  Ελλάδα πάντως, θα σκίσει.

*

Ο παπούλης επέστρεψε οικειοθελώς στο Ιρκούτσκ, εκεί που τον είχε στείλει εξορία ο Στάλιν, στη δεκαετία του ’50. Ασχολείται αποκλειστικά με την ανάλυση των αποφάσεων της 6ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, επιθυμώντας να καταστήσει σαφείς τις ευθύνες του Ζαχαριάδη.

*

Η Vita αποφάσισε να ασχοληθεί με τις σόου μπίζνες. Η αρχή ήταν σόου εντ σόου, αλλά τώρα πια τους έχει πάρει τον αέρα. Φέτος πρωταγωνιστεί στην επιθεώρηση «όχι άλλο ΓΑΠ», που σπάει ταμεία.

*

Ο Μ έγινε φωτογράφος – μπορεί πλέον να φωτογραφίζει γυναίκες με το σωματότυπο της αρεσκείας του (βλ. φωτό). Δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να βρίσκει παχουλά μοντέλα, καθότι η χώρα ακολουθεί πλέον σύσσωμη τη μόδα «λόρδα σικ».

*

Η κική κάνει συστηματικά ακτιβισμό και προσπαθεί μέσω της τέχνης να συνεγείρει  τα πλήθη, μπας και γλιτώσουμε από τον ΓΑΠ. Εδώ μετά από το σόου, στο Αμύνταιο Φλωρίνης.

*

Ο Αναγνώστης ο αθηναίος αποσύρθηκε στο χωριό του και καλλιεργεί κολοκύθες. Στη φωτογραφία μερικές από αυτές, μαζί με τη γιαγιά του.

*

Ο σχολιαστής κατέφυγε στο Μόναχο και δουλεύει σαν προστάτης, συνεργαζόμενος με την Αλβανική μαφία. «Δεν έκοβα καλύτερα το χέρι μου, που ψήφισα ΓΑΠ στα 2009;» αναρωτιέται κάθε φορά που αναστοχάζεται θυμόσοφα τα πεπραγμένα του βίου.

*

Ο Drallion παραμένει στη Γερμανία. Είναι ο μοναδικός από την παλιά παρέα που εξακολουθεί να ασχολείται με τα μπλογκ. Τελευταίες του εμμονές η απαγόρευση του κυνηγιού, η χορτοφαγία και η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

*

Ο λόγος του δεξιού ήταν πάντοτε τσεκουράτος. Όταν ήρθαν οι δύσκολες εποχές, αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη σ’ ένα ξέφωτο, στη Νέα Φιλοθέη, όπου λειτουργεί (παράνομη) μπουτίκ κρεάτων.

*

Ο xBerliner απεδείχθη εμπορικό δαιμόνιο: προέβλεψε τη χειροτονία γυναικών ιερέων και επισκόπων στην Ελλάδα και άνοιξε μια πολυτελέστατη μπουτίκ στο Σύνταγμα (φωτό), με ιερατικές στολές δια κυρίες. Όταν (αν υποθέσουμε ότι) καμφθούν οι αντιρρήσεις του Άνθιμου και των 83 μητροπολιτών που τον υποστηρίζουν (επί συνόλου 85), τότε ο φίλος μας θα χ*στεί στο τάληρο (σε δραχμές).

*

Ο Μαξ Κάιζερ περιμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις: αν η δεκαετής εκστρατεία του φίλου του Ομαδεώνα πετύχει τελικά το στόχο της, σε λίγο θα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (διαδεχόμενος τον Μητσοτάκη, ο οποίος όμως διεκδικεί και δεύτερη θητεία) και η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών και απεμπλοκή από το ΔΝΤ και τη Γκόλντμαν Σάκς. Επίσης, θα απαγορευτεί το τζατζίκι στο γύρο (ο Μαξ είναι αλλεργικός στο σκόρδο, σχεδόν όσο και στον καπιταλισμό).

*

Ο Γιάννης 2 δοκίμασε διάφορες δουλειές του ποδαριού και στο τέλος άνοιξε ένα εργαστήρι μπόντυ-πέιντιν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ένα μικρό χωριό της Αποσκιαδερής Μάνης. Δεν τον ενδιαφέρει, λέει, η ποσότητα της δουλειάς, αλλά να έχει την ησυχία του.

*

Ο Βαγγέλης Καργούδης δίνει διαλέξεις με θέμα «ο Σημίτης τα είχε πει εγκαίρως, αλλά δεν του δώσατε σημασία, κουφάλες!». Καμιά φορά παίρνει μαζί του και τον ίδιο τον γέροντα Σημίτη, ο οποίος κουνάει το κεφάλι επιδοκιμαστικά και αναρωτιέται πότε θα τελειώσει η ομιλία του Βαγγέλη για να πάει στην τουαλέτα.

*

Ο καπετάνιος παλιά ήταν λευκός, αλλά με όσα έγιναν μαύρισε από το κακό του. Έμεινε στη Θεσσαλονίκη (τώρα είναι πόλη –ιδιοκτησία του ΔΝΤ) και κάνει αντίσταση τραγουδώντας ανατρεπτικά μπλουζ με δικούς του στίχους, στις καφετέριες της παραλίας (σχεδόν όλες κλειστές).

*

Το μαύρο πρόβατο αναδείχτηκε σε λαϊκό κομισάριο μετά την επιτυχία της Επανάστασης και την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γαλλίας. Εδώ πριν μπει στο γραφείο του, στο οποίο εργάζεται (ως παιδί για τα θελήματα) και κάποιος Νικολά Σαρκοζύ, ο οποίος ήτανε σημαντικός πολιτικός παράγων, επί καπιταλισμού. Ο σ. υπουργός διέψευσε τις φήμες ότι τα έχει φτιάξει με την υφυπουργό του, Κάρλα Μπρούνι.

*

Ο Θανάσημος (δεξιά) με την καλή του (αριστερά). Η κρίση καθυστέρησε πολύ την ολοκλήρωση της ευτυχίας τους, αλλά τώρα πια χρειάζονται μόνο 800 δολάρια επιπλέον (το ευρώ έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια) για να κάνει αλλαγή εγχείρησης φύλου ο Φρίτς.

*

Ο θείος Ισίδωρος ήρθε κάποια στιγμή στην καλύβα και άρχισε να ψάχνει για το ΙΘΙ, τους ΙΘΙστές κλπ. Απογοητευμένος που δε βρήκε τίποτα περισσότερο από το μηδέν, αποσύρθηκε στη ντάτσα του, στα Παλούκια Σαλαμίνας και ζει με τις αναμνήσεις και τα ζαρζαβατικά που καλλιεργεί στον (επικούρειο) λαχανόκηπό του.

*

Ο Μιχάλης Μιχελής δεν δίστασε στιγμή: το έριξε στο εμπόριο. Κατάφερε να γίνει αποκλειστικός αντιπρόσωπος ενός οίκου ακριβών Περσικών χαλιών (made in China) άνοιξε μαγαζί στο Κολονάκι και αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Εξάλλου, το νοίκι του το πληρώνει δίνοντας στον ιδιοκτήτη ένα μικρό χαλί (κουρελού πες) κάθε πρώτη του μηνός.

*

Ο sissa ben dahir βγήκε στη σύνταξη. Επειδή όμως η σύνταξη που παίρνει είναι περισσότερο θεωρητική παρά πραγματική, πίνει μπύρες και αναρωτιέται πως έγινε και ήρθαν έτσι τα πράγματα και χρειάζεται να δουλεύει ακόμα για να τα φέρει βόλτα.

*

Η Ροδιά αποφάσισε να δώσει δραματική λύση και άναψε τσιγάρο περιμένοντας το τραίνο. Πέρασαν τα χρόνια, αλλά τραίνο δε φάνηκε στον ορίζοντα (επί ΓΑΠ κόπηκαν όλα τα δρομολόγια για λόγους οικονομίας). Τώρα, αφού δεν την έκοψε το τραίνο, προβληματίζεται πως θα κόψει αυτή το τσιγάρο.

*

Ο Ξεψαγμένος αποφάσισε να φτιάξει ένα μικρό καΐκι και να σαλπάρει στη Μεσόγειο, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Εδώ κουβαλάει τα απαραίτητα ξύλα στο καρνάγιο, με τη βοήθεια του αγαθού υποζυγίου του, που δε σκοπεύει να ταξιδέψει πουθενά.

*

Κι ο Πάνος; Μεταποίησε την (δωρεάν) καλύβα ψηλά στο βουνό σε (όχι ακριβώς δωρεάν) κέντρο – διαλογισμού – ψηλά – στο – βουνό. Οι δουλειές πάνε καλούτσικα, αλλά νοσταλγεί πάντοτε την παλιά καλύβα και τους καλυβίστες. Μια από τις ασκήσεις διαλογισμού που έχει εφεύρει ο ίδιος έχει τίτλο «κουφάλα ΓΑΠ, μου έκαψες την καλύβα!».