ΙΘΙ/ΓΡΑΤΥ/ΤΑΠ

ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ – ΙΘΙ                   25 Μαρτίου 2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΓΡΑ.ΤΥ                              Ten Years After ( shave )

ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΕΩΣ – Τ.ΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρ’ ολο που το θεμα του υπέρογκου χρέους της κεντρικής κυβέρνησης της Ελλάδας κυριαρχεί στα διεθνή ΜΜΕ, αμείωτο εξακολουθεί να παραμένει το ενδιαφέρον τους για το ΙΘΙ, και ενώ η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς κριτικής ας δούμε τι αναφορές γίνονται για το Ίδρυμα Θειος Ισίδωρος.

~ * ~

Ο Όμηρος στην Ιλιαδα για το ΙΘΙ

ΝΟΣΣΙΣ
«ω ξείν’, ει τύ γε πλεις ποτί καλλίχορον Μιτυλήναν
ταν Σαπφούς χαρίτων άνθος εναυσόμενος,
ειπείν ως Μούσαισι φίλαν τήνα τε Λοκρίς γα
τίκτε μ’΄ίσαις δ’ ότι μοι τούνομα Νοσσίς
, ίθι«

Μεταφραση:

Ω ξενε εάν ταξειδευεις στη χορευταρού Μιτυληνη

και για απολαυσεις λεσβιακες εισαι κατακαβλωμένος

πες στις Μουσες να φερουνε την φιλη τους την Τίνα γιατι οι λούγγρες

δεν τίκτουν [στο λεω] στα ίσια. [πες τους] δε ότι το ονομα μου είναι Νοσσ[φ]ι από το ΙΘΙ.

Απαντηση του ΓΡΑΠΙΘΙ:

Ευχομαστε ουριο ανεμο στον πυρκαβλο ταξειδιωτη και τον συμβουλευουμε αν –για καποιο λογο- δεν βρει  την Τινα, η Μιτυληνη διαθετει και εξαιρετικο λαδοτυρι.

Για τα υπολοιπα τον παραπεμπουμε στην απαντηση μας στον Παπουλακο.

~ * ~

Ο Νίκων ο Μετανοείτε για το ΙΘΙ

» δ’ εστίν ευλάβεια , μάθε. ‘Οταν συ προσπίπτη τι των τούτων δογμάτων ίθι επί θεών αποτροπαίων ιερά ικέτης επί τας αποδιοπομπήσεις»

Μεταφραση:

Μαθε ότι δεν είναι ευλαβικο όταν πεφτεις πανω στα δογματα του ΙΘΙ αυτοι να σε αποπεμπουν γιατι στο ΙΘΙ [λενε]  ειναι χοντρη μαλακια (αποτροπαιων) να ικετευεις τους θεους.

Απαντηση του ΓΡΑΠΙΘΙ:

Δεν θα δυσκολευτουμε να συμφωνησουμε με τον αγιο πατερα ότι η …ευλαβικοτης δεν είναι το δυνατο μας σημειο, και θα επιβεβαιωσουμε οτι οι δηλωσεις του περι ικεσιας στους θεους απηχουν μ ε ακριβεια τις αποψεις του ΙΘΙ.

~ * ~

ΠΕΤΡΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΙΘΙ (γραφει -αναμεσα στα αλλα)


«Ληθην τ’ όπισθεν ος ιθι ελευσεται»

Μεταφραστικες εικασιες:

α)  Οποιος ερχεται στο ΙΘΙ ξεχναει τα παλια

β)  Πετρινο (λίθινο) σωβρακο στα οπισθια του [να φοραει] οποιος  ερχεται στο ΙΘΙ

γ)  [Ακομα και] ο Κολοκοτρωνης ( αυτος με τα πετρινα οπισθια) ερχεται στο ΙΘΙ

Απαντηση του ΓΡΑΠ ΙΘΙ:

Να πω κι εγω ένα: «Από πανω σαν μπαμπακι, από κατω σαν τηγανι, από πισω σαν ψαλιδι», τι είναι?

(δεκτες μεχρι 3 απαντησεις)

~ * ~


Το ζευγος Αχιλεύς και Γραμματική Τζαρτζάνου για το ΙΘΙ

pr-ind
εἶμι ptc
εἶς >M >Ne
εἶ subj opt imp ἰών ἰόν ἰοῦσα
ἴμεν ἴω ἴοιμι ἰόντος ἰόντος ἰούσης
ἴτε ἴῃς ἴοις ἴθι ἰόντι ἰόντι ἰούσῃ
ἴασιν ἴῃ ἴοι ἴτω inf ἰόντα ἰόν ἰοῦσαν
ᾖα ἴωμεν ἴοιμεν ἰέναι ἰόντες ἰόντα ἰοῦσαι
ᾔεις ἴητε ἴοιτε ἴτε ἰόντων ἰόντων ἰουσῶν
ᾔειν ἴωσιν ἴοιεν ἰόντων ἰοῦσιν ἰοῦσιν ἰούσαις
ᾖμεν ἰόντας ἰόντα ἰούσας
ᾖτε
ᾖσαν
pa-ind

Απαντηση του ΓΡΑΠ ΙΘΙ:

Ο κος και η κα Τζαρτζανου τα εχουν βαλει όλα μεσα σε …κουτακια τα οποια βρυθουν ιών, ιόντων, ιουσών κλπ  και σε αυτό το πλαισιο αντιλαμβανονται και το ΙΘΙ.

Περαν τουτου χαιρετιζουμε με συγκινηση την κα Γραμματικη Τζαρτζάνου αφου είναι αυτή η οποια, κυριολεκτικα, σημαδεψε τον προεδρο σε μια ιδετερα τρυφερη ηλικια (όταν ενας  δασκαλος του την πεταξε στο κεφαλι) γεγονος στο οποιο οφειλεται η προβληματικη σχεση του με την κορη της την Ορθογραφια!

~ * ~

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ-ΠΟΝΤΙΟΣ (& ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΙΘΙ«δείπνον καί πóαι γής προσέστωσαν καί τά έκ δένδρων ώραία· ϊθι δέ έπί τήν τροφήν. εύσταθώς καί μη λυσσώδη γαστριμαργίαν έμφαίνων· μηδέ σαρκοβóρος μηδέ …»


Μεταφραση:

Να δειπνησω με πόας (θαμνους) και ωραια κλαδια δενδρων μου στρωσανε όταν πηγα στο ΙΘΙ για να φαω και να  …στανιάρω (εύσταθώς) και να μη λυσσαξω από την λιγούρα και τους δαγκωσω εκει μεσα και για να μην…………….

Απαντηση του ΓΡΑΠ ΙΘΙ:

– Καλο θα είναι να παψει να παριστανει τον ψοφιο κοριο (foto) -αλλωστε εμας  μια χαρα  (εύσταθώς) μας φαινεται- και να παραδώσει επιτελους τα τιμαλφη διοτι η ζωη συνεχιζεται και μαλιστα με μεγαλες δυσκολιες,  την δε φορολογια δεν προκειται να τη γλυτωσει

Τελος, να παψει να κατηγορει το ΙΘΙ για την φιλοξενεια που του προσεφερε και να γνωριζει  ο κος Μαξιμοβιτς ότι το Ιδρυμα Θειος Ισιδωρος δεν είναι μεγαρο Μαξίμου.

~ + ~

Ο ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΘΙ


«Άσωτoς εί τις, ως εγώ, θαρρών ίθι, θείoυ γάρ oίκτoυ πάσιν ήνoικται θύρα».

Μεταφραση:

Ο καθε ασωτος, σαν κι εμενα, νομιζω ότι μπορει να παει στο ΙΘΙ  διοτι του θειου [Ισιδωρου] ο οικτος κραταει σε ολους ανοιχτες τις  πορτες.

Απαντηση του ΓΡΑΠ ΙΘΙ:

Το ΙΘΙ ως  «ιδρυμα καταστηματικων ηδονων» κραταει παντα ανοιχτες τις πορτες του σε κάθε κουρασμενο ταξειδιωτη, ιδιετερα δε σε αυτους που ταξειδευουνε  για «τη χορευταρού Μιτυληνη αναζητωντας απολαυσεις λεσβιακες»

Από ‘κει και περα κανει πολύ μεγαλο λαθος ο αγιος πατερας αν νομιζει ότι ο οικτος και η φιλεσπλαχνια του προεδρου  σημαινει ότι το ιδρυμα είναι μπατε σκυλοι αλεστε. Καλο είναι να καταλαβει ο κάθε ασωτος ότι το ιδρυμα εχει και …απ’οξω μεριά.

~ * ~

Ο Ησίοδος ο Ασκραίος ( πατέρας του διδακτικού έπους στη «Θεογονία» του για το  ΙΘΙ«… κακων δια σον φιλον ιθι μη εκλυομενος παροξυνε δε και τον φιλον σου ον ίθι προς τον μύρμηκα, ώ οκνηρέ, και ζήλωσον ίδών τας οδούς αυτού καί γενού εκείνου σοφώτερος. εκείνο γάρ γεωργίου μη υπάρχοντος, μηδέ τόν αναγκάζοντα εχων μηδέ υπό δεσπότη ών  ολιγον δε εναγκαλίζη χέρσιν στηθη……»

Μεταφραση:

Εκανε κακο στο φιλο σου το ότι δεν του αρεσε στο ΙΘΙ αλλα νευριασε και τον [άλλο] φιλο σου [Καλυβαρχη].  Ειπε το ΙΘΙ στον μυρμηγκολέων, ρε κοπριτη, κοιταξε με ζηλο να μπεις στο σωστο δρομο του Ιδρυματος (τας οδους αυτου) για να τον ξεπερασεις στη σοφια εκεινον δε τον Γεωργιο (Ομαδεον) που  πλεον δεν υπαρχει γιατι αναγκαστηκε να τον ξεκανει ο δεσποτης [ο ονοματιζομενος και Παναγιωτης (ή Πανος)] και σε λιγο θα τραβαει τα βυζια του για να κάνει μπράτσα.
Απαντηση του ΓΡΑΠ ΙΘΙ:

Το ΙΘΙ σεβεται τον  «συν-άδελφό εν έποις»  Ισιοδο και εκ-τιμαει ιδιετερα το εργο του αλλα είναι υποχρεωμενο να επισημανει ότι  όλα οσα αναφερει τα εχει περιγραψει προφυτικα,  αναλυτικα και εμπεριστατωμενα ο προεδρος πριν δεκα χρονια (Δεκεμβριος 2008) στο δικο του επος («κοψοραψωδια»)με το οποιο εκρουε τον κωδονα!

Κατοπιν τουτου όλα τα ανωτερω θεωρουνται …προθύστερα !

~ * ~


Τι λεει η Ευρωπη για την παρεμβαση του ΙΘΙ στην κριση του ευρώ


Τερμα τα διφραγκα, Διευρα!«ιθι δή νυν είπε τούτοις, τίς αυτούς βελτίους ποιεί δήλον γάρ οτι οίσθα μέλον γέ σοι. τόν μέν γάρ διαφθείροντα εξευρών, ως φάς, έμέ, εισάγεις τουτοισί καί …»

Μεταφραση:

Το ΙΘΙ ειπε τωρα σε αυτους (Καυσοκαλυβίτας) τι πρεπει να κανουνε για να βελτιωθουνε διοτι ειναι πλεον φανερο ότι εχουνε μελλον διοτι βρηκε (το ΙΘΙ) αυτόν που τους διαφθειρει και  [τους ειπε ότι αν δεν βελτιωθειτε] θα τη φάτε από εμε και θα΄ναι τόοοση (τούτοισί -με το συμπαθειο), και …….θα τρέχετε στον κατηφορο

Απαντηση του ΓΡΑΠ ΙΘΙ:

Το ΙΘΙ χαιρετιζει την υπέροχον Ευρωπη και υπενθυμιζει ότι ο προεδρος της παραμενει παντα ενθερμος  ευρωπαϊστης και φλογερός λατρης του ευρωπαϊκου πνευματος και σωματος!

Παραλληλα επισημαινει ότι θεωρει αυτονοητο καθηκον του να καταβαλει κάθε προσπαθεια προκειμενου να συνετησει τους χωρια-νους (χωρια ο νους) του(ς) ώστε να βελτιωθουνε:  να αλλαξουνε από όπως είναι τωρα που όταν κοιτανε μπροστα τους ατενιζουν το παρελθον αλλα  να βαλουνε μπροστα τους το μελλον και το παρελθον να παει πισω.

Ερρωσο!

~ * ~


Τι λεει ο Μουσαίος εις «τα καθ’ Ηρώ και Λέανδρον» για το ΙΘΙ


«Κύπριδος ως ιέρεια μετέρχεο Κύπριδος έργα· δεύρ’ ιθι μυστιπόλευε γαμήλια θεσμά θεαίνης. παρθένον ουκ απέοικεν υποδρήσσειν Κυθερείη, παρθενικαίς ου Κύπρις …»

Μεταφραση:

Η Κυπρια δεν παυει να είναι Κύπρια κι ας είναι και παπαδιά, και αν ελθει (δεύρον) στο ΙΘΙ και μυστικα παλευει (μυστιπόλευε) να γαμηθει θεσμικα (με θεσμικο προσωπο -προεδρος κλπ) για ν’ αγιασει (θεαίνης), παρθενα δεν θα φυγει από εκει  μέσα (απέοικεν) εστω κι αν αποδρασει στα Κυθηρα γιατι οι Κυπριες δεν είναι για παρθενιές κι ετσι ……

Απαντηση του ΓΡΑΠ ΙΘΙ:

Το ΙΘΙ χαιρετιζει τον ποιητη Μουσαιο και δηλωνει ότι η θεση του για τους Κυπριους (και κατ΄επεκταση για τις Κυπριες) είναι ταυτοσιμη με αυτή του ποιητη, αλλωστε πολλες φορες στο παρελθον προσωπικα ο ιδιος ο προεδρος θειος Ισιδωρος εχει διατυπωσει τη θεση ότι  «Κυπριος δεν είναι εθνικοτητα, είναι  επαγγελμα».

Παραλληλα τον διαβεβαιωνουμε ότι  ο προεδρος  και τα θεσμικα προσωπα του ΙΘΙ ξερουν πολύ που βαζουν τοσο την πσολί τους οσο και την υπογραφη τους

ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ !

~ * ~

[  Σημείωση του Γρα.Π.Ι. και της μυστικής επιτροπής : το κείμενο αυτό φέρει μελλοντικήν ημερομηνία  , ως μεταχρονολογημένη επιταγή και ούτω δε κατέστη εισέτι δυνατόν να χρονολογηθεί ως προς τη πραγματική στιγμή της γραφής του. Λόγω όμως του επικαίρου ενδιαφέροντος επελέγη ως πρώτον  εις την σειράν των  προς αποδέσμευσιν και δημοσίευσιν εγγράφων του Μυστ. Αρ. Π. ]