Gibson είναι μια μάρκα ηλεκτρικής κιθάρας. Ο Τάσος Μελίτης τη συνταίριαξε με την Παπαλάμπραινα, σε ένα από τα οχτώ διηγήματα του βιβλίου – το οποίο κυκλοφόρησε με αυτόν τον τίτλο. Προς το παρόν,  «στίγμα» υπάρχει μονάχα στο facebook:

http://el-gr.facebook.com/people/Papalampraina-ByGibson/100000901610639

Περί τίνος πρόκειται; Οχτώ διηγήματα που αντικατοπτρίζουν μια γενιά μετρίως μέτρια και πάντα μετρημένη (ο συγγραφέας έχει γεννηθεί στα 1961). Με τις ενοχές, τις νευρώσεις, τα απωθημένα, τις διαψεύσεις και τις απογοητεύσεις – αλλά και την παρεϊστικη διάθεση και την ακατάβλητη (ακόμα) φιλοδοξία για «κάτι περισσότερο».

Τα διηγήματα σε άλλους θα αρέσουν και σε άλλους όχι. Εγώ σας πληροφορώ για την ύπαρξή τους- και διευκρινίζω ότι η Παπαλάμπραινα δεν είναι καμιά ηλικιωμένη ηρωίδα, αλλά το γνωστό τσάμικο, το οποίο παίζει ένας παππούς στα πανηγύρια με την καινούρια του ηλεκτρική κιθάρα. Τη Gibson.