Ενα κείμενο του Βαγγέλη Καργούδη στον Αθήνα 984.  Ο τίτλος του πόστ δικός μου.

http://admin.athina984.gr/node/95523

ΝΔ, «φουσκωμένα ελλείμματα» & ΔΝΤ: Φτάνει πια με τα «κόλπα»…

«Greek 2009 Deficit Was Wider Than Expected» by Paul Hannon

April 22, 2010  6:15 AM

«The Wall Street Journal», Europe‘ s Edition

*                *               *

Έτσι σκέτο. Ασχολίαστο. «Άνευ & άνευ», σαν καφέ πικρό, δηλαδή. Χωρίς παρηγοριά!

Άς φροντίσει κάποιος να το στείλει αμέσως, προς «Κ.κ. Α. Σαμαρά, Π. Παναγιωτόπουλο, Ρηγίλλης, ΑΘΗΝΑ».

Κι’ ας τους αφήσει να σκεφτούν οι ίδιοι, «με τί λογής λόγια» θα το εξηγήσουν στον δόλιο τον δικό τους τον κόσμο, (τον πάλι εμβρόντητο, που βλέπει «πάλι ψευτιές ολούθε»), αυτό το «μπουγιουρντί» το φρέσκο της Γιούροστατ! Που έρχεται και «δένει τόσο απόλυτα»(;) με τις διαβεβαιώσεις των ανθρώπων της νέας ηγεσίας της ΝΔ, (αυτών ντε, των ίδιων που θα’ ρχονταν να βάλουν τέλος μια για πάντα, σ’ εξαπατήσεις και ψευτιές), πως «το ΠΑΣΟΚ(!) είναι εκείνο που «φούσκωσε(!) το Έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, για να μπορεί, απλούστατα, άμα πέσει φυσιολογικά από μόνο του, έστω και ελάχιστα από τα πραγματικά του επίπεδα, (εκεί, γύρω στο 8 – 9% δεν το «υπολόγιζαν» τότε, τα ΝΔημοκρατικά «τζιμάνια»;) να διαβεβαιώνει δημόσια ότι με δικές του ενέργειες το πέτυχε!».

Τόση «πονηριά»!

Με τέτοια «κολπάκια» της πιο παλαιοκομματικής νοοτροπίας, κομματαρχών της επαρχίας του παλιού ελληνικού σινεμά, έλπιζαν οι φρέσκιοι ηγετικοί λεβέντες της ΝΔ, να «κόψουν δρόμο» μέσα από την «έρημο» της εντατικής, σοβαρής, υπομονετικής, έντιμης εντέλει προσπάθειας σε βάθος χρόνου, που απαιτείται για να «κερδίσουν δημόσια λαλιά»:

Να απευθυνθούν δλδ με νέα φωνή, μια φωνή με ήδη κατακτημένο το μίνιμουμ της απαιτούμενης αξιοπιστίας, στον δικό τους πρώτα «πληγωμένο»(όπως και οι ίδιοι ομολογούν) κόσμο, αλλά και σε όλους τους πολίτες: (όπως δικαιούται αλλά και ΟΦΕΙΛΕΙ ένα κόμμα, που άσκησε πρόσφατα αλλά και παλαιότερα διακυβέρνηση, φιλοδοξεί να το επαναλάβει στο μέλλον, και που στις χειρότερες στιγμές του, δεν παύει να αποτελεί την δημόσια έκφραση της φωνής του ενός τρίτου των πολιτών):

*Να εξηγήσει κατ’ αρχήν, (και πέρα από γενικότερες ερμηνείες που έτσι κι αλλιώς οι πάντες περιμένουμε), και με ειλικρινή ευλάβεια, τι ήταν αυτό που πήγε πια ΤΟΣΟ ΣΤΡΑΒΑ στην τελευταία μοιραία διετία 2007 – 2009!

*Κι’ από την άλλη, με ακόμα μεγαλύτερη ίσως ευλάβεια και σεβασμό, (και στο μέγεθος του προβλήματος, αλλά και σ’ αυτούς που η δική τους πλάτη είναι αυτή που κάθε μέρα δοκιμάζεται), να αρθρώσουν δυο-τρεις λιτές, «βαριές»  κουβέντες, για το πώς εκείνοι βλέπουν το πρόβλημα, και ποιες νομίζουν πως θα ήταν οι προσφορότερες επιλογές.

Και προς Θεού, μακριά, από τεχνάσματα αμήχανα, σαν κι’ αυτό με τα ελλείμματα τα «φουσκωμένα», που ΣΗΜΕΡΑ κιόλας καταρρέει με πάταγο!

Και σαν το άλλο, το πιο φρέσκο, εκείνο το τόσο, αλήθεια, μελαγχολικό «Εμείς, (η ΝΔ δλδ.!), ΔΕΝ συμφωνούμε με το ΔΝΤ»(!).

Λες και κάποιος ΑΥΤΟ τους ρώτησε! Και λες και οι άλλοι είναι τόσο πια ανόητοι! Να μην καταλαβαίνουν, φίλοι & αντίπαλοι, πως πρόκειται για ένα ακόμα άθλιο παλιομοδίτικο «κολπάκι», του (ανόητου) τύπου: «Άσε τον αντίπαλο να πληρώνει ΜΟΝΟΣ του, το κόστος των δυσάρεστων (κι’ ας είναι και αναγκαίες!) επιλογών του»…