Oργισμένος είναι ο κ. Κ. Σημίτης με την κατάθεση του πρώην υπουργού και παλαιότερα στενού συνεργάτη του Τάσου Μαντέλη. Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρώην πρωθυπουργός έχει εκνευριστεί τόσο από το ύφος και το περιεχόμενο της κατάθεσης όσο και από τις αιχμές που άφησε ο κ. Μαντέλης για το ποσό των 10 εκατ. μάρκων. Στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού υπάρχει έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι η πολιτική ζωή αποκτά χαρακτηριστικά αρένας χωρίς να τίθενται όρια από τον πολιτικό κόσμο. (…) Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σημίτης δεν σκοπεύει προς το παρόν να τοποθετηθεί δημοσίως, αλλά ίσως αργότερα υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση από το γραφείο του και ιδίως στην περίπτωση που οποιοσδήποτε επιχειρήσει να εμπλέξει στην υπόθεση και τον ίδιο.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=333900&ct=32&dt=27/05/2010#ixzz0p6xAGiqj
45 Σχόλια
Comments feed for this article
27 Μαΐου, 2010 στις 11:33 πμ
Πάνος
Φανταστείτε τι έχει να πάθει αν μάθει κάτι για τα εξοπλιστικά, για το Χρηματιστήριο, για τα υλικά των νοσοκομείων… Νταμπλάς θα τούρθει του
Κινέζουανθρώπου!27 Μαΐου, 2010 στις 11:38 πμ
σχολιαστης
Και ο Σημίτης μόλις βλέπει την κινέζα, ρίχνει βουτιά στη μαγιονέζα
27 Μαΐου, 2010 στις 11:39 πμ
nikiplos
Μην ανησυχεί κανείς! Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο! Έτσι είχε πεί κάποτε (2004) το τιτανοτεράστιος Βουλγαράκης.
27 Μαΐου, 2010 στις 1:13 μμ
sissa ben dahir
Kαλυβάρχα, μπορεί να έχετε χίλια δίκια για την οργή του Κου Σημίτη, αλλά νομίζω είναι ανεπίτρεπτο να ρίχνετε τη σκιά της σπίλωσης στην εθνότητα των Ουιγούρων μέσω της φωτό που δημοσιεύετε.
Ο πρώην άρχων ανήκε στην κυρίαρχη εξινχρονηστική κάστα των Χαν. Για τα αίσχη και την ανηθικότητα των Χαν δεν ευθύνονται στο παραμικρό οι κυμπάρηδες Ουιγούροι.
27 Μαΐου, 2010 στις 1:27 μμ
Πάνος
Μα Χαν είναι, δεν τον βλέπεις; Ένας Χαν, που επιτέλους χαν’…
27 Μαΐου, 2010 στις 2:01 μμ
zeppos
Ο Σημίτης είχε πάντα το «ανάστημα».
Τουλάχιστον βγήκε αμέσως μετά την ομολογία και δήλωσε:
««Θλίβομαι και εξοργίζομαι που τέτοιες πράξεις εκκολάφτηκαν την περίοδο της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ (1996 – 2004). Πράξεις που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα δικαίου, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και προσβάλλουν όσους εργάστηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα».»
Που είναι ο άλλος;
27 Μαΐου, 2010 στις 2:10 μμ
Πάνος
ζέπο, δε σε καταλαβαίνω… Ειλικρινά!
Θέλεις να μας πεις ότι ΧΘΕΣ μόλις πήρε είδηση ο Σημίτης τι έκανε ο υπουργός του;
Άσε…
27 Μαΐου, 2010 στις 2:16 μμ
kapetanios
nikiplε
ο Βουλγαράκης και …όλοι οι υπόλοιποι
(για το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο λέω που μέχρι σήμερα θα έπρεπε να είχε θρυμματιστεί και το κόκκαλο και το μαχαίρι μαζί τόσες φορές που χρησιμοποιήθηκε. Αλλά ξέχασα από σήμερα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα…)
27 Μαΐου, 2010 στις 2:44 μμ
Ο Αιρετικός
Για τα Panhard VBL, τα άχρηστα Zubr, τα TOR-M1, το σκάνδαλο ΜΑΝ (που αφορά και τα οχήματα-φορείς των πυραύλων PATRIOT), τους Pratt & Whitney κ.α. θα πει τίποτα ο Τάπερμαν; Γιατί οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ φέρουν και την υπογραφή του…
27 Μαΐου, 2010 στις 2:57 μμ
zeppos
Πάνο, με καταλαβαίνεις και πολύ καλά!
Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν γνώριζε ο Σημίτης τον χρηματισμό.
Είναι ολέθριο να πιστέψουμε οτι ένας πρωθυπουργός γνώριζε για τις μίζες. Αλοίμονο.
Αλλά εγώ άλλο έγραψα, και η προσπάθεια να πάει η μπάλλα στην εξέδρα ..χλωμή… Εδειξα με τον δικό μου αδέξιο τρόπο, την ειδοποιό διαφορά μεταξύ του κινέζου και του δάμαλου..
Οχι σ’εσένα βέβαια που έχεις άλλωστε βγεί και σε ποστ για το θέμα…
Ετσι γενικώς ομίλησα..
27 Μαΐου, 2010 στις 3:01 μμ
δεξιος
Ζεπο χωρις να αμφισβητησω οτι μπορει υπουργοι της ΝΔ να εχουν παρει λεφτα δεν ειναι περαν πασης αμφιβολιας κατοχυρωμενο.
Δεν εχει ομολογησει κανεις οπως οι Τσουκατος – Μαντελης και αρνουνται τα παντα. Ο προισταμενος τους δεν μπορει να κανει δηλωση που θα τους ενοχοποιησει «θλιβομενος» αφου δεν εχει αποδειχθει.
27 Μαΐου, 2010 στις 3:05 μμ
zeppos
Είναι μια άποψη κι’αυτή..
Αυτό μάλλον περιμένει, την απόδειξη.. ή την ομολογία..
Δηλαδή όσο αρνούνται την ενοχή, ΟΛΑ έγιναν καλώς!
Μα και τον Παυλίδη τον έβγαλε λάδι η βουλή (η δεξιά πλειοψηφία) αλλά ο ΣΑΜ τον έκοψε.. Γιατί άραγε;
27 Μαΐου, 2010 στις 3:13 μμ
δεξιος
Διοτι εθεσε σε δυσκολη θεση το κομμα με 151 βουλευτες μη παραιτουμενος.
Να προσθεσω οτι ειμαι αντιθετος στην τακτικη Καραμανλη να σιωπα για την διακυβερνηση του.Αλλα να κανει δηλωση αποδοκιμασιας υπουργου που δεν εχει ακομη αποδειχθει ενοχος ειναι σαν να τον ενοχοποιει ο ιδιος.
Εν τω μεταξυ αγριος λαικισμος και απο την ισπανικη δεξια.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1141009&lngDtrID=245
27 Μαΐου, 2010 στις 3:23 μμ
zeppos
Καλά.. ο πρώτος διδάξας, ο ΣΑΜ ο οποίος οχι μόνο έβαλε σε δύσκολη θέση το κόμμα, αλλά το έριξε κι’όλας, είναι σήμερα αρχηγός του…
Σημαδιακό νούμερο το 151!
27 Μαΐου, 2010 στις 3:28 μμ
xBerliner
Πάνος:
«Θέλεις να μας πεις ότι ΧΘΕΣ μόλις πήρε είδηση ο Σημίτης τι έκανε ο υπουργός του;»
δεξιός:
«Αλλα να κανει δηλωση αποδοκιμασιας υπουργου που δεν εχει ακομη αποδειχθει ενοχος ειναι σαν να τον ενοχοποιει ο ιδιος.»
Δηλαδή αν το πάρουμε αλλιώς καταλήγουμε στα εξής:
Ερώτημα 1ον: Ο Σημίτης έβαλε το δάχτυλο στο μέλι;
Απάντηση: Άγνωστο.
Ερώτηση 2η: Υπουργοί του Σημίτη έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι;
Απάντηση: ΝΑΙ
Ερώτηση 3η: Ο Σημίτης χθες έμαθε ότι υπουργοί του έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι;
Απάντηση: Προφανώς ΟΧΙ
Ερώτηση 4η: Η δήλωση αποδοκιμασίας του Σημίτη για τους μελωμένους υπουργούς του έπρεπε να γίνει χθες ή νωρίτερα;
Απάντηση Πάνου: ΟΧΙ
Απάντηση δεξιού: ΝΑΙ
27 Μαΐου, 2010 στις 3:48 μμ
Πάνος
Αρκούσε μονάχα μια ολιγόλογη διάταξη νόμου: «η Ζήμενς δεν θα ξαναπάρει δουλειά στην Ελλάδα,αν δε δώσει τον πλήρη κατάλογο αυτών που δωροδόκησε, από το 1821 και μετά».
Κανένας δεν τόλμησε να την περάσει – όλοι αρκούνται να παριστάνουν το παγώνι. (Και ο ΓΑΠ, βεβαίως).
27 Μαΐου, 2010 στις 4:47 μμ
xBerliner
Πάνο
Αυτό δεν μπορούσε να το κάνει (πριν υπάρξουν αποδείξεις ότι χρημάτιζε).
Τώρα όμως μπορεί να νόμιμα να απαιτήσει όχι μόνο να δώσει ονόματα, αλλά να επιστρέψει και χρήματα για ζημιές που προκάλεσε εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.
27 Μαΐου, 2010 στις 5:16 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
Υπαρχει το σοβαρό θέμα αν κάποιος Δημόσιος Λειτουργός είναι «επίορκος» ή όχι (δηλαδή εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και συμμετείχε σε συναλλαγές που έβλαψαν το Δημόσιο).
Υπάρχει επίσης και το σοβαρό θέμα αν το ίδιο έκαναν και Πολιτικά Πρόσωπα.
Το σοβαρότερο όμως από όλα είναι αν υπάρχει «μαύρο πολιτικό χρήμα» και σε ποια έκταση.
Είναι κατά την άποψή μου το σοβαρότερο, αν το εξετάσουμε όχι από άποψη «ηθικής», αλλά από άποψη συνεπειών για την Κοινωνία.
Και αυτό γιατί άπτεται του ζητήματος των εξαρτήσεων, όχι απλώς του «πολιτικού κόσμου» ως άτομα, αλλά των κομμάτων , δηλαδή στη θεσμική του μορφή.
Τα όσα «ακούγονται» από την Εξεταστική για τη Siemens, αλλά και τα όσα συζητούνται για άλλα μεγάλα θέματα, όπως οι Προμήθειες των Νοσοκομείων κλπ, αναδεικνύουν το θέμα του αν τα κόμματα εξαρτώνται (ακόμη και η ύπαρξή τους) από «Προμηθευτές και Συμφέροντα» και σε ποιο βαθμό.
Να προσθέσω ότι από το να χρηματοδοτούνται τα κόμματα φανερά από Επιχειρηματικούς Κύκλους (που δεν συμφωνώ), είναι λιγότερο προβληματικό από το να χρηματοδοτούνται κρυφίως, με αντάλλαγμα να «φροντίσουν για αντισταθμιστικά» από τη διαχείριση του Δημόσιου Τομέα.
Η άποψή μου είναι ότι αν και μπορεί να εμφανίζεται το φαινόμενο του «Πολιτικού χρήματος», αν και μπορεί να έχει σοβαρή έκταση ως φαινόμενο, η κατάσταση απέχει (ακόμη) από το να χαρακτηρισθεί ο Πολιτικός Κόσμος ως όμηρος των Συμφερόντων που (μπορεί να )τον χρηματοδοτούν.
Αντιλαμβάνομαι επίσης (χωρίς να αθωώνω κανέναν) το φαινόμενο, ως αποτέλεσμα και σύμπτωμα ανυπαρξίας πραγματικής πολιτικής δράσης και όχι ως αιτία που «οδηγεί σε εκεμμένα στρεβλή πολιτική δράση».
Άρα, νομίζω ότι η λύση θα προέλθει (αν προέλθει) από το αν θα αξιωθεί η Κοινωνία να αποκτήσει ενεργή και διέξοδη εκπροσώπηση στην κεντρική πολιτική σκηνή και στη διακυβέρνηση.
Έτσι μόνον , κατά τη γνώμη μου θα έχει νόημα και η κάθαρση ή/και η «αυτοκάθαρση».
Σήμερα συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο και με την κύρια ευθύνη στον Πολιτικό Κόσμο. Λέγοντας πολιτικό κόσμο εννοώ όλα τα μορφώματα που «εκπροσωπούν» (ή/και διατείνονται ότι εκπροσωπούν) εντός και εκτός Κοινοβουλίου.
Φυσικά δεν έχουν όλοι την ίδια ευθύνη. Όμως η διαφορά δεν εντοπίζεται κυρίως στον «πρότερο έντιμο βίο», διότι κάτι τέτοιο τεκμαίρεται κατά δήλωση (λίγο πολύ) .
Εντοπίζεται, κυρίως, στο κατά πόσο αντιστέκονται σε μια γενικότερη τάση εξοβελισμού της Πολιτικής από τα κοινωνικά δρώμενα. Δηλαδή από το κατά πόσο «πράττουν» και αν οι «πράξεις» είναι προς όφελος των εκπροσωπουμένων .
Έθεσε ο Σχολιαστής το θέμα των ευθυνών της Αριστεράς σε σχέση με τα όσα λέχθηκαν και από τον Κοροβέση.
Η άποψή μου εκφράζεται σε όσα ανέφερα παραπάνω στο παρόν σχόλιο.
Συγχωρήστε μου να επαναλάβω ένα μικρό σημείο από παλιότερο σχόλιο στο θέμα της στάσης της Αριστεράς στην δεκαετία του 90, για το μόνο λόγο ότι δεν έχω κάτι να αλλάξω:
» ……..
Εκεί, όποιος έχει λύση τη δίνει , αλλιώς κενό δεν υπάρχει.
Έτσι ακόμη και ηγετικά στελέχη της Αριστεράς, καθόλα άμεμπτα και με διάθεση να βοηθήσουν στην απόδοση ευθυνών, να είναι οι Εισαγγελείς (ως νέοι Κωνσταντόπουλοι), κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα της “Οικουμενικής”.
Εκεί ξεκινάει η πραγματική μάχη και αν δεν είσαι έτοιμος να απαντήσεις συγκεκριμένα , δεν θα καταλαβαίνεις τι σημαίνει “άδειες για συχνότητες καναλιών” , “ούτε ψηφιακές συνδέσεις τηλεπικοινωνιών”.
Θα έλεγα ότι εν ονόματι της κάθαρσης ενδέχεται να καταστεί η “νέα υπόθεση Κοσκωτά” πταίσμα, μπροστά σε αυτά που συνήθως την ακολουθούν…
……………………………»
27 Μαΐου, 2010 στις 5:24 μμ
sailinsea
¨Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν γνώριζε ο Σημίτης τον χρηματισμό.
Είναι ολέθριο να πιστέψουμε οτι ένας πρωθυπουργός γνώριζε για τις μίζες. Αλοίμονο¨.
Αν ένας πρωθυπουργός δεν είχε πάρει ¨χαμπάρι¨ τον χορό των μιζών -10.000.000 ευρω παρακαλώ- και την ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ των έργων της siemens ή ανίκανος είναι ή ψεύτης ή σκουλήκι που δεν μπορει να κοιτάξει ψηλά να δει τι γίνεται.
υ.γ. Το χειρότερο απ’ όλα είναι , να υπάρχουν δηλώσεις συμπαράστασης και αμφιβολίας περί του προφανούς γι΄αυτά τα ελεεινά ανθρωπάκια.
27 Μαΐου, 2010 στις 5:32 μμ
Αναγνώστης ο αθηναίος
xBerliner, η γνώμη μου είναι ότι μπορεί να το κάνει και δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.
Το ισχύον Θεσμικό Πλαίσιο προβλέπει τον αποκλεισμό από οποιοδήποτε Διαγωνισμό, ακόμη και για πολύ πιο απλούς λόγους από τη «δωροδοκία».
Επίσης το Ελληνικό Δημόσιο, θα μπορούσε να διεκδικήσει νομικά και αποζημιώσεις, άσχετα αν θα τις κέρδιζε τελικά (Αυτό είχε εισηγηθεί και ο Σ. Μάνος την προηγούμενη περίοδο).
Το θέμα όμως είναι:
δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν να φανούν οι ρόλοι διαφόρων Πολιτικών;;
ή
γιατί δεν «τους παίρνει» να πουν ότι «πετάω τη Siemens και τα προϊόντα της» εκτός Ελλάδος, γιατί μπορεί να συμβεί ότι και στην Υγεία αν οι Βασικοί Προμηθευτές εξοβελισθούν;;
Απάντηση δεν μπορώ να δώσω, μπορεί να ισχύουν και τα δύο, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το θέμα των Προμηθειών πρέπει (έπρεπε) να λυθεί και να σταματήσουν να ψ@@@αρμενίζουν οι Κυβερνώντες…
27 Μαΐου, 2010 στις 6:24 μμ
Γιάννης - 2
Απορία: Γιατί δεν συνέλαβαν τον Μαντέλη επί τόπου όταν κατέθεσε ότι χρηματίστηκε;
Τίνος ευθύνη είναι η παράλειψη;
Σύμφωνα με ανταπόκριση από τη ΝΥ τόσκασε ήδη.
27 Μαΐου, 2010 στις 6:34 μμ
δεξιος
Ισως αιφνιδιασθηκαν και η απαγορευση εξοδου βγηκε σημερα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1141075&lngDtrID=244
Οι εξεταστικες επιτροπες δεν εχουν δικαιοδοσιες διωξης και το αδικημα εχει παραγραφει.
Ως προς τη χρηματοδοτηση των κομματων καλυτερο ειναι το αμερικανικο συστημα.Τα κομματα να εχουν δικαιωμα να δεχονται εισφορες απο οποιονδηποτε και υποχρεωση να τις δημοσιευουν.
Κομματα που δεν θελουν να τις δημοσιευουν (π.χ. ΚΚΕ) δεν θα εχουν κρατικη επιχορηγηση.
27 Μαΐου, 2010 στις 6:46 μμ
Πάνος
«Σχετικά με την έξοδο του Τ.Μαντέλη από την Ελλάδα, ο κ. Πεταλωτλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση αλλάζει το άδικο πλαίσιο που υποθάλπει την ατιμωρησία και τόνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε κανείς να μην έρχεται από εδώ και πέρα στη Βουλή και να φεύγει ατιμώρητος, ομολογώντας ότι χρηματίστηκε, κάτι που όπως είπε, ισχύει και για σήμερα»
(από το σύνδεσμο που δίνει ο δεξιός)
Ρε, δεν ντρέπονται να τα λένε αυτά;
Τι ρωτάω…
27 Μαΐου, 2010 στις 7:30 μμ
Ο Αιρετικός
Θα μας πει κανείς για το φιάσκο του «Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος» που εμπνεύστηκε ο παντελώς ανίκανος Γεράσιμος Αρσένης ή να βγάλω άπλυτα στη φόρα;
27 Μαΐου, 2010 στις 7:39 μμ
δεξιος
Την εποχη που γινονταν αυτα ο Σημιτης παλι εξοργιζοταν αλλα υπερ του Μαντελη.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artid=81021&dt=12/04/1998
27 Μαΐου, 2010 στις 7:48 μμ
Ο Αιρετικός
Αν δεν ήταν καταστροφικά επικίνδυνοι όλοι τους, θα ήταν αστείοι.
27 Μαΐου, 2010 στις 8:15 μμ
δεξιος
Παραμενει.
27 Μαΐου, 2010 στις 8:46 μμ
zeppos
Αυτά που δείχνεις δεξιέ αφορούσαν την κόντρα για τους χειρισμούς με την Ολυμπιακή..
Σε καθε περίπτωση υπενθυμίζω οτι το πασοκ διέγραψε τον Μαντέλη το 2008 με την πρώτη αναφορά σε κατάθεση στην ανάκριση για τον κουμπάρο του. Τότε όμως και έως σήμερα που άνοιξε πάλι το ζήτημα η νέα εξεταστική επιτροπή, κανένας διακστικός λειτουργός δεν τον κάλεσε να τον ρωτήσει, ούτε βέβαια η τότε εξεταστική.
Το ζήτημα που μάλλον θα έχει εξελίξεις, είναι οτι ο Μαντέλης ΗΘΕΛΕ και παρουσιάστηκε στην εξεταστική. Θα μπορούσε από το εξωτερικό να στείλει υπόμνημα η δήλωση. Η ενέργειά του αυτή κάτι κρύβει και δεν θα εκπλαγώ αν μάθουμε στο μέλλον και για άλλους που τα πήραν..
27 Μαΐου, 2010 στις 9:24 μμ
Vita
Από το zougla.gr . Ποιός επιμένει ότι δεν γνώριζε τίποτα ο κ.Σημίτης; καλά όλοι εμείς τα βλέπαμε από τότε-και όχι μόνο για το Μαντέλη- και ο πανεξυπνότερος, ο καταλληλότερος , ο εντιμότερος, ο αδιαφθορότερος δεν είχε καταλάβει τίποτα;
Α ρε Μαλβίνα πού είσαι! Τζάμπα παν οι κ…λοι μας….
27 Μαΐου, 2010 στις 9:49 μμ
σχολιαστης
Nα θυμίσω και μια παλιά συζήτηση στην καλύβα
https://panosz.wordpress.com/2009/08/18/sxoliasths-mizens-aristera/
27 Μαΐου, 2010 στις 10:32 μμ
kapetanios
sxo
τι δουλειά έχει ο Κοροβέσης με το θέμα του Σημίτη και του Μαντέλη ?!
27 Μαΐου, 2010 στις 10:45 μμ
kapetanios
( εν τω μεταξύ «Ο» Μαντέλης καρφώνει τον Σημίτη και φεύγει και «Η» Μαντέλη καρφώνει τον Ρουσόπουλο και γλυτώνει την δίωξη- κοίταξε να δεις η διαολεμένη η συνωνυμία(;) )
27 Μαΐου, 2010 στις 10:50 μμ
σχολιαστης
Είναι ένα συνεχές σκάνδαλο Καπετάνιε, ξεκινάει απο την οικουμενική (δες και αναφορά Κοροβέση) και τελειώνει με την αποκάλυψη.
27 Μαΐου, 2010 στις 10:53 μμ
Πάνος
Ναι, αλλά τη ζημιά ως τώρα την κάνουν οι Κεφαλοννήτες… 😉
27 Μαΐου, 2010 στις 11:04 μμ
kapetanios
Ποιός Κοροβέσης (αυτός ζήτησε και συγνώμη για την μαλακία του εάν θυμάσαι) , ο Μπέης ,ο Νέτας και ο Βότσης εννοείς.
Τώρα για να συνδέεις την οικουμενική με το θέμα του Σημίτη και του Μαντέλη θα έχεις τους λόγους σου-σεβαστοί 😉
27 Μαΐου, 2010 στις 11:13 μμ
δεξιος
E,απο βοηθος του Τομπρα ξεκινησε ο Μαντελης.Και φυσικα μαζι με τη Siemens πηγαινε παρεα μια αλλη εταιρια της οποιας ο ιδιοκτητης ειχε το ιδιο κωδικο ονομα με το Μαντελη (Roco) αλλα οχι ως τραπεζικο λογαριασμο παρα σε ενα αλλο ιδρυμα.
27 Μαΐου, 2010 στις 11:22 μμ
σχολιαστης
Τι λόγους να έχω ορέ Καπετάνιε; Ας μην κολλήσουμε σε ένα link το οποίο δώθηκε γιατί είχαμε το μεσημέρι μια κουβέντα για το ποιοι τα πήραν.;)
Η διαπλοκή της μιζενς με το πολιτικό σύστημα, είναι δεκαετίες, και υπάρχει και ένα πρόσωπο (μύρισε γαύρος) που έχει το ακαταδίωκτο. Και αυτή ήταν η μεγάλη ευθύνη Σημίτη γιατί παρ’ όλα τα τύμπανα που χτυπούσαν το ανέχθηκε.
Οσο για το Μαντέλη, εν μέρει παθαίνει κάποια απο τα χουνέρια που του αξίζουν.
Αν θεωρείς ότι ο Σημίτης ήξερε και αδιαφορούσε, μένει να αποδειχθεί. Τώρα τι εννοείς με το κάρφωμα Μαντέλη σε Σημίτη, θα μας το πεις. 😉
27 Μαΐου, 2010 στις 11:24 μμ
σχολιαστης
Τώρα είδα δεξιέ το σχόλιό σου. Με τον «ακατανόμαστο» συνεργάστηκαν μια χαρά και οι ΝΔ. 😉
27 Μαΐου, 2010 στις 11:32 μμ
δεξιος
Σε δευτερη φαση ναι.Εχω δει ομως γραμμα προς τους εργαζομενους της εταιριας του που τους ζητει να μη ψηφισουν ΝΔ.
27 Μαΐου, 2010 στις 11:48 μμ
Γιάννης - 2
Δεξιέ,
Σχετικά με τη ελεύθερη χρηματοδότηση πολιτικών στην Αμερική, πρέπει να προσθέσεις ότι οι χορηγίες προς υποψηφίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ να χρησιμοποιηθούν γιά προσωπικά έξοδα, άσχετα με τις εκλογές.
Απειροι πολιτικοί έχουν μπλέξει σε διάφορους βαθμούς επειδή έβαλαν στο χέρι εκλογικές χορηγίες.
Στον Καναδά, ο νόμος είναι ακόμη χερότερος γιά τους πολιτικούς. Οι χορηγίες μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ από φυσικά πρόσωπα με καθαρή φορολογική ενημέρωση (αποκλείονται οι εταιρίες), και με ανώτατο όριο 5000 (;) Δολλαρια που ο πολιτικός οφείλει να δημοσιεύσει.
28 Μαΐου, 2010 στις 12:39 πμ
Rogerios
Συνεργασία (αρμονικότατη) ακατανόμαστου και κυβερνήσεων ΝΔ υπήρξε και το διάστημα 90-93. Τότε συνάφθηκαν και οι πρώτες μεγάλες συμβάσεις του με το ελληνικό Δημόσιο. Βέβαια με την αμέσως επόμενη κατάσταση εδραιώθηκε για τα καλά…
28 Μαΐου, 2010 στις 12:41 πμ
Rodia
Για τη Ζιμενς και τις μιζενς ο κοσμος τό’χε τουμπανο και η κυβερνηση κρυφο καμαρι, ήδη απο το 1990, οταν καμμια (μα ΚΑΜΜΙΑ λεμε) ξενη εταιρεια δεν σταυρωνε δουλεια εδω στη χωρα μας. Δε πα να εδινε καλυτερες τιμες σε διαγωνισμους.. η Ζιμενς ειχε τα «κονε» και τις επαιρνε με οποιοδηποτε προϋπολογισμο προσφορας. Ενα ψιλοπαραδειγματακι οι συσκευες του ΟΤΕ και ενα πιο χοντρουλο οι εγκ/σεις του δορυφορικου σταθμου στη Νεμεα… Μονοπωλειο η κυρια! 👿
28 Μαΐου, 2010 στις 12:51 πμ
kapetanios
θα σας το πω, αλλά κάθε πράμα στον καιρό του κύριε σχολιαστή μας 😎
( έχω καιρό να δω τον @παπούλη ρε γμτ, τέτοια ώρα έσκαγε και κάπου κάπου μύτη παλαιότερα.)
28 Μαΐου, 2010 στις 7:17 πμ
Πάνος
Παίδες και κόρες, καλημέρα!
Σε λίγο φεύγω για (σχετικά) μακρινό ταξίδι – κατεβαίνω Τρίπολη. Καλώς εχόντων, θα επιστρέψω στο Βορρά και την καλύβα αύριο βράδυ. Τα λέμε.
28 Μαΐου, 2010 στις 9:09 πμ
kapetanios
Τα λέμε νεαρέ 😎
(αλλά δεν μπορούσες και συ αθεόφοβε να φτιάξεις ένα τριήμερο της προκοπής!)