(Από την Ελευθεροτυπία)

Στην πόρτα της εξόδου από το Συνασπισμό βρίσκονται τα μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν κατέστη ικανή να τους μεταπείσει ώστε να μην αποχωρήσουν από τα όργανα του κόμματος.

Μετά την υπερψήφιση των πολιτικών θέσεων της πλειοψηφίας ο Φώτης  Κουβέλης ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου την αποχώρηση της πτέρυγας από τη συμμετοχή στα όργανα του ΣΥΝ. Στη συνέχεια, τα στελέχη και τα μέλη της πτέρυγας αποχώρησαν από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο.

Ο Φώτης Κουβέλης επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα τηρήσει τη Δευτέρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δήλωσή του στο enet.gr, ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής της Αριστεράς, συνεργαζόμενος με το Συνασπισμό και όχι το ΣΥΡΙΖΑ. Πρότεινε τα κομματικά γραφεία του ΣΥΝ να γίνουν… ρεσεψιόν για να υποδεχτούν νέα μέλη, προερχόμενα από την Αριστερά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=169890

(Ενός κακού μύρια έπονται: θα έρθουν τώρα διάφοροι και θα γυρεύουν την τύχη τους σε συνεργασίες με τους Οικολόγους – Πράσινους… Κλείσανε το δικό τους σπίτι, θα κλείσουν και των παραδίπλα, πριν καταλήξουν εκεί που είναι να καταλήξουν…)