Ενα επίκαιρο και ενδιαφέρον θεματάκι συνοδευόμενο απο φωτογραφία εθνικής σταρ που λιάζεται (1984)
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=342384&dt=11/07/2010
«Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει»- Ενα ακραίο ενδεχόμενο που θα μπορούσε να προκαλέσει τεκτονικά ρήγματα στην οικονομία όλης της Ευρώπης
Εφιαλτικό σενάριο για την ευρωζώνη
Το τέλος της ΟΝΕ, η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα και το ντόμινο της καταστροφής
ΑΓΗΣ ΜΑΡΚΟΥ | Κυριακή 11 Ιουλίου 2010
Εφιαλτικές όχι μόνο για την Ελλάδα και την ευρωζώνη αλλά και για το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι οι επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας, που θα σημάνει και την έξοδό της από το ευρώ. Υφεση, κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, άνοδος του πληθωρισμού και αύξηση της ανεργίας είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου οικονομικού περιβάλλοντος που θα διαμορφωθεί. Πρόκειται για τρομακτικά σενάρια που περιγράφονται σε έρευνα της ΙΝG, η οποία προσπαθεί να σκιαγραφήσει το νέο τοπίο που θα σημάνει για την Ευρώπη η ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας ή η διάλυση της ευρωζώνης και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα. Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης προκύπτουν από ένα χρηματοοικονομικό μοντέλο που δημιουργείται για πρώτη φορά με στόχο την προσομοίωση του τέλους της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο «Βήμα» ο επικεφαλής οικονομολόγος της ολλανδικής τράπεζας κ. Μark Cliffe, ο οποίος επιμελήθηκε της σχετικής έρευνας, επεσήμανε ότι οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία παραμένουν μεγάλες, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή επώδυνων μέτρων για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών αποτελεί μονόδρομο. «Χρειάζεται πολιτική βούληση για να γίνουν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε σχετικά, συμπλήρωσε όμως ότι το κακό ιστορικό της χώρας μας και το μέγεθος των προβλημάτων καθιστούν επιφυλακτικούς τους αναλυτές. Πάντως ο κ. Cliffe προειδοποίησε ότι όσοι βλέπουν ως ενδεδειγμένη λύση για την έξοδο από την τρέχουσα κρίση τη χρεοκοπία δεν αντιλαμβάνονται το ντόμινο που θα προκληθεί σε μια τέτοια περίπτωση, οδηγώντας σε «οικονομική βαρυχειμωνιά» για μεγάλο διάστημα, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά μια ολόκληρη ήπειρο.
Συγκεκριμένα, η πτώση του ΑΕΠ τον πρώτο χρόνο της νέας πραγματικότητας εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 5% στη Γερμανία ως 9% στη χώρα μας, ενώ η υποτίμηση για τα εθνικά νομίσματα σε σχέση είτε με το ευρώ είτε με το νέο γερμανικό φράγκο θα ξεπεράσει το 50%. «Οι διακυμάνσεις που παρουσίασαν οι αγορές μετά την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Βrothers το 2008 θα φαίνονται ανώδυνες μπροστά σε αυτά που θα επακολουθήσουν» αναφέρει ο κ. Cliffe. Η πτώχευση της Ελλάδας θα οδηγήσει σε διψήφια ποσοστό τον πληθωρισμό σε Ισπανία και Πορτογαλία, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, οι οποίες θα υποστούν ένα αποπληθωριστικό σοκ, το οποίο είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε νέα ύφεση τόσο τις ΗΠΑ όσο και τη Βρετανία. Παράλληλα, το μοντέλο δείχνει ότι οι τιμές μετοχών και ακινήτων οδηγούνται βίαια σε χαμηλότερα επίπεδα, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις να εκπονήσουν νέα πακέτα διάσωσης για τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος θα πληγεί από ένα νέο κύμα ανόδου των επισφαλειών. Για την ελληνική κτηματαγορά αναμένεται πραγματικό κραχ, με τις τιμές να υποχωρούν μέσα σε μία διετία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%.
Σύμφωνα με τον κ. Cliffe τα αποτελέσματα της μελέτης μπορούν να αποτελέσουν τροφή σε όσους θεωρούν ορθή πολιτική επιλογή την έξοδο μιας οικονομίας από το ευρώ. Αν συμβεί αυτό, η ΙΝG εκτιμά ότι η ύφεση θεωρείται δεδομένη, με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% στη Γερμανία, 9% στην Ελλάδα, 3% στη Βρετανία και 5% στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Την ίδια στιγμή η πτώση των ρυθμών ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, σε συνδυασμό με την ανατίμηση του δολαρίου σε σχέση με τα υπόλοιπα βασικά νομίσματα, θα οδηγήσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε αρνητικά επίπεδα και τον ρυθμό μεταβολής του αμερικανικού ΑΕΠ.
Ο κ. Cliffe απαντά και στους οικονομολόγους που εκτιμούν ότι η προσωρινή επαναφορά των τοπικών νομισμάτων για ορισμένες αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα θα είχε σημαντικά οφέλη που θα τις βοηθούσε να ξοφλήσουν τα χρέη τους. «Αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, η υποτίμηση του νομίσματός της όχι μόνο δεν θα συνέβαλλε στη βελτίωση των δημοσιονομικών προβλημάτων αλλά θα οδηγούσε σε επιδείνωση των σχετικών δεικτών, όπως το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ» τονίζει ο οικονομολόγος της ΙΝG. Επιπλέον, δεν υιοθετεί την άποψη ότι θα υπάρξει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας από τη νομισματική υποτίμηση. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι μπορεί οι εξαγωγές προς τον υπόλοιπο κόσμο να αυξηθούν, ωστόσο σημειώνει ότι δεν θα μπορέσει να αντισταθμιστεί από αυτές η σημαντική υποχώρηση της εγχώριας ζήτησης.
Τέλος, στη μελέτη εξετάζεται και το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η διατήρηση του ευρώ στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της. Σε μια τέτοια περίπτωση οι επιπτώσεις για τις υπόλοιπες χώρες θα είναι μικρότερες. Ωστόσο θα προκληθεί η υποτίμηση της νέας δραχμής σε σχέση με το ευρώ, η οποία υπολογίζεται από το μοντέλο της ΙΝG στο-80%. Το σενάριο αυτό θα σημάνει το άμεσο «λουκέτο» για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν στην εγχώρια αγορά εισαγόμενα προϊόντα, καθώς τα κόστη αγοράς τους θα καταστούν απαγορευτικά. Από την άλλη, σε διεθνές επίπεδο πλήγμα θα δεχόταν η εμπιστοσύνη στις αγορές, με την ισοτιμία ευρώ- δολαρίου να υποχωρεί ως και το ιστορικό χαμηλό του 0,85 από περίπου 1,25 σήμερα.
131 Σχόλια
Comments feed for this article
11 Ιουλίου, 2010 στις 10:23 πμ
σχολιαστης
Η φωτογράφηση έχει γίνει στη Δήλο.
11 Ιουλίου, 2010 στις 10:34 πμ
Πάνος
…με μοντέλο τη Ζωή Λάσκαρη, φωτογράφο τον Δοαμαντόπουλο (αν θυμάμαι καλά) και κειμενογράφο τον Γιώργο Λιάνη, για το playboy της εποχής εκείνης, το οποίο -νομίζω- χρεοκόπησε…
Καλημέρα σχολιαστή! 🙂
11 Ιουλίου, 2010 στις 10:36 πμ
σχολιαστης
Καλημέρα καλυβάρχα! 🙂
11 Ιουλίου, 2010 στις 11:02 πμ
nikiplos
Όταν χρεωκοπούμε χρησιμοποιώντας το αγλάϊσμα των υλικών, φανταστείτε τι γίνεται σήμερα που έχουμε τον … κατιμά… 😉
11 Ιουλίου, 2010 στις 11:24 πμ
δεξιος
Mα γινεται να μην χρεωκοπησει;
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=34005&catid=9
11 Ιουλίου, 2010 στις 11:29 πμ
δεξιος
Oι ξενοι παντως ελπιζουν.
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704911704575326553039985226.html
11 Ιουλίου, 2010 στις 11:44 πμ
σχολιαστης
Αν εφαρμοστεί η τρομερή πρόταση του φίλου μας του Αντώνη;
11 Ιουλίου, 2010 στις 11:48 πμ
Ενη
Τι γίνεται Σχολιαστή, μόλις και γλυτώσαμε μερικές μέρες απο την τρομολαγνεία των ΜΜΕ ,με σενάρια χρεοκοπίας τώρα η λίγο αργότερα (ετσι για να εχουμε κάποιες ελπίδες), βρήκες εσύ να μας δώσεις τα σενάρια που «διεκτραγωδεί» ο κ.Μαρκου;;
«Ολική επαναφορά» λοιπόν στήν καταστροφολογία. Και αναρωτιέται κανείς ποιά η σκοπiμότητα αυτών των δημοσιεύσεων; Βέβαια ισχύει και η πιθανότητα να μην τύχουν και του δέοντος ενδιαφέροντος απο τους αναγνώστες,που ειναι και το πλέον πιθανό, οι οποίοι εχουν «μπαφιάσει» απο τέτοιες αναλύσεις ολο αυτό το διάστημα.
11 Ιουλίου, 2010 στις 11:50 πμ
δεξιος
Αν εφαρμοζεται οχι.Δεν μπορει ελαφρα να πει κανεις οτι γινεται οτι ή δε γινεται.
Εχει παρα πολλα στοιχεια και λεπτομερειες και βασιζεται στο οτι μπορει να βρει 50 δις απο αξιοποιηση περιουσιας του Δημοσιου που θα ριξουν το χρεος κοντα στο 100%.
Αλλα αυτο πρεπει να αρχισει απο τωρα γιατι καθως οι τιμες θα πεφτουν θα μειωνεται και η αξια ολων των ακινητων.Προς το παρον δε κουνιεται φυλλο.
Ουτε τις επεκτασεις της Αττικης Οδου που γινονται με αυτοχρηματοδοτηση δεν προχωρουν για να μη θιγει το «πρασινο» προφιλ της Μπιρμπιλη.
11 Ιουλίου, 2010 στις 12:49 μμ
nikiplos
δεξιέ δράττομαι της ευκαιρίας σχετικά για την αττική οδό να πω κάποια πράγματα…
Κατ’ αρχήν ούτα θα την ρωτήσουν την Τίνα. Ή θα κάνει αυτό που πρέπει, ή θα πάρει τα snickers της και θα πάει από κει που ‘ρθε… Από επικοινωνιακές φατσούλες βράζει ο τόπος, πόσο μάλλον από φιλόδοξους/ες.
Όσο για την Αττική Οδό καθώς και για τον προαστιακό, είμαι σε θέση να γνωρίζω καλά, πως αν δεν ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας 2004, ούτε … η χάραξή τους επι χάρτου θα τολμούσε να γίνει. Τα συμφέροντα ήταν τόσο πολλά… (Μόνο ο γνωστός Εργολάβος των γυάλινων πύργων της Κιφησίας είχε 300 επώνυμες υπογραφές κατά του έργου. Φανταστείτε να προσέφευγαν όλοι ετούτοι διαδοχικά στο ΣΕ.)
Σχετικά με τη γη και την ακίνητη περιουσία η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη χώρα… ας μην παίζουμε με αυτά. Γιατί οι χαράξεις των δρόμων όσο καλό κι αν κάνουν ξαφνικά κάνουν …στροφές 180 μοιρών για να μην θίξουν συγκεκριμένα συμφέροντα και περιουσίες…
Η Τίνα (και η κάθε Τίνα) δεν είναι παρά ένα μωρό με το κουβαδάκι του στην παραλία. Εδώ έφαγε κλωτσιά (και άλλαξε απόψεις σε ένα μόλις βράδυ) ο υπερυπουργός Σουφλιάς ο τροπαιοφόρος το 2004.
11 Ιουλίου, 2010 στις 1:15 μμ
Σπίθας
Δεν υπάρχει ανώδυνη διέξοδος από την κρίση
George Irvin, Κυρ. Ελευθεροτυπία, 04/07/2010
» Εικάζω -και υπογραμμίζω ότι αυτό είναι μια εικασία- πως η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ,
***αλλά θα υποχρεωθεί αργά ή γρήγορα να επαναδιαπραγματευθεί αρκετό ποσοστό του εθνικού χρέους για καλύτερους όρους αποπληρωμής. Στην περίπτωση αυτή, οι γερμανικές, γαλλικές, ελληνικές και άλλες τράπεζες θα υποστούν κάποιες απώλειες. Αλλά η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους επιλύει μόνο μέρος του προβλήματος.
Στην πραγματικότητα, βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει ανώδυνη διέξοδος από την κρίση για τους απλούς, σκληρά εργαζόμενους Ελληνες. Μακροπρόθεσμα, η ευρωζώνη θα χρειαστεί να διαμορφώσει έναν θεσμό ισχυρού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, ανάλογο με αυτόν των ΗΠΑ, αν επιθυμεί να επιβιώσει. Αλλά, όπως παρατήρησε τόσο εύστοχα ο Κέινς, μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί.»
11 Ιουλίου, 2010 στις 1:28 μμ
zeppos
Μετά αν σας πούνε σεξτιστικό μπλοκάκιο .. θα παραξηγηθείτε;
Που κολλάει ρε σεις η Λάσκαρη ξεβράκωτη με την εθνική χρεωκοπία;
Ή κολλάει;
11 Ιουλίου, 2010 στις 1:36 μμ
zeppos
Τα δυό άκρα συναντώνται.
Ακόμη και οι Εγγλέζεοι καπιταλιστές, συμφωνούν με την Παπαρήγα.
Η Ευρωζώνη πρέπει να διαλυθεί!
«Η διάσπαση της Ευρωζώνης θα καταστούσε δυνατή την επιστροφή της ανάπτυξης σε όλην την Ευρώπη, τόνισε ο Κρίστοφερ Σμόλγουντ, οικονομολόγος του γραφείου Cabinet Economics, που υποστηρίζει την επιστροφή στο σύστημα των εθνικών νομισμάτων ως μοχλού για την ανάκαμψη στη Γηραιά Ήπειρο.
«Για το συμφέρον της οικονομικής υγείας και της μελλοντικής επιτυχίας στην ΕΕ, η Ευρωζώνη θα πρέπει να διαλυθεί», υποστηρίζει το λονδρέζικο γραφείο.»
11 Ιουλίου, 2010 στις 1:53 μμ
Σπίθας
– » Είναι εξοργιστικό να βλέπουμε τους κυβερνώντες μας να συνεχίζουν ο καθένας από την πλευρά του τη δική τους απλοϊκή πορεία…
– …»τα μέτρα που εφαρμόστηκαν και τα οποία αφορούσαν την αύξηση των δημοσίων ελλειμμάτων υπήρξαν ταυτόχρονα υπεραπλουστευτικά…»
– «..μήπως θα πρέπει να δράσουμε με πολλή επιδεξιότητα, γεγονός που δεν μας εμποδίζει να ορίσουμε ένα μεσομακροπρόθεσμο πρόγραμμα για την επιστροφή της οικονομικής ισορροπίας; »
……………..
Ηρθε η ώρα για οικονομικό διευθυντήριο στην Ευρώπη
JEAN – MARIE COLOMBANI
11 Ιουλίου, 2010 στις 1:54 μμ
psychedelic reflection
η ξεβράκοτη μάλλον κολάει σε μας και η στήλη πάνω στην οποία κάθεται μάλλον κολάει στην εθνική οικονομία που προς το παρόν είναι σε οριζόντια θέση ακόμη.
11 Ιουλίου, 2010 στις 3:39 μμ
Ενη
Επίσης, ο Στίβεν Τζένινγκς, διευθύνων σύμβουλος της Renaissance Capital, της ρωσικής επενδυτικής τράπεζας που δραστηριοποιείται στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ανέφερε πως ήδη παρατηρείται σημαντική ροή κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές. «Το 80% των συναλλαγών μας δεν γίνεται με τη Δύση και το ίδιο θα συμβεί και με τη ροή κεφαλαίων. Το Λονδίνο δεν θα μπορέσει μάλλον να διατηρήσει την ηγετική του θέση στη ροή κεφαλαίων και πιθανόν να εκτοπιστεί στα επόμενα δύο με τρία χρόνια από τις αναδυόμενες οικονομίες. Επιπλέον, η υψηλή φορολογία και η δυσμενής μεταναστευτική πολιτική συντελούν στην απομάκρυνση
Zeppos
Τα βρετανικά μέσα ανησυχούν γιατί αλλα οικονομικά κέντρα αναδύονται…
(το λινκ θα το δώσω μετά)
11 Ιουλίου, 2010 στις 3:41 μμ
Ενη
και το σχετικό λινκ με τα παραπάνω
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_07/07/2010_345904
11 Ιουλίου, 2010 στις 4:34 μμ
σχολιαστης
Ενη, έχω γράψει στην καλύβα ότι δεν πιστεύω ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα. Αν θέλεις γιατί αν χρεοκοπήσει θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τα οποια με την αποσόβηση της χρεοκοπίας δεν θα 🙂
Οσο για το ενδιαφέρον των αναγνωστών, αν ρίξουν μια ματιά θα είναι κυρίως για την καλλιτέχνιδα. Μην ξεχνάς ότι διανύουμε Ιούλιο. 🙂
11 Ιουλίου, 2010 στις 7:00 μμ
Πάνος
Η Ελλάδα, ως κράτος, δεν θα χρεοκοπήσει ή μάλλον θα χρεοκοπήσει ΜΑΖΙ με την υπόλοιπη Ευρωζώνη.
Δεν είναι ΕΚΕΙ το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ότι έχει επιλεγεί, προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να χρεοκοπήσουν οι Έλληνες (πιο σωστά: οι κάτοικοι αυτής της χώρας – γιατί υπάρχουν και πολλοί μετανάστες).
ΕΔΩ είναι ο κόμπος: προστασία των δανειστών και των τραπεζών, υλοποίηση των πάγιων δογματικών απαιτήσεων του καπιταλισμοιύ – καζίνο (νέα εργασιακά) κλπ. Ταυτόχρονα, πλήρης αδιαφορία για τους πολίτες και το μέλλον (που τους περιμένει).
Αλλά το έργο ΔΕΝ έχει τελειώσει ακόμα. Για την ακρίβεια, μόλις άρχισε…
*
Λόγω διακοπών, δικαιούμαι να ζητήσω ένα λινκ με τις θέσεις της ΝΔ – θα έβγαιναν στις 7 Ιουλίου αν θυμάμαι καλά. Μερσί.
11 Ιουλίου, 2010 στις 7:11 μμ
Πάνος
Αυτό το είδατε;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/07/2010_407645
11 Ιουλίου, 2010 στις 7:54 μμ
δεξιος
@ Πανος
Η ομιλια Σαμαρα στις 7 Ιουλιου.
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=63469&Itemid=92
11 Ιουλίου, 2010 στις 8:15 μμ
derv
Παντως ενα ειναι σιγουρο, οτι οι βουλευτες μας δεν προκειται να χρεοκοπησουν. Πως θα σωσουν την ελλαδα αλλωστε;
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=19928948
11 Ιουλίου, 2010 στις 8:31 μμ
Πάνος
Θενξ, δεξιέ. Το διάβασα …διαγώνια. Απορώ γιατί δεν το συζητήσατε καθόλου στην καλύβα – αλλά διακοπεύοντος εμού φαίνεται πως ουδένα ενδιαφέρει η εναλλακτική πρόταση του κόμματος της αξ. αντιπολίτευσης… 😉
11 Ιουλίου, 2010 στις 8:34 μμ
Πάνος
Να σημειώσω μόνο ότι την κεντρική θέση του Σαμαρά, περί εκμετάλλευσης της περιουσίας του Δημοσίου, την είχε προτείνει ήδη από το Γενάρη (αν θυμάμαι καλά) ο Σπύρος ο Ντόβας (της μπλογκόσφαιρας). Και μου φαίνεται παράξενο να έχει μονάχα η ΚΕΔ περιουσία περί τα 270 δις (αντικειμενικές αξίες) και η χώρα μας να γίνεται ζήτουλας και καραγκιόζης (από τη μία) και να πνίγει τους ανθρώπους της (από την άλλη)…
11 Ιουλίου, 2010 στις 8:44 μμ
δεξιος
Eγω δεν το προβαλλα γιατι δεν εχω εμπιστοσυνη οτι μπορει να αξιοποιηθουν τα ακινητα του Δημοσιου.Οχι τοσο γιατι δε γινεται αλλα γιατι ειμαι σιγουρος οτι διαφορα «κινηματα πολιτων» (και καταπατητων) και Συμβουλια Επικρατειας θα το εμποδισουν.
Οι αλλοι ετσι κι αλλιως δεν πιστευουν τη ΝΔ.Υπαρχει ή το ΠΑΣΟΚ με το μνημονιο ή η σταση πληρωμων των επαναστατων.
Αλλωστε και τα ΜΜΕ το εθαψαν.
11 Ιουλίου, 2010 στις 9:30 μμ
kapetanios
υπάρχει μια λύση
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-07-05-23-08-58-2010070525383/
Όσο βέβαια το χρέος διέπεται από το Ελληνικό και όχι από το Αγγλικό (εμπράγματη ασφάλεια κλπ) δίκαιο.
Το σημαντικό στοιχείο και άγνωστο για μένα μέχρι προχθές που το διάβασα :
«..σύμφωνα με δεδικασμένο στα αμερικανικά δικαστήρια, μετά από μία εθελοντική ανταλλαγή χρέους δεν τίθεται θέμα πληρωμής ασφαλίστρων χρέους [1] ούτε σε αυτούς που συμμετείχαν αλλά ούτε και σε αυτούς που δε συμμετείχαν σε αυτήν. Η συλλογιστική του δικαστηρίου στην απόρριψη σχετικού αιτήματος από δανειστή που συμμετείχε σε εθελοντική αναδιαπραγμάτευση ήταν πως α) δεν υπήρξε υποχρεωτική συμμετοχή και β) δεν υπήρξε καν αλλαγή των όρων της αρχικής δανειακής σύμβασης αφού αυτή δεν καταργήθηκε αλλά ανταλλάχτηκε με νέα…»
[1] Το ύψος των ασφαλίστρων (CDS) από το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας ξεπερνά τα 85 δις δολάρια, κάτι που σημαίνει πως αν αυτό το ενδεχόμενο λάβει χώρα, τα χρηματιστηριακά σχήματα που έχουν πουλήσει τα συγκεκριμένα ασφάλιστρα, θα πρέπει να προβούν σε αποζημιώσεις των ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα μία νέα κρίση να προστεθεί στην τραπεζική, που ήδη, τότε, θα υπάρχει )
11 Ιουλίου, 2010 στις 10:06 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Να σημειώσω μόνο ότι την κεντρική θέση του Σαμαρά, περί εκμετάλλευσης της περιουσίας του Δημοσίου, την είχε προτείνει ήδη από το Γενάρη (αν θυμάμαι καλά) ο Σπύρος ο Ντόβας»
Όχι ακριβώς.
Ο Σ. Ντόβας είχε προτείνει, συνεπής με την εξτρεμιστική πολιτική φιλοσοφία που υποστηρίζει, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γής, την πώληση της σε ιδιώτες δηλαδή. Αυτά που προτείνει ο Αντ. Σαμαράς είναι πολύ πιο ήπια μέτρα, και είναι πιθανό πως θα είναι και πιο αποτελεσματικά.
Το κακό με τους Έλληνες πολιτικούς όμως είναι πως όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση έχουν ένα σωρό ωραίες ιδέες. Αλλά όταν γίνονται κυβέρνηση, πάντα κάτι έκτακτο συμβαίνει…
…και οι ωραίες ιδέες καταλήγουν στα σκουπίδια…
11 Ιουλίου, 2010 στις 11:29 μμ
Πάνος
«Ο Σ. Ντόβας είχε προτείνει, συνεπής με την εξτρεμιστική πολιτική φιλοσοφία που υποστηρίζει, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γής, την πώληση της σε ιδιώτες δηλαδή.»
Ναι. Και συμπλήρωνε ότι η ιδιοκτησία ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ σε εύλογο χρόνο στο Δημόσιο, μέσω της φορολογίας 😉
*
δεξιέ,
το φαντάστηκα (ότι το έθαψαν). Αλλά πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία αξίζει (καταρχήν) να συζητηθεί.
Ίσως το κάνουμε στην καλύβα, πριν φύγετε όλοι για διακοπές… 😉
11 Ιουλίου, 2010 στις 11:32 μμ
Πάνος
Ξανά για την περιουσία του Δημοσίου: εκμετάλλευση ΔΕΝ σημαίνει (υποχρεωτικά) πώληση. Αν θυμάμαι καλά αυτά του (πολύ βιαστικά) είδα στο κείμενο, προτείνονται κατά βάση άλλες μορφές.
12 Ιουλίου, 2010 στις 12:05 πμ
silia
Συγγνώμη για το ψιλοάσχετο του σχολίου μου , αλλά … αρχαία ερείπια είναι αυτά , πάνω στα οποία λιάζεται η ομολογουμένως very-very … καλλίκορμος σταρ ;
Όχι τίποτα άλλο δηλαδή , αλλά , γιατί κράξαμε τόσο πολύ τα γαμήλια … μίνι επάνω στο ΑΒΕΡΩΦ ;…
12 Ιουλίου, 2010 στις 12:17 πμ
Ενη
VIVA ESPAΝΑ !!!!
Η εκδίκηση των PIGS
12 Ιουλίου, 2010 στις 12:26 πμ
Ενη
Πάνο
Τι θες και σκοτίζεσαι τώρα στίς διακοπές σου. Εχεις καιρό αργότερα για συζητήσεις επι συζητήσεων.
Δεν ειναι «εκμετάλλευση της δημοσιας περιουσίας» αλλά «αξιοποίηση» κάτι που ηδη νομίζω βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού σε κυβερνητικό επίπεδο.
Ο κ. Σαμαράς φοβάμαι οτι ερχεται…… δεύτερος, πάντως σε γενικές γραμμές, θετική η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νομίζω.
12 Ιουλίου, 2010 στις 1:32 πμ
kapetanios
Διαβάζοντας κι εγώ διαγώνια
η «πρόταση» (πέρα από τον επιχειρούμενο τετραγωνισμό του κύκλου-ακούτε εμένα που είμαι οικονομολόγος- που θυμίζει ΓΑΠ ) της ΝΔ για την εκμετάλλευση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας αγγίζει ,να μην πω ξεπερνά, τα όρια του γελοίου.
1 δεν μπορεί να αλλάξει την συμφωνία με το ΔΝΤ
2 αξιολογεί σαν μεθυσμένος (ή έχει πέσει στα σκληρά)
3 θεωρητικολογεί ασύστολα πχ : «..Μόλις και εφ’ όσον καταφέρουμε να μειώσουμε το έλλειμμα και το χρέος ταχύτερα, ή βρεθούμε με σημαντική ρευστότητα, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε..» (και μένα η γιαγιά μου εάν και εφόσον είχε καρούλια θα ταν πατίνι)
4 αντιφάσκει διαρκώς : από την μια πλέκει το εγκώμιο στις επενδύσεις του Κωνσταντόπουλου στην Μεσσηνία (εύχεται μάλιστα να βρεθούν και καμπόσοι άλλοι στους οποίους μάλιστα θα δώσει δημόσια έκταση και δεν θα χρειαστεί να την αγοράσουν όπως ο «καπεταν Βασίλης» – έτσι τον αποκαλεί) και από την άλλη κατηγορεί την «Ισπανική λογική» απ την οποία εμπνεύστηκε ο ίδιος ο Κωνσταντόπουλος(!)
και 5 το γελοιωδέστερο, φαίνεται να βασίζει *σχεδόν* αποκλειστικά το «πρόγραμμα» του στην ανάσταση του real estate στην χώρα μας ,το οποίο διάλυσε κατ αρχήν η ίδια η ΝΔ και εν συνεχεία το πασοκ , που για να συνέλθει από το σοκ θα χρειαστούν πάνω από 6-7 χρόνια στην **καλύτερη** των περιπτώσεων.
Και «εάν και εφόσον και όταν» (καλό μου φαίνεται θα το χρησιμοποιώ κι εγώ!) γίνει αυτό το θαύμα να μας πει μονάχα ποιος και γιατί να αγοράσει «κατασκευές με υψηλές προδιαγραφές» σε μια Ελλάδα που πυροβολεί την ακίνητη περιουσία .
Κάνει μάλιστα πως δεν καταλαβαίνει γιατί «η ζήτηση για τέτοιου είδους κατοικία κατευθύνεται στην Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κροατία «την ώρα μάλιστα που κατά τον ίδιο » η Ελλάδα πλεονεκτεί καθαρά έναντι όλων αυτών των χωρών» (!!)
(από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα )
Γνώμη μου
, αυτό που «φιλοδοξεί» είναι να μαζέψει κάποια λίγα ( τον καιρό της απαξίωσης των πάντων που ζούμε) έσοδα από ΠΩΛΗΣΗ μέρους της Δημ ακίνητης περιουσίας και κάποια ακόμη από τις ιδιωτικοποιήσεις και μετά ….. βλέποντας και κάνοντας .
Γιατί δηλαδή, ο γιωργάπης είναι καλύτερος -σου λέει – που ναι πρωθυπουργός ? Ή έχει καλύτερο «πρόγραμμα» ?
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:22 πμ
Μαύρο πρόβατο
Καπετάνιε (καλησπέρα),
αυτό που φιλοδοξεί να κάνει ο συγκάτοικος του Γιωργάκη, είναι να πει καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα (του συγκάτοικου…) μπας και έρθει η δική του. Είναι εντελώς απονενοημένο διάβημα η σοβαρή αξιολόγηση της πολιτικής που διακηρύττει, γιατί τέτοια δεν υπάρχει. «Θα κάνουμε ο,τι μας πουν το ΔΝΤ, η ΕΕ, και άμα μας αφήσουν να λύσουμε και καμμιά άσκηση μόνοι μας, θα ρωτήσουμε τους ντόπιους τραπεζίτες/εφοπλιστές/λοιπούς μεγαλοκεφαλαιούχους, αν έχουν καμμιά ιδιαίτερη προτίμηση». Αυτή είναι η κεντρική ιδέα προς το παρόν. Ούτε καν στη δημοπρασία δε θα βγει, να εξυπηρετήσει όποιον δίνει περισσότερα (όπως προσπάθησε ένα φεγγάρι ο Κωστάκης…)
Τέλος, μην ξεχνάμε οτι το πολιτικό σύστημα, έχει αυξημένο δυναμικό αστάθειας, όλοι το διαπιστώνουν. Στην ακυρότητα των συστάσεων του καλαματιανού πρόεδρου, ας προσμετρήσουμε λοιπόν και την έντονη διάσταση του «βλέποντας και κάνοντας» που αναγκαστικά εμπεριέχει η στάση του. Ποιός ξέρει τι θα κληθεί να κάνει σε λίγο καιρό;;
12 Ιουλίου, 2010 στις 3:08 πμ
Άγγελος
Πάνο, (Ιουλίου 11, 2010 στο 8:34 μμ)
«…Και μου φαίνεται παράξενο να έχει μονάχα η ΚΕΔ περιουσία περί τα 270 δις (αντικειμενικές αξίες) και η χώρα μας να γίνεται ζήτουλας και καραγκιόζης (από τη μία) και να πνίγει τους ανθρώπους της (από την άλλη)…»
η εκτίμηση των 270 δις εμπεριέχει τόσο επισφαλείς (και παρελθούσες) παραδοχές όσο και (ΙΜΗΟ) μεθοδολογικά λάθη. (έαν υπάρχει ενδιαφέρον να το αναλύσω παραπάνω).
το ζητούμενο πέραν της ex-ante αποτίμησης είναι να βρεθεί και «αγοραστής».
και με την δαμόκλειο σπάθη της χρεωκοπιας, εγώ σαν αγοραστής
θα περίμενα. γιατί να αγοράσω τώρα και να μην περιμένω την εκκαθάριση;
12 Ιουλίου, 2010 στις 8:02 πμ
zeppos
Θα περιμένω πρώτα την Ντόρα να «αξιολογήσει» το (ΜΗ)πρόγραμμα του ΣΑΜ..
από την νέα ακτιβιστική της θέση…
Φόρουμ πολιτικού ακτιβισμού από Ντόρα Μπακογιάννη
12 Ιουλίου, 2010 στις 8:23 πμ
Πάνος
Χμ, να μια καλή πρώτη παρτίδα σχολίων για τον Αντωνάκιο… 😉
(Θα επανέλθω, ίσως με ποστ σε λίγο που τελειώνουν οι διακοπές, αφού διαβάσω κανονικά το κείμενο- είναι και καρασεντόνι…)
*
Σίλια,
η φωτογράφιση έγινε το 1984 – όταν οι μοντέλες του Αβέρωφ ΔΕΝ είχαν γεννηθεί ακόμα… 😉
Τώρα, αντιδράσεις (για τότε) δε θυμάμαι. Η Λάσκαρη ήτο ΠΑΣΟΚ (όλοι ήταν τότε, εκτός από ελάχιστους περίεργους, εμού συμπεριλαμβανομένου), ο Λιάνης ομοίως, οπότε… Αλλά μπορεί κάποιος να θυμάται διαφορερικά.
*
Από το καράβι που είναι έτοιμο να αποπλεύσει, παίδες και κόρες καλημέρα!
12 Ιουλίου, 2010 στις 8:35 πμ
zeppos
Καλοτάξιδος!
Πάου για καφέ!
12 Ιουλίου, 2010 στις 8:52 πμ
kapetanios
καλημέρα μαυροπροβατη
υπόψη ότι η πώληση ή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι ιδιωτικοποιήσεις (που παρουσιάζει ο Σαμαράς σαν ταχαμου πολιτική του πρόταση) αποτελούν υποχρέωση μας βάση του μνημονίου
σε κάποιες αξιολογήσεις/αποτιμήσεις του δντ που είχαν δει τα φώτα της δημοσιότητας σε μορφή «πληροφοριών» καθ όλη την διάρκεια της παρουσίας κλιμακίου του στην χώρα μας πριν την τελική συμφωνία, υπολόγιζαν τα μεν έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις στα 4 δις περίπου (με την προϋπόθεση πάντα μιας ζωντανής κεφαλαιαγοράς) με ορίζοντα την τριετία και τα έσοδα από την αξιοποιήσιμη ή προς πώληση περιουσίας του δημοσίου στα 10 δις (με ορίζοντα του Αϊ κούκου)
Οι αξιολογήσεις τους μάλιστα για το ΣΥΝΟΛΟ του ελληνικού πλούτου (δημόσια περιουσίας, συμμετοχές σε τράπεζες και οργανισμούς, αποθεματικά, χρηματιστήριο, πάγια έσοδα κλπ ) δεν ξεπερνούσαν τα 350 δις
Τόσο αποτιμάται η Ελλάδα στο σύνολο της(και όπως είναι επιπλωμένη) σήμερα
Αύριο ποιος ξέρει….
*
μην μιλάς για καράβια και θάλασσες Πάνο γιατί είδες τι έγινε..
Καλημέρα
*
ζέπο
μην ξεχάσεις να πάρεις απόδειξη
(για την Ελλάδα ρε γμτ!)
12 Ιουλίου, 2010 στις 8:56 πμ
kapetanios
να πω και μια καλημέρα στον @Άγγελο για να μην νομίζει ότι του το κρατάω γινάτι
12 Ιουλίου, 2010 στις 9:28 πμ
δεξιος
Οι προνοητικοι παντως ετοιμαζονται για καθε ενδεχομενο.
http://www.politis-gr.com/?p=2384
12 Ιουλίου, 2010 στις 10:03 πμ
Άγγελος
kapetanios
ήθελα και γω να σε γράψω στο άλλο ποστ.
καλημέρα και μην ξεχνάς, όποιος σε μπινελικώνει δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου (υπάρχει και σχετικο ανέκδοτο)
12 Ιουλίου, 2010 στις 10:09 πμ
σχολιαστης
Tι έγινε με την ψαρούκλα που έγραφες προχθές, την έπιασες;
12 Ιουλίου, 2010 στις 10:37 πμ
Ενη
Να εξηγήσω οτι στο πιο πάνω σχόλιο μου δεν ειχα ανοίξει το λινκ το σχετικό με την πρόταση του Σαμαρα.Ουτε ακομη και τώρα.
Από τίς παρατηρήσεις ομως του Καπετάνιου, εχω την εντύπωση οτι δεν θα πολυδιαφωνούσα μαζί του, αν το διάβαζα. Και μάλιστα επειδή δε δείχνουν να εχουν εντονο αντιπολιτευτικό «αρωμα», αλλα αντικειμενικές σκέψεις που ειναι και το σημαντικότερο.
Η αξιοποίηση πάντως νομίζω οτι ουτε «πωληση» ειναι ουτε «ιδιωτικοποίηση» αλλα κάποιας μορφής «προσωρινής παραχώρησης» με συμφέροντα για το κράτος «αντίτιμο».
12 Ιουλίου, 2010 στις 10:47 πμ
Ενη
Αγαπητή Silia
Την εποχή των αρχαίων κιόνων το γυμνό σώμα δεν θεωρείτο ονειδος. 🙂
Τώρα βέβαια ο Πάνος θέλει να τα συνδέει ολα με τη» κακή «εποχή του ΠΑΣΟΚ . Ε, αποψη του ειναι τι να κάνουμε. 🙂
12 Ιουλίου, 2010 στις 11:06 πμ
kapetanios
Άγγελε
δεν ξέρω όμως τι λέει το ανέκδοτο γι αυτούς που έχουν αλλεργία (στα ανώνυμα μπινελίκια)
Στην τελική κι αυτός που σου ρίχνει κάνα δυο φάπες όταν τις χρειάζεσαι δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου
Τους μισούς φίλους μου τους έχω δαγκώσει τα αυτιά όταν ήμουν νιος -οι άλλοι μισοί δάγκωσαν τα δικά μου ( ε ναι , ήταν λίγο άγρια τα νιάτα μας τότες μην κοιτάς τώρα που γίναμε μεσόκοπες λολομπριτζίτες 😉 )
*
σχο
το ένα (~9 kg) ήδη ετοιμάζεται με δική μου συνταγή (ακούς @μπλακσιπιε) για λακέρδα ,που θα συντροφεύει τα μεράκια μας το χειμώνα.
από το άλλο (~ 13kg) το μισό το πήρε το κουνιαδάκι μου για την ταβέρνα και το υπόλοιπο η γειτονιά
Πάντως ψάρια μεγάλα ακόμη δεν φάνηκαν ή παίζουν ακόμη κάπου ανάμεσα Λήμνο και Σιθωνία (εμείς περιοριστήκαμε στα 5-6 μίλα ανοιχτά από το Κάνιστρο με πορεία προς κυρα Παναγιά μιας και ο διαθέσιμος χρόνος ήταν πολύ μικρός)
Το σίγουρο είναι ότι οι αγώνες θα μας βρουν φορμαρισμένους και καθ όλα έτοιμους (βλέπω πάλι να μην πιάνουμε λέπι εκείνο το ΣΚ 😀 )
12 Ιουλίου, 2010 στις 11:22 πμ
Ενη
Μιας και η κουβέντα πήγε προς μάσσα μεριά, Μαυρο Πρόβατο ειδες τη συνταγή που σου εγραψα στο «έιδικό ποστ» ΑΓΡΟ-ΓΗ; 😆
Και με την ευκαιρία να ρωτήσω ποιός ξέρει που ειναι η Bernandina;
Εχει λείψει απο την καλύβα και δεν θυμάμαι να μας ειπε τίποτα οτι φεύγει για διακοπές. ❓
12 Ιουλίου, 2010 στις 11:35 πμ
kapetanios
δεξιέ
τα stress tests των τραπεζών στην Ελλάδα και στην ΕΕ πάνε και έρχονται αυτές τις ημέρες.
Το «αστείο», οι ελληνικές τράπεζες testsάρονται χωρίς το σενάριο μιας χρεοκοπίας αλλά όλες οι ευρωπαϊκές με την προϋπόθεση ενός haircut των ελληνικών ομολόγων κοντά στο 17% 😉
(όλα δείχνουν ότι πάμε προς τα εκεί αλλά οι εδω φωστήρες -βλέπε Σαμαρά- ονειρεύονται μεσιτικά γραφεία, ενώ εμείς κατηγορούμαστε εδώ και μήνες ως περίπου ανόητοι )
12 Ιουλίου, 2010 στις 11:36 πμ
bernardina
Ένη,
Δε μελετούσες καλύτερα έξι αριθμούς, κοριτσάκι μου, να πιάσεις και το λόττο;; 🙂
Διακοπές;;!! Κυρία, κυρία, έχω μια άγνωστη λέξη!
Στην Καλύβα δεν μπήκα για σχόλια γιατί ήταν ένα απο τα πιο hectic σαββατοκύριακα της ζωής μου -δεκατέσσερις/δεκαέξι ώρες μπροστά στον υπολογιστή να μεταφράζω σαν γκουχ γκουχ. Σήμερα παρέδωσα το κείμενο μαζί με το πνεύμα, τους καρπιαίους σωλήνες και δύο αυχενικούς σπονδύλους. Αλλά έτσι είναι, εμείς βαρέα και ανθυγιεινά δεν έχουμε γιατί είμαστε… προνομιούχοι! Παναπεί έχουμε δουλειά!΄
Μπήκα όμως σε δυο τρία διαλείμματα του λεπτού να δω τι γίνεται. Και είδα. Και ένιωσα κομματάκι αδικημένη, αλλά είπα ας πάει και το παλιάμπελο, δεν βαρυέσαι. Άλλωστε όποιος δεν θέλει χτύπους, στα καμπαναριά δεν πάει, όπως έλεγε και ο συχωρεμένος ο πατέρας. Άσε που στιγμές στιγμές ξεχείλιζε η τεστοστερόνη από τα κιούγκια και ένιωσα πολύυυυ παρείσακτη.
Αλλά σύμφωνα με το δόγμα Σκάρλετ, σήμερα είναι μια καινούργια μέρα, μια καινούργια βδομάδα και εφόσον ζω από περιέργεια περιμένω να δω τι θα φέρει…
Μαυροπρόβατε, -κι εσύ Ένη- κόψτε τις δελεαστικές συνταγές -έχουμε κορμί να φροντίσουμε, δε λέει να γίνουμε τόφαλοι!
Πάνο, άρχισε να σχεδιάζεις το τσιμπούσι μ’ εμάς τους χαμουτζήδες. Ο Σεπτέμβρης δεν είναι μακριά.
Αναγκαστικά η παρουσία μου θα είναι κάπως αραιή γιατί υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που με θέλουν μακριά από το λάπτοπ.
Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους 🙂
12 Ιουλίου, 2010 στις 12:11 μμ
Μαύρο πρόβατο
Καλημέρα,
-Ένη ναι, μερσί, πιπεριές ενεγράφησαν στη λίστα σημερινών ψωνίων (που έτσι κι αλλιώς ήθελα να κάνω φραγκόκοτα με πιπεριές – καθότι είπα κι εγώ ν’αναλάβω το οικιακό τσουκάλι αυτές τις μέρες κι έχω δημιουργήσει προσδοκίες, μόνο «τι θα φάμε σήμερα» δεν ακούω 😉 )
-Μπέρνι (εύγε και) κουράγιο, υποθέτω οτι ο πολιτικός ακτιβισμός σου άφησε ιδεολογικό κουσούρι να μην ενδιαφέρεσαι για καρέκλες, μην το παίρνεις κατά γράμμα, ένα σωστό κάθισμα μπορεί να σου γλυτώσει τένοντες και σπόνδυλους 😉 Όσο για συνταγές, εμείς έχουμε μείνει στα ελαφρά (μόλις το πρωί άρχισε να δροσίζει εδώ, έριξε μια βρόχα), ο καπετάνιος χαλάει τις δίαιτες με τη λακέρδα 😀
12 Ιουλίου, 2010 στις 1:15 μμ
zeppos
Αν δεν ήξερα οτι πρόκειται για το Μητσοτακέϊκο, θ’άλεγα οτι ήλθε στην ελλάδα νέος(α) σωτήρ..
Το Φόρουμ για την Ελλάδα πιστεύει οτι η ΝΔ «επενδύει στην καταστροφή της Ελλάδας»!!
Ωχχχ!
12 Ιουλίου, 2010 στις 1:40 μμ
σχολιαστης
Οταν λέει σχέση αμφίδρομη επιτρέπονται οι χειρονομίες;
12 Ιουλίου, 2010 στις 1:46 μμ
zeppos
Επιβάλλονται σχο!
12 Ιουλίου, 2010 στις 1:47 μμ
zeppos
Πάντως οφείλω να ομολογήσω οτι η μέθοδος και το μέσο της ανακοίνωσης, εντυπωσιάζουν!
Κοίτα που αρχίζουν και … άλλοι και νοιώθουν την δύναμη του διαδικτύου..
12 Ιουλίου, 2010 στις 1:47 μμ
σχολιαστης
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231051811
12 Ιουλίου, 2010 στις 1:53 μμ
bernardina
Ζέππο,
μεγάλη η χάρη σου, αδελφέ μου. Χαράμισα δεκαπέντε λεπτά της ζωής μου που πέρασαν ανεπιστρεπτί για να βλέπω τη Ντόρα να διαβάζει με βλέμμα απλανές από το οτοκιού και ν’ ακούω πράγματα που αν τα στύψεις, δυο δράμια πολιτικό λόγο (έστω και δεξιό) δεν ακούς.
Η ουσία είναι μία: η γυναίκα μετράει τα κουκιά της και δεν της βγαίνουν. Πασχίζει κι αυτή να κάνει το δικό της κόμμα αλλά νιξ κολέγκα.
Αν υποψιαστώ ότι σήμανε η ώρα του τέλους για το Μητσοτακέικο, κάνω το τραπέζι σ’ όλη την Καλύβα!!!
Άντε στο καλό και να μη μας γράφουν. Τους γράφουμε εμείς 😈
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:04 μμ
kapetanios
μα δεν αποτελούσε και ποτέ η Μπακογιάννενα το μέλλον του μητσοτακέικου!
Το μέλλον της οικογένειας είναι παρόν στην ΝΔούλα
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:06 μμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
Πάνο καλή επιστροφή από τις διακοπές.
Μακάρι να ξαναπάς και τον Αύγουστο. 😉
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:15 μμ
Μαύρο πρόβατο
Το βίντεο με τη διακήρυξη Ντόρας, που απορρίψαν οι πιαριτζήδες
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:18 μμ
bernardina
Δυστροπόπιγγα,
Παίζεις με τον πόνο μας τώρα;
Καπτεν,
Ποιο είναι το μέλλον του Μητσοτακέικου στη ΝΔ; Ο Κυριάκος;;;; (Ή μήπως υπαινίσσεσαι κάτι που δεν πιάνω;) 😉 😉
Ζέππο,
Θες να δεις πόσοι έχουν αντιληφθεί τη δύναμη του διαδικτύου; Πληκτρολόγησε athens web tv κι έλα να βρίσουμε (ή να γελάσουμε, ανάλογα τα κέφια) όλοι μαζί.
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:21 μμ
bernardina
Μαυροπρόβατε,
Είσαι σίγουρος πως δεν ήταν αυτό; Α… ναι, είχε ξεχάσει ν’ αλλάξει καπέλο. Σωστά…
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:27 μμ
Μαύρο πρόβατο
Αλλά ο Μαυρογιαλούρος βγαίνει στο τέλος οτι έχει τσίπα
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:46 μμ
bernardina
Συνέχεια στο «the making of…»
Μα ακριβώς γι’ αυτό απορρίφθηκε στο τέλος, όπως έμαθα 😀
Αντί διακήρυξη έφερνε προς sci-fi και σκιάχτηκαν μην τους πάρουνε με τση ντομάτες!
Ύστερα ξεκίνησαν να το φκιάνουν sci-fi μπας και τους βγει κάτι πιο ρεαλιστικό, αλλά τους βγήκε αυτό που έβαλες εσύ.
Και στο τέλος εγκρίθηκε αυτό που παρακολουθήσαμε γιατί έφερνε προς μαύρη κωμωδία, μπας και σκάσει κάνα πικραμένο χειλάκι Νεοέλληνα που πολύ έχει πέσει προς τα κάτω τώρα τελευταία και τσιμπήσει κάνα ψηφοφόρο η Ντορίνα.
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:50 μμ
Μαύρο πρόβατο
Μπας και κυνηγάει κανένα υπουργηλίκι, πριν κι από την ψήφο; Ή καμμιά αυτοδιοίκηση εθνικής ενότητος; Πολλά μπορούν να δουν τα ωραία μας μάτια, από το φθινόπωρο!
12 Ιουλίου, 2010 στις 2:51 μμ
Γιάννης -2
Ένη,
Η σύνδεση με τα γυμνά μπορεί να γίνεται από τον Πάνο γιατί το ΠΑΣΟΚ, ο ΑΓΠ δηλαδή, ξεβράκωσε την Ελλάδα.
Μετά ήρθε η ΝΔ, ο ΚΑΚ δηλαδή, και της έκανε αποτρίχωση! Ακόμη και στα απόκρυφα σημεία της……
Έτσι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε να μιλάμε γιά το πότε θα συμβεί το μοιραίο και τι μορφή θα έχει, όχι αν θα συμβεί.
12 Ιουλίου, 2010 στις 3:00 μμ
Πάνος
Γιάννη,
είμαι αθώος: τοποστ (και η εικονογράφιση) ανήκουν σε άλλον! 😉
12 Ιουλίου, 2010 στις 3:08 μμ
bernardina
Απίστευτο!!!
Τι μπορεί να διαβάσει κανείς στα ξαφνικά κι εκεί που ασχολείται με επιστημονική φαντασία 😯
Εντέλει αποδεικνύεται ότι ο σουρεαλισμός ήταν η πιο μεγαλοφυής σύλληψη…
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/07/2010_346316
12 Ιουλίου, 2010 στις 4:07 μμ
Ενη
Bernandina
Χαιρομαι που τα ξαναλέμε. Καλό κουραγιο με κουρασμένους καρπιαίους σωλήνες και αυχενικούς σπονδυλους μεν αλλά, είπαμε, δουλειά να υπάρχει, γιατί εκει που σημειώνεται «σπάνις» του ειδους ειναι το πιο μεγάλο καζίκι.
Μην ανησυχείς για τίς συνταγές αφορούν διατροφικα «ειδη»που δεν «αυξάνουν» την περιφερειακή περίμετρο.
Μαυρο Πρόβατο
Καλή η συνήθεια της ανάληψης του οικογενειακού τσουκαλιού που και που και απο την «ολομέλεια».
Πάντως η συνέχιση της ανταλλαγής απόψεων θα αφορά και τρέχοντα θέματα ακόμη και με παράθεση βιντεο τύπου «αμερικανιάς».
Ζέππος
Η δια του διαδικτύου και των μέσων του πολιτική επικοινωνία εχει γίνει στίς μέρες μας must.
Kαι φαίνεται οτι και τα μπλογκ ειναι ανάμεσα στίς «πηγες» εμπνευσης. 😆 😆 😆
Χθές δεν πρόλαβα να γράψω VIVA ESPANA και σήμερα ειναι το ιδιο στην πρώτη σελίδα μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας.
Θα μου πεις οτι υπάρχει και η πιθανότης του «τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται»….. 😯
Γιάννη 2
Εμεις τα εχουμε πει επανειλημμένα, δεν εχει αλλάξει τίποτα. 🙂
Kαι πρός ολους
Μια φορά ειπε να σκεφτει μια γυναίκα να ιδρύσει μια κάποιας μορφής πολιτική δύναμη και πέσατε να τη φάτε ολοι μαζί, και ειναι και ανοικονόμητη σε «φυσικό» μέγεθος. «mrgreen»
12 Ιουλίου, 2010 στις 4:19 μμ
zeppos
Ενη:«Χθές δεν πρόλαβα να γράψω VIVA ESPANA και σήμερα ειναι το ιδιο στην πρώτη σελίδα μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας.»
Να ζητήσεις αμέσως να σου καταβάλουν πνευματικά δικαιώματα Ενη..
Δεν μπορεί ο πάσα ένας να αντιγράφει το VIVA ESPANA, έτσι αβασάνιστα και χωρίς να ρωτήσει κι’όλας..
Εχουμε πάρει τον κατήφορο.. μου φαίνεται οτι η καλύβα… δικαιώνεται..
12 Ιουλίου, 2010 στις 4:52 μμ
Ενη
Bernandina
Και να πω, παρεμπιπτόντως, οτι στην εποχή του εμπορικού κινηματογράφουν(βλ. βιντεο Κωνσταντάρα κ.α.), σατιρίζονταν οι πολιτικές δυνάμεις των δεκαετιών ’50, ’60. Τότε δεν ειχε φανεί κανένα ΠΑΣΟΚ στόν ορίζοντα. …..
Δεν το λέω για σένα, αλλά για κάποιους που ισως θεωρούν οτι η πολιτική ιστορία στην Ελλάδα αρχίζει…… το 1981.
Zeppos
Ειναι μια καλή ιδέα. Τα γραφόμενα στα μπλογκ να κατοχυρώνονται πνευματικά. Ωραίο αλαλούμ θα δημιουργείτο αλλά θα ειχε και μεγάλη πλάκα.
Το διανοείστε; Κανείς ομως δεν ξέρει τί μπορεί να γίνει οταν «μωραίνει ο Κύριος τον δουλον……» (ετσι λέγεται δεν ειμαι και σίγουρη με τας γραφάς)….
12 Ιουλίου, 2010 στις 5:12 μμ
δεξιος
Γινονται πασης φυσεως δηλωσεις.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231051847
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η κρίση δεν προήλθε από τη διάθεση πόρων για την κάλυψη των κοινωνικών δαπανών και επομένως δεν μπορεί το ξεπέρασμα της κρίσης να αναζητηθεί στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών.
Μα ποιος ειναι αυτος επι τελους που θελει να κοψει κοινωνικες δαπανες να το πουμε στον Παπανδρεου να τον κυνηγησει;
12 Ιουλίου, 2010 στις 5:35 μμ
Πάνος
Η κακιά δεξιά. Με την οποίαν ο ΓΑΠ δεν έχει καμιά σχέση!
(απλά είναι -στην πράξη- ΠΟΛΥ χειρότερος…) 😉
12 Ιουλίου, 2010 στις 6:35 μμ
Ενη
Στο λινκ του Δεξιου δεν αναφέρεται πουθενα καμιά Δεξια, αλλά μιλα για αναδιανομή του πλουτου. Τωρα αν εκει αναγνωρίζει η ιδια μέρος του εαυτού της, σημαίνει οτι εχει κάποια αυτογνωσία. 😉
Tα άλλα που γράφονται στο λινκ δεν ειναι κακές ιδέες, να φορολογούνται π.χ. οι χρηματιστηριακές συναλλαγές. Δεν νομίζω οτι επ αυτού θα πρέπει να εγείρονται σοβαρές διαφωνίες στην εδω κουβέντα μας. Εκτός κι αν κάνω λάθος. Αλλωστε αυτή η πρόταση «σέρνεται» διεθνώς τώρα και κάποιες δεκαετίες, με τον ονομαζόμενο φόρο Τομπιν (ο νομπελίστας που τον εχει προτείνει).
Το χειρότερος και τρισχειρότερος δεν ειναι καινούργιες απόψεις, εχουν ειπωθεί και τρισχειροτερα, απο πολλές πλευρές. 😆
12 Ιουλίου, 2010 στις 6:59 μμ
Β. Δ. Καργούδης
@Πάνος: Αλήθεια, σε πείσμα ΟΛΩΝ των σοβαρών (όσων απόμειναν δηλαδή) ανθρώπων της συντηρητικής παράταξης, θεωρείς τις σκόρπιες γελοιότητες Σαμαρά, σαν εναλλακτική πολιτική πλατφόρμα «εξόδου από την κρίση», και μάλιστα «σε βάση αντι-ΔΝΤ», όπως βιάστηκες να υποθέσεις (όπως καλά θυμάμαι) πριν στεγνώσει όχι το μελάνι, αλλά το σάλιο στο στόμα του αρχηγού-Αντωνάκη;
12 Ιουλίου, 2010 στις 7:09 μμ
σχολιαστης
Βαγγγέλη, μάλλον έχει φτάσει η ώρα να μη θεωρούμε ότι λέει ο άλλος εξ ορισμού γελοιότητες. 😆
Αλλωστε με την εκλογή γραμματέα απόδειξε ότι είναι γίγαντας.
12 Ιουλίου, 2010 στις 7:29 μμ
Β. Δ. Καργούδης
@Σχο, καλησπέρα: Δυο μέρες τώρα, γύρω απ την περιοχή μου (στο σπίτι) έχει -λέει- «αναβάθμιση δικτύου» και δεν έχω ιντερνετ, εξ ου και τάχω χοντροπαίξει.
Χωρίς πλάκα τώρα, είχα σοκαριστεί για το πώς και για πότε ο Πάνος, είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει τις «ιδεολογικοπολιτικό σκορποχώρι του Αντωνάκη» «αντι-ΔΝΤ πλατφόρμα»! Ίσως γιατί άλλιώς τον είχα στο μυαλό μου, και τον Πάνο τον ίδιο, και τον τρόπο που διαβάζει την συγκυρία.
Και, επίτρεψέ μου, ειδικά με τον ολετήρα και των τελευταίων ιχνών σοβαρότητας της ΝΔ και όλης της συντηρητικής παράταξης, να θεωρώ πως με το να χαρακτηρίζεις «εξ ορισμού γελοιότητες» τις απόψεις του, τον κολακεύεις και μόνο.
Όταν όμως (πράγμα που αλήθεια καθόλου δεν εύχομαι!) το Δίκτυο 21 με τον «Μεγαλέξαντρο» Λαζαρίδη και τάλλα τα παιδιά, Φαήλους, Καραμπελιάδες και Σια, αναδειχτεί στα απομεινάρια της ΝΔ ηγεμονικό εσωκομματικό ρεύμα, ελπίζω να μην σπεύσουν ΤΟΤΕ να συμφωνήσουν και άλλοι..
12 Ιουλίου, 2010 στις 7:57 μμ
zeppos
Ενη:«Τα γραφόμενα στα μπλογκ να κατοχυρώνονται πνευματικά. «
Θα είχε και την «ηθική» της πλευρά..
ΠΧ: Κανείς δεν θα μπορούσε να γράψει την φράση: απλά είναι -στην πράξη- ΠΟΛΥ χειρότερος… χωρίς την άδεια του Πάνου..ο οποίος φυσικά το είπε … αστειευόμενος και δεν θα ήθελε να .. εκτεθεί παρα πέρα!
12 Ιουλίου, 2010 στις 8:17 μμ
zeppos
Βαγγέλη, οι τελευταίοι θα είμεθα εμείς εδώ, που θα κατανοήσουμε το μέγεθος της καταστροφής που κατάφερε η τελευταία «διακυβέρνηση» από την ΚΑΚοκυβέρνηση.
Στα «7 καθάρματα της κρίσης» που πλήττει την Ευρώπη κατατάσσει το γαλλικό περιοδικό Marianne τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
««Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος. Ο κ. Καραμανλής, ανιψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας 4 φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρέψει τη χώρα. Λιγότερο από πέντε χρόνια, του ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού»»
Φαντάσου.. και μεις εδώ ακόμη ψάχνουμε γιατί..
Και ο ΣΑΜ στην ομιλία του για την δήθεν «απαγκίστρωση» από το μνημόνιο, αρχίζει με την συνήθη επωδό:
Το χρέος το φούσκωσε ο ΓΑΠ. Εάν είμασταν εμεί θα ήταν κάτω από το 10%!
Ακόμη επιμένουν να αυτοξεφτιλίζονται σαν τους νεαρούς μαθητές που λένε συνεχως ψέμματα για τις .. σκανταλιές τους…
12 Ιουλίου, 2010 στις 9:08 μμ
δεξιος
Πιο γελοιος απο καποιον που περιφερεται λεγοντας ενα αοριστο «λεφτα υπαρχουν» προεκλογικα για να επιβαλλει το μεγαλυτερο προγραμμα λιτοτητος μετεκλογικα σαν τον Παπανδρεου δεν υπαρχει.
Δε γνωριζω κατα ποσο το προγραμμα Σαμαρα ειναι εφαρμισιμο,αλλωστε δεν υποσχεται παρα λιγοτερη λιτοτητα.
Σε καθε περιπτωση και να μην εφαρμοζεται το ρεκορ αποκλισης προεκλογιικων εξαγγελιων και μετεκλογικων εργων του ΓΑΠ δεν προκειται να καταρριφθει.
12 Ιουλίου, 2010 στις 9:11 μμ
δεξιος
@ zepos
Mεχρι να εμφανισθει το TIME με τον Καραμανλη στο εξωφυλλο φυλακισμενο και τιτλο ‘The Looting of Greece» το ρεκορ κακης δημοσιοτητος στον ξενο τυπο το εχει ο ιδρυτης του ΠΑΣΟΚ.
12 Ιουλίου, 2010 στις 10:17 μμ
Πάνος
βαγγέλη,
ντράπ! (το έλεγε η γιαγιά μου). Αυτές οι αφ’ υψηλού αποφατικές …αποφάνσεις, μπορεί να περνάνε αλλού, αλλά όχι σε μένα! Στο κάτω κάτω, εφ’ όσον υποστηρίζεις ότι ανήκεις σε μια θεσμική / σοβαρή και όχι γιατομπούτσο αριστερή σχολή σκέψης, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μελετάς με σοβαρότητα και χωρίς σούξου μούξου και ξέρεις ποιός είμ’ εγώ ορέ παπάρα Σαμαρά αυτά που εξαγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το οποίο είναι πιθανόν να βρίσκεται στην κυβέρνηση κάποια στιγμή του μέλλοντος (το οποίο μέλλον είναι ΑΔΗΛΟΝ, ως γνωστόν…) 😉
Κατά τα άλλα, εγώ δεν έχω να ντρέπομαι για τίποτα: μέχρι τα (σχεδόν) πενήντα μου δεν υποστήριξα ΠΟΤΕ καμιά αυθεντική δεξιά ή καραδεξιά πολιτική, είτε την εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Άλλοι θα πρέπει να ψαχτούν καλά καλά, πριν αρχίσουν να πετάνε τρακατρούκες δώθε κείθε… 😉
13 Ιουλίου, 2010 στις 12:03 πμ
Ενη
Για σιγά παλικάρια με το «λεφτά υπάρχουν».
Δεν επρεπε ολα αυτά τα χρωστούμενα απο μεγαλοοφειλέτες, μικροοφειλέτες και λοιπούς φοροδιαφεύγοντες, να ειναι στα ταμεία του κράτους αν υπήρχαν οι απαραίτητοι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και οχι αντίθετα να εχει διαλύσει η ΝΔ του ΚΑΚ ακομα και το ΣΔΟΕ;
Χρειάσθηκε να ερθει η νέα κυβέρνηση να ψηφίσει φορολογικό νόμο, για να αρχίσουν να μαζεύονται οι οφειλές ολων αυτών των που χρωστάνε στο κράτος ,που κόντεψε να φτάσει στη χρεοκοπία !!!
Ακου 880 εκατομμύρια οφείλουν μεγαλοοφειλέτες με περιουσίες δισεκατομμυρίων.
Πολύ καλά τα λέει η Μαριαννα πιό πάνω
13 Ιουλίου, 2010 στις 4:31 πμ
Μαύρο πρόβατο
Πάνο, οτι ο Γιωργάκης είναι χειρότερος από τη δεξιά είναη η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή, είναι οτι η δεξιά είναι χειρότερη από το Γιωργάκη
-Δε μπόρεσα να βρω ένα λινκ για τις ελεεινές παπαριές (που φέρονται να είναι) του Μαριάν, μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει;
-Την κοιναγορίτικη πράσινη βίβλο για τις συντάξεις τη διαβάσατε, ή να συνεχίσουμε να μιλάμε για συνταγές; (εύγε Ένη με τις πιπεριές σου, άριστα
😉 )
-κ. Καργούδη, θα μας πείτε τίποτα για το γελοίο κι επικίνδυνο Δήμαρχό μας, ή περιορίζεστε στις ακίνδυνες παρόλες πίσω από τις πατσές του θυγατροβολευτή Πάγκαλου;
13 Ιουλίου, 2010 στις 8:32 πμ
M
———————-
Εκτός θέματος, αλλά αυτή η ….πράσινη βίβλος μου θύμισε κάτι:
13 Ιουλίου, 2010 στις 12:05 μμ
Β.Δ. Καργούδης
@ΜΠ: Δεν ξέρω αν το γεγονός ότι ποιείτε τας διατριβάς σας εν Εσπερία αμβλύνει τη μνήμη σας, ιστορική τε και προσωπική, αλλά θα οφείλατε τουλάχιστο να ξέρετε (και εξ αυτού του λόγου να είσθε ολιγότερον….πώς να πω, αφήστε, δεν θα πω καθόλου), πως πριν ο κ. Πάγκαλος ομού μετά των «πατσών» του (ανήκουν, άραγε, και αυτές στις περί την γαστριμαργία επ εσχάτω επιδόσεις σας;) υπηρετήσει την Κυβέρνηση που εγώ θεωρώ επί του παρόντος επωφελέστερη και προτείνουσα τα λυσιτελέστερα για τη χώρα, ελάμπρυνε δια την παρουσίας του, την «Αυλή των θαυμάτων» του κόμματος-Δέσποινας των Λογισμών σας, δλδ την ΚΕ του ΚΚΕ, μεγαλουργήσας μάλιστα δι αξιομνημονεύτου εισηγήσεώς του, στη διάρκεια των «παραστάσεων» της περίφημης 6ης Ολομέλειάς της, κατ αϋγουστον 1968.
Και για τον νυν Δήμαρχο, αλλά και για όλους αυτούς που πέρασαν ευδόκιμα ή άλλως πως, ο σταθμός στον οποίο δουλεύω, έχει ιστορική παράδοση έλλειψης δουλοπρέπειας απέναντι στο όποιο έργο τους. (Αυτό πράγματι, ΔΕΝ οφείλατε να το γνωρίζετε, ως εκ της γενικότητος της ματιάς σας)
Εγώ, απλά φιλοδοξώ με το καθημερινό μου γραπτό σχόλιο, να συνεχίσω καθ όσο με αφορά τη λαμπρή αυτή παράδοση (που αν δεν κάνω λάθος, συμβαίνει να μΗΝ αμφισβητείται ΟΥΤΕ από το ΚΚΕ, εξ ου και η συμμετοχή του στους γεννεθλιους γιορτασμούς μας. Αν δεν βρίσκετε όλα αυτά του γούστου σου, πρόβλημα δικό σας, φίλε ΜΠ (ειλικρινώς σας είχα επιθυμήσει!)και ίσως και της απόστασης από την οποία θεάσθε τα πράγματα. Απόσταση και σε χιλιόμετρα, και σε ίδέες.
Καλημέρα σε όλους μας, τώρα μόλις αποκαταστάθηκε το «δίκτυό μου»
@Πάνος: Δε θυμάμαι να είπα πουθενά και ποτέ πως χρωστάς να ντρέπεσαι για κάτι!
Και άλλωστε, αυθεντικοί εκφραστές της συντηρητικής παράταξης, μπορούν να μαρτυρήσουν με πόση -απολύτως καλοπροαίρετη μάλιστα- σοβαρότητα ασχολήθηκα στο παρελθόν με αξιόλογα ντοκουμέντα της.
Και με προβλήματά της, για το μέλλον της, γιατί συμβαίνει να τη θεωρώ σαν μία από τις δύο μεγάλες πολιτικές ΟΜΟΤΑΞΙΕΣ, οικογένειες, που υποστήλωσαν τα λαμπρά κατ εμέ (αλλά και για σένα, αν θυμάμαι καλά απόψεις από παλιότερες αναρτήσεις σου, με τις οποίες συμφωνούσα 100% σε πείσμα πολλών της «εύκολης διαμαρτυρίας»)μεταπολεμικά βήματα προόδου της χώρας.
Άλλο που εγώ δεν κάνω το λάθος να ταυτίζω το μέλλον της μεγάλης Συντηρητικής παράταξης με αυτό του Αντωνάκη, λάθος που το κατ εμέ κάνουν ΚΑΙ κάποιοι φίλοι μου.
Κατά τα άλλα, καλή συνέχεια διακοπών, κι αν ξέφυγε και κανένα λινκ από «κείμενα Αντωνίου του Ελαχίστου», ε, δε χάθηκε κι ο κόσμος…
Νά είσαι καλά, από καρδιάς…
13 Ιουλίου, 2010 στις 12:30 μμ
Μαύρο πρόβατο
1. της απόστασης από την οποία θεάσθε τα πράγματα. recul γαλλιστί. Επιδιώξτε να αποκτήσετε κι εσείς λίγη – απαραίτητη για να δει κανείς όλο το ταμπλώ.
2. τη λαμπρή αυτή παράδοση (που αν δεν κάνω λάθος, συμβαίνει να μΗΝ αμφισβητείται ΟΥΤΕ από το ΚΚΕ
αγγίζει τα όρια της αφέλειας, η ελπίδα σας οτι με πιάνουν κάτι τέτοια 😀
Επειδή πολλοί ενδεχομένως να μην κατάλαβαν με ποιά αφορμή σας (προ)καλώ ν’ασχοληθείτε με το δήμαρχο: γιά αυτό το αίσχος ήτοι τον καινούργιο προπαγανδιστικό μηχανισμό του κ.Κακλαμάνη που πληρώνουν οι Αθηναίοι δημότες.
13 Ιουλίου, 2010 στις 1:41 μμ
bernardina
Μαυροπρόβατε, γεια χαραντάν
«Θες να δεις πόσοι έχουν αντιληφθεί τη δύναμη του διαδικτύου; Πληκτρολόγησε athens web tv κι έλα να βρίσουμε (ή να γελάσουμε, ανάλογα τα κέφια) όλοι μαζί.»
Αυτό το έγραψα ΧΤΕΣ στον Ζέππο, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι διαβάζουν τα σχόλιά μου μόνο όταν γράφω συνταγές 😉
Επίσης ωραίο υλικό για σχόλια θα βρεις στο τεραστίων διαστάσεων έντυπο που κυκλοφόρησε πριν από ένα διάστημα με τα καλλιμέντα και τα κατορθώματά του, όπου απορείς γιατί εσύ άλλη Αθήνα ζεις και Άλλη διαβάζεις εκεί μέσα. Αν θέλετε σας στέλνω σχετικό λινκ από άλλο μπλογκάκιον.
Ερρωσθε.
13 Ιουλίου, 2010 στις 1:46 μμ
Β.Δ. Καργούδης
@ΜΠ: Πεισθήκατε, νομίζω πως ειλικρινώς σας είχα αποθυμίσει. Όσο γι αυτό στο οποίο αναφέρεστε,αν και όντως αγνοώ τα πάντα ή σχεδόν, ΚΑΙ το έξοδο που είχα μάθει των περίπου 1 εκ. για την ιστοσελίδα του Δήμου, (καμιά σχεση με τον ΑΘΗΝΑ 984) ΚΑΙ αυτό στο οποίο παραπέμπετε, ειδική δλδ ιστοσελίδα μόνο και μόνο για τη διπλή ανάπλαση (αν κατάλαβα, και αν όντως έτσι είναι, επαναλαμβάνω) ΟΝΤΩΣ τα βρίσκω αμφότερα σκανδαλωδώς υπερβολικά.
(Εδώ πάντως να πω, πως με το διπλό σκεπτικό της παρέμβασης ή κάποιας τέλος πάντων παρέμβασης ΚΑΙ στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδτας ΚΑΙ στον Ελαιώνα, σα βάση, κατ αρχήν, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ συμφωνώ. Από εκεί και πέρα όμως, καταστροφική υπήρξε απ την αρχή και ΟΛΗ η πολιτική-φίλαθλη παρέμβαση του κ. Τσίπρα!)
Γράφω αυτές τις γραμμές πολύ γρήγορα & πρόχειρα, πιεζόμενος να φύγω, για να μη θεωρηθεί ή πως αποφεύγω, ή ακόμα και πως αργώ να απαντήσω.
Είπαμε, σας είχα αποθυμίσει…
Χωρίς πλάκα τώρα, επιφυλάσσομαι να μάθω περισσότερα, και ίσως και ενημερωτικά χρήσιμα για όλους…
13 Ιουλίου, 2010 στις 1:55 μμ
Πάνος
Πάντως η «ανάπλαση» της ιστοσελίδας του Δια Βίου (ναι, αυτηνής) κόστισε 150 ευρώ – σύμφωνα με ΔΤ που είχε έρθει προ καιρού στην καλύβα.
Το γράφω εδώ, για να υπάρχει και μια θετική αναφορά της καλύβας στο εν λόγω υπουργείο, μιας και αναφέρονται εκατομμύρια για ιστοσελίδες… 😉
13 Ιουλίου, 2010 στις 4:04 μμ
Β.Δ. Καργούδης
@πάνος:άσχετο με το θέμα, αλλά τώρα βλέπω σε ένα allert της «Wall Street Journal» από τη σχέση του σταθμού με την εφημερίδα, με ενημερώνουν, και εγώ το μεταβιβάζω για να ενημερωθεί μέσω εσού (αν φυσικά το μπορείς ή απλά απ την Καλύβα) και να χαρεί ο κος Κ. Γκορτζής, πως στις 10/6 σε άρθρο της W.Str.J. του Chr. Rhoads με τίτλο :»Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΝΑΥΑΓΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ», υπάρχει πολύ εκτεταμένη αναφορά στην παραίτηση-διαμαρτυρία -για τη στάση απέναντι στο Ναυτικό και γενικότερα τις Ε.Δ -αν θυμάμαι καλά- του και νυν Υπ. Εθ. Α. Βαγγέλη Βενιζέλου-, του ναυάρχου Στ. Φενέκου (στου οποίου το ήθος & την επαγγελματική αρτιότητα θυμάμαι είχε αναφερθεί εγκωμιαστικά και σε έκταση ίση αν όχι περισσότερη ο κ. Γκορτζής).
@ΜΠ: Τώρα που επέστρεψα και το ξαναβλέπω, κατάλαβα πως η παραπομπή αφορά την web TV του δήμου Αθηναίων.
Για την οποία όμως, ξέρω καλά, πως από εγκαταστάσεις διεκπεραιώνεται ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ εκ των ενόντων, ενώ οι συνάδελφοι που εισφέρουν (ξέρω καλά πχ. για την κα Τζέλλα Παυλάκου) το κάνουν χωρίς καν ένα συμβολικό επιμίσθιο.
Αυτά, ξαναλέω προς το παρόν, και σε ένα στάδιο περίπου πειραματικό.
13 Ιουλίου, 2010 στις 5:38 μμ
zeppos
Εχει γούστο όμως Βαγγέλη να ζητάνε επιμόνως να «σχολιάζει» τα κακώς κείμενα του Δήμου της Αθήνας, ένας εργαζόμενος και αμοιβόμενος από τον Δήμο. Ζητάνε στην ουσία να τα βάλεις με τον εργοδότη σου, οχι για τίποτα προσωπικά, οικονομικά κλπ, αλλά για ζητήματα μιας γενικής κριτικής που βέβαια σωστή μπορεί να ήταν αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι λιγάκι «προχωρημένο»..
Δεν διάβασα όμως καμιά παραίνεση παρόμοια προς τους εργαζόμενους στην εφημερίδα του κόμματος που αφορούσε κουτσούρεμα των μισθών τους, λόγω κρίσης και πριν ακόμη ψηφιστεί νόμος για τα εργασιακά ή το ασφαλιστικό του δημόσιου ή ιδιωτικού….
13 Ιουλίου, 2010 στις 5:51 μμ
σχολιαστης
Και εγώ βρίσκω αυτές τις ερωτήσεις να απευθύνονται σε λάθος αποδέκτη. Εξάλλου αν έχει στοιχεία ο αγαπητός Μαυροπρόβατος μπορεί να τα δημοσιεύσει ο ίδιος (και στην καλύβα). 😉
13 Ιουλίου, 2010 στις 5:52 μμ
Β. Δ. Καργούδης
@ζεππος: Εσύ, καλέ μου φίλε, το ξέρεις καλύτερα από μένα, πως ο καθένας μας, η επάρκειά του, και η στάση του απέναντι σε αξίες και πρόσωπα, σε βάθος χρόνου, είναι «..καθαρότερα υάλου», όσες απόπειρες απόκρυψης, καμουφλάζ, παραπλάνησης, κολπάκια και προβοκάτσιες κι αν μετέρχεται κανείς, ανάλογα με τα…παντελόνια του.
(Παντελονια -για βιαστικούς & βιαστικές- φορούν και οι γυναίκες, πολλές δε εξ αυτών με τον…καλό, παραδοσιακό τρόπο).
Το έχω πληρώσει χοντρά & πολλές φορές, αλλά και έχω πλουσιοπάροχα αμοιφθεί, από την «κακιά» στις μέρες μας, αλλά ακόμα αυτονόητη για κάποιους συνήθεια, το ότι από κάπου, διάολε, ψωμίζομαι και εγώ, να μην μπορεί να διαμορφώνει και τις απόψεις και τις πεποιθήσεις μου.
Είπαμε, ο καθένας και η μικρή, προσωπική του ιστορία.
Το ότι σε αστερόσκονη θα καταλήξουμε, δεν σημαίνει ότι προερχόμαστε κι απ αυτήν…
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:08 μμ
Πάνος
ζέπο ζέπο, είσαι εδώ;
Από την άλλη πλευρά, τα καθαρά έσοδα εμφανίζουν ρυθμό αύξησης 7,2% έναντι αναθεωρημένου στόχου 13,7% με αποτέλεσμα η υστέρηση να φτάνει τα 1,432 δισ. ευρώ. Συνολικά στα ταμεία του κράτους έχουν εισρεύσει 23,796 δισ. από 22,189 δισ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο ενώ αισθητή διαφοροποίηση σε σχέση με το πεντάμηνο συνιστά η έναρξη επιστροφών φόρου έπειτα από πολλούς μήνες παγωμένων επιστροφών ΦΠΑ που επέφεραν πρόσθετους κλυδωνισμούς στη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Το πρώτο πεντάμηνο του έτους το υπουργείο Οικονομικών δεν επέστρεφε ΦΠΑ επικαλούμενο ελέγχους, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο την υστέρηση των εσόδων, με αποτέλεσμα οι επιστροφές φόρου να είναι μειωμένες έως και 40% έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 3%. Από τον Ιούνιο, το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να επιστρέφει ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που δικαιούνται έως 30.000 ευρώ ενώ προχωρά και σε συμψηφισμούς οφειλών με επιστροφές.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4584065&ml=1
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:09 μμ
zeppos
Για την «γούνα» του Κακλαμάνη υπάρχουν πολλά βέβαια.
Αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο που θα έπρεπε ένας εργαζόμενος εκεί να τα σημειώνει.
Ο κίνδυνος απόλυσης που ασφαλώς στις μέρες μας είναι «δίπλα» στον κάθε εργαζόμενο, δεν χρειάζεται και κανένα «εθελοντικό» σμπρώξιμο..
Όμως Βαγγέλη μπορεί να είναι εκτός θέματος (σιγά!) αλλά έκανα χάζι τις προάλες τον Κακλαμάνη να ωρύεται σαν πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ οτι οι Δήμοι πάνε για φαλίρημα αν δεν τους τα ρίξει το δημόσιο, και την ίδια ώρα ο ίδιος σαν δήμαρχος της Αθήνας παρέδιδε το έπαθλο στο καλύτερο «βιομηχανικό» σχέδιο για τα νέα και «ακριβά» παγκάκια της Αθήνας..
Σαν να μην τρέχει τίποτα..
Ωσάν να αφορά άλλους η κρίση παραγγείλατε νεα και καλαίσθητα παγκάκια που μόνο ο σχεδιασμός υπήρξε θέμα παγκόσμιου διαγωνισμού..
Θα δούμε οσωνούπω και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή τους;
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:10 μμ
Πάνος
Επανάληψη, για εμπέδωση:
Δηλαδή όλος αυτός ο χαμός έγινε για 1,κάτι δις ευρώ ΜΟΛΙΣ;
Μωρέ μπράβο!
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:16 μμ
Πάνος
Όσο για την πτώχευση, έρχεται πλέον ΕΠΙΣΗΜΩΣ, από την ΕΕ (αφού πρώτα μας ξετινάξουν):
Από τη συζήτηση στο Γιουρογκρούπ προέκυψε ότι το ζήτημα της ελεγχόμενης πτώχευσης θα συζητηθεί σε βάθος τον Σεπτέμβριο. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», θα κατατεθούν και άλλα σχέδια υλοποίησης του εγχειρήματος. Για παράδειγμα, η ΕΚΤ φέρεται επίσης να ετοιμάζει ένα δικό της πλάνο, που πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν στοιχεία του χαρακτηρίζουν «πολύ πιο σοβαρό από το περίπλοκο γερμανικό, το οποίο θα απαιτούσε και αλλαγή της Συνθήκης». Κοινοτικές πηγές πάντως εκτιμούσαν πως οι ελπίδες ορισμένων να εξαιρεθεί τελικά η πρόταση για την ελεγχόμενη πτώχευση από το πακέτο των αλλαγών της οικονομικής διακυβέρνησης θα πρέπει να θεωρηθεί ότι έχουν ήδη διαψευσθεί.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4584067&ml=1
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:27 μμ
bernardina
Για τον Ζέππο
http://www.athensbenchmark.com/
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:30 μμ
zeppos
Εδώ είμεθα..
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πεις.
Οτι είναι λίγο το 7,2% (1,432δισ. )αύξηση;
Είναι κάτω από τον αναθεωρημένο στόχο του 13,7%.. μάλιστα.
Αρα δεν έχουν αποδόσει ακόμη τα φορολογικά μέτρα, που είναι φυσικό αφού το φορολογικό ψηφίστηκε μόλις, και η αύξηση προέρχεται κυρίως από το φοροκυνηγητό και τις αποδείξεις. Αν το θεωρείς λίγο, μάλιστα, θα δούμε τι θα λες του χρόνου που θα εκτιναχθούν τα έσοδα, ενώ αντίθετα τα έξοδα, ή μάλλον ο πολύ μεγάλος ρυθμός μείωσης των δαπανών θα μειώνεται από του χρόνου, μια και οι κυριότερες πηγές σπατάλης θα κλείσουν, και οι μισθοί θα έχουν ήδη κουτσουρευτεί.
Όσο για τους φόρους που λες, αυτοί ΔΕΝ υπολογίζονται στην μείωση βέβαια, είναι χρέη που πάνε στο έλλειμμα αφού θα πληρωθούν έτσι και αλοιώς..
Αλλά επειδή σε βλέπω να ψάχνεις με έντονη αγωνία(;) για κάποιο τρικ ή για στοιχείο που θα θέσει σε αμφιβολία τις ανακοινώσεις και επειδή πράγματι σε συμπονώ.. σου λέω οτι τα στοιχεία αυτά είναι κομματάκι ελλειπή! Λοίπουν τα ελλείμματα της Τ.Αυτοδιοίκησης που είναι ένα κακό σπυρί!!
Τα είδα τα σενάρια και σου λέω οτι ο Βέμπερ, ο τραπεζίτης που είναι πίσω από την οικονομική πολιτική της Μέρκελ, όσο βλέπει το ευρώ να σταθεροποιείται, βγάζει σπυράκια. Από κει πηγάζουν όλες αυτές οι προτάσεις οι οποίες φυσικά αφορούν το απώτερο μέλλον μια και δεν υπάρχει καμία παρόμοια αναφορά στις συνθηκες.
Η Ελληνική οικονομία τότε, αλλά και σε λίγα χρόνια θα υλοποιεί ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΥΣ προϋπολογισμούς και θα τρίβουν τα μάτια τους οι άπιστοι Θωμάδες..
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:30 μμ
Ενη
Γερμανικό σχέδιο για «ελεγχόμενη πτώχευση» της Ελλάδας!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Καρανασοπούλου
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ της «ελεγχόμενης πτώχευσης»- της χρεοκοπίας, δηλαδή, ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης με προαποφασισμένους κανόνες και θεσμούς σε περίπτωση που χρειαστεί- επανήλθε δυναμικά χθες το βράδυ στο τραπέζι του Γιουρογκρούπ καθώς ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όχι μόνον ζήτησε τη συμπερίληψη του θέματος στο πακέτο των αλλαγών που σχεδιάζονται στο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης και του στενότερου συντονισμού των οικονομικών πολιτικών, αλλά προχώρησε ακόμη ένα βήμα: κατέθεσε συγκεκριμένο πλάνο για το πώς θα γίνει αυτή η ελεγχόμενη πτώχευση- προβλέποντας, μεταξύ άλλων, ακόμη και την παράδοση τμήματος της εθνικής κυριαρχίας του υπό πτώχευση κράτους και υποκατάσταση της κυβέρνησής του από ένα ανεξάρτητο σώμα διαχείρισης!
Αντιδράσεις για την πρόκληση
Οι εταίροι του στο Γιουρογκρούπ βέβαια, όπως και ο επίτροπος Ολι Ρεν, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. βαν Ρόμπαϊ- που ηγείται του εγχειρήματος της οικονομικής διακυβέρνησης- δεν εξεπλάγησαν από την «προκλητική» πρόταση του κ. Σόιμπλε, που συνάντησε πάραυτα αντιδράσεις. Κι αυτό διότι είχε προηγηθεί, το ίδιο πρωί, η αποκάλυψη ολόκληρου του σχεδίου του Βερολίνου από το περιοδικό «Σπίγκελ». Το γερμανικό περιοδικό, προφανώς όχι τυχαία, επέλεξε την ημέρα συνεδρίασης του Γιουρογκρούπ- στην ατζέντα του οποίου ήταν και το ζήτημα της οικονομικής διακυβέρνησης) για να διαρρεύσει τα σχέδια τα οποία επεξεργάστηκε ένα κλειστό επιτελείο της καγκελαρίας και του υπουργείου Οικονομικών για την υλοποίηση της «ελεγχόμενης πτώχευσης» εφόσον χρειαστεί.
Το περιοδικό περίπου προδικάζει τη χρεοκοπία της Ελλάδας- την οποία αναφέρει συνεχώς ως παράδειγμα- υποστηρίζοντας ότι και μετά το 2013, οπότε θα τελειώσει το πρόγραμμα στήριξης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό και το ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος θα είναι της τάξης του 150%. Αρα, εικάζει, θα δυσκολευτεί να βρει χρήμα στις αγορές και θα υποχρεωθεί σε μια τέτοιου τύπου ελεγχόμενη πτώ
Δίνε Πάνο μου ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ για να σχηματίσουμε γνώμη, οχι επιλεκτικά.
Πρ’οσεξε τον τίτλο των παραπάνω, στη δημοσιογραφική γλώσσα ειναι…..ευγλωττο .
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:34 μμ
Πάνος
Ένη,
δίνω πάντα το λινκ – θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι αναγνώστες της καλύβας ξέρουν να κάνουν κλικ! Ευχαριστώ παντως για το (νέο) μάθημα δεοντολογίας…
*
ζέπο,
εξακολουθείς να μην έχεις καταλάβει. Ποιές αποδείξεις και τρίχες κατσαρές; Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες για την Οικονομία, ΔΕΝ κλάνει ο πεθαμένος!
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:38 μμ
Ενη
και η συνέχεια του κειμένου. Το λινκ ειναι αυτό που εδωσε ο Πάνος
Ο Ακερμαν δηλώνει αισιόδοξος
Πάντως τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προβλήματά της εξέφρασε χθες ο επικεφαλής της Deutsche Βank Γιόζεφ Ακερμαν μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει το ΔΝΤ στη Νότια Κορέα. «Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους», δήλωσε ο γερμανός τραπεζίτης, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα έρθουν δύσκολα χρόνια για τις χώρες «που ζούσαν δυσανάλογα των δυνατοτήτων τους και χρειάζεται να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους».
Πάνο εδωσες το λινκ, αλλά αντέγραψες επιλεκτικά ορισμένα αποσπάσματα.
Ετσι θεώρησα οτι η αναγραφή εδω και των υπολοίπων, δίνει την πλήρη εικόνα.
Υπέρ της ελληνικής προσπάθειας τάχθηκε από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός των στόχων που έχει θέσει για τη διάσωσή της. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι απαιτείται ένα χρηματοοικονομικό δίχτυ προστασίας έναντι της έντονης κινητικότητας κεφαλαίων και υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι εξαιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης. «Είναι σχετικά εύκολο η κρίση ακόμη και σε ένα μικρό κράτος, όπως είναι η Ελλάδα, να μεταδοθεί σε άλλες χώρες», τόνισε.
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:41 μμ
zeppos
Πάνο, εξακολουθείς να μην έχεις καταλάβει..
Ξεκόλα!
Τα στοιχεία είναι της Τ.τ.Ε. με πιστοποίηση της τρόϊκας..
Η μείωση το πρώτο εξάμηνο του ελλείμματος είναι κατά 6,5 μονάδες μεγαλύτερη από τον στόχο.- (Τελεία και παύλα).
Τώρα οτι ο ποθαμένος δεν κλάνει .. μου είναι γωστόν!
Αλλά επίσης γνωστόν είναι οτι τα τελευταία στοιχεία (οχι της ΝΔ..) για την λιανική και για την ύφεση ΔΕΝ είναι δραματικά..
Κάτι κινείται και δεν είναι ο πεθαμένος..
Σου λέω κάτι και γράφτο..
Σε λίγους μήνες, όταν οι αυξήσεις του ΦΠΑ θα «ενσωματωθούν» στις τιμές, θα χαλαρώσει η αγορά.. Τώρα ΟΛΟΙ είμαστε μουδιασμένοι από τις συνεχείς δημοσιεύσεις για πτώχευση, για μπατίρια κλπ και κρατάμε πισινή..
Θα δεις..
Η παραοικονομία στο Ελλάντα δεν καρφώνεται εύκολα και το μαύρο χρήμα θα βγεί στη γύρα για ψώνια..
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:44 μμ
Ενη
Πάνο
Πάντως εγώ εδωσα το υπόλοιπο του δημοσιεύματος, χωρίς να κάνω δικά μου σχόλια πρίν η μετά, για να αποφύγω να δημιουργηθούν εντυπώσεις.
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:44 μμ
Πάνος
Ναι, αλλά εμένα ΔΕΝ με ενδιαφέρει η «πλήρης εικόνα» που θέλουν να δώσουν τα ΝΕΑ. Με ενδιαφέρει η ΕΙΔΗΣΗ – εν προκειμένω ότι αρχίζει να συζητιέται στα θεσμικά όργανα της ΕΕ το ενδεχόμενο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας κρατών μελών, δηλ. της Ελλάδας, καταρχήν.
ΑΥΤΟ είναι εκείνο που ήθελα να επισημάνω εγώ, ως ανεξάρτητος σχολιαστής.
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:46 μμ
Πάνος
ζέπος:
«Η παραοικονομία στο Ελλάντα δεν καρφώνεται εύκολα και το μαύρο χρήμα θα βγεί στη γύρα για ψώνια..»
Α, η παραοικονομία θα σώσει και πάλι την Ελλάδα (και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ)… Είναι μια ενδιαφέρουσα προοοπτική…
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:48 μμ
Ενη
Αν εσυ το θεωρείς ΕΙΔΗΣΗ τότε πέτυχε το σκοπό του ο Σοιμπλε και οι εντονες αντιδρασεις ολων των άλλων υπευθύνων περνούν στα ……ασχολίαστα. Ορέα.
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:50 μμ
Β. Δ. Καργούδης
@πάνος: Είναι περίεργο, το ότι από το άρθρο των ΝΕΩΝ στο οποίο εσύ ο ίδιος αναφέρεσαι, της κας Καρανασοπούλου (που όλοι απορούν για την εντυπωσιακή «γερμανική» αλλαγή ρότας της, με αποτέλεσμα να διαψεύδεται συνέχεια, όπως ποτέ πριν) διαλέγεις να παραθέσεις μια φλου διατύπωση για την περίληψη στο υπό επεξεργασία και διαμόρφωση -ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ- σχέδιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, διατάξεων που ΘΑ προβλέπουν «τιμωρητική έξοδο» χώρας-μέλους του ευρώ με τη μέθοδο της «ελεγχόμενης πτώχευσης» ΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΟΝ!
Πρόκειται για μια διαδικασία μακρόχρονη, όπου το Γαλλικό μπλοκ που σημείωσε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΝΙΚΗ με την απόφαση για τη θεσμοθέτηση ΤΗς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ο δεξιός έχει γράψει σχετικά κατ επανάληψη) ετοιμάζεται (και οφείιλει) να επεξεργαστεί και να προσφέρει έναν ΧΡΥΣΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ στους γερμανούς, σε ανταμοιβή για τη μη συνέχιση του ιδιότυπου βέτο τους, στην απόφαση για την οικον. διακυβέρνηση (εφαρμοσμένο μέρος του οποίου βέτο ήταν η στάση ροκανίσματος χρόνου στα «ελληνικά» από τη Μέρκελ!), που να προβλέπει δρακόντειους (υποτίθεται) τιμωρητικούς μηχανισμούς για αποβολή χώρας-μέλους από το ευρώ! (Αυτοματισμούς δε, για να μη χρειάζεται -υποτίθεται- κάθε φορά και άλλη πολιτική απόφαση, που θα κινητοποιούσε και άλλες περίεργες συμμαχίες!).
Με τις πιο «αισιόδοξες»(!) εκτιμήσεις, αυτά όλα για να αρχίσουν να παίρνουν μορφή, χρειάζονται από τριετία και πάνω!
Πώς συμβιβάζονται όλα αυτά (εκτός κι αν τα αμφισβητείς, οπότε θα έπρεπε να ακούσουμε την άλλη εκδοχή) με την αρχική πρόταση του σχολίου σου;
@ΖΈΠΠΟ, είμαι σε θέση να ξέρω πως η μέχρι τώρα στάση της υπό την προεδρία Κακλαμάνη ΚΕΔΚΕ, θεωρήθηκε από τη ΝΔ (σχεδόν από όλους), σαν «ευμενής φιλοκυβερνητική αφωνία», σε συνδυασμό με τις κοινές «δράσεις για το κέντρο της Αθήνας» Δήμου- Υπ. Προστ. του Πολίτη- Αρχιεπισκόπου (στον οποίο επίσης αποδίδεται φιλοκυβερνητική διάθεση)!
Με αποτέλεσμα, εκλογές έρχονται, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια…
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:56 μμ
σχολιαστης
Παίδες είναι είδηση, με την έννοια ότι αυτό μπορεί να μας κλείσει το σπίτι. Τα θετικά τα λέει και ο …ΓΑΠ.
Συμπερασματικά (που λένε), είδηση είναι ότι επεξεργάστηκαν οι γερμαναρέοι σενάρια χρεωκοπίας (για την Ολλανδία ας πούμε οχι για την Ελλάδα). Τα άλλα όλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψηλές ελιές.
13 Ιουλίου, 2010 στις 6:59 μμ
zeppos
Η παραοικονομία είναι παρούσα σε ΟΛΑ τα κράτη της ΕΕ και οχι μόνο..
Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με την συνθήκη του Μάαστριχ..(όνμα όμως!) τα κράτη έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια αναθεώρηση του υπολογισμού του ΑΕΠ κάθε 10 χρόνια σε ποσοστά οχι μεγαλύτερα από 10%, υπολογίζοντας την παραοικονομία επίσημα, (φοροκλοπές, αδήλωτη πορνεία κπ) ..
Μάλιστα!
Την ίδια ώρα υπάρχουν πολιτικοί που προτείνουν σοβαρά-σοβαρά να νομιμοποιηθούν πλήρως οι εισαγωγές μαύρου χρήματος, (Καρατζαφύρερ) γιατί ήδη ο Αλογοσκούφης είχε περάσει άρθρο για ένα φόρο 3% επί των ποσών που θα εισάγονταν ΧΩΡΙΣ την υποχρέωση δήλωσης «προέλευσης». Μάλιστα πρόσφατα μάρτυς στην εξεταστική για Ζήμενς κατέθεσε οτι ο κ.Παναγιωτόπουλος ΓΝΩΡΙΖΕ ένα χρόνο πριν την ψήφιση για την κατάθεση της ρύθμισης!
Αρα μην το θεωρείς .. ελλάσον θέμα..
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:00 μμ
Πάνος
Ψιλές. Άλλο η ψηλή ελιά, άλλο η ψιλή ελιά… 😉
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:01 μμ
σχολιαστης
Χα, χα, χα, χα
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:02 μμ
Β. Δ. Καργούδης
@Σχο, λυπάμαι αλλά αυτό που λες, είναι είδηση, όσο ο θάνατος του Στρατάρχη Παπάγου!
Οι γερμανοσκανδιναβικοί (Δανία-Φινλανδία)σχεδιασμοί για αυτόματη έξοδο χώρας και ελεγχόμενη χρεωκοπία, θα σε στενοχωρήσω, αλλά ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ!
ΔλΔ, 1991 – 1992!
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:03 μμ
σχολιαστης
…αλλά δεν έμπαιναν για συζήτηση μέσα σε τούτη την κατσικαδερή χρονιά.
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:05 μμ
Πάνος
ζέπε,
δεν το θεωρώ καθόλου ασήμαντο θέμα – απλά επισήμανα ότι η …ελπ΄θδα (σου;) βρίσκεται στην παραοικονομία. Εκτός αν δεν το διατύπωσες καλά, οπότε παρεξήγησις… 😉
*
Βαγγέλη,
άσε. Από τον καιρό που ο Πάγκαλος μιλούσε για απολύσεις στο Δημόσιο (Δεκέμβρη 2009;) εντελώς στα ξεκούδουνα (τάχαμ δήθεν), θυμηθήκαμε ότι ΔΕΝ υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Επιπλέον, ως πεπειραμένος αναλυτής, γνωρίζεις πολύ καλά ότι τριετία είναι σχετική έννοια: η πτώχευση ουσιαστικά αρχίζειμε την ανακοίνωσή της – άλλο πως και πότε ολοκληρώνεται.
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:12 μμ
zeppos
Η διτύπωση ήτο σωστότατη..
Η ερμηνεία σας .. υποκειμενικότατη..
«Είμεθα ΟΛΟΙ μουδιασμένοι» έγραψα, από την καταιγιστική καταστροφολογία και μάλιστα ορτσάροντας στα επίσημα στοιχεία.
Θα χαλαρώσει πρώτα το μαύρο χρήμα και μετά θα ξεθαλαμώσουμε και ημείς..
(Έπαισα τα «θαλασσινά» γιατί μυρίζω καρβουνωσιά από τον γείτονα. Λίγο νωρίς θα πιάσουμε!)
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:16 μμ
Μαύρο πρόβατο
-Μπερναρντίνα, ζητώ γονυπετής συγνώμη, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, δεδομένου οτι από σένα το έμαθα το προπαγανδιστήρι του Κακλαμάνη, αλλά έστειλα το σχόλιο «υπ’ατμόν» έχοντας ξεχάσει να σε αναφέρω και μην έχοντας το χρόνο να επανέλθω…
Κοιτάω τώρα και το άλλο ωραίο που έδωσες 🙂
-κ.Καργούδη, δεν κρίνω ούτε την ιστορία σας ούτε το αν είστε καλός άνθρωπος και αριστερός. Και δεν είμαι αρμόδιος και δε με ενδιαφέρει, μάλιστα αποδοκιμάζω και όποιον τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Κρίνω απλώς σκόπιμο να υπενθυμίζονται τα σκληρά όρια της αξιοπιστίας των γραπτών σας, καιροί που έρχονται. Ζέππε, αν δεν κάνω λάθος, εργοδότης κάμποσων εκ των σχολιαστών της Καλύβας είναι το κράτος – αυτό δεν τους εμπόδισε να κατακρίνουν ούτε το κράτος, ούτε τις κυβερνήσεις. Για τα περί Ριζοσπάστη και κομματικών μισθών, «πες πες, κάτι θα μείνει» που έλεγε και κάποιος επαγγελματίας (τα πάντα όμως έχουν ειπωθεί εδώ).
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:17 μμ
kapetanios
( ενημερωτικά: και ο πεθαμένος κλάνει )
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:20 μμ
Β. Δ. Καργούδης
Μιας και γίνεται κουβέντα για παραοικομία (επί τη ευκαιρία @Πάνο, σ αυτό με το Πάγκαλο και τις απολύσεις, πώς να σου πω ότι δεν έχεις δίκιο, αφού έχεις, γαμώτο!), να σας πω ενημερωτικά, πως οι Τράπεζες, σε ένα λυσσασμένο αγώνα δημοσιοσχεσίτικο, να πείσουν πως είναι «όργανα του Καλού», άρχισαν να διαρέουν με ρυθμούς πολυβόλου ονόματα και ποσά για χρηματο-καραβιές (χοντρές καραβιές μιλάμε) στο εξωτερικό.
Ε ρε γέλια που θα γίνουν (άλλο πράμα σας λέω!), και μανούλες που θα κλάψουν (ιδίως μανούλες «προοδευτικών αγωνιστών», και πολλών καλλιτεχνών, όλως ταλαντούχων «πατριωτών»..)
Όχι που θα μας αφήσουν να πλήξουμε, μέρες που είναι…
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:22 μμ
bernardina
Σώπα βρε Μαυροπρόβατε, σιγά μην έχω και το κοπυράιτ… Το κακό με τα γραπτά σχόλια είναι πως όσα φατσόνια κι αν βάλεις, το γέλιο σου και τον ήχο της φωνής σου δεν τον βγάζουν… Μη νομίζεις, κι εγώ από κάπου αλλου τα βρήκα, χεχε
Πάντως για τον Ζέππο που ανησυχεί για τα έξοδα του δήμου της Αθήνας, κι απλώς για να λέμε την αλήθεια όποια κι αν είναι, για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ project (εννοώ τα παγκάκια) λένε ότι ο δήμος δεν θα ζημιωθεί γιατί την κατασκευή τους θα την αναλάβουν χορηγοί που θα γράφουν και κάποιο μήνυμα στα παγκάκια -καλή η γκρίζα διαφήμιση, ε;
Και για λόγους τάξης, ν’ αναφέρω κι εγώ ότι πολλές πληροφορίες στα θέματα αυτά έχω πάρει από το μπλογκ του athensville. Οι καλοί λογαριασμοί… κλπ, ε;
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:24 μμ
Β. Δ. Καργούδης
@κάπταιν: υπάρχει νομίζω κάτι στο μέηλ σου από τριημέρου και πλέον! Και παλιότερα, δεν τόψαχνες το μέηλ, και τόσο αποτελεσματικά…
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:30 μμ
Πάνος
Άσχετο: το εν λόγω παγκάκι μου φαίνεται (σχεδιαστικά) μια σαχλαμάρα και μισή – αλλά θα μου πείτε και τι σε κόφτει εσένα. Σωστά – δε συνεχίζω.
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:33 μμ
kapetanios
Βάγγο δεν είδα τίποτες
(με φαίνεται θα αλλάξω μεηλ! Εάν ξέρει κανείς, γιατί κάποια μηνύματα από «καθαρές» διευθύνσεις πάνε στα σπαμ?! Μπορεί να φταίει και το αντισπαμ φίλτρο?)
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:41 μμ
Β. Δ. Καργούδης
@Bernard;ina: Για νάμαι ειλικρινής, αυτό με τα παγκάκια και το μη-κόστος τους (όπως και το παλιότερο με τα «μνημεία-αγελάδες» για όσους το θυμούνται) δεν τόλμησα να το αναφέρω, μπας και το θεωρούσε κανείς «παίνεμα σπιτιού, μην πέσει και πλακώσει κανέναν».
Στ αλήθεια πάντως, καποια τέτοια πρότζεκτς «ΠΟΛΥ-ευρείας δημοσιότητας και μη-κόστους» τα θεωρώ και ευρηματικότατα, και δίνουν και σπάνιες ευκαιρίες διάκρισης σε ταλαντούχους επιστήμονες (βιομηχανικό ντιζάϊν) & καλλιτέχνες, και στην υλοποίησή τους, σε ευέλικτες κατασκευαστικές βιοτεχνίες (που ακριβώς με τέτοιες ευκαιρίες διεκδικούν -και πολλές φορές κατακτούν- και «παράθυρα» σε τραπεζική χρηματοδότηση.
Ο κίνδυνος άλλωστε να απαξιώσουμε μέρες που είναι κάθε δημιουργική επιχειρηματική (ή «επιχειρηματική») δραστηριότητα, όποιας κλίμακας, σαν «καπιταλιστική αμαρτία», ελλοχεύει και είναι θανάσιμος.
Και όχι μόνο από άποψη οικονομική, πιστεύω…
@ΜΠ:Λυπάμαι, αλλά στο βαθμό που δεν υπάρχει ποστ με θέμα την αφεντιά μου, και πολλά είπαμε μέχρι τώρα για την πάρτη μου… Ξέρω άλλωστε ότι συμφωνείς πως δεν είμαι εγώ το θέμα.
Τώρα για το κράτος και τους υπαλλήλους του, και το πόσο δεσμεύονται στην έκφραση γνώμης, σκέψου μόνος σου, πού ασκείς σοφίσματα..
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:47 μμ
bernardina
Πάνο, η ευρηματικότητα του… παγκακίου, όπως διάβασα, είναι ότι στο πίσω μέρος του υπάρχουν εγκοπές για να στηρίζεται η ρόδα του ποδηλάτου που έχεις παρκάρει όσο κάθεσαι στο παγκάκι! Δεν είναι κακό σαν ιδέα -αρκεί να υπήρχαν και ποδηλάτες στην Αθήνα, εκτός από τους μετρημένους στα δάχτυλα τολμηρούς…
13 Ιουλίου, 2010 στις 7:50 μμ
Β. Δ. Καργούδης
@κάπταιν, μόλις στο ξανάστειλα το ίδιο, στο kost…
13 Ιουλίου, 2010 στις 11:57 μμ
Ενη
Mόλις τώρα ειδα την παγκακιο-λογία και θυμήθηκα οτι κάποτε σε ενα ωραίο ΄πάρκο στην Ιρλανδία που ειχε και μια εκπληκτική θέα, παρατηρήσαμε, με έκπληξη μπορώ να πω, οτι σχεδόν ολα τα παγκακια ηταν «αφιερώματα» ιδιωτών πρός τούς νεκρούς τους.
Ειχαν δηλαδή αφιερώματα π.χ. στην αγαπημενη μας Μαίρη και Τζων που θα τους θυμόμαστε πάντα και άλλα συγκινητικά λόγια!!!!
Ορίστε λοιπόν «χορηγοί» (που λέι και η Β) που δεν προσβλέπουν και σε εμπορικό κέρδος. 😉
Υ.Γ. Για αποφυγή κάποιας παρεξήγησης δεν ηταν χαραγμενα διάφορα οπως εδω (οπως Μαίρη σ’αγαπώ η Ολυμπιοκάρα κλπ) αλλά σαφώς εδειχναν οτι ηταν προσφορές ιδιωτών.
14 Ιουλίου, 2010 στις 12:18 πμ
derv
Νέα απο το συνέδριο της Σύμης:
«Στη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε αναφορά στα θέματα λιτότητας και εκφράστηκε η εκτίμηση ότι ο όρος δεν αποδίδει κατά τον καλύτερο τρόπο αυτό που γίνεται και χαρακτηρίστηκε «συντηρητικός όρος», που έχει σχέση μόνο με περικοπές μισθών και συντάξεων. Το Συμπόσιο της Σύμης προτείνει τη χρήση του όρου «υπευθυνότητα», ο οποίος περιλαμβάνει και την καταπολέμηση της διαφθοράς, την δίκαιη κατανομή βαρών και πλούτου και την δημοκρατική θωράκιση των θεσμών.»
‘Οσοι λοιπόν είσαστε εναντίον των μέτρων, πολύ απλά είστε ανεύθυνοι. Προβλέπεται να φορεθεί πολύ από δω και πέρα.
Σχολιάζοντας τώρα τη δήλωση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή περί ατιμωρησίας των ισχυρών του χρήματος, ο Εθνικός Σωτήρ ΓΑΠ δήλωσε:
«Το κράτος έχει τους μηχανισμούς του, αλλά και η δικαιοσύνη πρέπει να παίξει το ρόλο της. Είναι βέβαια ένας ανεξάρτητος πυλώνας, αλλά δεν είναι ανεξάρτητη να κάνει ότι θέλει».
Μάλλον πρόκειται πεί κβαντικής δικαιοσύνης κατά ΓΑΠ: ανεξάρτητη αλλά και όχι ανεξάρτητη.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231052062
14 Ιουλίου, 2010 στις 12:27 πμ
Άγγελος
O Schrödinger στο Επικρατείας;
14 Ιουλίου, 2010 στις 12:57 πμ
derv
«O Schrödinger στο Επικρατείας;»
Καθόλου άσχημη ιδέα. Αρκεί η Γάτα του να γίνει πρωθυπουργός!
14 Ιουλίου, 2010 στις 11:11 πμ
Δύστροπη Πραγματικότητα
«Το κράτος έχει τους μηχανισμούς του, αλλά και η δικαιοσύνη πρέπει να παίξει το ρόλο της. Είναι βέβαια ένας ανεξάρτητος πυλώνας, αλλά δεν είναι ανεξάρτητη να κάνει ότι θέλει».
Στα βήματα του «η γυναίκα είναι ολίγον έγκυος»…
Γεια σου ΓΑΠ με τα ωραία σου.