Οτι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο. Η Κούβα της επανάστασης, του Φιδελ και του Τσε, χρόνια τώρα έχει γίνει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς στο οποίο έχεις …δικαίωμα να συμφωνείς. Αν διαφωνείς την έβαψες. Τώρα, βλέποντας τα μηνύματα των καιρών (και λόγω των απεργιών πείνας) ελευθερώνει τους πολιτικούς κρατούμενους. Το ερώτημα είναι αν θα ζει ο Φιντέλ όταν το καθεστώς θα καταρρεύσει ή θα έχει φύγει απο αυτό το μάταιο κόσμο καβάλα στην εξουσία.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=22196997

Η Κούβα θα απελευθερώσει όλους τους αντιφρονούντες

Ολους τους πολιτικούς κρατουμένους σκοπεύει να απελευθερώσει η Κούβα μέσα στους ερχόμενους μήνες, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Ισπανού υπ. Εξωτερικών, Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος. Μάλιστα, ο Μορατίνος κάλεσε τις ΗΠΑ και την ΕΕ να άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στο κομμουνιστικό κράτος.

Οι δηλώσεις του Ισπανού ΥΠΕΞ έγιναν λίγες μόλις ημέρες αφού η Αβάνα έχει ξεκινήσει να θέτει σε εφαρμογή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Μαδρίτη και αφορά την απελευθέρωση 52 κρατουμένων «συνείδησης» μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθεροι 11 κρατούμενοι. Σύμφωνα με τον Μορατίνος, «όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι της Κούβας θα απελευθερωθούν», ενώ όσοι δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν το νησί, «θα μπορούν να παραμείνουν στην Κούβα ελεύθεροι».

Η κυβέρνηση Θαπατέρο προσπαθεί από το 2004 να χαλαρώσει τη στάση της ΕΕ έναντι της Αβάνας και έχει πετύχει μέχρι στιγμής την υπογραφή μικρών εμπορικών συμφωνιών.