Αν δεν έχετε ανησυχήσει ακόμα από τους κινδύνους του ίντερνετ, είναι ώρα να το ξανασκεφτείτε. Στο συνέδριο Black Hat που έγινε πρόσφατα στο Las Vegas, ένας χάκερ ονόματι Samy Kamkar έκανε μια επίδειξη για το πώς μπορούμε να εντοπίσουμε με ακρίβεια λίγων μέτρων τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ένας υπολογιστής. Κι αυτό χωρίς να γνωρίζουμε την ΙΡ του. Σας φαίνεται φοβερά δύσκολο; Και όμως, θα μπορούσε να το καταφέρει καθένας κολλημένος κομπιουτεράς, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό.
Στην επίδειξή του ο κ. Kamkar, πρώτα ώθησε τον χρήστη του οποίου ήθελε να εντοπίσει τη θέση, να επισκεφτεί μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα που την είχε παγιδέψει. Από κει και πέρα χρησιμοποίησε τα εργαλεία που διαθέτει η Google για όλους. Αυτό που χρειάζεται για να πετύχει η επιχείρηση εντοπισμού, είναι να διαθέτει ο στόχος μας έναν router για να συνδέεται στο δίκτυο. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών οικιακών και εταιρικών, πράγματι χρησιμοποιούμε routers.  Αυτό που εκμεταλλεύτηκε ο κ. Kamkar είναι ένα ασθενές σημείο των routers. Κανονικά, μόνο ο υπολογιστής που συνδέεται απευθείας πάνω στον router μπορεί να συνομιλήσει με τον router για πληροφορίες της ταυτότητάς του.
Ο κ. Kamkar όμως έγραψε ένα κώδικα ώστε να ξεγελάσει τον router και να τον αναγκάσει να δώσει την ταυτότητά του (διεύθυνση MAC στην αργκό των κομπιουτεράδων) στην παγιδευμένη ιστοσελίδα που έχει επισκεφτεί ο χρήστης και την έχει στην οθόνη του.
Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη βάση δεδομένων που έφτιαξε η Google όταν έστηνε την υπηρεσία της Street View και τα αυτοκίνητά της τριγύριζαν στους δρόμους και συνέδεαν τις γεωγραφικές συντεταγμένες που δίνει το GPS με τη MAC διεύθυνση κάθε router που υπήρχε στο δρόμο. 
Ο Samy Kamkar τελείωσε την επίδειξή του με τα λόγια: Λυπάμαι κυρίες και κύριοι, η ιδιωτικότητα έχει πεθάνει!
Η νέα αυτή προοπτική να βρεις τη διεύθυνση κάποιου παρά τη θέλησή του, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το μεγάλο θέμα του πως χειρίζονται οι εταιρίες τα διάφορα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν, πως τα ασφαλίζουν και ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά.