Μην ανησυχείτε αγαπητοί καλυβίστες. Δεν υπάρχει κίνδυνος να συμβούν αυτά στη χώρα μας. Τους Κουβανούς θα βρει το κακό που δεν εκτιμούν την αξία της κρατικής εργοδοσίας και κρατικής επιχειρηματικότητας. 
Στην κατάργηση πάνω από 500.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα μέχρι το Μάρτιο του 2011 στο πλαίσιο μιας διαδικασίας εξορθολογισμού της οικονομίας από τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα προχωρά η κουβανική κυβέρνηση.
Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία εργαζομένων της Κούβας (CTC) το μέτρο θα εφαρμοστεί «άμεσα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τρόπο σταδιακό και προοδευτικό και θα έχει επίδραση σε όλους τους τομείς».
«Το κράτος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί εταιρίες και υπηρεσίες, των οποίων τα άτομα είναι υπεράριθμα και όπου οι απώλειες είναι αντιπαραγωγικές» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την CTC, οι νέοι άνεργοι θα μπορούν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεταιρισμούς ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Αυτό το μέτρο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος οργάνωσης της εργασίας που δρομολογήθηκε από την κουβανική κυβέρνηση για την αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία μειώθηκε κατά 1,1% το 2009.

Μόνο ένα παράπονο έχω. Μα να μην τους δώσουν μια δεκαετή προθεσμία προσαρμογής; Έτσι, μέσα σ’ ένα εξάμηνο, πατ κιουτ;
Ε, νομίζω ήρθε η ώρα να πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας. Τα άλλα όλα έχουν ήδη έρθει τούμπα.