Αν σας τρώει η περιέργεια, δείτε τη συνέχεια:

Δελτίο Τύπου 23/11/2010

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε σήμερα, 23/11/2010, με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και είχαν συνεργασία για το θέμα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη και τη Διά Βίου Εκπαίδευση.

Μετά τη συνάντηση η Υπουργός δήλωσε :

Ο κ. Μπουτάρης προετοιμάζοντας το πρόγραμμα δράσης  για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ζήτησε να ενημερωθεί για τρεις μεγάλους τομείς:

Ο πρώτος είναι η σχολική στέγη και τα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Του παρέδωσα ένα πλήρη φάκελο για να συνεργαστούμε στο μέλλον.

Ο δεύτερος σημαντικός τομέας είναι οι διαδικασίες της Διά Βίου Εκπαίδευσης, καθώς σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, ο  δήμος γίνεται ο κεντρικός φορέας για κάθε μορφή Διά Βίου Εκπαίδευσης που γίνεται στα όριά του. Αυτό αφορά από σεμινάρια και επαγγελματική κατάρτιση, μέχρι πανεπιστημιακά ινστιτούτα.

Ο τρίτος σημαντικός τομέας είναι οι συναντήσεις του κ. Δημάρχου με τις θρησκευτικές κοινότητες της πόλης για τα προβλήματά τους.